A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Melinda: Köszi az oldalt, elolvastam!

Bakker csajok, ha minden ellen beoltatjuk a gyerekeket nem lesz immunrendszerük :shock:

Amúgy érdekelne, hogy az a 700 000 5 év alatti gyerek, akik évente meghalnak a Pneumo....megbetegedések következtében azok a gyerekek hol élnek? Afrikában,szegény országokban vagy Európa fejlett országaiban, vagy hol??? Milyen szociális körülmények között?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Zitaa: A pneumóból meg 2 vagy 3 oltás kell....

Az új pneumococcus védőoltás javasolt sémája

2-6 hónaposok 3 oltás min. 1 hónap időközzel 2. életévben konjugált

7-11 hónaposok 2 oltás min.1 hónap időközzel 2.életévben, min. 6 hónappal a 2. után konjugált

12-23 hónaposok 2 oltás nem szükséges konjugált

2-5 évesek 1 oltás nem szükséges konjugált

2-5 éves, kockázati csoportba tartozó 2 oltás minimum 2 hónap időközzel minimum 6 hónapra és 3-5 évvel később 1x alapimmunizálásra konjugált, emlékeztető oltás poliszacharid

ceniko
Szeged

Enikő!
Viola mindjárt 2 éves, onnantól 1 szuri kell! :shock:

De kérdés, ha nem tartozik kockázati csoportba a gyerek, akkor mennyibe kerül??? :?:
Volt ahol azt irták 16000 ft, támogatás nélkül. :shock:

Zita

Kép
zitaa

Zitaa!
Az oltás teljes ára 15.957 Ft. 2007. január 16-tól 70%-os TB támogatással írható fel az oltás az 5 éves kor alatti, az invazív pneumococcus fertőzésre kiemelten magas kockázattal bíró beteg gyermekek számára a gyermekorvos által. Ebben az esetben az oltás térítési díja 4.787 Ft.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zitaa: Nekem tök mindegy én nem adatom be :shock: Amúgy az alatta lévő sorban meg azt írja 2 kell.....

Melinda: És kik a "kiemelten magas kockázattal bíró beteg gyermekek" ?????????????

Én ezt üzletnek érzem :( az egész oltás mizériát. Ami annyira veszélyes az kötelező is. Ezt is azzá tennék (és ingyenessé) ha annyira húdenagyon veszélyes lenne..... vagy nem? :shock: :roll: :?

ceniko
Szeged

Ugy látom nem jelent meg amit irtam, kezdhetem ujra.

Prevenar valoban igen drága, de én Orsinak akkor adattam be amikor elkezdett bölcsibe járni és folyton beteg volt, végül ki is tenyésztették a pneumot, a kezelése+gyógyszerek még többe is kerültek, a köv. fertözést igy remélem megelöztük ezzel.
Csecsemöknek valoban még 2-3 oltás kell, de én biztosan nem fogom a picit sem oltatni 2 éves kor elött, mert ugy hiszem amig nem jár közösségbe szinte biztos nem kapja el. Veszélyeztetett engem is érdekelne ki az, de aki annak számit szerintem annak csecsemökorban meg kell kapnia, akkor meg ha megveszi a 3 oltást annyibe kerül mintha 1et kapna támogatás nélkül késöbb.
Én tavasszal a drágábbik változatát tudtam csak megvenni, 1 patikát találtam ahol be tudták a szurit szerezni, ott meg csak az elöretöltött fecskendös változat volt, az 18e ft-ba került.

Enikö! Szerintem alig van köze az immunrendszerhez hogy egy gyerek bárányhimlös lesz-e v. elkap egyszer egy pneumo fertözést, mert ezek olyan betegségek amin szinte biztos minden gyerek átesik. Akkor meg miért szenvedjen töle.
De ez az én véleményem, persze aki nem ugy gondolja ne vegye meg a szurikat. Nekem majd megszakadt a szivem amikor Orsit folyamatosan kezelésre kellett vinnem a betegségek miatt. A fülgyulladás nagyon tud fájni ugy gondolom, bár nem emlékszek nekem lett volna, de megfogadtam ha ezzel megelözöm akkor megéri a szuri, még többet is nekem.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő,
én is azon az állásponton vagyok oltás terén, mint Karmen, mi is beolatjuk a gyerekeket, de az üzleti dologban igazad van, ez van, ezt be kell nyelni
ugyanígy üzlet egy csomó más dolog, hiszen minden drága, ami "baba" dolog.............

Karmen,
ha Orsi közösségbe jár, hidd el, minden vackot haza fog hurcibálni a picúrra, még ha Orsi nem is betegszik meg tőle, nálunk legalábbis ez van

Jozsó 1-2őt köhint, Boldi meg cefetül van :(

Mondjuk én 1 éves korban kezdem az oltásokat
Vendég

Karmen: Hát részben igazad van, viszont fülgyulát egy csomó más vírustól, bacitól is lehet kapni, nem csak a pneumótól. Meg agyhártyagyulát is, meg mindent..... Most egyet egy vagyonért kizársz (HA valóban kizárod vele) marad még másik 200 féle amitől ugyanígy lebetegedhet.....

Sztem meg a rosszabb szociális háttérből származó gyerekeket veszik le ezek a betegségek a lábukról a higiénia hiánya és egyéb okok miatt....

Dancsi: Én megértem azokat is akik beadatják, nyilván mindenki a gyerekének a legjobbat akarja, csak nem vagyok biztos benne, hogy valóban ez a legjobb! Vagyis hogy valóban annyira fontos...
De magánvélemény volt :wink:

ceniko
Szeged

Enikő!

Én teljesen osztom a véleményedet oltás ügyben. Marha nagy üzlet az egész.
A gyerek immunrendszere pontosan úgy fejlődik, ha leküzdi a betegséget... ha nincs mit leküzdenie, akkor a többi betegségre fogékonyabb lesz. A fagociták (védekező bacifalók) annál erősebbek, minél több bacit elfogyasztanak. Ezért nem jó például az állandó sterilizálás sem.
Igazad van, hogy eltunyul az oltásoktól az immunrendszer. Ezt orvosok is alátámasztották nekem.
Vendég

Üdv!

Oltások terén én Enikőhöz és Girához csapódom. Peti a kötelezőkön kívül csak a kullancs elleni védőoltást fogja megkapni, mert elég sűrűn járunk olyan helyeken, ahol esetleg fertőzött kullancs eshet rá.
Más szurikat csak akkor fog kapni, ha pl. sűrű betegeskedés miatt, vagy egy esetleges külföldi út miatt szükségessé válik.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Úúúúúú csajok meg vagyok őrülve a zacskós levesekért :lol: :lol: Most is főznöm kellett egyet, és bepusziltam az egészet! Bakker annyira kívánom és nemám azt a levest amit én főzök, nem! Zacskós! Fincsiiiii csupa egészség és bio :lol: :lol: Hát ez kééééééész!

Niki: Mi van veled??????????????

ceniko
Szeged

Enikő! Egészségetekre!! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

enikő: még eddig egyben!Ma megyünk du. ctg-re!Majd írok, h mi volt! :roll:
Milyen zacskós levest szoktál enni, ami bio??

Kép
gyanixi

Sziasztok!
csak bekukkantottam.

ezt találtam egy másik topikon, látom idevág.:

A pneumococcusra azt mondta a dokinénink, hogy csak gyenge immunrendszerű gyerekeket vagy rossz szociális körülmények között élőket támad meg, például krónikus betegeket, és az oltás csak a streptococcus pnaemuonia 13 vállfaja ellen véd a 90-ből. Ráadásul tévhit, hogy a felsőlégúti betegségeket ezzel ki lehet védeni.

Enikő!
zacskósleves???? :shock: nem semmi... :lol:
jó étvégyat!!!
Vendég

Helló!

Enikő! Pont zacskósleves???? :lol: :lol: :lol: Furi, hogy miket kíván az ember terhesen, én anno gyakorlatilag lencsén éltem. :)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bocs, hogy off leszek oltás témában, de egy kicsit el vagyok kenődve. :( A húgomék ma elutaztak, 8 hónapra kiköltöztek Grazba, a férje az ottani egyetemen fog kutatni. A tesóm volt az egyetlen rokonom Szegeden, a teljes családunk a Dunántúlon él (az enyém Baranyában, férjemé Fejér megyében), most kicsit olyan érzés, mintha egyedül maradtunk volna. :roll: Tesómmal naponat többször beszéltünk telefonon, hetente többször találkoztunk, téma volt bőven, a kisfiuk, Bercike, 8 hónapos. Nagyon fognak hiányozni... :(
Bocs, hogy csak panaszkodni néztem be! :oops:
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Enikö! Megvallom a zacsis leveseket én is imádom:) Attól függetlenül hogy sokan mondják káros már ez is:)

Nem tudom mi az igaz, az tény hogy Orsinak a folyamatos betegsége az oltás után elmult és az unokahugának is, akinek szintén a pneumo tenyészett ki. Szerintem aki ettöl nyugodtabb vegye meg, én ez vagyok.

Zsuzsi! Gyere ide többet aztán ha lesz tali (hja régen még ilyen is volt) akkor majd lesznek új barátaid! Megértem hogy most kicsit elkenödtél, természetes!

Szülés. Barátnömnek meséltem hogy az orvosom szerint kérhetek altatást a klinikán, a héten szült, az altatóorvos kiakadt hogy miért akarja ö megszabni a módját, mert csak sürgösségben van ilyen, vitáztak egy nagyot, epidurál lett a vége. Szoval megint elkezdtem parázni hogy szülhetek-e mégis a korházban. Egyre jobban kivánom (most kiakadhattok, megértem) hogy inkább még korábban jöjjön ez a baba, és biztos mehessek a korházba még.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen: Én nem akadok ki :wink: És megértelek! Ha csaszis lennék (ne adj Isten) én is altatást kérnék inkább! Nem bírnám ki ébren, hogy hasfelmetszenek! :oops: :shock: És azt is megértem, hogy ez miatt (is) ragaszkodsz a kórházhoz! Az viszont furcsa, hogy a klinikán nem lehet altatást "kérni" :( -ha már csaszi-! Mikorra vagy kiírva pontosan és meddig is van a kórházba szülészet???

Niki: Várjuk a híreket Rólatok!! Kíváncsi vagyok mi volt a mai ctg-én! Nagyon drukkolok!+++++++++++++++
Hja és nincs bio zacsisleves, ezt pejoratív értelemben írtam, hogy "bio" :lol: Épp azért írtam, mert tudom milyen rohadtul egészségtelen, mennyi állományjavító, ízfokozó EEEEEEEEEEEEEEEEE van bennük! Szal ezért nem is értem, miért pont azt kívánom???? :shock: :lol:

Zsuzsi: Hja zacsisleves :lol: Ne is mond.... Mondjuk ma káposztafőzeléket kívántam, főztem is magamnak külön mert a család meg nem szereti, nekik krumplifőzi volt... Lencse? :) Az se rossz, nem untál rá???

Reggel óta brutál fáj a fejem. próbáltam nem bevenni semmit, de már akkor is fájt ha pislogtam ezért koradélután bekaptam egy panadolt. Na teljes 1 óra hosszat jó is volt, amíg pihentem (vízszintesbe csukott szemmel hallgattam a tévét, mert nem bírtam kinyitnia szemem :shock: ), addig nem fájtam, aztán most megint.... :( Nagyon szar, sose voltam fejfájós, de az utóbbi időben (amióta babás vagyok) nagyon sokszor fáj a fejem, de úgy mintha szét akarna robbanni belülről :( Főleg a homlokomnál!! Nincs valakinek ötlete mi a fenét csináljak???? Azt észrevettem, hogy főleg akkor jön elő, ha szeles idő van, mint pl ma is. A múltkor amikor az a 100km/h szél volt, én komolyan azt hittem ez a vég! :shock: :cry:

ceniko
Szeged

Csajok: az a hír, h megvolt a ctg, megvizsgált a doki, a belső méhszáj teljesen el van símulva és a külső is elkezdett nyílni. A doki szerint legkésőbb a jövő7en baba lesz, de bármikor jöhet. A magzatvíz is kevesebb, szóval már nagyon készül Réka a szülésre.
Miután haza jöttünk, anyukámék is eljöttek, elmentem pisilni és rózsszínes, véres dolog jött. Egyből hívtam a dokit, mondta, h ez a vizsgálattól van és ha rendszereződnek a fájások, akkor menjünk!!
Azóta sokat fáj a hasam,alig tudok kiegyenesedni és rengeteget kell pisilnem!!
Szóval nem tudom mikor indul be!!!Nagyon izgulok!!! :roll:

Kép
gyanixi

Hali!

Niki, nekem legalább 5 ilyen vizsgálatom volt, utána barnás folyással... :?

Enikő, én is szeretem a zacsis levest, nem messze tőlünk a Makkosházi suliban szoktak EU-segélycsomit osztani, abban rákleves van, néha rá szoktam járni. :)

Kármen, na ez jó...mondtam én, hogy a következőt valahol máshol szülöm...mondjuk talán, mire Petitesó megérkezik már lehet altatásban is szülni. Egyébként nem értem, hogy egy anesztes hogy jön ahhoz, hogy megmondja, hogy milyen érzéstelenítéssel szüljön egy leendő édesanya. Felháborító!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Niki: Húha a méhszájad nagyon klasszul alakul! Első szülésnél máris ilyen "jól áll" :) Klassz :)
Ilyen nyúlós nyálkás volt az a véres dolog ami jött? Mennyiségileg???? Csak ilyen kis paca vagy azért mennyiség volt??? Mert ha kevés az a vizsgálattól lehetett, ha több (annyi hogy betétet kell berakni) akkor az a nyákdugó (vagy egy része)
Ez az állapot azért akár napokig is eltarthat. Pl nekem a nyákdugó szülés előtt 3 nappal eltávozott :wink:
Nagyon nagyon drukkolok nektek!!!! Ügyesek legyetek :wink: És ne aggódj, nem lesz semmi baj, add át magad az eseményeknek, és próbálj meg befelé fordulni, minden külső tényezőt kizárni! És ha nyomni kell ne szégyelld (tökre olyan érzés mint a kakilás, magyarán úgy érzed odakakilsz nekik egyet) Szal ha nyomnod kell nehogy azzal foglalkozzál, hogy nem akarsz odakakilni a szülőágyra, hanem azzal, hogy nyomjad ki azt a babát :wink: Tehát szégyenérzet félretéve szülés utánra :wink: És figyelj a légzésre, jó légzéstechnikával nagyon sokat lehet könnyíteni az egészen. Már bocs a kéretlen tanácsokért, de nagyon izgulok érted, olyan jó Neked, hogy már ott tartasz! Bárcsak én is már ezen agyalnék... :lol: :lol: nagyon drukkolok+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ceniko
Szeged

Üdv!

Niki, egyébként én is drukkolok nektek, és hallgass Enikőre, hajrá Réka!

Enikő, most nézem, sikerült megegyeznetek Danival a nevekben? Egyébként sikerült a vizsgája?

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Niki!
Nekem is volt olyan barnás- rózsaszines kis valami az utolsó vizsgálatnál, rá 1 hétre szültem. :lol:

Enikő!
Akkor Laci vagy Bíbor???
A párom Laci!! :lol:
Márk is Márk, László! :wink: Apánk után. :wink:
Zita

Kép
zitaa

Niki! Nagyon drukkolok minden simán menjen majd! AZért még egy picit huzzátok ki!!

Az utolsó vizsgálat nekem nagyon fájdalmas volt, azt hittem eltöröm a doki kezét ugy megmarkoltam és rántottam volna ki, aztán pici rózsaszines nekem is volt akkor.

Ági! Az a röhej hogy én ugy tudom a törvény elöirja meg lehet választani a módját, ha nincs orvosilag kizáró oka lehet kérni az altatást. Hogy jön ahhoz hogy lekiabálta a barátnömet is hogy ne ö mondja meg, mert itt ez a szokás és kész. Amugy megértem öt, mert az elsönél is 5x szurták mire sikerült, most is 35 percbe telt, szóval neki nem volt olyan semmiség élmény mint a legtöbbnek. Azt is elhiszem van akinek simán bemegy az epidurál és esküdik rá. Én csak febr. végén megyek a dokimhoz, de most tényleg megint nagyon ideges vagyok amiatt hogy altatnak-e, ha nem akarnak akkor Makóra is átmennék, meséltem már.

Enikö! mikor mész legközelebb UH-ra? Nemét megkérditek?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Dancsi!
:)

Arra gondoltam hogy mi a helyzet féltékenység ügyben otthon.

Máté lázas köhög nagyon.Norbi fullad ,atroventet és ventolint kell neki fújkálnom.Vinni kell pulmonológiára. :cry:
Most többre nincs időm reklamál a banda.

Kép
Kép
zitacicu2

Kármen, én is mondtam tegnap este a férjemnek, miután leírtad azt, amit, hogy amint kiderül, hogy babás vagyok "ketteskével", nekiállunk, és összespóroljuk a 100 rugót, és megyek olyan helyre szülni, ahol lehet altatásban császárt csinálni...
Egyébként én ilyen esetben jól beperelném a Klinikát... :twisted:
Mert szerintem sincs ilyen kitétel egyik törvényben sem, hogy csak epidurálban lehet császármetszést végezni, ha nincs egyéb kizáró ok.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok! Köszönöm szépen Törpém dícséretét :D ) Tegnap voltam kint a Cora-ban, egész édes dolgokat is lehet kapni :D Vettünk egy kis fotelt, nagyon cukin ül benne, csináltam képet is róla, csak még nem volt időm letölteni.
Mandula ügyben annyi a fejlemény, hogy voltunk dokinál még szerdán, még mindig van egy kis gyulladás a fülén, de már javult, csütörtökön kell újra vinnünk.

Enikő :) Jobb már a fejfájásod? Mikor babát vártam, nekem is többet fájt a fejem és nekem is azt mondták, hogy a Panadolt lehet használni.
Oltás ügyben én is teljesen bizonytalan vagyok – fogalmam sincs pl.. hogy a bárányhimlő ellenit beadassam-e majd. Az tény, hogy nagyon nagy üzlet az egész… Meg felmerül az a kérdés is, hogy minden oltás csak egy bizonyos ideig hat – és mi van utána? Titeket pl. újraoltottak TBC ellen? Engem nem – és kötve hiszem, hogy a 4 naposan kapott BCG még mindig érne vmit…

Zsuzsi :) Sajnálom, hogy elköltöznek a tesódék, de 8 hónap nem olyan hosszú idő, majd meglátod. Esetleg séta közben is talizhatunk ha össze tudjuk hangolni.

Melinda :) Kérdezted, miket eszik Kristóf. Gyümölcsből: almát, körtét, mandarint, narancsot, meggyet, barackot, banánt, szőlőt. Zöldségből: burgonyát, répát, fehérrépát, céklát, gesztenyét, paradicsomot, cukkínit, sütőtököt, karalábét, zellert, kelkáposztát, brokkolit, zöldborsót, karfiolt. Ezen kívül kap még sajtot, joghurtot, túrót, zabpelyhet, kukoricapelyhet, rízspépet és kölespépet. Nagyjából ennyi :D

Zsani :) Örülök, hogy nyertetek :lol: Majd muti meg a nyereményt :wink:

Dancsi :) A Menjugate és a Neis Vac szerintem ugyanaz, nem? Édes lehet Boldi ahogy tipeg, várjuk a képeket :lol:

Niki :) Szerintem te már nagyon a finisben vagy! :lol:

Karmen :) Múltkor beszéltünk már erről az altatás kérdésről – ahogy a tiéd is, az én véleményem is változatlan – nem véletlen, hogy az anesztes is a spinál mellett volt. Azért meg végképp nem drukkolnék, hogy a gyerekem hamarabb szülessen meg mint kell. :shock: Rám is ki lehet akadni, de ne haragudj, én meg ezt nem tudom megérteni… :!:

Zitacicu :) Jobbulást kívánok a gyerekeknek!

KépKép

KépKép
timika

csajok: aranyosak vagytok és köszönön a tanácsokat!!
Enikö: ez nem volt olyan nyákos és bizti a vizsgálattól volt, de akkor is ez már jóóóóó!!!!Köszönöm neked a szüléssel kapcsolatos dolgokat, remélem tudok majd a légzésre figyelni és nem fog zavarni a kakilásos inger!!

Kép
gyanixi

Timi, amit írsz, abban igazad volt, de egy császár tényleg más... Én Petit természetes úton simán megszültem volna Algo injekcióval...
Amin Kármennel együtt kiakadtunk, az az, hogy egy számodra tökidegen ember próbál olyanra rábeszélni, ami neked rossz. Ha már szül valaki, az élmény legyen...még ha altatásban van, akkor is, nem??? :roll:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
MEGJÖTTEM! :) Próbálok utánolvasni benneteket.
Ricsikének kiderült, mi a baja. :(
A kórházban sikerült valami massziv bacit is benyelni, napokig versenyt hánytunk, lázasak voltunk stb. Miután anyós, nem jött be Dávidra vigyázni, bölcsibe került, s persze ő is benyelt valami vírust, vagy bacit, szóval a család most romokban. A férjem pedig Pesten a franc tudja meddig, munka miatt. :((

Niki!
Enikőre hallgass, drukkolok nektek, várjuk a híreket. :)

Cenikő!
A széltől nekem is folyton fájt a fejem. Ilyenkor legjobb sapit húzni, még akkor is, ha hülyén néz ki. Amúgy azt tapasztalta, ha több folyadékot ittam, akkor kevésbé, vagy egyáltalán nem fájt a fejem.
Zacsis leves: én is rajongtam érte. (Ezen felül a MC Donaldsos sajtburger és a gumicukor, anmért meg tudtam veszni.) Egyik vitamidúsabb, mint a másik. (Ja, és alapból egyiket sem szeretem.)

Megyek vasalok, millió puszi nektek, pocaklakósoknak pedig duplán ám!!!!!!

Romy

Kép

Kép
romy1

Timi! Miért akadnék ki?? Nem vagyok az a könnyen sértődös fajta, amugy is azt gondolom hogy lehet mindenkinek saját véleménye, a tied sem kell egyezzen az enyémmel, én ezt el is fogadom. Ez a topic arra is való hogy bárki elmondhassa mit gondol, azért mert az esetleg más, nem rossz.

Romy! sajnálom a fertőzést:( Remélem gyorsan meggyógyul mindenki!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Romy, jobbulást nektek. Egyébként most mindenhol valami vírus van, a II. Bel Kardiológiai osztályán is verseny volt...

Timi, az előbbi üzimből szerintem a lényeg kimaradt. Igazából annyi a bibi az egészben, hogy olyat tesz egy orvos, amit nem kéne egy bizonyos "szokásra" hivatkozva. Tehát alaphelyzetben fordítva is előjöhetne a helyzet, pl. vki epidurállal vagy spinállal szülne, mert látni szeretné a csemetéjét, majd jön egy anesztes és közli, hogy ilyen nincs, itt az altatás a SZOKÁS. Na ez a baj! :roll:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
azt mondta nekünk a dokinéni a klinikán h. jogosultak vagyunk emelt összegű ( gyed-re talán) amíg odajárunk folyamatosan, most nézem de nem találok semmilyen infót ezzel kapcsolatban.
gyet-re vonatkozóan találtam h. lehet igényelni orvosi igazolással, de a 3.életévtől.
ha valakinek van ifója szívesen meghallgatom, holnap felhívom az Államkincstárat hátha beavatnak a titokba.

Karmen!
szerintem (nem tudom mikor zár a kórház) de ha nem jutsz oda célozd meg Makót, ahogy a barátnőd is járt, a klinikán nem fognak altatni.
úgy látom az egyik helyen az altatást a másikon az eda-t szeretik.

Engem 2szer műtöttek altatás nélkül 1szer a kezemet, 1szer a térdemet, hát nem tudom hogy esne ha a hasamba kotorásznának, ha adnak elég nyugtatót akkor nincs gáz, de szülésnél biztos nem adnak (ill. nem annyit, nem tudom).
igaz, én jobban szeretem tudni mi történik körülöttem, még a műtőben is, amennyit lehet tudni akkor, csak ne fájjon...

Romy!
jobbulást nektek!

Zitacicu!
nektek is jobbulást, írok ha ma este sikerül.

Kaja!
MA majdnem sírva fakadtam a tescoban
:roll: én a meggylevesre és a meggyszószra vagyok rákattanva, 3naponta veszek 10doboz fagyasztott meggyet a tes.-ban, tegnapelőtt elfogyott itthon, ma sikerült elmennem, csak a tes.ban találtam, éjszaka már erről álmodtam, ééééés nem volt 1dobozzal sem, azóta is szidom azt aki elpakolta, megvette az összeset, az biztos h. csuklik egész nap...
vettem befőtett, de azt ki kell dobni, ember legyen a talpán aki megbírja enni, sz.tem egy zsák cukrot raktak bele...

tényleg nincs ötletetek hol van még fagyasztott meggy? corába nincs.
Vendég

Sziasztok!

Jobbulást kívánunk Minden betegnek!

Violának nagyon boldog születésnapot kívánunk!

Én az oltásokról kikértem a dokink véleményét, és azt megkapta (Neis vac)

Enikő!
Jobban vagy már??????

Mi jól vagyunk, Ábel tegnap óta kapaszkodva feláll.
:D :D

Szép napokat Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Üdv.

Akit érdekel, a tavalyi év után idén is megrendezik a Torkos csütörtök rendezvényt. Időpont: febr. 22.
Résztvevő éttermek listája (állítólag még bővülni fog): http://www.menjunkenni.hu/etterem.htm

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Romy :) Jobbulást kívánok a gyerekeknek!

Exi :) Részemről spinál vs altatás téma lezárva, mert ahogy Karmen is írta, mások vagyunk, más a véleményünk. Azt írod: élmény: hát nem tudom, élmény-e, ha vki önként választva átalussza a saját szülését, de ahogy írtam, nem vagyunk egyformák. Az anesztes nem a szokás miatt ragaszkodott a spinálhoz, hanem mert a babának és a mamának is jobb, még ha ezt nehéz is elfogadni.

KépKép

KépKép
timika

Enikő! Isten éltesse a 2 éves Violát sokáig!!!! :) :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!
Enikő!
Violának nagyon sok boldogságot születésnapja alkalmából. :lol: :lol:

Romy!
Ricsinél komoly a baj??? :cry: Újszegeden voltatok??
Jó hogy itt vagy már! :wink:

Zita

Kép
zitaa

Helló!

Köszi a lelkitámaszt, aranyosak vagytok!

Nagyon boldog szülinapot kívánunk Violának! :lol: :lol: :lol:

Enikő! Nem untam meg a lencsét, bár mióta megszületett Dénes, nem is eszem állandóan! :):) Nagyon tetszenek a nevek! :)

Romy! Jobbulást az egész családnak!

Zsuzsu! Gratula Ábelnek a felálláshoz!

Zozo! Mi a Metroban szoktunk fagyasztott meggyet venni!

Niki! Nagyon drukkolok!!! Nemsokára itt lesz Réka baba! :)

Karmen! Totál megértelek, fordított esetben én is ki lennék akadva (ha altatni akarnának epi helyett), ha nincs orvosi kizáró ok, miért ne választhatnám meg hogy szülök???

Timika! Sétáról lehet szó :), ti merre laktok? Mindig a belvárosban sétáltok? :):)
Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!!

Romy!
Jobbulást ti is jól benyeltétek ahogy látom.

Enikő!

Violának nagyon sok boldog születésnapot kivánok!!

Az altatásos csaszihoz csak annyit hogy én soha nem gondoltam arra hogy altatást kérek a csaszihoz ,de mondjuk az enyém egyedi eset nem akartam lemaradni arról hogy halljam sirni a kicsiket.Maga a műtét nem gáz semmit nem látsz és az hogy megnézheted a gyerkőcöt szerintem mindennél többet ért.Persze mindenki más nem vagyunk egyformák és ez igy is okés.

Niki szeme is begyulladt valszeg elkapta Mátétól. :cry: :cry:
Mikor lesz már ennek vége?????????????? :cry: :cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Köszi csajok a szülinapi köszöntéseket :)

Zitacicu: Nem mondta a doki, hogy a tesók szemébe is cseppenteni kell, ha egyik gyereknek kötőhártyagyuszija lesz? Amikor Violának volt Boginak is kellett cseppentenem..... Magamnak is kellett volna. Nem cseppentettem el is kaptam :( Jobbulást nektek, és Norbinak cseppentsél és extra gyakori kézmosás....nehogy elkapja ő is....
Máté már meggyógyult, megy holnap oviba?? Norbi köhögése???? Te mandulád??? Bakker télleg jó összejött most nektek :shock: :cry: Kitartás és gyógyulást+++++++++++++++++

Zsuzsi: Még nem véglegesek a nevek, csak apa ezt nyögte be :lol: . Vagyis a fiúnevet ő mondta, a lánynevet én. Azt mondta nem strapálja magát agyon, mert úgyis kislány lesz :lol: Azaz én döntök :lol: De azért tett javaslatot :wink:

Zitaa: Nálunk apukám a Laci :wink:

Zozo: Számomra nem volt egyértelmű az első bekezdésben feltett kérdésed?? Hova jártok, milyen emelt összegű micsoda???? Nemtom mire gondolsz, de akkor jár egy emelt összegű családi pótlék (olyan huszonvalahány ezer ft asszem, de nem tudom pontosan, mi szerencsére nem kapjuk) ha a gyermek tartósan beteg! De ennek is vannak fokozatai.... A szakorvos tud erről felvilágosítást adni, sztem, mert ő ismeri a gyermek egészségi állapotát!
Meggyet a metróba tutira lehet kapni :wink: Ma hozott anyósom néhány zacskó Smacket, ráindultam :lol: :lol:

Romy:Nagyon örülök, hogy végre itthon vagytok :) Mi lett Ricsi baja végülis? Remélem semmi komoly! Túlestetek a műtéten? Hogy viselte?? Gyógyuljatok Ti is nagyon hamar!!!!!!!!!

Niki: Hogy vagytok???????????????????? :)

Néhány kép:
Kép
Kép

ceniko
Szeged

Enikő :) Én is boldog szülinapot kívánok Violának! :lol: Aranyosak a lányok :)
(Ezek szerint most sem a Boróka lesz a nyerő :wink: )

Zsuzsi :) A Mátyás tértől 5 percre lakunk és általában a belváros felé szoktunk sétálni. :lol:

KépKép

KépKép
timika

Ja, dobok még két képet Kristófról.

Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Enikő,
Violának boldog szülinapot kívánok!

ROmy,
jobbulást!

Zozo
,
itt a Hargita ABCben pénteken volt fagyasztott meggy, én is vettem. :) Ha van még, vegyek neked?
Vendég

Üdv!

Én fagyasztott meggyet szombaton vettem a Spárban, szuper szombat volt, 30% kedvezmény volt a mirelit gyümölcsökre. Majd gesztenyepürével összebotmixerelem Petinek.
De épp tegnap vásároltam be neki babakajából a neten (meg másból), a Fotexnetes Rossmann boltban most minden termékre 20% kedvezmény van...és 10e Ft felett vásároltam összesen, így nincs szállítási ktg. sem. Legkésőbb holnapra itt lesz a csomag. :) Lusta ember vásárol... :lol:

Enikő, a múltkori beszélgetésünkkor és az utóbbi hozzászólásaimból is kimaradt: Isten éltesse Violát. Végül milyen tortát vettél és hol?

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!
Enikő.!
Nem mondta a doki hogy cseppentsek.Amikor meg már elkezdetem lehet hogy késő volt.Norbinak is nyomom hátha nem kapja el.A manulám okés szerencsére.Máté nem megy oviba mert láza volt köhögött és a doki csak jövöhét hétfőtől engedte.Igy a héten itthonmarad.Srzerintem szerda körül már tök jó lesz.Norbi köhög nagyon szegény.Jól benne van.Éjjel alig aludt nehezen kapott levegőt
hajnalban közénk raktam és édesen aludt utánna. :)
Na megyek most is sir a drága.Jön a napi kinzás orrszivás gyógyszerek...... :cry:

Kép
Kép
zitacicu2

Bocsi a hibákért :oops:

Kép
Kép
zitacicu2

Enikő,nagyon boldog szülinapot a lánykádnak!
Nagyon édik a képen!!!!!

A héten nekem is nagyon sokat fájt a fejem..............

Nálam a nyerő,a töltött paprika volt.
1héten legalább 3 * ettem.........
Barni is nagyon szereti.

Timika,milyen nagy már a Kristóf!!! :D

Niki,mi lehet veled????? :D
Karmen:
A méhszáj tágítás,az egy nagyon szörnyű érzés,nekem mikor elöszőr csinálta a doki,mondtam neki hogyha ennyire fáj a szülés,inkább szináljuk vissza az egészet,nem akarok szülni... 8)

Zsuzsi,
:? nagyon sajnállak hogy elmennek a tesódék,de ha gondolod bármikor felhívhatsz,vagy eljöhetsz hozzánk!!
Karmennek pedig igaza van,több talit kellene szervezni!!!

Kép
bibi226

Enikő!

Boldog szülinapot Rónának! :D Hogy szalad az idő, még csak most volt, hogy született...

Karmen!
Szerintem nézz utána a betegjogoknak, hogy konkrét paragrafussal állj eléjük, ha vitára kerüllne a sor. Ez nekem be szokott jönni ;) A msáik ötlet (ami szintén bevált), hogy vigyél egy papírt, amin aláíratod a dokival, hogy akaratod ellenére csinál epidurált... ettől is visszariad, mert nincs tisztában azzal, hogy ez milyen következményekkel jár.

Basszus amíg itt fél kézzel pötyögtem, Réka meghámozott három vöröshagymát a szoba közepére :roll: mennem kell...
Vendég

Sziasztok!

Enikő! Violának Nagyon Boldog Szülinapot,így utólag :D

Timi!
Kristófnak fülmelegítő-gyógyító sapija van?

Zsuzsi!
Van bébihinta a Vadaspark Lakópark játszóterén? Ha igen,akkor holnap elviszem oda Kittit ebéd után hintázni :P

Sok gyógypuszit küldök a kisbetegeknek :wink:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?