A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Zozo: milyen oltást adattál be tegnap Vivinek?? Amúgy hogy vagy? POcak? Voltál UH-án???

Ancsuka: lehet hogy azért nem szólt a védőnő, mert a gyerekorvosok tegnap kapták meg a rendeletet :shock:

Karmen: Nekünk még áprilisba kiírta a doki az FSME oltást, csak betegek voltak a csajok+ Bogi karja eltört, annyi bajunk volt, hogy elfelejtettem kiváltani :oops: És tegnap kértem új recipét mert lejárt a határidő és most az Encepurt írta ki (még nem váltottam ki) Ez a Nesi Vac ugyanaz mint a másik 2? Mivel itt a babaszoba.hu holnapon csak ezt a másik 2 oltást említik:

http://www.babaszoba.hu/topics/articles?aid=242

Amúgy meg itt kiváltom és hazamegyünk Szabadkára és ott beadatom ingyé! Ennyi!

Nem tudja valaki, hogy a kullancs az meddig marad az emberben? Úgy értem ha belemegy és megszívja magát, akkor utána távozik vagy akár hetekig hónapokig is benne maradhat a testünkben????

Niki: Sztem ha szopik és az anyatejet elfogadja, akkor ne sokkold magad, mert akkor minden oké, nagy baja nem lesz/lehet :wink: Az éjszakáitok milyenek???

Exi: Petit Isten életesse, bakker már 1 éves :shock: Hihetetlen! :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Niki,
hívj fel egy lll-les tanácsadónőt, lehet tudnak okosat mondani

www.lll.hu

itt találsz telefonszámokat is!

Boldi is ezt csinálta, semmit nem fogadott el és ő is 3 hósan kezdte a sztrájkot, ezt onnan tudom, hogy akkor volt nálunk parkettacsere és anyukáméknál laktunk pár hétig, horror volt

elmúlt, ne erőltesd, egyen annyit, hogy ne száradjon ki (annyit tuti eszik is, no para)
Vendég

Zsuzsi,Dénesnek jobbbulást kívánok!!! :wink:
A fogacskája miatt lázas??? :?

Lányok,akkor jövőhét csüt. 4óra Csillagtéri játszó az jó??? :D
Ancsuka a talira bárki jöhet nyugodtan.

Exi,petinek boldog szülinapot kívánunk!!! :D :D

Niki,ne keseredj el a Barni,8 hónapos koráig az anyatejen kívűl semmit nem fogadot el!! :wink:
Valszeg van bőven tejed,ami neki elég!!
Nálunk a nagy melegben ívott csak vizet,de főleg akkor mikor már elkezdett szilárd táplálékot enni!!
Szóval, még szvsz 3 hónapos Rékának, kár bármit adnod!!
Van bőven tejcsid!!
De ez az én magán véleményem!

Zituska,és amúgy hogy vagy??
Hányingermhányás??

Timika,a Kristóf hogy van???

Kép
bibi226

Enikő!
most olvasom h. nem lesz a dokid szülésnél :( , de legalább nem kell majd fizetni :) szülésznőd lesz? azt most lehet v. nem választani?

most kapott kötelezőt 18hósat, meg kullancs ellen, 1hónap múlva kapja a köv. kullancsot és barihimlő ellenit.

UH-n nem voltam majd kb. 2hét múlva lesz (csak el ne felejtsek telefonálni
:roll: )
Vendég

Gyanixi!

Vaaaaaaaaan :D Nem akarlak elkeseríteni de Hajna pont ilyen... nálunk is így kezdődött, csak sajna most ő 9 hós, és még mindig nem kell neki más az anyatejen kívül :roll:
Nálunk is pont így volt: 3 hós korától alig tudtam rávenni a szopizásra is. Nekem is azt mondták, jön a foga, még be is írta a doki a kartonjára... aztán 7,5 hós volt, mikor kijött :wink: Szóval nem ez volt a gond. 6 hós korában el akartam kezdeni a hozzátápit, de 8 hós koráig ugyanígy szembehányt minden idegen ízre. Most már legalább megnyalogat mindent, de az nem evés :roll: Szóval kitartást!

Enikő!

Én nem tudnék úgy élni valakivel, hogy nincsen meg a 100%-os bizalom a jelent és jövőt illetően :roll: Én a mindent vagy semmit embere vagyok :D

Az tudod, hogy Zalán az ősmagyarok ellensége volt? :wink: Most olvastuk el Rékának a mondák könyvét (kb 3 hónap alatt) Jól megszívatta a 7 vezér ő meg elinalt (lsd Zalán futása)
Egyébként ha a rokon szálat nézem, a Hajna név is a Zalán futásából van :wink:
Vendég

Basszus, ezt én sem tudtam, hogy fizetni kell a nem kötelező oltásért! :shock: Doki néni nem mondta még...
Boti a 18 hóssal kapja a barihimlő ellenit, szerencsére az csak 1 oltás.
A kullancs ellenin még gondolkozom..
Durva, hogyha igazolást kérek 3-6000 Ft!!!!!!! :shock: :evil: :shock:

Ezt a netes időpont kérést ki fogjuk mi is próbálni, mert át kellene jelentenünk a lakcímünket (enyém meg Botiét), na meg az útlevél...
Szerintetek ezt a két dolgot el lehet intézni egy alkalommal, vagy két időpont kell majd??

Tali:
A csütörtök délután nekünk szupi lenne!!!!!! :D
Megyünk bárhova!! :lol: :lol:

Bibi :)
nincs semmi kellemetlen tünet, főleg hányinger nincs szerencsére! Remélem, nem is lesz! :D
Szinte el sem hiszem, hogy babát várok :lol: , folyton a tesztet bámulom vigyorogva! :lol: :lol:

jajj, el ne felejtsem:
Petinek nagyon boldog 1. szülinapot kívánunk!!!

Kép
Kép
zituska28

Dancsi!

Nálatok mikor múlt el ez az evési sztrájk??? És mikor fogadott el már mást is? Boldinak a tejérzéenysége miatt alalkult ki?
Kezdem uuuuutááálni a szoptatást :oops:
A bőrgyógyász legutóbb azt mondta, hogy "Hát az anyatejben rengeteg olyan anyag van, mitől kiütéses lehet :evil:
Csakugyan olyan mindenható az anyatej??? Az a sok méreg, amit tőlem kap, az biztos olyan jó neki??? Biztos hogy normális, hogy még mindig nem eszik mást, és ebből sem eleget?
Nem merülnének fel ezek a kérdések, ha nem lenne olyan a bőre, mint akit most mentettek ki az égő házból :(
Vendég

Gira: Tudom, de a zuram az összes névjavaslatomat leszavazta :( (Zsolt, Csanád, Csongor) és ez az egyetlen ami sztem normális a listából amit elmondott :roll: És Zalán névnapon született :wink:
Hja amúgy apánk az összes lánynevet amit javasoltam lefikázta :evil: Aztán mondtam neki, hogy oké akkor mondjál te!! Persze egyetlen egyet sem mondott, mert szerinte nincs szép lánynév :? :roll: :evil: Bezzeg a fiúnevek!!! :twisted:
Amúgy azért nem akartam nagyon "szélsőjobbos" nevet a gyerekeknek, mert kettős állampolgárok mindannyian, és nem akartam ez miatt kellemetlenséget.... :roll:

Zituska: Tuti, hogy 2 különböző időpontot kell kérned, nehogymár egyszerre mindent elintézz, hát hogy képzeled Te azt! :shock: :lol:

Zozo: Sztem lehet választani szülésznőt ha minden igaz, majd utánajárok..... Jövő héten csütörtökön mennek a szülésfelkészítősök a kettes kórházba szülőszobalátogatásra. Megyek velük, sose lehet tudni :wink: :D

Bibi: Mi fél 5ig a fejlesztőbe vagyunk csüt., de utána elmegyünk a jáccóra. A Retek utcaira gondolsz a Máltaira?

ceniko
Szeged

Gira,
tartott vagy 2 hónapig ez a sztrájk, akkor még napi 6* kellett volna szopiznia/nap, de jó esetben sikerült megetetni 3*
amikor vége lett a sztráknak, rákattant a cicire és nem is engedte el :)

11 hósan fogadta az első falat kaját, "rendesen" enni 13 hósan kezdett el

a szopisztrájk/allergia sztem nincs összefüggésben, az hogy cicin kívül semmit nem fogadtott el, az már igen

És Hajna eszik rendesen? úgy értem cicin kívül elfogad mást is? mert ha igen, én lehet megfontonám a teljes elválasztást, Boldinál már régesrégen megettem volna ha hagyta volna
Vendég

Enikő,igen a Máltaira!!! :D
Várunk majd beneteket!
Mostmár nagy nehezen mi is talizunk végre???

Kik jönnek még???

Remélem a Barni nem lázasodik be a szuritól!!
Eddig soha nem volt gond vele ilyen téren!!

Zituska, mi tavaly egyszerre intéztük a Barni útlevlét,(apa is legyen ott), apa útlevelét is,meg a lakcímváltozás is.
A lakcímváltozáshoz kértünk neten időpontot.
Az útlevélhez pedig nem,de ahogy megérkeztünk gyorsan kértünk számot,és ha jól rémlik kb. 1 óra elett elintéztük mindkettőt!!!

Ha jól emlékszem szeged honlapján le is lehet tölteni ezeket a nyomtatványokat.

Kép
bibi226

Dénesnek gyors gyógyulást kívánok!

Az okmányirodába 2 időpont kell,mert 2 külön helyen intézik a lakcímet meg az útlevelet!

Enikő!Szerintem a Csongor név is klassz!Talán még a Zalántól is jobb!Persze csak picit! :lol:
20140113113746

Anett: Sztem is jobb de apánk leszavazta úgyhogy tökmindegy. Nekem a fentiek sokkal jobban tetszenek, de nem megyek vele sokra, hogy ha a zuramnak meg nem :cry: :roll: Ez van!
Jól vagytok? Málnus mocorog sokat, turbóbébi??? :D

Bibi: Na igen véééégre :lol: Ha nem dőlnek ki a csajaim, vagy egyéb nem jön közbe :lol:

Gira: Kerestél gasztrós orvost???

ceniko
Szeged

Enikö! NEM UGYANAZ!!! Bocs, de amikor olvastam az agyhártya gyull. ellenit akarod akkor azt hittem a járványosra gondolsz, nem a kullancs ellenire. Arra valoban én is az FSME-t szoktam iratni.

Zozo! Én sem hallottam még mástol hogy kellett volna fizetni ezért a multkor nem birtam tovább szóvá tettem ezt a rendelöben, akkor azt mondta a doktornö (amit itt is megirtam akkor:)) hogy nem törvény hanem kamarai ajánlás és ö kamarai tag, azért kéri el az összeget.

Zituska! Okmányirodába ha több személynek is intézel pl. lakicm akkor több sorszámot kell igényelni, ahány ügy annyit, nekem igy kellett 3at tavaly. Neten is tudsz egymás után idöpontokat igényelni, nekem most 15 perc különbséggel adott holnapra

Dinó kiállitásról senki nem tud semmit, milyen, mennyibe kerül? Ma menne Orsi ha megéri (nem unja esetleg, lehet még kicsi hozzá)

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!

Ha héten még lesz egy baktérium-minta eredmény, ha az is negatív, megyek gasztros-hoz.
Az én gyerekeim is kettős állampolgárok :D Az uramnak ezért nem tetszett a Magyar, mint név... :lol: Azt mondta, hogy ezzel a névvel nem engedik át a román határon :lol:

Dancsi!

Csak az Csirkemell őszibarackkal és az Almás banán pulykahússal című bébiételből csúszik le neki max fél üveggel :roll: Semmi más. Sinlac, krumpli, répa, brokkoli = hányás.
Vendég

Na most akkor hogy is van ez?

Kérnem kell 1 időpontot Boti útleveléhez, még1-et az ő lakcimváltozásához, és még1-et az én lakcím változásomhoz? Összesen 3-at????? :shock: Bakkkkkkker.......

Enikő :)
A neveken kezdhetünk mi is agyalni, nekem nagyon kevés tetszik, és azok közül apának egyik sem jön be. :roll:

Kép
Kép
zituska28

Zituska!

Igen, mindenhez másik időpontot kell kérni. A múltkor mentünk lakcímet átíratni, gyerekeknek. Lecsesztek, amiért a 2 gyereknek csak egy időpontot kértünk :roll:
Ők az a alpján vannak elbírálva (hány ügyféllel foglalkozott)
Vendég

Sziasztok!
Mi a múlt héten kaptuk meg a bárányhimlő elleni szurit, akkor még nem kért pénzt a doktornő, és nem is emlitette, hogy fog kérni! :shock:
Ez az igazolásért fizetés marha jó! :roll:
Jövő hónapban kelleni fog a bölcsi miatt! :wink: Perkálhatók! :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Sziasztok!

Exi: Sok boldogságot az 1 éves Petinek!

Karmen: Dino kiállításról csak annyit tudok hogy itt van egy köpésre, meg látom a sátrakat, de más infóm nincs. :(

Zsuzsi: Déneskének jobbulást!

Bibi: Nekünk nem jó a csüt. délután :( fogorvoshoz megyek fél6-ra.

Niki: Réka lányod nagyon okos és bölcs, tudja ő hogy nem kell neki az anyatejen kívül más!
lll-t hívd fel szerintem is.

Gira: Épp én is ezt fejtegettem Enikőnek, hogy vagy megbízok a páromba vagy nem a párom.
No, de ne firtassuk, nem akar házasodni, akkor nem akar :)

Huhh, de jó hogy túl vagyunk a nem kötelező oltásokon. Őrület ez a rendszer :(:(:(:(:( :cry:

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikö elmondta a Dinókról amit kellett, köszönöm már mindent tudunk:)

Zituska! Igen, ahány ügy annyi sorszám kell.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Enikő!Mocorog ezerrel a kis drágám,van hogy nappal,de 2 naponta éjjel is,remélem ha megszületik éjjel szándékozik aludni is!És ha szólok hozzá meg simizem mindig rúgdos!Szóval kommunikatív a kiscsaj! :lol: :lol:
20140113113746

Friss Grétiszáj:

mondom neki, hogy holnap reggel beülünk az autóba és utazunk, messzire megyünk

mire Gréti: Csak a világ végére, jóóóóóóóóóóó?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bibi! Mi megyünk jövő csüt. a máltaira, ha nem jön közbe semmi! :):)

Bea! Grétiszáj csúcs! :lol:

Niki! Ha a 3 hónapos lánykád nem fogad el mást, csak anyatejet, az nem baj. A szopi miatt tényleg hívd az lll-t. Az, hogy a Dentinoxtól hányt, nem tuti, hogy összefüggésben van a szopisztrájkkal, Dénes kihány bármilyen szájon át beadandó gyógyszert, ha nem tetszik neki, hogy be kell venni! Mindegy, hogy málna, narancs vagy kamilla ízű szirup, kiöklendezi! :shock:

Dénesnek mostanra sikerült lenyomni a lázát, már csak hőemelkedése van. A doki szerint valami vírusfertőzés, holnapra valszeg semmi baja. Agyhártyagyull. ellen kapott tegnap védőoltást (nem kellett fizettünk érte a dokinak), de attól állítólag nem lázasodhat be éjjel-nappalra. Mellesleg még semelyik oltásra sem reagált lázzal.
Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Karmen,
és ha kamarai tag és mégsem kéri akkor mi lenne? :?
Vendég

Exi! Nagyon sok boldog szülinapot az 1 éves nagyPetinek! :D

Kinga! Élvezte Kitty a pancsolót? Szép méretei vannak a csajszikának. :)

Niki! www.lll.hu, találsz rajta telcsiszámokat, hívd fel bármelyiket, tuti tudnak vmi okosat mondani. És 3 hósan csak anyatejet enni nem gond!! :)

Karmen! Ocsmányirodába ha neten kérsz időpontot, nem kell sorszám. Bemégy és kész. Kb. 3 hete csináltattunk a férjem személyijéz (lejárt), 1 percet sem vártunk.
Szépen hízik Norbika.
:) Írtam neked az iwiwes emilcímedre.

Zsuzsu! Igen, van labor, nekünk is kell majd vinni pisit, de majd akor viszem, ha szemészetre is megyünk (jövő hét csütin). Miért kell vérkép? Ida általában nem kér, csak ha van rá oka.

Enikő! Ez a magyar eü egy gusztustalan fertő. De ugye elírtad az igazolásoknál a 3- 6000 Ft-ot? Nem 3-600?

Zitacicu! Nem is tudtam, hogy ilyen terveid vannak. Jól hangzik, drukkolok, hogy összejöjjön. :)

Zsuzsi! Szegény Dini, remélem gyorsan meggyógyul. :)

Ancsuka! Ua. von az élettársakra is.

Talira elvileg megyünk. :)

Bea! Grétiszáj csúcs mint mindig, és irtó cuki az új vonalzós képe! :)

Ma voltunk munkahelyi bulin a Tiszán a Kati hajón. Elmentünk jachttal a Tiszára, marhára élvezték a csajok, főleg Lotti, Linda elaludt az ölemben mint egy kisbéka.
Holnap megyünk bölcsis családi napra, megkísérlem Lindikét beíratni-felíratni márciustól.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gira,
a hányás az baj sztem :(

Boldi is ezt csinálta, nemtom mi lett volna ha a "kedvenceivel" kezdem, én gyümivel kezdtem és sinlac-kal, azokat kihányta

lehet ha brokkolival kezdem a ht-t nem lett volna baj
Vendég

Találtam egy topicot, pont ugyanilyen problémákat írtak le... No nem mondom, hogy megnyugodtam: valaki azt írta, hogy 2 ÉVES KORÁIG CSAK ANYATEJET FOGADOTT EL A GYEREKE :shock: :shock: :shock:
Azóta már mindent eszik :lol: vagy inkább :shock: Ajaj :roll:
Vendég

Sziasztok!

Végre elszántam magam a csatlakozásra, ha nem bánjátok. Egy-két embert már ismerek innen.
Magamról egy picit: 24 éves vagyok (na jó, nemsoká 25), :wink: tavaly nyáron volt az esküvőnk, párom 37 éves, Szegeden élünk, sokfelé dolgozunk mindketten, jelenleg 2 hónapos babás vagyok, ami 10 hónap próbálkozás és egy biokémiai terhesség után jött össze.
Lenne is rögtön egy kérdésem: tegnap voltam a körzeti védőnőnél, aki kiállítottam a kiskönyvemet, és ennyi. Se vérnyomást nem mért (otthon voltam egy hétig táppénzen alacsony vérnyomással, szédüléssel), se vérvételes beutaló, se vizeletvizsgálat, se testsúlymérés - semmi nem volt. Ez a normális eljárás?? Én azt hittem, alap dolgokat megcsinál a védőnő. Azt mondta, a 11-12. hét között mennem kell tarkóredő szűrésre a Vasasba Czank dokihoz, és utána kell visszamennem hozzá, addig se egy vérvétel, se semmi nem lesz. De ha van fogadott dokim, akkor miért menjek Czankhoz, nem csinálhatja meg a saját orvosom a nyaki redő szűrést?
Bocsánat a sok kérdésért, de nem tudok kihez fordulni a kérdéseimmel. :oops:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Hát tegnap betöltötte Peti az egy évet...hihetetlen, milyen gyorsan elszállt ez a 12 hónap! Délelőtt voltunk szemészeten, egyelőre minden OK, de évente kell vigyem, meg ha valamit rosszul csinál a "házi feladatai" közül. Le is mázsáltattam, 10780 gramm és 80 centi. Elvileg jön felül a négy foga.

A köszöntéseket utólag köszönöm az ünnepelt nevében!

Még a napozószerhez: a faktorszám relatív, kb. egy hete kaptam el egy műsorban, hogy ezeket is különbözőképp számolják. :o Aztán legyünk okosak...

Enikő, a Zalán már biztos? :) Egyébként nem biztos, hogy mindenhol fizetni kell, ez szerintem nagyban függ attól is, hogy ki és hogyan áll szerződésben az OEP-pel, stb. Ha nem felejtem el, erre is rákérdezek most a miénknél, ha megyünk.
Nálunk a férjem született Péter névnapon...legalább nem felejtik el. :o

Kármen, szerintem kések a válasszal, de amit kiír a gép, mikor lefoglaltad az időpontot, abban benne van, hogy soron kívül intézhető az ügyed. És internetesnél az én tudomásom szerint sem kell sorszám, csak telefonosnál. De látom, tévedtem...ez valami új rendszer lehet, mert március elején még csak be kellett menni az irodába, és elintézni a dolgot.

Zsuzsu, a sportorvosiban van labor is. Ja, mi nem kaptunk vizeletgyűjtő zacsit, de ma úgyis lemegyek a rendelőbe (tegnap elfelejtettem lázcsillapító kúpot íratni, és nincs itthon), és akkor megkérdem az asszisztenst.
Az időpont szerintem hülyeség, a doki ad beutalót, ami valszeg éhgyomros lesz, ezzel fél nyolcra mehettek, igaz, az ajtóról sorszámot kell húzni, de elég gyorsan halad.

Anett, a László tényleg jó, nálunk Petinek az a második neve, apa második neve után. :D

Zsuzsi, Dininek gyors javulást! Petivel sem tudom mi lesz, mert a kereszt testvére pont úgy járt, ahogy a Te fiad, mikor ideértek, még semmi baja nem volt, de mire elmentek innen, tűzforró volt a buksija.

Bibi, én elmegyek a játszóra Petivel, de mi kicsit később érünk majd oda, mert Peti fél öt-öt körül uzsizik.

Zituska, mindenféleképp két (sőt három) időpontot kell kérned - egy a te lakcímváltásod, egy Botié, és egy az Ő útlevelére (mivel be kell írni, hogy ki az ügy alanya), de ha szerencséd van, ezeket ki tudod fogni egy napra. :) És ahogy Kármen írta, kb. negyedórás eltérésekkel adja ki az időpontot, de ha bemész, és odaadod a két átírós lapot, nem kell a kettő között 15 percet várnod. :D

Na megyek, lesétálunk a Média Marktba, meg beugrok a rendelőbe.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

csajok:nem azzal van a fő gond, h anyatejen kívül nem akar mást enni Réka, hanem azzal inkább, h igazán enni sem akar. Van,h behisztizik és egyáltalán nem fogadja el a cicict, ha meg eszik, akkor ráalszik és hiába ébresztgetem!!
Tegnap amúgy beszéltem egy LLL-essel és azt mondta, h ez cumizavar, de nem értem, h lehet cumizavar, ha nem is naon cumizik!!Na mindegy, mondott egy pár okosat, amit kipróbálok!!!
Amúgy a gyerekorvosunk, kért vizeletvizsgálatot és vérvételre is beutalt!!
A vizeletet tök jól le tudtuk venni az este, és a férjem már el is vitte reggel, annak jövő7en lesz meg az eredménye. Remélem minden okés lesz!!!
Én meg megfáztam, meg a fogam is fáj!!Fa..a!!!

Kép
gyanixi

Exi!
Petinek ( igaz utólag) NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok!!!!!

Melinda!
Kitta nagyon élvezte a pancsolót. Folyamatosan merte a fejére a vizet és nevetgélt közben. Nem fotóztam le,de legközelebb...ami nem ma lesz pedig azt hittem...megörökítem.
Egyébként imád fürdeni a kiscsaj. A hajmosáskor is van egy bevett módszerünk hogyan figyelmeztessük hogy jön a sok víz a fejére és volt hogy legalább 6x ráöntöttük a fejére a vizet,annyira élvezte :P

Képzeljétek el,ma délelőtt bicóval bejártuk a fél várost. Nagyon vékony ujjatlan hálózsákot akartam venni,de nem kaptam,mert csak 80-as méretig csinálnak :shock: Ez érdekes... Akkor mibe csomagoljam be Kittit? A takaró alol kimászik.

Bocsi Timika!! Itthon felejtettem a telefonomat :oops:

Szia Ilcsi!
Üdv közöttünk!!

:D

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

kinga,
én itt vettem, vékony zsákokat

http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=25162267

egészen nagy méretik is vannak, több színben, van olyan is, ami derékban gumis, ha nem vaterázol, írj erre a címre nekik:

besd2000@gmail.com

vagy telefonon:20/910-45-61
Vendég

Ilcsi üdvözöllek!Szerintem jól mondta a védőnőd,csak a 12 hetes nuchaszűrés után van mindenfajta vér és vizeletvizsgálat!A Vasaba terhesgondozásra kell menni,nem fogsz a Czank dokival még találkozni sem.Ott van a kötelező terh.gondozás. Oda időpont kell,gondolom beleírta a védőnőd a tel.számot a kiskönyvbe,hívd fel őket mert elég sokan vannak a 3 védőnőre akik ott vannak!Az uh-t a saját dokid csinálja úgyis!Az én védőnőm mondjuk mért vérnyomást meg súlyt első alkalommal,ha neked nem,akkor mit írt a kiskönyvbe??Később biztos fog,az enyém pisivizitet is tart ,ezt szerintem védőnője is válogatja,ki mennyire alapos,de így első alkalommal szerintem nem baj,hogy kihagyta!Kérdezz rá!!!!!!
Szerintem most csak növeszd nyugiban a pocid a 12. hétig!
20140113113746

Anett, köszönöm a választ, nem tudom, csak én vagyok ennyire buta ehhez a rendszerhez, vagy tényleg tök logikátlan az egész???
Van egy fogadott orvosom, akinek fizetek, van egy körzeti védőnő, aki nem csinál semmit, de akkor meg minek van, meg van egy kötelező terhesgondozás a Vasasban??? Minek rángatják ennyifelé az embert? És ez a terhesgondozás mit takar, mit fognak velem csinálni a Vasasban? És miért kell időpontot kérni? :oops: :oops:

Kép
szilcsi

Sziasztok!!

SzIlcsi: Küldtem neked mélt ezzel a rendszerrel kapcsolatban!
Amúgy igen sztem is tök logikátlan illetve felesleges cécó, na de mindegy ez van! :roll:

Sikerült elintézni az apaságit :) És még várnunk is csak alig kellett. És nem volt gond, hogy az internetes időpontfoglaláskor nem volt ilyen menüpont, egyből behívtak! :lol: Tök furi volt, hogy milyen könnyen elintéztük, még a suliba is majdnem időre odaértem :D

Az előbb meg carrá áztunk, épp a bölcsibe mentem Violáért, amikor elkezdett ömleni. Nem gondoltam volna, hogy abból a 3 darab felhőből ez lesz :shock: Vártunk egy jó bő félórát hogy alábbhagyjon a zuhé, aztán megindultunk, de persze még esett! Nagy élmény volt egyik kezemben a 16 kilós Viola másikban a motorja, aszittem megszülök mire hazaérünk :roll: Úgyhogy letusoltunk átöltöztünk és letettem aludni a csajt!
Bogi az oviba alszik (ő akart)

Hétvégén nem leszünk, megyünk mamáékhoz, csak apa lesz itthon!
Puszka

ceniko
Szeged

Lányok!

Mi a véleményetek a csecsemőkori vaspótlásról? És konkrétan a Maltoferről? Volt aki használt és volt, aki visszautasította?
Frankó dokinőm, gondolom a jól bevált szöveggel hülyített: "A vashiányos gyerekeknek kisebb az IQ-ja" "Kevesebbet lesz beteg" a normális minimumán van Hajna haemoglobinja, ezért ez a cécó. Én meg húzódoztam. Ő meg próbált győzködni. :?
Tudni kell, hogy Rékánál még ímmel ámmal behúzott a csőbe. Ez a vas a dokinő vesszőparipája :roll: Rékának az előírt 4 hónap helyett 2,5 hónapig adtam. Utána 3 hónapig szinte egyfolytában beteg volt :evil: Nem feltétlen a vasnak tudom be, de az tuti, hogy nem segített :evil:
A gondom az vele, hogy átmenetileg ugyan de tönkreteszi a beleit, meg az emésztését...
Az IQ-ja meg :lol: no attól nem félek :lol: Én naygon kórosan vérszegény voltam mindig, de az IQ-mra nincs panaszom :lol: :oops:
Vendég

Petit az Isten éltesse még nagyon-nagyon sokáig!
Vendég

Gira,
csak akkor adj vasat ha a vérképe indokolja, Boldinak a házirovos felírta, mert vashiányosnak ítélte meg (persze beadni nem tudtam neki, mert akkor még csak szopott és mindent kihányt, ami nem ciciből jött), de későbbleállította a vérkép alapján, mert az nem indokolta

most csináltak neki új vérképet, és ennek függvényében kell/nem kell majd a vas

ha meg nem bízol a gyerekorvosban, érdemes felkeresni egy másikat
Vendég

Igen, erősen keresek egy új gyerekorvost, de nem találtam meg az IGAZI-t ;)
" Keresem hosszútávú kapcsolat céljából új gyerekorvosomat. Fontos az odafigyelés, szeretet (gyerekszeretet)
és a bizalom. Jelige: Fő az egészség " :lol:
Igazad van, Dancsi, elébe kell mennem a dolgoknak, mert ez a majd egyszer lesz új gyerekorvosunk ez nem működik.
Vendég

Sziasztok!

Csütörtöki taliba mi is benne vagyunk! Mikortól van a gyülekező?

Még mindig nem olvastam el csak az uccsó oldalt, annyit írtatok én meg keveset netelek....de az uccsó oldalra reagálok néhány nagyon "okosat" :D

Szóval először is üdv itt köztünk szilcsi! :D

Gira, Tomdi is 9 hónapos elmúlt amikor elkezdett eszegetni és még most se egy nagy evő...mérhető kaját kb 11 hósan fogadott el, addig csak kóstolgatott. Ő egyedül az almától hányt, ha ennyi minden kijön Hajnából tényleg valami nem klappol szerintem se...próbáltad neki a kölest gyümivel? vagy a rizses cucokat? Nálunk hónapokon keresztül ezek voltak a top 10-sek.

Mennem is kell...

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Gira:asszem te kerestél még telket Béketelepen ,ugye???

A deliapro.hu oldalon van.

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

A Vasasba csinálják a vérvételeket,oda nem kell havonta menni,azért kell időpont mert egész Szegedet (Újszeged kivétel) ez e 3 védőnő látja el!Gondolhatod mennyien vannak!!!!A 16 hetes AFP szűrés előtt menj mindenképp,mert azt ott csinálják!Amúgy nem nagy kaland,kb 20 percet vagy bent és kedvesek nagyon!Logikátlan a rendszer az biztos,gondolom Enikő kimutatásából kiderül számodra,hogy smint működik.Én ezeken kívül még a háziorvoshoz is járok havonta mert táppénzen vagyok már az eleje óta,meg a gasztros dokimhoz is havonta most hogy babás vagyok,kordában tarja a bélbetegségem! :lol:
20140113113746

Ja Ilcsi ezt neked írtam,de gondolom kitaláltad! :lol:
20140113113746

Sziasztok!

Melinda!
Tőlem megkérdezte a doktornő kérek-e vérképet és mondtam igen. Biztosan nincs baj, de a lelkemnek kell. :-)

Exi-Ági!
A vizeletgyűjtő tasakot nekem azt mondta a dokink, h vegyünk a gyógyszertárban. Viszont a használatának rejtelmeibe beavathatnál! :-) Örülök, h minden rendben van, szépen gyarapszik Peti. KÉPEK??????????? :D

Ilcsi!
Jó egészséget Nektek! Nekünk a körzetes védőnőnk Szegeden nagyon aranyos, majd ha megszületik a babád, nekik akkor van főképp teendőjük.

Enikő!
Minket a vasaban ért az eső, a barátnőmmel és a kicsikkel elmentünk meglátogani a védőnőninket. Útközben a férjeink telcsiztek, h húzodjunk fedett helyre, gyanusak felhők. A tervezett fél órás látogatásból két óra lett. :lol:

Bea!
Gréti csúcs, ennyire szeret utazni? :-)

Niki!
Gyógyulj meg mielőbb!!

Zsuzsi!
Biztos vagyok benne, h Dénes jobban van már, puszik Neki!

Kellemes hosszú 7végét Mindenkinek!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

zsuzsu,
fütyit kell belehelyezni (golyszit nem!!!!!!!!!!!!) és a zacsit a pocakjára ragasztani, próbáld lazán ráadni a pelust és 5 percenként figyelni van-e benne cucc
Vendég

Zita!

Nagy gratula nektek!

Exi!

Petinek Nagyon Boldog Szülinapot Kivánok!

Szilcsi!
Üdvözöllek!

Zsuzsu!

Sok szerencsét a vizeletgyüjtő tasakhoz!
Mi is kaptunk egyszer mikor Geri kicsi volt!
Rá kellett rakni a kukijára és várni.Én ráraktam éjszakára meg arra egy pelust,mit ne mondjak egész éjjel nem pisilt mikor reggel levettem róla akkor pisilta ki magát. :lol:

Szeretnék kérdezni lányok!
Nem-e tudtok eladó babaágyat ami pelenkázós használtan?

Kép
Kép
zsanett26

Zsuzsu!
Mi úgy szoktunk vizeletet gyűjteni, hogy amikor ráadjuk a zacsit, utánna a gyerek mellett pohárból, vagy üvegből vizet csorgatunk. :lol:
Van amikor egyből pisil, van amikor nem. :wink:
Egy próbát megér. :wink:
Mert az a baj, hogy a pisi belemegy a zacsiba, csak az izgés-mozgástól, kifolyik a fütyi mellett. :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Na megvolt tegnap az átmosás, Norbi nagyon sirt, de legalább most már nem lesz folyton gyulladt a szeme. Mérges voltam nagyon mert direkt telefonáltam elötte és azt mondta valaki (kérdezték ki volt az, persze nem mutatkozott be, de amugy sem irtam volna fel a nevét) hogy 10-töl lesz rendelés, nagyon siettünk de csak déltöl vannak.

Dancsi! hát megtehetné hogy mégsem kér érte pénzt, igen, sajnos a mienk kéri.

Vizeletgyüjtés nekünk aztán nem ment, több zacsi is elfogyott, késöbb is tudtam igy leadni mint amikorra kérte a doktornö, nekünk mindig leesett a ragasztó nem fogja meg jol vagy kifolyt mellette a pisi és a zacsiban semmi sem maradt. A végén már mondták elég lesz pár csepp, nagy sokára ennyi lett is.

Okmányirodában tényleg csak bementem és már fogadtak is, nem kellett ott uj sorszámot kérni

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kármen!Nagyon sajnálom szegény Norbikát,ez a könnycsatorna átmosás elég félelmetesen hangzik!Remélem a haszna meglesz!
20140113113746

Sziasztok!

Tegnap nem sikerült megkérdeznem, amit akartam, mert siettünk...még a pisi se jutott eszembe. :o De kedden majd felhívom a védőnőt.

Kármen, remélem, mostmár tényleg minden rendben lesz Norbi szemével.

Ilcsi, gratulálok a babához. Üdv a kismamák és anyukák között. :)

Enikő, hát tényleg brutál volt a tegnapi zápor...

Gira, én csütörtökön szedtem össze egy tájékoztatót a vashiányról a gyerekrendelőben...a lényeg ebben is azon van, hogy csak indokolt esetben van szükség vaspótlásra. Ugye kérdés az, hogy mi az indokolt. Én azt mondom, hogy amíg a határon van az érték, addig nem biztos, hogy szükség van rá...

Zsuzsu, hát csütörtökön nem sok fotót csináltunk, de teszek a hsz. végére.

Délelőtt voltunk fotózáson, hát mit mondjak, Peti izgett-mozgott, nagyon élvezte, de mosolyt csak nagyritkán tett a pofijára. Tízkor indultunk haza, mire hazaértünk, bealudt, azóta is húzza a lóbőrt, igaz, néha forgolódik, de akkor is alszik két óra hosszája.

Ági

Miből lesz a cserebogár
Kép

És íme:
Kép

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Üdv mindenkinek!

Lassan elkészül a házunk szigetelése olyan boldog vagyok, végre rend lesz!! :lol:

Kinga:
Vivi a mai napig hálózsákba alszik, de én a télibe altatom és csak egy bady van rajta és nincs melege, "nyáron" (mikor nagyon melege van) meg csak sima vékony pizsi, vagy overálos pizsi esetleg alá egy bady és kész, tavaj is így volt és nem fázott nem volt melege sem.
A csongrádi stg-on a diófánál valahol van egy fehérnemű bolt, ott lehet venni pizsiket meg hálózsákot is, de amit belinkeltek (bocsi már nem emlékszem, hogy ki) az is nagyon jó, csak arra még postaköltség :(

Kivagyok ezektől az oltásoktól, nem elég hogy drágák még mást is fizessél.
Nagyon gondolkodom a bari oltáson, de még nem tudom mit csináljak, a kullancson már túl vagyunk még a 3. kell.
Illetve mire megy oviba és szeretném a pneumococcus ellen is igaz nagyon drága, de nem érdekel a weboldalukat olvasva elég veszélyes (http://www.pneumo.hu/).

Mindenkinek nagyon szép napot, délután megyünk a ligetbe apához, mert ott dolgozik!

Ancsa

Ancsu

Lilypie First Birthday tickers
ancsuka

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?