A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szabolcs megyei anyukákkal ismerkednék

Sziasztok!

Végre, beindultunk. :)
Már nagyon hiányoztatok!

Köszönöm szépen Manó nevében is a dicséreteket. Remélem, megmarad Manó takarítási mániája, sajnos minden kisgyerekre jellemző, de idővel kinövik.

Tünde!
Csak Mami tali is nagyon jó ötlet, azt is összehozhatnánk. Zenebölcsi? Fogalmam sincs, de mi elnézünk arra. Holnap megírom, reggel majd arra megyünk. Remélem, nem felejtem el.

Dóra!
Tényleg, milyen volt a szilveszter?

Anita!
Boti is nagyon aranyos a képeken.:) Vagányak apával. Foci? Lelkiszemeim előtt lebeg apa sportszára és mellette a Manóé.:) Manó már most labda mániás. Állandóan tyaptya kell neki. Annyira ne félj az eséstől, az első után tudni fogja, mire ügyeljen legközelebb. Én máig nem szaladok, ha elesik, hacsak tényleg nem valami óriási esés volt. Ugyan Boti még lendületből megy. :) Édes lehet.

Timi!
Jól írtad? 1-4-ig nem alszik Domi? Mikor alszik?
Felesleges ajándék? Hát...:) Anyósoméktól kapott egy villanyvasutat, ami nagyon jó játék apának. :) Ha belejönnek egy vagyon lesz megvenni a többi vasutat és kellékeket. :S
Többi ajándékkal nincs gond, de nem játszik velük, most könyv mániás, állandóan olvasni kell, vagyis a képeket mesélni, azt jobban szereti.

Nem tudom, hogy Csilla mikor jön gép elé, ezért írok pár sort róluk, remélem nem gond. Flóra meggyógyult, 30.-án költöztek, szilvesztert az anyukáéknál töltötték.
Ági (Baluék), dolgozik. Átment rajtuk a hasmenés és hányás. Balunak torokgyulladása volt (remélem jól emlékszem). De most már minden rendben. Balu itt volt a mamájánál, míg Ágiék dolgoztak a két ünnep között.

Anita2!
Nektek milyen volt a buli? Én köhögésre acc200 használtam, de jó volt a lándzsás útifű is. Gyógyszertárban is be lehet szerezni, nagyon finom, gyógynövényes szirup. Több kiszerelésben is van.

Simsi!
Bence? Jobban van már? Tényleg Ti voltatok már korcsolyázni? Mi szilveszterkor mentünk, apának fel is törte a lábát a korcsolya. Mi csak néztük a bandát. Gazdálkodj okosan, imádom, gyerekkoromban is állandóan játszottam vele. Akkor én is mindig nyertem, most már....:)

Szilveszter!
Itthon maradtunk a haverokkal, Manó fél egy után feküdt le, megvárta a pezsgőbontást, nagyon élvezte. :D
Volt sült malac, a karácsonyra kapott csoki szökőkutat kipróbáltuk, ennyit a fogyókúráról.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Folytatom....:)
Egy kicsit hosszú az előző, bocsi.

TAli: Én jövő hét szerdán vizsgázok, ha minden igaz. Még nem vettem elő, nem vagyok olyan lelkiismeretes, mint Anita. Meg is érdemli azt a diplomát már.
Mit szóltok jövő hét csütörtökhöz? Valamikor délelőtt? 5 után talán azért nem lenne jó, mert akkor már sok ovis gyerkőc is lenne. De szerintem Csilláéknak ez lenne a legjobb. Vagy melyik hétvége? Mi most és jövő héten nem vagyunk hétvégén. Nekünk bármikor jó.
Akkor legyen jövő hét csütörtök 5 óra. Ok? Írjátok meg kinek jó, vagy nem, és akkor változtatunk. Már csak helyszín kell. De szerintem a vasutasba is beengednének minket. Majd holnap a zenebölcsibe megkérdezzük. :)
Tünde és a Bodába busszal mennék ki. Jó nekünk itt áll meg a ház előtt.

Ja már kérdezni akartam, volt már valaki a Kölyökvárban bábelőadáson? Ki mikor vitte először a gyerkőcét? Manó vajon végig nézné már?

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

JOlka,
Tényleg végre van mit olvasni. Ez igy már tetszik. :lol:
Egyelőre amiket irtál nekünk jó, mert jövé hétre nincs még semmi programunk. Két hét múlva kapja Zalus tervek szerint a 15 hós oltást. Ugyhogy annak mivel lehet köv-nye jó lenne addig talizni.
A holnapi zenebölcsit ha megtudod h. van-e, megirnád ide? És tényleg jó ötlet lenne oda szervezni a talit.
Ugyan a bábelőadást kérdezted, de én azt tudom mondani, h. az amugy már egyáltalán nem egy helyben ülő gyerekemet mostanában az ünnepek kapcsán többször is vittük misére és még nem tudom pontosan az okát, de ül az ölünkben, szinte meg sem mozdul. Első alkalommal még féltem, h. üvölt v. cirkusz lesz, de szó bent rekedt, lábai meg sem mozdultak. Szóval oda fogunk járni, ha azt akarjuk, h. pihenjen egy kicsit. :lol: Apukám szerint ez természetes, de szerintem meg nem. Ugyan honnan tudná, h. ott viselkedni kell, egyszerűen az új hely, a fények, az emberek stb... lenyügözi. Ezzel csak azt akartam irni, h. hajrá bábelőadás.
Na jó éjt mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Na én is itt vagyok.

Boldog Új Évet Nektek!

Nagyon jól teltek nálunk is az ünnepek. Szenteste nagyszüleimnél volt az egész család, 25-én a férjem tesójáékhoz mentünk. 26-án szüleimnél ebédeltünk, szóval nekünk is elég jövős-menős volt a karácsony. Ádám szép ajándékokat kapott, most nem volt semmi használhatatlan. :) A karácsonyfa nem nagyon izgatja, hozzá sem nyúlt. Majd hozok képeket.
Szilveszterkor itthon voltunk, Ádám elég korán elaludt, úgyhogy a férjemmel kettesben "buliztunk". :)

Taliban én is benne lennék, de nekem csak a péntekek jók.

Most ennyi voltam, holnap jövök a képekkel. Sziasztok, jó éjt!

Ádimama

Bence már jobban van, de még mindig itthon vagyunk.

Szilveszterkor volt az ablakunk alatt egy egész jó tüzijáték, úgy 10 körül, azt együtt végignéztük, utána elnyomta az álom. Csodálkoztam, mert tavaly éjfél után alig lehetett ágyba dugni, most meg magától elaludt. Egyszercsak ránézek, és a gyerek durmol. :)

Korizni még nem voltunk az idén, de be volt tervezve, csak mindig volt valami, ami keresztülhúzta. Apánkat is el kell csalni, mivel Bence nem bír annyi sokat korizni, időnként le kell ülnie pihenni, és akkor apával van, én meg addig korizhatok.

Bence is villanyvasútat kapott karácsonyra, neki nagyon bejött, de érzésem szerint még ő is kicsi hozzá. Úgy értem nekem kell összerakni, nekem kell szétszedni, eleinte még a vonatot sem tudta rendesen a sínre rakni. Mostmár az megy, ugye néha kisiklik az eszeveszett sebességtől, legalább vissza tudja rakni, nem kell nekem rohanni. Megpróbálta szétszedni is, és sikeresen elgörbítette az egyik sín csatlakozását. Alig tudtam visszahajlítani, hogy le ne törjön. Arra gondoltam, hogy vágatni kellene egy lapot, amin el lehetne rakni, és nem kell mindig szétszedni.
bencus is benyújtotta már az igényét különféle kiegészítőkre, mint pl. váltó, ütköző, alagút, stb. ...tényleg egy vagyon, de lagalább nem lesz gond az elkövetkező ünnepeken.

Egyébként a duplo vasút is nagyon klassz, lehet, az Márkónak jobban bejött volna, mint apátoknak :D Bencusnak van olyan is, és rengeteget játszott vele.

Bence kapott még egy olyan társasjátékot, ami kívűlről tök jónak tűnik, KRESz-el kapcsolatos, kibontva meg kiderült, hogy kártyán vannak kresz kérdések, és azokra kell válaszolni. Játszottunk, de mi jobban szórakoztunk, mint a gyerek.

Jolka, bármikor jöhetsz felváltani a gazdálkodj okosan-ban, :D de ez már nem olyan jól összerakott, mint a régi! Pár dolgot kispóroltak belőle, ezeket pótoltam, és kissé változtattam a szabályokon, hogy játszhatóbb legyen.

KépKép
simsi

Na, kaptok egy képet is.
Kép

KépKép
simsi

Sziasztok!

Tünde!
Lesz ma z.bölcsi. Ki van írva. :)

szia

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Bábszínház?

Olyan 2 éves kora korül vittem először mindkét gyerkőcöt. Szerette mindkettő.

Később, ovi középső csoportban Bencét érte egy kemény sokk, úgy megijedt a boszorkány rikácsoló hangjától, hogy végigsírta az előadást, utána jó darabig ki se lehetett ejteni előtte azt a szót, hogy bábszínház. Azóta persze ez rendeződött, most már szereti a bábelőadásokat.

KépKép
simsi

sziasztok!!BÚÉK mindenkinek. Háát a szilveszter eltelt... anyósomék vigyáztak Petire, de anyukáméknál. :roll: Én hazamentem fürdetni, etetni, altatni :shock: (azt ugyanis nem vállalták!!mint ahogy azt sem, h. peeti náluk aludjon és mi csak reggel menjünk érte.../hát ennyi!!inkább tovább nem részletezem
a szilveszteri buliban éjfél után összekaptunk a férjemmel :cry: , így hazamentünk 1órakor!!! azt hiszem most tetőzött bennem egy csomó minden, ő pedig nem volt éppen alkoholmentes!! Így aztán frankón indult az Új év!!!! azért remélem ettől jobban folytatódik, de ezt a szilvesztert igyekszem mihamarabb elfelejteni...
Peti élvezte a múlt heti havat, mint ahogy én is, csak kár hogy már nincs belőle semmi..
Kép
Kép

Kép
dora1980

Sziasztok!

Ildi!
Bencusnak is piko vasútja van? Úgy volt, hogy először lábbal hajtható traktort kap anyósoméktól. de Zolko mondta, hogy látott egy jó vasutat. Már akkor mondtam, hogy az még nagyon komoly Manónak. Hiába meséltem a kicsiknek való változatott, meg sem hallották. Mind1, a szekrénytetején jó helye van, egyelőre.
Gazdálkodj okosan: Nekünk is sikerült megvenni a tesco féle játékot. Nagyon rossz. Sok szerencse kártya hiányzik belőle. Pl.: Minek kössek biztosítást, ha nincs benne az a kártya, hogy leégett a házam. :) A régi sokkal jobb, nagybátyáméknak szerencsére még megvan az eredeti, ők nem játszották el, mint én( boltosat játszottam vele. :))
Tűzijáték: Otthon annyira féltek tőle a kutyák, hogy bent a kazánházban töltötték a szilvesztert. A németjuhászom, akár a Mutiék ágya alá is bement volna.
Lassan, akkor mi is kipróbáljuk a bábszínházat.

Szép napot mindenkinek!

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Szia Dóra!

SAjnálom, hogy ne úgy sikerült a szilvesztered, ahogy eltervezted.
Anyukádéknál vigyáztak rá anyosódék Petikére? Érdekes, anyukádék hol voltak addig?

Lehet, nem megyünk bölcsibe, Manó még mindig fent van. nem akar aludni. Az ágyában van és már mesét nézz. 1 órát feküdtem mellette, de nem álmos. :? Most nár olvas. :wink:

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Anyukámék elutaztak szilveszterezni a baráti társasággal. Ők minden évben így teszik, és jól is van ez így!! azt hiszem jövőre vagy nem megyünk sehová, vagy gyerekestől. Pl. a hegyekbe(talán ez lenne a legjobb) azért voltak anyukáméknál, mert peti oda van szokva, szinte minden hétvégén ott alszunk, na meg mi éjjel oda mentünk aludni! anyósoméknál hely sincs!!!
Képzeljétek a tesómék gyerekeinek karira vettem egy noddy dvd-t, azóta reggeltől estig az megy!!!!!tök jól elköti őket, amikor már semmi nem segít!! :wink:
peti fél 1óta alszik!!!! :D

Kép
dora1980

Sziasztok,

Még nem olvastam vissza, csak látom, h. Jolka is épp itt van ezért gyorsan irok. Ki jön ma zenebölcsibe? És hány órás csoportba? Mi még kicsik vagyunk a 18 óráshoz?

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Végre elaludt Manó. :)
Tünde!
z.bölcsi? Fogalmam sincs, hogy megyünk, szerintem aludni fog még. 18 órást próbáljátok meg. De ott már, inkább szaladgálni kell.
Pedig olyan szívesen pletyiztem volna már. JÁrtok még fel a tére? HOlnap délelőtt? TEl. számod elküldöd privibe, telcsim kinyifózott. :) Enyémet küldöm neked.

Dóra!
Nálunk u.e van a jégkorszakkal, bármikor megnézzi. :)

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Visszaolvastam.

Jolka,
Látom, h. lehet nem is mentek zenebölcsizni. A 18 órás csoport azon kivül, h. nagyobb gyerekek vannak miben más?
Amúgy ma elvitettem magam a nyírtávhőhöz. Jött egy levél, h. 2100 huf-os tartozásról, már napok óta azon törtem a fejem hogy jutok el oda, erre ott kiderül miután természetesen kivárom a sorom, h. már egy korábbi csekkhez hozzávágták és rég befizettem. Hát köszi. Ugyhogy ezért saját szememmel is meggyőzödhettem, h. a van-e z.bölcsi?

Dóra,
Mi ugye csak vacsizni mentünk el a barátainkkal a múlt héten, és szülés óta most először mentünk el éjszakára mindketten, de ahhoz még ragaszkodtam, h. én tegyem az ágyba a gyereket és csak utána lépjünk le. Barátnőm nem érti, h. miért nem hagyom többet Anyósra (mert ugye nekünk csak ő van helyben) Zalánt mivel altatni sem kell, de ha egyszer csak igy vagyok nyugodt mit csináljak magammal? Talán majd kinövöm. Amugy meg megérzik, ha v.mi készülödik, máskor max. 5 perc alatt már mélyen alszik, most hallgatóztam és vagy 15-20 percbe telt, h. elaludjon.

Ildi,
Jó hogy irjátok a villanyvasutat, legalább tudom, h. azt jó darabig ne vegyünk, viszont nem tudtam, h. van vasutas Duplo, az meg jó ötlet, mert már van sok ilyen legonk.

Akkor a talit jövő péntekre elkezdjük szervezni, ha Annamariéknak csak az jó? Az időpontot én már megirtam,h. mi van kizárva, többiek is szóljanak hozzá.

Annamari,
Kalapácsot Zalus ritkán kapja meg. Sajnos első pillanattól fogva nagyon tudja használni és nem csak a játékot üti. :( Ádi csak a játékot kalapálja. Egyébként meg mai eszemmel is megvenném, mert negyon ügyesen játszik vele, amikor rendeletetésszerűen használja.

Szép napot mindenkinek

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Jolka: Hogy mikor alszik Domi? felkel olyan fél kilenc körül, majd 11-dél körül elalszik egy másfél órára, és utána egészen 5-ig le sem lehet lőni, de akkor sem hajlandó aludni, csak már nem olyan aktív! :? Nem nagyon tudok tőle szabadulni! Ennek ellenére, még az éjszakát sem alussza végig mostanság! Azt vettem észre, hogy jön a foga! Szerintem az lehet mindennek az oka!!!
Annak ellenére jó nekem a tali más időpontban is, mert hála istennek csak este nyűgös alvás nélkül!

Anita: Úgy látom a Sarkadi fivéreknél megy a focizás! Képzeld Zoli meg Domival focizott Szilveszterkor !!! Édesek voltak!!!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Néhány kép:
Kép
Unokatesómmal!
Kép

Egyenlőre ennyi, mert nem maradt már a többire időm!

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Csak gyors kukk...:)

Tünde!
Csak eljutottunk a klubba, de csak a nagyokhoz. A bandából nem volt senki sem, egyikben sem. :(
Viszont vége a z.bölcsinek. Lejárt a bérlet. Jövő héten újra kezdődik. De ez már nem pályázati. Így alkalmanként 600Ft lesz, vagy a bérlet 4+1 alkalom 2400Ft. Ja és a bérletet csak 2 hónapig lehet felhasználni.
Szerintem mi továbbra is járunk.
Nagyoknál, mindig szaladgálással kezdenek, addig mindenki megérkezik, elkészül. Majd mondókázás, éneklés. Ezután v.milyen körjáték, ma a bent a bárány kint a farkast játszották. De manó még nem nagyon érti, szaladgált összevissza. Majd legközelebb ügyesebb lesz. Majd kaptak falovacskát, azzal szaladgáltak körbe-körbe. Gyeplőtt kellett rájuk tenni, mi irányítottuk őket, gyerkőcök, pedig szaladtak a falovakkal a lábuk között. Aranyosak voltak. Mondókázásnál megkapják a csörgőket, de mindig sírás a vége, ha vissza kell adni. :) Foglalkozás végén altató éneklés, u.u mint a kicsiknél.
Ennyi.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ja megemlítettem a talinak a helyet is. Edina szerint nincs akadálya, de majd még beszélünk róla. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Timi,
Nagyon aranyos Domi, ebben a szerkóban meg már igazi nagyfiú.

Jolka,
Készültünk a zenebölcsibe, de barátnőm eltértitett. A bölcsiből hazafelé indultak, mikor felhivott, h. mégsem mennek haza, mert egész jó idő van és jönnek elénk. Este 7-ig sétáltunk. Tényleg nem januári érzésem volt. Olyan mintha vége lenne a télnek, pedig sajnos a java még hátra van. A havazást azért várjuk.
A leirtak alapján ez a 6 órás csoport még nem nekünk való.
Akkor jövő péntek délelőtt v. délután kinek lenne jó a tali a Vasutasban?

Jó éjt mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Jolka, piko van Bencusnak is. karácsony előtt nagyon vitték, pont az orrom előtt vették meg az utolsót, úgy kellett félrerakatni. De nagyon segítőkész volt a srác a búza u.-i boltban. Akkor döntöttem úgy, hogy kap tőlünk egy ilyen vasútat, amikor a vasúttörténeti parkban nem lehetett kihozni a modell-szobából. Ott 3 terepasztal van felállítva, és a gyerek irányíthatja a vonatokat. (én is elvoltam ott :D )

Az írásodról eszembe jutott, hogy mikor én kb. 6 éves voltam, az öcsém 3, akkor kaptunk mi is egy ilyen vasutat. Össze volt már szerelve a karácsonyfa alatt. Én nem nagyon tudtam mit kezdeni vele, a tesómat még annyira sem érdekelte, de apukánk egész jól eljátszott vele :D (szerintem, magának vette) Pár évvel később vett még egy szettet, na a kettőből már egész nagy pályát lehetett építeni. Pár év eltelt, és egész jókat játszottunk vele. Addig nekünk is a szekrény tetején volt. :D

Van oroson egy ház, nem tudom, látta-e valaki közületek, úgy ki van világítva, kicsit kivilágít a többi közül, de érdemes megnézni. Igaz, mi karácsony előtt jártunk arra, nem tudom, hogy most is felkapcsolják-e. Berakok egy képet, nem túl éles, meg sötét is volt, kocsiból fotóztunk, de talán valamennyire visszaadja a hangulatát. Kép

KépKép
simsi

Ja, még a gazdálkodj-ról akartam írni, hogy visszataszító, ahogy tele van reklámmal, és valahogy nem jönnek össze a kiadás, és a bevétel arányai. Túl sok a fizetnivaló, mint pl. a tesco mezőn 300 euro. (hát, németországban 100 euróért annyi kaját lehet venni, hogy igencsak tele van a bevásárlókocsi)
A szerencse(?) kártyán is utálom, amikor reklámmal kezdik, és csak mellékesen van ráírva, hogy hova lépj, vagy fizess. Néha ez utóbbi lemarad, csak a mezőn van feltüntetve. A busz mezőn az egyiknél dobj még egyszer, a másiknál nem, a harmadiknál fizess. De bérlet is van, csak épp semmire sem jó. Nagyon vacakul van összerakva, kicsit jobban ki lehetett volna dolgozni. Ja, és hiányzik a 10-es, és 500-as címlet. A 200-as meg tök felesleges.

Igaz, nekünk ez a 3-ik ilyen játékunk, az első tönkrement, a második a kukában végezte. A 3-at meg alakítgatjuk.

A második az egy katasztrófa volt, puha hajlékony papírból volt a táblája, a pénzek egyforma barna színűek voltak, a bábok is valami apró vackok, olyan gagyi volt, rossz minőségű, hogy rossz volt kézbe venni, nem hogy játszani vele.

Lehet, monopoly-t kellett volna venni...

Mondjatok nekem egy jó társasjátékot, ami nekem sem unalmas, és a 6 évesem is tud vele játszani!

KépKép
simsi

Tünde! A duplo sem olcsó mulatság, viszont annyiból sokkal jobb, hogy a kicsik inkább tologatni szeretik a járműveket, mint egy gombot forgatva irányítani. És a duploval tud önállóan is játszani.
Nekünk szerencsénk volt, valamelyik börzén kifogtunk egy vasút duplot, rengeteg sín volt hozzá, meg alagút, autó, repülő...Van az a nagy műanyag kincsesláda alakú doboz, na azt alig tudom becsukni, tele van duploval. És imádja a gyerekem. Kép

Meg van még egy ötletem, ha valaki vasútat szeretne a gyermeknek. A Thomas a gőzmozdony, ha szeretik a filmjét. Lehet kapni mindenféle környezetet, állomást, fűtőházat, mozdonymosót, meg rengeteg vonatot hozzá. Nagyon aranyos szerintem.
Bencus is fog ilyet kapni, de ez még titok, majd a szülinapjára.

KépKép
simsi

De jók ezek a vasútak :D

Botond kapott a keresztapjától Thomast, és ők mondták, hogy van hozzá csomó kiegészítő. Ezért én épp arra gondoltam, hogy gyűjteni fogjuk. Ráadásul a zenéjét is szereti a rajzfilmnek :oops: (látszik, hogy pár nap itthon volt az apja :roll:)

Jövő heti tali nekem szuper, keddtől kezdve asszem bármelyik nap, bármikor!

Peti nagyon cuki a hóban!

Dominak még mindig gyöngyörű szemei vannak! Nagyfiú már ő is!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Ildi!
Biztos egy vagyon lesz a tulajnak a villanyszámla. :) Tényleg jól néz ki, de én sajnálnám rá a pénzt.
Thomast mi is szeretjük. A nagypostától nem messze a Tanároda mellett van egy modellező bolt, ahol lehet kapni Thomast is. :) Anita már lehet is benézni. :) Amúgy hatalmas játék, ami kismozdonyunkhoz. :D

Nekem a jövő hét péntek délután nem igazán jó, mert megyek tanárhoz és Mutiékoz. Délelőtt szerintem Csilla munkája miatt nem jó. De addig változhat, maradjunk ennél. Még a vasutassal is kell egyeztetni.

Ildi!
Twister? Gyerek activity? Nálunk még Manó is élvezi a Twistert. :D Jó, nagyon kell vigyázni, ha pályán van. Ha jönnek a haverok mindig ezzel a kettővel, szoktunk játszani.
Monopoly sem lehet rossz, szilvesztere akartunk venni egyet, de nem kaptunk, ahol voltunk, majd legközelebb. :)
Hirtelen fel akartam tenni egy Twisteres képet, találtam is nagyon jókat, de a haverok nem díjaznák, ha felraknám, sok a hátsófertály rajta. :D Na majd a fotóalbumba. :)

Sziasztok
Szép napot mindenkinek!

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok,

Ahogy észreveszem szűkül a kör a tali időpontját illetően. A jövő péntek 10-11 órához mit szóltok? Mondjuk Zalán 10 körül szoktt kelni, de az ünnepek alatt is ébresztettem párszot, ugyhogy még 1x kibirja.
Aki szeretne jönni légyszi nyilatkozzon.

Ma beiratkoztunk a bölcsibe. Nagyon sz.r érzés. Igaz okt. 1-től beszéltük meg a vezetőnővel a beszokatást, de most már nagyon rövidnek tűnik addig az idő. Mondta, h. addig is bemehetünk ismerkedni. Mondjuk nekünk ez nem lesz nehéz mert ugye itt vannak a szánkban és ha kint vannak a gyerekek Zalánt alig tudom elhúzni a keritésétől.
Jolka, ti mikortól tervezitek a bölcsibe menést?
Rákérdeztem, h. mennyire van sok gyerek és azt mondta a vezetőnő, h. nagyon sok a pici pár hónapos babájuk, aztán látva csodálkozó fejemet, mondta, h. sok fősulis anyuka beadja a pici babáját. Ezen a magyarázaton meg különösen meglepődtem, mert nálam azért a tanulás nem kerülne a gyerek elé. Mai eszemmel semmiképp, de nem is akarok senkit sem birálni, mert mi meg a szaros pénz miatt nem maradunk 3 évig itthon. Bár tegnap látva, h. felemeltéka gyes-t 24 ezerről 26-ra (nevetséges :o ) hát elgondolkodhattam volna ..... szóval túl nagy a különbség a fizu és a 26 ezer között. Ha meg már elkezdek újra dolgozni biztos jó lesz megint társaságban lenni.

Kinéztem az ablakon. Ma nem lesz esti séta. :(
Azért szép estét mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Nekem jó az időpont, De van egy hatalmas bibi, mivel inkább Csilla ötlete volt, nem szívesen hagynám ki őket a taliból. De azért megkérdezem Őt is. Hátha szünet lenne a suliban, ugyan tuti nem.

Tünde!
Ó, októberig még rengeteg idő van. :) Előttetek, van még egy teljes nyár. Én meg azt hittem tényleg pár hónap múlva mész vissza dolgozni, nem is értettem, hogy miért ilyen hirtelen. De Csilla felvilágosított, hogy majd csak ősztől gondoltad. Az anyagiak tényleg számítanak, bármilyen jól keres egy apuka, akkor is nevetséges 26eft-ért itthon maradni. Ugyan ne panaszkodjunk, M.o az egyetlen, ahol ilyen sokáig itthon lehet maradni a gyerekkel, és még pénzt is adnak érte. Sőt bizonyos estekben védve is vagyunk, elvileg nem rúghatnak ki gyed alatt, hacsak nem szerződéssel voltunk és megszűnt a munkaviszony. Ugyan most nem tudom, hogy van.
Képzeld, a kozmetikus mesélte, hogy az egyik fodrász a két hós. baba mellett ment vissza dolgozni, ja és a gyereket is bevitte magával. Majd csak 6 hós. korában veszik be a bölcsibe. Hát, nehéz lehet, meg is lehet érteni, hisz nem engedheti meg, hogy elpártoljanak a vendégek. Nem tudnám meg csinálni.
Elvileg szeptember 1-től Manó bölcsis, de ha jön a tesó akkor majd csak oviba fog járni. Nem hiányzik, hogy egy csecsemőhöz haza hozzon mindenféle betegséget.
De még változhat az elképzelés. Nyerek a lottón (nem lottózok) és többet nem kell dolgoznom.:D

Mi ma kihagytuk a sétát. Lustaság miatt. Takarítottunk és tanulta. Majd, ha apa haza jön, együtt megyünk vásárolni. Spáros pontokat is be kellene váltani, míg lehet. Már van egy lábas, ugyan ezt Muti kapta, meg egy fedeles serpenyőféleség. Most pedig két tejforralót váltok ki, ha lesz még.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

A twisterért a lányom volt megveszve egy időben, de elég "idióta" játék lehet, ahogy te is írtad. (itt jó értelemben értem)

Activitink pedig már volt egyszer, de kölcsönadtam, és ők is kölcsönadták, így most nyoma veszett. :cry:

Nézegettem egy fáraós játékot, de a csomagolásból nem derül ki, hogy mi a lényege...

Én amúgy a blanko-t szeretem, de ez csak akkor jó, ha kb. egyenrangúak az ellenfelek. Na, meg a römi. Lassan Bencét is megtanítom :P

KépKép
simsi

Sziasztok!

Nem sok jelentekező van a talira. :(

Annamari!
Gondolom a kocsi maitt lenne nektek jó péntek. Egy vasárnapi délután nem lenne jó neked?

Ági, Anita, Ildi, Dóra...többiek Ti, nem akartok jönni?

Petra, nem hagytalak ki a felsorolásból, de nekd Csilla szól, ha nem jutnál gép elé. :)

ILdi!
Az activityt mostanában a játék nélkül játszuk. Mivel Manó, állandóan a játéktér közepére fekszik, és borít mindent. MÁr vettünk két doboz pótkártyákat is, de már nem kihívás. Így mindenki kitalál egy feladványt és így megyünk körbe. :)

Tünde!
2 óra is elmúlt mire hazaértünk. Manó jó párszor lefeküdt a földre. :) Teljesen hula vagyok.
Mindenkinek Kellemes hétvégét, remélem jön válasz a talival kapcsolatban.
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Én mondtam Jolka, hogy kedd után jó nekünk a tali elvileg bárhol, bármikor! Úgyhogy mi jelentkezünk :wink:

Megyek, holnap vizsga!

Puszi!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Sziasztok!

Jolka!
HA írsz üzit, vagy mélt, amikor megvan a konkrét időpont és hely, szívesen megyek a talira! Megpróbálom úgy intézni a dolgokat...
A társalgóba nem mindig van időm visszaolvasni, ezért lenne jó az üzi)
Zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok!!

Nekünk jó a j.hét péntek délelőtt 10! És hol is pontosan? A vasutasban? ahol a z.bölcsi szokott lenni?

Timi
KépKép
Kép
battatimi

Sziasztok!

Képeket még mindig nem hoztam, de valahogy most nincs kedvem azzal szórakozni :oops:

Nekünk tali szempontjából azért lenne jó a péntek délelőtt, mert akkor vagyok tanfolyamon fél 5től. És 11-kor lenne a legjobb, mert addigra biztos be is érünk...
Ha inkább a hétvégére szavaztok, akkor nekem ugyanezen okból a szombat délután lenne jó, mert akkor meg 1-ig vagyok tanfolyamon.

Remélem sikerül lefixálnunk valamit :)

Most megyek enni, a férjem főzött nekem. :wink: :D

Sziasztok!

Ádimama

ztok!

Visszaolvastam, nagyon jó, hogy ilyen sokat írtatok! Örülök, hogy jól teltek az ünnepek, Dóriék szilveszterét kivéve, hát ilyen előfordul. Mi az unokatesóméknál voltunk fél 11-ig aztán hazajöttünk Anyáékhoz, és itt koccintottunk. Bence fél 11-ig bírta, aztán aludt kettőig és utána szörnyen berekedt, ugatva köhögött, haza is ment Krisztián a légzéskönnyítő kúpért+orrszívóért. Azóta egész jól van, még kicsit taknyos, de semmi komoly.
Tali minket is érdekel, péntek is jó, ha megvan a konkrét időpont. Bence elég jól alkalmazkodik és ha előtte való nap tudom, mikor megyünk, tudom egy kicsit változtatni a napirendjét. Szóval döntsétek el és mi jövünk.
Bence is nagyon élvezte a havat, remélem lesz még. Bent a házban is folyton rajta akart ülni :lol:

Jolka! Szerintem tetszene Márknak a bábszínház, de még biztos nem köti le túl sokáig. Karácsonykor tv-ben volt mese, amiben bábok voltak (nem bírom jobban megfogalmazni, bocs) és nagyon tetszett Bencének. Jó, hogy írtál azokról, akik nem tudnak írni, jó volt olvasni róluk. Jó lenne Csilláékkal a tali, hátha ráér péntek délelőtt.

Pár képet felteszek én is, remélem, nem baj.

Bence a hóban
Kép
Bence
Kép
Hárman
Kép
Megcsípte a gumi a kezét :-)
Kép
Egyik kedvenc ajándéka, egy 3D-s mesekönyv
Kép

Puszi mindenkinek!

Kép
ppetra

Sziasztok!

Tök jó, hogy ilyen sokat írtatok! Alig bírtam visszaolvasni.
Megvan minden vizsgám, sikeresen zártam az első félévet. Nagyon örülök neki.

Jolka! Az ass-i is megvan! 1 feladattal virítottam.:) A lényeg, hogy megvan. Nagyon tündéri Márkó a képeken.

Anita. Köszi érdeklődésed. Az utolsó vizsgától, ami pénteken volt nagyon paráztam, sokat tanultam. Szerencsére Dórára vigyázott apa, így nem volt gond. Nagyon ügyes Boti.

Dóra igazi kis huncutka. Tegnap óta hangokat is hallok. Már annyira vártam. Gyorsan kúszik, szépen felül, és gyönyörű. 

Nekem is jó lenne ha talizhatnék veletek, csak mi vagyunk a legkisebbek, és Dóra még olyan kiszámíthatatlan. Nem tudom alvással ütközik-e. Egyébként imádja a babákat.

Ildi! Olvastam a játékot. A Carcassonne játékról hallottatok? Stratégiai, várakat kell építeni. Szerintem nagyon tuti. Nem tudom itt van-e, biztos. 2 éve németben vettük, aztán a Spárban épp ma vettünk hozzá kiegészítőt. Annyira örültem.

Pampers kódja nincs valakinek felesleges? Szívesen fogadnánk!

Zsuzsi! Ti hogy álltok a gyüjtéssel?

Majd jövök
Szép hétvégét: Ági
Kép
ágimanó1

Sziasztok,

Jolka,
Zalán meg már útközben el akart aludni. Ezt természetesn nem hagytam. Félig csukott szemmel evett, annyira készen volt. Jó lett volna többet dumálni, talán majd legközelebb. Amugy nem semmi, h. Manó ennyit bir már sétálni.
Asszem többet kellene taliznunk, Zalánnak nem árt az edzés a bölcsire. :)
Meddig kell szólnod, h. legyen hely a Vasutasban? Gondolom fizetős a hely, előre kell fizetni, v. elég ha ott dobjuk össze? Mit tusz erről?

Ági,
Nagyon ügyes vagy, h. már le is vizsgáztál. :)
P-ből már az 5-öst használjuk épp ma is kidobtam egy zacskót, kissé hezitáltam, de aztán eszembe jutott, h. azt irtad csak 4-ig jó. Ugye?
Ma a Spar-ban minden játék féláron volt. Gondolom ti is ezt használtátok ki. Mi szándékosan nem mentünk, pedig terveztük, mert ha megyünk, akkor biztos veszünk is, de már igy se tudom hova tenni őket.
Képet tehetnél fel Dóráról.
Nem akarok okoskodni, de alvást illetően neked van még a legkönnyebb dolgod, mert ha másnem Dóra alszik a babakocsiban v. oda v. vissza és nem lesz fáradt. Gyertek!

Petra,
Bencének zabálnivaló, gyönyörű pofija van.
Mi az a légzéskönnyítő kúp? Sose hallottam ilyenről.
Bence megkapta már a 15 hós oltást? Én ettől az egytől parázok, de reménykedek, hátha mi leszünk a ritka kivételek, akik utózönge nélkül megússzuk. A környezetemben (jolkáékon kívül) mindenki kb. 3 nap lázról, nyűgösségről és kiütésről számolt be.
Gondolom a szánkóra irtad, h. bent is azon ül Bence. Zalán is annak örült a legjobban a karácsonyi ajándékai közül, pedig akkor még nem tudhatta mire való. Mi meg ugye Debiben hagytuk, mondván ugysem lesz hó. Úgyhogy tesóm hozta aznap reggel, amikor esett és ezzel együtt jól meg is szánkóztatott bennünket, mert nekem is rá kellett ülnöm, u.is akkor még nem volt karfánk. Ja, Zalust előtte háromszor leboritottuk, aztán rájöttünk én leszek a karfa.

Tali. Nekünk vasárnap semelyik héten sem jó. SZombat igen, de szerintem az meg Jolkáéknak nem. Péntek marad? Akkor nekünk is a 11 lenne a legjobb. Csak szerintem Csilláéknak meg az nem jó.Ha jól gondolom a péntek de-re esélyesek: Annamari, Ági, Anita, Jolka, Zsuzsi, Petra, Timi, Csilla(?) és mi. Remélem senkit sem hagytam ki.

Jó éjt mindenkinek.
Tünde

KépKép
tuzal

Sziasztok!

Tünde!

Köszi a bókot Bence nevében is! A múltkorában már egyszer nagyon csúnyán köhögött Bence és akkor írta fel a doktornő ezt a kúpot, Rectodelt a neve, fulladásra, rekedtségre jó és légzéskönnyítő.
Bence kedden kapja a 15 hós oltást, de tudod, hogy már 18 hós is van? Nekem egy anyuka mondta a múltkor a rendelőben. Azt nem tudom, mire való.
Persze, a szánkón ült BEnce a házban, nem a havon :D Nekünk még nincs karfánk, mert mikor vettük a Metroban nem volt, azóta meg nem jártunk utána. Bence is leborult egyszer :(
Még a munkával kapcsolatban akartam neked írni, hogy ha visszamész dolgozni, még a gyes-t is kapod 3 éves koráig. Amúgy én is visszamegyek ősszel, úgy néz ki. Addigra már 2 éves lesz Zalán és nagyon jól el lesz a bölcsiben. Remélem, Bence is leszokik a ciciről addigra. Nem semmi, amit a fősulis anyukákról írtál.

Ági!
Gratulálok a vizsgáidhoz!!! Mi nem pamperst használunk, így nem tudok segíteni.

Puszi: Petra

Kép
ppetra

Sziasztok!

Ági!
Garatulálok a sikeres vizsgaidőszakhoz. :)
Csatlakozok Tündéhez, bátran gyertek el. Mire ideértek, és elaludna, Dóra baba, legfeljebb Ő a kocsiba marad.

Petra!
Azt hittem, Ti is akartok még egy tesót. Nem gondoltam volna, hogy Te is vissza mész dolgozni.
Nagyon szépek vagytok a képeken!
A 18 hós oltás: DTPa + IPV + HiB Ezeket már kapta az első 3 alkalommal is. Nekünk ezekkel sem volt gond, szerencsére

Tünde!
Kérdeztem az esetleges bérleti díjat, de erre nem kaptam választ. Kedden majd a klub idején újra megkérdezem, és akkor a pénteki napot lefixálom.
Szánkó: Én is karfa voltam. Csak szegény Zolkót sajnáltam. :) Amikor elsőnek felültettük Manót, nem volt semmi gond, de a következő alkalommal, nem figyeltem és eldőlt. Onnantól nem volt hajlandó rajta maradni egyedül. :D
SÉtálás: Elég sokat bír, de nagyon sokszor cipelni kell még a sejhaját. Pár métert visszem, majd lerakom, és próbálom elvonni a figyelmét. Imádja a kapukat, azokat szoktuk nézzegetni.

Nem is írta még. Manónak pénteken meg kellett venni egy játék babakocsit. A klubba a barátnőinél mindig van, állandóan elkuncsizta. A skálába voltunk, össze-vissza tologatta, hát megvettem... :D Azóta is a Brumit tologatja benne. Akire persze pelust is adni kellet és egy badyt. Készül az apa szerepre, elvileg az apukák is tolják a babakocsit. :D

Jó pihenést mindenkinek.

Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Sziasztok!

Szuper, hogy így alakul a tali :D Már várom!

Dóra, ti esetleg nem tudtok jönni?

Tünde, teljesen ledöbbentem, amit a fősulis anyukról írtál :( És teljesen egyetértek Veled, hiába most még nyomom az egyetemet. SOHA nem kerülhet a gyermek elé... (azért is tanulok éjszka :wink:), de ez asszem látszik is a fiamon :D

Képzeljétek, hihetetlen, de átszeli részletekben a lakást egyedül gyalogolva :shock: Most voltunk a Sóstón sétálni, és annyira kéredzkedett ki a babakocsiból, hogy muszáj voltunk kivenni, és úgy sétált picit :D

Jolka, :D Boti karira kapott egy bevásárlókocsit (tescos kocsi kicsiben :D), és azt tologatja. Én is bepelusoztam neki a Fülest, hátha könnyebben hagyja magát :D (apja azt mondja, nehogy már félre neveljem :roll:)

Ági, GYERTEK! Gratulálok a vizsgaidőszakhoz, nagyon ügyes vagy!!!

Petra, tényleg nagyon édes Bence a képeken! Na, és persze, szép család vagytok!

Csatlakozom a múlt héten karfának használt Anyucikhoz! :D

Szép vasárnap estét!

Anita
Kép
Kép
_anita_

Jolka!
Akarunk másik gyereket, csak anyagilag jobban járunk, ha fél évre visszamegyek. Sajnos, ez is szempont.
Bence is mindent tologat, tegnap voltunk az oviban, és a babakocsi neki is bejött. Meg is beszéltük Anyával, hogy valamelyik nap kimegyünk vele, ha gyerekek is lesznek, mert alig akart eljönni.

Anita!
Nagyos ügyes Boti, hogy már így jön-megy.

Petra

Kép
ppetra

sziasztok!
Ági!
Szerintem Tomi lesz a legkisebb.... :lol: mehetnénk együtt...
vagy ha esik az eső, elvitetjük magunkat a párommal...
majd megbeszéljük...

Petra!
Én is pont anyagi okok miatt mentem vissza dolgozni... no meg egy kicsit helyrerázza az embert agyilag is a munka :) vagyis én azt vettem észre annakidején, hogy leépültem, beszűkült a látóterem, csak a gyerek, a háztartás...Bence tényleg nagyon édes:)

Timi Dominikja és Dóra Petije is nagyon tündéri, nem beszélve Simsi Bencéjéről :)

Zsuzsi
zsuzsimano

Sziasztok!

Akkor péntek, 11 óra, vasutas? Szuper! De jó lesz :)

Tünde, a múltkor elfelejtettem válaszolni neked. Mostanában Ádám is kalapál mindent, amit ér, próbálom megmagyarázni neki, hogy nem lehet, már amennyit megért belőle... Egyszer az apját is fejen vágta vele. Mostanában az ajtócsapkodás a fő elfoglaltsága.

Petra! Már hiányoltalak. :) Bence milyen nagy már! Tündérpofa.

A többi manó is édes!

És a képek:

sógoroméknál
Kép Kép

szüleimnél
Kép Kép Kép

nagyszüleimnél
Kép

a tőlünk kapott ajándékkal
Kép

szánkózás
Kép

szilvalekváros palacsinta... :)
Kép

még egy kis szilvalekvár :D
Kép

Bocs, hogy ilyen sok lett 8)
Jó éjt! Sziasztok!

Ádimama

Sziasztok!

Anita!
Nagyon Ügyes Boti!!!Zolkónak is ez volt az első reakcója, mikor megmondtam neki. :D nem hiszem, hogy ezzel félre lehetne nevelni. Ő gyerek korában piros sapkát és csizmát hordott, még se lett semmi baja. :) :lol:

Zsuzsi!
Én is szívesen visszamenék dolgozni, de ismered nálunk a helyzetet. :cry: Majd a talin beszélek róla részletesebben is, ha érdekel valakit. Egyébként, én, az ott töltök idő alatt épültem le agyilag. :lol: :lol: :lol: Nem volt kihívás. :)
Szerintem én Nektek is köszönhettem, hogy nem diliztem be az itthon töltött idő alatt. :) Volt kivel pletyizni. Tehát köszi mindenkinek!!!

Annamari!
Köszi a képeket, nagyon aranyosak vagytok Ti is. :)

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka, mit csinálsz ilyen későn? Csak nem, amit én? :wink:
Pasik.... :?

Annamari, nagyon helyes Ádi! Milyen nagyfiú már ő is! Levágattad a hajad? Várom már, hogy Benneteket is megismerjelek személyesen is!
Kockafaló viziló bejött Ádinak?

Zsuzsi, de jó, hogy jöttök Ti is! :D

Anita
Kép
Kép
_anita_

Szia Anita!

Még gép előtt vagyok....:)
Egy kicsit elcsúszott a napunk.

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Jolka! Szívesen! :)

Anita! Nem vágattuk le Ádám haját, nem is tudom, mikor fogjuk. Még egyszer se volt vágva. Talán majd tavasszal. Vagy megnövesztjük, és rockerbébit csinálunk belőle. :lol:
A vízilovat szereti tologatni, csak amire nem gondoltam, hogy nem tud vele kanyarodni, mert fix kereke van, ezért mindig segíteni kell neki. Azt is szereti, ha rajta ül, és tolom, csak az egy kicsit fárasztó. Lehet jobb lett volna egy bébitaxi?
Mi is várjuk a talit! :)

Szép napot mindenkinek!

Ádimama

Sziasztok!

Annamari!
:D
Szerintem, Anita a Te hajadra gondolt. :)

Most jöttünk meg Manóval a boltból, hát írtó koszosak a bevásárló kocsik a profinál. Mivel kint vannak a szabadban, a madarak megtisztelik egy pászor. És még ebbe rakjuk a kaját, undorító. Az elsőt, ki is cseréltem, de a másodiktól sem voltam elragadtatva.

Szép napot mindenkinek!
Sziasztok

JOLKA
KépKép
KépKép
jolka

Ági!
Kösz a játék ötletet. Megnéztem itt a neten, jó játék lehet a carcassone. Meg egy Catan telepesei, ami szintén hasonló, és sokan dícsérik.
De így elsőre olvasva, nagyon bonyolult a játékszabálya. Ez talán úgy jó, ha valaki ismeri, és menet közben tanítja meg a többieknek.

Kb. mennyi a játékidő? Az egyik helyen 40 percet írnak, a másikon 6-8 órát. Azért nem mindegy....

Egyébként eszembe jutott, hogy van egy régen vásárolt Rizikó játékunk, amit szintén azért vettem, mert annyira dícsérték, aztán felkerült a szekrény tetejére, mert egyszerűen nem értettem a játékszabályt. (pedig nem alacsony az iq-m :) )

Mikor én először voltam gyesen, és észrevettem, hogy tompul az agyam, elkezdtem keresztrejtvényt fejteni. Nagyon jó agytorna, észrevehetően javult a gondolkodásom. Másodszorra már volt internet :D De tényleg, a rejtvényt csak ajánlani tudom.

KépKép
simsi

Zsuzsi! Írtam neked privit, szólj, ha nem kaptad volna meg!
Nem jöttem rá, mi a különbség a kimenő fiók, és az elküldött fiók között.

KépKép
simsi

Simsi!
köszi, megkaptam :)

Kérdésem lenne: nem kell vkinek 4 levél Cerazette? A barátnőm nem használta el, nekem meg nem lehet szednem... bontatlan, jó a szavatossága, akár levelenként is eladó, tavalyi áron... pénteken vinném is... :roll:
zsuzsimano

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?