Sziasztok!
Köszönöm a névnapi köszöntéseket, kedvesek vagytok!
Niki! Gyönyörű a kislányotok, ismét gratulálok a csöppséghez!

:)
Zituska! Mi is most voltunk a szemésznél, nekünk van rövidlátó a családban (én is az vagyok, 20 éves korom óta), még mielőtt megvizsgálta volna a doki Dénest

, azt mondta, a gyerek tuti rövidlátó lesz, mert ez
100%-ban öröklödik, tök mindegy, hogy csak egyik ágról vannak rövidlátók. A vizsgálat után azt mondta, hogy már most van egy enyhe eltérés mindkét szemében, még nem jelentős, évente kell visszavinni a prücsköt. Állítólag a növekedési hormonok hatására romlik mindig tovább, de nem lehet tudni, mikor jön ki a gyereken, 5 évesen vagy 20 évesen, mint nálam, és milyen fokú lesz a rövidlátás. És szerinte nem tehetünk semmit. Én egy kicsit kiakadtam, aztán gondolkodtam rajta mennyire van toppon a dokinő, mert pl. én valóban rövidlátó lettem, de a húgom tökéletesen lát (ennyit a 100%-ról), noha 28 éves, nem hiszem, hogy a növekedési hormonok még bekavarnak!

A férjem szerint meg olyan sincs, hogy nem lehet tenni semmit!
Itt egy érdekesség: A férjemnek hatodikos korában 3 dioptriás szemüveget írtak fel, mert a becseppentés után csak ezzel látott. Igaz, előtte állítólag tökéletesen látott anélkül is. Férjem hordta egy ideig a szemüveget, de az anyósom nem hitte el, hogy hirtelen 3 dioptria kell egy eddig problémamentes szemre, vett valami könyvet, amiben gyakorlatok voltak a szemizmok tornáztatására, csinálta is őket a párom, 1 vagy 2 év múlva már nem volt szemüveges,

, azóta se kell neki, az legutolsó szemvizsgálatán pár éve azt mondták neki, hogy olyan tökéletesen lát, ami igen ritka!
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy minden látásprobléma korrigálható egy kis tornával, hanem azt, hogy esetleg az orvos is tévedhet!

Mellesleg a párom azt mondta, külön érdekesség volt, hogy ő látott simán szemüveg nélkül is, de elég jól látott a 3 dioptriában is. Ez nem tudom hogy lehet, de állítja, hogy így volt.
Zozo! Aug. 9. a szülinapom!
Romy! Ugyanaz a csempe, ugyanaz az építő

, és hasonló ízlés!

:):)
Zsuzsi