A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Pécsiek jelentkezzetek!

Sziasztok!

Jevi!
Mit mondott a doki bácsi, gyere mesélj!!!!!!!

Csak ennyire futotta, megyek vasalni!

Sziasztok!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Jajj, lányok aranyosak vagytok, h. ti is így izgultok, a helyzet az, h. akartam még este jönni, de Viola műsorozott ezerrel, amikor elaludt, akkor meg már nem kapcsoltam be a gépet, mert sajna az ő szobájában van! :?

Szóval egyelőre semmivel sem lettem okosabb, majd hétfőn lesz egy hüvelyi UH, mert azt mondta a doki, hogy ilyen korán még csak azon látszik valami. És akkor tudja megmondani majd biztosan, hogy mi is van. Még annyit mondott, h. hátrahajló méhem van, de nem igazán értettem, h. ennek van-e jelentősége, szerintem nem sok. Egyébként nagyon aranyos meg rendes volt továbbra is!

Annyi változás történt most a pár napban, hogy elkezdődtek a rosszullétek, ami nálam reggeltől estig tart, most elkezdtem egy kis Magne B6-ot szedni, talán segít valamit. Ezért sem tudtam jönni, mert nagyon megvisel! De ez nem újdonság nálam, Violával kb. a 20. hétig hánytam ill. rosszul voltam, és nekem mindig a délutánok, esték, éjszakák a rosszak. :?

Még egyszer ezer bocsi, ígérem az UH után rögtön jövök helyzetjelenteni!!! :oops:

Tencsi!
Köszi a privit! :wink:

Erzsó!
Kedves szomszéd lehet!!! :evil: :evil: :evil: Hihetetlen hogy hasonlítanak a lányok egymásra!

Viki!
Hát nálunk is az a variáció lesz, ha Viola nem tud aludni, ami nálatok, h. ő átmegy apához, én meg a picivel, de bízom abban, h. ellesznek együtt is, mint Erzsóéknál!

Mennem kell, rókamama nagyon kerülget! :?
Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!

De jó, hogy jöttél, már úgy izgultam, hogy mi van Veled! :) Én úgy tudom, hogy a hátrahajló méhnek a teherbeesésnél van jelentősége, és azt szokták írni, hogy nehezíti a teherbeesést, de ez a Te esetedben ugye megcáfolható szerencsére. A terhességre szerintem nincs kihatása! :) Csak hétfőn csinál uh-t:( Hát nem kapkodja el a dolgot az biztos! :( Na mindegy, kitartás! És továbbra is várjuk a híreket! Nem volt még hüvelyi uh-d? Nem olyan vészes ám, mint ahogy hangzik, nekem Petivel is az volt, vagy 3x az első 12 hétben, most meg aztán nem is tudom mennyi,a bonyodalmak miatt, kicsit kellemetlen, de simán túlélhető! :wink:
A rosszullétekhez kitartás, egyszer vége lesz, nekem is sokáig tartott, de vége lett :wink: :D úgy a 16. hét körül, azóta csak nagy ritkásan van valami!

Csajok, ami viszont aggaszt, hogy sokat fáj a hasam mostanság, de nem igazán tudok ezzelmit tenni! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Viki!

Köszi, igen, még nem volt hüvelyi UH-om!
Hasfájás: :cry: De nem görcsök ugye? Arra a Magne B6 segítség lehet. Nekem epés eredetű hasfájásaim szoktak lenni, meg epegörcseim, egyébként a mostani rosszulléteim is szinte ugyanolyanok, mint az epések!? :shock: Ráz a hideg, kavarog az egész hasam, néha görcsölget, és hát az állandó hányinger! Már nem is tudom mitől is vagyok rosszul? :wink: Na, ennyi nyavalygás után talán már csak jó jöhet, meg aztán tényleg elmúlik előbb-utóbb! És hát Violával se volt ez másként, de azért titkon reménykedtem, h. most ezt megúszom! :wink:

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Az ígért képek a szobákról, átrendezve (jobb későn mint soha, bocsi, hogy 1 hetet vártatok rá majdnem :oops: ):

Szóval a baba szoba, ahol majd én alszok,meg Tesóbaba:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

És a másik, ahol Peti lesz apával (jelenleg még velem van ) :

Kép Kép Kép Kép

Jó sok helyet foglalok, bocsi!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Jevi!

Nem görcsöl szerencsére, csak olyan szar érzés, fáj ott lent, (néha olyan, mintha a hasam alja kemény is lenne, de feljebb meg nem az) és nehéz felállni, na meg kb 5 percenként járkálok pisilni. Amikor elmúlik a fájdalom, akkor a pisilést is bírom legalább 30 percig :lol: :lol: :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Képzeljétek, mit csinált tegnap Peti! :lol: :lol: :lol:

Felhúzta az apja pólóját, szépen rátette a kezét a hasára, és kiabálta, hogy :Tesóbaba lúgj meg! (mint ahogy anya hasán szokta) erre alig tudtuk megmagyarázni neki, hogy apa hasában nincs Tesóbaba, csak anyáéban, erre átjött az én pocimhoz, rátette a kezét, és :Tesóbaba lúgjá meg! (de persze most nem történt semmi, amúgy már tök sokszor megrúgta, de most persze nem) erre Peti: anya, nem hajjjjja............. alszik? és néz rám nagy szemekkel :lol: :lol: :lol: :lol: olyan édes volt, még a könnyim is kicsordultak, majd elmegy, azt mondja: akko később,ha felébed. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok Csajszik!

Jaj Viki, bizony nekem is majd kicsordultak a könnyeim!!! Csudaédes volt Peti!!! :D :D :D Olyan kiváncsi vagyok, hogy az enyémek miket fognak mondani. Mostanában kezdenek egyre többmindennel próbálkozni. Domcsi úgy hívja magát, hogy Domma. Viki ma megpróbálta a krumplit kimondani (krumplifőzi volt az ebéd) és így sikerült, hogy krump.
Ha legközelebb mész dokihoz azért említsd meg neki ezt a fájdogálást, de lehet, hogy csak nagyon dolgozik a méhed hogy bírja a tempót a babóca növekedésével!!
Szuper jók a szobák!!! :wink:

Jevi, annyira örülök én is, hogy minden rendben van. Jó, hogy jöttél és megnyugtattál minket, de ilyen ne legyen többet!!!! :D Én a terhességem végégi két hetente jártam uh-ra és vizsgálatra és a 12. hétig mindig hüvelyi uh volt, a végére már fel sem tűnt, hogy mit is csinál a doki!!! Remélem azért most nem leszel olyan sokáig rosszul mint Violkával, de gondolom bánja a fene, csak rendben legyen a puhatalpú pocaklakó!!!

Monee, annyira bírom ahogy erőt tudsz saját magadba önteni!!!! Meglásd hamarosan meg lesz ennek a kitartásnak az eredménye!

Képzeljétek múlt szombaton megvettük a manók karácsonyi ajándékait, úgyhogy ez legalább le van tudva. Nagyon nem akartunk most kapkodni. Elhatároztuk, hogy idén időben beszerzünk mindent!!! Jövő héten meg elmegyünk Sopronba pár napja. Anyósom soproni, így az ő részéről mnden rokon, így a dédimami is ott él. Egy kicsit megpróbálunk lazítani, aztán majd meglátjuk, hogy a gyerkőcöknek hogy tetszik majd az új hely. Én azért várom nagyon! Még nem döntöttük el, hogy hajnalban induljunk, amikor még alszanak és kb reggelire érjünk oda, vagy reggeli után induljunk.... szerintetek?

Na asszem elég lesz belőlünk már!
Puszi Nektek

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Viki!
Teljesen elolvadtam Petitől! Nagyon ÉDES!
És hogy várja a kistesót, aranyszívem!!!!!!!!
Pocakfájás: Nekem is fájt anno, és azt mondta a doki bá, hogy annak a gyerkőcnek valamikor valahol meg kell nőnie. És tényleg olyankor szemlátomást sokat nőtt a hasam. De azért említsd meg a dokinak!
Jók lettek a szobák! Látom játékban nálatok sincs hiány!

Jevi!
Jó hogy minden rendben van veled és pocaklakóval! Azért hétfőn gyere és mesélj!!!

Tencsi!
Jó hosszú útra készültök! De jó lesz nektek nagymaminál :D !
Ha nem vagyok túl kiváncsi (de az vagyok :lol: ), elárulód mit kapnak a Manók karira???
Mi még semmit nem vettünk, de egyre több ötletem van. Adélnak mindegy csak hercegnős legyen. Alíznak passz!

Monee!
Merre jársz??????

Ha nem tudnék jönni akkor kellemes hétvégét mindenkinek!
Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Hellósztok!

Itt vagyok ám én is, szinte mindig, csak nem nagyon történik semmi, így nem tudok miről írni.

Jevi!

A hátrahajló méhnek a terhesbe esésnél van valami jelentőssége, de ahogy Viki írta, lehet hogy Neked ez a kabalád. :D
Hétfőn mikor kell menni? Itt fogjuk reggeltől rágni a küszöböt, ha nem árulod el. :D
Nem olyan gáz a hüvelyi UH, nekem is volt már többször. Menj szoknyában, vagy hosszú felsőben, pár lépést meg kell tenni az öltöző és az ágy között. Ne kelljen már ennyit sem pucéran sztriptízelned. :)

Viki!

Édes lehetett Peti. Ilyenkor szoktam azt gondolni hogy ezekért a pillanatokért érdemes gyereket nevelni. :D Amikor nem tud beszélni, azért aranyos, amikor meg tud már, akkor azért. :)
Jó kis színes a gyerekszoba! :D:D:D Igazi kánaán a gyerekeknek. :D
Nem kukacoskodni akarok, de nem rossz ez nektek hogy bizonytalan ideig nem alhattok a gyerekek miatt együtt apával?! :shock:

Erzsó!

Hihetetlenek a lányok! Tényleg mint két tojás! :shock: :lol: :lol:
Hogy vannak?

Tencsi!

Egy icipicit olyan Dr. House-os a mentalitásom, szeretek ironizálni, meg cinikuskodni. Amikor elkeseredek, saját magamon is szoktam köszörülni a nyelvem és ez segít általában kimászni a gödörből. :)
Tényleg, mit kapnak az ikrek?

Én leginkább a sógórnőm kisebbik fiával vagyok bajban karácsonyi ajándék ügyben. 3 éves... Hülyeséget, az ezredik játékot nem szeretném megvenni neki, és azért ne is legyen olyan drága, de kösse le a gyereket és lehessen egyedül is játszani vele, mert a szülők eléggé elfoglaltak, uh. van a fejvakarás... :D

Rólunk:

Élünk mint hal a vízben.
Tegnap óta nem túl vészes, de stabil hányingerrel élek együtt. Ha nem eszek az a baj, ha eszek az, a fekvés és a citromos víz viszont kifejezetten jót tesz. Már egy jó ideje nem voltam beteg, remélem most sem leszek az.
Mi ma egyébként dolgozunk, de asszem olyan dél körül lelépünk és hazamegyünk. :D A szombati munkanap egyszerűen kínzás. :D:D:D

Monee

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Monee!

Tetszik ez a hányinger dolog :wink: :o !
Alíznál mindig éhes voltam, ha ettem két falatot már undorottam a kajától. Igaz hányinger nem volt!
Persze ezerrel tombolt a hypohondriám, már gyomortükrözésre akartam menni! :oops: :oops: :lol: :lol:
Úgy hogy HAJJJJRRRRRRÁÁÁÁÁ!!!!!!!!! ÉLJENEK A RÓKÁK!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Délután még jövök!

Pusszancs mindenkinek.

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Erzsó!

Nekem is tetszik, de nem kiabálunk! :wink:
Leginkább azért nem, mert ha... akkor sem lehetne még tőle hányingerem a nagy könyv szerint. Az elvileg a beágyazódás utántól jön és a napok száma szerint ott még nem tarthatunk. (Minnyá utána is nézek a neten hogy hogy is van ez.) Szóval maradjunk annyiban hogy valami van velem, de egyenlőre nem tudunk még semmit. :D

És igen, éljenek a rókák! :D:D:D

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Monee!

Hát, én sem akarok benned semmit erősíteni, de ezt mégis leírom: annak idején Violkával én is már pont ilyenkor éreztem bizonytalan hányingert, ha ettem, nem volt gond, de evés után már egy órával gyomorégésem volt, kis émelygéssel, szóval igenis lehet már ilyenkor is érezni valamit! Mondjuk most ilyen nem volt, de akkor igen!
Csendben, de nagyon-nagyon szurkolok!!!!!

A bűvös dátum: fél 2-2 között kell mennem, mert akkor ő lesz az UH-ban. Mondta, hogy időpontot már nem adnának hétfőre (te is ezt írtad), de én csak legyek kitartó, adott beutalót, és gondolom ő így szokta intézni a betegeit, ha már egyszer ő van az UH-ban?! :wink:
Ígérem, ahogy hazaérek, már írok is, mi látszott!

Tencsi!
Jó időtöltést Nektek Sopronban! Jól hangzik a dolog, legalább pihensz te is kicsit! Majd drukkolunk egy kis jó időért is, hogy tudjatok nagyokat sétálni! Nekem nagyon tetszik az a város, Párommal kettesben voltunk ott 1x korábban egy hétig!
Hát, nem is tudom, talán a reggeli utáni indulás jobbnak tűnik, mert megzavarhatja őket a hajnali indulás, nem tudom...

Viki!
Nagyon édes lehetett Petike, tényleg nagyon várhatja már a kistesót! :)

Mi csütörtökön ebben a 4 napban elmegyünk Kehidakustányba egy kicsit pihizni, hármasban, már nagyon várom! Még nem voltunk ott sosem, kíváncsi vagyok, milyen lesz! Majd készítek képeket! :wink:

Délután jövök: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Szia Jevi!

Jah, gondoltam hogy így tud fogani Borsay. :D
A kolléganőm hetekkel ezelőtt foglalt időpontot és neki csak szerdára tudtak adni.

Várunk az eredménnyel! :D

Ami írtál: köszi! Meglássuk majd.

Ma már biztos megkaptam a teszteket... Részt veszek egy magyar termék tesztelésében. Küldenek ingyé teszteket és minden reggel kell pisilni rá, hogy lássák melyik naptól nyerő. Nekem a holnap éppen aktuális lesz az első teszt, azt hiszem. :D

Tencsi!

Az én hatalmas tapasztalatommal hasonlóan gondolom mint Jevi. :) Lehet hogy megzavarja őket a hajnali indulás és sírni fognak Nektek. Vagy nem tudnak visszaaludni és akkor detto. :)
Melyik nap indultok?

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Most jöttem az UH-ról és egy dobogó szívű , 8 mm-es ülőmagasságú embrió látszik!!!!!! :) :) :)
Nagyon örülök!!! :)

Megyek is kajolni.

Monee!
Nagyon szorítok még egyszer!

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Jevi!

Gratulálok! Látod, már szívhang is van, meg minden okés, csak így tovább, vigyázz magatokra! :D :D :D

Monee!

Drukkolok nagyon annak a holnapi tesztecskének! :wink:

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!
Mivel babát tervezünk, ezért rég óta kerestem otthoni munkát, amit a kicsi mellett is tudok csinálni. Találtam egy otthoni internetes munkát.
Ha valakit érdekel, az küldjön e-mailt az alábbi címre, és küldök neki tájékoztatót:
uvme.mn@gmail.com
(freemail-es emberkék nem tudják megnyitni a válaszomat)
uvme

Jevi!

Hatalmas nagy gratula! :D:D:D:D:D
Jól látom hogy a hetek száma is változott?

Viki!

Mégsem lett ma teszt. :)
Egyrészt nem jött még meg amit várok, másrészt meg ahhoz még korán van hogy az otthonit pusztítsam. :D
Majd holnap vagy holnapután. :D:D:D:D
Ha hír van, mindenképpen értesítelek Benneteket! :wink:

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Elköszönni jöttem, mert elutazunk Kehidára a 4 napban. Mindenkinek nagyon kellemes időtöltést kívánok, meg persze csendes megemlékezést, nálunk most egy héttel később lesz a megemlékezés, ill. gyertyagyújtás azért lesz.

Monee!
Sajnos nem leszek netközelben, de nagyon kíváncsían várom én is az eredményeket! Végülis mikor tesztelsz?
(A heteim nem változtak, csak az idő röpül! :wink: )

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Vagyok ám én is és olvaslak is Benneteket, csak idő nincs irni.
Ráadásul semmi érdekes nem történik velünk. A napjaink tök egyhangúak ebben a pocsék időben :x .
Ma délután kezdjük a temetői körjáratot, legalább kicsit kimozdulunk.
Már legalább 3-4 napja pötyörög egyfolytában. UUUUUUUUUUUUUUutálom.
Na nem panaszkodom tovább, gondolom nálatok sem süt hétágra a napocska :P .

Monee!
Teszt?

Jevi!
Jó pihenést nektek! Aztán gyere ám mesélni!

Viki!
Ti mi jót csináltok a napokban?
Pocaklakó hogy van?

Nov. 10.-én az Expon 16 órakor Gryllus koncert. Mi ott leszünk! Már úgy várom!

Na lépek ebédet csinálni. Palacsinta lesz :) :) . Nyami- nyami

Szép napot mindenkinek!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Ma volt teszt.
Nega. Remélem hozzáfűzhetem hogy, MÉG negatív.
10. DPO.

Nem ez miatt, hanem úgy általában el vagyok szomorodva kicsit.
A másik topikban kicsit lerángattak a földre hogy a hányinger és a cickó fájás mástól is lehet. Bár nem értek vele egyet, de van abban is igazság, uh most lógatom az orrom. :(

Erszó!

Fini ebéd! Lehet hogy én is csinálok ebben a 4 napban! :)
Gyere gyakrabban lééééégyszi! Még akkor is ha nem történik semmi extra. :wink:

Többiek?

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

MOnee!

Ne aggódj, a 10. dpo-n még simán lehet negatív az a teszt! :wink: Viszont hányinger meg cicifeszülés valóban mástól is lehet, nemcsak babától! :(

Erzsó!

Pocaklakó köszöni jól van, nagyon sokat mozog, rugdalózik. :D Sokmindent nem tudunk csinálni itthon, így ma is elmenünk sétálni esőben, esőkabátban, nagyon vicces volt :lol: :lol: :lol: de Petinek tetszett az esőkabát, eddig nem is volt rajta :D

Jevi!

Jó hétvégét nektek! :)

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Sehol senki :(

Akkor csak úgy magamban:

ezt tegnap sütöttük Petivel:
Kép

Ma meg így szeretett volna ő is fúrni: :)

Kép
Kép

Mindenkinek további jó hétvégét kívánok!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Létezik, hogy péntek óta nem volt senki? Ezt most elküldöm, mert már volt ilyen, h. nekem nem adta ki az összes hozzászólást! :shock:

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Hát, úgy tűnik nem volt itt túl nagy élet! :(

Mi jól vagyunk, tegnap este megjöttünk, majd képeket még nem töltöttem fel, de sajna a pancsolós helyről nincs is kép, mert oda nem vittünk fényképezőt. Viszont szombaton kirándultunk egy nagyot Keszthelyre, arról majd lesznek képek.

Sajnos a hányinger, hányás megvan, minden este kidobom a taccsot, és iszonyú sz..ul tudok lenni. Hát, remélem már nem tart sokáig, főleg az zavar, h. Violkával így kevesebbet tudok foglalkozni! :( Van, h. föl se bírok kelni, így Apa sokat segít esténként. Nappal még nem vészes, csak az émelygés van.

Viki!
Az a muffin nagyon jól néz ki, zizi van rajta?

Monee!
Pedig úgy vártam a híreket! :(

Többiek?

Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziaszok!

Jevi!

Jöttem volna ha vannak jó hírek, de nincsenek.
Nincs semmi. Nem szeretnék most erre több szót fecsérelni, mert most egészen jól vagyok, nem akarok szomorkodni rajta.

Várom a képeket! :)

Viki!

Tettél valami finomat a muffinba belülre is? :D

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Én benéztem minden nap, de mivel nem írt senki, magamnak nem írogattam ide :wink: :lol:

Jevi!

Örülök, hogy jó volt a hétvégétek! A rosszulléteket sajnálom, én Petivel voltam így, mint most Te, hogy egész na émelygés, és este aztán kisjött minden, de a 14. héten vége lett, kitartás! :D Mostmeg ugye egész nap szarul voltam, igaz nem annyir,mint Petivel, de engem is azt zavart, hogy Peti nem számíthatott rám teljesen, mert hol hányni rohantam, hol meg szédelegtem, de ez is elmúlt, kitartás Neked is!

Monee!

Sajnálom, és megy a drukk a következő hónaphoz! :D A végén még a Mikulás hoz Neked egy pozitív tesztet! :wink:

muffin: igen, zizis, zizi van rajta, meg benne is!

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

bocsi az elütésekért, van belőle jó pár :oops: :oops: :oops:

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Én is bekukkantottam szinte mindennap csak erőm nem volt írni. :oops:

Viki!
Nagyon guszták a muffinjaid. Nálunk Gabi nagy muffin rajongó. Rengeteg receptje van és általában ő süti őket.
Petire meg a fúróra nem mondok semmit......, úgy is tudod hogy mit gondolok :D :D :D . Valamelyik csajom csak bejön neki :wink: :) !

Jevi!
Várjuk a képeket!
Hányinger :( :( .

Mi pénteken tököt faragtunk. Tök jók lettek! Majd hozok képeket csak még nincsenek fent a gépen.

Lányok!
Nektek nem lenne kedvetek szombaton a Gryllus koncerthez????
Pl. talizhatnánk :wink: !

Tencsi!
Haza értetek már?

Szép estét mindenkinek!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Végre van egy kis időm írni, itt a nagy hajtás közben. Voltunk mi is kicsit kirándulni a hosszú hétvégén, Bőszénfán a Meseszállóban. Nagyon jól éreztük magunkat, és most a Mátéval sem volt semmi gond. Teszek fel majd egy-két képet. Voltunk kirándulni egy szarvasfarmon, ahol láttunk szarvasokat, vaddisznókat, nagy traktorokat. Meglátogattunk egy kecskefarmot is, ahol helyben készítik a kecskesajtot. Itt tudtunk kecskét és csacsit is simogatni, voltak nyuszik is. Kaptunk kóstolóba kecskesajtot, nagyon finom volt, még a Máténak is ízlett.
A Máténak újra elkezdődött a bölcsi, volt beteg is a múlt héten, még most is náthás kicsit, de azért már elvittük a bölcsibe. Szerencsére nem volt vele semmi gond, szépen evett, aludt és játszott is. Ma vettem észre, hogy van egy harapás a kezén. :cry: Biztos nagyon fájhatott neki, szóltak a nevelőnők, hogy előfordulhat ilyen, de legyünk türelemmel minden gyerekkel szemben, mert valamelyik gyerek így vezeti le a beszokási feszültséget.
Sajnos mostanában nagyon sokat kell dolgoznom, többször van túlóra, este 6-8-ig, ma ráadásul Budapestre kellett mennem. Más állás egyelőre sajnos nincs kilátásban, sehova sem kell egy kisgyerekes anyuka..... Na mindegy, majd csak lesz valahogy, csak közben a Mátét sajnálom, hogy kevés időt vagyok vele a sok túlóra miatt, illetve magam miatt sem jó, hogy nem azt csinálom amit igazán szeretnék.

Viki!

Peti nagyon édes azzal a fúróval, nálunk is nagy szám a szerszámkészlet. Máté is állandóan fúr, kicsit már az idegeinkre is megy az állandó ricsaj. :lol: Nagyon jók a muffinok, mi is szoktunk sütni, de eddig zizvel nem próbáltam. Sütés előtt szórtátok rá?

Jevi!

Gratulálok mégegyszer a babához, örülök, hogy minden rendben volt az uh-n. Nekem is hátrahajló a méhem, semmi problémát ez nem jelentett a terhesség alatt. Illetve annyi volt, hogy az utolsó hónapban elég nehezen tudtak megvizsgálni, hogy mennyire nyitott vagy zárt a méhszáj, de azért kibírható volt. A hányást sajnálom, remélem hamar túl leszel ezen az időszakon. Szerencsére nekem ez kimaradt az életemből, én csak állandóan aludtam. Még majdnem az akkori munkahelyemen is elaludtam a számítógép előtt. :)

Erzsó!

Mi is megyünk elvileg hétvégén az expó centerbe, kíváncsi vagyok a vásárra is ami lesz, mert szeretnék a Máténak venni apróságokat az adventi zsákocskáiba. Megpróbálunk majd délután menni, és akkor lehet, hogy találkozunk. A Mátét még annyira nem érdeklik ezek a zenei események, eddig csak a néptánc bemutató kötötte le, de megpróbáljuk most ezt a koncertet.

Mindenkinek jó éjt, és akkor próbálom csatolni a képeket.

Netty

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
netty11

Szép napot Lánykák!

Bocsánat, hogy csak most jövök, de pénteken jöttünk haza Sopronból, aztán szombaton jött a barátnőm aki majdnem rokon (párom unokatesójának a barátnője és olyan nekem mintha a húgom lenne), kint dolgoznak Londonban és most hazajött egy hétre, így nálunk töltött két napot! Azóta próbálom utolérni magam, több kevesebb sikerrel!!!!

Nagyon köszönöm a tanácsokat az indulással kapcsolatban, végülis 5 órakor indultunk és nagyon jól sült el, mert fél 8ig aludtak is a manók, megkapták a reggeli tejcijüket és a fennmaradó időben könyvet nézegettek és dumáltak. Az időnk csodaszép volt, végig sütött a nap simán kint voltunk 2 órákat. Olyan gyönyörű parkot találtunk, hogy csak na. Szedtük a gesztenyét ezerrel. Nagyon jól éreztük magunkat, főleg én, hogy nem kellett főznöm, takarítanom, mosnom stb.......
Kicsit félreérthetően írtam a dolgokat, igaz hogy anyósom soproni, de ő és apósom itt laknak Pécsen, a dédimama és egyéb rokonság lakik még Sopronban. Viszont most eljöttek anyósék is, így volt ám unoka és dédunoka tutujgatás!!! :lol:

Jevi, annyira örülök, hogy minden okés!!! Szuper jól hangzik az a 8 mm!!!! Milyen volt Kehidán? Nagyon szívesen a receptet, remélem jól sikerült és ízlett mindenkinek!

Viki, nagyon gusztik a muffinok!!! Nálunk most a keksz a sláger, mindig mutogatnak a kekszes dobozra és addig el is jutunk, hogy ke-ke!!! :D

Erzsó, karácsonyra a Domcsi egy Thomas-os játékot kapott, Viki meg egy minikonyhát! Megpróbálok feltölteni hozzájuk linket. Ez a Thomas http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... s_id=1029A konyháról nem tudom betenni a linket, de a www.regiotoy.hu n meg tudjátok nézni. Coloma konyha a neve. Tavaly kb annyi idősek lehettek mint Alíz lesz most, ők kaptak egy Fisher-Price tanuló kutyust, amit a mai napig imádnak és egy Fisher Price sütifaló bödönkét. Mindegyik énekel, dumál és a bödönke villog is. PErsze egy csomó apróságot, könyveket st.

Már nagyon várom a karácsonyt, kiváncsi vagyok mennyire lesz más mint tavaly. Most már jobban érdekli majd a gyerkőcöket is szeirntem. Lassan le lehet majd hozni minden holmit a padlásról.

Monee, veled vagyunk, ezt szerintem te is tudod!!! Becsüllek és tisztellek a kitartásodért és a felfogásodért!!!!

Na megyek, gyorsan elintézem a mosogatnivalót. Áldom azt aki feltalálta a mosogatógépet!!!!! :wink:

Jöttök majd erre a Gyerekvilág Expora? Mi szeretnénk.

Ha gondoljátok itt meg tudtok minket nézni: www.timar.atw.hu

További szép napot! Puszi Nektek

Kép
Kép
Kép
tencsi

Jaj Netty majd elfelejtettem megdícsérni, hogy milyen szuper helyen voltatok. Gondolom mennyire élvezte Máté. Tényleg igazi gyerekparadicsomnak tűnik!!!!!

Kép
Kép
Kép
tencsi

Sziasztok!

Képeket nem felejtem, de ne haragudjatok, most nincs sok kedvem feltenni őket, jelenleg nagyon nega vagyok! :(

Pocaklakóval minden oké, Violkával ma voltunk a neurológiai kivizsgáláson, talán írtam korábban, h. kérte a gyerekorvos, mert felmerült nála az epilepszia, ugye ő affectív apnoe-s a kezdetektől, és másfél hónapja is volt egy ilyen rosszulléte, pár másodpercre az eszméletét is elvesztette, meg bepisilt, ezért kell kivizsgálni.

Nagyon unszimpatikus hölgy volt a neurológus, Violka végig üvöltött, mert álmos is volt, meg kérdem én melyik kisgyerek nem frusztrált egy rendelőben? Ő meg úgy nézett rá, mint egy marslakóra, holott Violka azon hergelte be magát, h. bevittük a kis mókuskáját is, h. "eltörött a lába", de persze nem vette a lapot, annyit mondott: ühüm... Meg se próbált az ő szintjén kommunikálni vele, áááá, mindegy... :(

Hétfőn lesz egy EEG, remélem, ott minden kiderül.

Ráadásul benyaltam valami hülye vírust, egész nap úgy köhögök, h. majd kiszakad a tüdőm, éjjel még rosszabb! :( Remélem a pocaklakóval nem lesz semmi gond!

Netty!
Nagyon jók a képek, és szuper helyen lehettetek!

Tencsi!
Titeket is megnéztelek, nagyon helyesek vagytok, szép kis családotok van, és látszik, milyen kiegyensúlyozottak vagytok!

Erzsó!
Gryllus koncertre lehet, h. mi is kimegyünk, csak legyek jobban! Pontosan hány órakor lesz?

Monee!
Gyere közénk gyakrabban, mizujs veletek?

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Erzsó!

A koncert sajna most nem jön össze! Laci lába még nem az igazi s anyósomnál most lesz nyílászárócsere szombaton! :( Majd legközelebb :wink:

Jevi!

Örülök, hogy pocaklakóval minden oké, remélem hamar meggyógyulsz a köhögésből! Violka kontra doki ügyet sajnálom, valóban annyira gáz, hogy olyan gyerekorvosok is vannak, akik nem is próbálnak a gyerekekkel valami közös hangot megütni, vagy velük kommunikálni, egyszerűen olyan sokaknak, mint egy tárgy, ami a munka része :evil: :evil: :evil: :evil: Remélem nem lesz semmi komoly baj! :(

Tencsi!

Jó kis ajándékokat találtatok a gyerkőcöknek! :)

Netty!

Jók a képek! :D

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Jevi!

Jobban vagy már?

Az orvosokról meg kezd egyre jobban az a véleményem lenni hogy valami szadista élvezetet lelnek abban hogy a szülőkre minél jobban ráhozzák a frászt. Rajtatok kívül volt még két ilyen eset az ismerőseim közül, uh most eléggé tele van a hócipőm a gyerekorvosokkal. :evil:

Viki!

Te hogy érzed magad?

Netty!

Olyan hatalmasnak tűnik az a hajó amikor csak Máté van rajta. :D
Aztán mikor ott áll egy felnőtt is mellette, akkor nem is. :D:D:D:D Kisgyerekként az ember mindent hatalmasnak lát. :)

Tencsi!

Nincs mit csodálni. Néha elég keményen elszakad a cérna és sírok amikor senki sem lát, uh nagyon jól én sem viselem ezt a herce-hurcát. Sőt egyre rosszabbul viselem. :(
Ez a bizonytalanság nem nekem való, sajnos. Szívesen túl lennék már rajta...
Na mindegy. :cry:

Hogy mi van velünk?!

Igazából semmi. Vagyunk, vagyogatunk. :)
Bepótolom az egész évben a versenyek miatt elmaradt "háziasszonykodó" hajlamaimat. Folyamatosan pakolászok, matatok otthon. Sütit sütök, finom kajákat főzök, most éppen narancslekvár gyártásában vagyok benne. :D Ma elvileg kész is lesz, nagyon kíváncsi vagyok. :D:D:D

Jah és nagyon várom már a karácsonyt. Évek óta először. :)
Idén biztos hogy nem lesz ajándékozás a felnőtteknek, csak a gyerekek kapnak ajit és ennek most annyira, de annyira örülök! Komolyan! :D Tök frusztrált voltam az elmúlt években ettől a vásárlási mizériától és most nem kell és annyira jó érzés. :D
Készíteni fogok egy kis meglepit a felnőtteknek, de annyi és nem több. :)

Jövő héten mézes sütit fogok sütni egy rakattal. Kidíszítem őket, dobozba be és karácsony táján majd lehet majszolni a finom mézes, fahéjas sütiket. :D

Most olyan jó fajta "régi idők karácsonya" hangulatom van. :)

Készül majd ajtó dísz, lakás dísz, ablak dísz és már azon gondolozom hogy novemberben kirakni az ilyeneket nincs-e még túl korán?! :lol: :lol:
Alapanyagokat is el kellene mennünk gyűjteni valamikor, mert annak igencsak híján vagyunk... hűha... ez eddig nem is jutott az eszembe. :D

Szóval ilyenek vannak. :lol:

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Már nem is mentegetőzöm, hogy régen voltam... :oops:
3 manó mellett eléggé el vagyok havazva állandóan. Ipari mennyiségben mosok, ami még a kisebb baj, de a Himalája jellegű kupacokban álló vasalnivalótól kihullik már a hajam... :twisted:
Azt nem tudom, hogyan fogom ezt eszközölni, ha dolgozom is. Na, ezen majd akkor parázom!

Srácok jól vannak, a nagyok.... Kiskamaszok már. Azt hittem lesz még pár jó évem, de már kezdődik és ettől csak rosszabb lesz! Ádi nő, mint a gomba, most voltunk a 15 hós oltáson, 11,34 kg és 82 cm. Elég jól viselte a szurit, semmi gond nem volt, pedig kettőt is kapott, mert bárányhimlő ellen is beoltattam, a nagyok pedig megkapták az influenza ellenit. Most reménykedünk, hogy az a vírus jön, ami ellen kapták az oltást és akkor majd nevetünk a képébe!! :D

Utálatos idő van!!!!!!! A novemberi esőnél jobban semmit nem utálok! Akkor már inkább a hó! Remélem azért akad idén belőle, mert a srácok nagyon várják, tavaly egyszersem szánkóztunk! :cry: Lassan tényleg Ausztriába kell menni egy kis hóért!

A karácsonyt mi is nagyon várjuk!!!!! Én egyszerűen imádom. Még nem szedtem elő az ablak, ajtó stb. díszeket, advent 1. vasárnapján szoktuk megcsinálni a fiúkkal, már tűkön ülünk! Én még nem sütöm meg a mézest, mert akkor még 5x süthetek karácsonyig, nem tudnám úgy eldugni, hogy a siserehad ne találjon rá!! :wink:
Na, megyek, lejárt a mosógépem, aztán a csuda sem tereget ki helyettem!!!

Szép napot Nektek ebben a cudar időben!!!!

Évi
Kép
Kép
Kép
mamavica

Sziasztok!

Rohanásban vagyok! Most csak annyit hogy a Gryllus 16 órakor kezdődik!
Majd jövök és mesélek!
borzalmas íccakáink vannak :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: _!

Szép napot mindenkinek!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Ismét itt egy újabb rémes éjszaka után!
Nagyon elvagyok keseredve, oly annyira hogy ma reggel már bőgtem kínomban. Alíz kb. 1 hónapja minden áldott éjjel kel (eddig aludt 9-től 6-ig ). Most 8-kor alszik el (tovább nem tudom húzni a fent létet), aztán 11-kor már kajabál, utánna meg már óránként, másfél óránként fent van. Ja és általában 5 után már vissza sem alszik :oops: :evil: :x :cry: !
Eleinte azt gondoltam, hogy bizti nem elég neki már a szopi. Elkezdtem a hozzátápit. Reggel meg este kap tejpépet, utánna szopi. Így sem jobb a helyzet :( !
Nos totál kivagyok lelkileg is, meg fizikailag is!
Bocsiiiiiiii mindenkitől, hogy ilyen panaszáradattal jöttem :oops: !

Tencsi!
Én is megnéztem a képeket, nagyon szép család vagytok! :D
Tavaly karira Adél is minikonyhát kapott. Imád vele játszani. Kint van a mi konyhánkban és amikor én főzök akkor Ő is jön játszani. Igaz sokszor úszik minden a sok száraztésztától, lencsétől, babtól, stb...-től.

Jevi!
Nem is tudom, hogy az ilyen ember minek megy orvosnak :evil: !
Ráadásul a "beteg " emberek sokkal több türelmet és kedvességet igényelnek! Pláne ha az aza ember egy GYEREK!!!!!
Remélem nem lesz semmi gond Violkával!

Viki!
Jobbulást Lacinak! Pedig már jó régen mütötték a lábát.

Netty!
Csuda klassz helyen voltatok!
A Meseszálló parkjában azok isbemehetnek akik nem ott szállnak meg? (hűű, ez lehet hogy hüle kérdés volt)

Monee!
Már én is úgy várom a karácsonyt! Mézeskalács sütés, lakásdíszités stb...
Megbeszéltük Gáborral, hogy idén 23.-án éjjel hozza a Jézuska a karifát :wink: . Most jut eszembe!- Remélem kisebbik porontyom addig változtat alvási szokásán :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: !

Mamavica!
Tényleg régen voltál, de megbocsájtjuk :wink: !
Vasalnivaló :(
Nálunk a nappaliba fel van állítva Alíz járókája. Gyerek helyett szinültig van vasalatlannal! Pedin nálunk csak 2 gyerek van :lol: !

Kismamik!
Hogy vagytok?

Tegnap az oviban Márton-nap volt. Csuda jó volt! Teszek fel képeket, csak ezt elküldöm, nehogy minden elszálljon!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Kép Itthoni tökök sötétben.....
Kép ....és világosban
Kép Márton nap Kép Kép Kép Tegnap délelőtt ilyen libákat sütöttek

Kép

Kép
erzsó78

Bocsi a rengeteg képért! :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Megpróbálom kihasználni az alkalmat és írok kicsit, amíg a Máté alszik. Gyűrjük a bölcsis hétköznapokat, hétvégére a Máténak lett egy kis hasmenése, de szerencsére mostmár jól van. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy minden héten van valami betegségféle, pedig eddig nem volt beteges gyerek. Mindenki felkészített rá, na de azért ez nem túlzás kicsit, hogy minden héten van valami? Lehet, hogy egy átmeneti időszak után megszűnik ez az állandó betegeskedés? Remélem, mert ilyenkor olyan nehéz eldönteni, hogy vigyem, ne vigyem bölcsibe. Ha viszem az a baj, hogy betegen viszem, ha nem viszem az a baj, hogy kiszokik a napi rutinból és kezdődhet előről a beszoktatás. Most is mondta az egyik dadus, hogy kicsit náthás, köhög a Máté, de azért vigyem, amíg nem lázas. Szegényemet összeharapdálta az egyik kisfiú a bölcsiben, a dadusok mondták, hogy sajnos nem tudnak ellene tenni sokmindent, figyelnek és próbálják védeni a többieket, de ez a kisgyerek így vezeti le a beszokási feszültséget. :shock: Mondták, hogy azért a Mátét ne féltsem, mert ő meg végigpofozza a fél társaságot, ha nem tetszik neki valami, egyik nap meg a széket röptette meg a szoba egyik sarkából a másikba. Azért örülök, hogy próbálja védeni magát. :wink:

Jevi!

Sajnálom, hogy ilyen tapló volt az az orvos, sajnos szerintem nagyon gyakran találkozni olyan orvossal, aki nem gyerekorvosnak való. Lehet, hogy szakmailag rendben van, de gyerekorvosnak nemcsak tudása kell legyen. A klinikán mi is megtapasztaltuk ezt, amikor műtötték a Mátét, hogy nem mindenki oda való..... Remélem Violkával nem lesz semmi komolyabb probléma.

Erzsó!

Ne keseredj el az éjszakák miatt, bár én vígasztalni nem tudlak, mert nálunk a Máté kb. 15 hónapos koráig csinálta ezt, amit most Alíz. Aztán egyik napról a másikra megszűnt és azóta normálisan alszik, csak akkor van éjszakai cirkusz, ha jön a foga vagy beteg. Én mindig megpróbáltam aludni napközben amikor ő is aludt, az segít egy kicsit. Meg igazából egy idő után megágyaztam magamnak a földre a kiságy mellé, és ha indult az éjszakai műsor odafeküdtem a földre mellé, és elég volt csak kicsit megsimogatni és akkor megnyugodott. Így nem kellett kikelnem az ágyból, a Mátét sem vettem ki és a végén már félálomban csak megsimogattam és észre sem vettem reggel, hogy nem aludtam normálisan. Nálunk ez a módszer vált be, a rengeteg "alvás-tanítási" módszerből.
Jók a képek, bár lehet, hogy én nagyon le vagyok maradva, de mióta szokás ez a Márton napi ünnepség? Nem is emlékszem ilyenre, hogy az életemben lett volna ilyesmi.
A Meseszálló udvarára nem nagyon volt aki így be szeretett volna jönni, annyira kicsi faluban van, hogy oda tényleg csak a szállóvendégek járnak. A falubelieknek meg szerintem már megszokott, mert kb. 10 éve működik a szálló.

Monee!

A hajó tényleg hatalmas volt, de minden gyerek nagyon szeretett rajta játszani.
Kicsit irigyellek, hogy már ennyire tudsz a karácsonyra koncentrálni, ha nem jön szóba ez a téma, nekem még eszembe sem jutott volna, hogy kicseréljem az ajtódíszünket. (Még most is a tavaszi van kirakva :oops: :oops: :oops: ) Lassan tényleg meg kellene csinálnom az adventi zsákocskákat, mert az állatokat már megvettem, csak papírzsákocskákat kellene gyártanom hozzájuk. Azt hiszem jövő héten el is kezdem.

Most mennem kell, mert ébredezik a Máté, hátha sikerül még egy kicsit visszaaltatni.

Netty

Kép
netty11

Sziasztok!

Nem is tudtam még visszaolvasni, ne haragudjatok, tegnap annyira fájt a hasam este, hogy nem is tudtam ülni, vettem be magne b6-ot, attól úgy kb fél óra múlva jobb lett, de nem mertem ide csücsülni, nehogy újra kezdődjön. Ma meg egész nap lakást suvickoltam, így valszeg már este megint nem fogok tudnu jönni, bocsi csajok,majd bepótolom, ha biztos leszek benne, hogy nem lesz semmi baj! :(

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Jó hogy jöttetek, már kezdtem azt hinni hogy kihalt a topik. :)

Viki!

Ez a rohadt front most minden kismamát kicsinál. A PCOS topikban is fájnak a csajok, meg keményednek, pihenj nagyon sokat, mi megvárunk!
Nekem a fejemet viszi szét teljesen. Tegnap és ma is délután annyira elkezdett fájni hogy az egy őrület. :(

Netty!

Az anyósom ilyen. :D
Úgy kb. augusztusban bevette a karácsonyi díszt és kirakta a tavaszit. Most szurkolunk hogy mikor fogja a karácsonyira cserélni... (talán húsvétkor). :lol: :lol: :lol:

Muszáj elterelni a figyelmem valamivel. Túlságosan behergeltem magamat a baba dologra, uh most pont jókor jön a karácsony, tudok mással is foglalkozni. Kicsit sajnálom hogy ilyen dolgokhoz kell folyamodnom, dehát ez van, nem lehet válogatni.
44 nap van még Karácsonyig egyébként. :) Az aji készítés még nem kezdődött el, de pl. már itt az idő hogy gyűjtögessünk tobozt, makkot, terményeket az ajtó, ablak díszekhez. Addig ezzel is el tudjuk ütni az időt.
No meg varrok, most újra belelendültem. Ma éppen egy nadrágot alakítottam át csizma nadrággá. Ocssó és gazdaságos megoldás. :D
Aztán lesz majd még nemsokára parkettázás a nappaliban. Aztán bútorozás, rendezkedés, uh. most megint nem unatkozok. És a figyelmem is el van terelve. :D

Annyi újdonság van a baba téren, hogy megszületett bennem az elhatározás, ha van rá lehetőség, még ebben az évben megcsináltatjuk a ficánka vizsgálatot és nekem a HSGt. Nincs mire várni, illetve nem tudok tétlenül várni, legalább ennyivel is előrébb leszünk. Mondom majd ha van már konkrét időpont, hogy Ti is szurkolhassatok nekünk. :D

Csajszik!

Nem tom mondtam-e már, de főztem narancs lekvárt.
Királyos lett! :D Ha érdekel Benneteket is a recept, feldobom ide is.
Csak ízelítőnek egy kép róla:
Kép

Erzsó!

Sajnálom. :cry:
Alíz baba úgy tűnik így működik most. Nem tudsz Te alkalmazkodni hozzá? Mármint nem az éjjeli viháncolásra gondolok, hanem mittomén, mint Netty mondta mellé fekszel ilyenkor. A nagy könyv szerint nem ez a jó megoldás, de mit tudsz tenni ha a gyerek sem a tankönyv szerint működik? Napközben meg, tudom hogy a család miatt nehéz megoldani, de aludj Te is. Senkinek nem jó az ha Te hulla vagy a kimerültségtől... Alíz baba még csak majd 5 hónapos, nem kell Neked még szuper anyunak lenni! :wink: És ő is lesz majd még éjszakát átalvó szuper baba, csak eddig el voltál kényeztetve és most furcsa ez az új helyzet. Fel a fejjel! :wink:

Többiek?!

Monee

Monee

monee85

Jah, amit elfelejtettem!

Erzsó!

Szuperek a képek!
A tökjeitek teljesen lenyűgöztek! WOW!!!!!!!

Monee

Monee

monee85

Sziasztok!

Most voltam védőnőnél, reméltem megint azt mondja, hogy minden rendben, erre meg magas a vérnyomásom! Nekem,akinek 110/70 fölé szinte sose ment eddig. Azt mondta nem vészes, csak határeset 130/90 -es de oda kell rá figyelni, és méressem a dokival is, és ha magasabb lesz, vagy ilyen marad akkor sűrűbben kell járni méretni. Egyébként minden más rendben, holnap délután megyek dokihoz, akkor megbeszéljük a pocifájásokat is, meg akkor még ezt a nyomvadt vérnyomást.

Viki&Peti

Viki&Peti&Eszti
Kép
Kép
viki27
Pécs

Sziasztok!

Megint jövök egy kis panaszáradattal :( !
Azt hittem, hogy az eddigi éjszakáknál nem lehet rosszabb. Hááát...... tévedtem :? ! De most már tudjuk 100% hogy a foga miatt van.
8-kor elaludt, 10-kor kelt, aztán éjféltől fél 2-ig torka szakadtából üvöltött, és még utánna 3× keltem hozzá.
Köcsi szomszéd megint átkopogott :evil: :evil: :evil: .
Kérje a Jóistent, hogy ne találkozzunk az utcán, mert amit tőlem kap nem teszi zsebre !
Reggel jött anyukám, így egy kicsit tudtam pihizni.
Sajnos ez által nagyon türelmetlen vagyok, szegény Adél nem is tudja mire vélni a dolgot!

Netty!

15 hónap :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Akkor már csak elvileg 10-et kel átvészelnem :wink: .

Monee!

Nagyon jól néz ki a lekvárod!
Jöhet a recept!

Viki!
Vigyázz magatokra! A lakás suvickolás megvár.
Engem még mindig vár! :D

Most nem tudok mindenre reagálni, mert bömbi van.
Talán este ha itthon lesz apa betudok kicsit nézni!

Erzsó

Kép

Kép
erzsó78

Sziasztok!

Szerncsére gyógyulóban vagyok, kicsit ledöntött a betegség... Még antibigyót is kellett szednem, mert belázasodtam, de olyat, amit ilyenkor is lehet!
Violkát végül nem vittük el az EEG-re, fölösleges macera lett volna, üvöltő gyereknél nem is lehet megcsinálni. Úgy döntöttünk, ha majd szükséges, akkor csináltatjuk meg, apja szerint semmi baja a lányának, az affectiv apnoe meg rémséges, de nem veszélyes. Hiszti az van sokszor, de ez a bepisilés 1x fordult elő, talán ez még nem jelez komoly bajt! Egyelőre amúgy is elegem van az orvosokból! Erről ennyit!

Erzsó!
Szomszéd: :evil: :evil: :evil: Mégis mit gondol?
Milyen volt a Gryllus koncert? Találkoztatok Tencsiékkel? Sajnálom, h. ilyen lerobbant voltam, különben mentünk volna! :(
A képek nagyon jók, szép lehetett az ünnepség is!

Viki!
Nekem Violkával félidőtől mindig magas volt a vérnyomásom, de betudták a vizesedésnek és a kilóknak, így csak diétáznom kellett, nem volt belőle semmi gond!

Monee!
Narancslekvár nagyon jól néz ki, jöhet nekem is a recept! :wink:

Mamavica!
Hát mosásból és vasalásból nálunk is van bőven, nálunk még meg van spékelve a férjem heti 3x-i kosáredzős cuccaival is, így rá is legalább annyit mosok, mint Violára! :(

Most mennem kell, üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Sziasztok!

Bocs, hogy nem jövök mostanság de az előzőekben leírt sok minden mellett, még jutnak nagyon rossz dolgok is naponta és este egyszerűen már nincs erőm írni. :cry:

Erzsó!

Hát a fogra nem akartam rákérdezni, mert még csak 5 hónapos Alíz, éshátugye nekem nincs gyerekem, nem tudhatom... de akkor ezek szerint ez a baj... :D Az a zsibbasztó kence nem kenhető még? Látszik már hogy hol bújik a fránya fogacska?
A szomszéd meg mondjon le! Remélem találkozol vele az utcán... :evil:

Jevi!

Szerintem jól döntöttetek! És most már nyugodj meg, még mindig érezhető a feszültség a soraidból. :)
Mikor lesz a következő vizsgálat Neked?

Viki!

Huhh, örülök hogy nincs semmi baj.
Az egyik PCOS kismamink a 32 héten megindult fájásokkal került a hétvégén kórházba, valszeg neki is a front ártott, de szerencsére ő is és a baba is jól vannak. Egyben. :)
Írj majd hogy mi volt a dokinál!

Nah és akkor a recept:

Hozzávalók:
6 közepes narancs, 2 citrom, 1 kg befőzőcukor, 1 cs Dr. Oetker dzsemfix extra 2:1
Elkészítés:
A narancsot és a citromot meg kell tisztítani, a belső részében lévő fehér csutkarészt kivenni. (Én lehámoztam róla az összes fehéret). Ezt követően fel kell kockázni úgy hogy a leve is belefolyjon a tálba, lemérni, és kétszer annyi súlyú vizet ráönteni. (A 6 közepes narancsnál nálam 1,5 kg lett kb.) 24 órát állni hagyjuk.
Másnap a forrástól számított 1/2 órát kell főzni, majd újabb 24 órát állni hagyni. Ismét le kell mérni, és 1:75 arányú cukorral (tehát 1 kg szmötyihez 75 dkg cukor) 1/2 órát kell főzni, a végén hozzáönteni a dzsemfix port és néhány percig bugyogósan forralni. Még forrón üvegekbe kell tölteni, jól lezárni és 5 percig a tetejére állítva a tetőt rácuppantani és kész is!
Ez a mennyiség 4 db 3,5 dl-es üveget és egy 1 literest félig tölött meg.

Én tettem bele narancs héjat is. (Ez a megpucolástól számított két napig a hűtőben diderget, uh elvileg az is megvan amit Anyoo írt a héj dologról. )
1 narancs héját felcsíkoztam és kisebb darabokra vágtam. Kevés vízben 10 percig felforraltam, majd a vizet kicserélve újabb 4 percig. Ez elég ahhoz hogy a kesernyés íz kimenjen, és puha legyen a héj. A lekvárhoz szerintem akkor jó hozzárakni, amikor még kell főzni egy kicsit (szóval kb. a cukros főzés 15. perce után), mert akkor a héj is becukrozódik és elvegyül a lekvárral, nem úszkál a tetején.

Olyan izmosabb fajta lekvár lett belőle. Szóval nem az a boltban kapható kis laza zselé izé, hanem van benne anyag. Nagyon pikáns ízű szerintem, mert az elején ha megkóstolod édeskés, és mikor leér odaér az ízlelőbimbókhoz a narancs, akkor meg megvan az a nagyon finom narancs íze.

Egyéni vélemény:
1. Pucolni a narancsot csak vegyvédelmi ruhába, de legalább védőszemüvegben és gumikesztyűben ajánlott.
2. A pucolás eltart egy ideig, számoljatok vele.
3. A citrom egyszerűen gyönyörű héj nélkül.
4. Szerintem kevesebb cukor és esetleg mégegy csomi dzsemfixel diétásabb is lehet egy kicsit, bár így sem túl édes.

Szebb napot!
Monee

Monee

monee85

Monee!

Írtam privit!

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26

Jevi!

Oks, várom, de az mindig tök lassan jön meg.

Monee[/url]

Monee

monee85

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?