Jolka, Ha jól vettem ki tegnap velem kezdted a leveled és velem zártad. Na ezt a megtiszeteltetést!
A lakásról irtam már, h. 4+ étkezős, tehát valóban hosszútávra oldaná meg a kérdést. Abszolút felújitott minden, de a bibi, h. nem az én izlésem szerint. Szal nem keveset kellene még rákölteni a tulaj viszont abban a tudatban van, h. micsoda csúcs, de izlések és pofonok. Rájöttem nekünk mégiscsak jobb lenne egy felujitásra váró, mert ott nem számolják fel a beleinvesztált költségeket. A lakásárak ahogy kezdek egyre jobban tájékozódni látom, h.lent vannak, de nincs is ezzel nagy baj, ha az ember nemcsak elad, hanem vesz is. Egyáltalán nem is adtunk még árajánlatot sem, mert tényleg nem akarunk ajtóstól rontani a házba. Vagyis még messze vagyunk a megvalósitástól. Bankokban jártam és sok érdekes dolgot tudtam meg a szocpollal kapcs-ban is. Zoli jövőre tölti a 35-öt és utána miatta már nem is igényelhetünk és 12 milliónál drágább lakásra sem adnak (ez meg eleve több attól). Ja elvileg gyed-en lévőként a bank szemében én nem vagyok jó ügyfél, ugyanis a gyedhez a bank nem nyúlhat. Zoli szerint egyszerű, mert hamarabb megyek vissza dolgozni, leglábbis papiron és a szabit mégis kiveszem, ami felhalmozódott, amit eredetileg nem szeretnék most felhasználni, hanem ahogy Zalán beszokott a bölcsibe mennék is dolgozni. Egyelőre ennyi. Kimerítő voltam?
Szivesen taliznék veletek, h. még egyéb felmerülő kérdéseidet is megválaszoljam.
Petra, Gondolom, h. a bankban töltött idő napokat tett ki és nektek még ott volt a terveztetés stb. A szocpol új lakásra könnyen megy? A régire nem igazán. Szal a 450 ezerről lehet lemondunk akár beleférünk a szabályokba, akár nem. Akkor végképp elröhögtem magam, amikor mondták, h. vigyek képet a gyerekről. Előbb tényleg azt hittem, h. vicc. Amugy meg viszek én a szomszédéról és barátnőkéről is, ha ezen múlik. Nem elég nekik a szül.akvi. ? Röhej ahogy megráncigálják az embert azért az (arányaiban) kis pénzért.
Szép napot mindenkinek.
Tünde