A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Kedves szegedi kismamák!

Segítségeteket szeretném kérni. 6 hós kisfiam több, mint 2 hónapja rejtélyes emésztési problémától szenved, folyamatosan vér van a székletében. Az orvosok valamilyen allergiára gyanakszanak, de a diéta ellenére sem javul a helyzet. Szeretnék végére járni a dolognak, nem ismertek véletlenül Szegeden egy jó gyermek gasztroenterológust, vagy allergológust -akár magán rendelés formájában is?
Köszönet:
alomvirag
alomvirag

Íme újabb kép:

Kép Kép

Kép
gyanixi

ggg
Vendég

bocsi :lol: nem ezt akartam
Vendég

Eszti! Nagyon édes Barni. :D Részvétem a kolleganőd miatt. :(

Bea! Nem semmi dumaláda lesz a csajod! :D A kikotyogás a későbbiekben még izgibb lesz. :lol:

Enikő! Édes Viola! :D

Gira! Grat a fogacskához és a 4kézlábhoz! :D Harapás? Nálam bejön hogy amikor harap (8foggal előfordul nálunk is, bár nem túl gyakori) elveszem a cicit tőle, és mondom neki nagyon határozottan, hogy ez fáj anyának.

Kinga! Gyors gyógyulást Kittinek! :)

Niki! Tündéri édes Réka! :)

Alomvirag! Sajnálom az emésztési problémátokat, nehéz lehet. :( Orvost nem ismerek, talán majd a többiek.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

rég tettem fel képeket :D

Kép

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kép

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Bea!
Ha erre jártok, szívesen látunk Benneteket egy kis hintázásra:-) Grétiszáj: :D :D :D :D :D

Niki!
Réka nagyon szép, látszik, h kiegyensúlyozott kislány:-) Jó egészséget! Ugye jól vagy?!!

Melinda!
Szépek a lányok, látszik, h jótesók :-)

Gira!
Gratula a foghoz!! Ábel is harapott nagyon. Én is rászóltam, aztán adtam a kezébe valamit, h rágja azt és felfüggesztettem pár percre a szopit. Sajna nem csak rágókát adtam, hanem cumit, na azóta cumizik. Ezt nem javaslom :-) Most úgy szopizik, h mindkét kezében van valami (takaró, játék) és ritkán harap.

Kinga!
Gyógyulást Kittinek!!

Én is azt gondoltam, h sosem lesz beteg a fiam, de szombat este 38,6 lett a hője. Kicsi orrfolyás, de evett, huncutkodott egész nap, nem volt bágyadt. Kapott kúpot és éjjel 7-8 órát is aludt. Vasárnap megint 38 feletti hő, ujabb kúp. Ekkor nem akart szopizni, így kiskanállal kapott anyatejet. Ma reggel semmi láz , viszont kibújt a felső két fog. Lehet, h emiatt volt beteg. .................Csikorgat ezerrel az új fogakkal :D :D :D

Én is jobban vagyok, amikor Ábel lázas lett azonnal meggyógyultam. Hangom alig, de ez nem baj a férjem szerint :D :D :D

Kármenről tud valaki hírt?????? Köszi!

szép estét!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Dancsi! Jozsónak boldog névnapot kívánunk!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zsuzsu,a Barni is ilyen beteg volt pontról-pontra mint az Ábel! :(

Gondolkodtam hogy elviszem az orvoshoz,de se bágyadt,se hasmenés,se hányás(hál Istennek) nem volt.
Úgy tűnik hogy 1 nap alatt végigment rajta(remélem).......... :)

Romy,és Kármen is nagyon el vannak tűnve!!

Melinda,nagyon édik a lánykáid,a hintázós akkor készűlt minkor találkoztunk a játszón?? :wink: :D

Bea, :D picsa vagy csipa??? :D :D

alomvirág,én sajna nem tudok segíteni! :cry:
remélem minél hamarabb rendbe jöttök!!!

Kép
bibi226

Kiesett Bogim foga :D :D :D Nagylány lett! :lol: :shock: :lol:
Este jön a Fogtündér ezerrel várjuk :lol: :lol:

Pampers pelus senkinek sem kell???? 4+ -os sajna nekünk már kicsi a kötözöttsonka hátsónkra :( :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ohh még valami Fisher Price zenélő forgót keresek kiságyra. Projektorosat (barátnőmnek kéne), van valakinek eladó???? :wink:
Köszi

ceniko
Szeged

csajok:hogy van ez a napi kajamennyiség??hogy kell számolni?és 24 órát kell venni??

Kép
gyanixi

Bibi! Pontosan akkor készült. :)

Enikő! Hu de izgi! Hogy viselte Bogi?Hogy történt?

Niki!Van ilyen napi kaja (ami szvsz paráztatásra jó csak, másra nem, hisz te sem eszel mindennap ugyanannnyit),
testsúlykilogramszor 150 gr rémlik 24 órára.
De mondjuk barátnőm 4 kilóval született fia soha de soha nem evett 60 grammnál többet, oszt mégis 8 kiló volt 3 hósan. :)
Szal ha hízik a baba, akkor tök mindegy mennyitől. :!:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Gira, első Hajnafoghoz gratula...érdekes, hogy napra pontosan "utánozta" Rékát e téren!4

Kinga, mi még fogatlanok vagyunk. :D Kittinek gyors javulást, jó, hogy eddig megúszta, Peti eddig 4X volt beteg, ebből 3X meg volt fázva.

Niki, nagyon édes Réka, ahogy az állvány alatt alukál. Ennyire elfáradt?
Kajaügyben egyetértek Melindával. Peti 3360 g-mal született, 3290-nel hoztuk haza a gyerekkórházból, és megevett 7x100 ml tápit, ami ugye jóval több, mint amennyit elvileg kellett volna, hogy egyen. És nem gurult el, most sem dundi. És ugyanez lehet fordítva is...szóval no para!

Melinda, édesek a lányaid. A 4. képen Linda miért vág olyan szigorú arcot?

Zsuzsu, jó, hogy meggyógyultál, ezek szerint Ábelnél meg a foga volt a hunyó.

Dancsi, az előttem szólokhoz csatlakozva, igaz, kissé megkésve, de Isten éltesse Jozsót.

Enikő, éljen-éljen. Ezek szerint Bogi korai fogváltó lett. :)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Melinda: Úgy hogy cukorkát szopogatott, és közbe mesét nézett (délutáni pihenés helyett :lol: ) és egyszer csak felkiáltott, hogy "anya kiesett a fogam" és rohant oda hozzám :lol: És kiköpte először a cukorkát, majd a fogacskát :) . Úgyhogy a cukorka (kemény) lökte ki a fogacskát :) Olyan furi most :oops: :lol: Mosolyog és nincs 1 foga!
Bakker de csúnyák lesznek amikor a felsőket váltják!! Ott sokkal szembetűnőbb :shock:
Már bevarázsolta a fogtündér a kis tatyóba a 100-ast :wink: Reggel lesz meglepi! :lol:
Hja és rögtön fel kellett hívni a mamát, meg a tatát, meg a tesómat meg mindenkinek mondani kellett :lol: Éédes!

Niki: ha nem ordít naphosszat és szépen gyarapodik (heti mérésnél!!!!) akkor ne foglalkozz azzal mennyit eszik! :wink: A lényeg h gyarapodjon ez a kis tündér :wink: Nyugi!

Exi: Gratula :) Nektek még nincs egyse? Violámnak se volt még foga az első szülinapján :lol:

Jócaka

ceniko
Szeged

Köszönöm szépen Jozsó nevében a köszöntést!

Melinda,
tőled kérdem, mert Lindi pont Boldival egyidős, de persze más is segíthet.
Szóval szerinted jó az ilyen etetés?

1/ éjjel 2-3 körül cici

2/ hajnali 6 körül cici

3/ de. 8-9 körül gyümölcs, benne 1 banán + valami (alma, körte, lefagyasztott barack, stb.....) + Milupa gyermekgrízből annyi, hogy olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál, így a mennyiség kb. 150-180 ml (esetleg néha sinlac-kal készítem a gríz helyett, de azt annyira nem komálja)
a reggeli után fél órával cici

4/ ebéd 11-12 körül: husis főzelék, ezt kizárólag bébiételből fogadja el, már 3-4 félét is elfogad, a brokkolis pulykát, az almás csirkét, sütőtökös csirkét, meg pár Mildi zöldségeset (ezeket nem annyira szívesen eszi, de néha elfogadja), ebből elfogy egy egész üvegnyi, 190 ml
ebéd után fél órával cici,ezen alszik el

5/ du. 3 gyümölcs, ugyanaz mint reggel

6/ du. 6 körül megint főzelék, 190 ml, egy üvegnyi

7/ fél 8 cici

Engem az aggaszt ebben, hogy sok bébikaját eszik, egyáltalán meddig elégíti ki a gyári bébizaba a gyerkekek szükségleteit? nem adnék neki ilyeneket, de ezt eszi és már nem érdekel, csak egyen :?

sima tejpépet ugye nem ehet, a speckó tápból készített tejbepapit meg nem fogadja el, mert ku...a sz...r íze van :(
ezért kap 2* főzeléket

Jozsó ilyen idősen reggel tápot ivott (reggeli nem volt így), este tejpépet evett, délben főzeléket, uzsira, tízóraira meg gyümit, vagy joghurtot
Vendég

Sziasztok!

Megint nem voltam ezer éve, csak olvastalak titeket. Pénteken felmentünk Pestre és csak vasárnap délután jöttünk haza. Voltunk az Állatkertben, Kristóf nagyon élvezte. :D Viszont sajnos megint náthásak vagyunk, talán most én vagyok benne leginkább. :evil:

Köszönöm szépen mindenkinek Kristóf névnapi köszöntését, aranyosak vagytok! :lol: (Csak zárójelben írom le, hogy a július 25-it tartjuk, hogy ne legyen olyan közel a szülinapjához…)

Dancsi :) Én is nagyon boldog névnapot kívánok Jozsónak! :D Boldi ébred még éjszaka?

Enikő :) Meggyógyultál már? Tudsz feltenni képet a babakocsiról?
Az Agniból elég sokszor a napi menüt hozzuk elvitelre.
Jó hosszú nyelve van Violának :lol:
Boginak gratula az első kiesett fogacskához!!! :lol:

Bea :) Grétiszáj :lol: :lol: :lol: Azért ugye nem vetettétek el végleg a kistesó projektet? :roll:

Eszter! Részvétem a kolleganőd miatt! :cry: :cry: :cry:
A hozzátápi megkezdését 6 hónapos kor előtt én is teljesen feleslegesnek tartom, utána is bőven ráér az ízekkel ismerkedni. Egyébként Kristóf első szilárd étele a Hipp sütőtök-burgonyás bébikajája volt, de tulajdonképpen én almalével kezdtem a kóstoltatást, utána kapott őszibaracklevet és utána ezt a kaját.

Cseppek :) Nagyon édes Zolika! :D A tejci mennyiségét szerintem is vissza lehet hozni, ha te is akarod.

Gira :) Kiütésekkel hogy álltok? Javul már Hajna bőre?

Bibi :) Megjelölnélek én, de sajnos nem tudom a teljes neved… :oops: :oops: :oops: Az e-mail címem: timeakovari@gmail.com

Álomvirág :) Nekem egyszer ajánlották Dr. Lénárt Zsuzsannát, de végül nem voltam nála, szóval személyes tapasztalatom nincs. És azt sem tudom, hogy gyerekekkel foglakozik-e… Azért adok egy számot, régen azon volt elérhető kérdezd meg szerintem! 62/544-998

Zozo :) Ti a héten mentek Kecskemétre vagy jövő héten?

Melinda :) Nagyon édesek a lányaid! :lol:

Zsuzsu :) Ari a hintázós kép. Szerintem tuti, hogy a fogai miatt volt lázas Ábel.

Kinga :) Jobban vagytok?

Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Dancsi :) Bocsi, most olvasom, hogy Boldi még mindig ébred... Tudom, ez nem vígasztal, de Kristóf is és ő még többször... :roll: Tejpép helyett szerintem kipróbálhatod a rízs- és kölespépet. Ha víz helyett rízstejjel készíted el, akkor tuti imádni fogja, mert édes (vízzel olyan semleges íze van).

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Dancsi: Jozsónak mi is sok boldogságot kívánunk névnapja alkalmából!
Szerintem megfelelő Boldi etetése...:)
Gréti is így evett kb. ilyen idős korában. 2 x evett főzeléket ő is.
Ha most hízik, akkor biztos elég neki a bébikaja.

Gira: Gratula Hajna fogacskáihoz!

Melinda: Gyönyörűek a lányok!

Zsuzsu: "A láz, a hasmenés nem a fogzás velejárója, különböző betegségek tünetei lehetnek, melyekkel érdemes orvoshoz fordulni. Ugyanakkor ismert, hogy lázas állapotban az anyagcsere fokozódása révén gyorsabban törnek át a fogak."
Nekem a védőnő is mindig mondja hogy nem a fogzás miatt lázas a gyerek, hanem a láztól fogzik...vagyis a lázas állapot segíti a fog kibújását....

Bibi: Gréti is volt többször lázas, ő nem csak 1 napig, 2-3 napig, de semmi más tünet nem volt, csak láz, aztán elmúlt. Nem is a 3 napos láz nevű betegség volt, mert nem pöttyösödött ki utána. Gréti ilyenkor Calcimuscot kapott meg Cebion cseppet, mert doki néni szerint ez vírus, és arra más úgyis felesleges.

Niki: Réka is aranyos.

Timika: Jobbulást! Tesó project nincs teljesen elvetve, csak baromira félek mindentől. De férjem nagyon szeretne még egy babát. Jobban mint én, mert persze én is szeretnék, csak annyira összecsaptak a hullámok mostanában felettem, hogy brrr, úgyhogy egyenlőre szedem össze magam.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Niki!

Réka 4-5 hós kora között nem hízott eleget. Akkor 5-6 hós kora között mértem a kajálások mennyiségét. Tiszta para voltam, mert a maximum 1 evésre 100ml volt. Ám csodák csodája, 6 hósan 1 kg-mal többet nyomott, mint 1 hónappal előtte. Azóta nem hiszek a mennyiségben :D Te se higgyjél! ;)

Kiütések: :? Semmi javulás :( Jövő hétre már kórházról beszélt a bőrgyógyász :shock:
Rájöttem, hogy az a titokzatos fertőző betegség, amire gyanakodott és nem mondta ki, az a RÜH :shock: Gondolom, nem akarta, hogy rosszul érezzem magam, meg egyébként is többször elmondta, hogy bárkivel előfordulhat, bárhol elkaphatta...
Na mindegy, valószínű, nem ez a baja, mert egyáltalán nem reagált arra a gyógykezelésre, amire állítólag meg kellett volna gyógyulnia. Meg szerintem tényleg fura, hogy Rékán az ég világon semmi sincs... már ha ez olyan fertőző :roll:
De kikérdeztem a dokit, és és ahogy én utánaolvasgattam, tényleg nagy :?: az egész. Semmire sem hasonlít, semmilyen típusos betegségbe nem sorolható.
Először úgy néz ki, mintha melegkiütése lenne... érdes lesz a bőrfelület. Aztán jönnek a pattanásszerű gömők, majd 1-2 nap múlva már csak a viszketés marad és az apró pöttyök. És terjed lassan, de biztosan. Mostmár a lába is beérdesedett, és a combja velső felén már ott vannak a gümők :cry:

Melinda!
Aranyosak a lányok... Lotti milyen nagy már... nem vagyok képben a 2 éves kor felett, de idősebbnek néztem volna...
Vendég

Bea :) Mi a baj? Persze csak ha publikus... :roll: Gondolom nem csak a "reformokra" gondolsz :evil:

Gira! Bakker jobbulást Hajnának!!!!

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Ezt muszáj volt feltennem! :) Dénes és 2,5 éves barátnője, Virág.

Kép

Gyors gyógyulást a beteg babóknak! :) :) :)

Melinda, Zsuzsu, Kinga, Réka! Nagyon szépek a gyerkőcök! :lol:

Dancsi! Boldog névnapot kívánunk Jozsónak! :)

Bocs, hogy csak így kutyafuttában pötyögtem, de nincs túl sok időm!

Zsuzsi és

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Igaz rég jeléentkeztünk ,de megvagyunk.Íme néhány kép Emeséről!

Kép

Íme a bölcsiben Annával!
Kép

Tankolok!

Kép

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Rékaszáj:
Apa tegnap nem volt jó kedvében. Flegma és ironikus volt.( Hajna egész este üvöltött és kikészítette) Este Réka mindig elmondja, mit lát a mesekönyvben a képeken.
- Kard! - mondja Réka
- Kard - hagyja rá apa.
- Hold!
-Hold. (...)
-Ló - mondja végül Réka diadalittasan, hogy mindent felismert.
- Király! - "dícséri" flegmán az apja.
Erre Réka összehúzza a szemöldökét:
-Neeeeeem. Az ló. :lol:
Vendég

Sziasztok!!!
Átirattam Bogit a másik oviba. Sajna Violát nem tudtam, mert december 31 után tölti a 3-at, őt majd csak 2008 szeptembertől tudják bevenni, hacsak nem lesz üres hely tavasszal, bár ezt a vezető óvónéni teljes mértékben kizártnak tartotta :? :cry: Na mindegy hát ez van, pedig egyszerűbb lett volna egy helyre vinni a kettőt, és Bogi beszoktathatta volna a Violát.... de hát nem tudok mit csinálni.....
Most nincs időm visszaolvasni, el vagyok havazva majd délután jövök, csak ezt akartam elmesélni!!

Mucska: Hova írattad végülis a csajodat? :)
Akit még érint a topikról sikerült választani ovit, beiratni?????

Megyünk a Bogiért......Pusz
E

ceniko
Szeged

Exi! A 4. képen Lotti van :) Nem szigorú, csak komoly -azt hiszem szokásához híven agyalt valamin-. :)

Dancsi! Sztem megfelelő Boldi etetése. :D Szvsz amíg ízlik neki a bébizaba, és nem replikázik utána, hogy éhes, addig kielégíti az igényeit.
Most hízik? Ha igen, akkor no para :!:

Gira! Lottit talán azért nézheted idősebbnek, mert tényleg komoly ovis nagylány. De majd dobok mindjárt másik képet, amin "vidámabb". :)
Most már azért jó lenne, ha rájönnének mi okozza a kiütéseket Hajnán, mert ez idegölő lehet. :(
Rékaszáj :lol:

Zsuzsi, Kriszta! Annyira édesek ezek a fotók! :)

Enikő! Hátha lesz hely tavasszal! :)

A hosszú 7végén voltunk Vadasparkban:
Kép

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Timika,
rízs- és kölespép hol kapható? még nem is láttam ilyeneket

nekünk tejfehérje, szójafehérje és tojásfehérje mentesnek kell lennie!

ma akartam venni rizstejet, de nem kaptam (pedig szokott lenni itt nálunk a boltban), csak zabital volt, annak is édeskés íze van? nem mertem megvenni

Gira
,
szegénykém! ha gondolod, tudok ajánlani egy remek bőrgyógyászt SZegeden,a bőrklinikán, ha kell, írj privit és küldöm az elérhetőségét!

Minden kiskölyök nagyon aranyos a képeken! :D

Melinda,
nem nagyon hízik, inkább stagnál, de ő ugye gyarkan beteg, amikor nem eszik szinte semmit sem

most éppen jól van és eszik, meg hízik, de van ilyenkor pár jó napja és utána megint visszaesés van

rengeteget mozog, napi 2*3 órát játszózunk (ma nem, mert sár van), sztem ez is betesz a hízásnak

Enikő,
a főnix (???)ben lehet kártyával fizetni? holnap mennék vásárolni, csak, hogy vigyek-e kp-t?

Jozsót is beírattuk és szeretettel várják szeptembertől a Fő fasori oviban (szóbeli ígéretet megkaptuk), ma ő is ott volt a nagy napon és annyira tetszett neki, hogy nem akart eljönni

most legalább lesz mivel zsarolni, nem akar megint kisgyatyát húzni, ragaszkodik a pelushoz!

ha ne adj' isten egyszer eljuttok hozzánk, én megveszem tőled a pelust, Boldi azt használja
Vendég

Csajok, próbálta már ezt vki?
Rizstej házilag

1 kg barnarizs

1 kg rizst kb. 2,5-szeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víz tejszerű állagú lesz (kellően sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs „ad tejet”. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1,5-2 liter rizstej nyerhető így. A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Enikő ha már megszólitottál:D!

A Temető utcaiba irattuk be Annát végül, remélem sikerül. Egyébként az én csajom van fenn Kriszta lányával a bölcsiben Annával cimű képen :D
Megfogadtam tanácsod igyekeztem, reggel 1/2 8 kor értem oda, igy 7. nek irták be Annát. Utána káosz lett annyian voltak. :(
Hátha sikerül Violát mégiscsak bejuttani!
Szép napot Mindenkinek!
Mucska Andi

Andi
Kép
mucska

Dancsi,basszus hogy ilyenek az éjszakáitok........... :?
Tudod nálunk a Barni is ilyen állandóan kelő volt régebben.
Amióta elhagyta a szoptatást,azóta szine majdnem mindig átalussza az éjszakát (kop-kop).
Viszont azóta annyira anyás hogy az csak na!!!!!!!!!!!!!!!!! :? :?

Nálunk reggel-este kakaókát kap.

10 óraira mézespuszedlit,vagy túró rudit,esetleg banánt(ez az 1 gyümi amit megeszik)

Ebédre amit főzők azt eszi velem.
Húsi van többnyire,főzivel,de bármit megeszik a Barni,csak a tésztákat nem.
(Abban nincs hús)
Igazi 0 vércsoportú család vagyunk!!!

Uzsira puding ,vagy, van hogy mondja hogy hammma(ilyenkor az ebédből adok neki):

Timika,semmi baj..... :D

Niki szopi kérdéssel teljessen egyetértek Melindával.
Annyit hozzáteszek,hogy a Barninak 2 hetessen 1000gr tejcsi volt csak elég,a barátőm lányának(aki 3 héttel idősebb a Barninál) 600gr is elég volt.

Enikő,Violát mennyi időssen vitted bölcsibe??

Gira,ez nagyooon jó duma volt!!!!!!!

Hajna ,pedig remélem mielőbb meggyógyul!!!!

Bea,lehet hogy nálunk ez az 1 napos láz ,a Barni foga miatt van,mintha jönne hátul a 17 foga!!!
:shock:

Lányok nem tudja valaki hol lehetne olcsón olyan homokozót venni,ami műanyagbol van ,és van teteje,(hogy ne menjenek bele a macskák,és az eső)2 db kellene anyuhoz,és anyosoméhoz is a kertbe?????

Ha jön a jóidő,csak lesz tali ugye???

Kép
bibi226

Bibi! Metro, Obi, Baumax stb. mind hírdet lezárható műanyag homokozót kb. 5000 forintért. Azt nem tudom melyik helyen meddig tart az akció, sztem március végéig biztos!

Dancsi! Rizs- és kölespépet mi a Vidra utcában szoktunk venni a bioboltban! Sztem is jól eszik Boldi, egyetértek Melindával, ameddig nem szeret mást enni és nem éhes utána, menjen csak a bébikaja! Egyébként Dénes is nagyjából így kel éjjel szopizni! :)

Timika! Állatkertes képek?

Gira! Rékaszáj: :lol: :lol: :lol: Gratula Hajnának a fogacskához! Remélem végre rájönnek mi okozza a kiütéseket!

Enikő! Nyelvöltögetős Viola nagyon édes! Gratula Boginak a fogváltáshoz! :)

Kriszta! Emese nagyon szép baba! :)

Dénes egyre több szót pötyög :), de csak nekünk, ha vendég jön teljesen kuka lesz! :) Egyébként beszéd nélkül is jól boldogul a prücsök, tegnap odahozta a papucsomat, ráadta a lábamra, hozta a cipőjét és a kabátját, majd elkezdte döngetni a bejáratiajtót. Nem volt nehéz rájönni, hogy sétálni akar! :):)
Megint egy kép :), Dénes mindig így segít nekem csomagolni, mikor utazunk:

Kép

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Hétvégén én is Bp-n voltam. :) Voltunk egy páran. :)

Enikő, Violát is oda szeretnéd járatni? Gondold meg légyszi újból! Ha eleve később kezd beszélni, nem biztos(sőt!) ,hogy jót tesz neki egy plusz idegen nyelv ebben a korban!!!

Timika, a fiúk a klinikán születtek.
Ez a rizs- és kölespép jól hangzik, azt hittem, ezekben a pépekben eleve van tejpor. Én rizstejet a Gogol utcán szoktam venni Bencinek.

Dancsi, veled érzek, tudom milyen r.. nehéz egy allergiás gyereket etetni. Benci "csak " tejallergiás, de nagyon nehéz vele. Ráadásul mindig az kellene, amit nem szabadna. :(

Melinda, Lotti korához képest fejlettebb , látszik rajta. Nagyon szépek!

Meg minden gyerek itt!

Bea, majd ha elmúlnak a gondok, újból szebbnek látod a világot. Addig meg jobb, ha nem is jön a tesó.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Na vagyok!
Voltunk a fejlesztőben, aztán lent a játszón. Bogi görkorizott Viola motorozott, egy darab sáros tócsa volt az egész téren, naná, hogy Viola megtalálta beleült, majd elkezdett benne dagonyászni :lol: Fel is jöttünk, mert csupa sár lett féltem, nehogy átázzon és megfázzon!! Azért nincs olyan tomboló hőség!
Amióta feljöttünk ordít a kicsi. Borzasztó, totál kivagyok már :shock: Nem aludt ma (kalapácsolt az egyik szomszéd :evil: ) és ilyenkor teljesen kész van és nyűglődik!

GErika: Viola 3 éves korába lesz egy újbóli felmérő a fejlesztőbe, és majd ott megmondják, hogy mit javasolnak! Amúgy oda szeretném iratni igen, ahova most Bogit is, de csak ha nem lesz vele gond. Ha problémás lesz akkor nyilván neki való fejlesztő, vagy integrált oviba iratom ahol naponta megfelelő fejlesztésben részesül! :wink: De ezt még most nem lehet tudni, majd a szintfelmérés után...
Mikor mész a 12 hetes UH-ra??? Én holnap megyek a "20" hetesre.

Zsuzsi: Nagyon szép Dénesed :) Mi is így komunikálunk a Violával. Csak furi, hogy ő már 2 múlt és még mindig így hozza tudomásunkra a dolgokat! :shock: :roll: És ordít hozzá, nem sír hanem kiabál, és nyög meg ááááááááááááááááááááá-zik!

Bibi: Picit több, mint másfél évesen ment V bölcsibe! Ti mikor is kezditek???

Melinda: Tényleg nagyon szépek a csajaid :) Lindi ilyen ügyesen megy már???

Mucska: Örülök :wink: és drukkolok++++++++++++++

Dancsi: lehet fizetni kártyával a FNX-be. :wink: Oké, akkor ha megyünk viszem a pelust! :wink: (lehet, hogy a héten még, csak h ne foglalja a helyet, nagyon pici a lakásunk...) Te mikor altatsz? De ha holnap jössz a főnixbe be is ugorhatsz érte :lol: :wink:
Na eldugultam, Bogi hív sineket építeni....aztán nemsokára fürcsi

ceniko
Szeged

DM gólyahír :D

RÁCZ NORBERT
Március 20., 9 óra 24 perc, 3840 g. Sz.: Nagy Erika és Rácz József (Mórahalom).

Nagy grat Karmenéknek!!!
:D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Én is én is gratulálok Karmenéknek :lol:
Sok sok boldogságot és jó egészséget az egész családnak :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!!

Melinda!
Köszi a hírhozást!! :-) Orsi-Norbi jól hangzik, a súly adaton meglepődtem, szép, termetes legényke. Mi is őszintén örülünk és jókívánságainkat küldjük.

Zsuzsi!
Dénes és barátnője :D :D :D :D :D :D

Timi!
Remélem jobban vagy már!!!

Voltunk ma tanácsadáson, 1 hónap alatt összement a fiam a mérés szerint 2cm-t :) Apa kicsit aggódik, de Ida néni nevet, Ábel egészséges és van ideje megnőni. Nincs lemaradva, sőt.....
Nem tudni mi okozta a hétvégi lázat, most semmi baja orvosilag sem. A foga nagyon szép éles :-) Bementem a Corába kiváltani a pontjainkat, addig apa vett kiflit és mire visszajöttem Ábel élete első kiflijét csócsálta hatalmas vigyorral.. :D

A szoptatással van egy kis bajunk. Nekem a vérnyomásom kiugrál (160/120 ig is akár, amúgy 125/80) és szedek Dopegytet. A házidokim szeretne másik gyógyszert, de a szoptatás miatt nem lehet. Frontoknál nagyon vacakul érzem magam 4x1 gyógyszer kell. Még kitartok, de küldhetnétek egy kis erősítést! :-) Köszönöm!!!

Volt valaki mostanában a vasasban vérvételen??? Ha holnap hívom őket mennyi időre adnak időpontot?? Köszönöm

Egy mai kép, Ábel csintalankodik:

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

homokozó:

http://www.jatekfutar.hu/step2.html

nem olcsó, de jópofa :D
Vendég

Üdv.

Peti délutáni szunyál az apjával, elvben hamarosan kelniük kéne, mert pancsiidő lesz mindjárt. Közben megejtettük a dolgot, ahogy leírtam, fel is kelt a fiatal úr.

Enikő, ja, Petinek még egy foga sincs, de még egy árva recéje sem. :D
Jó, hogy sikerült átíratnod Bogit, Viola akkor marad a bölcsiben egyelőre?
Nálunk már vagy három hete felújítanak felettünk. Még jó, hogy a fúrást-faragást akaratlanul addigra időzítik, mikor Peti nincs itthon, vagy ha már rendesen bealudt.
Hm, én mindig KP-val fizettem az FNX-ben, és nem is láttam kiírva, hogy lehet kártyázni...majd legközelebb.

Dancsi, mint tudjuk a dolog első részéhez nem értek, de az tuti, hogy az egy üveg bébikaja fedezi az adott kaja tápanyagszükségletét! Némely husis főzire rá is van írva, hogy "komplett egytálétel". Emiatt ne aggódj, főleg, hogy Boldi a ht-ben kb. 6 hós kornál tart, és szvsz a ráírthoz képest még kb. 3 hónapig biztosan kielégítő táplálék az üveges kaja a gyerek számára. A mozgás ehhez képest érdekes téma, mert Peti is egy izgő-mozgó, de ő mostanság egy üveg bébikajával és némi tápival jól lakik ebédre. Vacsira is ugyanez, csak fél üveg bébiételt kap.
Ovis beíratáshoz gratula, jó, hogy Jozsónak tetszett.

Timi, akkor is van Kristóf-nap??? :o Bezzeg Ágiból csak egyetlen egy van a naptárban. :) Mielőbbi javulást nektek, képek a kirándulásról?

Bea, nekem még mindig magas ez a láz-fogzás témakör, Peti már annyiszor volt lázas, de ahogy írtam, foga még egy sem, és a hasa is elég sokszor ment már, de ez nem vezetett "korai" fognövesztéshez...

Gira, sajnálom, hogy nem javul Hajna bőre. Egyébként igazad van, ha fertőző lett volna, talán Réka is elkapta volna. De ugye akkor még az elején kellett volna neki pöttyösödnie, mert ha jól tudom, az ilyen betegségek korai szakaszban fertőznek, és Hajna már elég régóta ki van pettyesedve.
Rékaszáj :D . Hiába, ilyenek a gyerekek.

Zsuzsi, Dénes nagyon édesen udvarol. :) És milyen jól el tudja magát csomagolni!

Kriszta, jó, hogy jelentkeztél, milyen kócos Emese, és milyen kajánul néz a kamerába.

Melinda, pedig kétszer megnéztem, hogy az idősebbik lányod nevét írjam...nem sikerült. :D De a mostani képen tényleg vidámabb. Mi is készülnénk valamikor a Vadasparkba és a Füvészkertbe...
Amit írtál, a kínaiak ezt csinálják. Én nem próbáltam, de mikor Peti született, velem egy szobában volt egy nő, aki szinte mást se evett és ivott... :o
Én észre sem vettem ezt a jó hírt! Pedig három napja bújom a gólyahíreket. GRATULA Kármennek, és a családnak!

Bibi, túró rudi :) Az öcsém is imádta, mindig azt kapott, mielőtt mentünk anno az oviba, ahol meg szépen vissza is adta a legrövidebb úton... :o

Zsuzsu, Ábel nagyon édes. Drukk, hogy javuljon a helyzeted. Vérvételt nem tudom, de kb. 3-4 napja volt egy cikk az újságban, hogy 7-10 nap az előjegyzési idő.
Ábel összement????

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Kép

Norbi 3840gr, 56cm

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Karmen :) Nagyon sok szeretettel gratulálunk a kis jövevényhez!!! :lol:

Dancsi :) A zabtej is édeskés, de nekem jobban bejön a rízstej :) Rízspépet és kölespépet én is a Vidra u-i bioboltban szoktam venni.

Zsuzsi :) Ági :) Sajnos pont most természetesen itthon hagytam a fényképezőgépemet :evil: :evil: :evil: De sebaj, nemsokára megint megyünk :lol:

Zsuzsi :) Nagyon aranyosak a képek Dénesről!

Zsuzsu :) Köszi, jobban vagyunk már, bár még nem gyógyultunk meg teljesen... Ábel összement :lol: Szorítok, hogy ne legyen gond a vérnyomásoddal!

Lányok! Ti kihez vittétek a gyerkőcöket 1 éves szemvizsgálatra?

Jó éjt mindenkinek!

KépKép

KépKép
timika

Karmen! :)
Szívből gratulálok Nektek Norbi baba érkezéséhez! :lol: :lol: :lol:
Nem semmi méretek a 38. héten! :shock: :shock:

Nagyon szépek a gyerkőcök! :D :D
Sajnos most leginkább csak a képeket nezegettem, olvasni nem nagyon volt időm. :oops:

Botinál ép "zajlik" a pupilla tágítás, holnap megyünk vele vissza a szemészhez.(Timi, tudod kihez! :lol: )
Drukkoljatok!!!

Pussz....
Z.

Kép
Kép
zituska28

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT BEA!! :D

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Karmen, hatalmas gratula Norbikához! Nagyon nagy baba! :)

Enikő, majd csak ápr. 3-án megyek, a korábbi uh miatt. De azt mondták, még pont belefér.
Hol van ilyen fejlesztő ovi Szegeden? A korai fejlesztő az az ODU ?

Dancsi, jók ezek a játékok, csak az embernek pénze legyen hozzá :D Grat. az ovi beíratáshoz. Zsombón csak ápr. végén lesz az ovi beíratás.

Bea, boldog névnapot neked!

Zitus, szorítok, akkor most nem sokat tudtok levegőre menni.

Timika, én Kocka Klárához vittem őket, nekem tökéletesen megfelelt, nem csinál ilyen pupilla tágítást, de én az nem is engedném. (hacsak nagyon nem muszáj)

Zsuzsu, vérnyomásra valami lazító technika (pl.TM) a leghatásosabb, kivéve, ha valami szervi oka van. De gondolom "csak" stressz, kevés pihenés.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Kármen: hatalmas gratula, tényleg jó nagy baba, sok örömet és egészséget nektek!! :lol: :lol:
Zsuzsu: nagyon édi a kisfiad és aranyos a rucija!!

Kép
gyanixi

Karmen,nagyon-nagyon gratulálok nektek!!! :lol:
Remélem jól vagytok,várjuk majd a beszámolót!!!
Mi lett volna ha tovább bent marad a pici!! 8)
Szép,és jó nagy baba!!!

Exi,na a Barni ilyet nem csinál mint a tesód!!
Főleg nem a rudival!!!! :lol: :lol:

Enikő,nov. gondoltuk hogy viszem bölcsibe,de majd meglátjuk még,tudod a régi munkahelyemre nem akarok visszamenni,és izgulok hogy ha felmondok majd hogy fognak kifizetni.
Mondjuk nem is tudnának visszavenni,mert 3 csiga be is zárt.
Meg a Barni nagyon anyás megint.

Zituska ,nagyon-nagyon szorítok nektek ,hogy boti ügyi legyen!!!
a Barni az 1 éves ellenőrzésen végig óóóóóóóóóóórdítot,pedig nem is csináltak semmit............ :? :?

Timika írtam privit!! :wink:

Bea,nagyon boldog névnapot kívánunk neked!!! 8)

Kép
bibi226

Csajok, bakker ezt el kell mondjam!!!!!!!!!!!!!!!!
Most voltam UH-án és azt mondta a doktornő (Surányi Andrea nézett) hogy pöcse van a menyasszonynak!!!! :lol: :shock:
Mondom ne vicceljen már eddig lány volt! :lol: Hát dehogy viccelek, tessék megnézni itt a fütyi :lol:
Bakkerbakkerbakker, én úgy beleéltem magam hogy a 3. is lány :shock: :lol: Ez kész! Na azért nem élem bele magam a pöcsösbe, mert koppanhatok :lol: :lol:
Áááááááááááááááááááááááááá

ceniko
Szeged

Enikő :D :D :D :D :D :D Tyuhééééééj, növessze csak!!! :D

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok! amúgy.....

Rég nem írtam ide a szegediekhez, de kedvet kaptam újra csatlakozni, ha nem baj :D Pár régi anyuka már ismer innen, Ők vagy örülnek vagy nem, a többiek meg úgyse tudják ki vagyok :D

Karmenéknak sok boldogságot, egészséget kívánok!

hát most ennyi, nem tudok mit írni :D

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?