Cerka!
Az UPC-ről inkább ne beszéljünk, nekünk is msot chello light-unk van, előtte classic volt. Borzalmasan körülményesek és bénák, mi hiába szóltunk előre, hogy na akkor jövő hónaptól light, nálunk meg maradt a régi. Utólag korrigáltak, de ráadásul a férjem még nem is intézkedhetett a nevemben.
Marcsy!
Én jártam így kisöcsémmel, hogy mikor elkezdett forgolódni mindig mellette kellett lenni, mert visszafordulni már nem tudott, de 5 percenként hasra fordult és ordított
Netty!
Dr Varga Péter mostanság is ugyanezt a szöveget mondja a gondozottainak, de valóban normális, főleg főnök létére. Én azért szeretném, ha a dokim mellettem lenne (bár sosem ragaszkodtam foggal körömmel hozzá), de mióta megismertem ott egy-két másik arcot, tudok különbséget tenni és van egy két orvos, akit nem szeretnék, ha hozzám érne, mármint abban a kiszolgáltatott helyzetben.
A kibontakozó véleménykülönbségekhez annyit, hogy mielőtt belevágtam a terhességbe én is a természetesség, az alternatív módszerek felé húztam, mondván a természet teszi a dolgát, régen is működött ez...stb. Azóta, főleg úgy, hogy nem mennek tök simán a dolgok (pl. faros a baba) 6 lóval sem tudnának rávenni az otthonszülésre, mert rájöttem, hogy BIZONYOS fokig megnyugtat néhány orvosi vizsgálat. Pl. hogy nem nyíltam még ki, nagy sóhaj, oké akkor élünk, mozgunk tovább ahogy eddig, de ha vizsgálat nélkül ez nem derül ki, akkor rosszul is elsülhetnek a dolgok még idő előtt.
Aztán láttam olyan csajokat is a kórházban, akik képesek hónapokig feküdni, megtenni amit lehet, hogy kisbabájuk legyen. Minden elismerésem az övék. Én Monee azon mondatával értek egyet, hogy lehessen választani, tehát ne legyenek ennyire vaskalaposak a dokik a terhesgondozást és a szülést illetően sem (pl ne kelljen feleslegesen kórházazni nekem

), kezeljék rugalmasabban a dolgokat, had mondhassuk el legalább, mi hogy szeretnénk. De ezt sajnos a legtöbb orvos meg sem hallgatja, nemhogy tartaná magát hozzá.
Fájdalomcsillapítás és társai. Na, erre szoktam azt mondani, hogy olyan, mint a zöldek tüntetései. Mindenki tiltakozik ez-az ellen, de mindenki autóval jár (én nem, mert nincs

), kihasználjuk a kor adta lehetőségeket, drága mobilt, számítógépet, háztartási cikkeket..stb. veszünk és ezt rendszeresen, még mielőtt elromlana le is cseréljük, pazarlunk, de persze tüntetünk. Na, számomra ez a dolog is ilyen. Ha már vagyunk olyan "szerncsések", hogy a 21. században élhetünk, ahol teljesen mások az elvárások a nőkkel szemben, mint akár 30, 50, 80 éve, akkor miért nem élünk ezekkel a lehetőségekkel?
Én még nem szültem, meg egyébként is érik a császármetszés, de biztos vagyok benne, hogy pár óra szenvedés után, ha csek egy injekción múlik, nem haboznék. Azért megpróbálnám nélküle.
Gyors kicsit a mai napról is. Megint eljöhettem és talán jövő héten végleg elengednek. Elég körülményes volt a délelőtt és össze-vissza 2 órát aludtam, mert ezer dolog nyomasztott, bőgtem, baba meg nyújtózott, már világos volt, mire lefeküdtem.
Ma voltam először NST-n, párom is bejött és a bébim úgy indított, hogy belerúgott az érzékelőbe és ettől röhögőgörcsöt kaptunk, persze a szivecskéje vágtázott

. Alig bírtam abbahagyni, hogy normális értékek is legyenek, de végül is jó lett az eredmény.
Hétvégén még jövök, sziasztok: Timi