A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Csak egy pillanatra ugrottam be. Olvastam sokakat kezelte mindenféle allergiás kiütésekkel (sajnos :-( ). Nem maradt ki valakinek az alábbiak közül valamelyik krém? (Ami nem használt esetleg és már nem is fogja valószínűleg használni). Kijött a kontakt fém allergiám (hjah aki nem figyel mit tesz föl magára) és ezek vényköteles szerek, orvoshoz rohangálni, időpontot kérni stb. most nincs időm.

Szóval nincs valakinek esetleg kimaradva Elocom, Prednisolon, Hydrocortison, Depersolon, Alkcema, Lorinden A, Lorinden C. Bármelyik jó, használtam már szinte mindet, ismerem is.

Most rohanok, a lánykám, már nem nagyon bír magával, megyünk sétálni egyet a jó időben.

Előre is köszi akinek lesz esetleg.

Ági

Ági73

karmen: mi aza rotavirus?? én csak kapkodom a fejem, h milyen védőoltásokról írtok...és fizetősek?? :?:

Kép
gyanixi

Karmen,
ezt a plusz pénzt nem értem, nekem tegnap írta fel a doki Boldinak a kullancs elleni 2. oltást, és nem kért plusz pénzt

a rota elleni érdekelne engem is, de 36 ezer Ft?????????????????????????????????????? ne már! ez durva!

más:

vettem Jozsónak cipőt a kárász utcán a Bravó cipőbolt mellett van egy gyerekcipős, a cipi 1 hét után elszakadt, visszavittem, elzavart a hülye tyúk! :( beírtam a panaszkönybe, persze eredménye úgysem lesz
a téli csizmája is onnan való, az tél végén szakadt el, arra nem is reklamáltam, mert egy szezont kibírt, meg a blokkja sem volt már meg

viszonylag olcsó cipők vannak (szandi 6-7 ezer), de olcsó húsnak híg a leve.........
Vendég

Sziasztok!!!

Dancsi: ha meg drágát veszel, lemotorozza az orrát, így is úgy is tönkremegy. Én középkategóriás cipiket szoktam vadászni nekik..... Bár sztem amit te vettél az árából itélve az is ilyen volt... :roll: A hülye tyúkot majd jól megszidja a fogyasztóvédelem... remélhetőleg... :evil:

Más: ma reggel megszült a barátnőm. Az első fiával van otthon hosszabított gyesen mert a fia tartósan beteg, asztmás. És kapott az előbb egy papírt, hogy nem jogosult a kórházi ellátásra mert nincs biztosított jogviszonya :shock: Akkor ha gyesen vagy az nem biztosított jogviszony??? Csak mert én is azon vagyok most a Violával.... Akkor nekem is ki kell fizetni a szülésért az kórházi ellátás teljes költségét???? :shock: Úgy tudom, hogy ha a Magyar Államkincstártól kapod az ellátást (gyes) akkor az biztosított jogviszonynak számít, nem???????
Tud nekem ebben valaki segíteni????
Már írtam az ügyfélkapunak, még nem válaszoltak.....

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő,
passz :?

de ha gyesen vagy, az sztem biztosítási jogviszonynak számít
Vendég

Enikö! szerintem is jol mondja Dancsi!

Dancsi! Ja, szerintem is rohadt drága. Én is azt gondolom azért nem valoszinü mi is elkapjuk de félek ha nem adatom be leszek olyan szerencsétlen hogy mégis akkor meg nem bocsátom meg magamnak hogy sajnáltam rá. Arra gondoltam nagyiktol ezt kérjük ajándékba. És ti mikor kapjátok meg a szurit? Irtam mi május végén lehet akkor már fizetni kell de most még nem, a védönöm erre gondolt. A dokinéni kizárt hogy átvágna! Nagyon rendes nö, ö is mondta ne öt szidjam hanem aki kitalálta...

Niki! Hányás, hasmenést okoz, sokszor nagyon durva tud lenni, kiszáradással, korházi befektetést jelent és anyuka sem látogathatja. Amit kaptál a korházban csomagot abban volt egy kis tájékoztató füzet a rotavirusról

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Kell valakinek egy bontatlan levél Mercilon fogamzásgátló? Nekem nem vált be és nem akarom kidobni. Ingyé adom 8)

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok!

Rota ellen úgy tudom 6 hós korig lehet oltatni! Nekünk Tomdi 8 hós volt amikor Pipi újra elkapta a rota vírust, egyszer már volt 20 hósan is. Nah én mindent az ég adat világon fertőtlenítettem és állandóan hipós vízben kezet mostam! (totál tropára ment a mancsom, de megérte!) A kicsi nem kapta el szerencsére, ekkor mi is tudomást szereztünk a védő oltásról, akkoriban kezdték árulni, de mi már addigra lemaradtunk róla, mert ugye már betöltötte a 6. hónapot. Szerintem ha a nagyobb elkapja, mert ez általában a kisgyermekkor betegsége, akkor is meg lehet előzni, hogy a pici elkapja. Bár tényleg lelkiismeret kérdése, hogy beadatjuk e, ha Tomdi 6 hó alatt lett volna én beadattam volna, akármennyi is....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Köszi lányok a bari himlős válaszokat, remélem a szomszéd kiscsaj nem kapja el, de azért kerüljük őket 1000L....aztán majd a 15 hósnál beoltatom, de lehetséges csak a 18 hósnál, mert a 15 hósnál már nyár lesz, akkor már nem tombol a bh....nah mindegy micsoda gondjaim vannak :shock: :)

nyúlanyó

Sziasztok!

Gira! 2-3 hetet mondott nekem is a doki a diétára! Gratula az evéshez! :)

Dancsi! Az Asso cipők is ilyen árban vannak, a félcipők 6500-6600, a szandik 5400-5500, de szerintem nagyon strapabírók, kényelmesek, tiszta bőr cipők, nekünk nagyon bejöttek, nem szakadnak 1 hét alatt szét! :)

Niki! Réka nagyon édes! :)

Macsek! Mi van veled, hogy vagy?

Húsvétkor nagyon sok helyen jártunk, itt van 1-2 kép:

Nyuszisimi a nővéreméknél:
Kép

Csirkevizsgálat tudományos arccal :):
Kép

Dini megtalálta az egyik nyuszifészket a mamánál:
Kép

Dénes megtekinti a pacikat a lovastanyán a papával:
Kép

Zsuzsi és

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

zsuzsu72: Próbáljanak meg a szomszédaid egy logopédussal beszélni, ha már nagyon aggódnak; de szerintem sem gond, ha két évesen még nem beszél.

nyúlanyó: Akit beoltottak, az is megkaphatja, de lényegesen kevesebb kínnal esik át rajta, mint pl. az én lányom most. Barátnőm lányát is megkapta az oltást, mégis megfertőződött, de tényleg szinte észre sem vették, ahogy mesélte.
Egyébként úgy tudom, hogy egyszerre két oltást nem adnak be. Minimum négy hétnek kell eltelnie, ahogy hallottam, bármilyen oltásokról legyen szó.

ceniko: Ha gyesen, gyeden vagy, akkor biztosított vagy. Ez tuti! Rendesen utánajártam, papírt is küldtek róla, úgyhogy nem kell fizetned.

KépKép KépKép
sarian

25. hetes pocak:
Kép

ceniko
Szeged

Zsuzsi nagyon aranyosak a képek!

Enikő csini a pocid!Hol veszel kismamaruhákat?Mert egyik nacim sem ér már be,de szerintem a kismamanadrágok meg leesnek rólam,mert extra pici a pocim még.

Ti ezt hogy oldottátok meg?????
20140113113746

Sziasztok!

Jó rég nem voltam én sem, de nagyon nem volt időm mostanság.
Megpróbálok reagálni néhány dologra emlékezetből.

Először is üdv az újaknak! Sarian, Zsanett! :) Bocsi, ha valakit kihagytam!

Gira, kitartás a diétához! Ha tejallergiás lenne, akkor pár héten belül javulnia kell Hajna bőrének. A házitejjel egyébként nincs gond, jobb, mint a bolti homogénezett.

Niki, de jó, hogy javul Réka bőre, mi segített végül is?
Ezt a Halicar kenőcsöt én is kipróbálnám, hol lehet beszerezni? Sasban?

Karmen, jól érzem, hogy jobban bírod a strapát Norbival most? Orsika nagyon okos kislány!

Zsuzsi, Dénes nagyon aranyos a képeken!

Beszéd: Ha pesti lenne az ember, akkor érdemes lenne 2-2,5 évesen megnézetni a gyereket a korai fejlesztőben. A szegedit nem ismerem, én anno nem is tudtam, van ilyen. A logopédusok 3 éves korig nemigen tudnak mit kezdeni a gyerekkel, meg nem is mindegyik foglalkozik addig vele.
Benedeknek megkésett beszédfejlődése van, ha a logopédushoz megyünk, se mindig tud még most sem vele foglalkozni, mert ő inkább az érdekes új játékokkal játszik, mint hogy leüljön a könyv mellé...
Most lesz 4 éves, most már elértünk oda, hogy sok mondatot használ. De a tesók pl már 2 évesen kb így beszéltek.
Ha más gond nincs, sztem még egy fél évet lehet várni, utána érdemes szakemberrel megnézetni, ha másért nem, akkor azért, hogy a család ne csesztessen emiatt folyton. Nálunk ez volt. Én csak 3 éves kor után vittem logopédushoz.
Ma már lehet elvinném hamarabb az ODU-ba, hogy mindenki megnyugodjon, avagy ha kell, foglalkozzanak vele. Végül is az nem árt.

Anett, nekem van még egy gatyóm, ami jó rám, de én már használom a terhesnacikat is. Nembaj, ha pici a pocód, azt úgy csinálják, hogy jól össze is lehet húzni még az elején. Persze ha elég ügyes az ember, akkor meg is varrhatná, na én nem vagyok az . A szeptemberi terhes topicban van egy lány, aki megvarrja(átalakítja ) magának, érdeklődhetnél esetleg ott is.

Enikő, szépen növöget Lackó. :)

Zitacicu, sok sikert a lakáshoz! Nikinek grat. a beszédhez!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Orsi szerencsére nem ekcémás, hanem gombás fertözés. Gyanitom az uszitól. Krémet kapott, ha 10 nap alatt nem múlik el erösebbet irnak fel. Meg kezdödö kötöhártya gyull. van, emellett 2 hete köhög, mefolyik az orra, de most tiszta a tüdeje, torka.

Niki! Ti hogy vagytok ezzel, valóban ekcéma volt? Érdekes a boraxos krémet nem birjátok, még nem hallottam ilyet.

Nyúlanyó! igen, nekünk is ezt mondták a rota ellen max. 6 hóig meg kellene kapja a 2 vakcinát.

Erika! Igen most könnyebben viselem. Igaz hogy Norbi érdeme is, mert jol eszik, nem vacakol a szopival annyit mint Orsi. Na meg ö nem is bukos, ami megint sokat könnyit. Ti már kiköltöztetek?

Zsuzsi! Szuper lehetett a husvéti kirándulás, látszik élvezte Déneske!

Dancsi! Az Assot én is merem ajánlani, én már csak azt veszek.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Hajnal 3kor rohantam Bogival az ügyeletre, kruppos rohama volt, kapott szurit is :cry: Pedig itthon adtam neki, Calciumiscet, Zirteket, meg Sedotussint..... De muszáj volt elvinnem, mert féltem, hogy befullad... 2x hányt is a köhögéstől...
Írt fel a doki Rectodelt kúpot, bár van itthon, de amikor ezt felírták még kisebb volt és kisebb mg-os kellett, azóta gyarapodott a súlya..Most 100 mg-ost kaptunk...
Nem aludtunk semmit :( Úgy sajnálom szegényt, és semmi előzménye nem volt. Este fél 8kor jöttünk fel a játszóról, rohangált, jó kedve volt, egy felet sem köhögött egész nap...... :roll: Basszus ezek csak úgy lecsapnak a semmiből :shock: :cry:
No ez van! :(
Szép napot vigyázzatok a törpökre és magatokra!

ceniko
Szeged

Üdv.

Remélem, mindenkinek jól teltek az ünnepek. Peti is volt locsolkodni, nagyon élvezte állítólag. :) Anyósom varrt neki csinirucit, abban hódított.

Niki, nekem pont a hathetes kontroll után jött meg először…igaz, én nem szoptattam.
Nagyon csini a lányod a képen.

Zsanett, időbeli konkrétum nélkül: nekem Peti napközben alig mozgott, már epekedve vártam az UH-kat, hogy minden OK-e vele. A mozgásigényét akkoriban az én lefürdésem és elalvásom közötti időszak elégítette ki. :) Na jó, ha megéhezett, akkor is tudott jelezni…

Enikő, cseréljünk lakcímet! :D
Ne aggódj, a GYES is biztosított jogviszonynak számít. Régebben volt is szó a tévében erről, hogy pl. a tanulók is kaphatnak ilyen levelet, de nekik sem kell fizetniük. De látom, más is így tudja. :)
Látom, egyre kerekebb a pocid. Jó helye van bent Lackó-Bíbornak.
Szegény Bogi! Én csak remélni tudom, hogy Peti még csak a hajlamát sem örökölte az apja asztmájának, de amilyen mákom van, biztosan nálunk is lesz párszor ilyen rohanás… (főleg, hogy a családban van még asztmás, allergiás, stb.)

Bibi, új szomszéd miatt :( .
Nálunk most nagyon nyerő a kenyér, főleg a héja. Peti imádja rágcsálni.

Gira, na nálunk ez pont fordítva volt, én nem akartam kotyvalékolni. :P Mostmár csak vacsira (és néha-néha tízóraira) van bolti kaja, egyébként házipempő van.
A lényeg, hogy Hajna rendesen egyen. És persze gratula az új tudományhoz!

Zsuzsu, a hinta Petinek is tetszik, két napja levittük a szomszédos játszóra, és nagyon élvezte! Na meg mostanság az is nyerő neki, hogyha a mamámék kiviszik az udvarra, ezerrel teper a cicák után a bébikomppal, na meg nyulászik. :D

Dancsi, szörnyű ez a betegeskedés. Drukkolok, hogy a leadott súlyt Boldi gyorsan visszaszedje!
Én a szandiját Petinek a Centrumban vettem, és jó ideje teper már benne a szabadban is (a dédijeinél az udvarban bébikompmánia van), de még semmi baja sincs. Ja, és töredékébe került a általad leírtnak.

Kármen, én erről az oltásért pénzt kell szedni dologról tegnap olvastam egy másik fórumon. Én Petinek csak a kullancs ellenit adatom be, ezt már meg is beszéltem az orvosunkkal, de akkor még semmit nem szólt a pénzről. De 3 hét múlva rákérdezek, akkor megyünk tanácsadásra.
És ennyire durva Orsi bőrfertőzése, hogy terjedt? Gyors gyógyulást neki!

Zitacicu, drukk, hogy összejöjjön a lakáscsere!

Nyúlanyó, ezekkel a vírusos betegségekkel az a baj, hogy (az oltáson kívül) nem nagyon lehet ellenük védekezni, mert ugye az alapvető higiénés dolgokat mindenki teljesíti, stb. és mégis elkap(hat)ja a gyerek. Nálunk ugyanez volt, mikor Peti két hósan elkapta a campylobacter fertőzést, azóta sem tudjuk hogy mitől és hogyan…de ez ellen szuri sincs, de túléltük.

Zsuzsi, nagyon érdeklődő kisfiad van! Néha Peti is tud ilyen nagyon tudományos arcot vágni…meg tudnám zabálni!

Petroanett, esetleg próbáld ki azt, hogy egy számmal nagyobb ruhát veszel. Vagy ha otthon vagy, tehát nem dolgozol, akkor melegítőnaci, annál kényelmesebb nincs. (Legalábbis szerintem.)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Exi,igen itthon vagyok és melegítőben,szerintem is az a legjobb,nekem csak arra kellene pár csini ruha,ha megyünk vhova,és mi minden hétvégén megyünk általában.Lesz esküvő is májusba,elfogadhatóan kéne kinéznem.

Enikő ez szörnyű,nagyon sajnálom Bogit,szegény szörnyű lehetett. Bár nekem még nincs ilyen "élményem",el tudom képzelni!Gyors gyógyulást neki.
20140113113746

Anett, akkor (mármint esküvőkre, stb.) vegyél fel egy lenge egyberuhát. Addigra már bőven domborodni fog a pocid, szóval eltéveszteni sem lehet, hogy babát vársz, így büszke lehetsz majd magadra (egyébként is mondjuk). :D

Ági és
KépKép
exdeus

gerika: a halicar kenőcsöt mégnem sikerült kipróbálni, mert mire megírták, addigra elmúlt az arcáról.Végülis attól a krémtől, amit a bőrgyógyász adott, azt meg nem tudom milyen, mert úgy keverték és még azt sem tudom, h végülis szeroidos volt-e a krém.
karmen: nekem is fura a boraxos krém allergia, de nagyon úgy fest...
enikő: örülök, h összefutottunk...

Kép
gyanixi

Csajok: nektek nem szoktt tompán fájni a hasatok, úgy mint amikor meg akar jönni a mensi?(főleg császárosok)

ja, képzeljétek Rékánk 9 órát aludt egyhuzamban az este!!

Kép
gyanixi

Niki: Én is örülök, hogy taliztunk, Réka nagyon édes baba, apa klónja csak picibe :) ! A barátnődék "érdekes" nevet adtak a picinek :lol: :oops:

Csajok a kettesbe kik a nőgyógyászok és mi a véleményetek róluk??? Rákészülök, hogy ha mégis oda kéne majd menni szülni, hogy tudjam ki milyen.... :roll:

Exi: Sztem pl a macskától is csomó mindent elkaphat a gyerek :x
Amúgy közbe felhívtam az OEP-et és mondták, hogy biztosított nyugodjon meg, és júniusig fogunk kapni egy papírt amit vissza kell küldeni az OEP-nek kitöltve és akkor tisztázzák mindenki jogviszonyát....
Csak szegény olyan kellemetlen volt neki, hogy ott mindenki előtt tök hangosan rosszindulatúan mondta a kórházi alkalmazott, hogy X-né xyz, maga nem jogosult a kórházi ellátásra mert nincs benne a rendszerben.... Anyád :shock: !!! Legalább diszkréten mondta volna meg neki.... Bunkó! :evil:

Bogi jól van, éjjel nem volt semmi (gyógyszereket kapott azért). Jót tett neki a szuri!
Na tisztába teszek, büdi van :lol:

ceniko
Szeged

Hello mindenkinek!
Néha benézek,én is szegedi kismama vagyok,és a kisfiam Norbi 3-honapos.
Ceniko:Én a kettesben szültem a Dr.Katona Renáta volt a doktornőm,de szerintem a Dr.Sári Tamás egy nagyon rendes és lelkiismeretes doki.üdv mindenkinek,Lidia

nekem van egy aranyos 14-honapos pici fiam:-)
macko1983

Enikő,megkérdezhetem,hogy miért kellene a kettesben szülnöd?Ez most már így van,hogy be van osztva ki hova tartozik és csak ott szülhet?Akkor én a klinikára nem mehetek?Hiába jártam eddig oda?Nem értem én ezt az egészet!Tud vki erről vmit???
20140113113746

Üdv.

Enikő, na és? Ha nem most kapja el (már ha elkap valamit), akkor elkapja később. Semikor sem jó, viszont szerintem nem megoldás a strucc politika. :wink:
Egyébként maximálisan egyetértek veled, az ilyet már csak a személyiségi jogok miatt sem így kellene intézni!
Akinél én szültem, úgy se szimpi, de jót hallottam Tarnairól (ugye Vesm nála szült) és Atifról is. Ott szinte csak fiatal orvosok vannak, akik idősebbek, azok nem ügyelnek... De nem tudsz valahova átjelentkezni arra az időre, amikor szülsz? (Mert állítólag a szüléskori lakcím alapján sorolják be az embereket, de nem hiszem, hogyha pl. a klinika előtt folyik el vki magzatvize, és a lakcíme alapján a kórházhoz tartozik, hogy elzavarják.) Na persze még így sem biztos, hogy Emőkét fogod ki, mert ugye már csak az ügyeletesnél való szülés van ingyé.

Niki, nekem nincs tompa hasfájásom, nekem csak a hegem húzódik néhanapján.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Ági! Ez érdekes mert én ugy tudom, hogy a Campillot a csirkehus terjeszti, amit gondolom 2 hósan nem evett még:) Esetleg te lettél fertözött és átment a tejjel de téged nem betegitett meg. Én anno nagyon rosszul voltam töle, megviselt eléggé.
Igen, terjed a fertözés, de reméljük használ a kenöcs. Igaz a börbetegség 3 hete kezdödött, eleinte biztosra vettem elmulik aztán meg mire orvoshoz jutottunk...

A szomszéd kérdezte a patikust ö is ugy tudja hogy kell fizetni majd 2e ft-ot a doktornéninek oltásonként

Enikö! Hü de szörnyü estétek volt! REmélem már sokkal jobban van! Nekem a korházban a dokimon kivül még a Szabó Kornél (ö fiatal, nagyon lelkiismeretes!) meg a Gróf Endre jön be. Atid is nagyon szuper orvos szakmailag, és nagyon lelkiismeretes csak nekem drága,

Kép

Kép

Karmen
karmen

Exi: Ezt a strucc politikát mire érted?? :) Nem vagyok képben. Én arra gondoltam, hogy mivel van macskátok, lehet tőle nyelt be valamit a gyerek..... Pl a macska csirkehusis macskakaját evett és utána lesmárolta a fiadat.... :roll:
Az hogy mi nem tartunk macskát nem struccpolitika, nekem simán a belem forogna ha egy fedél alatt kéne laknom egy állattal (pedig szeretem az állatokat, de nem lakásba), vagy ha belegondolok, hogy a gyerekem ott sertepetrélne egy macska körül ááááááááááá :shock: :shock:
Sztem sok minden személyiségi vagy alanyi jogokba ütközik a mai magyar eü-ben. Pl az is, hogy a klinikára nem mehet be nagytesó megnézni az újszülött kistesót... Milyen dolog ez??? :( (Ez az egyetlen pozitívuma a kórháznak amúgy sztem, hogy ha másképp nem is, de legalább az üvegfalon át láthatja...)
Vagy ha bent fekszel a terhespatológián szigorúan ágyhoz kötve, akkor a már meglévő nagyobb gyerekedet hetekig hónapokig nem láthatod, mert 12 év alatti gyerekek még oda se mehetnek be látogatni.... Ez nagyon dúrva :( :shock: :cry:
Hja láttam tegnap a dokidat, nagyon ki vagyunk gyúrva kéremszépen :lol:

Karmen: Köszi az infókat...én ha oda kell menni szülni, akkor fizetni nem tervezek, minek??? Az a dolga, hogy ellásson, nem? Meg arra a 10 percre amíg bent lesz.... A szülésznőnek szivesebben adok :wink: Már ha megérdemli.... :?
Egyszerre hány doki ügyel amúgy a kettesbe a szülőszobán???? Szal ha ne adj Isten egy pancserhez kerülnék, akkor van választási alternatíva?????
Akkor most végülis mi a konkrét baja Orsinak???? Tudni már???

Anett: Ki is a dokid??? Azt mondják, hogy június 30-ig oda mész ahova akarsz, utána csak a területileg illetékes kórházba látnak el ingyé.... :( :shock: :roll:

Voltunk kint horgászni, de apa is hazajött, mert nagyon fúj a szél :(
E

ceniko
Szeged

enikő: én Atifnál szültem, nagyon jó orvos, de Sárinál is voltam, amikor Atif elutazott, Ő is klassz és előnye, h a klinikán és a II-esben is van!!
Tényleg fura nevet választottak, majdnem nem is jött meg időben az engedélyezés!!

Kép
gyanixi

Enikö! Igen, irtam hogy börgomba. Szerintem ezt akkor az usziban szedhette össze. Csak rossz mert vakarja is és terjed. Remélem a kenöcstöl elmulik.
2 ügyeletes van, de ez ált, azt jelenti egyik a szülöszobán a másik a nöi részen, ugy tudom. Hát van egy doki aki sokat ügyel, na öt tuti nem engedném hozzám nyuljom, de csak öt a többi még elmegy valahogy. De nyugi, komoly dolgot nem is biznak rá.

Niki! Nekem 1 hónapos lesz a sebem, néha huzodik csak, ha nagyon megterhelem magamat.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Enikő!

Én majdnem hat éve szültem a kettesben Atifnál,de életem legnagyobb tévedése volt.Most ezért sincs választott orvosom.Reggel hatkor szóltak neki telón hogy bennt vagyok és közölte hogy nem ér rá most bejönni mert dolga van,de azért havonta kétszer benyelte az 5000ft-ot a kétperces vizsgálatokért.Majd mikor már kinnt volt a feje a gyereknek akkor beesett.Na nem volt megtömve a hála pénzes boritékja. :lol:
Most meg Kajtárhoz járok mint körzetishez,de nagyon aranyos.
Mikor bennt feküdtem anno még szimpi volt Katona Renáta és Sári Tamás is.

Ennyit tudok hozzá fűzni.

Kép
Kép
zsanett26

zsanett: ez a te véleményed...nálam látod más volt a helyzet!!

Kép
gyanixi

Zsuzsi,nagyon édi Déneske,a papája nem járt be véletlenűl az interfurctba??
Annyira ismerős!!!

Csajok megkaptak a Gyvenac szurimat szerdán,és valszeg a barátnőm rossz helyre adta,mert begyulladt a helye,nagyon bepirult,kb. tenyérnyi nagyságura,és iszónyúúúúúúúúúan fájt!!
1 kicsit még minig fáj,de elkezdett mostmár össze menni.
Nagyon bevoltam sza... hogy ,hogy felkellnyitni!!!!

Enikő,sajnálom az éjszakáitokat,anno nekem is volt,aztán kinőttem.
Nagyon izgulok hogy a Barninál ne jöjjön elő,de az tuti hogy azzonal menni kell vele az orvoshoz!!!!
Jobban van már a lánykád???

Zsanett ,te elméletileg hol szülsz??

Kép
bibi226

Üdv.

Kármen, na az a szép, hogy Peti sosem szopizott. Nálunk egyedül a cica eszik nyers csirkemájat, de azt mindig anyukám adja neki, és természetes, hogy utána kézmosás van. Na meg akkor még Peti csak „fekvő üzemmódban” volt. Tehát ezért volt érdekes, hogy elkapta ezt a betegséget…

Enikő, a strucc politikát arra értettem, hogy ha nem itthon kap el valamit a gyerek, akkor bárhol összeszedheti (szomorú, de akár a játszótéri homokozóban is pl.), az meg nem megoldás, hogyha sehova sem engeded (el). Vili? :)
Na igen, nekem pl. a Klinikában az általad leírt dolog a legunszimpatikusabb. De nem mi sz*rjuk a spanyol viaszt…
Én úgy tudom, hogy a Kórházban csak egy ügyeletes orvos van, és két szülésznő. Na ezek szerint nem jól tudtam…nekem csak az maradt meg, hogy mikor szülőszoba látogatáson voltunk, az újszülött részen ki volt függesztve egy papír, azon egy napra csak egy doki jutott.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Meg mindig 2 az 1ben.
Nem vagyok az a turelmetlen fajta, de most mar Shreknek adnek igazat: Jobb kint, mint bent! Varom a fajdalmakat (ilyen se volt meg :) ), de meg semmi extra.
A pocim jo nagy, Husvetkor megmutattuk a Martelyi holtagnak is:
Kép

Karmen: Koszi a doki-tippet, mar be is jelentkeztem nala, korrektul szimpatikusnak tunik.

Niki: Olyan edes Reka a kepeken! Sajnalom, hogy vannak ezek az erzekenysegi dolgai, de biztos ugyesen elhagyja majd oket! Mehet majd neked az sms baby-szuletes ugyben? (De irnam mar! :wink: )

Kép
Kép
-macsek-

szia macsek:pont ma reggel gondoltam rád...jó nagy a pocid, de nagyon jól áll!!Türelem....Persze, h írhatod nekem az sms-t, várom is nagyon!!!Vigyázz magadra! Nagyon tetszik ez a kép róld/rólatok!!

Kép
gyanixi

Sikerült elcsípnem mosólygósan is!!
Kép

Kép
gyanixi

Sziasztok!
Voltunk dokinál, és mehet Bogi oviba mert negatív. Azért még köhög kicsit (de nem ugatósan)! Éjszaka 1x köhögött kb 10 percig, nem volt vészes....
Viola egész nap olyan kis nyomi. Reggel alig bírtam felébreszteni, aztán elvittem bölcsibe, délbe amikor mentem érte akkor szólt a dajka, hogy esett kelt egész nap, meg nyügi volt.... Remélem nem kapta el a vírust Bogitól... :roll:

Hja felirattam Bogimnak az utolsó -3.- kullancs elleni oltást, meg a Violának majd most kezdjük beadatni.... 1700valamennyi pénz lesz az oltás/db, és nem kell + 2000 ftot fizetni. Azt mondta a doktornénink (ugyanis rákérdeztem), hogy idézem: "nálam nem kell érte fizetni" Tehát van olyan orvos aki elkér 2000 ftot oltásonként van aki nem! És mondta, hogy hallomásból ő is értesült erről a 2000 ftról, és el volt képedve.... :roll: :shock:

Niki: ééééééééééééédes :)

Macsek: Tényleg nagyon szép pocid van, csini kismama vagy :)

Zozo: Dobsz fel egy pocakfotót te is??? Olyan rég láttuk tesólakot :)

Karmen: Elekrülte a figyelmem, hogy írtad, hogy gombás fertőzése van Orsinak, bocsika :oops: Remélem hamar helyrejön!! Vettek belőle tenyésztést???? Bár sztem egy gomba "jobb" mint ha pl ekcémás lenne, mert ezt egy kezeléssel elmúlasztod az ekcéma meg azért más.... Karmen ki az a doki, akiről fentebb írtál, hogy sokat ügyel, és komolyabb dolgokat nem bíznak rá....jöhet privibe is :lol:

Csajok mindenkinek köszi a dokis infókat! :wink:
Megyek lepihenek kicsit, keményedik a hasam.... :roll:

ceniko
Szeged

Enikő!

Tényleg szar lehet, ha a nagyobb gyerek nem mehet be meglátogatni a kistesót, meg az anyját :shock: Húúú, én el se tudtam volna képzelni... Réka még másfél éves se volt... 4 napig ne lássam.

Szerencsér Pécsen tuti jó volt

:wink:

Pár órával a szülés után:

Kép
Vendég

Nem értem, ha ott meg tudják oldani, és felfedezték az előnyös oldalát, akkor itt miért nem...
Ott egyébként azt mondta a szülésznő, hogy amióta megnyitották a látogatók előtt a placcot, egyáltalán nem növekedett a fertőzések száma, ráadásul szívesebben mennek oda szülni (mint a klinikára)
Vendég

Hírek felőlünk:

Hajna továbbra is pöttyös, de ESZEGET :D Ma volt az első szilárd kakija :lol: Szegény teljesen kétségbeesett :lol:

Réka nagyon bújós lett :roll: nem tudom, miért... és újra erőteljesen szopja az ujját :( Nála talán így jön ki a féltékenység, mert a hugával angyalian bánik :) Anyja helyett anyja. Ha ő kap valamit, vagy megcsikizem, vagy játszok vele, minden kör után mondja, hogy Hajnának is adjak/csináljam. Egyébként sokat játszanak már együtt, még egyáltalán nem veszekszenek :roll: kopp-kopp.
Épp tegnap a konyhából lestem őket. Réka táncolt a szoba közepén és kurjongatott. Hajna meg hangosan nevette. Akkor Réka odafutott hozzá, megölelte, azt mondta kedvesen : Te, te.. és megpuszilta, majd táncolt tovább. Hááát ne mondjam, hogy meghatódtam... :oops:
Vendég

Gira, de jó, hogy javul Hajna!
Egyébként a látogatással pont az a baj, hogy ahogy írtad, elvileg a fertőzések kiszűrése miatt nem mehet be kisebb gyerek, viszont egy influenzás felnőtt nyugodtan meglátogathatja anyukát, a babát, stb. Az, hogy mást lefertőz, mindegy. Tehát szerintem sem ártanának (sőt inkább használna) maguknak a Klinikán... :o

Niki, nagyon édes a mosolygós Réka.

Enikő, nem értem én ezt a doki-oltásért fizetés dolgot. Na mindegy, majd én is tájékozódom a mienknél.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Enikő, húúh nagyon sajnálom Bogit, iszonyat lehet ez a krupp, de örülök, hogy jobban van :D Pocakod nagyon klassz :D

Exi, azt hiszem, ha valaki fél óránként hipós vízben mos kezet kicsit túl megy a minden napos higiéniai dolgokon :wink: Jah és ha valamit nem muszáj azért ne kapja már el a gyerkő, csak azért, mert majd akkor máskor úgy is elkapja......

Niki, Réka nagyon jól el lett kapva mosolyogva, nagyon aranyos :)

Karmen, Orsikának jobbulást, hol kezdődtek a pötyik rajta?

Gira, Hajnának grat az eszegetéshez :D
Ma meg volt az első anyák napi bőgésem, kicsit korán kezdem :D Pipi ma elénekelte amit az oviban tanultak....szegény nem tudta mi bajom :D

Zsuzsi, Dininek nagyon klassz húsvétja volt, nagyon jók a képek, főleg a csirke vizsgálós :)

Macsek, a te pocid is hatalmas, csini kismami vagy! :)

nyúlanyó

Sziasztok!

Dénes a szép idő örömére betaknyosodott... :roll: No láz, no köhögés, az étvágya jó, kedve jó, csak folyik az orra már 3 napja, de mintha megnyitották volna benn a csapot :lol: , folyamatosan jön belőle. Emelett jön egyszerre 4 foga (egy ma áttört), ez vajon összefügghet az orrfolyással??:?:

Mivel a nózifolyást és a fogzást leszámítva jól van, besétáltam ma vele a belvárosba, mert galambot kergetni legalább annyira szeret, mint játszóterezni. Hazafelé menet elég jól néztünk ki, Dénes hatalmas morzsahalmon ült, szétnyammogott egy egész kiflit és apró darabokra zúzott egy tölcsért, amivel galambot etettünk, közben ugyi folyt az orra, én meg későn vettem észre, hogy megindult a tejem és eláztatta a baloldalamat... :oops: Ebben az állapotunkban találkoztunk Girával és két tündéri lányával (bár talán akkor még a pólóm száraz volt...talán...:roll:) nem volt nehéz megismerni a csajokat :), nagyon aranyosak voltak, Réka megvizsgálta Dénes babakocsiját. :)

Köszi a Dénes dicséreteket! :)

Bibi! Nem hiszem, a papa Baranyában lakik! :)

Niki! Édes a mosolygós Réka! :)

Enikő! örülök, hogy Bogi jobban van! :)

Karmen! Jobbulást Orsikának! :)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Sziasztok!

Enikő!
Én is a kettesbe szültem.Nekem is Renáta volt a dokim, le a kalappal előtte.Én (hangsúlyozom Én)nagyon meg voltam vele elégedve.(Ezt is zárójelben jegyzem meg:vele egy darabig nem találkoztok, mert júniusra várja a babáját.)
Volt "szerencsém" szülés előtt egy hónappal bent lenni :twisted: és akkor csupa lelkiismeretes emberrel találkoztam.Az orvosok is szimpik voltak.A nővérek és a szülésznők előtt pedig le a kalappal.Ezért is írtam egyszer, amikor vki hozzászólásában azt írta, hogy nem is baj, ha bezár a kettes, hogy gondoljunk bele, mennyi lelkiismeretes ember maradna munka nélkül!
A csecsemősök már más kérdés.(Ha jól tudom a klinikán se sokról lehet jót mondani, sztem az egyforma).Bár én róluk se tudok rosszat mondani, de lehet, hogy csak kifogtam!
A fürdő, wc állapota megint más kérdés, arról nem tehetnek az ott dolgozók.
Boginak jobbulást!

Dobok egy képek a FÉLÉVESRŐL! :lol:
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Csibe! Nagyon szép a mosolygós Gáborbaba!

Enikő! Megkaptad a privit?

Lányok, hol lehet megnézni, hogy a kórházhoz vagy a klinikához tartozom-e?

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Üdv.

Csibe, nagyon édes a mosolygós Gábor!

Nyúlanyó, persze, ha elkap vmit a gyerek, és a másikra (vagy önző módon magunkra) nem akarjuk (és miért is akarnánk) átterjeszteni, akkor minden dolgon túlmegyünk. Viszont, ha csak azért mosunk félóránként hipós vízben kezet (hogy idézzelek), hogy az egészséges gyerek ne legyen beteg, na az túlzás, és szerintem marhaság is!
És persze én sem vinném a gyerekemet harapós kutya mellé, hogy harapja meg, mert ha nem az, akkor másik megharapja. :wink:

Más: találtam magamnak jó játékot. :) Akinek van ügyfélkapuja, annak ajánlom figyelmébe a TAJ-szolgáltatások menüpontot, majd a megjelenő oldalon a Betegéletút részt.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!!

Viola belázasodott, nagyon fasza.......... :( Más tünete nincs, csak tűzforró volt amikor felébredt a tegnap délutáni 20 perces alvásából.... és nyűgös továbbra is,nyekereg, de más semmi, vagyis hát nem látok belé..... :roll: Este hűtőfürdőztem, és kapott kúpot, amit rögtön kikakált :lol: , így adtam neki újat. Éjel néhányszor felsírt, de nem volt vészes. Mindjárt hívom a dokit időpontért...
Bogi jól van megy oviba!

Gira: Nagyon klassz, hogy ilyen jó tesók a lányaid, itt a kis korkülönbség egyik nem elhanyagolható előnye :lol: Boginak is volt egy időszaka amikor véraláfutásosra szopta az ujját, de szerencsére hamar elmúlt. Sőt Bogi olyan 2,5 éves korába, néhány hónapig dadogott is :roll: (fiziológiás dadogás) De az is elmúlt szerencsére. :D

Nyúlanyó: Hát sztem a krupp van olyan car, mint az asztma, vagy egyéb felső légúti megbetegedés... :cry: Utálom :evil: De hát majd csak kinövi mostmár, kb 5-6 éves korukra növik ki......

Hja nem is mondtam, Boginak mozog a bal alsó 1-es fogacskája is, úgyhogy nemsokára valszeg megint jön a fogtündér és hozza a 100-ast :lol:

Viola a karomban teped, gyúrok bal felkarra vazze' :lol: :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Hja tegnap este rendszeresen kb 4-5 percenként keményedett a hasam,úgy, kb egy órán át. Nem fájt, csak éreztem, hogy piszkosul megfeszül iszonyat kemény volt, és hozzá társult az a "bizsergő" érzés az egész testemben... Gyors turbó magnéziumot nyomtam magamba és vízszintesbe tettem magam. Aztán bealudtam, elmúlt....
Jövő héten kedden megyek dokihoz, nagyon kíváncsi vagyok a máhszájamra :roll:

ceniko
Szeged

Hali.

Enikő, Violának javulást... De inkább abban reménykedek, hogy nincs nagy gond! Boginak mielőbbi fogtündér-látogatást. :wink:
Lackó-Bíborra meg vigyázz, habár két izgő-mozgó mellett nem nagyon lehet pihizni. :roll:

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Zsuzsi: az OEP honlapján meg tudod nézni,hova tartozol.Kiválasztod a várost meg a szolgáltatást (pl.:szülészet ) és kiírja,hogy hova tartozol.Én tegnap néztem meg és a kórházhoz.Parázok is rendesen,ma megyek a nődokimhoz vizsgálatra,meg is kérdezem,mi aa megoldás erre,hogy a klinikán szülhessek és ne kelljen fizetni.Valószínűleg bejelentkezem Sándorfalvára egy barátnőmhöz,és akkor a klinikához fogok tartozni.De addig még változhat is ez az egész,nem tuti itt semmi.

Csibe,Niki: tündériek e babák!!!!!!

Enikő:sajnálom Violát,gyors gyógyulást neki!Ez a fogtündér dolog nagyon aranyos!
20140113113746

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?