A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zsuzsi: Déneskét Isten éltesse névnapja alkalmából! :) Remélem most ünneplitek :)

Minden kis és nagy betegnek azonnali gyógyulást!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsuzsi, csatlakozom az előttem szólokhoz, ha most ünneplitek (meg akkor is, ha mégsem) Isten éltesse Dénest névnapja alkalmából.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Én is boldog névnapot kívánok Dénesnek!!!!

Jaj,piros kis pöttyök jöttek ki a hasamon meg a cicimen!!Máshol nem ,volt vkinek hasonló?Remélem nem kiütés,annyira parázok,holnap rohanok bőrgyógyászhoz.Mitől lehet,kajától,babaolajtól?A babának remélem nem lehet ettől baja.Írjatok légyszi vmi megnyugtatót!
20140113113746

Sziasztok!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!
:):):)
Kicsit megkéstünk, mert már csütörtökön elkezdtünk utazgatni! :)

Köszönjük szépen a névnapi köszöntéseket, nagyon kedvesek vagytok! :) Egyébként az októberi Dénes napot ünnepeljük, mert az nem esik egybe időnként a húsvéttal :lol: , de ettőlk függetlenül mi is megköszöntöttük a majdnem-névnapja alkalmából! :) Külön ajándék nélkül, kapott eleget húsvétra! :)

Anett! Sztem is menj bőrgyógyászhoz! A terhesség alatt felborul a hormonháztartás, gyengül az immunrendszer, szóval könnyű préda vagy a gombáknak-baciknak. :) Én a terhesség alatt végig gombás megbetegedésekkel küzdöttem. A mellem alatt tele voltam piros pöttyökkel (szintén gomba), ami a szülés után szinte azonnal megszűnt. Szóval biztos ami biztos, nézze meg az orvos, de nem kell megijedni! :) Sok minden lehet még, melegkiütés, vagy tényleg allergia stb.

Timika
! Sajnálom, hogy műteni kell Kristófot, de utána biztos sokkal jobb lesz a helyzet! :):) Ha kedvetek, most már tényleg sétálhatnánk egyet valamikor, már szinte álló nap kint vagyunk Dénessel! :)

Zsuzsi és

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!
:):):)
Kicsit megkéstünk, mert már csütörtökön elkezdtünk utazgatni! :)

Köszönjük szépen a névnapi köszöntéseket, nagyon kedvesek vagytok! :) Egyébként az októberi Dénes napot ünnepeljük, mert az nem esik egybe időnként a húsvéttal :lol: , de ettőlk függetlenül mi is megköszöntöttük a majdnem-névnapja alkalmából! :) Külön ajándék nélkül, kapott eleget húsvétra! :)

Anett! Sztem is menj bőrgyógyászhoz! A terhesség alatt felborul a hormonháztartás, gyengül az immunrendszer, szóval könnyű préda vagy a gombáknak-baciknak. :) Én a terhesség alatt végig gombás megbetegedésekkel küzdöttem. A mellem alatt tele voltam piros pöttyökkel (szintén gomba), ami a szülés után szinte azonnal megszűnt. Szóval biztos ami biztos, nézze meg az orvos, de nem kell megijedni! :) Sok minden lehet még, melegkiütés, vagy tényleg allergia stb.

Timika! Sajnálom, hogy műteni kell Kristófot, de utána biztos sokkal jobb lesz a helyzet! :):) Ha kedvetek, most már tényleg sétálhatnánk egyet valamikor, már szinte álló nap kint vagyunk Dénessel! :)

Zsuzsi és

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bocs, ez 2x ment át... :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Köszi!Kicsit megnyugodtam,nem terjedt tovább,más testrészemen nincs,meg jól vagyok,gondolom ha vmi komoly lenne,himlő vagy hasonló rosszul lennék.Azért megyek a dokihoz a héten,amint találok bőrgyógyászt,mert még itt Szegeden sose voltam.
20140113113746

karmen, dancsi:köszi a tanácsokat, most olvastam,h ekcémát okozhat valamilyen gomba is és Rékának a feneke, illetve a végbelénél piros és kiütéses is a popója és úgy tudom, h ha gombás, akkor szokott a végbélnél pirosság jelentkezni...nem tudom már mit tegyek...túl egy adag antibiotikumon és számtalan krémen és próbálkozáson...nembeszélve arról, h tejterméket nem is eszek...holnap megint elmegyünk a dokihoz, de félek, h ismét antibiotikumot akar adni, de én azt nemm szeretném! Szegénykémnek tökre lemezesen hámlik a feje, a füle és az arca, meg a nyaka is, ott, ahol előtte a kiütések vannak és ez tuti nem koszmó, mert alatta meg piros foltok vannak!! :roll:
Nagyon szomorúak vagyunk!!!!!! :cry:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Még új vagyok itt és nagyon örülök, hogy egy szegedi társaságot találtam! Ugyan régóta itt élünk, de néha a leghétköznapibb kérdésben is tanácstalan vagyok, mert az ismeretségi körünk elég szűkös. :( A régebbi társaságunk tagjai elköltöztek a városból és eléggé magunk maradtunk.
Magunkról: hármasban éldegélünk és úgy néz ki, hogy a leányzónk első születésnapja igencsak emlékezetes lesz, mert tegnap este kitört rajta a bárányhimlő.

Visszaolvasgattam egy kicsit, nagyon aranyosak a gyerkőcök. Gratulálok mindenkinek hozzájuk! :)

KépKép KépKép
sarian

Most olvasgattam a témáról és ezt találtam:
"A bárányhimlős betegnek nemhogy nem szabad, hanem kell is fürödnie, pontosabban zuhanyoznia és utána törölközővel - dörgölés nélkül - a vizet óvatosan, de alaposan kell felitatni. A hosszas fürdőzéstől a hólyagok, pörkök felázhatnak és ez sem jó, tehát nem szabad, hogy a bőrt sokáig víz érje. A gyermeket ne öltöztessük melegen, mert a verejtékezés jobban fokozza a viszketést. Mentolos hintőporral enyhíthető ez a kínzó állapot, azonban mást a kiütésekre kenni SZIGORÚAN TILOS! A bakteriális felülfertőzés lehetősége miatt ajánlott a naponta többszöri mosakodás, a rövidre vágott körmök és a tiszta, száraz ruházat."

Akkor a pelenka alá se kenjek semmit? :shock:

KépKép KépKép
sarian

Sziasztok!!

Niki! Az antibiotikum hatására is előjöhet a gomba.... Mert az antibiotikum megöli a jó bacikat és elszaporodnak a gombák.... A nyelvén, szájában nincs fehér lepedék, szájpenész ????? Dobsz egy képet a pöttyökről, hámlásról???? Nagyon sajnálom amúgy :(

Sarian: Violám is 1 évesen volt bárányhimlős. Ő nagyon könnyen átvészelte. Bogim jobban vakarózott ( ő 4 volt akkor) Én csak mentolos hintőporral kentem, a pelenka alatt is, és zuhanyoztam mindkettőt. persze egyszerre lettek himlősek, illetve előbb Bogim, majd rá 14 napra Viola is. Ez amit bemásoltál sztem nagyon is helytálló, én is így csináltam, és nem maradt heges egyik gyerekem sem :wink: legyen még otthon lázcsillapító, hogy ha esetleg lenne láza.... Gyógyulást!++++++++++++++++++++ Kitartás! Merre fele laktok????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

ceniko: Köszi a tanácsot!
A Mars tér közelében lakunk, egészséges periódusban pedig egy jó játszóteret keresünk éppen. :)
Lázcsillapítónk van. Ügyeleten a doki azt mondta, hogy mivel még szopik Viki, talán a magasabb láz elkerüli.

Egyre erősebb bennem az az érzés, hogy dokit kellene váltanunk. Szerinte csak 1,5 éves kortól adható be a bhimlő elleni oltás, most meg több helyen is a 9 hónapot olvastam.

KépKép KépKép
sarian

Sarian: Az jó, ha szopizik, biztosan segít! :wink: Erről az oltásról megoszlanak a vélemények. Kullancs ellenit se javasolják, asszem 2 éves kor alatt.....:roll: Illetve egyik doki ezt mondja másik azt! Én az anyai megérzéseimre hagyatkozok ilyenkor :wink: Mondjuk én nem adattam volna be a bárányhimlő ellenit se, sőt nagyon örültem, hogy átestek rajta :)
Kihez jártok dokihoz amúgy???

ceniko
Szeged

Megjöttünk Kehidakustányból. Szupi, szupi volt!! :D
Anyósomékkal, sógornőmékkel mentünk, így hála nem volt gond, ha szaunába, úszni akartunk menni Apjukkal. :) Egy hibája van csak a helynek, mocskos messze van. Le a kalappal a lányaim előtt,édesek voltak nagyon, a hazaúton volt csak némi vinnyogás.
Majd teszek fel képeket, meg visszaolvasok rendesen.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

dr Horváth Ágneshez járunk, sok jót hallottunk róla, ezért is mentünk hozzá, de gyakran érzem úgy, hogy túl sok már a páciense, és ez a minőség rovására megy néha.

KépKép KépKép
sarian

Üdv.

Sarian, üdv nálunk. Nem tudom, a bárányhimlő elleni oltásról én azt hallottam, hogy 2 éves kor körül beadva nyújtja a legjobb védettséget. Tehát korábban is be lehet adatni, de akkor kevésbé hatásos...talán ezért mondta az orvosotok a 1,5 évet.
Én csak a kullancs ellenit adatom be a fiamnak júniusban, mert azt egyéves kor után lehet.
(Ja, és úgy tudom, hogy egy éven belül csak költözés esetén lehet orvost váltani, szóval mindenféleképp várnod kell egy kicsit.)

Melinda, szupi, hogy jól éreztétek magatokat! Mi 30-án megint autótalira megyünk, most Abonyba, a változatosság kedvéért...

Enikő, hogy vagytok? Megkérdezted Gabit, hogy hova tartoztok?

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Hú, most látom, mennyire nem voltam már éjjel a topon. Nem Horváth, hanem Hegedűs Ágnes a dokink. :oops:

Exdeus, köszi az üdvözlést és az infót is. Az egy év pár napon belül lejár, még alhatunk rá. Amíg a bárányhimlő el nem múlik, úgysem megyünk sehová.

KépKép KépKép
sarian

Sarian! Sajnálom a himlöt, remélem nem kinozza meg nagyon. ELvileg 15 hós kortól ajánlott a védöoltás, de valoban beadható 9 hótól már. Én 15 hósan vettem meg, mert akkor indult megint a virusos szezon, igy nem kockáztattam.

Niki! remélem a bördoki tud valami okosat mondani. Orsinak is csunyul a sebe, kiváncsi vagyok majd mit mondanak rá mi lehet ez és föleg mitöl és mikor mulik el. De még mindig forrok a dühtöl hogy elhajtották a múlt héten.

Melinda! Örülök hogy jo volt az üdülés, nekem is mindenki dicsérte eddig. Nyáron én is oda terveztem, de nekünk sajna tul drága lett volna, igy mi Bükkfürdöre megyünk jul. elején a gyerekekkel apartmanba. Képekre én is kiváncsi vagyok!!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Sarian üdv itt és jobbulást Vikinek,szegény nagyon sajnálom!

Melinda én még Kehidakustyánról nem is hallottam,merre van?Tegyél majd fel képeket.Mi idén nem megyünk sajna nyaralni,az udvart kell befejezni,garázs,kerítés,terasz!!Írigykedek mindenkire aki nyaralni készül!

Gyanixi! Jaj szegény Réka,milyen kicsi és ennyi baj érte szegényt. Az antibiotikumtól tényleg lehet gombás én felnőttként is az lettem MINDIG!!De már 2 éve nem vettem be a bélbajom miatt,így ez elkerül mostanság!Hát mindennek megvan a hátránya is!Remélem hamar rendbe jön!
20140113113746

Niki,
amikor Boldinak belobban a bőre, a feneke is kipirosodik

esetleg próbáld ki a LinolaN fett fürdetőt, patikában lehet kapni, nekünk használt

Melinda,
Kehida klassz :) mi Jozsóval voltunk, de akkor még csak picibaba volt :)
Kehidán a fürdő szuper, Alsópáhokon meg a gyerekbusiness megy ezerrel!
Vendég

Enikő,
Boldi ma kapja a kullancs elleni szurit, nálunk a Balcsin sok a kullancs

egészségesek vagyunk ám! nem jöttök el a lányokkal?
Vendég

csajok: van olyan császárral szült köztetek, akinek már hamar, pl 2 hónap után megjött a mensije vagy 2 hónap után véres, nyákos cucc jött? Nem tudom ez mensi lesz-e nekem vagy csak jön egy kis véres dolog, de most ez van, meg szúr oldalt, mintha a petefészkem fájna...hmmm... :roll:

Kép
gyanixi

Sziasztok!

Üdv.Sarian!

Kérdeznék lányok!

Kicsit félek mert kb. két napja nem mozog élénken a pociban Marci,hanem olyasmit érzek mintha kapirgálna belülről.Azt tudom hogyha nő akkor már nem mozog annyira,de azért kellene neki rugdosni vagy boxolnia néha?
Van-e vmi tapasztalat valakinek erröl?
Enikő!
Neked valami hasonló?

Kép
Kép
zsanett26

Niki! sajna ezt nem tudom, nekem 14 hóra jött meg. Más. Ma meséltem egy barátnömnek Orsinak milyen börbetegsége van, hogy néz ki, ö a leirásom alapján ekcámára gyanakodott. Nekik ez van, és egy homeos kenöcsöt ajánlott ami nekik nagyon bevált, gondoltam hátha Te is megprobálod. Halicar a neve.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Niki!Lindi nem volt még egészen 3hós amikor (full szopi) mellett megjött, és azóta is jön mint az óramű.

Sarian! Üdv itt!
Én beadattam a nagylányomnak a bhimlő ellenit, tekintettel arra, hogy vhogy nem hiányzott, hogy hazahozza egy újszülött mellé.
A mi dokinénink 9hótól adja be.

Karmen! Mi nem a hotelben laktunk, hanem a közelében levő camping apartmanházainak egyikében, a hotel sztem nem bérből fizetésből élők mekkája. Legalábbis nem a mienk sajna.

Anett! Kehidakustány egy picike zalai falu, A Balaton nyugati csücskéhez van közel, Hévíztől, Keszthelytől 15-20 kmre.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Niki: Nekem csak szopós baba mellett csaszi után megjött 2 hónap múlva (úgy, hogy csaszi után 6 hétig véreztem :shock: akkor 2 hét hawaii, majd mensi.... :? )

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsanett: Nekem akkor nem mozgott, amikor antibiotikumot szedtem, de akkor 2 napig, és egyáltalán nem :( 17-18 hetesen....
Most minden nap egyformán mocorog, rugdos rendesen, főleg kaják után, és általában mindig egyidőben.... mármint minden nap kb ugyanakkor van ébren :D
Én nem tudom, hogy ez "normális-e", sztem még rendesen kéne mozognia, nem mindenórás terhes vagy. A szülés előtt lényegesen lecsökken a magzatmozgás az tuti, azt tapasztalatból tudom, de Te nem tartasz még ott.....
Ha lefekszel hátra és birizgálod akkor sem indul be? Vagy ha félig hasra dobod magad??? Nekem olyankor fel szokott ébredni és reklamál, ha véletlenül kicsit féloldalra fekszem és nyomom a drágámat :oops: :D

Dancsi: A hétre már minden napra van programunk :oops: Holnap, meg azután fejlesztő, aztán pénteken suli után megyünk haza mamáékhoz... Holnap délelőtt takarítok, csütörtökön meg a terheléses cukrosvérvételre megyek. De jövő héten előreláthatólag a keddi napunk -délután 4 után- pl szabad :lol: Talizhatunk ám azon a játszón is ahova jártok :wink:

Karmen: Ekcéma? Sajnálom:( És ez milyen krém? Te vettél már? Mennyibe kerül? Majd írd meg a tapasztalatidat....

Niki: Hogy van Réka bőre?
Gira: És Hanjáé????
Mi van a levegőben, hogy most hirtelen ennyi babának/gyereknek van bőrproblémája??????? :roll: :shock:

Sarian: Hogy vagytok?? Hogy telt az éjszaka, az első himlős nap??? Nem ismerem a dokitokat!!!
Melyik utcában laktok???

Exi: Meg! A kórházhoz :( Majd még addig kitalálunk valamit :wink:

ceniko
Szeged

Jégvirág, mintha az én esetemet írtad volna le, csak sima szülés után. 6 hét vérzés után a szüléstől számított 8. héten megjött egy kis mellgyulladás társaságában. Na akkor nagyon irigyeltem azokat, akik szoptatás alatt nem menstruálnak! :oops:

Ceniko: A múlt éjjel meglepően jól telt, este 7-től fél 4-ig aludt egyfolytában Viki, azután két szopizással még 7-ig, ami már önmagában is csoda, mert hatkor szokott riadóztatni. Kb 150 pöttye van, a lábujja aljától a szemhéjáig mindenhol. :( Napközben jól elvolt, csak a rengeteg peluscsere és hintőporozás nem tetszett neki; meg sokszor jött cicizni. Estére már elég nyűgössé vált, most meg alszik.

A dokink a Debreceni utcában rendel, de körzetileg nem oda tartoznánk. A Bodzafa utcában lakunk (még).

KépKép KépKép
sarian

Niki,nekem a szopi elhagyása után 1,,5 hónappal jött meg! 8)
Hogy van Réka bőre???
Az antibiotikumtól tutira kijöhet a gomba,én vagyok sajna az eggyik élő példa........

:twisted: :twisted:

Enikő,cukros lötty???
BRRR,én naggggyok rosszúl voltam tőle!! :?
Majd gondolok rád!!!
Időpontot kellett kérned,hova mész???

Zsanett,nekem csak a végén a 35 héttől volt hogy kevesebbet mozgott a Barni!!
Nem lehet ,hogy inkább éjjel mozog ,amikor nem ébredsz fel rá???

Karmen,hogy vagytok??
Éjszakáitok milyenek??
Orsi nem féltékeny Norbira???

Timika,hogy van Kristóf???

Dancsi a ti éjszakáitok milyenek??

Jaj képzeljétek velünk szemeben lévő lakásban beköltözött 1 család,és az eggyik csajszi fogyatékos!
Egééééééééész éjjel kiabál,már 3 hete!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bibi226

Sziasztok! :)

Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek! :)

Boti először volt locsolkodni életében! :) Tetszett neki! :wink:

Melinda :)
Kehidán mi is voltunk, kb. 3 éve - akkor még Boti nélkül! :lol:
Nekünk is nagyon tetszett!
Mi sem a szállodában laktunk, hanem egy magánpanzióban 10 perc sétára a szállodától.

Karmen :)
A Halicar kenőcs tényleg jó, mi is használjuk sokmindenre! :wink:

Sarian :)
Sajnálom a himlőt! :(
Jó sok kiütése lett a kicsi lánynak!! Szegénykém!
Hátha a sok szopival, anyatejjel gyorsan átvészelitek!

Dancsi :) , Enikő :)
A jövőhét keddi játszóterezéshez szívesen csatlakoznék! :wink:

Jó éjt!

Kép
Kép
zituska28

:?: karmen, ceniko, bibi, jégvirág, melinda: aranyosak vagytok az érdeklődésért és a villámválaszért!! :lol:
Úgy tünik elmúlt a kiütés, meg most már a hámlás is türhető. Remélem teljesen lehúzódik neki. A feneke picit gombás és képzeljétek a boraxos krémet egyáltalán nem bírja, mert ahogy bekenem neki azzal, kijönnek kiütések és kipirul!!Szóval hiper-szuper érzékeny a mi lányunk!!!
Lenne még egy kérdésem:már egy ideje Réka kb 1 órán keresztül is szopizik, de nem mindig van így, régen max. negyed óra alatt végzett, most meg ráérősen nyomja. Sőt van olyan szopi, naponta 1-szer, amikor alig eszik kb 50 ml-t és aztán elalszik, ilyenkor szerintem nem éhes, pedig rendesen 2, 2 és fél órára enne ilyenkor is! Nálatok is volt ilyen???

Kép
gyanixi

Bibi,
iccaka? válgozó, ha beteg, brutális, ha nem beteg 2* azért ébred (de van, hogy többször), a második már 6 körül van, de akkor még visszaalszik, 7 körül kel végleg, és fél 8 körül alszik el este

Niki,
cicin sok baba szeret aludni, cumizgatni, szvsz ne hagyd, én hagytam és megszívtam, engem használ 15 hósan is cucli helyett :? a játszócumi nem olyan nagy bűn ám.......

Zituska,
okés, akkor elvileg kedd :)
Vendég

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de Erdélyben voltunk 1 hetet.

Pöttyök :? ááááá, amint abbahagyom a gyulladáscsökkentő krémet, egyből visszajön :( Most tejmentes diétán vagyok... én... a tejfunclub vezető :shock: nagyon gáz :( Egész húsvétkor nem ettem SÜTIT :cry: Tudjátok, hogy mindenben van tej??? Legalábbis mindenben, amit szeretek :cry: Nem tudjátok, mikor kellene hatni ennek a koplalásnak?

Azért van jóhír is :D Hajna felült egyedül, a kezembe kapaszkodva már fel is áll... És eszik!!!! A vilmoskörte bejön neki. 2 nap alatt megeszik 1 üveggel. Úgy vagyok, mint Dancsi... félre az elveket (no gyári bébiétel) a fő, hogy VÉGRE ESZIK. A jövő héten majd újra megpróbálom az én almaaprítékomat... hátha akkor már az is bejön neki ;)
Vendég

Gira!Grat Hajna új tudományaihoz!! :) A kajáláshoz főleg! :D

Niki! A helyedben én már nem mérném a szopikat, elég a heti-2heti gyarapodást.
Lindi képes volt 30 gramm tejcivel átaludni az éjszakákat, reggelire 200 körül nyakalt be, tapasztaltam, hogy a mérleg csak felidegeli az embert, tedd el jó mélyre!Ha úgy érzed hogy már nem eszik, próbáld elvenni tőle a cicit, hátha nem reklamál. A cumiról nem tók nyilatkozni, sosem használtuk.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Gyógyulást a betegeknek!!

Irigykedem a játszóteres tali miatt. Nagyon szépek a babák!!!
Mi ha Szegeden vagyunk a hídnál lévő játszóra megyünk vagy a Honvéd térre. Ábel egyenlőre a hintáért van oda.

Segítséget szeretnék kérni. A szomszédunkban lakik egy család, kislányuk júli. lesz 2 éves. Gréta koraszülött volt, 3 hónappal korábban érkezett. Pontosan nem tudom milyen bajaik voltak, de most már jól van. Az édesanyja aggódik, ugyanis nem beszél. Mindent megért, megcsinálja amit kérnek tőle, de nem beszél. Sem a védőnő, sem a gyermekorvos nem ad nekik tanácsot mit tegyenek. Van ötletetek???????? Nagyon köszönöm, az anyuka nevében is!

Mi jól vagyunk, Ábel ügyeskedik. Nyáron mennék pihenni Horvátországba. Ismer valaki bababarát szállást??? Homokos strand sem lenne hátrány. Köszönöm!

Szép napot, jó egészséget Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Sziasztok!

Bibi, semmi gond, hogy nem ismertetek fel, én is csak, hogy utólagosan is átnéztem a talis képeket, akkor tekertem vissza a memóriát a fejembe :D Legközelebb rádköszönök :D

Sajnálom a sok kis pöttyöst, Sarian üdv itt! Mindenkinek villám gyógyulást!

Lányok, totál bele bonyolódtam ebbe a bari himlőbe....nálunk a csaj be van oltva, a kicsit a 15 hósnál akarom beoltatni. Na most, azt hallottam, hogy a beoltott gyerkő is ugyanúgy elkapja!, csak kevesebb pötyije lesz és esetlegesen nem lesz szövődménye......Amikor beadattuk azt olvastam , hallottam mindenütt, hogy védelmet nyújt és esetleg 10% az esély, hogy megfertőződik. Most akkor hogy is van ez??? Az oviba már lecsengett nálunk a barih., de a házban a kis barátnő ovijába még csak most kezdődik és betyárul elkezdtem parázni a kicsi miatt, a fenének hiányzik a pöttyösödés, oltassam be hamarabb??

Gira, Hajnának grat a tudományokhoz és a kajáláshoz! Tomdi is sokára volt hajlandó bármi mást is cicedlin kívül elfogadni, most se egy nagy evő....mégis 11 kiló :D

Dancsi, hol van az a játszó ahova jártok?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Zsuzsi!

Nem tudom, ez megnyugtató e a barátnőd számára, de Réka is 21 hósan kezdett szavakatt mondogatni (nem beszélni :lol: ) Ő teljesen időre született és soha semmilyen fejlődési problémám nem volt vele. És annak ellenére, hogy én már másfél évesen folyékonyan beszéltem, abszolút nem aggódok Réka miatt. Szerintem a barátnőd se aggódjon!

A tali miatt én is irigykedek, Beán kívül még senkivel se találkoztam személyesen, pedig már évek óta írogatok ide... Remélem egyszer összejön, hogy én is ottlegyek.
Vendég

köszi lányok,aranyosak vtok, mindig tudtok +nyugtató választ adni!!!
Íme, mai kép:
Kép
Kép

Kép
gyanixi

Nyúlanyó: www.baranyhimlo.hu

Niki! Nagyon édes a lányod! És hatalmas! :)

Zsuzsi! A "nagyokosok" 3 éves korig nem igazán foglalkoznak a nembeszéléssel.
Unokaöcsém most múlt 2 éves, most kezdett el szavakat mondani, de össze még nem köti őket. Vitte tesóm emiatt korábban fejlesztőbe, ahol a legutóbb azt mondták, nyugi, semmi baja a kölöknek, majd fog beszélni. (Tesóm eddig azt látta, hogy Lottika 2 évesen folyékonyan beszélt, ezért is aggódott.)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Zsuzsu férjem unokaöccse 2 éves lesz májusba és nem beszél,csak fél szavakat gügyög,de nem izgulank a szülei,menni is nemrég kezdett csak el. Állítólag ez nem baj!
Mi többször voltunk Horváto.-ba nyaralni,nagyon szeretem,de homokos parton mi Makarskába voltunk,az pedig dög messze volt sok száz kilóméterre a határtól.Split környéke már plyan pálmafás,homokos. Ezen kívül szigeteken voltunk Pag-on és Rab-on,nekem az jobban bejött,ott volt aprókavicsos és sziklás part is. Mi apartmanban voltunk és étterembe vacsiztunk esténként,reggelit vittünk vagx vettünk a boltba. Így azt nem tudom mennyire bababarát egy szálloda.De szoktak erre figyelni jobb helyeken. Apartmant is találsz tuti olyat,ahol figyelnek erre,mi utazási iroda által voltunk mindig,és ott kell kérni.

Niki aranyos nagyon Réka,tényleg jó nagy baba,vagy csak a képen látszik úgy?!

Jobbulást a betegeknek!!!!
20140113113746

Sziasztok!

Nem tudom mi volt Marcival,de hála az megmozdult ma reggel.Két napig nem éreztem semmit,vagy csak tényleg éjszaka mocorgott. :lol:

Zsuzsu!

Szerintem sem kell aggódnod.Geri is már jóval elmúlt két éves mikor elkezdett gagyogni.De szerintem ez nem kor függő,van aki hamarabb csinálja és van aki később.

Timi!
Nagyon tetszik a babakocsi az egész családnak.
Találtam hozzá lábzsákot a neten már meg is rendeltem.Köszönjük.

Kép
Kép
zsanett26

Gira,
gratu az evéshez meg a felüléshez is! :)

diéta nem könnyű :( tej, tejpor, tejsavó, tojás szinte mindenben benne van sajna, 2-3 hét mire van eredménye, a tejedből pár nap alatt kimegy a cucc (talán 2-3), de a baba szervezetéből több időre van szükség, nekem anno 2-3 hetet mondtak

Boldi is eszik most, ma először evett margarinos kenyeret, egy fél szeletet, bejött neki és rájött a rágás tudományára is
3. napja, hogy nem beteg, és eszik és hízik, mint kismalac, remélem nem betegszik le újból (500-600 grammot fogyott megint)

zsuzsu,
egy 2 évesnek még nem feltétlenül kell beszélnie, sőőőőőőőőőőőőőt! Jozsó 2 évesen nem beszélt egyáltalán az apa, mama, nem, és társait leszámítva

Anita,
a barihimlő elleni szurira nekem azt mondta a doki, hogy igen, elkapja valszeg a gyerek, de lehet észre sem fogod venni, mert 1-2 pöttye lesz és nem lesznek szövődmények, és azok a pöttyök nem fognak viszketni, nem lesz lázas, elesett, nyűgös
nekünk nagyon ajánlotta, főleg Boldinál és meg is kapta már

én mellette vagyok, a kullancs sorozatból is megkapta már az elsőt

játszó: HArgita ABC mögött van, szeretem körbe van kerítve
Vendég

Sziasztok!!

Nagyon köszönöm a tanácsokat, segítéget!!! Holnap elmondom a szomszédasszonynak. Azért az elszomorít, h sem az orvos, sem a védőnő nem nyugtatta meg.

Utazás: igazából babaágy, kiskád, etetőszék kéne nekünk a szálláson na meg valami játszótér. Ábel szerintem már járni fog a nyáron, emiatt gondoltam homokos partra. Homokvár nyosztalgia :-)
Még Olaszországba is szívesen mennék, de nem ismerem . Ábel fél a sötétben, így úgy kell autóznunk, h odaérjünk sötétedés előtt.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Dancsi,nálunk a Barni nem eszik egyáltalán kenyeret!! :shock:
Sőt, így oda jutottunk hogy mi sem nagyon eszünk.
Basszus hogy megint fogyott a Boldi.
:?

Zsuzsu,én nagy dumás voltam,(vagyok),a Barni is elég korán elkezdett beszélni,most 20 szót mond,a barátnőm kisfia majdnem 2 évessen kezdett beszélni,most 2.5 év"es,és hát mit is mondjak,bepotólta a "lemaradását............. :lol: :lol:

Zsanett,örülök hogy megint mozog a baba,lehet hogy 1 kicsit pihizett!! :wink:

Nyúlanyó,ha látsz kiabálj rám nyugodtan!!! :wink: :D

Niki,teljessen egyetértek a Melinda válaszával a méricskéléssel!!
A Barni is össze-vissza szopizott,volt hogy eltelt 8 óra ,de olyan is hogy csak 1/2 óra!!
Viszont ,Dancsinak igaza van, nálunk is majdem 8 hónapos koráig a cicin aludt el a Barnabás............ :x

Kép
bibi226

Bibi,
Boldi most kezd leszokni a cicin elalvásról, olyan 70-30%ban alszik el cicin most

kenyeret most kezdett el enni, kinézte Jozsó szájából, így adtam neki és elfogadta, eddig csak rágcsálni kapott kenyérhéjat, meg ilyen puffasztott vackokat

remélem nem egyedi eset volt, és végre rendes kölök módjára kezd el enni, ha nem is nagy mennyiségeket, de legalább normális kaját
Vendég

Háj!!! Csajok kaptunk egy ilyen kiságyra szerelhető interaktív Disneys játékot!
Nekünk már van egy így erre nincs szükségünk, ha valakit érdekelne eladnám...inkább vennék valamit (pl kiságyat avagy a kiságy egy részét :lol: ) az árán...

Vadi új, dobozában van,kibontva sem volt.
A kiságyra lehet akasztani, a falra, menyezetre képeket vetít a sötétben, zenél, vannak rajta ilyen mindenféle kütyük amiket lehet huzigálni, csavargatni, csörgők...stb
Nagyon klassz kis játék :D
Kép

ceniko
Szeged

Niki! nagyon szép baba Réka, nekem a képen idösebbnek is tünik

Bibi! Orsi nem féltékeny, folyton simogatja, öleli, végre magátol is folyton mossa a kezeit, ez eddig vita tárgya volt :) Annyit változott csak hogy ha nem a babával vagyok folyton rajtam log, de néha még olyankor is mellémül és megvárja amig végzünk. Nekem engedi csak olyankor ha ráérek mossam a fogát, fürdessem stb. De amugy mindenre mondja hogy ezt Norbinak fogom adn, melléül és olvas neki, énekel ha sir stb. Szoval szerencsére jol fogadta. Éjszaka sokszor az a baj hogy nehezen alszik vissza, eltelik másfél-2 óra azalatt sokszor kell mellre tenni v. cumit követel, egyiknek sem örülök. De amikor már nagyon fáradt vagyok mindegy mivel csak aludjon el :lol:

Nyúlanyó! Orsi nem kapta el a bárányhimlöt tavaly az unokatesoktol, pedig mindkettönek nagyon durva volt. Az oltás majdnem 100% védettséget ad, de ha el is kapja, egy nagyon enyhe (dokinénink szerint max. 50 pötty lehet) lefolyásu lenne.

Kiakadtam tegnap. Felirattam a Neis-Vac-ot erre mondja a doktornö hogy most már ami nem kötelezö védöoltás, oltásonként el kell kérjen (rendelet) 2e ft-ot. Én erröl eddig nem hallottam, de jo kis plusz ktg. Amugy a rotavirus ellen ti oltattátok? Nagyon drágállom, a 2 oltás 36+4e a beadás, de annyi ismerösöm elkapta és korház lett a vége, az mindegyik babát nagyon megviselte, valszeg családi segitséggel de összekaparjuk az árát.

Melinda! megirod nekem az apartman cimét, elérhetöségét és hogy mennyibe került, mit adtak azért? Köszi. Képeket várjuk még!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen! Én is most írattam fel a Neiss Vac oltást (a régebbi receptem kiváltás előtt lejárt), nem kért tőlem a dokinéni semmiféle 2 eFt-tot!!!!!
Írok privit!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Élünk mi is elég régen jártam erre!Sok a dolgom az ikrek adnak bőven mostanában már éjjel is :shock: Aludni nem nagyon tudok ki is vagyok rendesen.Amikor tehetem pihizek napközben egyébként meg rohangálok fel alá a városban az ikrekkel.(merész tervünk egy lakáscsere :roll: )Szóval tényleg most alig vagyok itthon úgyhogy ezer bocsi hogy nem olvasok vissza és nem is tudom hogykivel mi van de puszika mindenkinek a betegeknek gyógyulás az újaknak üdv:)

Lehet hogy most egy darabig még nem, leszek .Majd ha elcsendesedett körülöttünk ez a ház téma akkor jövök.
Egy kicsit dicsekszem ha nem baj :oops:

Niki mondja hogy apa anya baba szuper édes csajszi.Napom óta próbálkozik az állásal kapaszkodás nélkül.
Norbika mászik fel mindenhová és folyamatosan jön megy a lakásban.Ő még nem"beszél" de iszonyat huncut és akaratos is.Szóval ég és föld a két gyerkőc:)
Mátém sokkal nyitottabb barátkozóbb lett talán rendbejön és olyan okat kérdez meg mond hogy csak lesünk apával:)

Na leleépek a csíkom majd átjavítom ha több időm lesz .%Rohanok a bankba!

Sziasztok.!

Kép
Kép
zitacicu2

Zita! Tölem sem kért most még, csak mondta tudjak rola ha ezt beadatom akkor majd fizetnem kell pluszban a 2e. A védönöm sem hallott róla, de mondja lehet hogy még nem vezették akkor be, mert mi május végén fogjuk megkapni, csak már most felirattam.
A dokinéni szerint elöirás, nem ö találta ki. Elhiszem neki.
Sok sikert a házhoz, én csak tudom mekkora nagy fába vágtátok a fejszét de megéri!

Macsek! Találtál orvost?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?