A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Cseppek,
Jobbulást a picúrnak, nem akarok okoskodni, de sztem _jogod van_ egész nap a pici mellett lenned, akár éjjel is. De ez nem biztos, én tuti addig balhéznék, míg meg nem engednék, hogy ott maradjak vele.

Enikő,
Minek egy ovist angolra járatni? Én feleslegesnek tartom, de ez szvsz.
Vendég

Sziasztok!

Végre megint eljutottam idáig is, olyan beteg voltam, hogy csak na... :( Az egész családot folyton öltöztetem, csak épp nekem sikerült alulöltöznöm, ráadásul semmi tüneti szert nem lehet szedni amíg szopik a baba, úgyhogy képzelhetitek. Még jó hogy van ismerős gyógyszerészünk, fél órát keresgélt nekem egy köptetőt amit beszedhetek, különben mára vagy megfulladok, vagy kapok egy jó kis tüdőgyulladást. De kopogjam le, most már lassan jól vagyok, bár egy kicsit izgultam a kicsi el ne kapja tőlem.
Jó sokat írtatok, megint jegyzetelnem kellett, mert tuti felét elfelejtem annak amit írni szerettem volna.

Enikő: A húgom október 24-re volt kiírva, 20-án szült. Persze megint úgy érkeztek a kórházba, hogy a szülésznőnek még kesztyűt sem nagyon volt ideje húzni, de a tökéletes smink rajta volt a húgomon. Mondom én hogy lökött nőszemély. Kismamiknak mondom, mindenféle uh (4D-s kecskeméti, ahol orvosi leleteznek, diagnoztizálnak egyedül az országban) 2700 g körülinek saccolta a babát, erre 3550-el született :-) Vagyis súlyt nem lehet becsülni sem nagyon :-)
Szegény Viola, és szegény te. A fejsebek a legkomiszabbak, egy csöpp vágás is úgy képes vérezni, mintha komoly sérülés lenne. Nem csodálom ha megijedtél, de szerencsére nem történt komoly sérülés. Nekünk azt mondta egyszer még a doktorbácsink, akkor menjünk ügyeletre, ha nem záródik a seb magától, mert akkor össze kell húzatni.

Dancsival értek egyet, ovist tényleg muszáj nyelvre járatni? Mi jártunk fejlesztő pedagógushoz aki logopédus is volt, ő mondta, max akkor szabad ovist nyelvre járatni, ha minden hangképzése kialakult és nincs semmilyen hibás hangja. Egyéb esetben nem szabad, mert még több hibát fog ejteni. Bár szerinte még kisiskolás korban is korai, mert először magyarul kell nekik rendesen megtanulni. Remélem nincs harag, de én is vele értek egyet... :oops:

Niki: Szerintem lányos pocid van (hihi könnyű nekem már tudom hogy Réka :-), nekem a fiammal volt lányos a lányommal fiús, szóval a lényeg hogy nagyon helyesen néztek ki együtt :-)

Eszter: Most hirtelen nem is tudom hol fogsz szülni, a lényeg, hogy semmilyen beavatkozást nem végeznek a kórházban friss, ott készült vérkép nélkül, vagyis ott megcsinálják ha várható ilyesmi. A kórházban nincs külön anesztese a szülészetnek, ráadásul ember sincs aki adagolja az epidurált, vagyis ilyet nem csinálnak. Az anesztes pedig megsúgta nekem, hogy még az epidurál szettből sincs nekik a legjobb, mert az drága, szóval ő még magának sem kérne ott. Azért is kaptam spinált, de azt viszont piszok ügyesen csinálta, öszintén szólva jobban féltem tőle mint kellett volna. A klinikán nem tom hogy van...
Fülhőmérőt pedig bármelyik elektronikai áruházban árulnak, a legtöbb félét én a média markt-ban láttam.

Norus: nem lehet, hogy a lánykád elkezdett félni valamitől és azért nem alszik el úgy mint régen? Valami oka kell hogy legyen, nem történt mostanában ilyesmi? Még az is lehet egyszer éjjel felébredt és akkor látott valamit? Én őszintén szólva nem vagy híve a hagyjuk sírni-nak, hiszem, hogy minden gyereknél valahogy meg lehet találni a módot amivel elalszik. Megy a BBC Prime-on egy sorozat, ha jól tudom kedden esténként 7-8-ig van Kisanygyalok a magyar címe, ahol mindenféle nagyon-nagyon problémás gyerekekről van szó, illetve arról, hogyan lehet megoldani ezeket a problémákat. Elég érdekes és feliratozva van, akit érdekel esetleg. Számomra igen tanulságos volt, hogy a legtöbb probléma alapvető okát elsősorban a szülőben kell keresni. Remélem nem felejtek el egy két trükköt addigra belőle, amikor is eljön a hisztis korszakunk :-)
Épp most került a kezembe a könyvtárban egy könyv az alvásról, az Ebadta kölyke sorozat nem alszik része. Meglátjuk van e valami hasznosítható benne :-).

Niki: majd utána érdeklődöm én is a kolléganőimnél a kórházról. Ha valamit ott változtatni akarnak az engedélyezés miatt rajtunk keresztül fut a dolog. De az biztos, hogy pl a fertőző bezárása és áthelyezése kb 1,5 évig tartott onnantól hogy felmerült be fogják zárni. Már a régi helyén.

Bibi: esetleg nem lehet, hogy csak te hiányzol neki és nem is éhes Barni éjszakánként? Állítólag nekem volt egy anyaszagú trikóm anno mikor kicsi voltam, legalábbis ezt mesélte nekem anyu, lehet, hogy szép lassan ő is átszokna valami ilyesmira.

Mónika, Kinga, Bibi: tündériek a gyerkőcök, Dóra gondolkodó képe egyszerűen imádnivaló. Kitti és a virsli, hát, ha így haladtok a kolbászos kenyér lesz a következő kajája :-).

Csibe: ügyik voltatok a szüléssel, én meg általában véve nem vagyok olyan lökött, de annyit néztem Gáborkát a fórumon, hogy a kiságyban is felismertem :-) Szerintem minden újszülött megkülönböztethető, pedig vannak akik szerint mind olyan egyformácska.

Cseppek: grat Zoli babához, nem tudom ki volt az ügyeletes, de lazán el tudom képzelni, hogy nem emelte föl a telefont, mondván nem fogja éjjel felébreszteni a főorvost, ő úgy ítélte meg, hogy ráér reggel is :-(. Pedig tuti bemegy, max azt mondja neked reggelig aludj még egyet...
A kórházban meg szépen hagyniuk kéne hogy ott legyél éjjel, de azt mindenképp, hogy szoptass éjjel (már ha szeretnél), ha nem engednek be akkor csak lazán az eü. törvényt sértik meg.
Nem tudod véletlenül mennyi a bilirubin szintje Zolikának? Van hogy rosszabbul néz ki a sárgaság, mint amilyen valójában. Pár nap a szoliban és már otthon is lesz a pici.

Dancsi: részemről mehet a kajás topik, úgyis folyton bajban vagyok, mit főzzek :-)

Amíg olvastalak bennetek, eszembe jutott még valami, főleg a kanalakról. Ezt is a fejlesztő pedagógus mondta nekünk. Amikor majd elkezdenek enni (vagy legalábbis maszatolni) a picik, sosem szabad a kanalat sem a jobb kezükbe adni, de még úgy sem letenni, hogy a jobb oldalon legyen. Az oka egszerű, még az a baba is hajlamos azt a kezét használni amibe adják a kanalat, még ha másik oldalas lenne is. Ez meg elég nagy baj, mert a kéz és agy más-más oldalon domináns és ha nem így van az bizony megnehezíti a tanulástól kezdve egy csomó mindent később. A fiam balos lett volna, meg is van a jobb oldali agyi dominanciája, de kétkezes lett. Meg kellett tanítani az agyát hogy mindent átfordítson és pl a nagy E betút ne 3-nak írja. Amikor ezt mondta csak néztem rá nagy szemekkel hogy mi van? Miért, sosem mondta a védőnő, hogy középen legyen a kanál mindig, és a picinek kell választani? Szóval én ezt egy életre megjegyeztem.

Ági73

Folyt köv.

Még jó hogy itt nincs karakterkorlátozás :-) Most látom mennyit írtam :-)

Karmen: Nagyon szigorúan fektettek a kórházban? Te voltál az akit a nővérek vittek tusolni? Még gondoltam is, hogy remélem semmi baja nem lesz se a babának se a mamájának és mihamarabb rendbejönnek. Hát szerencsére sikerült és ezt jó tudni :-).

Cseppek: bár nem egészen értem a párunkra vonatkozó kérdést, de nálunk apa először is azon parázott, hogy mi lesz ha szülünk, mert ott ugye minden tocsog a vérben (hála a sok hollywoodi filmnek :-) és ő elájul. Megnyugtattam, nem gond, ha megtörténne berugják az ágy alá, és majd egyszer sort kerítenek rá, hogy fellocsolják :-). Utána jött, hogy hogyan kell megfogni a babát, hogyan kell pelenkázni, etetni stb. Na erről meg elkezdett olvasni, néha olyasmiket mond, hogy csak tátom a számat, komolyan egy két lábon járó minilexikon, és a legváratlanabb helyzetekben kezdi, "Hogy azt tudtad Cica, a babák.....". Az első alkalommal a kezébe raktam, annyit mondtam, ne aggódj, nem törékeny és elvonultam tusolni. Mire visszaértem, úgy fogta, mintha mindig is ezt csinálta volna. A legtöbb dolgot egyszer megmutattam neki, meg megnéztem egyszer amikor ő csinálja és hagyom érvényesülni. (Titokban persze néha meg kell kicsit igazgatni ezt-azt, de nagyon jól csinálja).
Mivel nálunk tápszerrel rá kell pótolni, így az etetésből sincs kihagyva, sőt meg kell mondjam, a lányzó nála sokkal jobban eszik és böfizik mint nálam. Fürdetni pedig eddig össz-vissz kétszer tudtam, azt ők ketten intézik.
És bizony az első igazi mosoly is apáé lett, így már tökéletes és maradéktalan a boldogsága.
Nálunk anyi volt a titok, hogy nem szabad véresen komolyan venni, egy csomó mindenen nevetünk, bár mások biztosan bosszankodnának rajta.

Alexa 4790g volt tegnap és a nagyapja szerint pont úgy néz ki mint egy minniatür Buddha :-) Hát lehet benne valami, kerek fejecske, gömbölyű poci (ami még mindig nagyocska) és hurkás karocskák, lábacskák...

Most ennyi, a mi kis picurunk felébredt és ha ő ébred akkor már nagyon korog a gyomra...

Puszi: Ági

Ági73

Üdv!

Ági, jó sokat írtál! :)

Cseppek és Csibe, tegnap néztem, egymás után vagytok benne a Családi események között a Délmagyarban.

Dancsi, igaza van Cseppeknek, nem lehet a kórházba bemenni estére. Szerintem jó ez így, igaza van Katinak, jó, hogy pihenhet, aztán úgyse lesz rá ideje... :D

Cseppek, nekünk talán ezért volt "jó", hogy Peti kapásból a kórházba került, így nem szomorkodtunk az üres kiságy mellett. De fel a fejjel, nektek sem kell hamarosan üres ágy mellett nyugovóra térni, hamarosan otthon lesz, aki nem hagyja!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kimaradt: tegnap nálunk is készült virslis kép, íme.

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Cseppek-Csibe!

Őszinte jókívánságaim Nektek!!! nagyon aranyos, hogy ugyanazon a napon születtek meg a fiaitok :D Jó egészséget, boldog napokat-heteket-éveket...

Cseppek!!
Tudom sovány vigasz, de Ábel 5 napig volt fényben és csak szoptatáskor volt velem, igaz Ő már a 2. életnapon besárgult (180-as bilirubin szinttel) és a 7. életnapon jöhettünk haza. Nagyon nehéz, de túl kell élni.

MINDEN BETEG GYÓGYULJON MEG!!!!!!! :evil:

Ági73!

Csuda jót nevettem a "szüléstörténeten" felolvastam apucinak is és Ő is nevetett. Mi is együtt szültünk és apuci legszebb élménye ma is, legalábbis ezt állítja. :) (én nem sokra emlékszem, igyekszem gyorsan elfelejteni és előre nézni)

Exi-Ági!

Csuda Édes Peti, csak bámulok mennyire nő!!!

Niki!

Őszinte gratula Rékababához, kitartás!!!!!

Ti mi alapján választotatok nevet a gyermekeknek??? (jelentés, tetszett, vezetéknévhez....???)

Jelentem mi jól vagyunk, Ábel folyamatosan "rág" , tömi a szájába a pelust és dumál, dörzsöli az inyét. Nem érzem még a fogát, de csak az lehet az ok.

Van tapasztalata valakinek a "bukással"??????????? kisfiam van amikor minden evés után bukik, sokszor evés után 1 órával is. Azt olvastam itt a babaneten, h csak akkor káros, ha nem gyarapszik, de nálunk nincs ilyen.

Beleolvastam az ebédes topicba is, tetszik, szívesen csatlakoznék.

Csatolok egy képet, telefonnal készült emiatt a minősége nem a legjobb.

mosoly.....

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Üdv!

Zsuzsa, haláli ez a mosoly!
Mi anno azért válaszottuk a Pétert, mert tetszett, és "véletlenül" a napján van a férjem és az apósom születésnapja. A második nevét meg az apjától örökölte.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Köszönöm a biztató szavakat. Remélem hamar túl leszünk a dolgon.
Mégegyszer köszi mindenkinek!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Ági,köszi a tanácsot majd kipróbálom! :D
Olvastam az lll-nél ,hogy a szoptattott babák 67 % ,6-12 hónapos korukig kétszer szokott ébredni! :shock:

Cseppek,nagyon sajnállak benneteket..... :cry:
Remélem minél hamarabb rende jönn a kis csöppség!!! :)
Remélem tudod hogy a kismamaszállón,ingyé kapsz kajcsit???!!! 8)

Csibe,hogy telnek a napjaitok?? 8)

Nem akarok beleszólni a szoptatásba,de szerintem ne add neki üvegből,mert rá fog szokni teljessen, és magadnak csinálsz csak + munkát,amennyi kell neki úgyis kiszippantja,de te tudod...........

Nagyon megható volt a szülés tőrténeted! :D

Gondolom rendessen bepánikoltál mikor ott volt körülőtted a rengeteg orvos,de tudod minden jó,ha a vége jó!! :lol:

Exi,édi a Peti,Barni ma debrecenit evett,nagy örömmel! :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!

Cseppek: Sajnálom, hogy a kisfiatok kórházban van, nehéz lehet. Azt nem értem miért nem maradhatsz a babáddal, neki még nagyon fontos lenne szopizni éjszaka is, és azért ez a 14 és fél óra amikor nem vele vagy és nem szopizik, az szerintem sok. De nem akarok okoskodni, nehéz nektek az én okoskodásom nélkül is :( Kitartás, hamarosan otthon lesz Zolika :)
Azért én a helyedben majd otthon napokig csak összebújnék a babámmal és szoptatnék-szoptatnék-szoptatnék, be kell pótolni a kórház miatt elmaradtakat. Fejsz egyébként?
Bocsi, hogy így aggódok a tejcsi miatt....:)

Exi, Zsuzsu: Szerintem nagyon hasonlít a két fiú egymásra :) Édesek!

Ági: Hol dolgozol? Bocsi ha már volt téma, vagy ha nem, akkor jöhet priviben is....:)

Csibe: Nektek is drukkolok, hogy megoldódjon a szopi-dolog, és ne kelljen fejni, hanem szépen hatékonyan szopizzon Gábor baba.
Egyébként azt honnan tudod hogy csak cumizik amikor már nem jön a tej rendesen? Bár azt sem értem miért fejsz....fáj a melled?
Esetleg próbáld meg hogy a lefejt tejet lefagyasztod és mindig csak szoptatod Gábort, minden nyekkre cicire tenném a helyedben....nem hiszem hogy éhen maradna...és csak akkor fejnék ha a melleim nem bírják elviselni a feszülést.

Ó, most sokat "okoskodtam" remélem nem sértődtetek meg, csak segíteni szeretnék....de ha inkább fogjam be, akkor szóljatok :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Jelentem a hugom még mindig egyben!!! Október 18-ra volt kiírva. Ha holnapig nem lesz semmi, indítják.

Ovis angol: Nyelvtanulásnak hülyeség, mert nem lehet még ilyen ki korban tanulni, de arra, hogy megszeresse, hogy érdekelje, arra nagyon jó! Én is jártam anno, és Bence is fog.

(Enikő, ha tudsz árakat majd írd már meg jó?)

Bocsi lányok hogy nem sűrűn írok, de betegek vagyunk, rengeteg a meló, ráadásul KAta fogzik.....és pont most írtam össze hogy még 13 hivatalos ügyet kell intéznem.....

Pusz

ZSU

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Hát sziasztok!

Nagyon tetszenek a virslis képek, remélem nemsokára mi is készíthetünk ilyeneket:)))

Egyenlőre még van egy kis időm. Még mindig nem akar lejjebb menni a pocakom, és semmi jele a szülésnek, de már alig 2 hét:)

Puszi
Kép [/img]

KépKép
esztermoro

CSibe!
jó volt olvasni a szüléssztorit, nem volt egyszerű menet, de a lényeg h. jól vagytok mindketten.

Cseppek!
remélem h. a pici fiatok gyorsan hazakerül.
nagyon furcsa h. nem lehetsz bent vele éjszaka, (nem is értem miért)

az ovis angoltanuláshoz nem értek, viszont ha minden igaz szeptemberben kinyílt valami magánovi (angolos) Petőfitelepen, hallottatok róla valamit? a férjemnek meg se említem, mert Vivit már most beíratja :lol:
Én általános suliban 4-ben kezdtem oroszt tanulni, 5.ben németet, és még 8.ban is nagyon gyorsan, könnyen tanultam, viszont később már nehezebben, szerintem nincs elkésve a gyerek az iskolában sem, ígyis- úgyis tanulnia kell ott is a nyelvet.
(de nincs kizárva h. Vivi pl. ilyen angolos oviba fog menni 50-50%)
Vendég

a kajás topicélesztés nagyon jó ötlet, írjatok, énmeg lopom onnan az ötleteket :lol: most olvasgatom, jókat fogok főzni a jöv.héten :lol:

Enikő!
nálatok mizujs :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: írj privit :!:
Vendég

Eszter!
nagyon jól nézek ki :D alig híztál, ugye :?:

húúúú, lányok ha látnátok nekem mekkora pocakom volt, mindenkit hülyének néztem, mikor mondták h. milyen nagy, a klinikán szülés előtt kettő orvos is megkérdezte h. ikrek??? én néztem furcsán, éééés előhívattuk a képeket (sajna papír) :shock: durva volt.

virslis képek, nagyon szuperek

ja, tortát akartam még kérdezni, milyet is kell adni a babának, tej-, tojásmenteset? ilyet csinálnak valahol?
Vendég

Sziasztok!!

A párom befestette a hajam várom, hogy leteljen az idő aztán megyek lemosni.... :lol:

Zozo, Zituska.:Lőttem nektek priviket! Zozo tortát nemtom, hol csinálnak tej,tojásmentesen! Tegyél már fel egy régi pocifotót, kiváncsi vagyok :) Az angol ovi nagyon jó lehet csak baromi drága... Amúgy ha lenne rá keret én oda iratnám a csajokat!

Zsófi: Árat tudok gyere MSN! Orsinak drukkok mennek ++++++++++++++++++++++++++++

Eszter: nagyon csinos kismama vagy :) Nincs is nagy pocakod, olyan szép arányos :) Én nagyon debella voltam, meg olyan szétterült hasam volt, nem voltam épp szexi vele :lol: :oops: :lol:

Zsuzsi: Ábeled nagyon édes :)

Exi: Jól néz ki Peti a virslivel apa nagy szőrös lábain... :lol:

Csibe: Egyetértek Beával szopi ügyben :wink: Kitartás!!!

Cseppek: Hogy van Zolika????????????

Szép napot letelt az időm :)

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Üdv!

Enikő, ami a képen látszik, az az egyik lába, és a két keze. :roll: :lol:

Ági

Ui: Peti ma negyed hétkor kelt, nem zavarta, hogy óraállítás volt...ill. igen, mert akkor elvileg negyed nyolcnak kellett volna lennie. De másodjára már tízkor evett, szóval így minden OK.

Ági és
KépKép
exdeus

Ági: Bocs, olyan egyformák :lol: :wink:

Viola meg a régi szerint 3/4-ed 10kor kelt, akkorát aludtam végre, már rámfért. És éjjel sem kellett kelnem hozzá :)

ceniko
Szeged

Ági! Igen, én voltam az, még wc-re sem mehettem ki 3 hétig. Tusolni is engem toltak ki, de csak napi 1x lehetett azt is. Szerencsére megérte a kinlodás. Lelkileg meg a növérkék és a dokim hozzáállása is sokat segitett hogy el tudtam viselni.

Csibe! nagyon jó hogy leirtad, olyan jó volt elolvasni. Remélem nem vagy nagyon kimerült! Én üvegpohárbol adtam Orsinak pótlást, ha kellett. Cumiból nem itatnám. 5 hósan már nagyon ügyesen ivott pohárbol, a cumisüveg csak arra volt jo, hogy abban vittem a folyadékot, a kupakja meg jo pohárnak.

Cseppek! Sajnálom, de megvan az oka hogy ott kell legyen, nemsokára hidd el hazaviheted! Nagyon szoritok mielöbb igy legyen!!

Enikö! én sem tanittatnám Orsit még, de tesomat érdekli, kérdeztelek is de árat nem irtál.

Na akkor engem megszint megszolhattok, mert virslit sem kapott Orsi másfél éves koráig:)

Zsófi! Akkor végül Pesten fog szülni a hugod v. elvállalta itt más?

Eszter! Kitartás! Ha tudnád hogy irigyellek:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Cenkiko, hát aranyos vagy én olyan jót nevettem, mert a szexi fogalom sztem tőlem is nagyon távol áll, de tényleg sokan nem hiszik el, hogy az utolsó előtti hetet teperem éppen. (Következtetek erre pl. a buszon helyet átadó emberek számából is, amit persze nem várok el, csak mosolygok magamban, hogy sebaj, eccer ők is lesznek majd terhesek :lol: :lol:

Karmen: olyan jó érzés, hogy egyszer végre engem is irigyel valaki, na persze ezt nem komolyan gondolom, de én is emlékszem mennyire számoltam az elején a heteket, hidd el, most még türelmetlenebb vagyok, mint az elején voltam. Mostmár a napokat számolom így:)

Feltámadt a szél, de jó lenne ha éjszaka történne valami:)

2006 október 29. olyan szép dátum lenne.... álmodozom, egy kis rohangálás meg minden..hmm, de jó lenne már túl lenni rajta.

Milyen receptkezdeményezésről beszéltek itt? Babakaják vagy mamakaják@papakaják?

Mi még csak egy éve házasodtunk össze, de én már most unom mindig kitalálni, hogy mit is főzzek, nincs hozzá fantáziám, pedig szeretem csinálni, csak sosem jut eszembe új ötlet, egyszerű kajatippeket én is szívesen meghallgatok!!

[/i]

KépKép
esztermoro

Eszti: gondoltam ám ma is rátok, h hátha..., de sebaj most már bmikor jöhet!!Izgi!!
Én meg nagyon gatya vagyok, tiszta takony lettem mára-már bocs- és nem is tudom mit vehetek be. Jó lett volna megúszni, főleg úgy hogy holnap Pestre megyünk, kedden cukorterhelés reggel, este meg elvileg egy buli!!
Ajánlasz valamit? Infralámpázok meg teázok, de ezenkívül????Puszi

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Brr, totálisan összekeveredett minden az óraállítgatással. Nem csak lazán egy órát csúszott, de minden más időre került. Remélem pár nap és minden visszaáll.

Zsuzsi: örülök hogy jól szórakoztatok azon amit írtam :-) Sajnos császáros lett a baba, szóval csak előtte voltunk együtt, a párom megvárta a babát bent az újszülöttön, meg utána velem volt a kórteremben (amíg haza nem küldtem, mert kissé megijedt azon ahogy kinéztem). A műtőbe, meg ha lehetett volna sem engedtem volna be, egy teljesen civilnek ott nincs helye, és nem hiszem hogy ráérttem volna magyarázni mit miért csinálnak. A vészhelyzetet is folyton "fordítom" neki :-) Annyira rossz volt a szülés hogy előre felé kell nézni? Bocsi a kérdésért ha túl indiszkrét lenne. Vicces, én meg nem akarom elfelejteni, az is meglepő, hogy egy második császár kellett ahhoz, hogy az elsőn túl tudjak lépni.

A nevet fele-fele arányban adtuk :-) Az Alexandra a páromtól van, azt nem tudom miért, de az biztos (már amit a családjától hallottam) hogy gyerekk kora óta mondogatta, ha lánya lesz így hívják majd. A Szofi tőlem van. A vezetéknevünk miatt ami Rózsa, nem lehetett sem Zsófia, sem Szófia (kicsit rosszul hanzik ennyi magánhangzó egyezés) az pedig a jelentése miatt. Ha már az első neve azt jelenti harcra kész, az embereket oltalmazó, akkor ehhez legyen egy kis bölcsessség is. :-)

Amit a bukásról tudok, a fiam sokat és sokszor bukott, nekünk is azt mondták, amíg hízik nincs gond, illetve annyi tanácsot kaptunk, hogy próbáljuk nagyon alaposan megböfiztetni (váltogassuk a testhelyzetet vízszintes-függőleges, evés közben többször megállni) mert így a levegőbuborék felülre jön, és akkor kevésbé bukik. Mivel ez nem más, hogy egy kis levegő nem felülre kerül, hanem tolja maga előtt az ételt.

Csibe: Dancsi írta, hogy esetleg próbáld pohárból, a Micimackóban lehet kapni műanyag kispoharat, kifejezetten újszülötteknek. Bár őszintén szólva én is megpróbáltam a tápszert úgy beledönteni mint ahogy a kórházban csinálták, de én folyton a nyakába borogattam :oops: a lány meg rengeteg levegőt nyelt. Így maradtunk a cuminál, abból viszont találtam olyat, amivel szintén dolgozni kell a picinek, úgyhogy mellette szopik is.

Bea: nem titok hol dolgozom, a megyei ÁNTSZ-nél ott is a járványügyi osztályon. Az eü-i igazgatás pedig adja az engedélyeket, de pl a fertőző osztály új helyének minden terve rajtunk keresztül ment. Szóval azért elég időben tudjuk mikor mit hol hogyan akarnak átalalkítani.

Niki: ha vírusos amit összeszedtél akkor bevehetsz Ca-ot, C-vtamint, orrcseppet, torokfertőtlenítőt, meg ha bírja a gyomrod akkor aszpirint. Persze azt sem marokszámra, de az gyulladáscsökkentő, és csak az első és utolsó harmadban kell vele jobban vigyázni, mert értágító hatása is van. Ha bakteriális akkor nem úszod meg antibiotikum nélkül, de ahhoz orvos, meg egy orr-torok váladék leoltás kell, és akkor elég egy egyszerűbb gyógyszer is (leoltva tudják mire érzékeny a baci). Az meg hogy melyik a kettő közül, magad is el tudod dönteni :-). Ha teljesen vízszerű folyik az orrodból akkor vírusos, ha ez átvált sűrűbbe akkor felülfertőződött bacival, érdemes mintát venni belőle, ha meg rögtön sűrűbb volt akkor meg menj orvoshoz most, az eleve bacis megfázás csúnya dolgokat tud csinálni.

Megyek főzős fórumot olvasgatni, hátha a régi bejegyzések alapján kisütöm, mit is főzzek, Dunsztom sincs mára mit csináljak.

Ági

Ági73

Helló!
Itt vannak a 2 héttel ezelőtti állatkertes képek! Kicsit sok, ha unalmas bocsi! :oops:

Dénes erdei kutyákat néz, akik épp nem látszanak :lol:
Kép

Tessék, az erdei kutyák:
Kép

Dini elmélyülten nézi az orrszarvút:
Kép

Dini zebrát csalogat:

Kép

Már nagyon érdekli:
Kép

Megsimogatjuk:
Kép

Dénest épp nem érdekli a teve: :)
Kép

Kecskesimi anyával:

Kép

Most veszem észre, hogy a kecske eszi Dini cipőjét :)
Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Ezt meg nemrég csináltam. Így örül, hogy rendet rakott: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Nagyobb babás anyukák, ti mit csináltok a gyerkőccel télen, mikor már nem lehet játszóterezni??? A levegőzést még csak-csak megoldjuk babakocsival (bár Dénes már nem szereti, ki akar szállni), de szeret gyerekekkel játszani, ti jártok mondjuk játszóházba?

Köszi az ötleteket előre!
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Pocsékul vagyunk, Dávidnak kötőhártyagyuszija van, Ricsi egész éjjel hányt, én meg úgy köhögök, majd megfulladok. Brrr. :cry:

Zoli babának gyors javulást, remélem hamarosan itthon lehettek!!

Születéstörténet: nagyon megható volt, gratula még egyszer!

Cenikő, Zsuzsu , Kizsuzsi!
Nagyon jók a fotók, köszi!!!!!!!!!!!!!

Eszti!
Nagyon szép a pocid!

Nyelvtanulás:
Nem értek egyet, mert a két nyelvű gyerekek is megtanulnak tisztán ejteni mindenféle hangzót, még akkor is, ha eleinte nem teljesen tiszta. A gyermekkori nyelvtanulás legnagyobb előnye, hogy úgy tanulja meg, ahogyan a saját anyanyelvét, tehát nem igazán "erőfeszítéssel", gondolom ti is emlékeztek a szótárból tanulásra, a helyes ejtés gyakorlásokra, a nyelvtani szabályok biflázására stb. A korai időszakban történő idegennyelv megismertetéssel ezen lehet könnyíteni.
Nyilván a kétnyelvűeknél is az egyik nyelv dominánsabb lesz. Pl. a volt férjem két nyelvű volt, és csak haszna származott belőle. Röhögve tanult meg harmadik negyedik nyelvet. Annyi érdekesség volt, hogy mindig németül számolt magában, és németül káromkodott. Ő icipici korától tanulta mindkét nyelvet.
Az unokatesóm gyereke finnül, magyarul és kínaiul tanul, egyáltalán nem keveri, persze az anyjával csak magyarul, az apjával csak finnül beszél, (nem keverik) és a bölcsikében szólnak hozzá kínaiul.
Puszi mindenkinek: Romy

Kép

Kép
romy1

írtam kajaügyben ide:

https://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html

romy,
jobbulást a kismanónak!

Mi sem vagyunk teljesen jól, Boldi álmában köhög, sztem lesz ez még rosszabb is.

zsuzsi,
nagyon aranyos az állakertező, meg a pakolós Dénes baba!
Vendég

nem hozza be a linket, szóval lakóhely szerint/szegedi kismamák, anyukák ebédje
Vendég

Üdv!

Eszter, érdekes, hogy nem adják át a helyet a buszon, mert neked azért szép, formás pocid van, ami észrevehető. Nekem az esetek 80%-ában biztosan átadták, pedig nekem szétterülő hasam volt, szóval lazán nézhettek volna kövérnek is. :)

Niki, jobbulást. Én gyógyszermániás vagyok (a homeós szereket valamiért a szervezetem nem preferálja), de előtte mindenféleképp menj el orvoshoz.

Romy, jobbulást neked is.

Dancsi, a fiadnak sok gyógypuszi, remélem, nem lesz már rosszabb a helyzet.

Zsuzsi, a most eszi a kecske Dénes cipőjét kép...haláli. A többi meg nagyon édes!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Zsuzsi!
Nagyon aranyos a fiad, igazán jó lehetett az állatkertben. Mikor még Pesten laktam gyakran mentem, amíg bébiszitterkedtem gyakori program volt az állatkertlátogatás. Emlékszem sok gyerek csak a grillcsirkét ismerte.... :D

Ági73!

szülésem: nem lett volna gond, de 1 hétig 6-10 perces jóslófájásaim voltak, alig tudtam pihenni és mire szültünk nagyon kimerültem. Hasonlóan jártam , mint :arrow: CSibe78, :arrow: Ábel vissza-visszacsúszott, de nem kellett beavatkozni. A fiamat is megviselte a szülés, 8-as Apgart kaptunk, de az a fontos, h egészséges!!! Bosszantott, h amit a szülésfelkészítőn tanultam azt nem tudtam megcsinálni, elég "maradi" a Klinika...
Apuci ingázott a munkahelye és a Klinika között mert szülés után (6:50-kor lett meg Ábel) bement dolgozni, de vissza hívtam, mert nagyon sok vért vesztettem és vért kellett kapjak. Véradót kellett behívni, -nyár közepe, B RH negatív vércsoport-. Csak estére lett vér számomra. Szerencsére nem láttam magam, de állítólag fal fehér voltam egész nap. Sajnos Ábelt is csak este láttam előszőr, akkor elintézte a szülésznő, h odahozzák, az is erőt adott nekem, h megsimiztem. Végül éjfélkor álltam lábra. Le a kalappal a férjeink előtt is :)

Bocsi, lehet, h ezt priviben kellett volna, de talán van akinek segítettem némileg.

Szép napot, jó egészséget!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Karmen, itt fog Pesten szülni, hiszen már senki nem lakik Szegeden, csak a S. miatt maradt volna ott. De mivel nem vállalta, így inkább feljött, hiszen a férje is itt dolgozik, mi is itt vagyunk, és anyuék is közelebb vannak....

Modnjuk most már egy kicsit bánja, mivel Szegeden már indították volna:) Így viszont várnak, szerdán indítrják. Akkor tölti a 42. hetet!!!

Eszti, remélem te nem jársz így:D Drukko9lok hogy időben kibújjon a bébi:D

Pusz

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Zsófi! nem jutott eszembe hogy nem is itt laknak, tényleg már mesélted. Remélem kibujik végre az a baba magától is. Itt a hideg:)

Nekem meg ma telefonáltak meg kell ismételni az AFP-t, hallottatok már ilyet? Nem tudom miért, holnap reggelre azonnalra visszarendeltek. Amugy szerintem semmi értelme ezt több mint 17 hetesen megcsinálni, ez már nem az az érték lesz.

Klzsuzsi! Nagyon aranyos Déneske! Föleg az tetszik hogy ö is segit a pakolásban:)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, én még ilyeről hogy nem stimmelt az AFP és visszahívnak még nem hallottam! :shock:
Remélem nincs semmi gond én nagyon szorítok!! :)

Zsuzsi,nagyon vageszok a képek!!! :lol: :lol:
Nálunk a Barnival sétálunk 1000,imád kinnt lenni a levegőn,de úgye ő már megy! :wink:
De a buszokat,trolikat,villamosokat imádja nézni ,és sikobgat nekik!! :lol:

Eszti,én nov.28-ra voltam kiírva,és nov.27-én született a Barni,úgyhogy szerintem van még időd..............
A te Barnid is tutira tudja mikor kell kíbújni!! :D

Zsuzsu,szvsz ig nem kell aggódnód a bukás miatt, ha szépen gyarapodik a súlya ,a Barni szinte soha nem bukott,de már 11 hónapos ,és néha-néha előfordul! :wink:

Romy,egyetértek veled nyelvtanulással kapcsolatban!
A főnőkőm unokái,beszélnek albánul és szerbül(ők ugye albánok)
na meg magyarul is!
5-6évessen 3 nyelven beszélnek,mert mindenki más nyelven beszél hozzájuk!!
:wink:

Cseppek,remélem jól vagytok!! :)

Most 1 pár napig nem jövünk mert nem lesz gépünk!! :evil:

Kép
bibi226

Sziasztok!!

Eladásra kínálnám Rika által átvett Nestlé és Univer bébiételeket,mivel az én gyermekeim sem kedvelik.Nestlé duó sárgarépa husival 6 db és univer borsó 4 db.125/db.

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Ági, neked is köszi a választ. Biztos van oka, hogy megváltoztatta az elalvását, csak ezek az okok általában kideríthetetlenek. :)
Ma betettem az ágyba, szokás szerint mutatta a macit a rácsvédőn, mondtam, hogy "maci, vigyáz rád éjjel", erre kivette a cumit a szájából, és jelentőségteljesen közölte: brumm. :lol: :lol:

Csibe, egyetértek Bibivel, szerintem is ördögi kör: megkapja üvegből, gyorsan rájön, hogy így is lehet, még kevesebbet szopizik ciciből, és így tovább. Ráadsásul a szopi sokkal hatékonyabb tejserkentő, mint a fejés (nálam így volt legalábbis).

Eszter, az én hasam egy centit se ment lejjebb szülés előtt.

klzsuzsi: csatlakozom a kérdéshez! Ma kimentünk a játszótérre, de csak félóráig bírtuk a hülye szél miatt. Pedig ez még csak ősz. :(

(((Csajok, hagyjátok már ezt a hülye virslit... Nem akarok beleszólni, de tele van mindenféle vackokkal... )))

Nóra
KépKép KépKép
norus88

cseppek,
kicsit utánajártam és _jogod van_ a nap 24 órájában a babád mellett lenni a kórházban. Elhajthatnak minden féle mondvacsinált indokkal, de tudd, hogy törvényadta jogod ott maradni! Lehet nem tudnak ágyat adni, de ha más nem, megágyazhatsz magadnak a gyerek ágya mellett a földön!!!!!!!

Azért kérdeztem ennek utána, mert Boldi miatt lehet bennünket is érinteni fog, legalábbi lelkileg készítem magam. TOvábbra sem gyarapszik, 5 hósan volt ugye 7 kiló, most 9,5 hósan 7400 gramm. Csütörtökön megyünk a gasztos dokihoz, korábban nem aggódott, de most már ő is furcsállja, és őt is aggasztja. :(

Kicsit utánajártam, hgoy mi lehet az oka a gyarapodás megállásának, olyankor, amikor a gyerek eszik. BOldi továbbra is csak szopik, de az anyatejből minden felszívódik, tehát ez nem indokolja a nem hízást. Ha már enne mást is, attól sem gyarapodna jobban, mert egyrészt a gyümikben sincs több kalória, másrészt nem is szívódik fel belőle annyi minden, mint az anyatejből. Szopizni szopizik rendesen, full pisisek a pelijei, szóval ezzel nincs gond.

Szóval lehet oka a nem hízásnak, tej, tojás, liszt allergia, amit az anytejen keresztül kap tőlem, mert én eszem ezeket. :(
Vendég

Dancsi!

Tavaly mi is bekerültünk a Márk 5 hónapos korába a Gyerekkorházba kivizsgálásra. Ő nem evett, szopni nem akart, tápszert nem itta meg, Sinlacot se, semmit nem volt hajlandó enni. Beküldtek bennünket kivizsgálásra.Azon az osztályon ahová mi kerültünk, Volt egy baba-mama szoba, ahol két gyerekágy és két felnőtt ágy volt. Ez kimondottan azért volt, hogy anyuka, vagy apuka ott lehessen, ott is alhasson. Egyébként ezen az osztályon cukros gyerekek, magasvérnyomásosak, vese betegek voltak. Pontosabban nem voltak betegek, mert szinte egy se feküdt, inkább kivizsgáláson voltak. Előző héten ezen az osztályon valami cukros tábor volt. A lényeg, hogy mivel a vizsgálatok délelőtt, vagy kora délután voltak, és a Márk lázas, kimondottan beteg nem volt, ezért du-tán 3-4 óra körül mindig hazamehettünk, és másnap reggel mentünk vissza 7 óra körül. A Gyerekkórházba általában a klinikáról jönnek át a szakorvosok, bizonyos napokon. Hétfőn, kedden, csütörtökön voltunk bent. Megnézte kardiologus, neurologus, fül-orr gégész, csináltak üres és teli hassal is uh-ot. vérvétel-vizelet, széklet. Végül semmit nem állapitottak meg. Annyit, hogy ez a gyerek ilyen. Persze a kórházba az ott főzőtt főzelkéket azt megette. Szóval 2000 ft egy éjszakára az ott alvás, de szerintem, ha nincs gond, éjszakára haza lehet menni.

A klinikát most nyáron jártuk meg. Ott az intenziv kivételével biztosan ott lehet éjszakára maradni, legfeljebb te is egy rácsos ágyban alszol. De ha van rendes ágy, akkor oda lehet feküdni. Ez biztos, mert én is meg más anyukák is mind ott maradtunk.

Cseppek esetében az is kérdés, hogy az intenziven, vagy másik osztályon van e a baba??? Mert szerintem fény a kórházba azon az osztályon van, ahol a koraszülöttek is vannak, nem???

Zita

Kép
zitaa

Na, meg volt a cukorterhelés, nem volt semmi gázos benne, én nem éreztem nagyon édesnek sem,mondjuk nyomtam bele két citromot és inkább az volt a rossz, h a citrom marta a gyomromat, meg nagyon kellett pisilnem, meg álmos voltam. Két húzásra lement. Tegnap este kikevertük melegvízben, ezt mindenkinek ajánlom, mert így jól feloldódott. Most már csak azért szorítsatok, h jó legyen az eredmény, ma du már kész is lesz!!! :o

Kép
gyanixi

Eszi: Hogy vagy??? :lol:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Niki: nyugi még mindig egyben vagyunk, és sikerült magam lehűtenem, mostmár nem vagyok türelmetlen, lenyugodtam és békésen várom a fejleményeket.

A békés az túlzás, mert tegnap a fél várost körbejártam csizmaügyben és kicsit kifáradtam, de jó volt tapasztalatnak, hogy ilyet többet nem csinálok, szinte sírni tudtam volna a fáradtságtól annyira kész voltam.

Mostmár csak pihenek, pihenek és pihenek a szülésig.

Voltam a Cora-ban, valamelyikőtök kérdezte a gumicsizmákat, én láttam gyerek cszmákat, azok 2999 Ft-osak voltak. Mindenféle színes gumicsizma:)

Puszi
Most megyek !

Vigyázzatok magatokra!

KépKép
esztermoro

Eszti: köszi a gumicsizmákat, én kérdeztem....de nekem 2199-ért kéne, mert annyi volt az akciós ára, csak én nem találtam olyant múlt héten pedig még akciós volt akkor, most már lehet, hogy nem is akciós....2999-est én is láttam....:(
de azért még egyszer köszi :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!
A 7végén átcuccoltunk a szüleimhez, megkezdődöt az új ház felé vezető életünk. :)
Amint tudok, visszaolvasok, és jövök -reszkessetek :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Dancsi! Orsi 1 évesen volt 8 kg, bennem fel sem merült orvoshoz vigyem mert nem gyarapszik. Szerintem feleslegesen aggodsz, nem minden gyerek egyforma. Én is hiába eszek nem tudok hizni. Remélem az orvos is megnyugtat Titeket! Az ikerház nem jött be hogy költözni akartok?

Melinda! Szuper hogy házatok lesz, remélem kevés idegeskedéssel jár mire elkészül. Már mi is nagyon várjuk hogy költözzünk, remélem tényleg csak 3 hét.

AFP nagyon magas lett, ezért kell ismétlés.:(

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv!

Karmen, remélem, minden OK lesz az ismételt AFP-vel!

Dancsi, lehet, hogy az anyukának joga van a babájával lenni, de szvsz értelme nem sok. Gondolhatsz bármit, de semmivel se másabb, mintha szülés után lennél, és gyerekágyon.
Egyébként biztosan minden rendben lesz a kisfiaddal. Szerintem más jelei is lennének, ha allergiás lenne pl. a tejre (az tudomásom szerint a székletet is megbolygatja).

Eszter, tessék pihizni!

Niki, remélem, jó lesz az eredményed.

Norus, a virslis képek csak viccek voltak. Peti pl. a szájához vette, aztán nézett, hogy mi a fene ez, de kardnak megfelelt neki. :) Nálunk egyelőre a babakaja a nyerő!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Na, hát a vércukor teljesen okés, viszont a vizeletben megint ott van, h nyomokban található benne glükóz. De ez mitől lehet???? A házidoki nem mondott semmit, csk, h a belgyógyon majd a elmondják. meg kissé vérszegény is lettem, de szintén a házio. szerint nem vészes, sőt ez természetes és majd ha akar a nőgyógyászom ír fel vasat!! Hmmm!!

Kép
gyanixi

Sziasztok Mindenki!

Köszönöm a jó kivánságokat, az együttérzést, meg mindent.

Ma hazaengedtek bennünket. A sárgaság elment, már tegnap óta csak az okát keresték. Baktériumok nincsenek, mindenünk rendben. Amikor felvettek bennünket egy kicsit be volt a baba vére sűrűsödve, ennek valószinűleg az étvágytalanság lehetett az oka, az meg ugye a kórházból maradt kicsi sárgaságnak. Szóval ördögi kör. Amit csak lehetett összeszedtünk a neten a sárgaságról és amit csak lehetett a kórházban eltoltak velünk.
Mostmár 70ml-t eszünk ciciből és üvegből vegyesen, mert a fiatalúr igen hamar kifárad (úgy 50-nél). Nagyon jó újra együtt itthon lenni.

A gyerekkórház intenziv és koraszülött osztályán voltunk, ahol nincs ott alvásra/maradásra lehetőség, csak gurulós bébi ágyak vannak. Nem is lehet ott lenni szinte csak etetéskor. 3 óránként 1/2-re megyünk, de már egészkor kiküldenek mindenkit. 20 perc szoptatás + 10 perc pótlás, egy kis büfi és a mama már mehet a dolgára. A kismamaszállón lehettem volna éjszakára 1/2 6 - 1/2 9 -ig, de minek, ha nincs velem a gyerek. Igy jöttem haza apához, két hét után, már neki is hiányoztam :).

Mindenben segitett, mig itthon voltunk és az volt az ő baja. hogy minden sirásra görcsberándult a gyomra. De mostmár múlóban van. Könyveket olvas és ha én nem tudok valamit, ő segit nekem.

Ági73!
Neked külön köszönöm a privát leveleket, sokat segitettél velük, hálás vagyok neked értük!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!!!

Dancsi: Drukkolok hogy okés legyen minden Boldival. Amúgy Te se vagy egy mázsás alkatú nőci, Boldi simán örökölhette ezt tőled. Amúgy Jozsó se egy szumós tipus :wink: Sztem sincs semmi baja, de azért biztos ami tuti én is megnézetném :wink:

Niki: Hát ez érdekes, kiváncsi vagyok mit mond majd a belgyógyász!!!

Karmen: Nagyon drukkolok neked, hogy okés legyen minden. Nekem meg túl alacsony volt az AFP értékem, és azért kellett ismételni. Másodjára jó lett! (2 hét múlva) Ez Boginál volt. Amúgy sztem ha magas az azért van, mert később vették le, mint a 16. hét! Vagy ikrek :lol: Mennyi lett az a nagyon magas????? Amúgy pontosan tudod, mikor fogant a baba????

Cseppek: örülök, hogy hazaengedtek benneteket!!!!

Új oldal van , ennyire emlékszek ki mit írt! :oops:

Csajok, akik priviben érdeklődtetek a Helen Doronos angollal kapcsolatban, azoktól kérnék egy privit hogy jönnek-e holnap. Mert akkor leadnám a létszámot!!! :wink:

Köszi

Enikő

ceniko
Szeged

Enikő,
nem az a baj, hogy pici (ezzel nincs is gond), hanem az, hogy nem gyarapszik 4 hónapja. 4 hónap alatt 400 grammot gyarapodott, előtte normális volt a hízása.

cseppek,
gratu a hazamenetelhez!
Vendég

Dancsi: És hosszra sem nyúlt? Mert van olyan hogy súlya nem nő, de hosszra viszont nyúlik :wink: azaz a súlya a hosszában van :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Enikő,
A hossza kb. arányosan nőtt a súlyával.

Mindegy, pár nap múlva többet tudok majd. Remélem a doki megnyugat, hgoy kis csikasz gyerek lesz. Majd Jozsó megvédi a suliban. :D
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?