A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok!
Hódocska!
Én is csak azt tudom írni, hogy kitartás, és tényleg várjuk a híreket rólatok! Nagyon drukkolok nektek, és remélem, hamarosan kiengednek, nem kell végig benn lenned!

Monee!
Jobbulást neked is!

Tuncimami!
Jók a képek Sikondán, felnőtt is bemehet a gyerekmedencébe? Korábban azt hallottam, hogy nem, ezért még nem jutottunk el oda, pedig most 10 percre lakunk tőle, Komlón.

Mi holnap megyünk a 15 hónapos tanácsadásra, kicsit félek, egyrészt, mert szuri lesz, másrészt mert nem sokat hízott Violka szemmel láthatóan az 1 éves kontroll óta.

Kriszi, nem jársz már erre?

Üdv mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Netty!
Az elején én is nehezen bírtam, meg sokszor nagyon fáradt voltam és idegesített, úgy éreztem, hogy Peti csak szórakozik velem, hogy ne legyen egy szabad percem sem! Kép De aztán mosolygott egyet és elszállt minden Kép Mennyi idős is a te Kicsid? Nem olyan 3 hós körüli? Mert 3 hó körül van egy növekedési ugrásuk a babáknak! Szóval ha eddig nem így evett, lehet hogy csak e-miatt van!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a bíztatást, ma már sokkal jobban vagyok.

Lányok!

Egy jó tanács, mivel én most ilyennel foglalkozom. Az hogy felforraljátok a vizet, nem megoldás a fertőtlenítésre. A forralás során ugyan a baktériumok egy része elpusztul, de a vírusok maradnak, mert azok akár több ezer fokon is bírják. A forralással és a párával az összes tiszta víz elmegy és hát sajnos a maradék vízben sokkal több és nagyobb koncentrációjú mérgező anyag marad, mintha nem is csináltál volna vele semmit. A gyógyszer maradványok, a nehézfémek, a klór, ugyanúgy bent marad a kapott vízben, úgyhogy én nem ajánlom.
Mellesleg sajnos szintén tapasztalat, hogy a babavizek nagy többségét is rendes csapi vízből "gyártáják". Ez nem a reklám helye, de a Norbi babavíznek is ugyanolyan siralmas az összetétele mint a csapi víznek.
Ha szeretnétek egyszer tarthatunk egy össznépi víztesztelést, amikor megláthatjátok hogy mi az amit megiszunk nap mint nap...

Üdv.:
Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Én tisztított vizet iszom és azt forralom fel. Nem tudom pontosan milyen gép ami tisztítja (anyósomnál van ez a berendezés felszerelve), de ilyen 5 literes tartály van és egy berendezés ami állítólag "szétszedi és újra összerakja" a vizet. Ettől állítólag kipusztulnak a kórokozók, de szerintem az összes ásványi anyag is, bár erről nem szól a fáma. Erről hallottál valamit?

Zóra!

Eddig a 3,5 hónap alatt nem volt két egyforma nap, amikor ugyanúgy evett volna a Máté. Egy ismerősöm azt mondta, neki 1 éves a kislánya, hogy amíg csak szoptatott addig soha nem volt két egyforma nap.

Viki!

3,5 hónapos a Máté és kb. 2 hete csinálja ezt a szopási sztrájkot. Legalábbis én azt hiszem, hogy tényleg csak sztrájkol és mindenki azt mondja, hogy legyek türelmes és kitartó és akkor átvészeljük ezt a nagy változós időszakot.

üdv
Netty

Kép
netty11

Netty!

Hasonló rendszerrel dolgozunk mi is.
Ha meg tudnád mondani pontosan hogy milyen az a gép ami a Párod szüleinél van, akkor tudnék igazából igazat mondani. Kép

Ha olyan van mint nekünk, akkor felesleges forralgatnod a vizet az úgy tökéletes ahogy van. 5 különböző fajta szűrő szűri meg a gépben a vizet és mikor kifolyik neked a csapon, akkor abban már csak a tiszta víz van. Való igaz, hogy a szűrők az ásványi anyagokat is kiszűrik, de ne feledd a szervetlen ásványi anyagokat, csak a növények tudják feldolgozni, az emberek nem. Az ember teste csak a szerves anyagokat képes beépíteni magába. A vízben található szervetlen anyagokat, hogyha ki tudnánk szűrni és odaadnám Neked, akkor az olyan lenne mintha egy marék követ akarnék Veled megetetni és hát ugye azt sem dolgozza fel a szervezeted.
Biztos Te is hallottad már, hogy az orvosok javasolják, hogy időközönként váltogassák a termékeket a folyamatos ásványvíz fogyasztók. Ez azért kell, mert egy idő után a sok szervetlen ásványi anyag lerakódik a vesében és vese kő-vese homok lesz belőle.
Sokkal jobban tudod pótolni a napi pl. kalcium szükségletedet azzal, ha megeszel 10 dkg sajtot, mintha meginnál napi 10 liter ásványvizet. Kép
Szóval, ilyen szinten nem baj, hogy kiszűrődnek az ásványi anyagok, úgysem tudsz velük abban a formában mit kezdeni.

Monee

Monee

monee85

Jó reggelt Mindenkinek!

KépKép
KépKép
Kép

Viki+Peti, aki ma 34 hetes Kép

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Szia Viki, Szép reggelt mindenkinek!

Azt hittem, most hogy Hódocska muszályból lelépett, már nem is fog senki jönni. KépKépKép

Ugye nem fog ettől megállni a fórum? Kép

Mindenki! Hol vagytok?

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Viki!
Nagyon aranyos még mindig Kép) a kisfiad! Nagyon praktikusnak tartom azt a habszivacs szőnyeget, hol találtatok ilyen nagyobb darabokból összerakhatót? Mi vettünk egy adag kicsi "tapilapokból" álló készletet, de kevés mert már lekepeszt róla a Máté és nem találok sehol mostanában.

Monee!

Ozmózisos viztisztító berendezésből iszom a vizet. Ebből akkor tényleg adhatnék a Máténak minden további nélkül, ha elfogadná? Ez a víz meddig áll el üvegben? Kb. 2 napig szoktam fénytől védve tárolni, ezalatt elfogy 6 liter víz (ezt mind megiszom).

A Máténál még mindig tart a szopási sztrájk. Kép Tegnap 2 óránként kért enni és kb. 3 percig evett minden alkalommal. A szoptatási tanácsadáson is annyit mondtak, hogy türelem, pár nap és elmúlik. Hát remélem tényleg így lesz, mert már nem nagyon van lelkierőm tovább így csinálni. Kép

Netty

Kép
netty11

Netty!

Igen, ozmózis vizet Máténak is nyugodtan adhatsz. Egyébként nagyon örülök neki, hogy közvetve ugyan, de Neketek is ilyen vizetek van. Kép Ha lesz rá keret, akkor biztosan fogunk egy ilyen gépet venni Ócsárdra.
Mellesleg fogyókúrához is nagyon ajánlják ennek a víznek a fogyasztását. Kép
Nem tudom pontosan hogy mennyi ideig áll el, de szerintem nem lesz az állástól baja. Épp ez a lényege, hogy a "rossz" dolgok nem poshadnak meg benne. Ha a gépet rendszeresen használják, akkor nem lehet rossz tőle a víz.
Főzz belőle teát és egyszer próbáld ki azt, hogy mondjuk benne hagyod a filtert, mondjuk 3 napig. Csodák csodája nem lesz olyan undorító hártyás a tea teteje, mint a csapi víztől... Kép

Diadora!

"Visszaállt" a kölök a nagyszülői kényeszetetés után? Kép

Gira!

Hogy álltok a házzal? Mikor lehet költözni? Kép
Sokat kell rajta dolgoznotok?

Zóra! Kriszi!

Ti is jó régen jártatok már erre! Kép

Üdv.:
Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Végre van egy kis időm, amíg a Márk az ölemben alszik.
Tegnap voltunk doktornéninél, hát elkeserített egy kicsit. Márk még mindig sárga (tegnap volt 5 hetes), ezért most el kell végezni rajta pár vizsgálatot. Kép Remélem nem lesz semmi komoly!
A szoptatásról pedig annyit, hogy a doktornő szerint (ezt is) rosszul csinálom! Ugyanis napközben 2 óránként eszik, kivéve a délutáni alváskor, akkor 4 órát is kibír. Éshát ugye a doktornéni szerint 3 óránként kellene etetnem, dehát ha 2 óra múlva már éhes??? És még azt is mondta, hogy atért eszik ilyen gyakran, mert "ki van éhezve"!!! De könyörgöm, hetente 210-230g-ot hízik, akkor ki van éhezve??? Szóval kicsit kibuktam... Ja, és kérdezte, hogy bukik-e. Én meg mondtam, hogy néha igen. Erre a válasz: nem jól böfiztetem!!! Lassan már ott tartok, hogy meg se fogom hallgatni, amit mond! Mert hát ne mondja már nekem, hogy semmit se csinálok jól! Tisztára elvette a kedvem.

Szép napot mindenkinek!

Ildikó+Márk
Vendég

Sziasztok!
Évi!
Sikondán mi egyedül voltunk a gyerekrészlegben, így mi is bementünk, gondolom ha pici a gyerek, akkor a csúszdánál el lehet kapni, de a szülők nem lubickolhatnak. Nem nagy a víz, a 2,5 éves lányomnak derékig ér, így ő már egyedül is tudott csúszdázni. Érdemes kipróbálni, főleg ha ilyen közel laktok. Délután 1-2 órára is át lehet ruccanni, fizetni is az eltöltött idő arányában kell.
Éva
tuncimami

Holdviola!

Tudod, hogy nekem nincs babám, de szerintem sincs olyan, hogy mindent rosszul csinálnál. Te vagy az anyukája és kész! Kép
Konkrétan menjen a fenébe a doktornéni! Kép Egyébként azt hiszem, hogy a magyar egészségügynek ez a nagy rákfenéje, hogy mindenki mindent jobban tud mint a "betegek" és nem segítenek, hanem okosítanak. A többiek biztos fogják mondani, de ha a doktonéninek a Te szopiztatásoddal van baja, akkor keress meg egy szoptatási tanácsadót, hátha ő tud segíteni, legalább egy jó szóval.
Mellesleg azt hiszem, hogy most minden babának ilyen nyűgi időpontja van, ha elolvasod feljebb a beírásokat, akkor mindenki erre panaszkodik, hogy hol esznek a gyerkőcök, hol nem. Kép

Rakj fel Márkról képeket légyszi!

Monee

Monee

monee85

Holdviola!

Sajnálom, hogy a doktornő így áll a dolgokhoz! Én a helyedben keresnék egy másikat, ma már megteheted, nem úgy van mint 20 éve volt! Oda viszed, ahova akarod! Egyébként már korábban azt hiszem Nettynek írtam hogy Peti még mindig nem bír ki 3-4 órát kaja nélkül és már kedden lesz 8 hónapos, és gyümit, zöldséget is eszik már! Nekem azt mondta a védőnő, hogy minden gyerek más és mást, mint a felnőttek is. Van aki egyszerre sokat eszik és ezzel viszonylag sokáig kibírja, van aki meg sok kicsi sokra megy alapon eszik, mint Peti! Amíg szépen fejlődik, márpedig amilyen adatokat írsz az nagyon szép, addig ne törődj azzal mit mondanak! Vagy cserélj dokit!!!!

Köszönjük szépen a dícsérteket Peti nevében is! Kép

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Netty!

Nekem anyuék vették a habtapit, állítólg a Tesco-ban!

Viki

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Tanulok ezerrel, ezért ritkán tudok jönni.
Monee!
Nem Balázs volt nyügi,Gira kislánya.Szerencsére mi már kinőttük ezt a korszakot.Õ már rafkós és megtanulta,hogy hol mit lehet.

Peti baba nagyon aranyos és szépen fejlődik.

Gira!
Tényleg írhatnál mi van a házzal?

Dóri
diadora

Monee!

Nincs egy internetes oldala a cégeteknek?
Megnézném!
diadora

Diadora!

Bocsi! Kép
Írj nekem privátban és megdumáljuk hogy mit és hogyan! helyesmonika@gmail.com

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Köszönöm az aggódó sorokat, meg a nagy drukkot, azt hiszem szükségem is lesz rá.Kép Sikerült kibuliznom a hétvégére egy eltávot, de vasárnap vissza kell mennemKép. Eddig jóformán semmit nem csináltak, vért vettek és annyi, azt mondták felesleges minden nap az ultrahang (naná, szerintem is). Viszont aki csak tudta végigtapogatta már a hasam és mindenki mást mond.

A hátfájás totál kikészít, már a járkálás sem esik jól és egyre nőtt bent a betegségtudatom, pedig semmi vizsgálat nem volt, nem értem minek vagyok bent, ha minden oké hadd jöjjek haza vagy ha gáz van, akkor mondják azt és akkor tudom az OKÁT annak, hogy elviseljem a bentlétet.

Aztán mikor ma megláttam a reggelit, megvártam a vizitet és még mindig nem mondtak semmit, eltörött a mécses, szinte éhezünk ott bent, mikor itthon olyan jókat főzhetnék.... megkerestem a prof-ot, hogy kikönyörögjek legalább egy hétvégi eltávot, de ő a dokimtól tette függővé a dolgot. Az meg egész éjjel ügyelt (tegnap is dolgozott), de kénytelen voltam felhívni, feljött hozzám, én ráemeltem a könnyes szemeim, ő meg rámnézett a kialvatlan, karikás szemeivelKép és megbeszéltük, hogy vasárnapig hazajöhetek, persze pihenés, evés...stb. jótanácsok kíséretében.

Így most itthon vagyok és gyorsan tudok mosni, elintézni ezt-azt, mert kedden nagyon hirtelen jött ez az egész, veszek bentre kaját, mert ki tudja meddig tart majd az ottartózkodás. Hétfőn lesz egyébként uh legközelebb és éppen ez bosszantott, hogy akkor én minek fetrengek ott 1 hétig?

A megyeiről egyébként annyit, hogy valóban ez eddig a legkulturáltabb kórház, ahol voltam, tényleg nem annyira szörnyű, csak hát ott feküdni (már aki tud) egész nap?! Az egyetlen ami nagyon rossz, az a kaja, mármint hogy nagyon-nagyon kevés, pedig én tényleg nem vagyok nagy étkű, viszont cél a hízás és a baba méreteinek a növelése, ez elég ellentmondásos ennyi kaja mellett. Tipikusan az a hely, ahol még az ebéd után simán be tudnád vágni anyuka főztjét a desszerttel együtt, csakhogy nálunk nincs aki ilyen szinten tápláljon, férjem ugyan jön minden nap, de kb. 20 percünk marad a látogatási időből, mivel dolgozik és örülök, ha kis csokival, ásványvízzel ellát. Nem baj, most lesz bent felvágottam, kenyerem, sajtom ha visszamegyek.

Látom, itt minden nagyjából rendben van, ahogy olvastam és mégegyszer köszi a sok-sok drukkot. Nem merem leírni, hogy természetesen bárkinek örülök,aki arra jár és bekukkant, mert nagyon bízom benne, hogy olyan váratlanul, mint ma délben, talán jövő hét valamelyik napján is egyszer csak hazajöhetek, de a terhespatológián vagyok a 6-os kórteremben (remélem már nem sokáig).

Hétvégén még benézek hozzátok, sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Holdviola!
Én szinte ugyanabba a helyzetbe voltam mint te a szoptatással. Nekem a doktor néni azt "tanácsolta", hogy igenis napközbe keltsem fel 3 óránként enni és ne adjak neki 2 óránként. De ha egyszer akkor éhes. Engem a végén már nem érdekelt, hogy mit is mond, akkor tettem mellre amikor úgy éreztem, hogy éhes. Hallgass az ösztöneidre, Te vagy az anyukája. Mondjuk mi sajnos amíg szopiztunk, nem híztunk meg sokat is sírtunk(állítólag éhezett) ezért most csak tápot kap Krisztike. A doktor nénid szerint rosszul böfiztetedKép Lehet azt rosszul is csinálni? Böfizik nem? Akkor meg nem értem mi lehet a gondja a doktor néninek. Az, hogy néha bukik szerintem nem gond. Krisztike is bukik néha. Erre a mi doktor nénink azt mondta, hogy talán azért mert túl mohón kezd el enni. CSinálj mindent úgy, ahogy érzed!(A doktor néninek sem kell Márk minden egyes percéről elszámolnod)
Nálunk is nyügis napok vannak. Keddig nem volt különösebb baja, de megkapta a 2 hónapos védőoltást és azóta nem lehet bírni vele.

Kép
Kép
Kép
marcsy

Diadora!

Nem mintha titok lenne www.r-osmosis.com , csak ne vizezzünk már itt a topikban. Minden tocsogni fog. Kép

Hódocska!

Nagyon örülök hogy otthon vagy! KépKép
Hát igen, ez elég gáz így, hogy hízni mentél be és csak enni nem adnak, ráadásul még utálod is a kórházasdit, ez biztosan idegesít, az meg nem tesz jót a fejlődésnek. Mindegy, kitartást!

Előre bocsi, nem Téged cikizlek, de miért terhespatológiának hívják a helyet? Nekem totál az jön be róla, hogy terheshullaház-boncterem...
Ez olyan mint az életvédelmi osztály a rendőrségnél... aztán ők csak gyilkosságokhoz mennek ki. Kép Szép a magyar nyelv. Kép

Monee

Monee

monee85

Nah, a felét sikeresen elküldtem, most folytatnámKép Nálunk a legutolsó tanácsadás alkalmával, amikor kicsit kifakadtam a doktor néninek, normalizálódott a helyzet. Most tök normális lett, azóta nem gond, hogy Hisztike 2-2,5 óránként eszik. Most arra kell törekednem, hogy éjjel ne egyen.Kép Ami annyira nem érdekel, mert ha éjjel fölkel, úgyis adok neki enniKép Egy 2,5 hónapos baba szerintem még nyugodtan fölkelhet éjjel is enni.
Hódocska!
Nagyon szorítok, hogy minden oké legyen, fel a fejjelKép Gondolj mindig arra, hogy a baba érdekében kell a kórházba lenned. Tudom, hogy rossz ott lenni(én tuti nem bírtam volna ki)de ez van sajnos.Kép Vigyél magaddal sok-sok kaját és egyél nagyon sokatKép Vigyázz magadra!
Na, megyek is, nemsokára hazaér a férjem és még nem is tudtam főzniKép
Ha már nem jönnék mindenkinek kellemes hétvégét, itt a jó idő, mindenki sétáljon nagyokatKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok,
kösz a hiányolást, csak most tanulok, a párom el van kapva a melóhelyén, és Cicóval másfél hete nyomjuk a szobatisztaság-projektet. Zeze meg nem egészen két hét múlva egyéves lesz. Te jó ég, csak most született Kép
Jövök majd bővebben is, de most csinálja itt a hisztit, hogy szopizni akar - egészen megsértődött, hogy nem vettem fel. Mennem kell, most elhagyottan bóklászik körbe a szobában, néha búbánatosan elbődül, közben viszont Cicónak aludnia kellene (mellesleg Zezének is).
Mindenkinek szép tavaszt ebben a - végre - klassz időben Kép

Üdv
Kriszi
kriszi

sziasztok!
Hódocska:
nagyon szurkolok nektekKépés tuti nem lesz semmi baj.
monee
megkérdezhetem ki írta neked azt a szép levelet?lehet ismerem.
ugynéz ki marad a net,a párom nem tud tőle megválni,anyagi okok miatt akartuk lemondani..
na most rohanok,mert anyáknapi ünnepélyre kell mennem,de este még benézek4
pussz
Móni

cerka

Monee!

Köszi,meg fogom nézni,talán nem lesz, árvíz!Kép

Hódocska!

Jó hétvégét és sok erőt a kórházhoz!Mástól is hallottam, hogy "gyenge" a kaja!Én a Klinikán szültem, ott is voltak érdekes ebédek.Szoptató anyukáknak bab meg kelkáposzta.

sziasztok!
diadora

Hódocska!

Örülök, hogy hazaengedtek egy kicsit! Remélem minden jól alakaul majd és nem kell pár napnál többet bent maradnod!
Kaja: hát az minden kórházban szar, én a klinikán szültem és egyetértek Diadorával:szoptatós kismamáknak zöldborsófőzelék volt, másnap zöldbabfőzelék, harmadnap tök, majd paradicsomos húsgombóc, és ebből sem egy nagy adag, főleg annak, aki a baba érdekében inkább nem evett belőle! Vigyél magaddal, amit szeretsz ! Jó hétvégét és kitartást az elkövetkezendő napokhoz!!!Kép

Jó éjszakát mindenkinek!

Viki+Peti aki ma 34 hetes

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Köszi a bíztatást, remélem minden jó lesz, most feltöltődöm kicsit itthonnal és megint bírom pár napig.

Monee!
Először nekem is ugyanezek jutottak eszembe a patológia szóról, mint neked, de most épp egy latintanárnő a szobatársam és tőle tudom, hogy a pathologia tulajdonképpen eltérést, rendellenességet vagy ilyesmit jelent, tehát azok vannak ott, akiknek nem egészen úgy alakul a terhességük (veszélyeztetettek, cukorbetegek, kinyíltak, ikreket várnak...stb.)

Diadora, Viki!
Na, ez is eszembe jutott, hogy biztos a gyerekágyon sem lesz majd körültekintőbb a kaja. Itt is azon csodálkoztam, hogy pl. ikerterhesek is ugyanazt a kis morzsányi kaját kapják,áááááááá szóval mindegy. Fura, engem ez sosem érdekelt, mert amúgy sem vagyok nagy étkű, inkább válogatós, de itt olyan volt, mint a börtönbenKép cserélgettünk, tartalékoltunk reggeliről vacsoráraKépKép.

Ma jól elment a délután, majd még jövök.
Sziasztok: Timi

Kép
hódocska

Sziasztok!
Voltunk ma a Tubesben, (amíg még nincs radar) sajnos csak a Kis-Tubesig jutottunk, mert Csongi leesett egy bokros fáról, és megütötte a gerincét, lapockáját. Gyönyörű a medvehagyma virágzás, remélem látszik a képen!
Éva
Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
tuncimami

Sziasztok!

Tuncimami!
A képek nagyon jók, biztos jól éreztétek magatokat! Csongi esése Kép remélem nem fáj neki nagyonKép

Hódocska!
Kitartás!(egyébként a börtönben szerintem több / jobb a kaja, mert ott előírás van a menyiségre is!Kép ) Mindegy, ez van, vigyél magaddal, amit tudsz! Kép

Tegnap voltunk Harkányban anyuéknál, Peti ismerkedett a fűvel, fákkal, virágokkal... Nagyon tetszett neki minden, még aludni sem akart!!! Kép

Viki+Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

KépKép
KépKép
KépKép

Szép napot MIndenkinek!

Viki+Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Hódocska!
Én is nagyon remélem, hogy nem kell sokáig benn lenned, a kórházi kaja tényleg elég kevés és silány (én csak tudom, mert dietetikus vagyok), sajnos ez is a siralmas egészségügy része. Én mondjuk más területen dolgozom, ott főként fogyasztani kell a betegeket. Ha ott dolgoznék, én is azt mondanám a kismamáknak, hogy pótolják otthonról a kaját. Szóval tankolj fel, pihengess, és ne idegesítsd fel magad semmin, az a babának is jót tesz! Persze, tudom, hogy könnyű nekünk beszélni, de nekem úgy tűnik a beszélgetésekből, hogy neked nagyon jó személyiséged van, talán nem is vagy elkeseredésre hajlamos. Kitartás, és nagyon drukkolok én is, hogy minden rendben legyen!

Tuncimami!
Köszi a felvilágosítást, elnézünk mi is Sikondára legközelebb. Jók a képek, sajnálom, hogy történt a kis baleset!

Viki!
Édes Petike, ahogyan alszik, nem lehet vele betelni!

Holdviola!
Sajnálom, hogy nem úgy alakultak az első hetek, mint ahogyan szeretted volna, bízz magadban, kitartás!

Sajnálom, hogy mostanában többeknek adódik gondjuk, mindenkinek drukkolok ezerrel, hogy megoldódjanak a gondok

Itt nálunk pont most szakadt le az ég, még jég is esett, hát elromlott az idő...
Üdv mindenkinek: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!
Szép napot mindenkinek!

Olvastalak benneteket, de sajna arra már nem volt időm hogy írjak is. Elég sűrű volt a hétvége. Volt kis főzés-pakolászás, névnapozás, fűnyírás sok, árok ásás, kisbaba születés, és sajnos a Páromnak vasárnap meghalt a nagymamája. Kép

Hódocska (ha még vagy)!

Kedden meló után bemegyek az egyik ismerősömhöz a Megyeibe, mert szombaton megszületett a babája. Ha akkor nem zavarlak és még van látogatási idő, beugrok Hozzád is.

Viki!

Nálatok hogy állnak a ház dolgai? 3 hét múlva akkor már lehet is költözni?

Jevi!

Mi szerencsére megúsztuk tegnap az esőt. Elég gáz lett volna árkot ásni szakadó esőben. Mire kész lettünk addigra borult be, de megúsztuk az esőt.

Majd jövök még!

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Ahogy olvasom mindenkinek mozgalmas hétvégéje volt.
Monee!
Részvétem a párod nagymamája miattKép

Megkaptam az új telóm, csináltam is rögtön pár új képet a gyerkőcökről. Megpróbálom felrakniKép
Egyébként Krisztike péntek óta 2 óránként eszik 100-at. Pénteken próbáltam neki adni 120-at, azt hittem, majd így kibírja a 2,5-3 órát, hát az ki is jött belőleKép Azóta nem kísérletezek, kap 2 óránként enniKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Kép

Kép
Kép
Kép
marcsy

Kép

Kép
Kép
Kép
marcsy

Kép

Kép
Kép
Kép
marcsy

A minőségük sajnos nem lett valami jó, de még ki kell tapasztalni a mobiltKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

És mégegy a 2 nagyobbról az új konyhánkbaKépKép

Kép
Kép
Kép
marcsy

Marcsy!

Köszönöm. Bár az igazat megvallva, már nagyon idős volt a mama, számítani lehetett rá, hogy akármikor bekövetkezik a dolog. 93 évesen, 40 kilósan és lábon átvészelt combnyaktörés után nem nagyon lehetett másra számítani.
Tudod, a sors furcsa iróniája volt, hogy egy baba megszületett, egy ember meg elment közülünk.

Jók a képek! Mellesleg nagyon sztem ne számíts más minőségre, mert a telefon az telefon, nem fényképezőgép.
Krisztike-Hisztike nagyon aranyos még így is! Kép

Holdviola!

Te hogy boldogulsz Márkkal?

Tuncimami!

Hogy van Csongi háta?

Cerka!

Az "szerelmes" levél küldője Zoliként írta alá a levelet. Nem tom, hogy lesz-e még folytatás, mert hétvégén pl. megint bikinifölsőben küzdöttem a fűnyíróval. Gondolom ez ihlette meg az írót az előző alkalommal is. Kép
Nem nagyon érdekel a dolog, majd max ha nagyon elharapózik a dolog, akkor megkérjük a rendőr-kommandós barátainkat, hogy látogassanak meg minkat gyakrabban Ócsárdon.

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
Húúúúú,hát ez a hétvége....kész rémálom voltKép
Majdnem az egész hétvégémet a kórházban töltöttem a danival.Okoskám lefejelte az ablakot,és agyrászkódást kapott,mentünk az ügyeletre,bent is tartották megfigyelésen,de tegnap már hazajöhetett.igaz 1 hétig nemmehet suliba,és feküdnie kell.és 1 hónapig nem tornázhat.na most ez igen nehéz egy ilyen eleven gyereknem,mint az én fiam,rengeteget veszekszek vele,mert nem akar feküdniKépaz idegeim annyira kivannak,hogy ma reggek úgy mentem vele vissza a klinikára,h az ajtónkat nyitva hagytam,benne a kulccsalKépmég jó h ezt más nem vette észreKép
és persze ráadásra a kicsi nem hagyott nyugton éjjel,kb 2 órát aludtamKép
és az egész lakás tiszta kupi.
elegem van....
bocsi h így kiöntöttem magam,de sajna nincs kinek.
na ha tudok később benézek.megpróbálom ezt a disznóólat rendberakni.
pussz

ui.:jók a képekKép
monee:így nem tudom ki lehetett.pontosan hol is van a házatok,melyik részén a falunak?

móni

cerka

Sziasztok!
Csongi háta jókora horzsolással megúszta az esést, szerencsére a gerincének nem lett baja. Nagyon féltem, mert nagyon fájt neki, és az nem látható, ha ott belül sérül valami. Kérdezgettük, hogy nem zsibbad-e, de nem. Ma reggelre Csenge lett beteg, alig, hogy a nagylány meggyógyult, pedig pénteken utaznánk a nagyihoz. Bízom benne, hogy addig rendben lesz.
Cerka!
Próbálj lazítani, a nehezén már túl vagytok! A kupi elfér, a nyugalmad mindenkinek többet ér, mint a csillogó-villogó lakás. Kitartás!
Éva
tuncimami

Cerka!

A közepén. Kép A tó mellett álló sárga romos ház melletti kevésbé romos a mienk. Nincs kerítés (szerintem nem is volt Kép) és a hatalmas telek szélén áll egyedül a ház.
Tegnaptól Ócsárdi lakosok vagyunk, megjöttek a lakcímkártyák. Kép
Megnyugodtak már a kedélyek otthon?

Ma megyek be a Megyeibe a barátosnémhez, meg a pici bébi fiához. Ha van rá lehetőség, meg idő, akkor beugrok Hódocskához is.

ÍRJATOK! Kép

Monee

Monee

monee85

sziasztok!
monee
ott volt az unokabáttyám háza isKépcsak kár hogy ő már nem lakik ott,sőt seholKép
Az én barátnőm is most szült,neki is fia van,Anett a neve.a kicsinek meg asszem Martin.
hódicskának sok sok türelmet,és pihizzen sokat.)
Gratulálok az új lakcímedhezKépén már nem is tudom,asszem,kb 7-8 éve nem vok ócsárdi.szerettem ott lakni.
na megyek,mert a kupi nemnagyon tűnik el magától.Képhiába pakolok minden nap,meg se látszik.
na majd még benézek,puszi mindenkinekKép
móni

cerka

Cerka!

Hát az az igazság, hogy én is Anetthez megyek, akinek a kicsi fia Martin. És van egy Niki lánya, aki olyan 10 éves lehet. Kép
Kicsi a város? KépKép

Monee

Monee

monee85

Monee
hát igen.Képnekem reggel mondta a niki,hogy megszületett a kistesója péntekenKépHa beszélsz vele,gratulálok neki,mihelyt tudom,felhívom,csak most nincs pénz a kártyámon.
Részleteket is szeretnék tudniMartin súlya,hossza,stbKép

cerka

Sziasztok!

Marcsy!
A képek szupik Kép

Monee!
Gratula a költözéshez! Kép A mi lakásunk is kész van már, pénteken nézzük meg!!! KépElvileg 1-én költözünk is, ha minden ok.! Kép

Hódocskának kitartást és sok erőt a kórházi napokra!

KépKép

Viki és Peti, aki ma 8 hónapos

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Viki, Cerka, Monee!
KösziKép
Viki!
Nagyon édes a Petike, azok a csodás szemek....Kép

Hisztikém 160grammot hízott egy hét alatt. A doktor néni egy kicsit kiakadt amikor mondtam, hogy 2 óránként eszik, de végülis nem baj. Az a lényeg, hogy hízzon. Sétáltunk egy nagyot ebbe a szép időbe, amióta hazaértünk, csak alszik és alszik...
További szép napot mindenkinek, Hódocskának kitartástKép
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Sziasztok!

Bocs, hogy nem jöttem már tegnap, de úgy elszaladt az idő és este inkább az ágyat választottam. Kép

Voltam bent a kórházban Hódocskánál. Először is üdvözöl mindenkit és ha a kórház felé jártok akkor szívesen dumcsizna egyet mindenkivel.
Én nem jártam még a Megyeiben, de tényleg kultúráltabb mint amire számítottam. Lehet hogy hülyeség amit mondok, de ennyi pocakos csajt én még nem láttam egy helyen. Kép Furcsa volt, hogy mindenki maga előtt tolja a pociját, csak én nem. Kép
4 kismamival van egy szobában és ahogy láttam egészen jól elvannak. Asszem úgy fogalmazta meg Hódocska, hogy olyan az egész mint egy diákszálló, a nővérek rájuk sem bagóznak, meg ilyenek. Magyarul nincs kórház hangulata, csak nem mehetnek ki onnan. Ahogy észrevettem neki szerencsére elég jó természete van az ilyen idegenekkel együtt lakáshoz, mert nekem biztosan kihullana a hajam tőle. Kép Mennek ide-oda, fel a gyerekágyra megnézni a csecsemőket, látogatják egymást és -sajonos- ahogy én láttam elég rendesen "hülyítik" is egymást. Hódocska azt mondta, hogy túlélhető a hely, csak igazából az zavarja, hogy nincs értelme annak hogy ott legyen. 1 héten 1 ultrahang van, meg reggel vizit és jóccakát, a többi időben malmoznak. Kaja nincs sok és sajna neki nincs is olyan aki tudjon vinni otthonról, ezért inkább hideget eszik. Jól eltervezte szegény, hogy dolgozik ameddig dolgozik és amég meg nem születik a bébi, elrendez mindent maguk körül, pihizik egyet, kicsit kiélvezi a szabadásgot, aztán most meg tessék. Faros a baba, ráadásul picinek is találják a dokik a pociját, de persze hol az egyik doki ezt mondja, hol a másik meg azt.
Ha minden jól alakul és mondjuk nem nyílik ki a méhszáj, akkor valószínű hétvégére hazajöhet megint egy kicsit. Kép

Cerka!

Először Anetthez akartam beugrani, de amikor bementem a gyerekágyra, közölték hogy már hazament. Kép Mondtam, hogy jajdejó, otthon biztos jobb nekik, úgyhogy ne tudtam beszélni vele. Kép Később Hódocska mondta, hogy tegnap reggel sok anyucit hazaengedtek. Kép

Gira!

Mi a helyzet a kéglivel?

Marcsy!

Örülök hogy Krisztike szépen gyarapodik. Gondolom a sírós időszaka után most megváltás hogy ilyen csendben van. Remélem Te sem emészted az miatt magad, hogy nem tudtad szopiztatni! Kép

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!
viki
nagyon szép a kicsifiad.Kép
Marcsy
az én tapasztalatom az,hogy nem kell mindenbe beavatni pontosan a védőnőt-dokit,pontosabban a baba kajálásába.én mára megtanultam,hogy amíg nem látom hogy komolyabb baja lenne a kicsinek,addig azt mondom,hohy minden rendben van.pl zsozsó is 1,5-2 óránként evett miutá
n megszületett,előx elmondtam a dokinak,erre jól lehordott,hogy miért csinálok ilyen.utána úgy gondoltam,nem ondok többet a dokinak.én úgy tudom,hogy a baba nagyon is tudja,mikor éhes,és mikor elég neki a kaja.igaz ő 1 hónap alatt 7-800 g-okat hízott,és megkaptam,hogy túletetem,és diétára kell fogni a 3-4 hós babát.ez a mondata volt a végső elhatározásom,hogy a dokinak nem kell mindent tudniaKép

Monee
tegnap nem bírtam tovább,és a matávról felhívtam az AnettetKépakkor még bent volt,és várta,hogy most hazaengedik e vagy nem.ezekszerint hazamehetett.Kép
Én feküdtem itt a megyeibe,a régibe is,meg az újban is,igaz az újban csak pár napot.Hát tényleg ég és föld a kettő,mármint kinézetre,de a nővérek,és dokik hozzáállása ugyanolyan maradt.
Amikor az ikrekkel voltam terhes,már a 32.héten be kellett feküdnöm,38 hetesen születtek az ikrek,és még + 2 hétig bent kellett lennem,mert belázasodtamKéphát nagyon hosszú volt,és nagyon nehezen viseltem.
Ma nem mentek a nagyok suliba,mert megyünk szemészetre.
hú annyira fáj a fejemKép
megyek is sztem iszom még egy kvt.
Na majd még jövök.

cerka

Sziasztok
Monee!
Az elején, én úgy álltam neki, hogy szoptatni akarok és kész. Amikor a tápszerhez nyúltam tiszta lelkiismeret furdalásom volt. De amikor láttam, hogy Hisztike sokkal nyugisabb és éjjel sem üvölt, megnyugodtam:-) Most már csak az a baj, hogy amíg "éhezett" sokat, nagyon sokat volt kézben és teljesen hozzászokott. Nagy ritkán alszik el egyedül, általában úgy kell ringatni. A folyamatos csssssssssssssssssssss hangtól már a férjem is meg én is álmosak vagyunk a végén. Amikor nagyon kivoltam, hogy nem tudtam szoptatni, arra gondoltam, hogy neki talán jobb a tápszer és most az az első, hogy Õneki mi a jobb nem az, hogy nekem hogy kényelmesebb.
Cerka!
Most már én is így gondolom. Amikor kérdezni fogja a doki, hogy hány óránként eszik, tuti, hogy azt fogom mondani, hogy 3 órát kibír és már éjjel sem kel föl:-)
Húúúú, de elment az idő, egész nap a szekrényeket pakoltam. Mindenkinek elővettem a nyári ruhákat.
Hisztikének még nem pakoltam el a meleg rugikat, mert pont olyan kis fagyosszent mint én:-) Tegnap is... egész nap egy meleg kising, egy rugi meg a pólya, a pólyát még le is kellett takarnom egy kis pléddel:-( Ha kivettem a pólyából összehúzta magát, "márványos" lett a bőre és nekiállt csuklani.
Na, megyek is, még nem is főztem meg az ebédet.
Lehet, hogy még benézek:-)
Marcsy

Kép
Kép
Kép
marcsy

Hmmmm, megint érdekes az Õ betűmKép

Kép
Kép
Kép
marcsy

Vissza: Lakóhely szerint