A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

karmen: én úgy tudom, h márciusig biztos lehet szülni a kórházban. De szerintem ezt tovább is ki fogják tolni, mert a klinikán nincs elég hely és ahhoz, h ott kiépítsenek kórtermeket idő kell, szerintem előszőr marad minden változatlan a kórházban csak névleg fog a klinikához tartozni, aztán majd szép lassan viszik át!!
romy: köszi, valaki tényleg megszugerálhatná már Rékát, h kijöjjön!!! Egy előny van ennek a várakozásnak, h már a türelmetlenségem nagyobb a félelemnél!!! :roll:

Kép
gyanixi

Romy!
Szerintem SENKIT sem untatsz ha Ricsi egészségéről van szó!!!! Mindenki tutira aggódik miattatok és drukkol hogy mielőbb kinőlje!!
Bárki babókája beteg,megy az aggódás !! :cry:

Zsuzsi!
Mi minden nap ebéd után fél 1 körül indulunk sétálni. Írd meg hogy nektek mikor jó és akkor arra vesszük az irányt :lol:

Zsuzsu!
Ha Ábel állni akar,csinálja csak!! Kitti sem volt még 7 hónapos amikor felállt és most már gyalogol,persze segítséggel :lol:
Szerintem ültetni is lehet!! Mi gyakran ráültetjük Kittit a kockafaló vizilóra és tologatjuk körbe a lakásban. Ha már tud szépen ülni,akkor miért ne lehetne?? :wink:
Szerintem...

Karmen!
Már a 32.hét határán vagy??? Teljesen meglepődtem :shock: Olyan mintha csak pár hete írtad volna hogy babás vagy :D

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

AZ ALVÁST TANULNI KELL!
Talán úgy gondoljuk, hogy az elalvás teljesen automatikusan történik, és nincs szükség ehhez semmilyen képességre? Az igaz, hogy végső soron testünk és agyunk felelős az alvás és ébrenlét állapotainak szabályozásáért, a kisbabának mégis szüksége van néhány fontos készség elsajátítására ahhoz, hogy segítség nélkül „le tudja bonyolítani” éjszakáit. Meg kell tanulnia egyedül elaludni, és ha már elaludt, a felületes alvási szakaszból átjutni a mély alvásba teljes felébredés nélkül. E készségek kialakulása el fog tartani egy ideig, és az alváshoz vezető út nem mindig zökkenőmentes. Számítani kell átmeneti problémákra, a már rögzült rituálék esetén is. Ilyenkor gondoljunk mindig az alábbi három szóra: szokások, rendszeresség és biztonságérzet – ezekkel segíthetjük a babát a jó alvási szokások kialakításában.
Ebben a hírlevélben az alábbi témákról olvashatunk:

Az alvás titkainak megfejtése

Biztonságos a kiságy?

A jó elalvási szokások kialakítása

Biztonságos a kiságy?

AZ ALVÓ ZSENI
Mi történik a baba lecsukott szeme mögött? Bármennyire is meglepő, de az alvás segíti a babát a tanulásban. Talán azt gondoljuk, hogy gyermekünk az alvás alatt egyszerüen csak pihen? Ez nem így van: az agyban állandó munka folyik. Amikor a kisbaba a kiságyban fekszik és álmodik, az agya percről percre egyre összetettebbé válik.

Ide kattintva további információkat kaphatunk az alvás titkairól.

Biztonságos a kiságy?

BIZTONSÁGOS ÁLMOK
Biztosak vagyunk abban, hogy a baba kiságya biztonságos? Ha a kiságy új, akkor semmi ok az aggodalomra, mivel ma már minden kiságynak meg kell felelni a biztonsági előírásoknak. Az 1985 előtt készült kiságyak közül viszont nem mindegyik felel meg az előírásoknak, például ha a rudak túl messzire vannak egymástól, akkor a baba feje beszorulhat közéjük. Ha használt kiságyat szereztünk be, ügyeljünk arra, hogy az biztonságos legyen, és az ólomtartalmú festéket gondosan távolítsuk el. A régi kiságy lefestéséhez használjunk tartós, nem mérgező zománcfestéket. Használt matracnál előfordulhat, hogy belül már teljesen bepiszkolódott, és tartósságát, rugalmasságát elveszítette. Ha a kiságyat használtan vettük vagy kaptuk, érdemes egy új matracot venni! Végül pedig, ne használjunk könnyü müanyag huzatot a baba matracán, mert ha a babának sikerül lehúznia a matrac egyik sarkáról, akkor az betakarhatja a baba arcát. Helyezzünk egy bélelt matracvédőt a lepedő alá, ennek nedvszívó rétege megóvja a matracot az átázástól.

További biztonsági intézkedésekkel és kiságyakkal kapcsolatban kattintson ide:

A jó elalvási szokások kialakítása

A KEZDET
Az első lépés a nyugodt elalvási szokások kialakításában az, hogy meghatározzuk azokat a tárgyakat és szokásokat, melyek nyugtató hatással vannak a babára. Van-e kedvenc zenéje, takarója, vagy egy érdekes zenélő körforgója, melytől megnyugszik. Hogyan alszik el jobban: különböző zajok mellett vagy nyugodt környezetben? Vegyük a szervezést a kezünkbe és alakítsunk ki egy rendszert: kezdjünk a fürdetéssel, majd egy nyugodtabb időszak után jöhet az etetés, a végén, majd még éber állapotban, tegyük le a babát a kiságyába. Bátorítgassuk a babát az önálló elalvásban, mert szüksége lesz majd erre a képességre, hogy egyedül sikerüljön megbirkóznia az éjszakákkal. Adjunk a babának elég időt arra, hogy a saját tempójában megtalálja azokat a módszereket, melyekkel meg tudja önmagát nyugtatni, még ha ez hosszabb, az elalvást megelőző sírással is jár. És ellen kell állni annak a kísértésnek is, hogy éjszaka az első panaszos hangra azonnal kiugorjunk az ágyból és odarohanjunk hozzá. Ekkor ugyanis arra tanítanánk a babát, hogy csak a segítségünkkel tud visszaaludni, és ezért nem is tanulna meg önállóan elaludni.

Ha kérdésünk van gyermekünk alvásmintáival kapcsolatban, ide kattintva elolvashatjuk szakértőink alvással kapcsolatos gondolatait.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Hali!

Kinga, Kitti ezek szerint pont jó méretekkel rendelkezik. Peti még mindig nyúlánk...igaz, ő már 9 kg. :)

Niki, hidd el, láthattad a fejét Rékának. Nekem is van egy képem, azt hiszem, a képtáramban is fent van, 36. hetesen készült, és csak a feje van rajta. :D Érdekesen néz ki...
És ne aggódj, ki fog férni!!! Tudod, olyan ez, mint a kisállatoknál (bocsi, jobb nem jutott eszembe), ahol kifér a feje, a többi is megy utána.

Zsuzsu, szerintem nem lesz baja Ábelnek, hiszen már elmúlt féléves. Egyébként más az állás, és más az, hogyha "csak" felhúzza magát (gondolom, ő még itt tart). Hogy hogyan tudod megakadályozni??? Szvsz sehogy.

Zsuzsi, jól van, gondolom, minket se raknának ki, de azért érdekes, hogy lehet, de vki kitalálja a tutit, és közli, hogy mégse. Mondjuk fordítva se lenne jobb, csak nekem az a magas, hogy miért nem lehet valami egységeset kialakítani?

Romy, egyáltalán nincs mit, semmibe sem telt, mivel tudtam, hogy hol keressem. Még terhesen, teljesen optimista módon "belerohantam" a témába, mivel ugye a férjem asztmás, gondoltam, megnézem, hátha örökli Peti, hogy mire lennék jogosult. Így tényleg nem kellett hosszasan kutakodnom. :)
És ahogy Kinga írta, senkit nem untatsz, sőt várjuk a híreket!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

exdeus: hiszek neked, remélem igazad lesz és símán ki fog jönni!!
Annyit szenvedtem most este, már minden olyan nyűg!!! :roll:

Kép
gyanixi

Sziasztok!!!

Csajok egy barátnőm keres kiságyat kókuszmatraccal esetleg pelenkázóval. Ha van valakinek eladó, kérlek riadóztassatok! :wink: Köszi!

Niki: Sztem minden nő csak akkora babát "növeszt" odabent amekkora lent kifér.....Tudja a természet ám, hogy mit csinál :wink: Bízz benne, Rékában és magadban! Menni fog :wink:

Mandasz Kriszta: Ezt a cikket honnan copyztad ki? Olyan "Aludj jól gyermekem"-esen hangzik :wink:

Romy: Értelek, és nem untatsz ám. Kihez jártok a pulmonológián? Melyik gyógyszereket kapj???? Amúgy sztem Nektek (sajnos) jár ez az emelt családi erre való tekintettel.....Kérdezz rá a dokinál és intézd el!

Mukika: Hogy vagytok?? Rég írtál :( Találtál már gyerekes ismerőst?

Karmen: Heni szerint egyelőre tuti nem zár be a kórházba a szülészet ő is ott fog még szülni :wink: Úgyhogy nyugiiiiiiiiiiiiiiiii!

Megyek nézem a sanyit :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

szerintetek a 94-es Bpd kicsi??

Kép
gyanixi

Niki, szerintem nem kicsi, főleg, hogy lányt hordassz a szíved alatt!

Ági és
KépKép
exdeus

Niki én 80valahanyassal szültem a Violát (37. terhességi hét 2300 gramm 46 cm, terhességi toxémiával), úgyhogy a 94-es BPD pont jóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!

ceniko
Szeged

Sziasztok.

Cenikő:

A Pamperstől kapok lhírlevelet és ha gondolod átküldöm,mert sok hasznos információt is tartalmaz.

Jó éjszakát!

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Kriszta: megköszönném :wink: Amúgy jól vagytok? Ezer éve nem írtál :(

ceniko
Szeged

Enikő!
Köszi hiányolást, aranyos vagy :) Olvaslak ám Titeket, csak sokszor bevallom lusta vagyok írni :?
Jól vagyunk, gyerekes ismerős ugyan még nincs, de majdcsak lesz vmi.
Na, én Lizit majdnem akkora méretekkel szültem,mint Te Violát. Nálam ugyan nem volt konkrétan terhességi toxémia, illetve kimondva nem volt. Magas vérnyomi az volt, meg víz, de az rengeteg. Lizu 39 hétre született 2260g, és 44 cm-rel.

Niki!
Én amikor már türelmetlenségem legtetején voltam, akkor este kezdett el folydogálni a magzatvíz :wink:, na aztán meg visszasírtam a pocakos, nyugis időszakot :)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Enikő!
Köszi hiányolást, aranyos vagy :) Olvaslak ám Titeket, csak sokszor bevallom lusta vagyok írni :?
Jól vagyunk, gyerekes ismerős ugyan még nincs, de majdcsak lesz vmi.
Na, én Lizit majdnem akkora méretekkel szültem,mint Te Violát. Nálam ugyan nem volt konkrétan terhességi toxémia, illetve kimondva nem volt. Magas vérnyomi az volt, meg víz, de az rengeteg. Lizu 39 hétre született 2260g, és 44 cm-rel.

Niki!
Én amikor már türelmetlenségem legtetején voltam, akkor este kezdett el folydogálni a magzatvíz :wink:, na aztán meg visszasírtam a pocakos, nyugis időszakot :)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Romy! Dehogy baj, engem érdekel is hogy vagytok!

Niki! Orsi 87-es BPD-vel született!

Sajnos Orsi már megint taknyos lett, félek a jövö héten megint nem mehet bölcsibe, akkor meg nem fogok tudni egész nap feküdni, pedig egyre jobban csak ugy jo, szoval ártani fog nekem tuti ha itthon kell maradnia. De nem tudom másképpen megoldani, csak bizok benne hétföre jobban lesz.

Kép

Kép

Kép

Karmen
karmen

Bocsi a dupláért, tegnap este bekrepált a babanet és teljesen úgy tűnt,hogy el sem ment a hsz-em, nemhogy 2-szer is!

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ceniko:

Átküldtem a levelet!

Mi jól vagyunk Emese kapott helyet a bölcsibe alig másfél hét alatt!Szuper!
Hétfőn már kezdünk is .Remélem jól fogja bírni,de majd látjuk.
Szereti a társaságot,meg nagyon barátkozós.

Ritkán érek rá,ezért nem mindíg van időm írni,de azért olvaslak benneteket.

Megyek,mert szandit is nézni kell a bölcsibe.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Helló!

Karmen! Orsi nagyon szép nagylány! :):)

Romy! Sztem senkit nem untatsz! Mindenki kíváncsi, hogy vagytok! :)fél2-2

Kinga! Nem biztos, hogy össze tudjuk hozni a hintázást! :(:( Dénes dél-fél1 körül még alszik, 1 körül eszik, csak fél2-2 körül szoktunk elindulni sétálni!

Képzeljétek, Dénes megtanult puszit adni! :lol: Persze még nem olyan igazi cuppanósat, de ha kérem, hogy "Dénes, puszi anyának!", akkor odajön, rányomja a kis száját az arcomra és nyammog egy kicsit, próbálja a puszit utánozni! Olyan édes, meg kell zabálni! :):):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Üdv.

Zsuzsi, nagyon édes lehet Dénes. Nálunk most a pá-pá a nyerő. :D Láttam a képeteket a rendelőben, ha megyek, mindig megnézem...

Én nem emlékszem, hogy mennyi volt Peti BPD-je az utolsó UH-n. :o

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kármen!
Orsi nagyon tündéri a képen! Remélem hamar meggyógyul!!

Zsuzsi!
Sajnálom hogy nem tudunk együtt hintázni :(

Itt van 2 kép Kitti ma reggeli produkciójáról: :lol:

Kép :-)

Kép :-o

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Köszi karmen és mukika! tegnap már a kiakadásom csúcspontja volt este, sosem hittem volna, h egy hajmosás és tusolás ennyi időt és szerencsétlenkedést vesz igénybe....

Kép
gyanixi

annyira birom a kicsiknek a pusziját...tátottszájjal, tök nyálasan rácuppanak az ember arcára, olyan édes!!

Kép
gyanixi

Sziasztok!!!

Túl vagyok az első vizsgán, még nem tudom az eredményt majd 1 után lehet érdeklődni, most javítják!

Zitacicu küldött smst, hogy bent van a bőrklinikán, ugyanis bedagadt a torka+kiütések, kiderült penicillin allergiás :( Néhány napig bent tartják, anyósa van a gyerekekkel. Szegénykémet nem irigylem, bakker 3 gyereke volt egyszerre beteg+ ő maga is, kemény lehet :( Na majd nemsokára megtudom :lol: :shock:

Kinga: hehe látom nálatok is szokott kupi lenni! Violának a mániája, hogy a szekrényekből a vasalt szépen behajtogatott ruháhak kihajigálja, meg a Bogi szinezőscuccait, meg mindent amit ér :lol: Van, hogy nem lehet bemenni a szobájukba. Olyankor nagyon mérges tudok lenni :twisted: :lol:

Kriszta: Köszi a mélt megkaptam :wink: Melyik bölcsibe vették fel Emesét??? Kitartás a szoktatáshoz és betegségmentes első heteket kívánok...

Karmen: Együttérzek veled. Én is nagyon nehezen viseltem már az utolját, amikor feküdnöm kellett egy örökmozgó mellett... Elég nehezen oldottam meg :( Mit is kívánhatnék???? Hát max kitartást Neked! Orsi milyen kis komoly nagylány lett :)

Dancsi: Hogy vagytok????? Mi van veletek? Rég írtál!

Mukika: Van egy anyuka + kisfia (egy másik fórumon) aki szintén Mihálytelken lakik, és szinten nincs társasága, mert ő sem tősgyökeres. Összehozzalak Vele??? :) :wink:

Niki: mennek a drukkok++++++++++++++++++

Felhívtam a háziorvosomat, hogy adjon időpontot, mert nagyon fáj a torkom meg a nyakam (nyirokcsomók) és ez már lassan a 4. hete hogy gyengélkedek, és nem tudok kijönni belőle :( :( És azt mondta nem tud adni időpontot, mert ezren vannak és meglincsélnék :shock: Várjam ki a soromat! Na én nem fogok így terhesen 6 óra hosszára beülni a rendelőbe a sok mittoménmilyenbajú beteg közé az is biztos...... :shock:

Mék főzni!

ceniko
Szeged

karmen:kész nő a lányod már!!
cenikö: gáz, h a kismamiknak nem adnak időpontot...akkor miért találták ki az bejelentkezéses rendszert, ha sehol nem tartják be!! :?
Teázz sokat (mézzel), egyél c vitamint, én jobban hiszek a homeós dolgokban!!
Jobbulást!!! :)

Kép
gyanixi

Romy! Hogy mondhatsz ilyet, hogy untatsz bárkit is avval, hogy elmondod mi baja Ricsinek.
Remélem kinövi majd tényleg. Ki műti majd a manduláit? Hol?
Lottinak 2,5 évesen kivették az "összeset", van tapasztalatom, milyen dolog.
Utólag pedig nagyon boldog névnapot kívánok! :D -8 napban benne vok :) -

Niki! Kitartás, napokon belül kezedbe foghatod Rékádat! :)
Egyébként nekem egyik lánnyal sem ment lejjebb a pocakom, a 94 es BPD meg teljesen jó, ki mondta hogy kicsi????

Karmen! Orsi egy komoly nő!! :) Nagyon szép kislány! Remélem gyorsan kilábal a betegségből!

Kinga! Nagyon szép rendet csinált Kitti! :lol:

Lottit kedden gyógyultá nyilvánították a fülével, naná, hogy tegnap már vizes cucc folyt az orrából. :( Előrelátó anyukaként, jó hogy lemondtam neki még hétfőn a jövő heti ovit is.
Lindike jól van hála, egyre többet lépeget egyedül, és már teljesen áttért a mi kajánkra -no pacalt nem kap még-, a turmixolt kaja nem kell neki, csak a darabos, elég jó étvágya is van, ma bácskai rizsehúsból dőzsölt be. :)

Kriszta! Melyik bölcsibe vették fel Emesét?

Zsuzsi! Lindi féle puszi: bekapja az arcom! :)

Enikő! Ami a mai eüben folyik, az vérlázító. :(

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Enikő!
Nagyon csini a pocid... :lol:
Jobbulást neked!

Niki!
Kitartás!
Hidd el, tudja ő , hogy meddig kell bent lenni!Én is nagyon türelmetlen voltam a végén!41. héten szültem!
És most emiatt az influenza járvány miatt, nem is baj, ha még bent marad!Az tök rossz, hogy nem lehet látogatni!(ma olvastam az újságban - bár a kórházban még lehet).

Karmen!
Orsi nagyon szép kislány!!!! :lol:

Ági!
Nagyon - nagyon régen olvastam felőletek!
Hol vagy?

Rólunk:
tegnap voltunk doktornéninél:6910 g és 63 cm a fiatalúr! :lol:

Aki beteg, annak jobbulást kívánunk!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Melinda és Enikő:

A Cső utcai bölcsibe vették föl.Hétfőn már kezdünk.Reméljük jó lesz,de majd beszámolok.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Niki!
Kitartás!!! :wink:
Van 2 ismerősőm, akik most vasárnapra vannak kiirva. :shock:
Mind a kettő egyben van még. :wink:
A klinikán szül mind a kettő, sajnos nem fogsz velük találkozni. :cry:

Karmen!
Orsika nagyon komoly nagylány már! :wink:

Bea!
Végül nem vettünk ceruzás széket és asztalt, mert volt a Corába műanyag asztal és szék harmadáért. :shock:
Nem volt sehol meghirdetve, bementünk, és a ceruzás mellett volt kirakva. :shock:
Ugyhogy kapott egy sárga meg egy kék széket, meg egy asztalt.
Egyenlőre a székeket boritgatja föl. :roll:

Enikő, Dancsi, Melinda, Karmen!
Ti hogy csináltátok a bölcsibe a beszoktatást? :o
Nyilt itt Szatymazon egy un. családi napközi. Olyasmi mint a magánbölcsi, fizetős, egy magánházban van a tetőtérben kialakitva. :o
A lényeg, hogy Márkot kb májustól be szeretném adni. :cry:
A csaj aki vigyázni fog a gyerekekre, azt mondta viszont, hogy nincs beszoktatás. :shock:
Otthagyom a gyereket, és kész. :shock:
Délután megyek érte. :roll:
De mivel Márk még soha nem volt 2-3 óránál tovább még a mamára se hagyva, ezért én ezt kicsit drasztikusnak tartom! :roll:
Azt, hogy végigbögje a napot, nem akarom. :roll:
Szóval várom a véleményeteket. :shock:
Egyébként mikor volt a bemutatása a helynek, Márk tök jól érezte magát. :lol: Játszott, nem volt feszélyezve. :lol:
De ott akkor nem is volt másik kisfiú, ugyhogy az autók csak az ővé voltak! :lo

üDV.
Zita

Kép
zitaa

Írt sms-t Zitacicu : sokkal jobban van, ma hazament a gyerekekhez pár órára, de sajnos vissza kellett mennie.

Zita! 2 hét a beszokás egy "mezei" bölcsiben. Első pár napban 9- délig voltunk, fél - 1 órára maradt ott nélkülem Lotti, majd egyre többet. 2. héten lehetett megpróbálni az ottalvást. Lotti nagyon könnyen vette az akadályokat. :) Végig készült egy kis napló Lottiról a bölcsis időszakáról - a gondozónő írta havonta-, épp a múltkoriban került a kezembe, olyan jó dolgok vannak leírva :)
Milyen ez a családi napközi? Hányan vannak, milyen korúak? Mekkora helyen? Hány gondozó van? Hogy oldják meg a kajáztatást, alvást? Levegőztetés, kinti játszás megoldott? Mennyibe kerül -privibe is jöhet-?
Mégy vissza dolgozni??

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

csibe: nem hiszem el, h Gábor baba már 3 hónapos!!!!Emlékszem mikor írta a férjed a fórumra a nagy hírt!!Azt hiszem Te voltál nekem itt az első kismama, akinek drukkolhattam!! :lol:
Nagyon telik az idő!! :D

Kép
gyanixi

Csajok mik az arcüreggyulladás első tünetei?????????? :shock: :roll:

ceniko
Szeged

Az Ági hol van elveszve??ezer éve nem jelentkezett, pedig mindig olyan jókat írt!!

Kép
gyanixi

Ceniko: pl ha lehajolsz, akkor írtóra feszít a fejed, fejfájás, láz és dugulás!!Sőt az egész fogsorod is fájhat!!Remélem egyikőtök sem kapott arcüreg gyulladást!!

Kép
gyanixi

Zita! Nálunk elvileg 2 hét lett volna a beszoktatás, de mivel simán ment minden (elsö nap együtt voltunk ott 2 órát, másnap ott egyedül volt ott ennyit, aztán egyre többet) 1 hét után már ott lehetett hagyni 4 órára igy a beszoktatás ennyi volt. Ottalvás csak pár hónap mulva lett aktuális, amikor többet dolgoztam

Enikö! Ugy tudom az elhuzodó nátha is a jele, ha már tart 2 hete

Kép

Kép

Karmen
karmen

csajok: ma reggel nyákos cucc jött, egy picit volt benne vérdarabka, de nagyon kevés, picit rózsaszínes is volt!!Ez a nyákdugó? Fájdogált a hasam is!!Végülis már pár nappal előtte is jöhet ilyen, de az is lehet, h ma beindul???
ilyenkor még érdemes enni v csak könnyebb kajákat??

Kép
gyanixi

Szerika!
írtam.

KArmen!
Orsi nagyon szép, és milyen nagy lány lett.
lehet h. csak én látom úgy, de idősebbnek néz ki mint 3éves, nem?
(igaz én soha senkinek nem tudom megsaccolni a korát )

azt viszont nem értem h. az összes ilyen beállított, bölcsi, ovis, iskolás képen miért nem mondják a gyerekeknek h. mosolyogjanak :roll:
nekem is csak ilyen képeim vannak, hát.... semmi nem változott úgy látom hosszú évek alatt.

Zitacicu!
tejóég, remélem már jobban vagy.
Vendég

helló!

Niki! Valószínűleg a nyákdugó volt! Ez elmehet pár nappal a szülés előtt is, aznap is, de már mindenképp nagyon közel vagy! :lol: :lol: Mennek a drukkok! :lol: :lol:

Melinda! Teljesen a ti ételeteket eszi Lindi, vagy pl. mielőtt befűszereznéd az ételt, kiveszel neki belőle?

Azért kérdem, mert mi elég fűszeresen főzünk, jó sok lestyán, tárkony, rozmaring, szerecsendió, ilyesmik, azt se tudom kaphat-e ilyeneket a gyerek, én egyelőre nem adok neki. Az alap dolgokkal ízesítem a kajáját, amit elég hamar kaphat: fokhagyma (imádja), kis kömény, petrezselyemzöld, kapor, zellerzöld. Újabban a főzővízbe babérlevél. Szerintetek kaphat mást is már, vagy nem is érdemes neki adni?

Exi! Legalább megismersz minket, ha összefutunk a városban! :):):) Egyébként én is mindig megnézem a képeket!

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Gondolom az előbbi irományból kiderült, hogy Dénes újra eszik! :):) Nem tudom mi történt, én nem vettem észre változást, újabb foga nem bújt ki, talán egyszerűen megéhezett! :):)

Ha valaki beszél Zitacicuval, gyors gyógyulást kívánok neki, remélem hamar hazaengedik! :):):)

Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Melinda irta:

Milyen ez a családi napközi? Hányan vannak, milyen korúak? Mekkora helyen? Hány gondozó van? Hogy oldják meg a kajáztatást, alvást? Levegőztetés, kinti játszás megoldott? Mennyibe kerül -privibe is jöhet-?
Mégy vissza dolgozni??
--------------------------------------------------------------------------------
Elvileg 7+3 gyerekre kaptak engedélyt.Leginkább 1,5 és 3 év közötti gyerekek vannak. 2 nő van aki vigyázz rájuk.Két nagyobb helyiség van, az egyik ahol asztalok vannak, itt lehet rajzolni, enni, stb. :D
A másik a játszószoba, és itt alszanak ebéd után szétnyithatós fotelágyakon. Van egy kis konyharész is, meg fürdőszoba, wc is. Mini mosdóval és mini wc-vel. :wink:
Mivel ez egy magánház, ezért a kert egy részét teljesen körbekeritették, és itt van kiscsuszda, kisház, stb. :lol:
Az ár 15 ezer forint egy hónapra. Ezért napi 8 órát lehet ott a gyerek.
Ebbe a reggeli, tizórai, uzsonna van benne. Az edéd +6 ezer forint, ezt az oviból hozzák nekik.
És hát igen , muszáj a pénz miatt kicsit visszamenni dolgozni. :cry: Ugy tervezzük kb. mint nálatok is van, hogy nem túl hossszú ideig dolgoznék, kb fél évig. :wink:

Köszi a választ. :lol:

Karmen!
Neked is köszi! :lol:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok!

Most itthon vagyok egy kicsit a gyerekekkel ,sajna ma is vissza kell mennem.Köszi hogy aggódtok értem rendik vagytok!
Eléggé kiütéses vagyok még de mi az már a csütörtökihez képest amikor 170/100 volt a vérnyomásom meg alig kaptam levegőt és brutálisan nézett ki az egész testem.Most steroidokat kapok egész szép kis adagot,de nem majd rendebejövök.

Niki !
Kitartás hamarosan babázni fogsz.

Na most megyek kihasználom még azt a kis időt amig itthon lehetek.

Ja és képzeljétek totál diétára vettek.Se tej se tojás tartósitószer.Még azt az ártatlan kis hohes c.-t is eltiltották tőlem. :lol:
Remélem ez azért nem lesz sokáig igy. :roll:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok!

Karmen: Nem tudok újat mondani Orsira: gyönyörű :) És igen, a mosoly nekem is hiányzik...de ez nem az ő hibája :)

Zita: Mi, főleg a férjem, műanyagellenesek vagyunk, úgyhogy inkább többet adunk a fa cuccokért. Persze azért vannak műanyag "szarjai" (bocsánat...csak a férjemet idéztem) Grétinek, de igyekszünk amiből csak lehet nem olyant venni.
Biztos hamar megszereti Márk is a székeket :)
Nagyon jól hangzik ez a magánbölcsi. Remélem olyan jó is mint amilyennek hangzik. Szegeden nincs ilyen?

Tényleg, mit tudtok a szegedi magánbölcsikről? Hány fő, hány csoport, anyaglag mit jelent, stb....

Enikő: Remélem senki nem lesz arcüreggyulladásos :(

Niki: Drukkolunk, nyugi, rendben lesz minden, pár nap és hármacskán lesztek otthon :)

Melinda: Remélem Lotti sem lesz beteg megint :(

Romy: Ne butáskodj, ha untatna bennünket más anyuka, baba, stb. sorsa, élete akkor nem fórumoznánk. :)
Különben is drukkok mennek a teljes gyógyulásért!!!!!
Ja, akartam mondnai, hogy egy múltkori képen láttam a fiúk szobájában lévő micimackós függönyt :) Grétinek is olyan van :) Csak nem földig ér.
Ja és láttam a nődokink rendelőjében a kicsi fiad képét, megismertem ám! :)

Viziok: Úgy látom senki nem tudott segíteni neked, bár lehet priviben kaptá róla infókat. Sajnos én még a nevét sem hallottam.

Zitacicu: Azonnali gyógyulást az egész családnak!!!!!

Kinga: Meg kell zabálni Kitti fejecskénél azokat a pici tappancsokat :)

Zozo: Biztos kinövi Vivi, klassz csaj ő :) Drukkok mennek nektek is!

Szilcsi: Szia! Remélem azóta eljutottál dokihoz. Szerintem nyugodtan zaklasd a dokidat...azért van. Főleg ha megadta a számát....ilyesmiben nem szabad szívbajoskodni!
Egyébként meg szívből sajnálom, és kitartást a további próbálkozásokhoz! Biztos hamarosan lesz gyümölcse :)

Enikő: Most nem azért, de én csak 1 gyereket szültem, de nekem most is, nem terhesen is van ekkora hasam....sőt! :oops: :roll:
Szal tényleg jól nézel ki, pár hónap múlva meg nagy hassal pláne jól fogsz kinézni :wink:

Egy kép, hogy lássátok, nem szokott mindig kócos lenni a lányom:
Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Üdv!

Kinga, látom, Kitti is tud tájképet alkotni csata után. :D Nálunk a videókazettákat pakolja ki Peti előszeretettel.

Enikő, igen, rengetegen vannak, ugye jön a vizitdíj, és amiatt. Egyébként nem értem a házidokidat, egyébként is, adjon időpontot, aki meg csak úgy megy oda, az várja ki a sorát. A mienknél így van...
Ha meg nem ad időpontot, akkor menj oda a rendelési idő vége előtt max. öt perccel, azt nem teheti meg, hogy nem lát el! Ha meg elküld, akkor "fenyegesd meg", de komolyan, gondolhatná, hogy nem pocakosan fogsz influenzások, ilyen-olyan betegek között várakozni.

Csibe, Gábor jó súlyban van. :)

Zozo, röhej, de nekem mosolygós ovis képem van. Vagyis az lett volna, ha akkor rendesen mosolygok, de nem sikerült, így inkább szájelhúzós lett. :o

Zsuzsi, hát nem hiszem, hogy összefutunk a városban. :) Ritkán megyek be, és akkor is igyekszem gyors lenni.

Zitacicu, jobbulást. Hohes C? Mondjuk én azt a fajtát egyébként se szeretem...de érdekes, hogy nem ihatsz.

És végül: aki turizik a gyerekének, ajánlom a nemrég nyílt turit a Londoni krt. és a Gogol u. sarkán. Külön gyerekruhás rész van, legalább 4-5 ládányi, és annak ellenére, hogy hétfőn nyitottak, tegnap még majdnem tele volt mindegyik!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Tegnap kezdett el fájni az arcom, estére belázasodtam, elmentem az ügyeletre! Írtak fel antibiotikumot és mondta a doki, hogy másnap menjek el a fül orr gége klinikára. Ma elmentem már 39,6 volt a lázam :( A doki megvizsgált, arc és homloküreg gyulladásom van, írt fel egy másmilyen fajta antibiotikumot és mondta hogy vegyek infralámpát. Vettem, nagyon jól esik a melegsége de nem szabad sokáig használni! :(
Nagyon fáj, én nem is gondltam, hogy ez ennyire rohadtul tud fájni :cry: :shock: Nagyon fáj a pislogás, orrfújás, ásítás minden :shock: Enni nem bírok csak teázok. Egy kis csokit szopogattam el délelőtt és apa csinált 1 adagos zacsislevest, azt ettem ma és más semmit. Nem bírok rágni! Csak mézes citromos teázom!
Szegény pici gyerekek milyen fájdalmat kell neki átélniük ha arcüreggyulladásuk van, most tudom átérezni... :shock: :cry: Ez brutál, én ilyen fájdalmat már rég éreztem :shock: Iszonyú :(
Vigyázzatok magatokra!!!!!!!!!!!!!!!!
E

ceniko
Szeged

Bea!
Újszegeden van magánbölcsi, ha jól tudom Zituska többet tud róla mondani! :wink:
De felétek van rendes bölcsi is, nem? :shock:
Márkot elvileg Szegedre nem vennék fel, meg ez a Szatymazi egyébként is itt van az utcánkba kb 5-6 házzal arrébb. :lol:
Igaz, hogy fizetős, de ha minden jól megy, ez azért hosszabb távon előnyősebb lenne. :wink:
Zita

Kép
zitaa

Enikő!

Szegénykém!!! :cry:
Jól kifogtad te is!!! :shock:
Jobbulást!!!! :!:

Zitacicu!
Neked ugyszintén jobbulást!!! :!:

Zita

Kép
zitaa

Sziasztok! :)

Jó régen írtam (szokás szerint), mindig csak az olvasásig jutok el. Mikor meg írnék is, pl. most már nem emléxem egy csomó mindenre! :oops: :roll:

Sajnos nálunk is zajlott az élet, Boti benyelt egy vírust, hörghurutja lett, megspékelve 39-40 fokos lázzal, ami mindenféle lázcsill. módszerre fittyet hányt. :cry: :cry:
Emellé kiderült, hogy Boti kruppra hajlamos. :cry:
Szombaton nagyon nehezen vette a levegőt, és nagyon rondán köhögött, ezért kihívtam a doktornénit, mert féltem, nehogy tüdőgyulladása legyen. Szerencsére a tüdőgyulát megúsztuk, de drnéni mondta, hogy egyértelműen laringitise van a gyereknek.
Szerencsére időben elkaptuk, így megúsztuk a későbbi kruppos rohamot.
Fel vagyunk szerelkezve gyógyszerrel, puffal, vettünk hidegpárásítót, mert állítólag bármikor előjöhet, pláne ebben a vírusos megfázásos időszakban.

Mostmár jól van Botond, 3. napja láztalan, de iszonyúan kimerült a tartós magas láztól, a szerdát - amikor lement a láza - szinte teljesen átaludta szegénykém.

Na ez volt a panaszáradat, remélem nem kell egy jódarabig ilyesmiket írnom!
Bocsi, akit untattam!

Niki :)
Drukkolok én is nagyon! :wink:
Tuti a nyákdugó volt, mostmár nemsoká babázol! :D
Vagy már lehet, hogy babázol? :lol:
Kicsit írigykedem, olyan szép dolog előtt állsz!! :D (na persze utólag már könnyen beszélek, de meglátod, minden rendben lesz! :wink: )

Pussz..
Z
Boti bealudt a hintán:

Kép

Kép
Kép
zituska28

Zita :) Bea :)

Igen, a sógornőm magánbölcsit üzemeltet. :wink:

Kép
Kép
zituska28

Niki! Bár sosem taliztam a nyákdugóimmal :lol: , de ahogy leírod tuti az volt.

Zsuzsi! Lindi általában a mienkből kap, ha nagyon fűszeres a kaja -ami nem valószínű-, akkor veszek ki neki belőle a fűszerezés előtt.
Borsos, kínai fűszeres, csípős fűszeres kaját nem adok neki, de sztem amiket te írtál, azok mehetnek már, bár lehet a tárkonynak "erős" íze van, de ha szereti Déneske, akkor miért ne??

Zitacicu! Gyors felépülést neked! Eddig nem tudták hogy penicilin érzékeny vagy????

Zita! Jól hangzik ez a bölcsi, remélem Márk jól fogja magát érezni.
Én a 2 lányom közt napra pontosan 13 hónapot dolgoztam.
Szegeden fogsz melózni?

Bea! A nem kócos lányod is egy primadonna!!! :)

Enikő! Jajj, szegénykém! Gyógyulj meg minnél hamarabb!!!! Küldöm a gyógymanókat ezerrel!!! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Én is nagyon régen nem írtam már (Zituskához hasonlóan az olvasásnál sokszor én sem jutok tovább :roll: :oops: ) és most is csak egy rövid hsz erejéig jöttem.

Enikő! Mihamarabbi gyógyulást kívánok neked!

Zitacicu! Nektek hasonlóképpen!

Bea :) Kócosan vagy jólfésülten, Gréti mindenképpen gyönyörű! Mi is természetes anyag pártiak vagyunk, ha lehet mi is kerüljük a "műanyag sz@rt" :wink:

Niki :) Biztosan a nyákdugód volt! A szülés órák vagy napok kérdése is lehet még. Nekem a nyákdugó távozása után kb. 1,5 órával folyt el a magzatvíz.

Zituska :) Milyen hidegpárásítót vettetek?

Zitaa :) Ez a bölcsi nem tűnik túl szimpinek (vagy gyerekbarátnak). :roll:

Mi csütörtökön voltunk fül-orr-gégésznél, a füléről már lement a gyulladás, de a megnagyobbodott orrmandula miatt még mindig nem szellőzik rendesen Kristóf füle :cry: Nagyon bízom a hétfőben..

KépKép

KépKép
timika

Timi!
Miért nem tűnik szimpinek ez a bölcsi? :cry:
A beszoktatás miatt? :cry:
Vagyis, hogy nincs beszoktatás? :?
Erre értetted? :shock:
Mert egyébként szerintem ilyesmi egy rendes bölcsi is! :shock:

Zituska!
Ha van időd, irsz egy pár sort a magánbölcsiről? :wink: Jöhet privibe is! :D
Köszönöm.
:lol:
Zita

Kép
zitaa

Üdv!

Enikő, mihamarabbi javulást! Egyébként nekem kicsinek nagyon sokszor volt arcüreggyulladásom, és egyszer sem fájt, vagy legalábbis nem olyan mértékben, hogy emlékeznék rá. :o

Timi, lehet, hogy Petinek is lesz orrmandula műtétje, sokat van nyitva a szája, legalábbis a dokinénink szerint. De itthon meg nem így van. Mindegy, majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

Bea, Gréti ezen a képen kész kis hölgy. Főleg a majdnem csípőre tett kezével. Meg kell zabálni.

Zituska, már leírtuk, hogy itt senkit nem untat, ha a gyerekéről, saját magáról ír, legyen az jó, vagy "rossz" hír.
Jó, hogy Boti meggyógyult, de ez a kruppra való hajlam nem hangzik fényesen... Ahogy látom, a fiad mindenhol képes elaludni. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?