A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

próba...
viki27
Pécs

Na ismét vagyok!

Peti akkorát esett az előbb :( :( :( Úgy sírt , úgy sajnáltam, remélem nem lesz baja, azóta már nevetett is!

Tündi!

Jó, hogy jöttél! Varrótanfolyamot sajnos nem tudok neked ajánlani, de sok sikert kívánok hozzá! :)

Marcsy!
Sajnálom a tejcsit, de ha Te úgy látod, hogy Krisztikének így jobb, akkor az Neked is jobb!!! :)

Remélem senkit nem felejtettem ki!

Viki&Peti
viki27
Pécs

Nos, ha már senki nincs itt rajtam kívül, akkor egy pár fotót is felteszek! :lol:

Kép Kép Kép Kép

Jó éjszakát Mindenkinek :!: ( most már tényleg befogom a billentyűzetemet! )

Viki&Peti
viki27
Pécs

[i]
Sziasztok!
Na ma jól megjártam.
bementem a kábelesekhet,chello ligttunk van,és mondtam,hogy junius 1-vel szeretném lemondani a netet.de 2x is kihangsúlyoztam a csajnak,hogy elsejével.Namost sikerült elintézni a papirokat,meg mindent,erre mikor hazaértem,nem volt net. :evil:
Mire hazaértem,már ki is kapcsolták.egyből hívtam az ügyfélszolgálatot,ott több mint 10 percet várattak,mire kinyögte a csaj,hogy hát ezt ők szúrták el.és én meg már olyan mérges voltam,már közbevágtam,miközbe beszélt,hogy mennyi idő lenne visszakötni,még erre a pár napra is,erre azt válaszolta,hogy napok kérdése.
Apa fölébredt,elmondtam neki mi a helyzet,elmentem a gyerekekért,mire hazaértem,visszakapcsolták a netet.
Na milyen bunkók is az emberek,akiknek ez lenne a munkájuk,nagy ívben sz@rnak rá.
Hu bocsi,de megint csak felhúzom magam rajtuk.
Na most megyek,elkezdődött a filmem.
Sajna a házban senkinek sincs net:(
na pussz
cerka

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a jókívánságokat!

Tündi!
Mindenképpen írok, hogy mit tud anyósom mondani!

Cerka!
Én is sajnálom, és én is azt tudom mondani, hogy mindig vannak akciók, nézzétek őket, hátha találtok valami olcsóbb megoldást!

Gira!
A Szörényi dr. a Veress Endrében rendel, nem maszek doki, és nagyon rendes állítólag. Több ismerősöm is szült már nála. Sajnos a keresztnevét nem tudom. Általában elvállal mindenkit, azt hallottam. Ő egyébként klinikás.
Én azt gondolom, hogy főleg a nőgyógyászat terén nagyon sok a műhiba-per. Szerintem az orvosok már alapból félnek, és ált.ban ha utólag valami gond lesz a gyerekkel, a szülők az orvost hibáztatják. Szerintem ezért is van ma már annyi vizsgálat, de alapvetően a mi érdekünkben is történik, szóval talán ez nem rossz. Persze a bunkó stílus, arrogancia ehhez nem tartozik hozzá. Én mindenképp váltanék...

Üdv mindenkinek:Évi
jevi26

Sziasztok!
Gira!
Szörényi András a neve a dokinak és tényleg nagyon rendes, kedves, lelkiismeretes. Én ugyan nem nála szültem, de sok ismerősöm igen és csak jót tudnak mondani róla. Én csak egy párszor mentem hozzá tanácsadásra amikor a Wilhelmet helyettesítette. Sztem az egyik legjobb és legkedvesebb doki a városba.

Képzeljétek! Tegnap Hisztike álmában elfordult az oldalára és úgy feküdt egy darabig. Amikor vissza akart fordulni sztem eltévesztette az irányt és a hasára fordult. Onnan persze nem tudott visszamenni a hátára. Úgy nézett ki, mint egy hátára fektetett teknősbéka:D Akkorát nevettünk rajta. Egyébként nem korai még ez?? Reggelre megint úgy ébredtünk, hogy át volt fordulva. A Domcsi is meg a Dávid is jóval később kezdett forgolódni.
Hisztike még csak 3 hónapos múlott 24.-én.
Na, fel is ébredt, megyek mert megint a hasán van.
Marcsy
marcsy

Sziasztok!

Gira
Nem bántottál meg senkit, nem erről van szó! Csak vannak más perspektívák is! Valóban, a doki viselkedése elfogadhatatlan, ez tény! Kívánom, hogy sikerüljön egy jó, megfelelő dokihoz kerülnöd, aki figyel rád! De ha találsz egy jó modorú orvost, akár a magánrendelésére mész akár nem, ő sem fog sokáig terhesgondozni, ha nem engeded a vizsgálatot! Van egy barátnőm, akinek sok szempontból egyedi elképzelése volt a szülésével kapcsolatban. A probléma csak az volt, hogy a magyar kórházakban ezekre nem igen vannak felkészülve az orvosok! Szemléletváltás lenne szükséges az újdonságokhoz, de gyanítom, erre még pár évet várni kell. A szülésznők már inkább nyitottabbak.
Bízzunk a természetben? Adj hálát a jó Istennek, hogy te ezt megteheted!!!!!!!!!!!
Amennyiben pedig rám céloztál azzal, hogy dokihoz rohangálok, nagyon rosszúl céloztál, én speciel február óta nem láttam a dokimat, pedig ha valakinek, akkor nekem már RÉG!!!!!!!! aktuális lett volna elmennem hozzá...... Ha nálam nem így alakultak volna a dolgok, ahogy, akkor én is csak az éves 1-szeri szűrővizsgálatra mennék, mint ahogy ezt korábban is tettem, vagy gyógyszert iratni. De ezentúl ez utóbbiért nem megyek, az biztos.
Amúgy a jelenlegi dokim műtött novemberben, és utána nem adtam neki pénzt, mégis februárban tök rendes volt a magánrendelésén (a kettő között nem találkoztunk), jó 10 percet beszéltünk a problémámról, és nem kért akkor semennyit. Szóval nem vet fel minket a pénz, és nem ezért fogok a magánrendelésére menni, mert megtehetem, hanem mert számomra sokkal fontosabb, hoyg megbízzak benne, és a helyzetemen érdemben tudjon segíteni! Pláne ha esteleg szóba kerül a lombik...... a "bízzunk a természetben" jelmondat jegyében.... :(
Nem baj hogy nem vagyunk egyformák és nem gondolkodunk hasonlóképpen. De látod, a többiek is azt gondolják, hogy inkább a vizsgálatok, minthogy bármi gond legyen. Persze emellett is lehet, mert garancia ugye nincs, de azt még a természet sem ad!
De továbbra is ha megoldható és úgy érzed neked ez a jó, akkor legyen akaratod szerint. Én jó egészséget kívánok neked, és hogy továbbra is élvezhesd a terhességed, eme remek TERMÉSZETADTA Csodát!

Jevi :)
Mégegyszer köszönöm szépen!

Cerka
Kikpacsolni bezzeg rögtön ki tudják a szolgáltatást! Pár nap míg bekötik? Fogadni mernék, hogy amikor beköttettétek, nem kellett pár nap hozzá....

Na, dógozni is kéne... :)
Szép napot mindenkinek!
Vendég

Sziasztok mindenki! :D
Gira!
Én is voltam párszor a Szörényinél tényleg rendes doki,de ebben a városban szerintem nem fogsz olyan dokit találni aki a "természetes" nézeteidet elfogadná.Meg ha jól tudom, ha nem jársz terhesgondozásra a Gyás-t sem adja ki a TB.
Hogyha ilyenben gondolkodsz érdeklődj az otthonszülés lehetőségeiről és költségeiről.A fiatal orvosok sem vállalják be ezeket az új dolgokat, féltik a hierarchiában az előmenetelüket, a régiek meg rutinból dolgoznak.
Külföldön ahol sokkal nagyobb az alternatív kórházak száma és maximálisan a szülő nő érdekeit veszik figyelembe,ott is meg vannak a kötelező vizsgálatok amiket el kell végezni.

Szép napot,mindenkinek :!:
diadora

Sziasztok!

De jó, hogy megint így fellendült a fórum! :lol: Alig győzlek visszaolvasni Benneteket! :D

Gira!

Én is sok sikertelen próbálkozás után jutottam el Szörényi doktorhoz. A sikertelent úgy értem, hogy engem szörnyen bosszant, mikor az orvos úgy kezel mint egy darab húst, ami a munkájának sajnálatosan velejáró kelléke. Voltam drága fizetősnél, voltam rendes rendelésen, de az összes doki közül ő volt a legjobb. Minden orvosnak ilyen udvariasnak és emberinek kéne lenni, akkor nem lenne rossz tapasztalata a nőknek. Én is ajánlom, ha akarod az elérhetőségeit is meg tudom adni.

Tudod, én azt gondolom, hogyha az élet bármilyen terén mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy azt gondolja amit akar, akkor a gyermeke születése közelében is had legyen már meg. Van aki azt gondolja, hogy a szülést, gyerekágyat ki kell bírni a kórházban, akár összeszorított foggal is, mert vannak nála sokkal rosszabb helyek és vannak olyanok mint Te vagy én, akik ezt nem vagyunk képesek elfogadni. Igen, egy szülő a gyermeke érdekében képes akármit is beáldozni, de azt sem felejtsük el, hogy a gyerek azért van, mert egy nő és egy férfi valamikor egymásba (vagy egymáséiba :P) szeretett és nem fordítva. Lehet hogy ez most egy kicsit zavaros így, de nagyon leegyszerűsítve én azt gondolom, hogy egy bébi valamilyen környezetbe születik bele és neki kell hozzá alkalmazkodni és nem a környezetnek hozzá. Ez persze nem így van teljesen, de szerintem erre kell törekedni.
A szüléssel kapcsolatban is dettó így gondolkodok. Ha már magát a babavárást egy nő úgy éli meg mint egy átalakulást, egy szentséges vagy ahogy Tündi mondta, csodás dolgot, akkor már a végét, a kiteljesülést is had élje meg úgy ahogy szeretné. Mert neki és a babájának akkor, ott össze kell dolgozniuk, ahhoz hogy mindenkinek könnyebb legyen. Engem ezért tud a plafonig felhúzni, ez a begyöpösödött, rutinszerű, abszolút nem emberközpontú gondolkodás a kórházak részéről. :evil: Aki akar, ágyban párnák közt, zsinórok és katéterek közt fekve szülhessen, aki meg akar, az háborítatlanul had csinálja végig úgy ahogy ő akarja. Én nem mondok véleményt egyik félről sem, kinek a pap, kinek a papné, de legyen meg mindegyikre a lehetőség.
Tudjátok, nemrég a Születés Hete alkalmával olvastam egy születéstörténetet. Egy fiatal pár a lehető legtermészetesebb szülést akart, oxitocin, hasbakönyöklés, fájdalomcsillapító nélkül és hogy a végén a babát ne vegyék el az anyukájától. Nem voltak szerintem extrák a kérések, egy kis figyelmességgel mindent lehetett volna teljesíteni és mégis semmi nem úgy lett, ahogy ők akarták. Borzalmas volt olvasni is, a mai napig nem tudtam elfelejteni a sztorit...
Remélem mire nekem gyerkőcöm lesz, lesz arra is lehetőség, hogy méltósággal szüljünk és születhessenek a gyerekeink, mert ez így tragédia nekem.
Nah, mindegy... bocs, csak kicsit megint elszomorodtam. :(

Marcsy, Cerka!

Nekem is most fog otthon lejárni a hűségszerződésem a T-Online-nál. Remélem, nem akarják megnövelni az összeget! :evil: Amég otthon lakunk mindenképpen marad, de ha leköltözünk Ócsárdra, valószínű ott nem lesz. Ez az egyetlen rossz oldala Ócsárdnak, hogy egyenlőre nem lehet oda internetet igényelni, semmilyen módon. :(:( Sebaj, mindkettőnk munkahelyén azért van... de rossz lesz megszokni, hogy Ócsárdon-otthon nem.

Viki!

Örülök neki, hogy Ti nem betegek vagytok, hanem a sétálás miatt nem jössz. :D Még mindig édi a lurkó! ;) Pár nap és új ház lesz?! Dejónektek! :D

Na pussz!
Monee
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Gira!

Dr Varga Péterhez jártam, ő a Veress E. u. -i rendelőben rendel minden hétfőn 8-11-ig. Nem ő volt a körzetileg meghatározott orvos, hanem hozzá kértem időpontot, mert ajánlották. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az elején azt mondta, hogy ő szívesen elvállalja a terhesgondozást, de a szülésnél nem biztos, hogy ő lesz ott. Akkor úgy gondoltam, hogy nekem ez így jó, mert nagyon fontosnak tartottam, hogy egy nagyon megbízható orvos gondozzon. Meg azt is gondoltam, hogy majd ha eljön a szülés ideje akkor megbeszéljük a dolgot. Így is történt és végül mégiscsak ő volt ott a szülésnél. Igaz, hogy a kiírt időpontban külföldön volt, de úgy oldottuk meg a helyzetet, hogy bent a Megyei Kórházban bemutatott egy kollégájának személyesen és tudtam beszélni vele és ő elvállalta arra a pár napra a felügyeletemet és az esetleges szülést is, amíg az orvosom nem ér vissza. A Máté megvárta a doki visszaérkezését :), bár az is igaz, hogy ezt is megbeszéltem a Mátéval, hogy vagy szülessen jan. 17-én vagy várja meg a 23-át. Hát megvárta és 24-én kibújt. A Varga Péter egyébként a Megyeiben a terhespathológia vezető főorvosa és tényleg nagyon normális, de nem túl fiatal.

Netty
netty11

Tündi!

Nem céloztam semmire és senkire. Tényleg nem. Általánosságban írtam. :) Ady Endrének van egy verse. A Tűz csiholója. A lényeg az, hogy ha anno az ember nem küzdi le a félelmeit a tűzzel kapcsolatban, sose jutottunk volna idáig. Elfogadom, hogy a legtöbben inkább magukat féltik és nem küzdenek azért, hogy változzanak a dolgok, de kell olyan ember is, aki feláldozza magát a harcban :D Hehe, ez elég hülyén hangzott, de ez tényleg hasonlít a forradalomhoz és a háborúhoz. Ha nincsenek emberek, akik életüket is feláldozzák egy ügy érdekében, akkor meghalt az ügy. Én azt hiszem milliomod részét se áldozom, mint a forradalmárok, mégis teszek valamit. De az is teljesen természetes, ha valaki inkább a járt úton halad.

Dóri!

Természetesen voltam olyan élelmes és tájékozott, és a megfelelő számú pecsétet előbb begyűjtöttem, hogy kapjak pénzt :lol:

Gira
Vendég

Sziasztok!

Minnyá írok, csak megpróbálok feltenni pár képet. Kész lettek a bohócok a babaszobába, sajnos néhány fotóm homályos lett, azokkal nem fárasztalak titeket. Kép Kép Kép Kép
hódocska

Cerka!

Az UPC-ről inkább ne beszéljünk, nekünk is msot chello light-unk van, előtte classic volt. Borzalmasan körülményesek és bénák, mi hiába szóltunk előre, hogy na akkor jövő hónaptól light, nálunk meg maradt a régi. Utólag korrigáltak, de ráadásul a férjem még nem is intézkedhetett a nevemben. :evil:

Marcsy!
Én jártam így kisöcsémmel, hogy mikor elkezdett forgolódni mindig mellette kellett lenni, mert visszafordulni már nem tudott, de 5 percenként hasra fordult és ordított :P

Netty!
Dr Varga Péter mostanság is ugyanezt a szöveget mondja a gondozottainak, de valóban normális, főleg főnök létére. Én azért szeretném, ha a dokim mellettem lenne (bár sosem ragaszkodtam foggal körömmel hozzá), de mióta megismertem ott egy-két másik arcot, tudok különbséget tenni és van egy két orvos, akit nem szeretnék, ha hozzám érne, mármint abban a kiszolgáltatott helyzetben.

A kibontakozó véleménykülönbségekhez annyit, hogy mielőtt belevágtam a terhességbe én is a természetesség, az alternatív módszerek felé húztam, mondván a természet teszi a dolgát, régen is működött ez...stb. Azóta, főleg úgy, hogy nem mennek tök simán a dolgok (pl. faros a baba) 6 lóval sem tudnának rávenni az otthonszülésre, mert rájöttem, hogy BIZONYOS fokig megnyugtat néhány orvosi vizsgálat. Pl. hogy nem nyíltam még ki, nagy sóhaj, oké akkor élünk, mozgunk tovább ahogy eddig, de ha vizsgálat nélkül ez nem derül ki, akkor rosszul is elsülhetnek a dolgok még idő előtt.
Aztán láttam olyan csajokat is a kórházban, akik képesek hónapokig feküdni, megtenni amit lehet, hogy kisbabájuk legyen. Minden elismerésem az övék. Én Monee azon mondatával értek egyet, hogy lehessen választani, tehát ne legyenek ennyire vaskalaposak a dokik a terhesgondozást és a szülést illetően sem (pl ne kelljen feleslegesen kórházazni nekem :D ), kezeljék rugalmasabban a dolgokat, had mondhassuk el legalább, mi hogy szeretnénk. De ezt sajnos a legtöbb orvos meg sem hallgatja, nemhogy tartaná magát hozzá.

Fájdalomcsillapítás és társai. Na, erre szoktam azt mondani, hogy olyan, mint a zöldek tüntetései. Mindenki tiltakozik ez-az ellen, de mindenki autóval jár (én nem, mert nincs :lol: ), kihasználjuk a kor adta lehetőségeket, drága mobilt, számítógépet, háztartási cikkeket..stb. veszünk és ezt rendszeresen, még mielőtt elromlana le is cseréljük, pazarlunk, de persze tüntetünk. Na, számomra ez a dolog is ilyen. Ha már vagyunk olyan "szerncsések", hogy a 21. században élhetünk, ahol teljesen mások az elvárások a nőkkel szemben, mint akár 30, 50, 80 éve, akkor miért nem élünk ezekkel a lehetőségekkel?
Én még nem szültem, meg egyébként is érik a császármetszés, de biztos vagyok benne, hogy pár óra szenvedés után, ha csek egy injekción múlik, nem haboznék. Azért megpróbálnám nélküle.

Gyors kicsit a mai napról is. Megint eljöhettem és talán jövő héten végleg elengednek. Elég körülményes volt a délelőtt és össze-vissza 2 órát aludtam, mert ezer dolog nyomasztott, bőgtem, baba meg nyújtózott, már világos volt, mire lefeküdtem.
Ma voltam először NST-n, párom is bejött és a bébim úgy indított, hogy belerúgott az érzékelőbe és ettől röhögőgörcsöt kaptunk, persze a szivecskéje vágtázott :D . Alig bírtam abbahagyni, hogy normális értékek is legyenek, de végül is jó lett az eredmény. :)
Hétvégén még jövök, sziasztok: Timi
hódocska

Sziasztok,
bocs, hogy beleszólok, még a szegedi topikból "ismerem" Girát, és most valahogy idekeveredtem.

Gira, csak a kíváncsiság kérdezteti velem: nem gondoltál arra, hogy otthon szüljél?

Kati
katicabogár

Hódocska!

Hűűű, milyen ügyi vagy!Nagyon édik a képek a manód biztos fog majd bennük gyönyörködni! :lol: Kép [/img]
diadora

Sziasztok!
Én eddig nem akartam beleszólni ebbe az otthonszülés, orvosi vizsgálatok témába, mert nem akartam senkit megbántani. Amikor még csak terhes voltam vele csak úgy futólag elgondolkoztam az otthonszülésen, persze ezt senkinek nem említettem, mert ahogy eszembe jutott rögtön el is hesegettem a gondolatot. Most nem írom le a Dávid születését, nem szeretném a nem babásokat halálra rémíteni, de röviden annyit, hogy nem tágultam kellőképpen, nem volt jó a pici szívhangja, rá volt tekeredve a köldökzsinór a nyakára(amit akkor tudtam meg amikor hazajöttünk és odaadtuk a záróját a doktor nénijének.)Szóval, ha itthon szülöm meg, lehet, hogy most nem lenne köztünk. Amikor a Domcsi született, már a szülőasztalon terveztük a következőt. A Dávid születésénél már a szülőasztalon azt kiabáltam, hogy soha de soha többet. De már megtanultam, hogy "Soha ne mond, hogy soha!!!"
:) A Krisztinél nagyon féltem attól, hogyha beindul a szülés és gyors lefolyású lesz, itthon szülöm meg.
Nem mentem el minden egyes vizsgálatra, sőt a védőnőnek mondtam, hogy nem vagyok hajlandó elmenni dr. Veszprémihez genetikai tanácsadásra, mert amit ő ott elmond, azt elmondja nekem a Wilhelm is. Szerencsére most nem került rá sor. Sajnos a Dávidnál is meg a Domcsinál is el kellett mennem oda:(
Amikor a Dávidnál terhes lettem, mondtam is, hogyha netán a Veszprémi lenne ott inkább nem szülök. Erre ki volt ott?? Szerencsére nem Ő vezette le a szülést, Ő csak kipréselte belőlem.
A vizsgálatokról:
Anyósom mindig mondta a maga kis "butuska" módján, hogy ne vetkőzzek mindig, nem kellenek azok a vizsgálatok, mert ártanak a babának. Én úgy vagyok vele, hogy legtöbb esetbe tanácsadásra egy hónapban egyszer kerül sor, azt meg ki lehet bírni, legalább az ember megnyugszik, hogy minden oké, vagy ha nem oké akkor meg legalább kiderül.
Ha most visszamehetnék az időbe, akkor sem lenne máshogy semmi, ugyanúgy elmennék a vizsgálatokra, ugyanígy csinálnék mindent.

Jajjj! Tegnap elmentünk a doktor nénihez, mert Krisztike még mindig náthás, a Dávid meg fájlalja a fütyijét és nem jön le róla a bőr:( Be van neki gyulladva:( Most tetránnal kell kenegetni, persze úgy, hogy valaki fogja a kezét én meg még a lábát is lefogom amikor kenem neki:( Közbe kiderült, hogy a torka is piros egy picit.
Már kezdtem megijedni, hogy el kell vinni a sebészetre és ott majd lerántják neki a bőrt, de a doktor néni azt mondta, hogy 4 éves korára kell neki teljesen lejönni.
Szegény pici fiam, amíg nézték neki, csak feküdt, és szorította a kezem, de olyan erővel, és meg sem nyikkant:)
Krisztike jól van, csak a doktor néni szerint kevesett hízott :evil:
150 grammot nem egész egy hét alatt. Pedig most 2 óránként eszik
Nah, megyek is, kezdenek szépen ébredezni:)
Marcsy
marcsy

Timi!

Mennyi idő alatt készül el egy ilyen bohócos kép?

A fájdalomcsillapításról annyit, hogy azt én nem egészségügyi okokból nem választom/válaszottam, hanem mert mazohista vagyok :lol: Amíg nem volt gyerekem, minden évem fénypontját a 100km-es teljesítménytúra jelentette, amikor félhulla állapotba kerülsz kb 50 km után, aztán már csak vegetálva lépkedsz (komolyan hasonlít a szüléshez) de azt a mennyei boldogságot, amit a célban érzel, az önmagad elismerése, a büszkeség...stb az mindent megér! Persze a túra közben mindig megfogadtam, hogy soha többet, de aztán miután kihevertem a fáradalmakat, újra és újra akartam (13 éves koromtól 22-ig ) Valahogy így kezelem a szülést is. 100-szorosára emeli a gyermeked iránti boldogságot, ha ez egy hosszú szenvedésnek az eredménye.
No persze Réka szülésénél a kínosabb órákban azon gondolkodtam, hogy én barom, miért elleneztem eddig a császármetszést :D

Az otthonszülésről annyit, hogy nem tagadom utánakérdeztem Geréb Áginál a lehetőségekről, de valójában a konkrét szülést nem szeretném itthon. Nem elsősorban biztonsági okokból, hanem mert szenvedni világtól elbújva szeretek. A kórházban meg úgyis ismeretlenek vesznek körül, azok nem zavarnak. Egyébként sem hiszem, hogy ott akkor abban a pillanatban számít a hely. Semmire nem emlékszem csak a belső vívódásaimra. VISZONT! Szülés után nekem nagyon-nagyon rossz volt abban az idegen környezetben, ahol az sem érdekelte őket, hogy ÉN mit akarok, mit látok jónak a gyerekemmel kapcsolatban. Itt jött az orvosok "mindenhatósága", ami miatt most készülök lázadni. Persze ez tényleg csak akkor lesz, ha semmi gond nincs.

Jaaa, még egy magyarázat a viselkedésemhez. Édesanyám orvosi műhiba miatt (túlkezelés: két kezelést kapott, biztos ami biztos alapon) 43 éves kora óta tolószékben ül. Számunkra az elejéttől egyértelmű volt, hogy a dokik hibáztak, ők azt állították, hogy fogalmuk sincs, mi leeht a baja. Aztán hogy az ügy 5 év múlva jogilag elévült, megkaptuk a hivatalos orvosi álláspontot, hogy valóban orvosi hiba volt. Akkor pedig már nem lehetett pereskedni. És ez nem egyedi eset, csak nem mindig derül ki ilyen egyértelműen. A rutin dolgokat elnagyzolják, nem figyelnek oda, a legtöbb az igazi kihívásra, vagy az igazi "összegre" vár. Én pont ezt láttam meg ebben a dokiban. Ezért ment fel a pumpa.

Gira
Vendég

sziasztok
Nah mióta ez az uj dizajn van azóta csak most sikerült belépnem:(
Nah de végre sikerült:)de már megyek is.
sziasztok :D
gabi32

Sziasztok!
Ma fölmentünk az Állatkertbe, és a kocsiúton állt a sor. Nem vállaltuk az ácsorgást, inkább elmentünk a mandulásba. A múltkori szegedi képeket is nézegethetitek.
Éva
Kép Kép Kép Kép Kép Kép
tuncimami

Sziasztok!

Tuncimaci!
Hú, azok a vízparti képek veszélyesek, szinte tántorgok, nehogy belecsússzak :lol: :lol: :lol:

Diadora!
Köszi a dícséretet, ma fel is kerültek a bohócok a falra :)

Gira!
Egy ilyen kép nálam esti 1-2 órás és hétvégi 2-3 órás munkálkodással kb. 2 hét alatt készül el, de közben nézem a tévét. Sajnos mostanában nem ügyeskedetem, mert az ilyesmihez már nagyon fáj a hátam, de van még egy csomó kép, amit szeretnék bekereteztetni, évek óta hímezgetem őket a babaszobába. Remélem szülés után lesz majd néha időm újra csinálni.
Sajnálom, ami anyukáddal történt, így azért érthető, hogy fenntartásaid vannak a dokikkal, de azért muszáj bízni és időnként hallgatni rájuk, mert ha netán önmagadnak "okozol" kárt azzal is nagyon nehéz szembenézni szerintem. Ahogy olvasom, valószínűleg a dokival lehet főleg gond, hát az eü-ben, mint ahogy a kereskedelemben, szolgáltatóiparban, pedagógiai pályán is van néhány ember, akinek semmi keresnivalója nem lenne ott, időnként kifogjuk ezeket.
Költözéssel mi újság? Belevágtok? (Lehet, hogy írtad, csak nem voltam elég alapos).
Sziasztok: Timi
hódocska

Sziasztok!

Tuncimami!
A képek szupi jók! Biztosan jót kirándultatok :D Az utsó kép tényleg kicsit félelmetes, pláne, hogy én még úszni sem tudok :lol:

Gira!
Én is sajnálom, ami anyukáddal történt, de én biztosan nem tudnám magamnak megbocsájtani, ha azért történne valami rossz dolog velem, vagy a babával, mert én nem mentem körházba, vagy vizsgálatra, vagy egyéb :cry:

Hódocska!
Remélem minden rendben lesz Veletek és nem kell bent maradnod már a kórházban! :) A bohócos képek nekem is nagyon tetszenek, csak én nem vagyok sajna ilyen kitartó :( Most meg már Peti mellett nincs is időm szinte semmire !

Rólunk: hát nem minden alakul úgy mégsem, mint ahogy kellene :evil:
Nem biztos, hogy 1-én költözünk, mert ugyan minden rendben van, meg megkaptuk a hitelt, csak még nem utalta át az OTP az építtetőnek, így addig nem lesz lakásátadás, szóval ki tudja!!! Lehet, hogy a héten nem is költözünk, pedig már úgy vártam, na meg az albérlet, azt most akkor fizessük ki vagy ne, vagy csak egy részét, vagy mi legyen :?: :?: :?:

Tényleg Hódocska, Te merre laksz, korábban mondtad, hogy majd biztos találkozunk ha elköltöztünk, szeretnék találkozni Veled, de sajnos én nem tudtam bemenni a kórházba meglátogatni Téged, mert azért Petivel nem olyan egyszerű a mozgás :oops:

További szép napot mindenkinek!

Viki&Peti
viki27
Pécs

Sziasztok!

Hulla fárasztó hétvége után én is itt vagyok. :D
Olvastalak Benneteket, már amennyit kiláttam a szememnek nevezett lukon, de írni sajna nem tudtam. Megvolt a Hegyi verseny, szerencsére pörgősen és nagyobb probléma nélkül lezajlott.
Szeretem május végét, két éve ilyenkor kerültünk közel egymáshoz a Párommal, ilyenkor van az anyukám szülinapja és az enyém is (mellesleg 21 évvel ez előtt, a mai napon, pontosan 12.00-kor bújtam elő). Szóval emlékezetesek ezek a napok nekem. :D:D:D Régebben szoktam volt mondani, hogy nekem tök jó, mindig Hegyiversenyt rendeznek a szülinapomra. ;)

Most is tök kóma vagyok, de azért megpróbálok valami értelmeset írni. :)

Hódocska!

Nagyon aranyosak a képek. Honnan vannak a minták? Én is annyira szeretnék a Katica után valami mást is megcsinálni, de nem tom hogy honnan vegyek mintákat. Ami ezzel kapcsolatos könyveket, újságokat láttam azok egyrészt őrülten drágák, másrészt meg nem sok olyan minta van bennük, ami igazán elvarázsolt. :) Egyszer majd biztosan szeretni fogom az ilyen "természetes" mintákat, lepkéket, virágokat, de most valami mozgalmasabbat - gyerekesebbet szeretnék csinálni.
Megkaptad az időlegesen "felszabadító" papírt? Meg tudtad csinálni azokat az apró-cseprő dolgokat amik elmaradtak a kórházazás miatt? Bár ma nincs túl jó idő, de remélem azért a szabad (bébi és Pár mentes) napjaidat ki tudod most élni. ;)
Hogy vagy egyébként? Forgolódik a baba?

Gira!

Mint feljebb már kifejtettem, nekem ezzel az egész kórházi rendszerrel csak az a bajom, hogy nem hagyják meg a lehetőséget a választásra. Lehessen így is szülni, meg lehessen úgy is. Lehessen azt mondani az orvosnak, hogyha nem szimpi, hogy köszi, de te nem kellesz, menj ki innen... Nekem ilyen gondolatok játszódnak le a fejemben.
Otthon én sem hiszem, hogy majd szeretnék szülni, de a kórház meg kifejezetten taszít. Na ilyenkor mi van? :D
Egyszer még régebben írtam és asszem Te voltál az aki egyetértett ebben velem, hogy nekem a kórházasdiban még az nagyon visszataszító, hogy nem engedik a családot együtt lenni. Megszületett a baba, de az apukája nem lehet ott vele végig és az anyuka nem lehet együtt ebben a boldog időszakban a párjával. Nem együtt ismerhetik meg a gyereküket, hanem majd csak jóval a hazaérkezés után. Miért kell ennek így lennie? A nők nagy többsége nem csak magának szülik a gyereket...

Viki!

Sajnálom, hogy nem mennek a legjobban a dolgok a költözéssel. Hiába az új lakás, Ti is szívtok vele. Fogd fel úgy, hogy ez a lakásvásárlással együtt jár és nevess egyet a végén, ha már ott laktok. Az OTP-t meg piszkáljátok, illetve az ügyintézőt, mert addig nem fog történni semmi, amég vártok. Sajna ez egy ilyen rendszer, cseszegetni kell őket. :twisted:

Tuncimami!

Aranyosak a képek! A Mandulásban mit csináltatok?

Marcsy!

A doktornéni úgy látom megint rongálja az idegeidet.... :evil: :evil: :evil:

Ma még biztosan fogok tudni írni... vagy nem. :lol:
Monee
monee85

Sziasztok!

Monee!

Nagyon nagyon BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT :!:

Viki &Peti
viki27
Pécs

Timi!

A szülés előtt már nem akarok költözni. Minden porcikám tiltakozik ellene, no meg szerintem már nem is férne bele az időbe. Mondjuk utána sincs igazán affinitásom még 1 fél évig... Aztán nem tudom mi lesz. Nagyon hiányzik Szeged is... :(

A vizsgáltokat nem ész nélkül utasítom vissza, nem akarok azért a vesztembe rohanni, ne aggódj :D Mérlegelem, hogy mi fontos és mi nem és összevetem, hogy Szegeden mikor mit csináltak. Itt tényleg egy kicsit túlzásba viszik.

Tüncimami!

Holnap nem tudunk menni zenebölcsibe, mert a férjem csak akkor ér rá, hogy tudjak ultrahangra menni.

Monee!

Igen, én értettem veled egyet abban, hogy nagyon rossz, hogy az első pár nap nem lehet veled életed párja. Tiszta lelki terror, ha azt nézem :D

Gira
Vendég

Sziasztok!

Gira!
Hú, örülök, hogy mégsem vágtok bele a lakásvásárlásba ilyenkor, mikor korábban írtad, akkor végiggondoltam, hogy én erre tuti képtelen lennék pár hónappal a szülés előtt, mert egysrészt szeretek magam intézkedni (hitel, festés, takarítás), ez egy csomó stressz, mellesleg energiám kb. 10-ed akkora, mint korábban.
Megértem, hogy hiányzik Szeged, én mikor Pécsre költöztem (Szekszárdról, illetve mellőle), nekem is nagyon sokáig hiányzott az a közeg, a hátrahagyott ismerősök, rokonok, család, kisöcsém még csak 9 hónapos volt akkor, szóval nem könnyű.

Monee!
Boldog születésnapot először is!!!!!!
Ezeket a képeket egy csetes ismerősöm küldte át, így ha esetleg érdekel, e-mailben át tudom majd küldeni. Nekem is jobban tetszenek ezek a harsány, színes, gyerekes minták, azért abban a Keresztszemes gyűjteményben, amiből a vízipacit is csináltad vannak vidám képek.

Viki!
Én a Tildy Zoltán utcában lakom, tehát egy köpésre a leendő otthonotoktól, úgy a közepe táján, a tizesek egyikében :) Én is tartok tőle, hogy a legkevésbé majd a hobbijaimra lesz idő a gyerkőc mellett, de hát a lényeg, hogy ő épségben megérkezzen, a többi meg majd alakul.

Ma végre zárójelentéssel hazaengedtek a kórházból, ami a dokim szerint nem azt jelenti, hogy szülésig itthon leszek, mert ha picit is kinyílok mehetek vissza. Kezdődnek az NST-k is, plusz minden héten uh, megvizsgál majd többször, szóval innentől egy csomót járkálhatok majd be a megyeibe, hetente kb. 2x, mert a kiírt időpontig megkaptam az összes vizsgálatra az időpontokat (na ezt szépen megfogalmaztam).
A mai eredmények már egész jók voltak, de a bpd még mindig kicsit kicsi. Annyi történt még, hogy a doki felvetette, mi lenne, ha annak ellenére, hogy medencevégű, megpróbálkoznánk a természetes szüléssel? Kicsit meglepődtem, mert úgy tapasztaltam a kórházban, hogy nem nagyon gondolkodnak, ilyen esetekben inkább a császárt választják, meg lélekben is kezdtem arra készülni. Aztán megbeszéltük, hogy én is úgy tolattam ki, a dokim is farral jött a világra, ha 3-ból kettőnknek sikerült, lehet, hogy neki is összejön. :lol: :lol: :lol: Én igazából egyet nem szeretnék, ha lehet, 10 óra vajúdás után császármetszést, mert beszorult a bébi, vagy valamiért nem jött össze. Na, de van még idő ezen rágódni.

Monee!
Egyébként nagyjából már sikerül itthon intézgetni a dolgokat, végre haladok velük :)

Na, majd még jövök, sziasztok: Timi
hódocska

Viki, Hódocska!

Köszönöm a köszöntést! :D :D

Hódocska!

Megköszönném, ha át tudnád őket küldeni! Ha van más is a bohócokon kívül, azt is szívesen várom! Küldheszt nagy fájlokat is, elbírja az emailem!
Örülök hogy "megszabadultál" és tudod egy kicsit még élni az életed! :lol: :lol: Jó, hogy a dokid így gondolkozik! Remélem ezzel egy kis terhet is levett a válladról és nem kell még ezen is tépelődnöd. :)
Főzzél most nagyon finomakat, egyél mindent amit megkívánsz!
Remélem, hogy a sok vizsgálatra járás, a buszozás nem fog nagyon sokat kivenni Belőled és még sokáig (de legalább a 36. hétig ;)) tudsz hozzánk jönni. Tényleg, azt a tüdő-tágítót (vagy mit) :D kell még szedned?

Monee
monee85

Timi!

Örülök, hogy hazaengednek. :) Nagyon szimpi a dokid hozzáállása, meg írhatnál egy kicsit a kórházról, mert most megint felmerült bennem, hogy esetleg ott szüljek. (majd eldöntöm a végéig :lol: ) Ki a dokid? Meg esetleg priviben megírhatnád, milyenek a tarifái :oops: )

Monee!

Nagyon boldog szülinapot! :P

Gira
Vendég

Monee!

Boldog szülinapot kívánok én is!

Kép [/img]

Dóri
diadora

Sziasztok!

Köszönöm szépen!!! :D :D

Hát, ma sem lett szebb idő, bár ma koránt sem vagyok annyira morci mint tegnap. :)

Ti, hogy vagytok?

Monee
monee85

Gira!
Mindenképp a Megyeit ajánlom Neked. Össze se lehet hasonlítani a két helyet. Régi felfogás, hogy a klinika jobb. Én a semmi képp nem szülnék ott.
Üdv.:
Zóra
zóra

Sziasztok!

Monee!
Tüdőérlelőt (Prednisolon) kellett szednem két napig, de most nem kell, azt rutinból (???) adják azoknak, akik előrehaladott terhesség alatt bent fekszenek, mert az a kiindulópont, hogy ha már ott vagy, akkor aztán lehet, hogy szülni is fogsz. Ha visszamegyek, lehet, hogy megint adnak, de itthon nem kell hál' Istennek. Igen, intézkedem, élek, mondjuk nem örülök az esőnek, mert épp most értem megint haza a városból és már nagyon macera esernyővel, szatyrokkal küszködni a tömegközlekedéssel, háziorvosomnál is vártam egy csomót :x . De mindenképp jobb azért itthon.

Gira!
Neked mindjárt írok priviben, remélem sikerül.

hódocska

Gira!

Légyszi írd meg, hogy átment-e a privi, mert most kapkodok ahhoz, hogy utánajárjak :D

Zóra!
Te kihez is jártál?
hódocska

Timi!

Nem érkezett meg :(

Voltunk ma UH-n. Minden a legnagyobb rendben, azt leszámítva, hogy keresztben van a baba. A doki azt mondta, még jó eséllyel megfordulhat, van rá 3 hete, és szerencsére nincs az útjában akadály (méhlepény). Na mindegy, azért egy kicsit betojtam.
Nektek elárulom, de másnak nem :D hogy azt mondta a doki, hogy valszínűleg lány lesz :D

Gira
Vendég

Hódocska!
Örülök, hogy újra itthon vagy! Azért azt mindenképp beszéld meg a dokiddal, hogy ha nem tágulsz kellő képpen és faros marad a babuci ne várjanak túl sokat és inkább a császár mellett döntsön. Persze szebb a természetes szülés de vannak esetek amikor a császár biztosabb.
Én a Borsaynál szültem.

Monne!
Utólag is boldog szülinapot!

Szörnyű, hogy nem lehet kimenni! Nagyon pocsék idő van.
zóra

Hódocska!
Örülök, hogy újra itthon vagy! Azért azt mindenképp beszéld meg a dokiddal, hogy ha nem tágulsz kellő képpen és faros marad a babuci ne várjanak túl sokat és inkább a császár mellett döntsön. Persze szebb a természetes szülés de vannak esetek amikor a császár biztosabb.
Én a Borsaynál szültem.

Monne!
Utólag is boldog szülinapot!

Szörnyű, hogy nem lehet kimenni! Nagyon pocsék idő van.
zóra

Jaj! Csak egyszer akartam!
Üdv
zóra

Sziasztok!

Monee!

Nagyon boldog születésnapot kívánok, ha kicsit megkésve is!

Hódocska!

Tényleg beszélj a dokiddal, mert nálam 15 óra után merült fel, hogy lehetséges a császármetszés mert az extra adag oxitocin után sem tágultam és nem is rendszereződtek a fájások. Ezután kaptam a PDA-t és kb. 2 óra múlva normál úton kint volt a baba. :) A PDA-t már azért kaptam, mert valószínűsítették, hogy császár lesz, de nagyon rossz érzés lett volna 15 óra után ha fel is vágnak.

Gira!

Én is a Megyeit javaslom, mert a Klinikára az utóbbi időben csak rémhíreket hallottam. :(( Bár az is előfordulhat, hogy csak olyan ismerősöm volt akivel rossz dolgok történtek és a nagy többség azért ott is elégedett a helyzettel, már amennyire a kórházzal elégedett lehet lenni.

Ma voltunk a Mátéval a 4 hónapos oltáson, a múltheti betegség miatt sajnos el kellett halasztani. Ma azonban olyan ügyes volt, hogy egyáltalán nem is sírt az oltásnál csak egy nyünyögés volt. 7,70 kg és 67 cm volt ma, és ismét kb. 1 kg-ot hízott 1 hónap alatt. :) Szerencsére a betegsége nem nagyon viselte meg a súlygyarapodását.
Valakinél csináltak már laktózintolerancia vizsgálatot? A doktornő azt mondta, hogy majd kellene csináltatnunk a Máténak egyet, de amit elmondott róla nem volt túl bíztató. Megitatnak vele valami laktóztartalmú dolgot és utána fél óránként vérvétel. Nekem ez elég szörnyűnek hangzik.

üdv
Netty
netty11

Sziasztok!

Gira!
:evil: :evil: :evil: :evil: miért nem ment át?? Pedig annyit írtam. Na, jó, akkor most rövidebben leírom ide. Én dr. Koppán Miklóshoz járok és volt olyan szobatársam, aki az utolsó hónapban jött át hozzá a klinikáról (azóta született egy szép kislánya). A gond az, hogy megszüntette a kórházban a terhesrendelését, így valószínűleg csak a magánba tudnál hozzá menni, ami a Ferencesek utcája 22-ben van és asszem 3000 Ft nála egy vizsgálat.
Van több jó doki is a megyeiben, pl. Zóra Borsay Péter dokija is szimpi (ő csinálta az utolsó uh-kat), ő olyan mackós típus, de ismerőseim is magánban járnak hozzá, nem tudom, róla tán Zóra tudna írni.
Gratulálok a leenedő kislányhoz(?)!

Netty! Zóra!
Remélem ezeket a dolgokat figyelembe veszi majd a dokim (úgy érzem igen), mert pont ezt nem szeretném én sem, de főleg a babának ne legyen baja a nem pontos mérések miatt (fejátmérő szerint 2 hét elmaradás, fejkörfogat meg már 2 héttel nagyobbnak mutatja hetek óta). Nem akarom, hogy beszoruljon, vagy mivel nem tud megfordulni (már 10 hete ugyanúgy fekszik) esetleg a köldökzsinór miatt akadjanak el a dolgok. Na, majd meglátjuk.
Annyit szeretnék még tőletek kérdezni, főleg Nettytől, mert ő írta, hogy sokáig tartott, hogy végig zárva voltatok előtte?
Én eddig úgy gondoltam, az a tuti, de mióta beszéltem 1-2 emberrel, köztük sógornőmmel, aki zárt méhszájjal volt végig és 26 órát szenvedett, már nem tudom ez annyira jó-e. Nyilván igen, de mások meg, ahol elkezdtek előbb kinyílni, gyorsabban ment minden. Szerintetek van összefüggés?

Netty!
Ügyi volt Máté! :) Erről a vizsgálatról még nem hallottam, de nem hangzik valami kellemesen :?

hódocska

Még egy kérdésem lenne: mikor belépek a topikba, a 62. oldal jelenik meg és rá kell kattintanom a 63-ra, hogy a friss írásokat el tudja olvasni. Ezt be tudom valahol állítani? Köszi
hódocska

Sziasztok!

Monee!
Én is nagyon boldog szülinapot kívánok így utólag is!

Hódocska!
Örülök, hogy otthon vagy :D

Netty!
Nekünk csináltak laktózint.tesztet, hát, elég borzalmas volt. Azt tudni kell, hogy Violám amúgy is érzékenyebb típus, szóval őt nagyon megviselte a 6x-i vérvétel, mire végre megnyugodott, mindig jött a következő vérvétel. Ujjból veszik a vért, ráadásul egyszer rosszul bökték, nem vérzett eléggé, így még egy plusz vérvételünk volt! Egyébként ha ilyen szépen gyarapodik a Máté, hogyan merült fel ez a dolog? Még van talán hasmenése? Én biztosan nem tenném ki ilyesminek még egyszer a gyerekemet, én is csak azért mentem anno bele, mert Viola nem gyarapodott kellőképpen, és a dr.nő állította, hogy valami gond van. (szerencsére semmi baja nem volt, a mai napig nagyon rossz evő)
Szóval te tudod, de ált.ban ha ételallergia felmerül, a gyarapodással gond szokott lenni, nálatok pedig ilyen téren minden rendben.

Én egyébként a klinikán fogok szülni másodszor is, de ha nem lenne megfelelő a dokim, másodszorra én is a Megyeiben szülnék. Én is jobbakat hallok róla.

Üdv mindenkinek: Évi

UI: MIKOR LESZ JÓ IDŐ?
jevi26

Sziasztok!

Bocs, hogy nem írtam, de kicsit késve fizettük be az ADSL számlát és most átmenetileg otthon nincs net. :oops:

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a jókívánságokat!

Gira!

Írtam már feljebb, én is Borsay-hoz járok. Meg tudom adni az elérhetőségeit, ha akarod. Van magánrendelése (2000 Ft a vizsgálat), de a Megyeiben is dolgozik nem fizetősen. Tényleg, tökre megnyugtató a kinézete! :) Örülök neki hogy elkeveredtem hozzá, nem fogom szerintem leváltani, pedig én is elég háklis vagyok az ilyenekre! :wink:

Netty!

Hát, ez a bökögetés szerintem nem csak Máténak (vagy nem is igazán neki) hanem Neked fog jobban fájni. Szerintem mielőtt engeded, hogy ezt tegyék vele, kérdezd meg a doktornénit, hogy mivel indokolná a döntését.

Jevi!

Kicsit le vagyok maradva. Azt írtad hogy valószínű babád lesz, de hogy mikor vagy hol tartotok azt nem. :D Most akkor mi is van? :)

Hódocska!

Nekem is csinálta egyszer ezt hogy nem lapozott át. Valószínű a szerkesztők úgy akarták megcsinálni, hogy szabadon lehessen lapozgatni a hozzászólások között. Ha jól gondolom nincs erre beállítási lehetőség... Mondjuk azt sem értem, hogy a géped miért nem jegyzi meg, hol tartottál az olvasásban. :) Nekem egyébként az a furcsa hogy régen ha elolvastam az utolsó hozzászolást akkor a főoldalon a "Pécsiek jelentkezzetek!" felirat belilult. Így a név elolvasása nélkül tudtam, hogy nem járt itt utánam senki. Most meg össze-vissza lilul, nem lilul, szóval ez még nem az igazi. :D
Küldöd nekem ráérő idődben a gyerekmintákat?

Nah, dolgozok egy kicsit! :D

Üdv.:
Monee
monee85

Hódocska!
Ne izgulj én is úgy gondolom, hogy nem lesz semmi gond helyesen fog mérlegelni a dokid. Róla is jókat lehet hallani. Szerintem gyorsabban megy a szülés ha valaki már ki van kicsit nyilva. :P

Netty, Viki , Marcsy!
Nálatok, hogy megy/ment az alvás/elaltatás? Andrist csak úgy lehet elaltatni, hogy járkálok vele és ez valamikor akár 20 percig is eltart s mivel egyre nehezebb nagyon eltudok fáradni.
Mostanában délután (15-16 órától) egészen az esti fürcsi utáni etetés utánig nem lehet letenni és csak nyüglődik szegény meg mi is. Pedig látszik rajta, hogy tök álmos de egyszerűen nem tud elaludni. Aztán elalszik hajnali 4-ig, (általában 7 órát) utána megint szopival együtt 1 - 1,5 óra míg újra elalszik. :cry:
Lesz ez még jobb is? Nálatok, hogy van ez?
Most ráadásul tök szar, hogy nem lehet kimenni az idő miatt. A babakocsink is rossz. Két hete vettük de nem lehet rendesen tolni. Felküldik Pestre és lehet, hogy 2 hétig nem lesz kocsink. :evil:
Üdv.
Zóra
zóra

Hódocska!
Ne izgulj én is úgy gondolom, hogy nem lesz semmi gond helyesen fog mérlegelni a dokid. Róla is jókat lehet hallani. Szerintem gyorsabban megy a szülés ha valaki már ki van kicsit nyilva. :P

Netty, Viki , Marcsy!
Nálatok, hogy megy/ment az alvás/elaltatás? Andrist csak úgy lehet elaltatni, hogy járkálok vele és ez valamikor akár 20 percig is eltart s mivel egyre nehezebb nagyon eltudok fáradni.
Mostanában délután (15-16 órától) egészen az esti fürcsi utáni etetés utánig nem lehet letenni és csak nyüglődik szegény meg mi is. Pedig látszik rajta, hogy tök álmos de egyszerűen nem tud elaludni. Aztán elalszik hajnali 4-ig, (általában 7 órát) utána megint szopival együtt 1 - 1,5 óra míg újra elalszik. :cry:
Lesz ez még jobb is? Nálatok, hogy van ez?
Most ráadásul tök szar, hogy nem lehet kimenni az idő miatt. A babakocsink is rossz. Két hete vettük de nem lehet rendesen tolni. Felküldik Pestre és lehet, hogy 2 hétig nem lesz kocsink. :evil:
Üdv.
Zóra
zóra

Miért küldi el 2X?
zóra

Zóra!

Elég lassan reagál a küldés. Miután megnézed az előnézetet vagy elküldöd, légy türelmes. Azért jön le kétszer mert kétszer nyomod a gombot. :)

Ha jól látom, nem vagy a legboldogabb attól, hogy a kicsi fiaddal nem megy a legegyszerűbben az elaltatás. Kitartást, ma ugyan hűvös, szép idő van! :D Lehet azért ma is minek örülni! :lol:

Mi ma megyünk (nemsokára) a Párom mamájának a temetésére. Nagyon féltem hogy szar lesz az idő. Az még ezt az egyébként sem boldog eseményt jobban megkeserítette volna. :(

Monee
monee85

Sziasztok!
Monee!
Utólag is nagyon boldog szülinapot!!:)

Zóra!
Nálunk az elalvás amíg szoptattam ugyanúgy mehetett mint nálatok. Fel-le a lakásba, cssssssssssssssss hangok, ringatás...
Amióta tápszert kap a pici ez csak napközbe és este megy, éjjel ha felkel, megkapja az adagját, visszarakom a kiságyba és elalszik magától. De napközbe sokszor rámegy egy órám is mire elaltatom. Még az a szerencsém, hogy nem mindig igényli. Ritkán előrfordul, hogy a kiságyba elalszik.
Egyébkén nálunk sem lehet letenni a délutáni alvás után.
Lehet, hogy írtad már, de mennyi idős is a picid?
Marcsy
marcsy

Kép
zóra

Sziasztok!

Monee!
Épp akkor akartam átküldeni a képeket, mikor már olvastam, hogy hiányolod :) . Olyan állapotban küldtem, ahogy kaptam, bocsi, nem kicsinyítettem. Azért jó, hogy a temetésen legalább nem esik az eső. Ezek szerint hamvasztásos volt? (Már elég régen történt).

Jevi!
Na igen, akkor hogy is van ez a 2. bébi?? :)

Zóra!
Sajnálom, hogy a fiacskád nyűglődik :cry: , azért talán hamarosan ezen is túl lesztek. Én nem is tudom, hogy lehet erre az egészre felkészülni, hogy az ember türelmes legyen. Kíváncsi vagyok.

na, eszikélek valamit, sziasztok: Timi
hódocska

Hahó!
Bocsi, ha nem voltam elég egyértelmű, szóval kb. 6 hetes terhes vagyok, annyira az elején tartok, hogy még nem is voltam dokinál, csak a tesztet csináltam meg :) Val.leg jövő héten megyek majd el a dokimhoz. Én a Werhling dr.hoz járok (ha valaki esetleg ismeri), ő klinikás, amit nagyon sajnálok, a Megyeiről jobbakat hallottam.

Monee!
Részvétem a Párod nagymamája miatt :( , igen, szerencse, hogy nem esik!

Tündi!
Ma találkozunk anyósékkal, utána írom a választ!

Zóra!
Hát, én mit mondjak?
Korábban már írtam neked az altatással kapcsolatban, akkor még nem volt nekem teher Violám altatása. Én is kezdetektől ringattam, de ugye, amíg kicsi volt a súlya, illetve amíg ő is kisebb volt, ez nem volt probléma, viszonylag hamar elaludt. Nem akarlak elkeseríteni, de mi még mindig mindennap csatát vívunk, egyszerűen nem akar elaludni. Ő most 16 hónapos, kb. 9 kg (ami nem számít soknak a korához képest), de nekem igen megterhelő, főleg így terhesen, sokszor 2 órán át nyűglődünk. Én zenére "táncolok" vele, amíg olyan mélyen nem alszik, hogy be tudom tenni a kiságyba. Az a baj, hogy igényli az alvást, de tiltakozik ellene. Na jó, azért én se vagyok hülye, nem egyfolytában ringatom, ha látom, hogy végképp nem megy, lerakom, és még húzom. Főleg akkor van nálunk is gond, ha nem vagyunk egész nap levegőn, a szobában nehezebben fárad ki. Tudom, hogy be kéne szoktatnom az ágyába, és elérni, hogy magától aludjon el, de képtelen vagyok hallgatni az üvöltését. Egyszer kipróbáltam, de annyira behergelte magát, hogy utána alig bírtam megnyugtatni. Éjszaka is 1x felébred, és akkor magam mellé veszem, és alszunk tovább, mert így legalább nem üvölt. Nem tudom, mi lesz ha megszületik a 2. lurkó, ha valaki tud, segítsen nekem is, mi a megoldás?

Üdv mindenkinek: Évi
jevi26

Sziasztok!

Évi!

A doktornéni azért gondol a laktózintoleranciára, mert már semmi ötlete nincs, hogy mitől fáj ennyire a hasa a Máténak és még mitől van olyan furcsa nyálkás széklete ami a normális határát súrolja. Másrészt a férjem is és én is tejcukorérzékenyek vagyunk így nagy az esély, hogy a Máté is az (mármint a dokinéni szerint). Ezt a terheléses vizsgálatot nem engedem addig megcsináltatni amíg normálisan fejlődik, csak már nagyon sajnálom, hogy annyit szenved a pocakja miatt.
Most a legújabb próbálkozás, hogy 3,5 - 4 órára kihúzni az evéseket, hátha az a baja, hogy nem ürül ki soha a pocakja.

Timi!

Én végig zárva voltam az utolsó előtti napig, csupán elkezdett felpuhulni a méhszájam. Én is azt hallottam, hogy aki teljesen zárva van végig, ott tényleg lassabban megy. Nálam ez teljesen beigazolódott. Más szempontból meg örültem neki, hogy zárva voltam, így kisebb volt a veszélye annak, hogy megfertőzöm a Mátét, mivel nálam streptococcus (vagy valami ilyesmi) baktériumot tenyésztettek ki.

Zóra!

Nálunk napközben eddig sem nagyon aludt sokat a Máté, de ha elalszik akkor általában a fotelben ülve ringatom. (Ikeás fotel amiben lehet kicsit hintázni) Járkálni már én sem tudok vele, mert a 7,7 kg-ja nagyon nehéz. Amikor úgy gondolom, hogy tényleg jó lenne, ha végre aludna akkor leviszem sétálni. A lakásban sétálás nálunk már nem annyira jó, mert túlzottan érdekli a világ és inkább nézelődik alvás helyett. :) Este nálunk fél 8-kor van fürdés és utána eszik és az evéssel elalszik. Lehet, hogy nem jó dolog rászoktatni arra, hogy szopizással aludjon el, de nekünk most így könnyebb. Éjszaka 2-3 között kel fel, akkor is eszik egy kicsit és utána reggel 5-6 óra között indul a nap. Én már annak is örülök ha véletlenül negyed hétig elalszik. Én mostmár elég jól alkalmazkodtam az ő ritmusához, korán fekszem korán kelek, csak szegény párom az akinek teljesen másképp jár a biológiai órája.

üdv

Netty
netty11

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?