A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Hefe!

Nem ítéllek el, távol áll tőlem. Értem a nézeted, ebben kicsit segített Csibe hozzászólása is. Tényleg ez értékrend kérdése. Az enyém sem jobb/rosszabb, mint a tiéd, csak más. :D Örülök, hogy ezt meg tudtuk tárgyalni ;)
Én folyton mindenkinek pénzbeosztási gyorstalpalót tartok, de általában hülyének néznek :lol: AZ nem az átlagember világa (www.tudatosvasarlo.hu ... stb társai ;) )
Sztem mi csak infón voltunk évfolyamtársak, nézzél az iwiw-en meg, és sztem beugrik... vagy nem :D (Balázs Ágnes)
Vendég

Nem tudom ki kérdezte de láttam ma fagyasztott öszibarit a Coopban, 450g-os 442ft. A gyártót nem ismerem igy igaz megnéztem de elfelejtettem. Sötétkék csomagolás, rajta nagyon guszta nagy felezett barackok, persze belelátni nem lehet :)

Szerika! én is csak a neten néztem, DM, Rossmann, Photohall, Media

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gira: Jaja! Csibe megmondta a tutit! :D Pont erre gondoltam én is! Megnéztelek iwiw-en... hááát :oops: :oops: :oops: Fölöttem jártál infóra? Bár gondolom... Na majd gondolkodom rajta, nem erősségem az arcmemória! :oops: :D

KépKépKépKép
hefe

Gira, Eszti: Gira matekon volt évfolyamtársnőnk elsőben, nem? Nekem mintha egy algebra félévköziről lenne róla élményem...de lehet hogy nem ő az :D De határozottan emlékszem hogy az Aradi téren sokszor összefutottunk :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!!

Eszter!
Köszi!!!!!! Melengeted a lelkem, de nagyon!! :D Nem tudom mi ez a dolog Ábi szemével, de holnap dokizunk szerintem.
Legyen Neked fiad, nekem meg lány oksi??!! :lol: :lol:

Enikő!
Pocak az vaaaaaaaan , de mi is imádjuk. Pocak Jani...... :lol:
Gyógyulást a családnak!!!

Csajok! SOS!!
A Mars térről tömegközlekedéssel hogy lehet eljutni legegyszerűbben a kettes kórházhoz?? (gyerkőc+babakocsi is)????? KÖszi!

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72

Zsuzsu: Én a 13-as buszra szavazok. Ott tesz le a kettes előtt! :D Na akkor a nemeket jól elosztottuk! :lol:

Karmen: Bocs, most olvastam csak vissza, amit babaügyben írtál. Teljesen megértelek. Viszont én felvettem a diákhitelt (benne van a lakásban :D ), ezért ki van zárva, hogy Dorottyának engedem felvenni, ha élek addig! :lol: Nagyon ravaszul van kitalálva!
Mi sem megyünk holnap úszni. Már 3 hete kihagyjuk! :cry: Még nem vagyok teljesen biztos, hogy elmúlt az a kötőhártyagyuszi! :roll:

Mostmár megyek, alszom, amíg lehet! :D Csajszi nem hagy ellustulni éjszaka! :lol:
Jó éjt mindenkinek!

Eszter

KépKépKépKép
hefe

Bea!
Nekünk is jó a szerda 10 óra!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

A témával kapcsolatban valóban sok pénzbe van a gyerek, most is már, nem kell, hogy felnőljenek hozzá. Az oviba is minden hó elején befizetem a különórákat,csoportpénzt az ebédjét, ezt azt.
De ugyanúgy nem nélkülözünk most, mint ahogy a gyerekek előtt se...:D Most pelenkára költünk, meg tápszerre vagyonokat később másra fogjuk rájukkölteni ugyanezt a pénzt...
Hja és nem lesz tandíj mire felnőnek :wink: Ezt a mostani időszakot vészeljük át valahogy később könnyebb lesz, ha más lesz a politikai beállítottság és az értékrend :wink:

Zsuzsu: gyalog :lol: Nincs messze, 15 perc kb....vagy még annyi se, hátul a kis utcákon elsétiztek... :wink:

Bea: Igen Violát :?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kármen: neked miért kellett végigfeküdni a terhességet?Mármint gondolom,h veszélyeztetett voltál, de miért?

Kép
gyanixi

Nem is dicsekedtem leve hogy Kitti tud ugrálni :lol: :lol:
Nem tudom mikor kezdik el a gyerekek az ugrálást,de én büszke vagyok a kiscsajomra 8) És egyre több szót is mond :P Dumagép lesz az tuti :P
Ma haláli volt:
Feküdtem a nappaliban a földön csukott szemmel. Kb 3x odajött hozzám és nagyon halkan magyarázott nekem a fülembe. Szó szerint suttogva beszélt. Persze fogalmam sincs mit mondhatott de mindháromszor ugyanazt mondta :) Annyira édi volt!!
Imádnivalóak ezek a kölkök :lol:

Jó pihenést mindenkinek!

szszkinga

Cenikő, Karmen: köszi-köszi :D

Enikő: és szólnak majd, ha megérkezett, vagy nekem kell érdeklődni?

Rakok a kis rosszcsontomról képet:

Kép Kép
szerika

Hefe, Bea!

Nem voltam egy nagy órára járós típus :oops: Csak zh-ról vagy vizsgáról emlékezhettek... meg pár gyakorlat. 2000-ben kezdtem a matekot is, meg az infót is. Matekon második évben lecsúsztam egy évet, infón tartottam magam... egy darabig :lol: A matekos évfolyamtársaimmal minddel beszélőviszonyban vagyok, így csak infón lehettünk együtt... De 100%, mert Eszterre nagyon emlékszem.
Vendég

Hali.

Peti betegebb lett, ma estére belázasodott. Már alszik is...holnap így irány a doki. Mondjuk a kedve okésos, de ezzel sosem volt gondunk.

Mikulásra nekünk is a délelőtt volna jó.

Gira, igen, végül is teljesen jogos, amit írsz. Csak nálam az a felállás működik, hogyha lehet, akkor két szülője legyen annak a kölöknek. Persze tény, hogy mindig az anyuka veszi ki a nagyobb részt a gyereknevelésből az átlagcsaládban, de azért nem szeretnék arra alapozni, hogy lett x gyerekem, de az utolsónak már "nincs" apja. Remélem, érthető.

Klzsuzsi, amit írtál, arról nekem is hasonló jutott eszembe. Egyébként érdekes, mert a férjem egyke, és ha én nem lennék, ő teljesen jól elvolna egy csemetével.

Bea, nekünk is jónak tűnik egyelőre az 5.-e 10-től, szaloncukorral.

Zsuzsu, hatkor??? Jesszus! Peti ma fél nyolc táján kelt, de ez az utóbbi pár naphoz képest igencsak korainak számít.

Enikő, miért kell neuro és EEG? Viust viszed, látom, miért? Megrémisztessz!

Szerika, én is azt tudom ajánlani, amit Enikő. Én általában a neten rendelek, akkor küldenek egy emilt, hogy mikor mehetsz be az ajándékért.
A férjem most a hűtőmágnest találta ki, Pesten találtam egy boltot, ahol árulnak nyomtatható mágnesfóliát folyóméterre, és majd nyomtatunk rá képet vagy mittomén.
Bali továbbja is tiszta apukája. :)

Hefe, nekem spec. semmi gondom a diákhitellel...szerintem nagyon jó ötlet (mondjuk nekem "közgazdász szemem" van).

Ági és
KépKép
exdeus

Hefe!
KÖzben pont MA nyílt a Tescon belül egy hely, ahol pólóra írnak, képeket nyomnak...stb. Szóval, megoldódni látszik a dolog!

Exi!
Sajnálom Petit! Regina is elkapta múlt pénteken ezt a kórságot! Dokinéni immunerősítést írt elő!!!
Hűtőmágnest 499-ért csinálnak a Tescos Kodakban, le is fényképezik a gyereket ott, szerintem szuper jó lett Regiről!
Ő ezt adja a nagyiknak karácsonyra!

Szerika!
Nagyon cuki Bali! Többnek néz ki fél évesnél!!!

Szszkinga!
Grat az ugráláshoz és a suttogáshoz! Másfél évesen villámgyorsan fejlődnek!!!

Kép
kajla

Sziasztok!

Megjöttünk otthonról, nagyon jó volt.Tegnap megkaptuk a 2 hós szurit, szegény nagyon sírt,meg én is, elég égő volt, a doki érdekesen nézett rám! :oops: Kicsit nyűgi volt este, de nem lázasodott be, remélem ma sem.Én ma megyek vérvételre, a bélbajom szarakodik velem :cry:

Hefe!Hová jártok úszni?Én is elvinném Lollit babaúszásra,van tapasztalatod??Kicsit félek, nehogy elkapjon vmit!
20140113113746

Sziasztok!

Én sajnos akkor a Mikulásos taliról lemaradok, mert épp foglalkozást tartok. De, miattam nem kell másnapra tenni, nekem úgyis csak a kedd délelőtt lett volna jó. :(
Majd máskor találkozunk.

Szép napot nektek!

Kép

Kép
easabo
Szeged

Exi!

Ha arra alapoznék, hogy a végén egyedül maradok, akkor azt is számítsába kellene vegyem, hogy jövőre elüt az autó, és akkor 1 gyereket se lenne szabad vállalnom :roll: Éééés több esély van arra, hogy elüt az autó... legalábbis nálunk ;)
Vendég

Csajok!

Van 5 hós szuri????Mert a kiskönyvben benne van a helye!

Én is mennék Mikuláshoz,remélem jövőre mi is mehetünk már!
20140113113746

Szia Anett!

Már nincsen 5 hós. Tavaly megszüntették. Nálunk Réka még kapott, Hajna már nem. Pontosabban nem megszüntették, hanem átvariálták.
Vendég

Sziasztok!

Kinga: Kitti édes lehet, mikor ugrál! :D Nálunk még csak a bújás meg az "Aja, aja!" megy, de így is zabálnivaló! Alig várom, hogy Doró is dumáljon! :lol:

Szerika: Nagyon édi a kislegény! Nagyon pasi! :) Tényleg jóval többnek látszik, mint fél éves! :shock:

Gira: Végiggondoltam, átfuttattam a memtesztet, és valóban dereng az arcod! :D Nem is gondoltam, hogy ilyen meghatározó személyisége voltam az évfolyamnak! :lol:

Exdeus: DH: Szerintem másfél milla fölött már csak az tudja ebben az életben visszafizetni, aki nagyon döngeti a törlesztőt! :( :o Szóval ha valaki abból akarja fedezni a tandíját, annak utána nagyon jól kell keresnie, pl. közgazdász fizetés :lol: , de egy tanár pl. fizeti, amíg él! :D

Kajla: Nagyon jó, akkor remek egyedi ajándékokat lehet gyártatni majd ott! :D Nagyon borsos az ára? Vagy nem nézted, mennyiért csinálják?

Anett: Mi július óta járunk az Anna fürdőbe! Nagyon szeretjük! A vizet a babák előtt senki nem használja, úgyhogy teljesen tiszta, max. a többi babától kaphatna el bármit a pici, de nálunk még nem volt betegség az úszás miatt (igaz, egyébként sem volt még beteg a csaj... az anyatej áldásos hatása :D ). most volt kötőhártya-gyulladása a nőnek, de annak semmi köze nem volt az uszihoz, náthás volt és beletörölte a nozikáját a szemébe! Azóta nem vittem úszni, hogy nehogy lefertőzzük a többieket, de szerintem már meggyógyult a csajszika, így legközelebb megyünk mi is! Már alig várom, végre megint kimozdulhatunk! Bővebb info: www.vizimano.hu
Az Anna fürdős képek hűen tükrözik a valóságot! :lol:

e.

KépKépKépKép
hefe

Anett!
Még nektek is a régi könyvetek van. Azóta már megváltozott és nincs 5 hónapos szuri, nekünk már lehúzta a védőnéni. :D Ja és a 3 éveset 18 hónaposan fogja kapni. Ennyi a változás.

Zsuzsu!
Ábel nagyon ééédes! Sajnálom a szemecskéjét :cry:, mindenképpen mutasd meg a dokinak.

Erika!
Bali cukorfalat! :lol: :lol:

Betty
Kép
rbetty

Ezt el kell mesélnem,ma a nagy teherautójába ki be pakolgatott a Barni,és a kezébe akadt egy Legó duplo boci.
Mondja nekem:
-Jaj,anya,szegény bocinak fáj a torka!
-mit csináljunk vele???-kérdeztem tőle
-Vigyük el a doktornénihez,ő biztossan meggyógyítja,de előtte adjunk neki gyógyszert!
-Milyen gyógyszert???
-Anya hát milyet-milyet, Panadolt mert az finom!!!!
:lol: :lol:

Hű ,de jó,jó sokan leszünk a Télapóson!!!!! :D

Kép
bibi226

Sziasztok!!!

Szerika: Bali gyönyörű kisfiú :lol: :lol: Miket csinál már?? Küldenek emilt hogy ha elkészül a kért cucc, általában 2-3 nap alatt elkészül :wink:

RBetty: Múltkor neked is akartam írni, hogy gyönyörű a csajod :D

Exi: Mert sokszor van Violánál, hogy így meginog, megbillen, nekimegy ajtónak, falnak, esik kel... lecsekkoltatjuk :? Max ha nem epilepszia (enyhébb fajtája) akkor kizárjuk! Ha meg az, akkor kezeljük :wink:

Anett: ne aggódj Boginál még az összes oltást én is végigbőgtem, aztán ahogy jöttek sorba a gyerekek elmaradt....megszoktam :roll: Muszáj sajna, szükséges rossz :(

Kinga: Kitti csúcsszuper. Ugye tudod, hogy nagyon ügyes :) Ennyi idősen, még nem nagyon szoktak suttogni :D Joggal vagy rá büszke :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Easabo: Nekünk jó a kedd is. Többség mit szólna hozzá?

Flóra is és Bali is nagyon édesek :)

Anett: És idén miért nem jöhettek? Félted a közösségtől (bacik, miegyebek)? Vagy?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Karmen: mi dokinénink elég szigorú, szerinte 3 éves korig nem szabad tejet adni (tejtermékek mehetnek 1 éves kor után). Szerintem ez betarthatatlan, és kissé túlzás. Marcsi babatejet iszik még mindig, este elalvás előtt 2 decit. És még ebből se a szimpla 3-asat, hanem Milumil HA2-t, fel lehet írni 3 éves korukig, legalábbis egyelőre… A babatej megnevezés tápszert takar (vízben feloldott por), csak így szebben hangzik. :) Én úgy tervezem, hogy jövő év elején elkezdünk fokozatosan átállni a tejre, nehogy az oviban ne ugya meg. Mondjuk én se ittam meg…

Szopi-elalvás: Dóri másik véglet, ő egyáltalán nem alszik el cicin 2 hetes kora óta, akkor se, ha már nagyon fáradt.

zsuzsu: sajnálom, és csak csatakozni tudok az eddigi tanácsokhoz, okosabbat nem tudok én se. Már miért ne lenne tesója Ábelnek?! Dóri is harmadszorra jött össze (bár én elsőre is biztos voltam benne, hogy terhes vagyok, késett is egy hetet, pedig szülés után nagyon pontos lett, tünetek is voltak, aztán mégis megjött; 2. hónapban semmi tünet, aztán lett bőven, ahogy lett Dóri…)

sznanna: én úgy tudom, ha szívhang rendben, és naponta legalább 1x mozdul, addig nincs baj. A fájdalom meg normális, sajna…

jégvirág: drukkolok, hogy semmi baj ne legyen! ++++

gira: nagyon szép az Agyagos utcai ovi, nekem csak az a bajom vele, hogy tőlünk kicsit messze van.

tita: szerintem a nestlé meg hipp barackosban nincs hozzáadott cukor. A rizsliszt miért baj? Milupa Frutapura?

timika: miért nem tetszett a táncház?

szerika: lófara, Digitális fényírda, van bögre, egérpad meg miegymás

szszkinga: Marcsi 1-2 hónapja ugrál, de LEugrani valahonnan páros lábbal most kezdett.

Suttogás: Marcsi is suttog, pl. ha etetem Dórit, és ő ott játszik, és éppen nem felejti el, hogy ilyenkor csenben kell lenni. :lol:

Korkérdés: én is alkalmatlan lettem volna anyának a húszas éveimben, vagy legalábbis sokkal kevésbé alkalmas. :) De hiába is szerettem volna korábban, ha apa csak 30évesen jött össze!!! :lol: Marcsi véletlen volt, de nem sokkal későbbre terveztük, Dóri meg kis korkülönbséggel terveződött, annyi kikötéssel, hogy ne legyek télen nagypocakos. A 3. nincs kizárva, csak ilyen kis korkülönbséggel nem merem bevállalni, 3 év múlva meg már 37 leszek… Valahol irigylem gira-t azért, amit magáról írt, de nem lehet mindenki ilyen. De minden tiszteletem azé, aki ilyen! Persze a számokat én se értem, és nekem is jöhetne a gyorstalpaló, beíratkoznék hefe mellé, aztán eladjuk a módszert és részesedést kaptok, jó? :lol:
A gyerekek fiatalon tartanak, ez biztos! A türelem összefüggése az évekkel pedig szerintem inkább abban van, hogy aki idősebb, több mindent ráhagy a gyerekekre, nem?
Az anyagiak kérdésében mindenkinek van igazsága. Gondolkodtam ezen, amikor ma hintáztattam Marcsit, és eszembe jutott, hogy ha kérne tőlünk valamit, és nem vennénk meg, merthogy nincs rá pénzünk, és utána pl. meglátná egy másik gyerkőcnél a játszótéren, ahogy azt nézné, aztán meg rám, hát én tuti elbőgném magam. (És itt én sem toronyórára gondolok láncostul, meg hogy mindent, amit csak kiejt a száján!)
A turis ruhákról meg annyit, hogy én akkor is venném őket, meg a teszveszes ruhákat, ha 3x ennyi jutna ruhára, mint most, mert jók (sokszor jobbak, mint az új itt-ott), nagy a választék, jó annak is, akitől megveszem a neten, és nem ettem meszet, hogy drága pénzért vegyek meg BÁRMIT, amit olcsóbban is lehet! Inkább játékokat veszek a különbözeten! Na meg új se kell mindenből, legyen az cipő vagy babakocsi. A fogkeféből, abból új kell!

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Hali.

Kajla, nálunk végül is győzött a torokgyulladás, ma voltunk is dokinál, kapott Peti gyógyszert. Köszi az infot, de mi formára vágott, kicsit nagyobbacska hűtőmágnest szeretnénk, talán össze is jön.

Gira, egyetértek. Na meg még eszembe jutott az is, hogy senkivel ne legyen ilyen, de az árváknak is adnak ám juttatást, nem is keveset. De nem az államnak, hanem magunknak szülünk, de azért...

Hefe, lehet, hogy igazad van. Én nem a maxot vettem fel...és csak hét féléves volt a fősuli.
Ja, közgazdász fizetés. :o (GYES...)

Enikő, ez rosszul hangzik! Remélem, semmi gond.

Anett, szerintem teljesen természetes reakció. Én nem sírtam ugyan, de a könnyeim már igencsak tódultak volna kifele. De akkor még ellenkezett a lurkó, mostmár rájöttem, hogy jobb, ha én az elterelésre koncentrálok, mosolygok rá, és akkor meg se érzi.

Ági és
KépKép
exdeus

Anett! Mi is júl, közepe óta járunk az Annába, én is merem ajánlani.

Niki! megirom priviben, itt már annyiszor elmeséltem.

Ági! Jobbulást Petikének is! Sikerült végül, volt már vizsgád?

Erika! nagyon szép baba Bali is! Nekem képen idösebbnek is tünik!

Hefe! üümmmm, nekem meg nemrég javasolta valaki hogy amikor panaszkodtam erre nem futja, hogy miért nem veszek fel diákhitelt, ez milyen szuper dolog. Én azt hittem, ugy értettem milyen jó dolog, nagyon kedvezönek tünt

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Köszi a dícséreteket, valóban idősebbnek tűnik a koránál, mert elég nagy baba, hiába...Apukára ütött minden tekintetben (Exi-Ági jól látod) :lol:

Enikő: forog hátról hasra és vissza, hason imád lenni és felveszi a gondolkodópózt :D , a tengelye körül is forog, eszméletlen helyzetekben és helyeken szoktam megtalálni... és ami a legújabb, hogy a térdén hintázik egy darabig, majd puff elvágódik... Azért jó lenne, ha még várna a mászással egy kicsit...
Ja és ma vettem észre, hogy jön az első fogacskája, az ínyénél elég reszelős érzésem volt :D

Még egy kérdésem lenne: a múltkor írtátok hogy a Cserepesen lehet kapni feliratos bodykat (pl. Anya kedvence). Ezt helyileg kábé hol találom?
szerika

Lányok!
Hogy lehet kijutni a Cserepesire busszal? A Tescotól gondolom.
Nem találom a kisokost! :roll:

Kép
kajla

Kajla:

90-es busszal

Kép

Kép
sznanna

Kármen, volt vizsgám, de megint megvágtak, jó, az utsó feladatot elrontottam, de a többinél a javító tanár hibázott annyit, hogy elég legyen a megvágáshoz (most 4 pont hiányzott), de kár lenne fellebbezni, mert úgyis az erősebb kutya nyer...és mondanom sem kell, ez nem én vagyok. :roll:
Így megyek március 6-án, de már a ...-om kivan.

Ági és
KépKép
exdeus

Norus!
Köszi a tippet, a Nestlét még megnézem. A Hipp-ben van cukor. A rizsliszttel meg önmagában semmi baj nincs, csak nem értem, mit keres egy gyümölcspürében. (Az almapürében még krumpli is van, nálam ez ütötte ki a bizosítékot :) Mármint nem az alma-krumpliban, hanem a "natúr" almában) Hihetetlen egyébként, hogy mi minden egyéb cucc van ezekben a bolti kajákban...

Kép
tita80

Csajok, nem akartok apától kérni egy szombat esti kimenőt? :oops: Én kaptam és elmennék valahova, nincs kedvetek csatlakozni? :lol: 8) :oops:

ceniko
Szeged

Szerika: nagyon ügyes Bali :) Ezt a négykézlábon ringatózást én is csináltam kiskoromba aszonta anyukám :lol: Grat a fogacskához :wink:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam erre. :oops: :?

Gyerek téma:Nekünk "véletlenül"lett 3, ha újra kezdeném és elsőre lettek volna ikrek akkor most kettő lenne.Egyszerűen fizikailag anyagilag és szellemileg sem könnyű dolog 3 manót kordában tartani stb..de ez speciális eset nekem az ikrek miatt...Lehet hogy most csak azért irom ezt mert iszonyat elfáradtam(többek között ezért sincs energiám a netre)de anyagilag se semmi...Pl bárányhimlő elleni oltás 18.000 ft a két gyereknek..és még sorolhatnám.Amúgy meg job ha befogom tőlünk vannak sokkal rosszabb anyagi helyzetben élők több gyerekkel...
Egy ideig iszonyat vágytam még egy gyerekre de ez mára elmúlt.Talán ha a férjemnek nem kellene dolgozni és semmi más dolgunk nem lenne mint a gyerekezés.... :roll:

Most ennyire futotta .Minden kicsi és nagy betegnek jobbulást kismamiknak kitartást ,házra vároknak türelem.

:wink:

Kép
Kép
zitacicu2

Sziasztok! :)

Atyaég! Rengeteget írtatok megint!! :shock: Nem tudok ennyit megjegyezni! :lol: :lol:

Érdekes, amit a gyerekvállalásról írtatok, és egyikőtök érveibe sem tudok "belekötni", mert vhol mindenkinek igaza van..
Én éretlen fruska voltam a 20-as éveim elején, max . kapcsolatom 3 hónap volt (nem az én hibámból, hülyéket fogtam ki).
Igaz, 23 évesen lépet Apa az életembe, és bár szinte azonnal összeköltöztünk, nem hogy a gyerekkel vártunk, de még az eskivel is...biztos ami tutira akartunk menni (tudom, ilyen nincs, de hátha :lol: ). Aztán 28 évesen úgy döntöttünk, hogy együtt forever, és jöhet a baba is...de Baba nem akart jönni még két évig.
Utólag végiggondolva a dolgokat, jól van ez így nekem, nekünk!
Akkor jött Boti, amikor már minden idegszálammal ANYA akartam lenni, szinte fájt, annyira!
Hamarabb úgy érzem, nem lett volna ekkora türelmem. És imádom a Fiam, és imádni fogom a Lányom is, de érzem, hogy nem lesz 3.-ka. Érzem, hogy nekem ennyi a "kapacitásom".
Tisztelem, becsülöm, aki a 3. 4. gyereket is beválallja, de ahhoz tényleg "ősanya típusnak" kell lenni. Én nem vagyok az. :oops:
Az anyagiak fontosak valóban, de csak a pénz miatt nem mondanék le a gyerekről, sőt arról sem, hogy tesója legyen.
Az ember ha felelősségel vállal gyereket, akkkor onnantól kezdve, hogy szülő lesz, szinte minden fillért, amit félretesz, a gyerekeinek teszi félre, ill. elsősorban a gyerekeket szemelőtt tartva ossza be, hogy mennyit hova - legyen az sok, vagy kevés.
Az meg, hogy honnan öltözik a gyerek nem feltétlen az anyagi helyzet határozza meg (ill. igen, ha tényleg szűkös a keret), de ahogy Ti is írtátok, szuper használt ruhákat lehet kapni, egyáltalán nem szégyen használtban járatni a gyereket. Én megvehetném jólehet, a drága rucit is, nem hiányozna a konyháról, de nem teszem, mert az 5000Ft-os nadrágnak is kiszakad a térde, és a 15ezres cipőnek is lekopik az orra stb... És ettől még nem jár rongyokban a gyerek, Botit sokszor megdicsérik, hogy milyen csinos, pedig jelenleg tényleg alig van olyan cucca, amit nem használtan vettem.
Hűűű, szófosást kaptam, be is fejezem! :lol:

A Mikulás party minket is érdekel! Bár sanszos, hogy Boti beájul a végére, legfeljebb viszem neki az ebédet, mert ő fél 12-12 körül elalszik, bárhol van! :lol:
Csak akkor tisztázzuk melyik nap is?? :D

Én most elég carul vagyok, egésznap keményedett a hasam, elég sűrűn.... nagyon sűrűn... :cry: :cry:
Nem fáj, de nagyon kellemetlen, mintha egy óriási kő lenne a pocakom helyén. Már nem emlékszem, meddig normális ez, ha az egyáltalán... :( :(
Vettem be magnéziumot, de igazán nem érzem jótékony hatását.

Hú, még egy kérdés:
Én nem tusolok, hanem ülőfürdőzök, mert jólesik. Nem forró vízben, de azért melegben. Meddig szabad ezt, ha szabad egyáltalán. Mindig elfelejtem megkérdezni a dokimat. :oops:

egy nagyon friss pocakkép (kicsit kinőttem a pólómat :oops: :oops: )

Kép

Kép
Kép
zituska28

Ceniko, erre a kimenő-témára térjünk vissza egy év múlva! :lol: Most képtelenség, nem is éreznem jól maga, azt hiszem. :?

Szerintem nekünk nincsenek átlagon felül nehezen kezelhető gyerekeink (amennyire lehet beszélni átlagról), én nagyon gyakran mégse bírom cérnával. De biztos, hogy van olyan, aki 2 nehéz gyerekkel jobban bír, mint én velük, a hiba az én készülékemben van. :lol:

Nóra
KépKép KépKép
norus88

Zituska: Uhh...dobtam egy hátast a pocakodtól :) Hatalmas és gyönyörű :) És még hol a vége.... :lol:
Mennyi magnéziumot szedsz? Én mondjuk napi 2x1-et, nincs is semmi gond, és azt mondta a dokim hogy a 20. héttől lehet 2x2-t. De ezzel még várok amíg lehet.
Viszont én olyan dagadt tehénnek érzem magam hogy borzasztó :( Már híztam 6 kilót minimum. és még nekem is hol a vége....:(
Majd Mikuláskor egyeztetünk ruhanézés-ügyben, ok?

Enikő: Nem lennék 2in1, mennék... :lol: :lol: no majd 2 év múlva :lol: :lol:

Norus: Megfogott egy mondatot: "A türelem összefüggése az évekkel pedig szerintem inkább abban van, hogy aki idősebb, több mindent ráhagy a gyerekekre, nem?"
Nem akarok általánosítani, de én is többször észrevettem már ezt. :lol: :lol: (és itt most én fiatal anyukának számítom magam 8) )
A másik meg hogy én a tüdéri lányomtól is egy pillanat alatt az egekben vagyok néha....és olyankor utána magamba is szállok. Többször kellett volna sorba állnom a türelem osztásakor. :(
Ilyenkor elképzelem mi lesz kettővel..és úgy érzem totál csőd...nem fogom bírni. :(
Úgyhogy dolgozok azon hogy áprilisra türelmesebb/kiegyensúlyozottabb legyek. :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Bocsánat a belekottyért!

Zituska!
Aszta pocak :shock: !!! szééép!
Szóval az én dokim szerint a 20 hét után a Magne B6 túl "lájtos". Én Magnesii Citrici-t szedek (10 db van 1 dobozban, lehet kapni recept nélkül is, igaz így jóval drágább, asszem 300 Ft körül) 2x1-et.
Szerinem mindenképpen jobb a tusolás.

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Zituska!
húúú, pocakméret...
szóhoz se jutok :lol:

gyerekkel kapcsolatban:
ha a szívemre hallgatnék lenne még babánk (szeretnék is), ha az eszemre akkor nem.
sztem nem lesz. az tény h. nagyon "sokba kerül/nek" bele se merek gondolni h. mi lesz ha tizenévesek lesznek, na meg később. :shock:
majd így fogok nézni az tuti, :wink:

(mindenesetre úgy vettünk autót szept.ben h. azt néztem belefér-e hátra 3gyerekülés, hát nem nagyon :lol: , de ha úgy alakulna beleteszem ha addig élek is :mrgreen: )

Enikő!
mentél v.hová?
Vendég

Kajla! Enikő!
Köszi a dicséreteket Kitti nevében is!!

Nóra!
Akkor Kitti tényleg korán elkezdett ugrálni tekintettel arra hogy 1,5 éves :wink:

Enikő!
Én a ma estét kihagyom. Remélem találsz valakit akivel kirúghatsz a hámból 8)

Zozo!
Látom én már hogy lesz 3. baba is :wink:
Majd vesztek nagyobb autót! :wink:

Zituska!
SZÉÉÉP nagy pocakod van! Mintha csak magamat látnám :wink: Én a pocakméretemből azt hittem úgyis hamarabb megszülök. Igazam is volt,de csak 2 nappal hamarabb a kiírtnál :roll:
Pihenj amennyit csak lehet ( gondolom ez egyszerű Boti mellett :wink: )

Szerika!
A Cserepesen a belső részen van egy újságos. Azzal szemben lévő sorban láttam a feliratos bodykat. Kb középtájt bal oldalon.

Kellemes szombatot :P

szszkinga

Sziasztok!

Hefe,Kármen!Köszi,kipróbáljuk jan. vagy február az Anna fürdőt,picit tartok tőle,hogy megfázik a csaj,de majd várunk bent.Láttam a honlapot már,szép a fürdő így képről. A gyerekorvos,védőnő ellenzi,mert a szülőktől kaphat el szerintük fertőzést,hát, remélem nem lesz baj.

Bea!A bacikra nem gondoltam,de most hogy mondod.....Málnus olyan kicsi,nem tudja ki a Mikulás,de jövőre már tetszeni fog neki.Így csak én élvezném,az meg kicsit ciki lenne már az én koromban!

Zituska!Gyönyörű a poci!!!!

Enikő!Pont tegnap gondoltam arra, hogy milyen jó lenne elmenni vhova,én nyáron tutira kapható vagyok egy estés kiruccanásra.
20140113113746

Anett: Na jó, de a társaság kedvéért eljöhetnétek :) Legalább megismernénk benneteket :)

Mukika: Gratula a tesóhoz :) Látom nektek is fiú lesz :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő? Mire gondoltál? Hová mennél szívesen?
Vendég

Kinga!
Neeeeeeeeeeeeem, majdcsak "elmúlik" :wink:
dehogyveszünk...

Anett!
még nem tudtam elkérni takinéni számát, elkérjem? vagy találtál már valakit?

Enikő!
ja, ma akarsz menni? azért nagyon figyelmesen olvasok ám :oops:
Vendég

Zozo!
Találtam,de azért köszi!Meg mindenkinek aki küldött számot!

Dobok pár képet a szépségemről,a héten készültek!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
20140113113746

Bocs, 2 x raktam fel!
20140113113746

Sziasztok :)
Köszi a pocakdicsit, szerintem is nagyon nagy, tekintve, hogy hol van még a vége! :shock:

Én még mindig nagyon keményedek. :cry:
Nem MagneB6-ot szedek, hanem Béres Magnézium+B6-ot, amiben 4x annyi a Mg mint a MagneB6-ban. 2x1-et vettem be eddig, de asszem kipróbálom a Mg citricit is.
Végső esetben felhívom a dokimat, csak utálom, hogy hétvégén van bajom, és ráadásul el se tudom dönteni, hogy ez most még a normális, vagy sem.. :oops: Ma már kb 15x keményedtem. Nem fáj, csak nagyon kellemetlen.
Próbálok pihizni, de ahogy írtad Kinga :) Boti mellett ez "nagyon könnyű" :lol:
Apa nincs itthon, ebédelni meg kéne valamit...ááá :evil: :roll:

na leléptem! pussz....

Kép
Kép
zituska28

Hali.

Tita, a rizsliszt szerintem a sűrítést szolgálja az üveges kajákban, hogy ne legyen extra folyós.

Enikő, én mennék, de estére nálunk kollektív kimenő van, aranylagziba vagyunk hivatalosak.

Erika, elfelejtettem, hogy a ringatózás szerintem a mászás előjele, legalábbis Peti is "hintázott" mielőtt nekiindult a nagyvilágnak.

Zituska, akkor nem semmi Boti. Peti meg ha társaságban van, elfelejt még enni is, az alvásról nem is beszélve.
Ülőfürdőzni elvileg nem is lehetne pocisan, de akinek az esik jól... Én végig tusoltam, de azért, mert én tusolni szeretek. Szerintem végig fürdőzhetsz, ha neked ez vált be, bizti Noémi is élvezi, és ez a lényeg.
Ja, és most hogy Bea írta, tényleg óriási a pocid!

Bea, ne írj már ilyeneket. Szerintem gyerekkel kapcsolatban az anyukáknak így is úgy is többször kellett volna sorbaállniuk. Legalábbis nekem tutira, ezek szerint te is ezt érzed. De ezen változtatni nem lehet, néha teszek olyan kijelentéseket magamban, hogy na majd Petitesóval nem így lesz, de aztán rájövök, hogy tutira ki fog első alkalommal borulni a bili, ha nem az lesz, amit én akarok. :?

Anett, gondolom ilyenkor fokozottabban érvényes az, hogy tusoljon a szülő, mielőbb vízbe megy, másrészt csak van esze a szülőnek, hogy pl. bőrfertőzésesen vagy egyéb betegségben szenvedve nem viszi el a gyerekét már csak azért sem, mert rá is veszélyt jelenthet.
Nagyon szép a lányod, már nem annyira kicsibabás az arca, és nagyon értelmesen figyel, az látszik!

Ági és
KépKép
exdeus

Anett!
Málna nagyon szép hajasbaba :P
Mi jártunk Kittivel babaúszásra. Semmi gond nem volt vele,nagyon élvezte. Télen is jártunk és egyszer sem fázott meg.
Szerintem érdemes kipróbálni ha már betöltötte a 3 hónapot. Korábban nem javasolt. Mi kb 4 hónaposan kezdtük el hordani Kittit.

szszkinga

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?