Sziasztok!
Végre eljutottam ide is, az elmúlt két nap nem volt túl rózsás, de megoldottuk. A lányzónak fájt a hasa, majd evett, de keveset attól nem aludt, de szopni akart, majd elaludt 10 percre, megint kaja, stb, és ez így ment két álló nap. Gyakorlatilag egész nap és éjjel rajtam lógott... Kicsit fárasztó volt, de most már ott tartunk hogy 80-100 g teje van egy egy szopizás alkalmával, ha ez a csúcs én már ezzel is boldog vagyok

. Remélem mindenre fogok válaszolni amit olvastam, az igazság az annyit írtatok, hogy jegyzetletem közben, mert tuti elfelejteném mit akartam írni.
Bibi, Mónikaj: Hát totál itt laktok közel, mi pont a fűtőházzal szemben a yamaha fölött

. Elvileg akár eddig naponta is elmehettünk egymás mellett, gondolom előbb utóbb összefutunk itt a környéken, nem tudom, ki melyik játszótérre viszi a gyerkőcöket?
Eszter: ez a recept dolog érdekes, alapvetően ezer variációja lehet. A fiamnál a választott orvos és a védőnő egy körzet volt, ott a védőnő hozta aznap amikor hazajöttünk. Most a lánynál más a körzet, úgyhogy azelőtti nap hogy jöhettünk haza anyu elrobogott és felíratta ami kellett a helyettesítő orvossal ,mert külföldön volt a miénk. A doktornőnek 7 napon belül kell kijönnie megnézni a kicsit, jött is a hetedik napon, de hát nem volt gondunk, és nem első gyerek, vagyis nekem mindegy volt. A védőnőnk, meg akár ne is jött volna, nagyjából egy órát csak trécselt, de meg sem nézte igazán a babaát.
Amit mi kaptunk és biztos receptes volt, az a D-vitamin (vigantol, két hetes kortól kell adni) a K-vitamin (Konakion, hetente, csak a kizárólag anyatejes babáknak, pótlás esetén az orvos dönti el kell e neki), bóraxos popsokrém, hexaklorofen hintőpor és alkohol a köldökére, fürdetőkrém, lázcsillapító kúp, és a tápszer, ehhez én ragaszkodtam, mert a fiam két napot üvöltött végig éhesen mire lett neki tápszer. Amink még van csak nem tudom receptes volt e, az napraforgóolaj, steril vatta és krém pelenkakiütésre (gyógyszertári). Szerencsére nagyon "jó" bőrünk van, ígynincs gond vele semmi.
Romy: Szívzörejt ezer millió dolog okozhat a banálistól a komolyig, de nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. Nekem is volt kiskoromban de teljesen kinőttem, a billentyűk nem zártak rendesen, de ahogy nőttem ez is rendbejött. A nagynénémnél meg fel sem fedezték, csak miután normál úton ikreket szült, hogy van némi sövényhiánya. De soha senki nem vizsgálta, mert nem volt panasza. Szóval ne aggódjatok, főleg ha jól eszik és gyaraszik gyerkőc. Egyébként Szegeden a gyerekklinikán a Katona Márta Professzornő a legjobb gyerekkardiológus, ha ő azt mondja semmi gond, akkor az úgy is van.Nekünk a nyaki redő miatt volt még 20 hetesen szív uh-unk nála.
Niki: a félidős hízást nem tudom, a fiammal összesen 3, a lányommal 5,5 kilót híztam, de én végig csökkentett szénhidráton éltem és az alapsúlyom is magasabb
Bezárni tuti nem fogják a kórházat, amíg nincs kész az a klinikai központ. Az igaz, hogy lobiiznak azért, hogy a krónikus bel legyen a szülézet helyén, de nem eszik olyan forrón a dolgokat. Az idn költöttek pl a műtő felújítására arra meg egy elfekvőn nics szükség. Szóval egyenlőre nem zárnak be semmit, erre én rá is kérdeztem az orvosomnál és ő ezt mondta.
Dancsi: most láttam a BBC prime_on egy műsort problémás gyerekekről, ott mondták, hogy egy új ízt 17-20-szor kell megkótoltatni, mire egy gyerek igazán elfogadja. Esetleg főzelékes cumi? Nálunk először csak abból volt hajlandüó enni, egyszerre mindig csak egy újdonságot fogadott el, az új íz mellé, az ismerős cumizást, majd amikor már szerette, elfogadta kanállal. Ne aggódj, előbb utóbb minden gyerek eszik mást is tejecskét, csak mindegyik máskor, nem egyformák. Én is küldök neked egy adag türelmet