A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Már 100 éve nem írtam :oops:
Ne haragudjatok hogy nem reagálok minden hozzászólásra.

Bea!
Múlt szombaton láttalak Grétivel a Faktumban. Bocsi hogy nem mentünk oda,de már kifelé igyekeztünk. NAGYON csinos vagy!!!!
Azt hiszem te kérdezted a pihenőszéket.. Kittinek is volt,nagyon szerette,meg én is. Tényleg érdemes megvenni. Soxor abban raktam ki az erkélyre szellőzni.

Zita,Nórus!
Biztos hogy nem 2x ugyanarról a gyerekről raktátok fel a képet?? :lol: NAGYON hasonlítanak egymásra a csimoták!!!

Exi!
Hidd el,nem minden kiscsaj nyávogós. Kitti pl nem szokott,csak sikítozni,de azt a fiúk is tudnak :wink:

Enikő!
NAgyon jó a meggyevős Zalán kép!! :lol:

Bibi!
Lehet hogy Barni 2 nap alatt beszokik majd a bölcsibe!! Örülök neki hogy szeret odajárni.

Én kiscsajom továbbra is cuki és szófogadó. Remélem még legalább 18 évig így lesz :lol: Vagy ne álmodozzak???

Rakok fel róla pár képet. Néha azért ő is szokott rosszalkodni :roll:

Kép Szerencsére Tecsó gazdaságos volt...

Kép

Kép Lefekvés előtti ujjszopi

Kép Néha besegít

Bocsi ha valakit untattam a képekkel!!!

Hol tudok nem horror áron gumicsizmit venni?? Ma voltunk boltban és Kitti kb térdig csurom víz lett. Bolond anyja hagyta hogy belemenjen a tócsákba....de annyira élvezte... :lol:

Mindenkinek Kellemes Hétvégét!!!

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Sziasztok! :)

Enikő :)
Zalánnak is jobbulást! Bakker, hogy nem lesz vége már sose ennek a vírusos sz@r időnek!?!? :evil:
Nagyon édi a meggyevős Zalán! :D

Norus :)
Hú, tényleg nem semmi, tök egyformák a csajaid!! :D

Szilcsi :)
Hallod, elhiszem, hogy nehéz lehet, hogy Lali ilyen nehezen alszik el!!
Noémi is mostmár kevesebbet alszik, végre nézelődik is, de azért még mindig a nap nagy részében szunyál!
Ő meg unatkozik hanyattfekve, elvárná, hogy rázzuk a sejhajt, amikor ébren van, de hát ez soxor lehetetlen. :( Így reménykedem, hogy egyszer csak megszokja, hogy hanyatt fekve is kell lenni néha! :roll:
Ő most hajnalban cirkuszolt - pedig nem szokott - evett volna, de mégse, két korty után üvöltött, aztán az 1 óra üvöltés után egy nagy rotty volt, és - bár hullafáradtan - szopizott mint a kisangyal, aztán mindketten elájultunk...

Kinga :)
Hát igen, a gumicsizma hasznos dolog, erre már mi is rájöttünk! :D Én anno Pesten vettem az esőkabáttal és nadrággal együtt, de a Tescoban vagy a Corában is szoktam látni!
Húúú basszus, ez a krémezős kép nem semmi!! :shock:
Mit szóltál, mikor megláttad? asszem én agyvérzést kaptam volna! :lol:

Kép
Kép
zituska28

Zita!
Én először csak lestem,utána jót szórakoztam rajta. Annyira cuki volt nyakig krémesen...Meg amúgy is esedékes volt az ágyneműcsere :roll:
Tudni kell azt hozzá hogy én kb 30 cm-re feküdtem tőle és valszeg bealudtam. Arra ébredtem hogy gluggyogós hangot hallok. Ez volt az amikor már olyan kevés volt a flakonban hogy gluggyogott amikor rázta :lol: Érdekes módon rám egy csepp sem jött. Hogyan csinálta ezt,ez rejtély...
Köszi a gumicsizmás infót!!

szszkinga

Kinga!

Gyönyörű Kitti!Édi lehetett a kencével,én sem tudtam volna haragúdni rá. Málnus ma a Nőnapi várágát széjjelgyűrte és meg akarta enni,mikor észbe kaptam már a zöldjét tuszkolta a szájába. Szegény tulipán! :D Ringatóra ti sem jártok már??????
20140113113746

Az én csajom ma jól kibabrál velem...
3-kor evett, aztán aludt egyet, majd ébren volt, nézelődött, mikor Botit vacsiztattam bealudt egy kicsit. 6-kor felébredt, gondoltam éhes, megetetem.
Úgy elkezdett üvölteni két korty után, mint akit nyúznak, és köpködte ki a cicimet. Így kinlódtunk 7-ig, akkor végképp bealudt. Most is alszik. Gyakorlatilag 3 óra óta kaja nélkül van, és nem úgy néz ki, mint aki éhen akar halni.. :?
Lefejni alig tudtam, pedig éreztem, hogy van benne. :roll: (attól félek, így elapad a tejem.)
Kíváncsi leszek milyen lesz az éjszaka, attól tartok majd akkor szeretné bepótolni a kimaradt kaját - ha lesz miből. :roll:
áááááááááááááááá

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Zituska!

Hogy bírod a két gyerkőccel?Boti jól viseli az új helyzetet?Mondjuk nálunk akkor kezdődtek igazán a "gondok" amikor a kicsik útra keltek.

Hazajöttünk mamától,össze vissza ették magukat a gyerekek csokival :twisted: Na persze amikor én dolgoztam és a mama vigyázott a manókra.volt is ordítás egész éjjel ,hol a Niki hol a Norbi.tegnap hajnalban tuti valami rosszat álmodott a csaj ,mert ordított hogy Norbi csúnya pedig az utazóágyban nem tudják egymást piszkálni.így ribizli velem aludt hajnaltól :) (Ribilzi=Niki és nagyon is hallgat rá :lol: :lol: )

Kép
Kép
zitacicu2

Zita :)
Egész jól belejöttem a kétgyerekes létbe! :D Már több hete egyedül is fürdetem őket - előbb Botit, aztán mikor őt lefektettem ébresztem a Nőcit pancsizni. Úgy próbálom a kajákat igazítani, hogy míg Botit fürdetem, tuti aludjon.
Azért néha leizzadok, mikor ketté kéne szakadnom, mert mondjuk elkezdem Botit kajáltatni (egyedül eszik többé-kevésbé, de nem lehet magára hagyni), és Noncsi akkor gondolja úgy, hogy ő is enne. Miután én szinte csak hónalj tartásban tudok szoptatni, ezért a konyhaszéken ülve nem megy, muszáj bemennünk a szobába.
De már ezt is megoldottam.
Boti még mindig imádja, puszilgatja, símogatja, meg kéri, hogy csináljak róluk fényképet! :D :D
Elég nehezen viseli most, hogy nem bújhat a kicsihez a kötőhártya gyulladása miatt. :(

Ribizli :lol: :lol: Ez nagyon édes becenév!!

Most este végül ébresztettem fürcsizni a Nőcit, utánna szopizott mint a kisangyal egy hangnélkül.
Nem tudom, meddig aludt volna - elvileg üres hassal -, ha nem ébresztem.. Ezek szerint egyszerűen nem volt éhes még hatkor.
Néha olyan bénának érzem magam, mintha nem is második gyerekem lenne... :oops: Hol a rég megszerzett rutin?? :roll:

Kép
Kép
zituska28

Lányok: nem tudom kinek milyen a gyerkőce és ki hogy bír vele, de néha elszomorító,h mindenért meg kell harcolnom vele!
A kaja, a körömvágás...mindig oda megy ahová nem kéne..., tudom ilyenek a gyerekek, de akkor is elkeserít, hogy harcolnom kell!
És nem hagyhatok mindig mindent rá, pl a körmét is le kell vágnom, nem maradhat úgy. Próbáltam már én szépen is elmondani neki, de nem lehet...áááááááááá
:roll: :roll:

Kép
gyanixi

Na akkor én is csatlakozom a panasznaphoz. Nagyon neki vagyok keseredve, borzasztó, hogy Lali nem alszik. Reggel fél 10 óta fent van, egy percet sem aludt!!! :shock: Ami csak azért gáz, mert ordít már kora délután, olyan álmos, és lehetetlen elaltatni, gyakorlatilag délután 2 óta próbálom és nem megy, na azóta ordít is szinte folyamatosan. :( Már kezdek kikészülni, ingerült és ideges vagyok, hullafáradt, a munkámmal nem tudtam elkészülni, valószínűleg keresni fognak a helyemre mást. :cry: :cry:
Én nem tudom, mit kéne csinálnom, hogy aludjon a gyerekem, folyton az jár a fejemben, hogy mit és hol rontottam el. :(
És már két napja megint kap pótlást esténként, ezt sem értem, miért nem elég neki a tejem, miért nincs több. Hiába rakosgatom egyik ciciről a másikra, egyszerűen ordít rajta, mert üres. :cry:

Kép
szilcsi

sziasztok.
Bocsi hogy ilyen rég nem írtam. Sok minden történt, ami akadályozott ebben, de most már leszek, illetve igyekszem lenni. Sajna még nem olvastalak Titeket vissza, így a témákban nem vagyok naprakész, de majd pótolom.
Vivikémnek egy nagyon komoly fülgyulladása volt/van. 2 hete csak úgy elkezdett ömleni a füléből a genny és a vér ( bocsi hogy így leírtam). Mondanom sem kell a szívroham jött rám. rohantunk orvoshoz az egész hallójárata be volt gyulladva. Gondolhatjátok az éjszakáink milyenek voltak, és akkor még itt a picur is. Kissé fáradt vagyok. Szó mi szó, nem járhat úszni, szegény most próbálja lelkiekben feldolgozni, 4éve rendszeres jár..... Na majd csak túléljük vhogy.
Közben szervezem a Kijevi költözést, de az iskolába be kell iratnom, engedélyt kell kérnem hogy ne ebben az országban kezdje az iskolát stb. ki vagyok.

Niki
olvastam a harcodat Rékával, ha ez megnyugtat, Vivi dettó ilyen volt. Az első két évünk így telt, és én is idegbeteg voltam néha. De aztán ahogy bölcsibe ment megváltozott. A kicsival már nincs ilyen gondom, sztem én is nyugodtabb vagyok. Tudom elcsépelt, hogy a gyerek érzi a Te lelkivilágod, de tényleg így van. Ne aggódj, meg fog változni. Az evés is így ment nálunk, próbáltam a kedvenceit adni, de volt hogy 2 napig 1 szelet kenyeret evett. Ez van.

Szilcsi
Jázmin 2 hós koráig ugyanezt csinálta. nem aludt. Én beraktam babakocsiba, és úgy altattam. aztán most már megváltozott. Nem tudom hogy ennek hatására, de alszik. Néha hagyom sírni és úgy alszik el. Bár a második gyereknél okosabb az ember....
Tejcsire visszatérve. Vivit 2,5 hónapos koráig szoptattam. Az utolsó hónapban ugyanezt csinálta. és akkor a dokinőnk megnézte a tejem, és már nem volt tápláló. Lehet Lalinál is ez a baj. Nekem is egyik napról a másikra csökkent a tápértéke és a mennyisége. Ki érti ezt...... Na szóval amikor adtunk neki tápit, akkor kezdett el Vivi jobban aludni. remélem valamennyit tudtam segíteni.

Minden beteg babának jobbulást.

Mindenkinek Boldog Név-és Szülinapot.

Ja , volt vki Kép Vivi és Jázi nyílt napon a Gedói oviba?
Üdv

Kép
Kép
szandra29

Tegnap tényleg panasznap volt! :lol:

Niki :)
Boti alapvetően jó gyerek, de még vele is küzdeni kell, főleg kajánál, mert ő meg hihetetlen lassan eszik :roll:
Meg persze nálunk is megy a "ne csináld ezt", "nem szabad azt". Néha én is úgy érzem, hogy szegény gyereknek semmit nem szabad, de hát hihetetlen érzékük van megtalálni a veszélyes dolgokat!
Gondolom, ahogy nőnek, okosodnak, ezek a "harcok" is elcsitulnak! :wink:

Néha nekem is lecsökken ijesztően a tejem, de eddig még sikerült visszatornázni. Szerencsére Noémi viszonylag türelmesem szívja üresen is, csak nagyokat nyög rajta, meg néha beleboxol a cicimbe, mintha azt mondaná: "na mi van már??"
Szedsz valami tejserkentőt?
De gondolom a fáradtságtól kevesebb estére a tejcsid. :(
Próbálj meg vmi vitamint is szedni, én most szedek egy Amway-es multivitamint, 2 naponta egy zöldség-gyümölcs tablettát, meg C-vitamint!
Legalább fáradt nem vagyok annyira, meg azért csak kiegészíti az én viszonylag egyoldalú táplálkozásomat.. :roll:

Szandra :)
Hú, nagyon rosszul hangzik ez a fülgyulladás!! :( Jobbulást Vivinek!
Kijevbe költöztök? Munka miatt?
Szépek a gyerekek! :D

Csajom várakozásomon felül teljesített éjjel, 2x kelt, evett, mint a kisangyal, aztán aludt tovább! :) Csak azt tudnám, mit paráztam tegnap este! :lol:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!!

Niki: pedig te pedagógusként jobban kéne hogy vegyed az akadályokat :D A suliban is ugyanez van a gyerekek zömével. Nem?
Minden gyerek ilyen, nem úgy működnek, hogy gombnyomásra tesznek ezt meg azt, hogy neked megfeleljen. Nekik saját egyéniségük van, saját gondolataik vannak, amiket tiszteletben kell tartani és meg kell tanulni "kezelni"! Nem a te gyerekedben van a hiba :wink: Mind ezt csinálja..... Csak lazán anyukám :wink:
Én is kiakadok néha nyugi 8) De nagy levegő szuuuuszáááá és utána folyt köv :lol:
Hja én fürdés után vágok körmöt (Bogim még a mai napig hisztizik miatta, utálja a többi gyerekről nem is beszélve!!!!!) egyszerre mindháromnak. Avagy egymás után gyorsan... 1 gyerek kb fél perc :) ha láb is van akkor 1 gyerek/1 perc :lol:

Nem eszik jobban Réka amióta kiderült az a bélboholy probléma és kezelitek azt???? :roll:

Szilcsi: Enyimek is nagyon rosszul alszanak. Ma pl az ebéd utáni alvás technikai okokból elmaradt. Egy f¤szkalap pont ma du fél 1kor feküdt rá a csengőnkre, hogy hozta a távhőszámlát :evil: Anyáztam :twisted: :oops: 8)
Zalán is ezt csinálta /csinálja, nem alszik aztán délutánra már ordít olyan nyűgös...ez van. Nálunk ilyenkor a babakocsi=séta segít esetleg. Vagy ha beleteszem a csepphintába, de nem minden esetben sajna, és ha Vius itthon van akkor semmi. Ő mindig felkiabálja Zalánt, direkt, hogy ne tudjon aludni :evil:

Szandra: ééééééééédesek a csajok :D

Kinga: Kitti gyönyörűűűűűű :D :D Krémes képek jóóóók :lol: Ilyet már enyimek is csináltak :lol: Vius szinte naponta a popsikrémmel :D
Lakáseladással hogy álltok?

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hali.

Köszi, hogy gondoltatok rám. Most nem érzek semmit...az elsőt tudtam, hogy nem sikerült, a másodiknál azt éreztem, hogy meglesz, most meg semleges érzéseim vannak (vagyis nincsenek). :o

Timika, Kristófot Isten éltesse sokáig!
A képeken nagyon aranyos a fiad...na megy egyébként is. :)

Bea, a Vasasban még mindig van CTG! Mondjuk nem tudom, hogy kik járnak oda... Egyébként én is hetente jártam, kivéve a 39-40. hetet, talán akkor kétszer voltam egy héten, utána meg szinte naponta.

Gira, na igen, de mondjuk azért vannak eleven lányok is. Szerintem hozzád nem véletlen kerültek nyugis gyerekek. :)

Zituska, azért érdeklődd meg az óvoda vezetőjétől ezt a dolgot, mert az a tuti...
Nálunk Peti gyakorlatilag csak a babaülésben aludt a hátán, egyébként kizárólag hason. Még ma is így van, a hátán csak akkor alszik, ha véletlen úgy fordul...
A két gyereked totál egyforma!

Bibi, mi is hat évet tervezünk! Egyébként jó volt látni benneteket, kár, hogy Barni menni akart. :)

Enikő, jó ez a gyerekülés!

Toncsi, jesszus, ilyen vérnyomás!

Angyelka, ne hozd MAGADRA a frászt! Miket mondott még az orvos? Na jó, magán a tényen nehéz változtatni, de nem biztos, hogy ez okoz bajt. Szóval?

Szilcsi, a Cebiont nyugodtan adhatod! Ha napi szinten adod, nem árthatsz vele!

Enikő, én kicsinek imádtam a kopogós cipőket, most meg a halálom a csinicipő. :D
Betegségek miatt nem magadba fordulni! Bizti rossz érzés, de tenni nem sokat tudsz ellene!

Norus, a te lánykáid is ikrek...még mindig.

Kinga, nem kaptál idegbajt??? Én sem a kencét sajnálnám, hanem az utána való takarítástól őszülnék meg. :o
Kitti még elvan a talpas rugikban??? :o Peti már nem szereti őket, nem tud bennük suhanni...
Most a Plusban lesznek gumicsizmák, de csak nagyméretben. De én veszek egyet, mert ha később fog kelleni, bizti nem fogok kapni, és ezzel (is) úgy vagyok, hogy inkább legyen.

Niki, nálunk is eléggé izgő-mozgó Peti, de azért meg lehet vele küzdeni. Körömvágás közben pl. dúdolok neki, akkor szereti, egyébként nem. ;)

Kép

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Nálunk is megy a "nem szabad" ne csináld stb már én is úgy érzem magam hogy tuti hibbant vagyok hogy semmit nem szabad,de ha mondjuk autóval játszanak akkor nem szólok rájuk :lol: :lol: Ez a ritkább őket is minden érdekli.Norbika is szenved a körömvágásnál .Ordít.Nem képes egy percre sem leülni ha elmegyünk valahová..Hihetetlen.az utcán üvölt ha fogni akarom a kezét szóval áááááááá.Még jó hogy a Máté már nagyobb és legalább ez nem probléma.Niki meg maga a nyugalom olyan szépen sétál kézenfogva velem hogycsak na.Bár ő is tud "rosszalkodni",ma simán belement a tócsába míg a Norbi kikerülte....

Bea!
Niki tőlem max körmöt festeni tanul meg :lol: ,de se magas sarkú se smink. :lol: :lol:

Exi!
Édes Peti nagyon!!! :wink:

Kép
Kép
zitacicu2

Szilcsi,a levegőn a séta ,nem segít????
Enyém gyerek,csak a levegőn volt hajlandó aludni,babakocsiban........
Ha reggel 10-kor nemvoltam vele levegőnmakkora cirkusz volt!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
bibi226

Peti, Kitti ,nagyon édik!!!!

Exi,sajnálom hogy nem tudtunk beszélgetni!!!
Előtttünk megállt egy hölgy s,ehogy nem bírtam megkerülni,és halkan mondtam ,hogy ez ugyan mit el nem tököl!!!
Na onnantól kezdve a Barnabás!!:
-Anya,mit nézelődnek már ennyit,nem igaz,mit össze nem tökölnek!!!!!!

Nálunk a körömvágásnál már nincs gond!!!
Vágás után,le kell vágni,apáét,meg a csacsiét is!!!

Kép
bibi226

Sziasztok!

Meg kell mutassam milyen klassz vasalódeszkát és vasalót csinált apja Grétivel együtt Grétinek :)
Össze lehet csukni mint az igazit meg minden, fából van, egy kimaradt laminált padlólap a teteje, és hasonlók....szerintem zseniális :) Nagyon büszke vagyok rájuk :) Gréti ma egész nap a kistesó ruháit vasalgatta...

Kép

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő: talán pont azért, mert pedagógus vagyok, már jobban ki vagyok élezve ezekre a hisztikre...nem is azok zavarnak, amik tudom azért vannak, mert Ő is egy egyéniség, hanem az értelmetlenek, amikor szépen elmondom mit miért és látom, h megérti és csakazértsem, de hogy miért nem, azt ő sem tudná megmondani ha tudna beszélni a lelkem!
Na, mindegym, biztos ha nagyobb lesz jobban meg lehet beszélni vele a dolgokat. :roll:
Zituska: ez a multivitamin mennyibe kerül? Már olvastam róla, néztem a honlapon is, de ott nem láttam árat. Megírnád? Köszi!!
Szandra: Zsanett mesélte a fülgyulladásos esetet, elég dúrva, jobulást a lánykádnak. Mikor utaztok?

Kép
gyanixi

Sziasztok!

A mai napunk, illetve esténk is horroisztikusra sikerült, csak tudnám, mi baja van esténként a kölkincnek... :roll: Mint akibe belebújik a kisördög, rázendít és csak nyomja a hisztit, semmi sem jó. Elaltatni nagy nehezen sikerült, bealudt az esti cicibe, ahogy leraktam a kiságyba, kipattant a szeme és folytatta az üvöltést, aztán fogtam a cumit a szájába, amíg el nem aludt. :roll: Persze ma sem aludt napközben, csak a kocsiban keveset.

Bibi, Barniszáj megint halál jó! :wink: Vigyáznod kell, mit mondasz előtte. :lol: Mindent megjegyez, amit nem kéne. :lol:

Zituska, szedem a Béres Gravidát minden nap, hát igen, gondolom, a nemalvás is belejátszik, hogy kevesebb olykor a tejem. Egyébként nagyon utálom, hogy ahányszor csak megnyikkan a gyerek, az apja rohan tápszerért, mert biztos éhes, tegnap el is fogadott egy keveset, de ma semennyit sem. Férjem szerint azért sír, mert egész nap éhezik a gyerek. De akkor mitől jó a súlya? Laktoherbet iszok rendszeresen, napi 3-4 bögrével.

Szandra, köszi a tanácsokat. Sokszor a babakocsiban sem alszik, nézelődik vagy ordít. :roll: Sírni hagyást mi is próbáltuk, az lett a vége, hogy úgy behergelte magát, hogy alig tudtam megnyugtatni, akkor meg már azért nem aludt - ördögi kör. :roll: Amíg csak nyüszizés van, hagyjuk, de gyorsan beleéli magát és ömlik a könnye, ordít, mint akit nyúznak, nem vesz levegőt, lilul a feje...

Nem lehet, hogy az elalvást is meg kell tanulnia, mint minden mást is?

Bea, Gréti nagyon édes, pont mint a nagyok! :wink:
Exi, hát ez a frizkó kééééééééééééééééész. :lol: :lol:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Bea!

Nagyon klassz a kis vasalódeszka,nagyon ügyesek voltak! :lol:

Szilcsi!

BAkker,nagyon rossz lehet ez.Hát a séta nálunk is mindig bejött,meg a kocsikázás,ott is elalszik mindig.Ha hazaér apa lehet meg lehetne próbálni.Hordozóba és indulás kicsit autózni. Sírni hagyás nem jó módszer szerintem,én sose hagytam,meg kegyetlen is szerintem.
20140113113746

Szilcsi,
ha másképp nem ment, én is babakocsiban altattam, esőben, hóban egyaránt

Bea,
tündéri a vasaló Gréti

Zozoval mi lehet?
Vendég

Kép Kép

Kép
bibi226

Ezek a pasik! :evil: Gondolom nincs elég lelkifurdalásod enélkül is! :roll:
Nem lehet, hogy fáj a pocak, és azért nem tud elaludni? (csak 1 ötlet, enyém gyerek nem hasfájós) :oops:
A sógornőm is a Laktoherbet itta, és iszonyúan fájt a gyerek hasa tőle. Próbáld ki az Urtica Urens-t, én most azt szedem, és tök jól van tejem. (igaz, én most tudok aludni is.)

Sírni hagyás tényleg kegyetlen. Sajnos nekem néha nincs más választásom, olyankor szembe tudnám magam köpni, és béna anyunak érzem magam, mert nem tudok kettészakadni. :( :(

Utánanézek, mert sajna nem emlékszem, nem most rendeltük.

Exi :) Bibi :)
Helyesek a srácok! :wink:

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!
Ezer bocs,hogy így eltüntem,de nagyon hirtelen nyílt meg a lehetőség az elutazásra,és így szó nélkül léptem le.
Se puszi,se pá... :oops:
Aztán meg nem voltam internetközelben...
Próbálok visszaolvasni,de ha vki kérdezni akart vmit tőlem,jobb ha most újra megkérdezi.Legalábbis gyorsabban kap választ.
Jó újra itthon,,meg ti is hiányoztatok. :wink:

Üdv.:Edit

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Edit :)
A frászt hoztad ránk..... 8)
Utoljára arról írtál, hogy fájdogál a hasad, meg hogy mikor kell menni a Klinikára, aztán meg eltüntél...ejnye-bejnye! :D
De a lényeg, hogy jól vagytok! :D :D
Merre voltatok?

Kép
Kép
zituska28

Hahó!

Zituska, nem vettem észre, hogy fájna Lalinak a hasa. Időnként igen, de csak azért, mert nem jön ki a puki, büfi, de ha sikerül kijönnie, máris jobb.
Nem tudom, csak rázendít és nyomja a hisztit.
A sírni hagyás nekem sem jön be, család szerint halálra fog így terrorizálni a gyerek, ha mindig felveszem megvigasztalni. :roll: Basszus olyan nehéz okosnak lenni.
Ez az Urtica valami bogyó? Gyógynövényben lehet kapni?
Vetkőzős Boti nyomja még a sztriptízt? :lol:
Zituska, neked milyen mellszívód van? A kézi vagy az elektromos jobb?

Volt itt a gyógytornász reggel 8-tól majdnem egy órát, utána betettem a kiságyba a gyereket, amíg kikísértem, mire beértem, tiszta kóma volt a feje, épp csak fel tudtam öltöztetni, aztán már aludt is, 11-ig nyomta a szunyát. :shock: Ilyen se volt még sosem, de örülök neki nagyon. Most szopizott, és csendben elvan a szobájában.

Szilde, hol voltatok? Kis kikapcsolódás? :lol: Máskor ne ijessz ránk légy szíves! :shock:

Volt valaki a Kolping Hotelben? Ha van tapasztalata valakinek, szívesen várom, kinéztük magunknak a nyárra. :D De lehet, Balatonföldvár lesz belőle, az Anna-Mária Villa (www.amv.hu).
Tényleg, terveztetek már nyaralást? Milyen kicsi gyerekkel elmenni?

Bibi, édes Barni. :shock:

Kép
szilcsi

Bocsi Bibi, nem ezt a fejet akartam, hanem ezt: :lol:

Kép
szilcsi

Sziasztok!

Szilde: Áááááááááááááááá, semmi gond, csak épp a frászt hoztad ránk, én már néztem minden nap a Délmagyarban hogy megszültél e...... :twisted: :shock: 8) :lol:
Szal legközelebb legalább egy fél mondatot....márcsak a nyugalmunk kedvéért :lol:
Merre voltatok?

Szilcsi: Kicsi gyerekkel klassz elmenni, főleg amíg ott marad ahová lerakod. Addig a legjobb. De tényleg. Nekünk legalábbis ez a tapasztalatunk. Akkor volt problémás amikor már evett mást is és nem csak szopizott, mert akkor ha nem tudtam neki főzni nem nagyon evett, mert az üveges bébiételt nem csipázta a csajom. De amíg csak szopi volt addig semmi gond nem volt az elmászkálással, és amióta meg már mindent ehet azóta sincs.
Sírás hidd el 1 hónap múlva úgy el fog tűnni mintha sosem lett volna.
Gréti SOSEM aludt annyit mint amenniy a nagykönyvben meg van írva. Sajna nem olvasta a szakirodalmak eme fejezeteit. Mostanában is elég neki 10-11 óra alvás. :( És újszülöttként sem aludt egész nap. Sőt! Simán élt 14 óra alvással.

Barni igazi férfi :)

Tényleg Zozo merre jársz?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő!
Azért naponta nem szívesen vállalnám be a krémtakarítást ha nem muszály... Egyik ismerősöm mesélte hogy a kisfia ugyenezt a konyha közepén csinálta...étolajjal.. :roll: Na azon nem nevettem volna :?
Sajna úgy látszik a nagy lakások nem túl kelendőek :( Egyenlőre alig volt aki egyáltalán megnézte. Azért remélem el tudjuk adni időben. Köszi hogy érdeklődtél!!
Elalvás: tegnap nekünk a közvetlen szomszédunk kapalált (vasárnap délben!!! ) kb 2 órát. Kitti nem tudott elaludni. Kb 45 percet beszélgetett a békájával az ágyban,utána kivettem...
Ennyit a vasárnapi pihenésről :shock:
Még szerencse hogy szép idő volt,elvittem a Ligetbe sétálni.

Exi!
Kitti csak éjszaka van talpas rugiban. Nem volt vele soha semmi baja,én meg kimondottan szeretem,mert így rendesen be van csomagolva a gyerek :wink:
Peti édi a strandolós képen!! Hol voltatok?

Bibi!
Barni nagyon nagyfiús már!!! Hol van már a babaarc?? :wink:

Bea!
Joggal vagy büszke a férjedre!! NAGYON klassz vasalódeszkát és vasalót csinált!!! Eladásra nem akar gyártani? :)

Ha valakit érdekel homokozójáték dömping van a tecsóban..

szszkinga

szszkinga: ti erre laktok a Lige közelében? Talizhatnánk.

Kép
gyanixi

Bibi,Exi!

Helyesek a srácok nagyon! :D

Szilcsi!

Mi is a Kolping-ot néztük ki,de január 2-3-4re,szilveszteri buli helyett. :D Nyáron Balcsi meg Ausztria,mindkettő júliusba,már alig várom. Még nem tudom milyen babával,de tuti jó lesz! :lol:

Urtica Urens homeos bogyó,Sas patika,vagy Kabai (ott mindig van) én is szedem,meg Mire Milk Plus kapszulát is szedtem,az is jó volt csak drágább.Én iszom a Humana Still teáját,az is jó,Laktoherbet is ittam,meg a Hipp szoptatós tea is jó,annak van vmi folyadéka is,most azt akarom kipróbálni. De a tuti a sok víz és az alvás. Mi úgy szoktuk,hogy hétvégén LAci van vele dél után,én meg szunyálok 1-2 órát. Na az feltölt egész hétre olyan jó! :D

Én azt olvastam, hogy ha sírni hagyod depis és labilis felnőtt lesz belőle,mert nem kap választ!Én nem hagyom sode,anyós nekem is mond hasonló ostobaságot,de nem érdekel.Anyukám sem hagyná sírni,minket sem hagyott tesómmal,pedig tesóm 8 hós koráig csak karban aludt éjjel. Hát Lali ehhez képest akkor még angyal. Szerintem is kinövi majd,még nagyon kicsi!
20140113113746

Kinga, mi vennénk nagy lakást, ha lenne miből, de a közalkalmazotti fizu nem igazán alkalmas rá. :( Mi majd ki akarunk költözni valahova Szeged mellé, közelébe kertes házba.

Anett, Humana Still-t is iszom, váltogatom a Laktoherbbel, és sokat iszom, magamhoz képest legalábbis. Előtte napi fél-1 literrel elvoltam, most azért a 2-2,5 liter folyadék simán megvan. Alvás sajna nem megy, apánk állandóan dolgozik, hétvégén is itthon ül a gép előtt, nem tud rá vigyázni, és én is dolgozom itthon, ha elalszik Lali, éjszaka nyomom a melót, de nemsoká vége és lesz egy kis pihi a munkában.
Én is olvastam erről, meg a szülészdokim is mondta, hogy a sírni hagyásnak ez a vége.

Kellett nekem panaszkodni, Lali délben bealudt, nyomja a szunyát, a cicim meg majd szétpattan. :roll: :D

Niki, sikerült a körömvágás?

Bea köszi a tapasztalatokat, kíváncsi leszek, milyen lesz Lalival a nyaralás. Akkorra már elkezdjük a hozzátáplálást, remélem, meg fogja enni a bébiételeket, mert ha nem, elég nehéz lesz vele elmenni bárhová. :roll:
Hát úgy tűnik, Lali is kihagyta a szakirodalom nagy részét, na majd esti mese helyett azt olvasgatom neki. :lol:

Apánk olyan édes volt, hazaállított egy nagy csokor rózsával és egy ékszerszettel, amit a múltkor kinéztem a Tescoban nyílt új bizsus boltban, megvette nekem. :D

Kép
szilcsi

Szilcsi,én sem hagytam sírní a Barnit,tudom hogy ez marha nehéz időszak,de csak majd túl lesztek rajta!!!!!!!
Télen volt hogy annyira fáradt volt(,ugye bennt soha nem aludt, )
-5c,jól belötöztettem,betakartam,és kitettem az erkélyre aludni.
Ahogy megérezte a friss levegőt,már el is aludta e kezemben,bent pedig már 4 órája altattam!!

Nálatok nincs erkély??
Nem lehet,hogy csak lvegőn akar lenni???
ha pedig semmi nem segített,akkor ,ha hazért a férjem elmentünk autókázni!!!

Mi tavaly a Kolpingban voltunk,hát én csak jót tudok mondani róla!!!!!!!!!
Nagyon-nagyon tuti,ha gondolod ugorj át,mutatok róla dvd-t,mi tavaly mi vittünk kamerát,a Barnabás imádja nézni még most is!!!!
Kért az anyósómtól pénzt hogy idén is oda menjünk nyaralni!!!
Kapott is,de meg nem tudnám mondani,hogy milyen fajtát kapott....

A babagondozásos könyvben az alvásos részt,a Barni sem(olvasta) olvassa,neki is napi 10-11óra bőven elég!!!
Mint Grétinek!!! :lol: :lol:

köszönöm a dícséreteket!!!

tegnap momdta a Barni,hogy szeretne kistesót!! :roll:

Kép
bibi226

Szilcsi,az én gyerekem,soha nem ette meg a bébiételt,de mikor előszőr voltunk nyaralni 8 hónapos volt a Barni,,akkor már már,csak reggel+este szopizott.
A szállodában ahol laktunk(Dunakanyarban voltunk),nagyon rendik voltak a pincérek,ahogy megláttak minket,máris hozták,a levesbe főtt répát,krumlit,(ők bébimenűnek hívták),és 5 azt evett a Barni.........
A Kolpingban ,ha jól emlékszem vannak bébiételek,és tejpépek is,lehet szedni a gyerekeknek!!! :wink:

Mit dologozol???

Kép
bibi226

Csajok!
Úgy emlékszem valaki vásárolt a Játékfutártól...talán Hefe??
Mi a tapasztalat?
Gyorsak voltak? Minden rendben volt??
Kinéztem valamit Kittinek,ami sokkal olcsóbb mint a Brendonban még postával együtt is,de nem tom meg merjem-e rendelni.

Niki!
A belvárosban lakunk,csak átsétáltunk apa elé,mert dolgozott vasárnap is :( Néha átsétálunk,de csak nagyon ritkán.
A Honvéd téri játszó a tötzshelyünk délelőttönként :D

szszkinga

Az Urtica Urens-re Anett megadta a választ! :wink:
Tényleg a Kabay patikába érdemes venni, ott mindig van!
Naponta 3x 5 golyócskát kell elszopogatin belőle!
Nekem Medela Minielectric melszívóm van ( most vettem újat, mert a régit elejtettem, és tropára ment), nekem csak az szívja ki, a kézivel szinte 1 cseppet sem tudtam fejni :roll: .
Botikám most felhagyott a vetkőzéssel, viszont minden reggel bejelenti, hogy "most nem vetkőztem le" :lol:
Ez szép volt a Párodtól, az enyém sose állít be ilyen meglepikkel... de nem panaszkodom, ma elvisz minket cukrászdázni! :D

Anett :)
Ezt a More Milk-et már hallottam! Hol lehet kapni??
És az a Hipp folyadék az mi? Ha kipróbáltad, megírod, hogy milyen?

Mi a fő fasoron lakunk, akár mi is összefuthatnánk néha! :wink:
Tényleg Kinga! :) Ti is itt vagytok vhol a közelben?

Bea :)
Eszméletlen ügyes Párod van!!
(az enyém is ügyes, de arra várhatnék, hogy ilyen játékokat gyártson- időhiány :( )

Megyek, Boti már felébredt, randalírozik a kiságyban, Nőci húzza a lóbőrt - még! :D

Kép
Kép
zituska28

Sziasztok!

Hulla fáradt vagyok ma még egsz nap a lakást puceváltam aztán nekiálltam megvarrni az ágyneműt Mátémnak és közben azon agyalok hogy mit is főzzek a hétvégi bulira....Nincs valami jó ötlete valakinek?
Lehet hogy kéne torta recept is..... :roll: nem tudom hogy vegyek vagy csináljak...

Kép
Kép
zitacicu2

Úgy látszik a szóismétlés nekem nagyon megy... :oops: :roll:

szszkinga

Sziasztok!

Bea! Tényleg nagyon ügyes a férjed és a lánykád is. Tök jó lett! :lol:

Szilcsi! Nagyon sajnálom, hogy Lali nem alszik. Biztos kemény lehet, de szerintem pár hét még és beáll a saját kis életritmusa. Kitartás! :wink:

Zituska! A gyerkőcök nagyon hasonlítanak egymásra. ÉÉÉdesek. :D

Flóra a múlt héten egyik reggelre sebesre vakarta a térdét. Száraz foltok voltak rajta, a dokink azt mondta, hogy csak száraz és majd nyáron, ha sokat lesz a levegőn elmúlik. Kenegettem neki krémmel. De mikor megláttam, hogy néz ki a térde, irány a bőrgyógyászat. :evil:
Több, mint 2 órát vártunk. Dokinéni megnézte és azt mondta, hogy "genetikai ekcémája" van. Mivel apa asztmás volt, így hajlamos erre. :( Kaptunk 2 krémet, már legalább nem vakarózik állandóan. 2 hét múlva megyünk vissza.
Szerintetek ezt ki lehet nőni, vagy ez folyamatosan majd visszajön neki?
Karmen jól emlékszem, hogy ti is küzdötök ekcémával?

Betty
Kép
rbetty

Megvolt Lindis első napja a bölcsiben. :) Szerintem nagyon jól sikerült, 2 órát voltunk ott, igaz végig vele voltam, jórészt kint az udvaron. Nem volt végig a sejjhajomban :) , odament más gyerekekhez is, játszott szépen, nem sírt.
Szerdán fog először ebédet kapni, lehet már holnap egy kis időre kimegyek a látószögéből. Nem féltem őt, okos kislány -régóta mondjuk ugye neki a bölcsit, várta már. magamat jobban féltem....

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

SZilcsi,
mi tavaly voltunk a gyerekekkel Kolpingban és szuper volt, mi télen voltunk, és családi apartmant vettünk ki

sztem érdemes áldozni rá egy picit többet és akkor a gyerek(ek) lehetnek külön szobában
van kis apartman, nagy apartman, összenyitható szobájuk is
mi a nagy apartmanban voltunk, ez nappali + 2 háló

de ezekből kevés van és jóóóóóóóóóóóó előre kell lefoglalni
viszont rugalmasak betegség esetére, nekem anno ígéretet tettek, ha véletlen betegek lennénk, akkor keresnek más időpontot
Vendég

Köszi a kolpingos infókat, elég meggyőző, amiket írtatok. Még nem döntöttük el, hogy Balaton vagy Kolping, nekem a Kolping picit jobban tetszik.

Dancsi, hát nem tudom, nem is a pénz miatt, de szerintem nem kell nekünk apartman, csak hármasban mennénk, elég lenne egy szoba kisággyal, idegen helyen nem is biztos, hogy ellenne Lali egyedül éjszaka. Még azért csak pici lesz félévesen. Az viszont nagyon jó, hogy figyelembe veszik a betegségeket. Kórháziszony elmúlt már a fiúknál?

Melinda, de jó, hogy ilyen jól sikerült az első nap! :wink: Meddig tart a beszoktatás? Mikor hagyhatod ott egész napra?

Betty, én kicsi korom óta ekcémás vagyok, a kenőcs sokat segít rajta meg a napfény, nyáron ha szellőzik a bőröm. Mondjuk nekem allergiás eredetű, nem genetikai.

Zitacicu, szerintem rendeld a tortát, több időd marad főzni. :mrgreen: A fetás gombát tudom ajánlani, ha szeretitek, egyszerű, gyors, laktató.

Zituska, nekem Avent kézi van, de valamelyik este bekrepált, persze éjjel fél egykor, :twisted: másnap meg megint jó volt, pedig többször szétszedtem-összeraktam. Az a gáz vele, hogy hosszú és fárasztó így a fejés, és úúúúúúúúúgy nyikorog, hogy majd megőrülünk tőle. :roll: :? :x Gondolkodom, hogy veszek egy elektromosat. (köszi a privit, majd írok vissza később...)
Ja apa névnapra hozta a meglepit, amúgy nem szokása neki sem, bár virágot néha-néha kapok tőle.

Bibi, köszi a meghívást, most már meggyógyultunk mindannyian, lehet, felugrunk majd, bár szerdán vagy csütörtökön megyünk haza anyuékhoz.
Egy tankönyvkiadónak a módszertani füzeteit korrektúrázom, plusz egy egyetemi újságnak vagyok a korrektora. Persze általában egyszerre van lapzárta mindenütt, mint most is. :roll: Nem sok pénz, de hát jól jön az is és itthon tudom csinálni.

Kellett nekem panaszkodni, Lali bepótolja a hétvégi nemalvást. Egész nap alszik, ma még csak háromszor szopizott, szopi után leteszem a kiságyba, cumi a szájába, kicsi nyüszi után bealszik. :shock: Így legalább tudom csinálni a munkáimat.

Kép
szilcsi

Zituska! :D

A Kabayban vettem a More Milket is,csak mondani kell a patikus néninek, hogy van,és keresse csak,mert nincs mindegyik tisztában vele,mert nem ilyen néven van nekik rögzítve a gépben és nem találják sose,agyrém :evil: A Motherlave gyártja,így megtalálják ha mondod. Vasárnap megyek Brndonba veszek olyan Hippes cuccot és majd megírom milyen.
20140113113746

Betty! igen mi is:( Orsinak is a térde, feneke igazábol alig enyhül, elmulni nem is tud, de már az is jo ha nem lobban fel nagyon és nem fáj neki nagyon. Tavaly mi is olyan dokinál voltunk aki nem tudta mi lehet ez, aztán összel mondtam akkor viszem máshova, azota a krém sokat segit, de azzal sem lehet minden nap kenni. Amugy tényleg jobb mióta folyton fürdetövel fürdik, meg zsirozom többször. Norbinak csunyább, neki most még az ajka felett is van, na ott kenni...

Kép

Kép

Karmen
karmen

Lottiszáj, amit muszáj megosztanom veletek:
-Anya, gyere, Gyurcsányka van a tévében, és nem kell vizitdíjat fizetni!
-Gyere már, Orbánka Viktorka is benne van!
:lol: :lol: :lol:

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Uppsz,és lapteteje lett! :D

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok.

Bea, nagyon ügyes Gréti, a férjed pedig nagyon kreatív!

Bibi, nem semmi fiad van, jó a dumája. :) De hogy ezeken a képeken milyen komoly arca van!

Szilcsi, figyi, azt csak te érzed, hogy neked és persze Lalinak mi a jó. Hátha majd halálra fog terrorizálni, akkor bánni fogod, de ugye nem vagyunk jósok, hogy ezt biztosra tudjuk, így én is arra szavazok, hogy inkább nyugtasd meg, ha szükségét érzed, mintsem halálra idegesítsen. Persze később más a helyzet...most néha én is hagyom bömbizni, de kicsinek ilyen nem fordult elő! Persze az altatás mint olyan, nálunk is okozott gondokat...mi is autóztunk, de a legjobb az volt, mikor betettem a kenguruba, és mentünk egy kört a 2-es busszal...á, nem nézett a sofőr bambán...de legalább elaludt a gyerek. :D
Tényleg, boldog névnapot!!!!

Kinga, Mórahalmon voltunk, véradásos ingyenjeggyel. :) Nálunk Peti fürdés után vacsizik, de ugye fürdés után már a pizsi van rajta...de még rohangál ide-oda, és nem nagyon komálta, ha a talpán is volt ruha...a zoknival nincs baj. :?

Anett, hát én irigyellek, én szerintem egy kezemen meg tudnám számolni, hogy hányszor aludtam (alszok) délután. Valahogy nem úgy áll a belső órám...

Rbetty, amennyire én tudom, maga az ekcéma kinőhető, de hogy ez Flóránál genetikus, szerintem ez így marad, mert ugye nem valami váltotta ki, hanem örökölte. Mellesleg nem értem a gyerekorvost, nálunk, ha szóltam, hogy száraz Peti bőre, kapásból írt fel gyógyszertári ápolókrémet, az mindig használt nálunk!

Melinda, nem semmi csajod van!!! Szerintem alvásig kuncogni fogok magamban!

Ági és
KépKép
exdeus

Uh!
Ezer bocsi. :oops:
Úgy emlékeztem,hogy leirtam,hogy jobb a helyzet.Akkor csak akartam?

Priviben sem írtam senkinek??

A 724.en tettem egy vérszegény kijelentést,hogy jobb már a helyzet,igaz nem volt teljesen meggyőző... :oops:

Köszi az érdeklődést és tényleg nagyon aranyosak vagytok,hogy így figyeltek az ember lányára.
A hétköznapokban nem ehhez vagyunk hozzászokva..Sokszor az emberek csak udvariassági köröket futnak,és nincs is mögötte valódi érdeklődés.Tök jó,hogy ti nem ilyenek vagytok...

Egyébként mostanság is keményedgetek,fájogatok,de még nem gáz.
Észrevettem,hogy pl. a lelki állapot is nagyon befolyásolja a keményedést..pl stressz
Pesten voltunk amúgy,és körbelátogattuk a rokonságot még szülés előtt.Jól esett egy kis kikapcsolódás.Igaz az autó kicsit összerázott,így utánna megint bekeményedtem.Viszont a jó társaság,és a lazítás ellensúlyozta.

Tényleg mégegyszer bocsi.
:oops:
Köszönöm a kedvességeteket!!!
Üdv:Edit

Lilypie Maternity tickers
szilde
Szeged

Szilcsi!

Én is akartam tegnap írni,ne hari, hogy csak ma

NAGYON SOK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!
20140113113746

Szilcsi,
Jozsónál igen, Boldinál nem, egész éjjel a kezemet fogva alszik...

nyaralásról még annyit, hogy mi voltunk síelni, a 3.nap hazajöttünk...

azóta vagy totál bababarát helyre megyünk, ahol kicsiknek való kajától kezdve, a babakocsin át MINDENT a seggünk alá tesznek (és Kolping ilyen), de ez sajna húzós árban, vagy a szüleim nyaralójába a Balcsira, ahol ugyanaz a komfort megvan, mint itthon

idén lehet megkockáztatunk egy tengerpartot már, de csak akkor, ha van rá mód, hogy hálófülkés vonattal menjünk, mert a fiúk nem alszanak autóban és semmi szükség 2-3 napig visító gyerekre míg visszaállnak
repülés drága, meg macera, fel BPre, majd vissza

Enikő,
a Szabadka-BAr vonatról tudsz mondani valamit? úgy hallottam van hálófülkés járat
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?