Sziasztok!
Múlt hétfőn lemérték a "picikémet". 68 centi és 8100 g

Nem csoda ha estére érzem rendesen a karomat

Megtanultunk rendesen kanállal enni, próbálgatja a kúszást, de egyenlőre csak hátrafelé lökdösi magát, mint egy kis rák, amitől persze rettenetesen mérges

.A négykézlábra állás már megy, csak nem elég erős hogy másszon még. Fogunk az nincs, de kinőttük az bébihordozót, így etetőszékben eszik a csajszikám. Szerencsére olyan, amiknek a tátcáját teljesen be lehet tolni és a lábánál is van egy keresztpánt

Hintázni mi is szeretünk, feltröltöm majd a képet róla, annyira tetszett neki, hogy majdnem ott is aludt el a hintában.
Sok-sok boldogságot a szülinaposoknak és névnaposoknak így utólag is
Karmen nagy gratula Norbikához, annyira édes és micsoda nagy súllyal született
Révi:
Nagyon helyesek a gyerekeid, mind a négy. Nagyon hasonlítanak egymásra. Bazsinak meg tőlem is megy a drukk, hogy minél hamrabb rendbe jöjjön.
Gerika:
Azt hiszem az hogy tud e gyerkőc eleget játszani iskola után, az elsősorban szülőfüggő. Nagyon sokan vannak akik nem vesznek tudomást arról, hogy a gyereküknek milyen képességeik vannak, és olyan helyre íratják, ami nem biztos hogy a legmegfelelőbb a számukra. Pl. nekem eszembe sem jutott hogy ének tagozatra adjam, mert tudom hogy sem szerepelni nem nagyon szeret, sem túl jó hangja nincs, és mivel a keresztdominancia miatt részképesség zavarra veszélyeztetett egy erős belvárosi iskolában nem igazán tudott volna lépést tartani a többiekkel.
Timika:
Ha jól tudom, és amit egy ismeretterjesztő filmben láttam, az USA-ban csak azokat engedik otthon szülni akiknek semmi, de tényleg a legapróbb egészségügyi problémájuk sincsen. Azok szülnek otthon szülésznővel (bár ott ez sokkal többet takar mint itthon, kisebb bevatkozásokat csinálhatnak stb.) Ott el tudom képzelni így a 98 %-ot. Itthon amikor statisztikát mondanak, nem vonják ki belőle azokat, akiknél a császárra nem kizárólag rossz fekvés miatt, vagy szívfrekvencia esés miatt került sor, hanem olyasmi miatt, ami nagy valószínűséggel megismétlődik (pl. fájásgyengeség). Én is szerettem volna a lányzót természetes módon megszülni, és a számomra is meglepő módon most a császár egy élmény volt. (Tudom, elég bután hangzik, de én így éreztem
Eszter:
Ha van elég anyatej, akkor add azt Barninak, ennyi idősen még minden mást kilökdös a száján ez reflex náluk. Ha meg a kanáltól félsz és amiatt akarsz neki mási adni hogy ismerkejen vele, akkor a legjobb ha kifejt anyatejet adsz neki. Annak az íze ismerős, csak egy új dolog lesz, hogy nem szívni, hanem nyalogatni kell

.
Mi a tápszer miatt más eset vagyunk, mint az anyatejes babák, igaz hogy HA-s a táp, de nem tudják teljesen felhasítani a tehéntej molekulákat, így pici korától hozzászokott a szervezete a közepes molekulákhoz. (Ezt egy orvosi lapban olvastam). Ráadásul 4 hónaposan egyszercsak nem fogadta el a tápszert, de semmilyet, akkor egy ideig krumplival, almával kevertem el és úgy megitta, de ez csak két hétig tartott. 4,5 hónapos kora óta kap tejpépet és gyümölcsöt, 5,5 hónapos korától KK 5 hós bébikaját, olyat amiben csirke vagy pulyka van. Szerettem volna husit csak 6 hós kora után adni, de 5,5 hósan este 300 ml éjjel kétszer 180 ml tápszereket ivott meg, mégsem lakott jól. 1 hét után kipróbáltam neki az őszibarackos pulykát. Úgy vetette rá magát, mint egy kiéheztett kutyakölyök. Azóta megint jól alszik. Nem vagyok híve a korai hozzátáplálásnak, de az összes létező HA-s tápszert kipróbáltuk, és csak az egyiket fogadja el azt is mérsékelt lelkesedéssel és adagban egy ideje már.
Én nem pempőzöm, családi kertből bio csak alma van, mást meg nem merek nagyon venni zöldségesnél, mert ki tudja ki, mit és mikor csinált vele, szóval marad a bébikaja. A sütőtök kivételével bármelyiket megeszi, de az igazán nagy kedvencek azok, amelyek kicsit is édeskésebbek.
És ne aggódj, mindannyian vagyunk néha kicsit bizonytalanok, mert hiába második, harmadik gyerkőc, mindegyik más, max lehetnek elgondolásaink hogy ezt meg azt igy megy úgy szeretnénk csinálni, de a valóság nagyon sokszor más mint amit elképzeltünk. Ilyenkor megkeressük a szerintünk legjobb megoldást az adott helyzethez. Mi itt mindannyian elmondjuk a véleményünket erről-arról, és ha tetszik, belefér az elképzeléseidbe akkor csinálod úgy, ha meg nem akkor nem, ezért senki nem fog megharagudni rád
Enikő:
Majd ha kint lesz, akkor fog csak 100% lenni hogy most Lackó vagy Bíbor

Egy kis izgalom és meglepetés sosem árt
Szerika:
Ha marad a beosztás tovább is az azt jelenti, hogy a klinikán minden környéki kismamit el KELL látni, de mást is be lehet utalni (ezt nem tom kinek kell meg hogy) de téged csak akkor láthatnak el, ha ez nem történik környéki kismami kárára. Vagyis ha arra a hónapra az adott finanszírozott esetszámot már ellátták akkor nem mehetsz oda, vagyis nem fogadnak mert a te szülésedet, ellátásodat nem téríti az OEP. A kórházra meg az vonatkozik h ogy minden szegedit el kell látni a többieket ha van rá kapacitásuk. A klinika szerint erre lesz bőven, mert a környékik nincsenek olyan sokan és bőven lesz rá kapacitás hogy szegediek is bekerüljenek. Ezt valami hozzáértő nyilatkozta a klinikáról egy helyi tévében.
Dancsi:
Miért kell harmadik csaszi előtt hetekkel befeküdni, ha problémamentes vagy és nem ikrek?
Exi:
Asszem szülésnél nem beutaló hanem előjegyzés van, de azt nem tom ki csinálja. Talán majd a körzeti terhestanácsadóban a vasasban, az lenne logikus, hiszen mindenkinek ott adják ki a kiskönyvét, vagyis ott rögtön lehetne beutalót adni bárhová

. De ugye ennyire biztos nem lesz egyszerű, ismerve azokat akik kitalálják ezeket a dolgokat.
Folyt köv, csak mire mindezt leírtam teleírtatok még két oldalt