A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Anna: A múltkor élőben, kabátban nem is tűnt ilyen nagynak a pocid! Szép! :D

KépKépKépKép
hefe

Eszter: a fekete tudod slankít... :)

Azért szép lassan növöget az én pocim is, ha eddig még nem is nagyon látszott, legalább az utolsó pár napban, hétben megmutathassam, hogy igenis kismama vagyok. Eddig sokan észre sem vették, kicsit rosszul is esett.

Kép

Kép
sznanna

Bibi!

Mihez gratulálsz? :o Ez még csak egy elhatározás... gondoltam a szelleme már úgyis itt lebeg a fejemben, megjelenítem vonalzón is, ami foglalkoztat. Csak a miheztartás végett ;)

Hefe!

Érettség/érettlenség, karrier, utazgatás... mindet megértem, de a pénzkérdést egyáltalán nem. (Azért ne legyen gyerekem, mert létbizonytalanság van :o ) Szóval ez számomra felfoghatatlan :roll: Így valszeg sose lett volna gyerekem... egy sem, nemhogy 4. Az én felfogásom szerint egy gyereknek legfőképp egy szerető család kell. Nem hiszem, hogy a gyerekeim boldogtalanabbak lennének csak azért, mert a turiból öltöztetem, vagy mert nincs saját szobája. Nekem volt saját szobám, vadi új cuccokban jártam, minden trendi cuccom megvolt, de mindet odaadtam volna egy szerető családért és még pár tesóért. (A családommal egyébként semmi gond, nem váltak el, nem voltak nagy veszekedések, csak mindenki a pénzzel és a sznobizmussal volt elfoglalva.) Most sem az van, hogy bort iszok és vizet prédikálok. Nem értette meg a családom, hogy másképp gondolkodok, mint ők, ezért már nem támogatnak anyagilag. Nincsenek új cuccaim, a régiekből is kifogytam, nincsenek külföldi nyaralások, 1 szobában lakunk 4-en, nem járok fodrászhoz, kozmetikushoz (látszik is :D) minden fillért be kell osztanom, de NAGYON-NAGYON BOLDOG vagyok. Sokkal boldogabb, mint lánykoromban valaha is voltam.
És ez általános. Egy nagy, boldog, de szegény családból kikerült ember sem mondta még nekem: "Inkább több pénzünk lett volna" Nem kell messzire mennem, a férjemék 9-en voltak testvérek egy 2+2-es panelben, de ő is ugyanezt az életet választotta felnőtt korában is.
Húúúú, ne haragudj a letámadásért, nem bántani akartalak, csak egyszerűen nem értem ezt a mentalitást... és azért lennék kíváncsi a válaszodra, mert úgy látom az emberek többsége úgy gondolkodik, ahogyan te... Tényleg szeretnék veled egy "vitaestet", hogy esetleg én mit gondolok rosszul... mert persze az is lehet, hogy túl naiv álmodozó vagyok, és az élet téged igazol. Szóval írj!
Vendég

A nagy érdeklődésre való tekintettel felhívtam a Játékdzsungelt a Mikulásos dologgal kapcsoaltban. :lol: Szóval az van hogy 9-kor már ott van egy beöltözött Mikulás, és oda lehet csempészni neki egy ajándékcsomagot névvel felcímkézve és akkor azt utána a Mikulás oda adja a csemetének. De nem kötelező csomagot vinni. Akkor kap a gyerkőc egy szaloncukrot. Külön ezért nem kell fizetni. Csak fizetjük a 450 Ft/órát.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Erika!
Flóra 13.-án született, de ő a kórházban.

Anna!
Már nincs sok hátra, szép nagy a pocid!

Gyermekvállalás:
Hááát úgy látom jelenleg én vagyok itt a legfiatalabb anyuka. :lol: Én még csak 23 vagyok! Hasonlóan látom a dolgokat, mint Gira. Bár még friss az élmény és nincs sok tapasztalatom, de egyáltalán nem bántam meg, hogy ilyen fiatalon szültem. Anyukámnak én elég nehezen akartam összejönni, 33 éves volt mikor megszülettem. Bár nagyon jó a viszonyunk, de bizonyos helyzetekben problémás volt a nagy korkülönbség. Először én is be szerettem volna fejezni a sulit és találni egy "biztos" állást. Ez sikerült is tavaly, decemberben pedig elhatároztuk, hogy belevágunk. Kb. 2 hét alatt összejött :oops:, szóval nekünk sem kellett sokat várni rá. Szeretnénk majd még egy babát, de hogy mikor azon még korai agyalni.

Ma megvolt az oltás. Rengetegen voltak, vártunk több, mint 2 órát. Adtam neki lázkúpot, meg este is kap. Remélem nem lesz gond!

Betty
Kép
rbetty

Hali.

Rbetty, remélem, nem lesz gond Flórával az oltás miatt.

Gira, szerintem TE csinálod jól. Én valahol a két véglet között vagyok, én inkább a helyhiánnyal vagyok megáldva, mert ugye mi most anyukám-öcsém-férjem-Peti-én felállásban vagyunk a 2+1-ben. Persze biztos nem véletlen a sok jó kis helyen is elfér mondás...de azért nem feltétlen szeretnék még egy "GYES-es" gyereket (persze lehet, hogy az lesz, de nem az a cél).

Enikő, Violával minden OK?

Bea, hm, érdekes ez a Mikulás dolog. Jól hangzik, de én mit vinnék Petinek? Édességet??? Kap eleget... Játékot??? Abból is van elég. Tehát mi azt hiszem kihagyjuk. :roll:

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Itt vagyok én is, de megint újra lemaradtam! :oops:

Apukám 70 éves lett(ne szőrnyűlködjetek, én lassan 30 leszek,a bátyám 38, a nővérem 41) és neki szerveztem igazi meglepetés partit! Már nyár óta dolgozom rajta, de ez az utolsó hét elég húzós volt.A buli és a meglepetés azonban remekül sikerült, meglett a munka gyümölcse!

Majd szép lassan visszaolvasgatok!

Most csak annyit szeretnék, hogy eladnám Pikolo típusú sport babakocsinkat. nagyon könnyen összecsukható, a háttámla vízszintesig dönthető, szürke-narancs színű!
Ha vkit érdekel, vagy van esetleg ismerőse akit érdekel, küldjön privit, én küldök képet.10 ezer ft-ra gondoltam....
Köszönöm előre is!!!!!!!!

Most megint mennem kell...
szép estét nektek!

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok!

Jó kis téma, kinek mikor aktuális a baba.
Én 29 évesen szültem az első babámat, lassan 33 leszek. Kicsit későn, de az élet így hozta, amit nem bántam meg. Én is úgy vagyok, mint Kinga. Hamarabb még nem álltam készen rá, bár egész életemben anya szerettem volna lenni. Sokáig tanultam, aztán mire kész lettem, már 28 voltam. Akkor jött a nagy Ő és kb. egy évre rá Zolika. Mindkét gyerekemet lánynak vártam, eleinte nem tudtam elképzelni sem, mit kezdenék egy fiúval. Mostmár persze nem cserélném el őket semmi pénzért, sőt azt sem bánnám, ha a haradik gyerekem is fiú lenne.

Szóval, ez mindenkinél változó. A lényeg, hogy elég érettnek érezze magát az ember ahhoz, hogy egy kisembert fel tudjon nevelni tisztességesen.

Ezen a Mikulás dolgon én is gondolkodtam már. Ha mentek, akkor beszéljünk meg egy időpontot, akkor egy kis Babanetes találkozó is lehetne. :)

Kép

Kép
easabo
Szeged

Exi: Én konkrét nem akartam semmit vinni Grétinek. Beérjük az 1 szem szaloncukorral amit adnak majd ott :) A csizmájában meg úgyis csak mandarin lesz meg ilyesmi itthon.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Jó ötlet a Mikulásosdi,igaz én nemhiszem ,hogy eltudom vinni Mesit,mert kar vásár van,de igyekszem,hogy eljussunk odáig.

Ha írtok időpontot,akkor megpróbálunk ott lenni!!!!

:wink:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Mi is menénk a játédzsungeles mikulás partira :)
Ti a délelőtti vagy a délutánira mennétek? És melyik napon???

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Ez egy párnapos kép,Mesi megmutatta,hogyan kell kakaót inni!!!!

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Xénia,Emese,Kriszta
mandasz kriszta

Sziasztok!

Csak gyors életjelet adok, olvasni mindig olvasok, csak az írásra fogy el az enerdzsi :oops: :(

Enikő :) Sajnálom, hogy Viola is kidőlt, jobbulást kívánok a gyerkőcöknek!

Bea :) Gratula a kis tökihez! :lol: Szerintem se aggódj (bár ezt könnyű mondani), én azt hallottam, hogy ez a doktornő elég sok anyukát beparáztat alaptalanul. Nem tudsz elmenni mégegy UH-ra vki máshoz? De még ha igaza is van, nagy az esélye, hogy kinövi a babó. Mikulást passzolom.

Emese :) Extra jó volt ma a Ringató, köszi szépen! Megyünk pénteken is! :D :wink:

Kinga :) Hogyhogy nem jöttetek ma?

Zsuzsu :) Sajnálom, hogy negatív lett a teszt :(

Csibe :) Isten éltesse apukádat!

Angi :) Örülnék, ha újra írnál, bár te nem ismersz engem, mikor te írtál, én még csak olvasó üzemmódban voltam.

Gira :) Akkor mégsem a Karolina lett a végleges?
Más: én maximálisan megértem, amit Hefe írt, mert egy gyerek felnevelése brutál sok pénzbe kerül, tetszik, nem tetszik, ez van. Nem tartom magam sznobnak, nem azért veszek meg egy ruhát, mert ez vagy az van beleírva a cimkéjébe, hanem mert jó minőségű. A gyerekemre ugyanez igaz, szeretek jó minőségű ruhákat, ételeket, játékokat venni neki. És mivel nem vagyok krőzus, korlátlan számban nyilván ezt nem tudom megtenni. Viszont azt nagyon szeretném elkerülni, hogy állandóan azt kelljen mondani, a gyerekemnek, hogy bocs kicsim, ezt sem, ezt sem, meg azt sem tudom megvenni (nem félreértendő, nem arról van szó, hogy a gyerek majd rábök vmire, én meg rohanok megvenni), mert nincs rá pénzünk. Arról nem is beszélve, hogy mi van, ha véletlenül egyedül maradsz (egyik ismerősömnek tegnapelőtt volt a temetése, 30 éves volt, váratlanul halt meg, maradt utána 3 kisgyerek, a legkisebb 4 hónapos).
Szóval szomorú, de bizonyos mértékig kell a pénz, ami nálam is behatárolja, hogy hány gyerekem lesz.

Lépnem kell, pusz

KépKép

KépKép
timika

Sziasztok!

Kajla: Megkérdeztem apát, nem vállal a cég csak sokszáz darabos nyomást a "nagyoknak"! :cry: Sajnálom! Bocsi.

Gira: Holnap válaszolok, amikor kicsit több időm lesz, nem 2 sor lenne az okfejtésem! :D

Rohanok altatni, jó éjt!
eszter

KépKépKépKép
hefe

Sziasztok!

Valaki(k) kerestek a múltkor fül- és homloklázmérőt. Ma láttam az OMKER hirdetőújságjában (Fekete sas u. 23., ha jól sejtem, akkor ez a gyógyászati segédeszközöket áruló bolt) az alábbiakat:

- Microlife IR 1DE1 infrás fülhőmérő: 7990,-
- Microlife FR100 homlokhőmérő 2 év garival: 8490,-
Ezek elvileg svájci tervezésűek.

Jó éjt mindenkinek!

Mónika

vesm

gira:teljesen egyetértek Enikővel. Persze a szeretet mindennél fontosabb, a mi családunkat sem vetette föl soha a pénz, 3-an vagyunk testvérek és nagy szeretetben éltünk!
De sok esetben - ezt te is beláthatod - ,hogy ez nem elég! Szeretettel sajnos nem tudod az éhes gyerek száját betömni, a gyógyszert, ruhát, a szoba melegét,... megvenni!

Kép
gyanixi

Timi!
Elvitték a hintánkat és délelőtt jöttek érte. Pedig szerettem volna Ringatózni. Pénteken meg Pestre megyünk,így marad a köv. szerda.

Exi!
A Mikulásozásban nem az a lényeg hogy kapjon valamit a gyerek hanem az hogy lássa a Mikulást és elkezdje felfogni a Mikulás,Karácsony hangulatot...szerintem 8) Arról nem is beszélve hogy babanetes tali lesz :P

Anna!
Jaj de édi pici pocid van!! NAGYON szép!!! Nekem akkora volt mint a ház :roll: Nem is volt kellemes cipelni.

Nekünk a délelőtt és a délután is jó Mikulásozni. Délelőtt max 1/2 12-ig délután meg bármikor.

Jóccakát

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Ja, baba témában még annyit akartam írni, hogy én sem bántam meg, hogy 28 éves koromig vártam a szüléssel. Sokkal jobban és tudatosabban tudtam rá készülni.

Tegnap voltunk a Játékdszungelben "Aprók táncháza c. programon, nekem nagyon nem tetszett.

KépKép

KépKép
timika

Magánvélemény:

Sztem testvérrel nem megajándékozni a gyermekemet önzőség lett volna. Az én önzőségem, mert tény, hogy kényelmesebb (nekem) egy gyerekkel, mint többel. De nem elsősorban a saját kényelmem és rédekeimet kell nézzem... sőt!

A testvér sztem mindenképpen kell.
Amikor kicsik, legyen sok közös szép élményük, emlékük,eljátszanak, bolondoznak :D amikor nagyok legyen kihez fordulni bizalommal, hamár mi szülők nem leszünk.... :roll: Tudjon kire (kikre) számítani, bármikor amikor szükség lesz bármire...egy jó szóra egy tanácsra, bármire!
És nem véletlenül van az a mondás, hogy ahol van egy ott elfér mégegy. Ez így van! :wink:
És a Jó isten csak olyan akadályokat állít eléd, amikkel meg tudsz bírkózni. :wink:
Én úgy gondolom, hogy minden egyes gyerek megerősít. Megerősít emberi,anyai mivoltodban, megerősít mint nő, mint harcos amazon mint minden.... :lol:
Én imádok így élni, imádom ezt az életformát. Mi se élünk nagy lábon ám, de mindenünk megvan :wink: és meg is lesz ami kell. :D A többi az csak luxus és sznobizmus...
De nem mindenki kell, hogy így gondolkozzon.... legyen csak 1 gyereke, vagy egyse, járjon kozmikushoz, szépítkezni, vásároljon plázkba százezrekért....stb, de ki fogja rányitni az ajtót öreg napjaiban....???? :roll:

Timi: ha mindenki így állna hozzá,hogy "mi van ha egyedül maradok", nem születnétek babák. :shock: Most neked nagyon friss ez az élmény, hogy meghalt egy közeli barát, és biztos, azért látod ennyire feketén a dolgokat, de azért lássuk be, nem ez a jellemző.... Általában ott ahol vállalnak 3 vagy több babát, hosszú távra terveznek. Azon agyalni, hogy mi lesz ha.... teljesen felesleges, mert mi lesz ha mégse :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Hali lányok!
Kb úgy vagyok én is, mint Timika, olvasni még csak csak tudok, de írni már nem. :D Elég nagy rohanás az életünk, kevés néha a nap 24 órája, meg amúgy sem volt nagy kedvem írni, mert hiába van totál kész a házunk, mindig csak ugyanazt ismételtem volna, hogy várunk a közműre -bár tképp ez csak egyet jelentett, nem írom le melyik, de szörnyű, hogy egész Csongrád megye 1 monopol helyzetben levú emberkétől függ, aki, a megbeszélt időpont ellenére lemondja, vagy beleköt az élő fába is.
Na de hála, ez a múlté, ma végre meglett az utolsó hiányzó láncszem is!! Holnap megyünk a gyerekek bútoráért, és mostmár a napokban tuti az új kéróban tudjuk álomra hajtani fáradt fejünket!!! Megcsináltuk!!!!!!!!! :D -amiben nem nagyon hittem, hogy sikerül nekünk.
De tuti, több házat nem építünk!! :lol:

Velünk minden okés, betegség elkerül bennünket kopp-kopp kopp.
Lottika jár jazztáncra, Dzsungel könyvét tanulják, karácsony körül lesz fellépése a nagyasszonynak. Hatalmas nagylány lett, kész nő, amivel sajna együttjár az akaratosság, hiszti is -nem tudom kire ütött ez a lány, lehet az anyjára? :lol: :lol:
Lindike egy bűbájos ördögfióka, a maga majd 22 hónapjával folyamatosan beszél, mindenben utánozza a nővérét -pl. bilibe pisil sokszor-. Nagyon jó tesók, hála, imádják egymást, ami nagy nagy öröm számomra, és bizony sokszor csal könnyeket a szemembe.

Bea!! Grat a kiskukishoz még1X!! :) Neve lesz neki, vagy Anonymus lesz?? :lol:

Zsuzsu! Sajnálom a tesztet, de kérlek ne add fel!! Csodás anya vagy, hidd el, lesz tesója Ábelnek!!

Gyerekvállalás: Én köztetek öreg vagytok, 33 elmúltam. 28 évesen szültem Lottit, 32 voltam Linda születésekor. Sosem bántam meg, hogy "későn" szültem, de szerintem a mai világban egyre később szülnek a nők. Korábban eszembe sem jutott szülni, igaz 10 éve együtt vagyunk a férjemmel -6 éve vagyunk házasok-.
Pénz: igen, tképpen a szeretet, a boldogság a lényeg, de nem akarok vitát szítani, a pénz igenis fontos, szoktam mondani, a pénz nem boldogít, de baromi sz@r ha nincs. Turiból öltöztetni lehet, mert ott igenis lehet kapni jó cuccokat (én pl az első márkás edzőcipőm a férjemtől kaptam 3 éve, és megvoltam nélküle addig), Spórolni lehet, hogy nem jár vki fodrászhoz, kozmetikushoz stb., persze ez tiszta sor, de csupán szeretetből, boldogságból nem lehet befizetni a kaját az oviban, suliban, nem adnak érte ruhát, a számlák azok jönnek -szeretetet meg nem fogadnak el a postán sajna-. És a nincsből meg nem lehet spórolni. :(

Enikő! Gyors gyógyulást aprajafalvának!

Angi! De jó lenne itt is olvasni rólatok!! :D

szita agyam eddig jutott....

Mikor megyünk Mikulásozni akkor?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

A lányok, mert régen láttátok őket :lol:
Kép

Kép

Kép

Kép

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Hali.

Melinda, jó, hogy jelentkeztél! Az alvós kép nagyon tuti!

Kinga, jó, tudom, hogy nem az ajándékozás a lényeg, csak ismervén a fiamat, ha látja, hogy valaki valami nagyot kap, kitör rajta az irigység, és rohan elvenni. (Mondjuk azt az egy szem szaloncukrot is képes lenne megkaparintani. :wink: )

Bea, értem. Akkor lehet, pályázunk mi is. Úgy is van egy félórás kupon, amit még a babafotózáson kaptunk, legalább felhasználom. :D

Halljátok, ugye nem fogunk vérre menni a kinek-hány-mikor-miért témával kapcsolatban??? :roll:

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Enikő!
Jobbulást a gyerekeknek! Igazad van, bíznunk kell abban, hogy látjuk felnőni a gyerekeinket.

Gyerektéma!
Mindenkinek megvan a saját nézőpontja ezügyben. Nem vagyunk egyformák, nem is baj. Fontos a szeretet és sajnos kell egy "kis" anyagiak is. Amikor egy gyerekünk volt, azt mondtam, ennek legalább megadhatom azt, ami kell. Most kettő van, és egyik sem szenved hiányt semmiben. A dédimama mondta egyszer, ha kapunk báránykát, legelőt is kapunk hozzá. Nagyon örülök, hogy lett kistestvére Zolinak, mert látom, hogy ragaszkodnak egymáshoz, hiányolják egymást, ha nincsennek együtt. Persze veszekedés is van. Ez is kell az élethez. Olyan jó látni, ahogy szeretik egymást.

Mikulás
Zolika annyira el van varázsolva a Mikulástól, hogy szerintem a szaloncukornak is fog örülni. Nekem személy szerint a délután talán jobb lenne.

Timika, örülök, hogy jól éreztétek magatokat. Képek már fent vannak!

Melinda szépek a gyerekek!

Niki!
Majd egyszer a nyolcadikra is gyere fel Rékával! :wink:

Kép

Kép
easabo
Szeged

Jó reggelt!

Többen írtátok, hogy pénz kell, meg hogy a semmiből nem lehet spórolni. De hát én nem azt mondtam, hogy nincs pénz... csak azt hogy kevés. Az uram minimálbér környékén, én GYED-en, de azt gondolom, ez elég... és most veszünk egy lakást banki hitel és szülői segítség nélkül. Sztem kevés pénzzel, lehet jól bánni... MOst fogtunk bele egy kiskert megművelésébe... a tulaj odaadta használatra, csak ne legyen parlagon... Szerintem a gyerekeknek is nagy móka, ha kiszabadulnak a lakásból és túrhatják a földet... Lesz zöldségünk, gyümölcsünk... és ez csak egy trükkje az olcsó életnek.
Azt meg saját tapasztalataim alapján nem hiszem, hogy nincs munka, ezért nincs pénz.
Mi lehet az, ami miatt szerintetek ebbe belebukok? A ruhák biztos nem. Valaki írta az ételt, meg a fűtést... értelemszerűen ezeket fizetem ki legelőször, tehát erre biztos van pénz. MI az, ami még annyira hiányozhatna? Tényleg érdekel, mert lehet, nem gondolok mindenre.
Vendég

Jaaa, és köszönöm mindenkinek, aki hozzászólt a témáhozm :)
Vendég

Timika!

A Karolina még képben van, de nem végleges. Ha tényleg beköszön a harmadik lurkó is, nem biztos hogy vállalom az egész városon átfurikázást napi 2x. A férjemet meg nem terhelném ezzel... Még gondolkodok 1 hónapot ;) Addigra biztossá válik az is, hogy végül is hová költözünk, összejön-e ez a lakás...
Vendég

Sziasztok!!

csak egy gyors kérdés: Ábel második napja úgy ébred, h össze vannak ragadva a szemei. Főleg az egyik. Sárgás dolog is van a szemhéján. Mit csináljak vele??? Vigyem dokihoz?????? (piszkálja is és piros is kicsit)

A témához csak annyit: megfelelő TÁRS kell és utánna lehet felelősséggel gondolkozni a családalapításon. Változó ki hány évesen leli meg élete párját. Én 33,5 évesen szültem a fiamat... a tesó már biztosan 35 éves korom után jön.... Boldog vagyok, szerelmes a férjembe és a fiamba :oops: :D

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Gira,csak rá pillantottam,és úgy láttam,hogy 4 hetes vagy....... :oops: :oops:
Bocsika!!!!

Bea,,csak gyorsan beszéljük meg,hogy melyik nap,mert tudod járok vezetni,és úgy intézem az oktatóval........... :wink: :D

Melinda,jó hogy jelentkeztél,jó a kép az alvós Lindiről!
Édik a lányaid!!!! :D

Kép
bibi226

Vesm! Köszi, én kerestem de már vettem Dimarsont 4e-ért. Ez is 1 év garis.

Gira! Remélem nem értetted félre, én pont nagyon pozitivnak irtam hogy csodállak érte hogy ilyen kis korkülönbséggel ennyi gyermeket szeretnétek felnevelni. Én késön is mentem férjhez, de igazábol ha hamarabb lett volna akkor is a huszas éveimet másképp képzeltem még el. De nekem is tesommal csak 1 év van köztünk és irtó szuper, még a baráti társaságunk is tudott igy közös lenni.

Hefe! Igen, az anyagiak valóban behatárolják. Nekem is sokszor eszembe jut hogy mi lesz másfél év mulva, valszeg uj melohely lesz, ha találok, de én probálok bizakodni hogy lesz valami, de ebben a bizonytalan helyzetben is akartunk még egy babát, és vállaltuk Norbit. De azért tényleg nem tudnék 4et anyagilag bevállalni én sem, 3 talán. (csak nekem a baba kihordása az ami miatt nem lesz több). De tudom mi sem fogunk nekik kocsit, lakást venni, lehet az egyetem is hitelböl megy, és már most is föleg használt ruháik vannak, de nem rongyokban járnak és tiszták, és sok szeretetet kapnak. Azzal én is egyetértek hogy lehet nagy szeretetben pl. albérletben is lakni, nem nyaralni de nekem fontosabb volt hogy legyen saját kéglink ahova a gyerekek csöppennek és valami kis anyagi biztonság is. Ahhoz meg tényleg elöbb melozni kellett éveket. Kozmetijushoz sosem jártam, fodrász évente 1x van. még igy is.

Melinda! Örülök hogy végre készen vagytok! (bár a készen tudom mit jelent, mindig lesz mit csinálni egy házon). Lotti már ott ovis vagy behozzátok? És Lindi fog bölcsibe járni,hol?

Kép

Kép

Karmen
karmen

Jó reggelt!

Zsuzsu: Kötőhártyagyulladás? Annak vannak ilyen tünetei. Antibiotikumos szemcseppet szokott rá felírni a doki!Én elvinném a helyedben :wink: Addig kamillás főzettel történő lemosás..... Jobbulást!

Gira: Asszem elbeszéltek egymás mellett! Te se azt írtad, hogy nincs egy filléretek se, hanem hogy nem vagytok húde gazdagok. Attól még pénzetek van :lol:
Nálunk is úgy van, először kifizetjük a rezsit és ami marad abból gazdálkodunk. És ez télleg így van ahogy Emese írta, ahova bárányt is ad legelőt is ad :wink: Esküszöm minél több gyerekünk van, annál több pénzünk van :lol: Ne kérdezzétek hogy csináljuk :lol: Passsssz! Van oszt kész! :lol: :wink:
Drukkolok a lakáshoz, merre fele nézitek???

A kölkek elég carul vannak és én is beálltam a sorba :oops: :roll: gondoltam, hogy ez lesz! No mindegy, kúráljuk magunkat mást úgyse tudunk csinálni! :roll:

ceniko
Szeged

Sziasztok!
Kor: én mindig azon imádkoztam, hogy 30éves korom alatt legyen gyerekem! És meghallgattatott! :D Regina júliusban született én meg augusztusban töltöttem a 30-at!

Mikulás: ha nem lesz beteg Regina, mi is elmegyünk! Írjátok meg, mi a pontos időpont!

Kriszta: nagyon édes Mesi a kis kakaós pofijával!

Kép
kajla

Sziasztok!

Nekünk a délelőtt jobb lenne a Mikulásozásra, már csak azért is mert akkor csak 450 Ft/óra a játszóház. Délután 900. 8) Ja és jut eszembe mind3 délután dolgozok, így nem jó azért sem :(
De a délelőttök jók, mind a 3 nap.

Timika: Jövő héten szerdán megyek a saját dokimhoz, ott lesz uh. Amúgy meg felhívtam rögtön utána a védőnőt is, a saját orvosom is, és mind azt mondták semmi jelentősége, ne aggódjak. A doktornő is azt mondta aki csinálta a genetikai uh-t, hogy ezért nem kell aggódni. Úgyhogy igyekszem ehhez tartani magam...csak hát ugye mégis...az én kisfiam :D
Máskor is mentek a táncos programra? Én is gondoltam hogy elnéznénk valamikor :)

Gyerekkérdés: Én korábban mindig azt mondtam hogy 30 éves koromig szeretnék szülni, 2-t :) Egy fiam és egy lányom lesz :) Így teljesüljön minden kívánságom :)
25 voltam mikor Gréti született, most 28 leszek (februárban). Úgy gondolom elég tudatosan készültem Grétire is. Mindent elolvastam a babatémában, szoptatás, hozzátáplálás, stb. gyűjtöttem az információt. Türelem..hát az néha lehetne több is, de szerintem 10 év múlva se leszek türelmesebb....
Szóval szerintem is mindenkinek maga kell eldöntenie/tudnia hogy mikor jött el az idő a babára. Mikor "fér bele" az életébe, ha egyáltalán belefér. Fujj ez így de rosszul hangzik. No mindegy. Értitek.
Mikor Gréti megszületett, én teljesen el tudtam volna képzelni az életem 1 gyerekkel. De a férjem mindenképp ragaszkodott a 2-höz, és mivel nekem sincs testvérem, és mindig szerettem volna, ezért úgy gondoltam hogy kell 2 gyerek. Kell az a testvér. Egyszer valahol olvastam és nagyon megfogott egy mondat. Valahogy úgy hangzott, hogy: A legtöbb amit adhatunk egy gyereknek, az a testvér.
Úgyhogy ide az ötödik emeleti 1,5 szobás panelbe jön a tesó. Hát nem egy álom luxuskivitelben, de nem is innen akarunk nyugdíjba menni.
A másik, szerintem itt mindenki felelőségteljesen gondolkodó szülő, és fel tudja mérni hogy mi az amit még be tud vállani és mi az amit már nem.
Nekünk pl. nem fontos hogy 100ezer forintos babakocsija legyen a gyereknek (persze jó lenne ha megengedhetnénk magunknak, de nem hiszem hogy attól boldog egy gyerek ha mindent megkap és mindenből a legeslegdrágábbat...attól max. anyuka boldog meg apuka :))

Exi: Csak eszmét cserélünk, dehogy lesz vér :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea,már megint teljessen egyetértek a véleményeddel!!!! :wink:
Nagyon egyformán gondolkozunk,max. annyi,hogy mi mindig 2 gyereket szerettünk volna!!!
Karmen,a te véleményeddel is egyet értek,hogy csodálod Girát,mert én sem mernék bevállani 3 gyereket!!! :wink:

Bea,nekünk is de. jó!!!! :lol:

Kép
bibi226

Zsuzsu,én elvinném tutira orvoshoz,vagy legalább előtte felhívnám a körzeti orvost,hogy ez mi lehet!!!

Kamillával bróbáltad törölgetni???? :wink:

Kép
bibi226

Melinda!

VÉGRE!!!! Nagyon rossz lehetett ez a lehetetlen várakozás. Örülök, hogy siker koronázza türelmeteket :D

Az biztos, hogy a negyedik gyerek bevállalása az kicsit extrémebb, mint az első három... kezdve ott, hogy már be se fér a kocsiba :roll: De elég erősnek érzem magam, hogy a cél érdekében minden áldozatot meghozzak ;) Sztem ehhez már tényleg extra-ráhangolódás kell. EZ lesz életem fő műve :lol:

A későn szülésnek is vannak előnyei ;) Most olvastam, hogy egy tanulmányból az derült ki, hogy azoknak a nőknek a körében, akik későn (is) szültek, sokkal magasabb volt a megélt évek száma :) Gondolom, hogy pszichésen sem engedhették el magukat, tudták, hogy feladatuk van, és ez szvsz sokat számít az egészség-megőrzés szempontjából is.
Vendég

[quote="gira"]
írta:
gira
A későn szülésnek is vannak előnyei ;) Most olvastam, hogy egy tanulmányból az derült ki, hogy azoknak a nőknek a körében, akik későn (is) szültek, sokkal magasabb volt a megélt évek száma :) Gondolom, hogy pszichésen sem engedhették el magukat, tudták, hogy feladatuk van, és ez szvsz sokat számít az egészség-megőrzés szempontjából is.

Gira erre remek megoldás, hogy 20-ason is szülünk, meg olyan 40 fele még egy ráadást :lol: :lol: És akkor az elsők már nagyok lesznek, (pl ha velünk bármi lenne ők fel tudják majd nevelni a kistesót) :lol: :wink: Ráadásul megtanulják a kisbabák ellátást gondozását, rájönnek milyen mennyei boldogság egy kisbaba és akkor hátha ők is kedvet kapnak, fiatalon egy babához és esélyes,hogy hamar unokázhatok :lol: Na asszem a 4.-ket én is majd akkor válallom be :lol: :lol:

ceniko
Szeged

Helló!

Mi is szívesen mennénk a Játékdzsungelbe Mikulásozni, nekünk minhárom nap jó, de csak délelőtt! :):)

Gyerekvállalás
: Bizony fontos mindkét dolog, a pénz is és a tesó is, én mégis a tesóra szavazok! :)
Mi elég szegények voltunk (2 tanár szülő egy eldugott kis faluban..), popónk kilógott a gatyából, de én ebből semmit sem éreztem! Volt 2 tesóm (egy húg, egy nővér), mivel anyukámék 4-en, apukámék 6-an vannak testvérek, 12 unokatesóm van. :):):)
Utólag visszagondolva sajnálom anyuékat, nehéz életük volt, most már mesél róla, mennyit nélkülöztünk, de én nem érzem, hogy valami hiányzott volna! Anyaként természetesen ennél azért nagyobb anyagi biztonságot szeretnék magunknak, de azt is világosan látom, hogy nem az Adidas póló és a Nike cipő számít, hanem a nagy család, ahol mindig van játszótárs!
Nekünk van lakásunk, fenntartunk egy kocsit, és ezzel ki is merültünk. A lakásvétel felélte a tartalékainkat, a Gyed és apa fizuja minden hónapban elfogy, de a gyereknek van ruhája (néha új, néha turis), számtalan játéka (igaz 99%-a a nagyszülőktől és egyéb rokonoktól, de így is kezdjük miattuk kinőni a lakást), van pelusa és étele, egyáltalán nem izgat, hogy nem tudok neki pl. a Brendonban vásárolni! Még 2 gyereket szeretnénk, persze majd meglátjuk, hogy sikerül... :oops:
(Van egy ismerős házaspár, se apának, se anyának nincs tesója, van egy kisfiúk, és nem akarnak több gyereket, szóval se tesó, se unokatesó. Nagyon jó körülmények között élnek, bármit megengdhetnek maguknak, mégis mindig az jut eszembe, hogy szegény gyerek...)

Zsuzsi

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Mikulás: Akkor induljunk ki valamiből, aztán még varriálhatunk ha többeknek nem jó. Szerda délelőtt? Az 5-e.
.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea! Nekünk oké! Mondjuk 5-e, délelőtt 10 óra?

Melinda! Jó, hogy jelentkeztetek! :):) Szuper, hogy kész a házatok, ha berendezkedtetek, dobj fel róla néhány képet! :) A csajok nagyon édesek, az ágyon alvós kép nagyon tetszik! :)

Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bea,nekem ok!!!!!!! :wink: :lol:

Kép
bibi226

Sziasztok!!

Köszi Ábel szemével kapcsolatos tanácsokat, kipróbálom a kamillás törlést . (eddig forralt vízes steril vattával töröltem csak át Neki. ) Érdekes csak reggel "ragacsos" nappal csak pirosas.

Bea!
Akkor mi is megcélozzuk a szerdát. Hány óra körül??? Visz valaki csomagot vagy egységesen megelégszük a szaloncukorral?? (csak hogy ne legyen a gyerkőcök között féltékenykedés..)

Melinda!
Örülök, h végre költöztök, kívánom, h sok örömötök teljen az új házikótokban!!!! A lányok nagyot nőttek, kérünk még képeket!! :D

Itt egy mai kép, hajnal 6-kor készült, a nacit Zituska Botijától "örökölte".. :lol:

Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Bibi! Én Girát azért csodálom hogy ilyen kis korkülönbséggel mer vállalni gyerekeket! 3. én is mernék ha lenne rá esély hogy nem kellene hónapokat kórházban feküdni, szigor fekvés mellett (amikor még a wc is olyan luxusnak számitott nekem hogy mikor mehetek végre ki magamtól majd). De én a 3. is ugy vállalnám hogy addigra a többi nagy legyen, tudjon segiteni, megértsék ha most a babához kell menni, nem tudok éppen velük maradni stb.

Zsuzsi! Remélem mielöbb meggyógyul az a szemecske! Nagyon szép kisfiu (még mindig) Ábel, igy álmosan is!

Kép

Kép

Karmen
karmen

hefe!

Mi ismerjük egymást :O mat-info TTK Ugye? A képed alapján most jöttem rá ;)
Vendég

Bea: Nekünk jó a szerda, és a szaloncukorra szavazok! Mi Mikulásra úgyis csak egy kis csokit és narancsot szoktunk a cipőkbe csempészni. Nem akarom elrontani a gyerekeimet, hogy ajándákot,játékot veszek nekik... Minek??? :shock: Karácsonyra úgyis kapnak majd.... :wink:
Szal akkor a szerda jó 10 órától!! És akkor még aludni is tudunk reggel, nem kell 6:30kor kelnünk, mint egyébként. A bölcsibe 7-én jön a télapó :lol:

Zsuzsu: nagyon édes a fiad, és az a pocak, kééééész :lol:

Csajok volt valaki a gyerekével neurológusnál és EEG-én???

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Minket is érdekelne a Mikulás, kíváncsi vagyok baba, hogyan fogadja majd!

Érdekes témát vetettetek fel...
Én szültem volna hamarabb is, de nem volt megbízható társam, utána pedig elég nehezen jött össze!
Én szívem szerint 3-at szülnék, mi is hárman voltunk és nagyon jó volt és jó most is!
Tudom, hogy nem lehet tudni mi lesz holnap, és azt gondolom nem most okozna gondot anyagilag a 3 gyerek v. 2 v. 1(teljesen mindegy hány), hanem majd amikor mind középsuliba, esetleg egyetemre, főiskolára jár és el kellene őket indítani az életben, mert azért valljuk be, minden szülő arra törekszik, hogy minél jobban segítse a gyerekeit.
Van egy kis koleganőm 3 gyereke van, 1 ált.iskolás, 2 középiskolás.
Épp a múltkor mondta, hogy meg se meri kérdezni a férjét, hogy ebben a hónapban mennyi ment el különórára, levelezős versenyre, nyelvizsga előkészítőre.....és sorolhatnám.És már az általános iskolában mást se csinálunk, mint beírjuk, az üzenőbe, hogy kézműves foglalkozás, színház, vadaspark, ilyen újság, olyan foglalkoztató, osztálypénz, kirándulás, stb.És ezek nem kis összegek a mai világban!És úgyis szertnéd ha nem maradna le a gyereked semmiről!
Na, én ezért "félnék", mert nem hiszem, hogy bírnánk anyagilag.
De ez az én szerény véleményem volt és megjegyzem mégegyszer, nagyon szívesen vállalnék 3-at is! :lol:

Senkit nem érdekel a babakocsi? :oops: Vagy ismerőst?

Timika!
Átadom majd az ünnepeltnek!

Enikő!
Megismertél minket tegnap a plázában?

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok Csajszik!

Tudtok segíteni abban, hogy Szegeden hol lehet fényképes ajándékokat csináltatni?

Köszi
E.
szerika

Csibe: nemmondod hogy ti voltatok :shock: :lol: Bocs de nem :( :oops: pedig nagyon ismerős volt a Fiad. Még agyaltam is, hogy miért köszöntél rám, honnan ismerlek??? Bocsika! :oops: Ménem szóltál rám????
Nagyon siettünk, dokitól, meg patikából jöttünk, csak beszaladtunk gyorsan zsömiért... Ráadásul hőemelkedése volt a csajomnak, úgyhogy siettünk nagyon :oops: Télleg ne haragudj :(

Szerika: A rossmann vagy a dm honalpján nézz körül. ha beküldesz (on-line) fényképet, csinálnak belőle akármit, bügrét, pólót sb... és a hozzád legközelebb eső üzletükbe veheted át :wink:

Baliról friss kép??

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Köszönöm én is a hozzászólásokat! :D

Gira: Lehet, hogy nagyon félreérthetően fogalmaztam? Pedig próbáltam úgy alakítani a szavaimat, hogy véletlen se lehessen félreérteni, szóval én is nagyon jónak tartom a nagy családot!!! Sőt! Én is úgy gondoltam régebben, hogy legalább 2 gyerekem lesz. Nekem is van testvérem, jó, hogy van. Nem akarok senkit meggyőzni arról, hogy az 1 gyerekes család az ideális, mert magam sem így gondolom!!! Viszont: mindenki más; más a neveltetésünk, mások a lehetőségeink, az igényeink, ezért nem lehet csak feketén vagy csak fehéren látni a dolgot, miszerint a kiscsalád rossz, a nagycsalád a jó, hiszen annyi tényezőtől függ, hogy kinek mi adatik!!! Én pl. 16 éves korom óta dolgozom. Közben suliba jártam, és nem a hétvégi bulipénzemet kerestem meg a melóval, ami volt, hogy mosodai munka volt, volt, hogy takarítottam, máskor a Cserepesen árultam hóban-latyakban lukas cipőben! Persze ösztöndíjat soha nem a magamfajták kaptak, hanem aki nagyobbat tudott hazudni a támogatásos papíron. Kibírtam, elmúlt, túléltük és boldogok voltunk így is. Éppen ezért nem ítélhetsz elé azért, mert jobbat szeretnék a kislányomnak! Nem ítélhetsz el azért, mert nem szeretném, ha sokmillás hitellel kezdené az életét 20-25 évesen. Nem ítélhetsz el azért, mert szeretném taníttatni, ha tehetsége és kedve is van hozzá! Márpedig a 110-180 ezres tandíjjal mi nem tudunk megbírkózni mellényzsebből, főleg ha 2-3 gyereknek kell kifizetnünk félévente! Másrészről minden ember másként éli meg, máhogyan dolgozza fel a nélkülözést, de inkább úgy írom, hogy létbizonytalanságot. Rengetegen élnek nálunk rosszabb anyagi körülmények közt, azt tudom, de úgy érezzünk, hogy most ez a legtöbb kiadás, amit vállalni tudunk. Ha jönne még egy baba, akkor az már gyermektúlvállalás lenne! Merthogy éppen erről van szó! Ti kettőnél többet is vállaltok (le a kalappal, nagyon tisztellek érte), mi meg egyet szeretnénk tisztességesen felnevelni, mert félünk, hogy a többit nem tudnánk! Érted? Bízom benne, hogy meg tudod érteni, amit írok, mert semmi bántó szándék nincs benem, csak a saját nézeteimet osztottam meg Veletek! Azt hiszem, nekünk fontosabb a biztonság! Ja! És nem hiszem, hogy azért nem leszünk boldogok, mert csak egy gyereket nevelünk! Persze, ha lehetőségünk lesz rá, pl. nyerünk a lottón :lol: , tutira jöhet a 40 hetes vonalzó Dorottyáé alá!!! Hidd el, én lennék a legboldogabb! :D

Amúgy ha ilyen ügyesen bánsz a pénzzel (minimálból, gyedből hitel nélkül lakást venni :shock: ), akkor tarthatnál nekem valami pénzbeosztási gyorstalpalót! :D :D :D

Részemről ennyi gyermekvállalásról, szerintem mindenki jól csinálja, akármikor, akármennyit vállal!!!! :lol:

KépKépKépKép
hefe

Ok, szerda 10 óra tökéletes nekünk is. És egyértelműen szaloncukor párti vagyok én is, szal mi nem viszünk semmit.
Bent találkozunk vagy előtte? (én azt sem tudom pont hol van, még sosem voltunk)
De jó lenne ha sokan lennénk, gyerkőcöknek tilos lebetegedni akkorra!!

Enikő: Neked kell oda vinni valamelyik gyereket?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Gira: Jaja! Mat-info. :D De én nem vagyok ám képben!

Zsuzsu: Dorottyának most volt kötőhártyagyulladása. Kamillás törölgetést javasolt a doktornő, belülről kifelé, és Brulamycint kaptunk rá cseppenteni napi 5-ször a kamilla után! Csak azt nem mondta a doktornő, hogy meddig kell alkalmazni, mert a tünetek 2 nap múlva megszűntek, aztán amikor abbahagytuk a cseppentést, visszajöttek. :? Most újra cseppentünk, lassan elfogy a csepp.
Most látom először nagykabát-sapka nélkül Ábelt! Hogy milyen szép ez a kisfiú!!!!! :o :lol: Mégis kéne mégegy... és kisfiú!!! :D :D :D

KépKépKépKép
hefe

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?