A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Minden betegnek gyors gyógyulást kívánok :lol: :lol:, a beteg babók anyukáinak meg sok türelmet és kitartást! :lol: :lol:

A gyerkőcök nagyon szépek! Még képeket! :lol: :lol:

Anett! Üdv köztünk! 4D tekintetében csatlakozom Enikőhöz, 18-22 hét az ideális, a baba már szépen látszik és a 20. heti genetikai uh-t is megcsinálják, sokkal részletesebben és figyelmesebben, mint a kötelező 20 hetest (nálam a 20. hetit lerendezték kb. 2 perc alatt a klinikán, a 4D-nél meg 20 percig nézte a doki, megnézett mindent, ép a szívsövény, nincs-e vesemedence tágulata, ép-e az arc és agykoponya stb.)! Ha később mész, az "csak" babamozi! :lol: Ajánlom a kecskeméti 4D-t, sokan járnak át Szegedről, szvsz. az a legjobb! Egyébként a 34-35. héten már nagyon nagy a baba, nem tud jól mozogni a méhben, megeshet, hogy semmit se láttok pl. az arcából!

Gira és Niki! Dénesnek nagyon sokáig pöttyös volt a háta és a mellkasa, nálunk rögtön allergiára gyanakodott a doki, betartottam mindenféle diétát, lecseréltem a mosóport, öblítőt, műszálas dolgokat stb., de csak nem múlt el... utóbb már minden este kenni kellett neki, különben azonnal előjöttek! (előtte kentem 4-5 napig és akkor nem jött elő egy ideig). Sokat volt hurutos is, ezért is gondolták, hogy ételallergia. Szóval semmi nem segített, egyszer meguntam, nem kentem tovább, a diétát is befejeztem 1 hónap múlva (a doki azt mondta, ha ennyi idő alatt nem múlt el nincs is értelme), Dénes még egy ideig pöttyös volt, és egyszer csak elmúltak a pöttyök! Fogalmam sincs mitől, de azóta se jött ki rajta! Kinőtte? :?: Megerősödött az immunrendszere? :?: Nem tudja az orvos se.
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ne csináljátok végig a diétákat, vizsgálatokat, mi is végigjártunk mindent :):), csak bíztatni akartalak titeket, lehet hogy egyszer csak nálatok is megoldódik minden, és remélem nem lesz semmi komoly probléma Hajnánál és Rékánál, ahogy Dénesnél sem volt :)!

Bibi! Remélem tudom majd háton vinni Dénest! Ha cipelteti magát, így is tartani kell a popóját, és villamoson könnyebb lesz majd, mint babakocsival! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Exi!
Én vagyok Kinga és Kitti a babókám :lol:
Én sem bánnám ha Kitti enne még tápot,de erőltetni nem tudom. Próbáltam már pohárból is,de úgy sem akarja :?

Szépek a Babák!! Rakjatok még fel képeket!

Kármen!
Ha lesz ídőd rakj fel te is képet :D Örülök hogy minden OK és jól vagytok :lol:

Milyen sok alsóvárosi lett itt. Én is ott laktam jó sokáig (20 évig kb) :P

Kittin folyamatosan van szandi itthon. Amióta rajta van, nem fordítja ki a jobb lábfejét. Totál ki volt tekerve de a cipő rendesen tartja a bokáját és rendesen tud így járni.
Cipőben nem is csúszik a talpa és nem kell félnem hogy felfázik.

Minden kis betegnek gyógypuszit küldök :P

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Zsani,jól van akkor,nem én vagyok ennyire béna,vagy mégis??!!!
Megértem a "magányod" én 4 éve lakom Szegeden,és sok barátom és ismerősöm volt itt a fősuli miatt,de mivel nem kaptak itt munkát a legkedvesebbek elmentek haza vagy Pestre. Akik szegediek,velük meg nagyon felületes a kapcsolat,félévente 1x hamegbeszélünk egy találkát. A régiek is szoktak jönni látogatóba,az nagyon jó!Vagy én megyek haza pár napra és akkor anyuékkal is vagyok kicsit. A munkahelyemen mindenki idős,így magamra vagyok maradva,szoktam is búsulni e miatt,de sajna ez van!!!Jön a nyár,ez felvidít azért!!!
20140113113746

Sziasztok!

Múlt hétfőn lemérték a "picikémet". 68 centi és 8100 g :-) Nem csoda ha estére érzem rendesen a karomat :-) Megtanultunk rendesen kanállal enni, próbálgatja a kúszást, de egyenlőre csak hátrafelé lökdösi magát, mint egy kis rák, amitől persze rettenetesen mérges :-).A négykézlábra állás már megy, csak nem elég erős hogy másszon még. Fogunk az nincs, de kinőttük az bébihordozót, így etetőszékben eszik a csajszikám. Szerencsére olyan, amiknek a tátcáját teljesen be lehet tolni és a lábánál is van egy keresztpánt :-) Hintázni mi is szeretünk, feltröltöm majd a képet róla, annyira tetszett neki, hogy majdnem ott is aludt el a hintában.

Sok-sok boldogságot a szülinaposoknak és névnaposoknak így utólag is :-)

Karmen nagy gratula Norbikához, annyira édes és micsoda nagy súllyal született :-)

Révi:
Nagyon helyesek a gyerekeid, mind a négy. Nagyon hasonlítanak egymásra. Bazsinak meg tőlem is megy a drukk, hogy minél hamrabb rendbe jöjjön.

Gerika:
Azt hiszem az hogy tud e gyerkőc eleget játszani iskola után, az elsősorban szülőfüggő. Nagyon sokan vannak akik nem vesznek tudomást arról, hogy a gyereküknek milyen képességeik vannak, és olyan helyre íratják, ami nem biztos hogy a legmegfelelőbb a számukra. Pl. nekem eszembe sem jutott hogy ének tagozatra adjam, mert tudom hogy sem szerepelni nem nagyon szeret, sem túl jó hangja nincs, és mivel a keresztdominancia miatt részképesség zavarra veszélyeztetett egy erős belvárosi iskolában nem igazán tudott volna lépést tartani a többiekkel.

Timika:
Ha jól tudom, és amit egy ismeretterjesztő filmben láttam, az USA-ban csak azokat engedik otthon szülni akiknek semmi, de tényleg a legapróbb egészségügyi problémájuk sincsen. Azok szülnek otthon szülésznővel (bár ott ez sokkal többet takar mint itthon, kisebb bevatkozásokat csinálhatnak stb.) Ott el tudom képzelni így a 98 %-ot. Itthon amikor statisztikát mondanak, nem vonják ki belőle azokat, akiknél a császárra nem kizárólag rossz fekvés miatt, vagy szívfrekvencia esés miatt került sor, hanem olyasmi miatt, ami nagy valószínűséggel megismétlődik (pl. fájásgyengeség). Én is szerettem volna a lányzót természetes módon megszülni, és a számomra is meglepő módon most a császár egy élmény volt. (Tudom, elég bután hangzik, de én így éreztem :-)

Eszter:
Ha van elég anyatej, akkor add azt Barninak, ennyi idősen még minden mást kilökdös a száján ez reflex náluk. Ha meg a kanáltól félsz és amiatt akarsz neki mási adni hogy ismerkejen vele, akkor a legjobb ha kifejt anyatejet adsz neki. Annak az íze ismerős, csak egy új dolog lesz, hogy nem szívni, hanem nyalogatni kell :-).
Mi a tápszer miatt más eset vagyunk, mint az anyatejes babák, igaz hogy HA-s a táp, de nem tudják teljesen felhasítani a tehéntej molekulákat, így pici korától hozzászokott a szervezete a közepes molekulákhoz. (Ezt egy orvosi lapban olvastam). Ráadásul 4 hónaposan egyszercsak nem fogadta el a tápszert, de semmilyet, akkor egy ideig krumplival, almával kevertem el és úgy megitta, de ez csak két hétig tartott. 4,5 hónapos kora óta kap tejpépet és gyümölcsöt, 5,5 hónapos korától KK 5 hós bébikaját, olyat amiben csirke vagy pulyka van. Szerettem volna husit csak 6 hós kora után adni, de 5,5 hósan este 300 ml éjjel kétszer 180 ml tápszereket ivott meg, mégsem lakott jól. 1 hét után kipróbáltam neki az őszibarackos pulykát. Úgy vetette rá magát, mint egy kiéheztett kutyakölyök. Azóta megint jól alszik. Nem vagyok híve a korai hozzátáplálásnak, de az összes létező HA-s tápszert kipróbáltuk, és csak az egyiket fogadja el azt is mérsékelt lelkesedéssel és adagban egy ideje már.
Én nem pempőzöm, családi kertből bio csak alma van, mást meg nem merek nagyon venni zöldségesnél, mert ki tudja ki, mit és mikor csinált vele, szóval marad a bébikaja. A sütőtök kivételével bármelyiket megeszi, de az igazán nagy kedvencek azok, amelyek kicsit is édeskésebbek.

És ne aggódj, mindannyian vagyunk néha kicsit bizonytalanok, mert hiába második, harmadik gyerkőc, mindegyik más, max lehetnek elgondolásaink hogy ezt meg azt igy megy úgy szeretnénk csinálni, de a valóság nagyon sokszor más mint amit elképzeltünk. Ilyenkor megkeressük a szerintünk legjobb megoldást az adott helyzethez. Mi itt mindannyian elmondjuk a véleményünket erről-arról, és ha tetszik, belefér az elképzeléseidbe akkor csinálod úgy, ha meg nem akkor nem, ezért senki nem fog megharagudni rád :-)

Enikő:
Majd ha kint lesz, akkor fog csak 100% lenni hogy most Lackó vagy Bíbor :-) Egy kis izgalom és meglepetés sosem árt :-)

Szerika:
Ha marad a beosztás tovább is az azt jelenti, hogy a klinikán minden környéki kismamit el KELL látni, de mást is be lehet utalni (ezt nem tom kinek kell meg hogy) de téged csak akkor láthatnak el, ha ez nem történik környéki kismami kárára. Vagyis ha arra a hónapra az adott finanszírozott esetszámot már ellátták akkor nem mehetsz oda, vagyis nem fogadnak mert a te szülésedet, ellátásodat nem téríti az OEP. A kórházra meg az vonatkozik h ogy minden szegedit el kell látni a többieket ha van rá kapacitásuk. A klinika szerint erre lesz bőven, mert a környékik nincsenek olyan sokan és bőven lesz rá kapacitás hogy szegediek is bekerüljenek. Ezt valami hozzáértő nyilatkozta a klinikáról egy helyi tévében.

Dancsi:
Miért kell harmadik csaszi előtt hetekkel befeküdni, ha problémamentes vagy és nem ikrek?

Exi:
Asszem szülésnél nem beutaló hanem előjegyzés van, de azt nem tom ki csinálja. Talán majd a körzeti terhestanácsadóban a vasasban, az lenne logikus, hiszen mindenkinek ott adják ki a kiskönyvét, vagyis ott rögtön lehetne beutalót adni bárhová :-). De ugye ennyire biztos nem lesz egyszerű, ismerve azokat akik kitalálják ezeket a dolgokat.

Folyt köv, csak mire mindezt leírtam teleírtatok még két oldalt :-)

Ági73

Üdv.

Petroanett, az én fiam kezdetek óta tápszeres. Nekünk nem volt vele bajunk, az anyatejjel viszont volt, legalábbis egy anyuka tejétől nagyon hasfájós lett Peti. Persze kapott ő is béranyatejet, igaz, nem a legelején, hanem később, de nem veszem észre, hogy ebből hátránya származott volna, jó, előbb volt beteg, mint a kizárólag anyatejes társai, de az utóbbi időben rendesen kikupálódott!
És nem venni kell, hanem ingyen fogja a baba kapni (ezt majd a gyerek háziorvosa fogja receptre felírni), igaz, max. 8 dl jár egy napra, tehát egy idő után a tápszer is fog mellé kelleni. De látom, Enikő megelőzött.
Én a vérvételhez nem tudok hozzászólni, nekem sosem volt az éhgyomrival bajom...
Megjegyzem, a cukros lötty annyira nem rettenet... :o :D Túl lehet élni.
A vonalzónak ezt a kódját, másold be a profilodhoz úgy, hogy elé [img],%20a%20végére%20meg[/img] "kódot" pötyögsz be.

Enikő, jól van na, gondoltam, hogy nem te kérted, hogy mérje le, de nagyon viccesen hangzott!

Zsanett, üdv itt. Ha nem netes rendelésre gondolsz, a Rókusi körúton vagy egy használt babaholmi bolt, a Tescoval átellenes oldalon.
Vonalzós info fentebb.

Gira, na nálunk ez van a teával, én nem tudom miért, de a kezdetek óta nem kell Petinek a tea (víz) cumisüvegből. Most a pohár a nyerő, mert csőrösből sem volt jó. Viszont a tápszer minden izé nélkül mehet az üvegből. :o Szóval pohárból vagy kanállal? Macera az biztos!

Kinga, OK. A röhej az, hogy megnéztem, hogy jól írom-e, aztán valamiért ráhagytam a dolgot, mondván így jó lesz. :D Bocsika!

Na lassan lépek Péterért.

Ui: ha kérhetem, szavaztok a fiatal úrra itt: www.bastiano.hu Galériában a bébi kategória, egyelőre a végén kell keresni. Köszönjük előre is.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Anett!

Ha ez megnyugtat már ketten vagyunk bénák!
Nekem nagyon rossz,mert az északiba laktunk anyuékkal csak örököltem ezt a lakást.De most meg áruljuk ugyanis kicsi lesz ha a másik kicsi megszületik.Nem tudtam ,hogy ilyen gyorsan teherbe esek.Nagyon kezd idegesiteni,hogy nem birok a vonalzoval.Remélem párom hamarosan hazajön és segit.

Kép
Kép
zsanett26

Zsanett és Anett!

Küldtem mailt benne van amivel jó lesz a vonalzótok :-)

Ági73

Zsanett és Anett!

Küldtem mailt benne van amivel jó lesz a vonalzótok :-)

Ági73

Nyúlanyó!
A Cserepesen az utolsó sorban árulnak Asso cipőket, 6000 ft körűl vannak. www.szegedcenter.hu/cipo
Meg a Somogyi utcában a könyvtárral szemben nyilt egy gyerekbolt, ott állitólag Ciciban cipők vannak 5000 ft körül.

Zsanett!
A Lengyel utcában van egy nagyon jó használt dolgokkal foglalkozó bolt.
A Rókusi krt.on is van a Bambino bababolt, ott is vannak használtan cuccok. Valamint Újszegeden a Vedres utcában, az egyik tizes alatt is van használt bababolt.

Zita

Kép
zitaa

Ági73!
Nagyon köszönöm a segitséged!

Kép
Kép
zsanett26

Exi!
Nincs semmi probléma. tetszik nekem a Kitti név :lol:

A cipős infókat én is magamévá teszem. Hamarosan kinövi Kitti a szandiját. :?

szszkinga

Zita, köszi-köszi :D

Enikő, tyuhéééj! Nagyon örülök, hogy kinőtt neki! :D

Dancsi, jobbulást nektek még egyszer!

Karmen, örülök, hogy jelentkeztél, ha lesz pici időd, mesélj és képeket akarunk ! Én személy szerint Orsiról is :D

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Anett!
Küldöm a privit!

Lányok!
Itt vannak a képek. ne haragudjatok, hogy ilyen sok, de nem tudtam választani! :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Zituska, Drukk Botondnak a mielőbbi járáshoz, az én fiam második neve is Botond! :D Különben mi baj volt a mozgásával? persze, ha publikus....

Timi, Kristóf nagyon helyes kispasi! :D

Csibe, nem csoda, hogy nem tudtál választani, nagyon édi Gáborbébi! :D

Anett, üdv köztünk!

nyúlanyó

nah Anett, Zsanett, már el is kezdtelek benneteket keverni, Zsanett neked is sok-sok üdv itt! :D :D

nyúlanyó

Csibe köszi a számokat megkaptam,szerintem kipróbálom mindkettőt,amint a dokim ad igazolást!

Ági köszi beírtam a profilomba,remélem működik majd.

Lefekszem elég pocsékul vagyok!Jóéjt mindenlinek!
20140113113746

Ági,
mert Boldival sem bírta a hegem, és ha itthon válik szét, az baj lehet
Vendég

Boldi este beszürkült, lilásszürke volt az egész teste, ma voltunk vele a pulmonológusnál, ha még egyszer előfordul, azonnal be kell vinni

kapott állandó puffokat, meg röntgenezték megint, újból antibiotikumot is kapott, mert kezd ráhúzódni a tüdejére :(

kisfa...om kivan...........

de bivaly Jozsónak kutya baja már, hihetetlen, hogy 1 nap alatt túl lett rajta!
Vendég

Sziasztok!

Ági, hát tényleg jó súlyban van a lányod! :)
Figyi, ezek szerint, ha nekem fájásgyengeség miatt volt Peti csaszis, akkor ketteskénél is erre kell készüljek? Mármint fájásgyengeségre???
Én nem is tudtam, hogy nálatok ez a helyzet kaja terén... :o Én Petinek kicsit később adtam a husis kajákat, tehát félévesen, de akkor még az öthós, tehát pempősebb verizót kapta. Azóta már ezerrel kapja a 8 hós kortól adható bébiételeket, meg a házikosztot (ha épp van rá időm), de bőven kap még tápit is. Na meg tejberizst és társait.
Előjegyzés? És azt mi alapján? Mert én Petit pl. túlhordtam egy héttel, de van aki egy hónappal korábban hozza világra a gyerekét.

Zsanett, most láttam egy használt babaholmis boltot a Debreceni utca Szilléri sgt. felőli végén az ötemeletesek alatt.

Kinga, azért rosszul érzem magam a névcsere miatt...és most még a hajam sem szőke (csak az eszem ezek szerint).

Judit, nagyon jók a képek! Őszintén bevallom, annyit változtál, hogy én lazán elmennék melletted az utcán. :o

Dancsi, Jesszus. Remélem, mostmár rendbe jöttök!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Dancsi, nem semmi, szegény Boldi, én is ki lennék a helyedben! :(:(
Remélem nem rosszabbodik az állapota, és hamar felépül! :)

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Dancsi!
Bakker! :cry:
Jobbulást nektek! :wink:

Csibe!
Neked is egyre rövidül a hajad! :wink:
Már a régebbi képekre vissagondolva! :wink:
Gáborka nagyon édi, és kiköpött apja! :lol:
Nagyon hasonlit rá! :shock: :wink:

Zita

Kép
zitaa

sziasztok

rég jártam erre, talán azért mert kapcsoltam, hogy így a 33. hétben már ideje lenne vásárolni, készülődni. Meg kiakadtam egy kicsit. Mivel sok cukorbeteg van a családban ezért megismételtették velem a terhelésest. Hát persze, hogy sikerült másodjára 7,5-ös eredményt produkálni. Na rohantam a belgyógyászhoz, hogy mondjon valamit, de a drága szabin van. Talán ma meg tudják mondani, hogy ki helyettesíti és a jövő hétre már kaphatok is időpontot. Na hát kinyalhatják!!! Nagyon mérges vagyok az eüre. Már mit tud velem csinálni?? Mégegyszer elküld terhelésesre??? Igya meg ő.

Petroanett!!! Miért halasztasz??? Én is jogra járok, negyedéves vagyok, meg van amiből harmadéves, de én nem halasztok. Ráadásul ha kint van a baba tandíjat sem kell fizetni. Ja és én elvileg vizsgaidőszak kezdete előtt egy héttel szülök. És nem semmi vizsgáim lesznek. ahhoz képest a második évi vizsgák semmik. Ha túl vagy a jogtörin meg a rómán akkor jön egy kis pihi másodikban:-)))

Zsanett, én újszegedi vagyok. Mondjuk errefelé tényleg nem túl bonyolult az élet. Mondjuk én a toronyházban lakom és itt mindig történik valami:-))) Hétfőn hajnalban pl. itt ért végett a ház előtt a rendőrök autósüldözése:-)))

Mindenkinek szép napot
stella2007

Dancsi,szegény Boldi,nagyon sajnálom,remélem gyorsan rendbejön!!!!!!!!!

Csibe a keresztelős képek nagyon jók és a bébi csuda édes rajtuk!!

Exodus én is pont ettől tartok,hogy valaki idegen tejétől hátha beteg lenne,vagy vmi hasonló!Jó lenne legalább az elején szoptatni,de ezt sajna nem én döntöm el!!!!!

Zsanett én használt babaruhaboltot nem tudok,de még újat sem,de láttam már kaptál ötleteket. Én csak a Brandont tudom,mert ott laktam régen mellette!

Mi ez a hülyeség az előjegyzéssel?Hogy lehet egy szülést előjegyezni,ki a fene tudja azt pontosan,mikor jön?Komolyan botrányos ez az egész eü,amilyen tempóban meg intézik a dolgokat......jó,hogy nem bolondul meg az ember.
20140113113746

Jó reggelt!

Anett, NEM beteg volt tőle Peti, azért azt szigorúan ellenőrzik, hogy a babák csak egészséges anya tejét kaphassák! Inkább a hasfájósság volt a gond, de az a tápszertől is van, legalábbis nekünk volt, de csak 6 hétig, és egyszer kapott Peti valahonnan béranyatejet, na akkor volt rendesen bömbi. Hangsúlyozom, ez csak egy adott anyuka teje volt, máséval semmi panaszunk se volt. És ha az anyatejgyűjtőből fogja a gyerek a tejet kapni, ott meg keverik...

Stella, én ezt nem értem...kihez jársz? Mert nálunk is cukros volt az apai nagyapám, az anyai is az, és nekem is van e téren némi problémám, de nekem egyszer kellett megcsináltatni (rossz is lett), így ketteskével ezt megúszom, mert akkor már nem lehet.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exdeus!!!

Kihez járok?? hát ez ugye nem az én választásom volt. Amúgy dr Holzingerhez kerültem. Az első terheléses 6,3 lett. A vizelet negatív volt. Erre ráírta a papírra, hogy 32. héten megismételni. Na ez volt a múlt héten és akkor már 7.5 lett. Amúgy anyukám belgyógyásza - nem szegedi - kiakadt, mert az ő protokolljuk szerint félévente egyszer lehet terheléses vizsgálatot végezni. Nekem meg két hónap alatt volt kétszer, ráadásul ugye terhes vagyok tehát eleve meg van terhelve a szervezetem. Szóval ezért vagyok én is kiakadva, hogy már a doki tesz engem cukrossá. És főleg mivel a családomban elég sok cukorbeteg van, nem vagyok a magam ellensége, tehát tudom, hogy mire kell figyelni. Az éhgyomros amúgy mindig normális és soha nincs a vizeletben cukor. Szóval szerintem is elbaszás volt az ismételt terhelés.
stella2007

Stella,a tandíjmentességet 2007-től beszüntették,a terhes is fizet,anyu olvasta a Délmagyarba (azt hiszem)!Sajna!!!
Azért akarok halasztani,mert bevallom,nagyon nem érdekel,a gasztrodokim aggódik a betegségem miatt,hogy a vizsgaláztól még rosszabb lesz és csak a babával akarok foglalkozni. Nem hiszem,hogy egy kisbaba mellett lehet vizsgára tanulni,meg nekem senki sincs itt,hogy lepasszoljam ha suliba megyek. De neked elismerésem,hogy így bevállaltad a sulit baba mellett.
20140113113746

Petroanett

Aki már elkezdte a sulit az még tandíjmentes. a barátosném januárban szült és már a februári tandíjat nem kellett befizetnie. Amúgy nem olyan vészes ez a jog, csak nem kell parázni. Én már leszoktam róla, ha ötödjére sikerül hát ötödjére.. ahhoz képest, hogy első diplomám során egy utóvizsgám sem volt, most jól bepótolom:-)) Amúgy én sosem jártam be a suliba, ha volt katalógus akkor is max kétszer kellett bemenni. Most járok be, hogy nem dolgozom, de baba mellett én sem fogok bejárni, mivel nekem sincs senki a közelben, sem az én sem a párom szülei nem itt laknak.

Na ma voltam az Sztk-ba és már jövő hét csütörtökön fogad is a belgyógyász. Meg is ünnepeltem egy kakaós csigával.:-))) Persze most is el akartak hajtani, de mondtam, hogy jó lenne még szülés előtt megnézné a doki az eredményem, ha már rákényszerített, hogy mégegyszer megigyam a cukros lötyit.
stella2007

Exi,írtam neked pü-!!!! :lol:

Stella,a Holzingerhez kerültem anno én is belgyógyász vizsgálatra,nagyon"kedves" volt,meglátott és mondta NA MEGINT EGY TERHES !!
:twisted: Remélem többet nem találkozom vele!!!! :x

Dancsi,nagyon sajnállak benneteket Boldi betegsége miatt! :(
Remélem mielőbb rendbe jönn!! :wink:

Kép
bibi226

Csibe! Hü de megnött Gáborka!

Kinga! itt van kép: https://www.babanet.hu/album/main.php?al ... age=270228

A mütét gáz volt, mert elöször vénát nem találtak, szurtak 5x, azt
hittem végül már sirni fogok, ugy szoritottam a másik kezemmel egy
vasat, mire a legvékonyabb tüvel végül sikerült. Na kezdödhetne az
altatás, erre hol az orvosom? Senki nem látja. Keresik, kiderült
Pajor a föig. összehivott egy megbeszélést oda kellett mennie. De
akkor mennie kell a másik orvosnak is, aki már be volt mosakodva,
mellettem állt (amugy öt is én kértem fel a mütétre) igy ottmaradtam
40 percig az anesztesekkel, meg az orvostanhallgatokkal. Probáltak
kényelembe hozni, kitámasztani oldaltfekvésben, szegény férjemnek
azonban senki nem szolt, nem tudta már mi van, miért vár 1 órát és se
a baba se én nem megyek.
Végre valami okos szolt neki hogy még el sem kezdték a mütétet.

Megjött a doki, mérges volt, otthagyta a megbeszélést, mert arrol
volt csak szo hogyan akarják majd körzetekre felosztani Szegedet.

Ekkora már nagyon vártam végre elaludjak, tullegyek rajta. A mütét
után nagy fájdalmam most sem volt, kibirhato volt, de aki kért kapott
fájdalomcsillapitot, én csak szükséges nagyon akkor fogadtam volna el.
A sebem jol gyógyul, Norbi szépen szopik, szerencsére ö nem bukos mint
Orsi volt, igy több idöm van pihenni. Fejést sem kezdtem el, Orsinál
elment vele mindig 1 óra minden szopi után, most inkább állitsa be
Norbi mennyi kell neki, nem vacakolok ezzel sem.

Szoval ezek a hirek, boldogok vagyunk és jol vagyunk.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Exi!
Szavaztam Petire :D

Dancsi!
Nagyon sajnálom Boldit :( Milőbbi gyógyulást kívánok neki!!!

Csibe!
Gáborbaba nagyon aranyos!! Mekkorát nőtt már :P
Nem csoda hogy nem tudtál választani a képek közül :wink:

Stella!
Akkor bele kell húznod a vásárlásba,mert az az utolsó pár hét nagyon gyorsan el fog szaladni :D Még semmit nem vettél? A Brendonban most vannak jó akciók.

Milyen szép idő van ma :P Gondolom ti is élvezitek
:lol:

szszkinga

Sziasztok :)

Nyúlanyó :)
Nem titok :wink: , Boti kicsit hipotoniás, ami lehet akár a szülés közben fellépő oxigénhiány következménye (többször leesett a szívhangja :( ). De szerencsére nem vészes a dolog, csak kicsit lassabb a mozgásfejlődése.
De szerencsére anno Enikő javaslatára megnézettem Beával, azóta is kezeli, és szépen haladunk! 9 hónaposan még a forgáson kívül semmit nem csinált!

A múltkor lemaradt: nagyon szépek a gyerkőceid! :D :D

Dancsi :)
Sajnálom.... :cry: :cry: Megértelek, hogy megvisel ez a sok betegeskedés Boldival! :cry:
Nagyon gyors gyógyulást kívánok!! És bízom benne, hogy megússzátok a kórházat!!

Csibe :)
Nagyon édes Gáborbaba! :lol:
Nem baj ám egyáltalán, hogy nem tudtál választani a képek közül! :wink:

Enikő! :)
Grat. mégegyszer a fütyishez!!! :lol: :lol:
Hidd el, tök jó fiús anyucinak is lenni! :lol:
Apának meg kell egy srác, akit majd tud magával vinni pecázni!
:wink:
(viszont lesz majd egy menyed, aki Téged fog anyázni, ha mérges lesz a kisfiadra :lol: :lol: ...de ennyi az össz hátránya a dolognak! :lol: :lol: )

Zsanett :)
Merre laksz?
Én is újszegedi vagyok, és sztem is baromi uncsi.
Most, hogy itt a jóidő, néha átsétálunk a városba, mert ott nekem is több ismerősöm van!

Karmen :)
Mégegyszer nagy gratula! :D :D
sajnálom, hogy ilyen nehezen indult a műtét! A lényeg, hogy minden rendben van veletek! :D

Bocsi, Csajok, akiket kihagytam :oops: ... imádok mindenkit, de annyira szita az agyam, és nincs időm megint visszaolvasni! :oops: :oops:

rólunk:
Botinak múlthéten újra megnézték a szemét, és ez a doki szerint is rövidlátó kicsit, de emellé még pluszos is a szeme :shock:
Azt mondja, hogy nem ritka az ilyen, és nem kell aggódni miatta, mert ez olyan kis fokú eltérés, hogy észre sem veszi a gyerek.
Évente kell menni kontrollra, és akkor majd kiderül, hogy mennyire változik neki.
(én reménykedem, hogy kinövi - ha ilyen lehetséges :oops: )

Tegnap megkapta a 15 hónapos oltást. Szerencsére jól viselte, és a doktornénit se utálta meg egy életre! :lol:

Megyek, mert felébredt a Drágám, és reklamál! :lol:
pusssz........

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Dancsi, uhhh nagyon rosszul hangzott ez a beszürkülés, szegénykéim minél gyorsabb gyógyulást, kitartást Neked is! Milyen puffot kapott?

Stella, nekem is a H. doki volt a belgyón. Nekem első terhességnél határértékes cukrom volt, akkor be is fektettek 2 napra cukor profilra, ami az addigra elkezdett diétának köszönhetően is teljesen normális lett. Második gyerkőnél már persze rögtön kikiálltottak terhességi cukrosnak és láss csodát a cukrom no diéta mellett is totál normális volt. :D Dr. H. persze azt mondta, hogy én még ettől függetlenül cukor beteg vagyok :!: :shock: és folytassam a diétát és minden két hétben be kellett diktálnom a cukor eredményemet (anyum cukros és van ketyeréje). Szinte mérges volt, hogy bele estem abba a 10%, akiknél a második babánál normál a cukor.......

Karmen, sajnálom a kezdetleges kálváriát, de a lényeg az aranyos, egészséges csöppség. :D Még egyszer gratula a fiatokhoz!

nyúlanyó

Zituska, csak azért kérdeztem ilyen "félve", mert van aki szinte sajna szégyenli, hogy nincs valami rendben a gyerkőjével......nekem Bea már a lányomat is kezelte, régi ismerős :D Tomdi is hipotóniás, Őt már 6 hós kora óta kezeli Bea és le a kalappal előtte, nagyon helyre tette a kissrácot :D

nyúlanyó

Sziasztok!!

Csibe
: Gáborod nagyon hasonlít Rád. A klónod csak kicsibe :lol: De látom Zitának más a véleménye :lol: Mondjuk én apára nem emlékszem :oops: Gratu a keresztelőhöz :wink:

Zituska: Igen kezdek beletörődni :lol: Amúgy semmi kifogásom ám a fiúk "ellen" sőt. Sztem én alapvetően fiús anyuka vagyok, mert rettenetesen idegesít amikor lányaim elkezdenek nyekeregni és magas hangon vérnyogni :lol: Mondjuk lehet hogy a fiúk is csinálják, csak arról nem tudok! És amit nem tudok, az nincs is :lol: :lol: Jó, hogy végre túl vagytok az oltáson! Boti egy hős volt! :wink: Külfölddel kapcsolatban vannak hírek????

Dancsi: Bakker bakkerovics ez nem igaz, hogy ti mennyit szenvedtek ezzel a betegeskedéssel.... :( :cry: :shock: Nagyon drukkolok, hogy okés legyen minden Boldival! Jó lenne ha végre teljesen rendbejönne. Én nem is tudom, hogy nem roppantál még ebbe össze, én kikészülnék idegileg ennyi mindentől....
:shock: Nagyon gyors gyógyulást! +++++++++++++

Nyúlanyó: Múltkor nekem is lemaradt hogy milyen gyönyörűek a gyerkőid és nagyonnagyon hasonlítanak egymásra :wink: Eljátszanak egymással???

Gira, Niki: Hogy állnak a csajok a kiütésekkel????????

Stella: Másik belgyógyászt nem tudsz keresni?? Csak mert ez a H elég érdekes doki, és most finom voltam..... Nekem a védőnő aki adta a beutalót a vércukorterhelés miatt a belgyógyra, kifejezetten a Császár dokinénit ajánlotta (sztk) mert ő rendes és nem kajabál a betegeivel... És tényleg nagyon rendes volt és rugalmas... :wink: A te dokidtól viszont óvva intett! :shock: Cseréld le, szabad orvosválasztás van! :twisted:

Karmen: Örülök, hogy túl vagytok rajta, az a lényeg, hogy mindkettőtökkel minden rendben van! :D És a mosolygós kép szenzációs a Fiadról :) Nagyon helyes baba :wink:

Anett: Sztem az "előjegyzést" a programozott császárra értik a lányok. Akinek már tuti császárja lesz, azt x napra beírják műtétre, többedik babával, általában a 38. hét körül! Valamelyik nap írtad spegattit csinálsz, megkívántam és tegnap én is azt főztem :) :lol: Fincsike lett!

Én se emlékszek másra :oops: :oops:
Lassan ébresztem a csajokat, adok nekik uzsit és megyünk a fejlesztőbe... Amúgy jól vagyunk! Tegnap este megláttam magam a tükörbe profilból, és sokkot kaptam... :lol: :wink:
Ezért:
Kép
E

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

ENikő,
klassz kis pocid van már!

a kukis miatt meg ne búsúljál, lehet őket is szeretni, mi is kislányt vártunk mindkettőnél, de harmadiknak már nem szeretnék lányt, legalábbis én, apa nagyonis! :)

most telefonált a barátnőm, aki tegnap egész délután itt volt nálunk, hogy mára kitört rajta a bárányhimlő!

nem részletezném a káromkodásokat, ami elhagyta a számat, persze nem vagyok rá mérges, tegnap még nem volt baja

be vannak ugyan oltva a gyerekek, de tuti elkapták annak ellenére, ismerem Bogyit, ő minden bacit elkap, amit el lehet kapni

Amúgy jobban vannak, Jozsó szinte teljesen tünetmentes, csak ha szalatgál, utána kezd el köhögni, meg nem nagyon van étvágya, és ma még Bogyi sem lázasodott be, és ő is so so eszik (lehet találgatni, hogy vajon mit :D :D ), nagyon nyűgös, bújós
nem tudom neki beadni az antibiotikumot, mert kihányja, most újat kapott, ez kisebb mennyiség és csak napi 1* kell, majd szopizás közben próbálom befecskendezni a szájába
Vendég

Zituska,
miért nem jártok át a Hargia játszóra? Boldizsár imdája, körbe van kerítve, nem tud ellógni, van pici csúszda, rugós hinta, homokozó
Vendég

Karmen, azt elfelejtettem írni, hogy ha lehet ilyet kisfiúra írni, nagyon széééép Norbi baba! :D

Enikő, nagyon is eljátszanak kb. Tomdi 6 hós kora óta, imádják egymást, persze van nyafi ( most én játszok veleee, anya vidd már innen és az ellenkezője: mikor kel már fel, hogy játszunk???) . Ovit meg ennyire szereti: mondtam Pipinek, az oviban a saját korosztályoddal játszhatsz, nem unatkozol itthon, stb...erre Ő: el vagyok én itthon egyedül is, meg Tomdival....

Dancsi, csakhogy jobban vannak....bari himlős barátnő :? még jó, hogy be vannak oltva.....

nyúlanyó

Dancsi,örülök,hogy jobban van Boldi!!

Enikő szerintem klassz a pocid,nekem alig van és 1 dekát se híztam még,a védőnő nézett is furcsán,kérdezte,hogy nem eszem,de eszem csak nem többet mint előtte,kívánós se vagyok,már várom,hogy legyen pocakom,mindenki azt keresi rajtam és nincs!! :-((((
Ja értem az akkor az előjegyzést,én már nem csodálkoznék amúgy semmin!!

Kármen gratula a babához,elhiszem,hogy rossz volt ott várakozni,én is beparáztam volna tőle!!

Stella ez tutu????De jó!Mondjuk nekem tan.szerződésem van a munkahelyemmel,úgy sem kell fizetni?Mert én még fel is bontanám,hogy,csökkenjen a kötelező ott ledolgozott idő suli befelyezés után. Nem akarok 5 évet maradni utána!Ennek utána kell járnom!!
20140113113746

Köszönjük a dicséreteket!

Dancsi! Remélem nem kapjátok el! Nekünk azt mondta a gyerekorvos ha el is kapjuk max. 50 pötty lehet, semmiség ahhoz képest oltás nélkül mi lenne.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a dícséreteket, aranyosak vagytok!

Enikő, Zita!
Ez mindig így van 50-50%-ban mondják, hogy rám-apjára hasonlít!
Mondjuk még anyósom is azt mondja hogy tiszta én vagyok!

Exi!
Jó v. rossz irányba változtam? :wink:

Anett!
Szívesen!

Enikő!
Szupi a pocakod! És még nem is gratuláltam a kis "pöcsöshöz"! :lol:

A kis betegeknek jobbulást kívánunk!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Üdv.

Csibe, konkrétan arra gondoltam, hogy kivilágosodott és lerövidült a hajad. (Ha tennék fel rólad ide egy képet az eskitekről, lehet, hogy nem tudnák, hogy ki van rajta. :D )

Enikő, ne aggódj, a fiúk is tudnak nyekeregni, legalábbis Peti nagyon tud. Olyankor mindig megkérdezem tőle, hogy: Mi vagy te, lány? :o

Kinga, köszi!

Stella, én nem értem, szabad dokiválasztás van az SZTK-n belül, nekem anno a Császár doktornőt vagy a másik doktornőt ajánlotta a védőnőm, de Holzingerről én sem hallottam jókat, tehát csak azoknak lehet vele szerencséje, akiknek jó lett az eredménye.

Nyúlanyó, aki elsőre terhességi cukros, annál elvben nem is csinálnak több ilyen vizsgálatot, mert a másodiknál is az lesz, kivéve, ha diétázik. Ezt mondják...

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő!
szép a pocakod :D

ma voltunk UH-n, még mindig lány 8)
majd mennünk kell pár hét múlva ellenőrzésre, aminek nem örülök, de remélem minden oké lesz.
Vendég

Enikő! Nagyon csini a pocid! :) Mi sokkolt rajta?

Dancsi! Lilulás, szürkülés, jesszusom. Gyorsan gyógyuljatok meg! Barihimlő meg remélem békén hagy benneteket.

Zsanett! Üdv itt!

Most ennyi, nyúz a kispimpa.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Zituska 28! Stella2007!
Vedres utcában lakom mindjárt az ovoda,iskola bejáratánál.Mi általában,ha jövünk haza az oviból(gedói)akkor ott maradunk a játszón egy kicsit vagy a ide a hid lábához megyünk játszani.Átsétálni nem nagyon szeretek,mert a galambok a hid tetején csak arra várnak,hogy mikor tojhatják le a békésen átsétáló emberkéket,igy inkább megyek egy megállót trolival.JÓneked Stella,hogy annyi ember lakik körülötted.A mi házunkban csak öregek laknak akik azt lesik mikor köthetnek bele az 5éves fiamba.
Hát röviden ennyi.

Nem tudná valaki elárulni hogy lehet egyszerre két vonalzót feltölteni?

KÖSZI ZSANETT!

Kép
Kép
zsanett26

Szia Enikő!
Nem tudom miért kaptál sokkot a pocidtól?Kb. egy idős várandósok vagyunk és nekem is ekkora.
Csak félek egy kicsit,mert Geri fiammal nem volt ekkora hasam ennyi idösen és ő 4040grammal született!
Remélem nem igaz amit sokan mondanak,hogy a második bébi nagyobb súllyal születik mint az első.

Kép
Kép
zsanett26

zsanett,
nekem Boldi 40 grammal volt csak nagyobb, mint Jozsó volt
Vendég

Zsanett! Lindi 180 grammal volt nehezebb mint Lotti.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Dancsi!
Melinda!
ne keserítsetek el, akkor kishugi sem lesz pehelysúlyú :shock:
na, nem baj, ha 4kilót észre sem vettem, talán fel sem fog tűnni :lol:
huh
Vendég

Hali.

Enikő, az előbb kimaradt, hogy Lackó-Bíbor (vagy már csak Lackó?) szépen tágítja magának a teret. :)

Zsanett, semmi ördöngős nincs a két vonalzóban, azt is megcsinálod, és a kódját bemásolod a profilodba a másik elé (után).

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Enikő :)

Nagggyon szép az a poci! :wink: Nem kell tőle megijedni! :lol:

Külföldi hírek: talán hétvégén....... kérem a drukkokat, please!! 8)

Dancsi :)

Basszus, megértem, hogy káromkodtál! Más se hiányzik még!! Remélem nem kaptátok el a bárányhimlőt!!

Hol van pontosan az a játszó?? Nagyon jól hangzik! :)

Nyúlanyó :)

Igen, sajnos tudom, hogy vannak, akik szégyellik...
Én nem, mert nincs mit! :) Szerintem nagyon sok gyerek hipotóniás, csak nem minden szülő keres fel gyógytornászt, mondván, hogy "csak lusta a gyerek".
Hiszem, hogy mi helyesen döntöttünk! :wink:

Megyek, leragad a szemem....
pusssz....

Kép
Kép
zituska28

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?