A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zozo: Ezt hol hallottad??? (szülésért fizetni) 4D uh ügyben ment a privi....
Egy üzletben volt a szög a próbafülkében??? Nem írtál be a panaszkönyvbe?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok :)

Enikő :)
Igen, az 1 éves vizsgálaton derült ki, pupillatágítás után vizsgálta a doki.
Nem t'om mennyire biztos ez a vizsgálat - elég nehéz volt Botit lefogni - de gondolom tudja a doki, hogy mit csinál.
Nem valószínű , hogy örökölte, mert nincs a családban rövidlátó. Ill. én kicsit az vagyok, de csak pár éve.
A doki szerint nem feltétlenül öröklődik. De hogy akkor mitől lehet, arra nem kaptam választ. :(

Goodfairy :)
Hát azért nem írt a doki szemüveget Botinak, mert hogy még kicsi, és úgyis még a közvetlen környezetével van elfoglalva. Meg nem is olyan nagy mértékű a rövidlátás.
De a doki szerint kicsi az esély, hogy javulni fog. :cry:

Zozo :)
Nincs a családban rövidlátó, csak én vagyok kicsit, de csak pár éve.
Vivinek milyen a szeme? Nem feltétlenül öröklődik ám! (állítólag)

Hú, basszus...próbafülkében "találtad" a szöget??? :( :(

Niki :)
Nagyon szép baba Réka!!!! :D :D
Mégegyszer gratulálok!!! :D

Kép
Kép
zituska28

Enikő!
arra csak akkor tudod, ha nem lesz ügyeletes vagy nem dolgozik, behívod akkor kell fizetni mittomén mennyit ( a klinikának) és persze az orvosnak is.)
jan.1től meg ha megy valaki műtétre és nem az ügyeletessel műtteti magát vagy akihez beosztják, hanem szeretne x.y-hoz menni akkor annak is fizetni kell. pl. sebészet stb.

Zituska!
nálunk a férjem rövidlátó, Vivinek jó a szeme, csak azt mondták minden évben vigyem, mert öröklődhet.
nekünk nem volt pupillatágítás.
Vendég

Enikő!
írtam én is.
Vendég

Sziasztok!

Bejelentkezem. Peti beteg ismét, a változatosság kedvéért mandulagyulladása van. Ha még párszor elkap ilyet, tutira kivetetem neki. Most Augmentint kap.

Stella, különleges nevet választottatok! Ahogy Goodfairy írta, a családdal ne foglalkozz, majd megszokják.

Zituska, a lényeg az, hogyha kell szemüveg, akkor használja is Boti. A rövidlátás GYÓGYÍTHATÓ (a távollátással ellentétben), rendszeres kezelés mellett. :D De a szemüveg mielőbbi hordása nagyon fontos, egy volt osztálytársamnál későn derült ki, hogy nem lát jól, szemüvege is elég későn lett (nem akarta hordani), de a végén már nagyon vastag lencsével látott csak. Szóval fel a fejjel.
A látásproblémák a szülés alatt is "összeszedhetőek", pl. ha a magzatvíz belemegy a baba szemébe. Nálam is az volt a baj.

Zoli, gratulálok Rékához ismételten, köszi a képeket.

Goodfairy, terhességnél változik a szemnyomás, emiatt változik a dioptria is. Én ugyan távollátó vagyok, de már babás voltam Petivel, mikor elmentem szemüveget íratni, ezt ő mondta. Meg azt is, hogy a szopi befejezése után 1-1,5 évvel menjek majd vissza, mert akkor rendeződik a szervezet folyadékháztartása.
(Mellékesen megjegyzem, hogy távollátó létemre, nekem folyamatosan javult a szemem, most stagnál.)

Romy, Berényi nagyon jó orvos, már írtam, engem is ő műtött még jónéhány évvel ezelőtt.

Enikő, nem a dokinak kell fizetni, hanem az intézménynek, ezek szerint júl. 1.-től lép életbe az, hogyha nem az ügyeletesnél szülsz, akkor ki kell perkálni az ellátás 30%-át, max. 100000 forintot.
A hálapénz a másik téma (ugye ezt fizetjük a dokinak).

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Zituska! Hogyan lehet észrevenni hogy rövidlátó? Mert Orsinak csak belevilágitottak a szemébe, más vizsgálat eddig nem volt, most probálták ugyan a villákat merre néz de nem tudta jol mutatni. De csodálkoztam ennyi az egész, azt hittem kisgyereknek aki nem tud táblát olvasni számitogépes vizsgálat lesz, de lehet csak nekünk nem volt az.

NikI! gratulálok még egyszer, nagyon szép kislány!! Bár már én is itt tartanék.

én ugy tudom most még nem kell fizetni ha ügyeletben fog bejönni a dokim megmüteni, még nem fogadták el. De erre majd rákérdezek mert már erre számitottam, most -100e nem is menne.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Így hétvégén, amikor apa itthon van, minden szuper :D Ő ringatja Hajnát, én meg szusszanok :lol:

Lányok!

Hozzátápi-anyatejes babáknál.
Basszus, Hajna már 3 kicsi félkanál almapürétől is sugárba lehány :shock: Volt másnak is ilyen tapasztalata? Szerintetek gond, ha nem kezdem még el a hozzátápit? A dokim szerint már irtania kéne a tejpépeket, nem az almát nyalogatni :roll:
Vendég

Zituska!
Melyik doki vizsgálta meg Boti szemét??

Karmen!
A Deák doktornő előszőr megvizsgálja simán, utánna ad szemcseppet, amit 5 napig kell cseppenteni, és utána megint megvizsgálja. Ha nincs gond 3 évesen kell megint visszavinni a gyereket.

Zita

Kép
zitaa

Gira,nálunk a Barni 7 hónapos koráig kizárólag anyatejet volt hajlandó enni,én 1 kicsit erőltettem neki a gyümit,meg is lett az eredménye a mai napig nem eszik gyümölcsöt....................

Réka apukája,köszi az infót,nagyon édi a babátok,tejcsi van már???
Niki hogy érzi magát???
Pusziljuk mindannyian(szerintem)!! :D :D

Exi,jobbulást Petinek!!!!!!!!!!!!

Stella,szerintem is nagyon rendi doki a Kormányos,én is csak jót tudok róla mondani,lelkis,nyugis,nagyon jó fej:............... :D

Kép
bibi226

Gira,
nálunk Boldival így kezdődött, 6 hósan kezdtük volna a ht-t és sugárban hányt tőle
tanácsom túl sok nincs, sztem érdemes orvoshoz menni vele

nálunk utólag derült ki, hogy szét volt maródva a nyelőcsöve és azárt hányta ki, nem fogadta a kaját, mert fájt neki a nyelés, és oda jutottunk, ahová jutottunk

ez nem normális dolog, járj utána, nem ijesztgetni akarlak, de jobb félni, mint megijdedni ........
Vendég

Sziasztok!

Bibi :) Nekünk a szerda kivételével bármelyik nap jó :D Alsóvároson lakunk, a vasútállomástól két percre.

Zoli :) Köszönjük szépen a képeket, gyönyörűek! :lol: Bemehettél a műtőbe Nikivel vagy hogy készítettétek az első képet? :?:

Zituska :) Elviszitek végül Botit ahhoz a szemészhez, akiről beszéltünk?

Stella :) Nektek kell, hogy tetsszen a baba neve, ez a legfontosabb!

Exi! Jobbulást kívánok Petikének!!! Nagyon megviseli szegényt? :cry:
Én úgy tudom, a doki is kap vmennyit abból a pénzből, amit az intézménynek perkálsz, nem? Csak azt nem tudom, mennyit… :roll: :?:

Gira! Szerintem egy-két hetet még nyugodtan várhatsz, de ha huzamosabb ideig nem fog menni, Dancsi esetéből tanulva, érdemes megnézetni, max. azt mondják, hogy minden oké. Erőltetni én nem erőltetném. A dokitok remélem csak viccelt a tejpéppel! :shock: :roll:

KépKép

KépKép
timika

Ja, ma megvettük Kristóf első szandiját, majd teszek fel képet róla. :lol:

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Niki és Zoli! Szívből gratulálunk Réka érkezéséhez!!! Jó egészséget a családnak, és köszike a képeket!

Cenikő!
De igen, ma voltunk a Tescoban, szép kis menet volt... Jujj, de kár, hogy nem láttalak. :(((

Hányás: Egy két nap múltán sem történik javulás én sem hagynám semmiképp annyiban.
Üdv Romy

Kép

Kép
romy1

Jó reggelt mindenkinek!

Enikő, tudod a nagyiknak fontos, hogy lehessen becézni a gyereket. Nálunk a családban én vagyok az egyetlen akit nem becéznek, mert ugyebár nem lehet. Az unokatestvéreimet még mindig ....ka-nak szólítják. Ez egy bizonyos kor után őrült ciki. Szerintem.

Gira, a gyümölcsöt Máté sem eszi meg, kiköpködi, de nem hány tőle. Szerintem beszélj a gyerekorvosotokkal, nehogy baj legyen és ne derüljön ki időben. :(

A szemvizsgálatot mikor végzik el a babának, és hol? Kérni kell a gyerekorvostól beutalót gyerekszemészetre? Csak mert én szemüveges vagyok, a szüleim is, párom szülei is. :(

Szép napot mindenkinek.

Anita

goodfairy

Zita! Maszek rendelésén voltatok? Mennyit kért?

Anita! Nekünk 1 évesen és 3 évesen kellett a szemvizsgálat, de irtam nekünk csak annyi volt hogy belevilágitotak a szemébe. Szemcseppett sem kapott, Beutalo igen kellett

Kép

Kép

Karmen
karmen

Niki, Zoli es Reka!

Nagyon sok boldogsagot, egeszseget kivanok nektek :!:
A kislanyod tunderi!!! Remelem Te is jol vagy, hetfon mar biztos otthon leszel. Mar nagyon varunk "odaat" is.

Kép
Kép
-macsek-

Mi most amugy igy nezunk ki:Kép

Kedden megyunk UH-ra, es megmondjak, mi is az, ami bal lent es jobb fent egyszerre dolgozik a pocakban. Ugy erzem, a baba teste jobb oldalon van, es hat csak remelni tudom, hogy nem keresztben kenyelmeskedik. De hat ideje, mint a tenger, majd atfordul, amikor kell. Vagy nem, es en akkor is imadni fogom :)

Kép
Kép
-macsek-

Sziasztok! :)

Karmen :)
Pupillatágítás után vizsgálta a doki - 3x10 percenként csöppentettek a szemébe, és utána.
Vmi vonalzó szerű izét, amin lyukak voltak gondolom különböző dioptriákkal, tett a szeme elé, és úgy nézte. Persze közben belevilágított a szemébe.
Bocs a béna megfogalmazásért, nem tudom jobban leírni. :oops:

Zita :)
Dr. Hári Kovács Andrásnál voltunk a Minikliniken.
Sok jót hallottam erről a dokiról, de meg szeretném nézetni a Deák doktornővel is.

Anita :)
Minket automatikusan küldött a gyerekorvosunk most, 1 éveskorban szemvizsgálatra.
Elvileg 3 éves korban lenne a következő kötelező vizsgálat, de nekünk menni kell 1 év múlva.

Timi :)
Igen, mindenképpen megnézetem a Deák doktornővel is.
De lehet kellene a homeopata doki elérhetősége is. :wink:

Gira :)
Szerintem hallgass Dancsira. Jobb félni, mint megijedni.
Lehet, hogy az égvilágon semmi baj nincs, és csak később igényli Hajna a rendes kaját, de azért érdemes megnézetni!

Macsek :)
Szép a pocakod! :wink:

Pusz!
Z.

Kép
Kép
zituska28

Zituska! Nektek ez maszek rendelésen volt igy? Mert mi 2x voltunk már tb alapon, 2 különbözö dokinál, egyik sem csinált ilyesmit, csak fénnyel világitottak neki.

Macsek! Remélem nem lesz neked is harántfekvéses, nekem már kimondottan nagyon fáj ha rugdos, nagyon várom a végét. Holnap hivom a dokimat mikor akar majd befektetni

Timi! Homeos gyerekorvost tudsz? Engem is érdekelne akkor

Kép

Kép

Karmen
karmen

Üdv!

Timi, nem tudom, nekem sem jött le a hírekből konkrétan csak annyi, hogy azzal igazából azt fizeted meg, hogy a behívatott dokid helyett a későbbiekben kifizessék azt az orvost, aki majd "helyette" megy be ügyelni, hogy az előbbinek meglegyen a pihenőideje.
A betegség megviseli Petit, most is alukált. Ma egész sokat pihent, pedig már nem lázas. Majd meglátom, holnapig hogy alakul, lehet, hogyha rosszabb lesz, már holnap leviszem a dokinénihez.gggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggttttttttt --> na ez meg egy cica volt. :D

Goodfairy, az Anitának kismilló beceneve van szerintem. :) Engem szinte sosem Ágikáztak, attól én is a falra másztam volna!
Szemészeti vizsgálat egyéves kor után van, beutaló nem kell ha jól tudom (hallottam, nemrég megszűntették, és a vizitdíjjal együtt se vezették vissza, de ha van, nem árt), viszont a gyerekorvosod szerinti körzetes dokinénihez be kell jelentkeznia tervezett vizsgálat előtt egy hónappal.

Macsek, alakul az a pocika. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Köszi a szemészetes infókat, ezek alapján biztos bennünket is fog küldeni automatikusan a gyerekdoki.

Én is úgy hallottam, hogy július 1-től kell fizetni a szülés, ha a választott orvosodnál akarsz szülni. Viszont én úgy értelmeztem, hogy a behívott dokinak fizetnek (magyarul a választott orvosunknak), mert a szabadidejét áldozta a kismamára, aki egyébként 9 hónapig odahordta a pénzét hozzá.
Ja, és nekem külön pofáraesés, mert vásárhelyi létemre merészeltem szegedi dokit választani magamnak. Én a következő gyerkőcnél plusz fizetek, mert nem a lakóhely szerint illetékes kórházban szülök. Így jártam. :(

Nem tudjátok 5 hónaposan nem kötelező a védőoltás? Csak mert a kiskönyvben az van, hogy 5 hónaposan kap, a dokink meg azt mondta, hogy nem kap.

Üdv mindenkinek

Anita

goodfairy

Karmen!
Igen, maszekba vittük a Deák doktornőhőz. :wink:
Alkalmanként 2 vagy 3 ezer volt. :cry:
De mintha valaki irta volna, hogy családi okok miatt most nem dolgozik. :shock:

Zita

Kép
zitaa

Goodfairy, 5 hósan nincs már kötelező oltás! Régebben volt...csak a kiskönyv is "régi" maradt. :)

Ági és
KépKép
exdeus

Zita! Azért megirnád nekem piriven a dokinéni elérhetöségét, mikor hol szokott rendelni. Nem sürgös mert nem hiszem rossz lenne Orsi látása, de mivel mi is nagyon rövidlátok vagyunk nyugodtabb lennék most már most rendesen megvizsgálná valaki. Köszi

Nem tudom mikortol vezetik be ezt, barátnöm most szült, éjjel ügyeletben ment be az orvosa, neki még nem kellett ezért fizetni, ezt biztos.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen :)
Igen, magánrendelésen voltunk.

Zita :)
Nekem is megírnád a doktornéni elérhetőségét?
Köszi!

Kép
Kép
zituska28

Köszönöm a tanácsokat!

Végül is úgy döntöttem, egyelőre hanyagolom a hozzátápit. Az anyai megérzésem azt súgja, hogy Hajna még nem érett meg rá. Már csak azt nem tudom, hogy mennyit kell híznia ennyi idősen, hogy a doki ne csináljon újabb agymosást a tejpépek fontosságáról.
Szóval mennyi a megfelelő gyarapodás 6 hó után? (Tudjátok, hogy a doki néni percentiljén ne legyen gubanc :wink: )
Vendég

Gira!

Szerintem ne csinálj ügyet belőle hogy a dokinéni percentile mit mutat.Egyáltalán nem vagytok még elkésve a hozzátápival.Nálunk az ikrek kb havi 100-300 gr-os gyarapodással "büszkélkedhetnek."a 6 hó óta.Nem egy husi babák de Mátém se volt az és a dokink szerint ez normális.
A tejpéphez pedig no comment. :twisted:

Kép
Kép
zitacicu2

Gira :)
Nekem van egy táblázatom, aszerint egy 6 hós babának 100-130g-ot "kell" híznia hetente.
7-8 hónapos korban pedig 90-120g-ot.
De ezt inkább csak irányadónak vedd, kisebb eltérés biztos nem gáz!

Ja, és havonta elég mérni, és azt visszaosztani, mert ilyenkor előfordul, hogy 1 hét alatt semmit nem hízik! :wink:

A dokidnak kéne egy kis agymosás szerintem! :roll:

Kép
Kép
zituska28

Gira,
ha gyarapszik, kizárólag anyatejtől, ne aggódjál! Boldi nem gyarapodott, stagnált, majd fogyni kezdett

kínálgasd hetente, és egyszercsak rá fog mozdulni

nálunk azért más szitu volt......

Boldi 11 hósan fogadta el az első kanalas kaját, majd beteg lett, visszesett, megint elfogadta, megint beteg lett, és így tovább

most péntek óta eszik, de csak a brokkolis pulykát fogadja el, de azt szívesen eszi, most felesben kapja, keverem mással, és így át lehet verni
Vendég

Köszönöm a jókívánságokat mindenkinek!!
tegnap jöttünk haza a kórházból, most még minden új de ígérem elmesélek majd mindent!! Kép

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Niki: Nagyon aranyos a lányka :) Sok boldogságot még egyszer!

Gira: Tejpép....öööö...izé...Gréti majdnem 1 éves volt amikor először kapott tejpépet.
Ha regisztráltál a babaszoba.hu-n, akkor be tudod írni Hajna adatait, és kapsz egy fejlődési görbét, ott be van jelölve mik a normális korlátok.
Egyébként ha hízik, nem kell erőltetni szerintem a pépes kaját. Megkínálhatod esetleg minden nap vagy 2-3 naponta de ha nem kéri, nem kéri. Én nem esnék kétségbe.

Zituska: Sajnálom Boti szemecskéjét :(
Mi is Deák doktornőnél voltunk az 1 éves szemvizsgálaton. Szerencsére minden rendben volt. Legközelebb 3-4 éves korában kell vinni vagy panasz esetén. Apja is és én is szemüvegesek vagyunk, rövidlátók.

Exi: Petinek jobbulást!

Zozo: Próbafülkében szög....frankó :twisted:

Macsek: Csinos a pocakod :)

Goodfairy: 1 évesen kötelező elvinni szemorvoshoz a babákat. Majd kaptok ti is beutalót ha eljön az ideje. :) Ilyenkor van kötelező vizelet vizsgálat is pl.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuzsu, Klzsuzsi és ha van még Zsuzsanna, akkor nekik is: Nagyon boldog névnapot!
Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Minden Zsuzsinak nagyon boldog névnapot kívánok!!! :D :D

Bea :)
Magánrendelésén voltatok?
Én arra szeretném vinni, nem a Klinikára, de foggalmam sincs, hol van, meg mikor. :(

Z.

Kép
Kép
zituska28

szia Zitus :)
küldtem mailt, de a képeket még nem sikerül csak Titinek elküldeni, azt is egy órán keresztűl küldtem, nem lehetne msn-en? ott gyorsabb lenne tegnap barátnőnek 3képet küldtem a buliról és kevesebb mint 5 perc alatt átment.
ancsuka

Sziasztok!

Niki!
GYÖNYÖRŰ Réka, jó egészséget, sok örömet Nektek!!!

Anita!
A nyáron volt egy vársárhelyi szobatársam a Klinikán! :-) Nagyon aranyos Máté, gratulálok!

Exi (Ági)!
Veled álmodtam az éjjel! :D Pelusdiszkontban voltunk babák nélkül és pelusokat válogattunk egy nagy fém ládából. Te a kacsás mintájuakat kerested Petinek, Én a macisakat Ábelnek :-) Nagy halommal vettünk, amikor kijöttünk felpakolva felébredtem! :D :D :D
Hogy vagytok? Peti? mekkora??? miket csinál??

Pocakosok!
Rohan az idő, egyre szebbek vagytok!!! Jó egészséget!! :-)

Gira!
Kitartást a hozzátápihoz! Mi most kezdtünk almát adni, de azt a fintort....:-D így alma elnapolva.

Betegeknek jobbulást, várjuk együtt a tavaszt! Úgy hallottam ma megszólalt a pacsirta !! :-)

Köszönöm a névnapi köszöntést!!!!!!!! Jól vagyunk, de Ábel nagyon lefoglal. Még csak kúszik, de azt villámsebességgel és ahol lehet feláll. Araszolva körbejárja a kiságyat és dumál egész nap. :-)

Szép estét Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Ancsuka :)
Szia itt :wink:
Válaszoltam az email-edre!

Z.

Kép
Kép
zituska28

Gira! Én is hagynám egy ideig még ht-t a helyedben, de próbálkoznék azért. A "kell hízni" dumától én ordítani tudnék, a percentiles dolognak sem hiszek nagyon, Lotti épp rajta volt, oszt köszöni jól elvolt, elvan a mai napig.

Niki! Nagyon nagyon édes Réka! Még egyszer sok boldogságot hozzá!

Stella! Klassz sztem a kislányotok neve, én különleges név párti vok. :) És eszembe sem jutott a sör. :lol:

Zituska! Sajnálom Boti szemét, de vigasztaljon az, hogy jó, hogy ilyen hamar észrevették.

Romy! Mi a Matusovitshoz járunk, a gykórházba. Ő is műtötte Lottit.

Goodfairy! 1 évesen van kötelező szem, vizeletvizsgálat. A gydoki ad rá beutalót.
Mi a Kocka dokinőhöz tartozunk, róla írtam, hogy jelenleg nem rendel családi okok miatt, majd csak talán áprilistól.
5 hósan nincs már oltás.

Macsek! Csini Luca albérlete!! :D :D :D

És nem utolsó sorban: Boldog névnapot a Zsuzsannáknak!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Üdv!

Gira, hát nem tudom, milyen dokinénitek van... Pl. Peti sem hízik megfelelően, volt olyan, hogy öt hét alatt 560 grammot gyarapodott (ez pont hathós kora táján történt), pedig tápszeres, és akkor már kapott mást is. A dokinénink mégsem szólt egy szót sem! Igaz, tudta, hogy Peti örökmozgó...

Dancsi, érdekes, hogy Bogyesznak pont a brokkoli a nyerő, sok baba nem szereti a zöldeket. :)

Niki, köszi a képet. És sok sikert az otthon töltött napokhoz, kitartást a kezdetekhez!

Bea, köszi, már javulgatunk, ma kifejezetten jó kedve volt a Törpének!

Én is boldog névnapot kívánok minden Zsuzsinak!!!

Zsuzsu, jó álmod volt!!!
Ahogy írtam, megvagyunk. Tanácsadásra csak a jövő hónap közepe fele megyünk...de az biztos, hogy már átlépte a gyerek a kilenc kg-s határt.
Egyébként jól vagyunk, ha minden igaz, csütörtökig kiderül, hogy mi történt egy hete apukámmal...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Boldog Névnapot minden Zsuzsinak!!!! :D :D :D

Dancsi!
Kitti kb 2 hónapon keresztül minden nap csak a Brokkolis babakaját volt hajlandó megenni :lol: Azt hittem azon fog felnőni :roll:

Niki!
Nagyon édi Réka!! Olyan jó látni az ilyen piciri babókat :lol: De régen volt Kitti ekkora.. :lol:

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket, kedvesek vagytok! :lol: :lol: :lol:

Niki! Gyönyörű a kislányotok, ismét gratulálok a csöppséghez! :):)

Zituska! Mi is most voltunk a szemésznél, nekünk van rövidlátó a családban (én is az vagyok, 20 éves korom óta), még mielőtt megvizsgálta volna a doki Dénest :!:, azt mondta, a gyerek tuti rövidlátó lesz, mert ez 100%-ban öröklödik, tök mindegy, hogy csak egyik ágról vannak rövidlátók. A vizsgálat után azt mondta, hogy már most van egy enyhe eltérés mindkét szemében, még nem jelentős, évente kell visszavinni a prücsköt. Állítólag a növekedési hormonok hatására romlik mindig tovább, de nem lehet tudni, mikor jön ki a gyereken, 5 évesen vagy 20 évesen, mint nálam, és milyen fokú lesz a rövidlátás. És szerinte nem tehetünk semmit. Én egy kicsit kiakadtam, aztán gondolkodtam rajta mennyire van toppon a dokinő, mert pl. én valóban rövidlátó lettem, de a húgom tökéletesen lát (ennyit a 100%-ról), noha 28 éves, nem hiszem, hogy a növekedési hormonok még bekavarnak! :lol: :lol: A férjem szerint meg olyan sincs, hogy nem lehet tenni semmit! :lol: :lol:

Itt egy érdekesség: A férjemnek hatodikos korában 3 dioptriás szemüveget írtak fel, mert a becseppentés után csak ezzel látott. Igaz, előtte állítólag tökéletesen látott anélkül is. Férjem hordta egy ideig a szemüveget, de az anyósom nem hitte el, hogy hirtelen 3 dioptria kell egy eddig problémamentes szemre, vett valami könyvet, amiben gyakorlatok voltak a szemizmok tornáztatására, csinálta is őket a párom, 1 vagy 2 év múlva már nem volt szemüveges, :!: :!: , azóta se kell neki, az legutolsó szemvizsgálatán pár éve azt mondták neki, hogy olyan tökéletesen lát, ami igen ritka! :!: :!:

Ezzel nem azt akartam mondani, hogy minden látásprobléma korrigálható egy kis tornával, hanem azt, hogy esetleg az orvos is tévedhet! :wink: Mellesleg a párom azt mondta, külön érdekesség volt, hogy ő látott simán szemüveg nélkül is, de elég jól látott a 3 dioptriában is. Ez nem tudom hogy lehet, de állítja, hogy így volt.

Zozo! Aug. 9. a szülinapom! :lol: :lol:

Romy!
Ugyanaz a csempe, ugyanaz az építő :), és hasonló ízlés! :):):)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Hajna született: 3830g

1 hó: 4720g
2 hó: 5240g
3.hó: 5990g
4.hó: 6440g
5.hó: 6910g
6.hó: 7410g

Gyakorlatilag a doki néni szerint a 6 hó alatt 3x nem hízta meg a mennyiséget, amit kellett volna. DE! egyszerűen nem kell neki több. A tej mennyiségével nincsen gond, még utána fejek is, egyszerűen ennyit akar enni. Még sose volt beteg, viszont éjjel 4x kel.
Az almát egyébként elfogadja, eszi, csak aztán kihányja. Amit még tudni kell, hogy igazából, ahogy én látom, hiper érzékeny a szája, már a játékot is ha a szájába veszi, nagyon sokszor öklendezik. Az almával is úgy van, hogy egyszer csak elkezd köhögni, mintha a torkán maradt volna egy darab, és akkor jön ki minden.
Talán az stabil ülés oldaná meg a dolgot? :roll: Ezért gondolom, hogy még várni kellene, de az orvos riogat... vashiány...stb
Belátom, tényleg nem hízott sokat, de félévesen Réka pont ennyi kiló volt, nem értem, hogy Hajnának miért kellene megdupláznia a súlyát... Neki ezek szerint akkor mindig jóval nehezebbnek kell lenni, mint a kortársai? Csak azért, mert nagyobbnak született? Akkor a koraszülöttektől miért várják, hogy ők is az átlag kilót nyomják (függetlenül attól, hogy sokkal kisebbnek születtek)? Mi alapján döntik el ezt a percentilt? Mennyire bízzak benne? :roll:
Vendég

Zsuzsi :)
Nekem azt mondta a doki, hogy nem feltétlen öröklődik. 2 rövidlátó embernek is lehet teljesen jól látó gyereke, és 2 jól látó embernek is lehet rövidlátó gyereke.
Nálunk senki nem rövidlátó, ill. én vagyok picit az pár éve, de tényleg nem komoly, nem hordok szemüveget, csak vezetéshez (ahhoz se mindig :oops: :lol: ).
A mi dokink is azt mondta, hogy nem lehet tenni semmit, ill. szemüveggel megelőzhető a további romlás, de javítani nem lehet. :(
Ez számomra is hihetetlen, és nem is akarom olyan könnyen elhinni.
Jó, hogy leírtad a Ti tapasztalatotokat is, és a férjed példáját! :)
még jobban elhiszem, hogy van megoldás! :)

Ti kinél voltatok?

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, valakinek van tapasztalata a Sinlac tejpéppel kapcsolatban? A kisfiam 4 és fél hónapos, és mostanában egyre többször ébred fel éjjel, már 2 órát se nagyon alszik egyszerre, folyton szopni akar, és a védőnő ezt javasolta estére. Mellesleg több, mint 7 kiló, szóval elképzelhető, hogy kevéske neki valóban a tej. Van esetleg, aki szokta ezt adni?
Köszi a választ előre is!!
Üdv

Kép
káti

káti :)

Én adtam Botinak a Sinlacot - igaz én 6 hónapos kora után kezdtem.
Tej-, szója- és gluténmentes, ezért 4 hónapos kortól már lehet adni.

Én du. adtam neki, fürcsi előtt, alvás előtt pedig még szopizott.
Először símán adtam, de Boti jobban szerette - még most is szereti :wink: - gyümölccsel.

Írasd fel a gyerekdokitokkal, úgy olcsóbb! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Káti!

Réka is kapta a Sinlacot, amint megevett egy adagot belőle, átaludta az éjszakát. Persze én is csak 6 hós kora után adtam neki. Én a helyedben bevállalnám még ezt a másfél hónap áldozatot, hogy felkelek hozzá éjjel... De persze mindenki maga látja, hogy mit bír el :wink:
Vendég

Gira!Beírtam Hajna adatait a babaszobás súlygörbére, én nem vok orvos ugyan, de most mi a gond Hajna súlyával nem értem?? :roll: Sztem teljesen tökéletes. Egy közel 4 kilósval született babának miért kéne ugyanannyit híznia mint egy 3 kilósnak nem tudom, s sztem nem kell. Megtömni egy gyereket nem lehet!! Lényeg sztem, hogy hízik és kész!! :)
Egyebekben vhol olvastam, hogy ezt a percentiles dolgot mesterségesen táplált csecsemők adatai alapján dolgozták ki.

Zituska! Én rövidlátó vagyok (valszeg a hajdani inkubátoros időszakomból adódóan) 8 éves korom óta, a férjemnek 1 éve kell szemüveg. Lotti egyenlőre nagyon jól lát, Lindivel még nem voltunk orvosnál, de nem veszem észre hogy gondja lenne.

Zsuzsi! Kinél voltatok szemészeten?

Káti! Lindi is kap Sinlacot estére szopi után, én is -bőven-6 hós kora után adtam neki. Dokival fel lehet íratni, bár már így is elég borsos ára van. :(
Honnan gondolod, hogy éhség miatt kel?

Karmen! Válaszoltam a prividre.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Káti,az én fiam is ezt csinálta éjjel,nekem volt anyatejem lefejve,de nem kérte a Barni.
Igazándiból csak cumizott a cicin,nekünk volt olyan dúrva kb.2 hónapunk hogy 10-12 is fennvolt egy éjszaka...

Miből gondolod hogy éhes????

Gira,igaza van Melindának,ha gyarapszik a baba ,akkor nincs gond.
Nem egyformán gyarapodnak a babák.

Engem is utólért az influenza!!!!!!!!!!!!

Kép
bibi226

Gyors 2 kép a kisebbről:

Kép kirittyenve Kép jó buli 2 lábon

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gira!

Én nem vagyok egy nagy szakértő, de szerintem jó a súlya Hajnának. :lol:
Minden hónapban hizott legalább fél kilót. És nem sok hijja van a megduplázásnak se. Szerintem teljesen okés! :wink:
Az almán kivűl mást probáltál neki adni? Barack, sütőtők?
Egyébként Márk a mai napig ezt csinálja, ha valami nem jönn neki be. :cry: Jobb esetben csak öklendezik tőle, rossz esetben pár falat után ki is jön. :roll:
Ilyen például a kelkáposzta, kelbimbó, a brokkoli. Szóval a zöldek! :roll:

Melinda!
Az a fehér ruhás kép! :lol:
Gyönyörű a leányzó! :wink:

Lányok!
Azok közül az éttermek közül, ahol a torkos csütörtök lesz, valamelyiket ismeritek? Én még csak a fehértóiba voltam. :D

Zita

Kép
zitaa

Melinda! Nagyon szép Lindus és nem is gondoltam már ilyen szépen tud állni!

Gira! Már sokszor meséltem minket folyton a nem gyarapszik eléggé szöveggel idegesitettek, egészen addig amig 5 hósan kidobtam a mérleget és közöltem a rendelöben nem engedem megmérni a gyereket :) Azóta sem nagyon eszik, 3 évesen 95cm, 12,5kg de egészséges, és a vérképe is tökéletes. Én a picihez most mérleget sem fogok beengedni a házba az biztos és még egyszer nem készitenek ki a védönök, orvosok ezzel a mennyit kellene egyen a gyerek (valami okos szerint) témával. Nekem sok tejem volt, ha kellett volna neki tudtam volna potolni, nem a kevés tej volt az oka, ha igy van akkor felesleges az aggodás. Amugy 7kg szerintem nem kevés! Mi 6 hósan voltunk 6 kg.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?