A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Kecskeméti babavárók

Eszényes, normális a 1,5 óránkénti ébredés.... Kép Zsófi is sűrűn ébredt az elején. De ne aggódj, nem a tej miatt! Kép Meg kell szoknia otthonát, furcsa neki a környezet, a kinti világ, és anya kell... Kép
birolili

Lili, Roz: kösz a tanácsokat. Igazából van amikor minden ugy érzem hogy most jól megy aztán meg tényleg tanácstalan vagyok. anyósom jön du. és segít nekünk amiben kell. Már ez is jó. Kép

Most evett Janika és pihizik kb. 30-40 perce én meg lefejtem addig 90 ml-t abból a ciciből amelyiket ő is megkezdte. Kép Ennek örülök, legalább tejcsi van, főleg hogy a másik cici is majd felrobban már. KépDe azt Janikának tartogatom ha felkel. Kép
most megyek pihizek, apa azt mondta hogy odaadja neki a tejcsit ha felébred én meg mélyen alszom. Kép

KépKép
erszényes

Sziasztok

Erszényes , Pille

Gratulálok nektek szívből. Édesek a babák nagyon.
Erszényes ne aggódj, tuti eszik eleget a babó, ha ilyen jól alszik. És jó dolgod van, nekem eleinte 1 óráig szopizott. Maguknak osztják be a mennyiséget. Szerintem ahogy nő, majd egyre többet bír el egyszerre a gyomra. Nekem elég nagy babám született, talán ez is lehet oka annak, hogy pár nap után már aludt 10-3-ig. Viszont én is fél óráig várom a büfit, anélkül én nem rakom le, mert akkor rögtön elkezd feszengeni a büfi miatt, feszíti a pocakját. Szóval, ha 4-kor kel mondjuk reggel, akkor elvagyunk fél 6-ig tuti. Mostanában mindig kakil is kajcsi után. Na akkor meg összepisili magát pelenkabontáskor, akkor lehet öltözni is. De már tartok kéznél textil pelust, hogy felfogjam a pisit, ha jön. Befejezem, csak gondoltam hátha segítenek a tapasztalatok. Puszi, pihenj sokat és nyugi.

Dettus

Már akartam írni, hogy üdv itt köztünk, mindenkinek örülünk.
Nekem pont volt szerencsém Horváth P.-hez nemrégiben babával. Röviden szólva paraszt volt. A rendelőben állt a cigifüst. Várakoztunk, de jöttek a nagy betegek, mondtam férjemnek, h kopogjon be. Nem volt bent senki, de nem akart behívni, mert mondta, h nincs ott az asszisztense, megáll nélküle az élet. Végül csak bementünk, tovább nem is részletezem, ez is bőven elég. Én is itt lakok a Széchenyiben.
Én elég sokat sírok mostanában, mert kimerít, h reggeltől estig egyedül vagyunk itthon babával. Még nem sétáltam. Ha meg itthon vannak a fiúk, valamelyik folyton beteg, és ez is nehezíti a dolgom. Most mérges is vagyok a férjemre, és nem is sajnálom így lázasan, mert éppen tegnap kértem, h a hidegben ne járjon ingben, kigombolt kabáttal.

Adri kezd bestia lenni, a legjobb aludni a mellkasomon. Nem kell attól félnem, hogy akkor elnyomja a tejmirigyeket és ez gátolja a termelődést? Amúgy tegnap alig volt tejcsi. Előző nap nyűgös volt, és nem tudtam enni, inni, bogyót sem vettem be. Talán ezért. Az étvágya is mintha nőtt volna. Most viszont kezdek dagadni, ez jó. Állandóan fogdosom magam, h elég dagadt -e. Hülye vagyok, csak nehogy nyilvános helyen is megtörténjen ez velem. Kép)

Lili

Jövő héten tuti veszek ilyen fürdetőt, nem fogom rá sajnálni a pénzt, ha már úgyis egyedül kell fürdetnem, ennyi jár nekünk.

Kép

Kép
cukkermáz

Szerintetek ez mi lehet?
Adri evés közben néha sípolva eszik. Talán a száján veszi a levegőt és azért van. Viszont olyan sokszor összerezzen, mintha felijedne. Ilyenkor kitárja a kezeit. Hétfőn majd a védőnőt is megkérdem. Lina nálatok is ez volt?

Lina

Mindig kereslek msn-en, de nem vagy. Szeretném elkérni a linket, ahol fotókat lehet postán rendelni, nem találom. De azt, ami már neked is bevált. Köszi.

Kép

Kép
cukkermáz

Sziasztok!

Gratulálok Pille családnak Orsihoz! Nagyon szép baba!

Erszényes,
Janika meg olyan édes, ahogy csücsöríti a szájátKép Kis drága!
Ne aggódj a tejcsi miatt, biztos, h elég!!! Tedd cicire, amikor úgy érzed, h kéri, az sem baj, ha olyankor is megpróbálod, amikor nem kéri, hiszen akkor nem fogja elfogadni. Bajt azzal nem csinálsz, ha adsz neki. Én is mindig adtam, elalvás előtt, ébredéskor, ha nyűgös volt, ha sírt...
Éjjeli ébredések is rendben vannak még, nem a tej miatt ébted fel, emiatt ne aggódj.
Fáradtság...Maradj ágyban vele, mint ahogy Dóra is mondta. Semmi mással ne foglalkozz, csak vele és aludj, ha alszik. Ha meg ébren van, akkor is feküdj vele és nézegesd, szeretgesd, beszélgess hozzá. Így tudsz a legtöbbet pihenni. És néha persze apára bízni.

Lina,
megbeszélünk egy időpontot és már jöhettek is. Semmi akadálya.

Cukker,
nehéz egész nap egyedül a babával, az biztos. Ha gondolod, mi is átmehetünk Leonával, ha egyszer jó napja van.

Dettus,
én is Sz-ben lakok, de őt nem ismerem. Mi a Műkertbe járunk dokihoz.
Így már belőttem SzátokotKép

Kép
sygnum

Mindig elfelejtek vmit.

Bepa albumát Bepa néven megtaláljátok.

Bepa,
Benedek nagyon-nagyon szép kisfiú, bár ezt mondtam már. Erőlködjön csak, úgy is nagyon édes. Ez mostani kép? Az erőlködős?

Roz,
tegnap nem tudtam már válaszolni msn-en, mert már nem voltálKép Még fogok majd keresgélni.

Többiek hol vagytok?

Kép
sygnum

Sziasztok!

Cukkermáz kösz az infót,bár ez nem túl biztatóKép Csak azt nem tudom,hogy ha ennyire paraszt,akkor mit csináljak,mert ugye ő fog kijönni a babához is majd,meg ha máshoz megyünk akkor gondolom az meg nem vállal el ingyen.Egyenlőre egy próbát azért teszek vele,hátha.

Bepa megnéztem a képeket tényleg nagyon szép kisfiad van neked is!

Most meg azt szeretném megkérdezni tőletek,hogy használ-e bárki légzésfigyelőt,

hogy gyűjtitek a kakis-pisis pelusokat,hogy ne legyen büdös a lakásban is tőle vagy szaladgáljak vele le a kinti kukába,

sokat írtok a homeós bogyókról,ezt mire,honnan,milyet,hogyan lehet beszerezni??
Na még biztos fogok ilyen értelmes kérdéseket feltenni,ha nem bánjátokKép
További szép (az időtől eltekintve) vasárnapot

Kép Kép

Kép
dettus

Dettus,
gyerekorvosnak azt választasz, akit akarsz és aki elvállalja. Ezért nem kell fizetni(az tulképp. neki is jó, ha több betege van). Mi sem ahhoz az orvoshoz járunk, akihez tartozna, sosem voltunk nála, ő sem nálunk. Előre szóltam a védőnőnek, h máshoz megyünk és ennyi. A másik dokival meg megbeszéltem szülés előtt, h hozzá szeretném vinni Leonát. Ennyi az egész, nem vagy köteles a körzetihez vinni. A választott orvos is ki fog menni amikor hazamentek a kórházból és utána is, mert ez a kötelessége.
Légzésfigyelőt használunk, mit szeretnél tudni róla? Én félteném nélküle, pedig semmi rizikófaktor nincsen nála.
Pelusokat zacskóban gyűjtjük, aztán megy minden nap ki a kukába.
Homeopátiás szerek mindenféle problémára vannak, kicsit bonyolultabb megtalálni a helyes szert, mint a hagyományos gyógyszereknél. Ami nagyon jó, h ezek természetes alapú szerek (többnyire mérgek az eredeti formájukban) és nincsen mellékhatása, nem alakul ki allergia rá és szedhetők terhesség és szoptatás alatt is, sőt a babák is kaphatják. Általában kicsi golyócskák (babáknak pici vízben kell feloldani) és el kell szopogatni őket. Csak gyógyszertárban lehet venni őket, mindegyikben meg tudják rendelni, de a legtöbb szer a Jókai-Kada Elek sarkán lévő patikában van. Ha vmi érdekel konkrétan, akkor kérdezz nyugodtan (pl. vizesedés, vérzéscsillapítás szüléskor, tejszaporítás, pocifájás babáknál, fogzás, nyűgösség...)
Ha van még kérdésed, nyugodtan kérdezz csak!

Pont akkor nem vagytok, amikor én ráérekKépKépKép

Kép
sygnum

Sygnum köszi szépen,akkor már esetleg tudsz is ajánlani egy jó gyerekdokit?A légzésfigyelővel kapcs csak egyszerűen nem tudom eldönteni vegyünk-e,mert egy kicsit drága ill.van-e értelme úgy tartani,hogy ha ne adj isten baj van egy csecsemőt (vszínű mást sem) nem tudok újraéleszteni.Hát igen pont az érdekelne,hogy amiket zárójelesen felsoroltál azokra milyen homepátiás szerek vannak,vagy bemegyek a patikába ás ott tudnak is ajánlani?A szülés után melyik betét vált be legjobban?Hol van még jó bababolt,mert voltunk a Faktumban,a Babybellben meg az alföldnél a Chiccoban,ja meg a Malomban de ezeken kívül?Akkor most ennyi,de majd még úgyis jut eszembe

Kép Kép

Kép
dettus

dettus

persze ez csak az én tapasztalatom, érdeklődj még mástól is. amúgy az enyémmel sem vok elégedett, ha gond van, úgyis megyek egy homeós doktornőhöz magán úton. még nem váltottunk.
nagyon jók a homeós bogyók, én nagy nehezen próbáltam ki, mert férjem ellenzi. de pl viszérre mondott egyet syg, és amit a sebész műteni akart, utána már nem is fájt, most meg szépen húzódik vissza.

lili

olvastam a meail-t, foglak majd még hívni, mert itt úgy látszik elkerülte a figyelmem az infód.
köszi, aranyos vagy és soha nem zavarsz. majd elküldöm az én számom is, mert ez a férjem telója volt. én, ha telefonálok, mindig arról teszem.
keresztelő: nem titkos. én nem vok megkeresztelve és az egész család soha nem is gyakorolta a vallást. így, bár szép dolog a keresztelő, részünkről, álszent dolognak tartom.

syg

nagyon szívesen látlak benneteket, úgy elfásulok ebben a monotonitásban. adrikám most is rajtam alszik, de lógjon csak, úgyis az volt a vágyam, h anyás legyen. amióta szopizik, azóta annyi kakis pelus van. nem hinném, h 3. napja tart a hasmenése, és nem is sír.

Kép

Kép
cukkermáz

Holnap megyünk megint,már harmadszor terheléses cukorra,mert a határon mozog a vércukrom,majd szorítsatok,mert félek amilyen az én szerencsém...

Kép Kép

Kép
dettus

Dettus,
szorítunk!
Légzésfigyelő: nagyon sokszor már arra magukhoz térnek, hogy sípol a gép vagy felveszik őket. Na meg azért egy esélyt mégiscsak ad, még ha nem is profi az ember újraélesztésben. Ezeket a légzésleállásokat, kimaradásokat nem úgy kell elképzelni, h azonnal leáll minden. Néha téves riasztásnak gondolják, aztán az alvásvizsgálat alatt kiderül, h nem is az, valóban légzésleállás csak magához tér a csipogásra. Én jó dolognak tartom, ugyanakkor egy stressztényező is, én is mindig bekapcsolom és ha nem az ágyában alszik, akkor ideges vagyok.
Ha adsz egy e-mail címet, mondok néhány gyerekdokit.
Az előbb leírt patikában ajánlani is tudnak homeós szereket, mert van homeós gyógyszerészük. De lehet kérni Boironos füzeteket, ingyenes, azokban is sok féle szer van. Ha konkrét kérdésed van, én is próbálok segíteni könyvekből és végül a neten is vannak oldalak, pl. a www.csaladinet.hu -n is vannak nagyon jó tanácsok, vagy nemrég találtam a www.remedia.at -t, itt át kell váltani magyarra és az információknál találsz sokmindent.
Szülés után a dm inkontinenciabetétjét használtam, nekem nagyon jó volt, mert puha. Másnak a steril gézbe csomagolt vatta volt a legjobb, mert talán az a legpuhább. Ami még nagyon bejön, a hálós bugyi, amit patikában lehet venni és akár el is lehet dobni, mert nem drága.
Bababolt nem nagyon van Kméten jó, én legalábbis nem tudok.

Cukker,
oké, akkor megbeszélünk majd egy időpontot és átmegyünk.
Örülök, h ilyen jól megy a szopi!!! Kell még pótlás?
"Hasmenés" sztem sima anyatejes széklet. Leona is mindig kakilt szopizás után.

Kép
sygnum

Itt egy nagyon büszke anyukaKép Kép
Lili ma megtanult a hasáról a hátára fordulni. Úgy meglepődtünk. A barátnőméknél voltunk, leraktuk a plédjére a földre, mert a védőnő javasolta, hogy nappal is tegyük sokat hasra, hogy erősödjön. Eddig ha elfáradt, nem tudta már tartani a fejét, akkor nekiállt nyügizni, hogy segítsünk, persze le nem tette volna..., ma meg egyszerűen a hátára fordult, mi meg néztünk nagyokat. Nem véletlen volt, mert azóta folyamatosan csinálja, és mind a két oldalra megy. Nem korai ez még egy kicsit? 2,5 hónapos korban?

Cukker,
ma egész nap nem voltunk itthon, Pesten voltunk.
a www.fotomax.hu-n lehet, fényképet rendelni. Ott le kell tölteni a gépedre egy programot, amire feltöltöd a képeket, elsőre nem annyira egyszerű, ha elakadsz, segítek.
Szegény babó megint hogy elfáradt....

Dettus,
Először is üdv, még nem is köszöntöttelek!!!
nekünk egy hónapig nem volt légzésfigyelőnk, Lili jól aludt..., aztán kiderült, hogy rossz a gégéje, hason kell altatni, az ugye meg kockázati tényező, vettünk egyet, akkor már nem érdekelt, mennyibe kerül, ha kell, kell. Nagyon szeretem, mert nyugodtabban alszom így én is. Kiszámoltuk, hogy bérelni annyira nem éri meg, mert vagy 20.000 Ft a kaució, ok, ezt a végén visszakapom, de akkor is most elő kell teremteni, meg havi 4-5000 a bérlés. Ha csak fél évig használom, majdnem ott vagyok, mintha vettem volna.

Syg,
ha jó neked, akkor jövő héten valamikor meglátogatunk. Pl. pénteken megyünk be baba-mama tornára, utána hazafele esetleg?????

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Jaj, Cukker,
ha valahogy eljuttatod nekem azokat a képeket, amelyikből rendelni szeretnél, vagy mondjuk valamelyik nap akár este apával erre jöttök, akkor megrendelhetem a tiedet is, mert én most fogok egy naptárat, meg a nagymamám szülinapi képeit, és akkor egy szállítási költségért elhozathatjuk.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Pillle család!Legyen nagyon sok örömötök egymásban,és nagyon jó egészséget kívánok nektek!KépKépKép
mrege

Erszényes!
Regével is ez volt a baj,h.mindig bealudt.nekünk az vált,be,h.megetettem egyikciciből.Utána böfi,tisztába tétel.na ettől felébredt.És utána megetettem a másikból is.Én a lefejős módszert nem javasolnám,mert a babának fontos,h. a mellből szívja a tejet,ha teheti.Hagy tudálékoskodjak egy kicsit,ha már szakmámKépKépKép,szóval a beszédszervek fejlődése szempontjból nagyon fontos.Ugyanis sokkal összerendezettebb izomműködést igényel a mellből való szopás,mint a cumisüvegből.És sokkal kevesebb gyerek lesz beszédhibás azok közül,akik szoptak,mint akik nem.És ha már van tejcsid...használd ki ezt az Isten adta lehetőséget!KépKépA köztetek lévő anya-gyerek kapcsolatról meg már nem is beszélek!KépKépHa nagyon szeretnéd tudni,mennyit evett,akkor inkább mérd le,de szerintem felesleges ezzel stresszelni magad.Úgyis sír,ha valami kis ösztöne,óhaja-sóhaja nincs kielégítve!KépNe aggódj!Mindenki próbálkozással kezdi.Meg kell egymást ismernetek,és ehhez idő kell!Bocsi szómenésért.Remélem nem veszed okoskodásnak.Csak tudom,h.4,5 hónappal ezelőtt én is pont így éreztem,csak én még azt sem éreztem,h.boldog vagyok.Az csak néhány hónap múlva!KépKép
mrege

Lina!Le a kalappal Lilike előtt.Ha jól tudom ez olyan 4-5 hós program a babáknál.Nekünk sem megy,csak hátról oldalra.Az is csak néhányszor fordult elő,és lehet,h. a fekhely egyenetlensége is segített neki.Igaz majdnem ülünk,de a fordulás még nem megy.A nővérem lánya 8 hónapos korára tanulta meg.Addig csak 1-2-szer sikerült megfordulnia.Õ is 5 hónaposan már ült,de nem fordult a hasáról a hátára.Úgyhogy erős kis csajszitok van!!Kép

Olyan gyönyörű ez a hóesés!KépHa holnap még a nap is kisütne a tetejébe...az csudajó volna!Kép
mrege

Jó estét,
milyen jó ilyen hírre érkezni!
Nagy gratula Orinak, és Pillének, és Apának köszi a tudósítást!

Dettus,
üdv itt, nyugodtan gyere, kérdezz, ha valami van!

Erszényes,
tényleg tök normálisak ezek a kételyek, mindenki átesik ezeken. Az elején szerintem is az a jó, ha mindig, amikro sír, megkínálod Janikát szopival. Szépen lassan összehangolódtok!

Most gyorsan csak ennyi, majd holnap jövök Kép

Kép

Kép
kobudo

Lányk köszi a tanácsokat!

Mrege: köszi a tanácsot, pont ez megy nálunk is. Persze mindenképpen ciciztetni akarom, igy van még egy ok. Kép

Hát a tegnapi után a mai éjszaka kicsit jobban sikerült. Kénytelenek voltunk megnézni cumisüvegből hogy mennyi tejcsit eszik és utána mennyit alszik. Hát 50 ml után 4 órát is elvan.
Az az érdekes hogy nem nagyon sírt még nálunk szóval lehet hogy eddig én kínáltam meg aggodalomból tul gykran. Most azt csinálom hogy amig nem kéri vehemensebben és nem látom hogy a kis száját csücsöríti addig nem adunk neki. Igy evett fél 12 körülés 3kor kelt aztán evett megint és 4 kor aludt el és még alszik.
Eddig ennyi de 10-re jön a védőnő , ami megnyugtat mert apának mennie kell a kórházba azárójelentésemért. Sajnos szombaton nem adnak ki olyat. Kép
Most márkicsit nyugodtabb vagyok és tényleg köszi mindenkinek.

Lenne még 2 kérdésem:
Az egyik hogy alvócumit szabad-e már adni ilyenkor neki? Mert tegnap este órákig csak nyűgösködött meg szoporeflexesen mozgott a kis szája de enni nem kért, nem azért mrt elaludt hanem mert eltolta magától a cicit . SAztán adtunk neki cumit és megnyugodott.

A másik hogy én szeretném mindenképp anyatejjel és főként ciciből táplálni őt. Ugyanolyan jó az is ha bimbóvédőben szoptatom vagy inkább azt ne használjam?

Én már gratuláltam Pillének a kórházban de Orsibabát még nem láttam a kórházban,
itt a fotón tényleg gyönyörű!!! Kép
És mennyit aggódtunk hogy a doki szabin lesz e amikor ki vagyunk irva. Hát a babók megoldották nekünk... Kép

Dettus: én egyetértek Syg-gel szerintem is jó ha van légzésfigyelő. Nekünk tegnap éjjel többször is sípolt és nagyon megijedtünk Kép(főleg kezdő szülőként, első éjszaka) de ma éjjel már meg sem nyikkant és olyan jó tudni hogy a pici fiunkat őrzi. Van igy is elég aggodalom meg fejetlenség az elején legalább egy gonddal kevesebb és bátrabban mozgok a házban is. Kép

Mino: nagyon köszönöm az sms-t és persze Lilinek is. Válaszolni most nem tudok mert a kórházban lebeszéltem egy 8500-as feltöltőkártyát és apa ma hoz nekem újat. Akkor majd ha Janika engedi írok ám meg szólok ha gond van. Kép

Tényleg köszi mindenkinek mindent remélem lassan belerázódunk. Kép

puszi Ági

KépKép
erszényes

Ági, nyugodtan adj neki cumit, ha úgy látod, h. megnyugszik tőle. Ilyenkor még nagyon erős a szopóreflexük. Zsófi is elfogadta a cumit, így ő is azzal nyugtatta magát. Igaz, most is csak alváshoz kell neki. Mint ma reggel is. Fáradt volt most 8-kor, mert 6-kor már fent volt, megciciztettem, és nem tudott csak komfortcicizni, vagyis h. ne tudjon jönni belőle tejcsi, és elkezdett sírni. A cumit odaadtam neki, és kész, be is aludt. De ki fogja köpni nemsokára. Szóval ha úgy gondolod, adj neki. Azzal nem ártasz.

A bimbóvédőt én nem javasolnám. Nem sok jót olvastam róla, és barátnőm is használt 3-4 hónapig , látta tőlem, h. Zsófi milyen pillanatok alatt kiszívja a tejcsit, ő meg küzd bimbóvédővel még mindig fél órákat, pedig akkor már 3hónapos elmúlt az ő kislánya, és pár hét után elhagyta a bimbóvédőt. Most már csak 5-10perc neki is a szoptatás. A bimbóvédő megnehezíti egy kicsit a babák szopó reflexét. De erről sztem tudsz olvasni.
http://www.lll.hu/node/34
https://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre/index.php?id=041005
Ez azt írja, h. mikor kellhet. Ha nem tudja bekapni a mellbimbót rendesen..... Ha lapos vagy ha befelé forduló mellbimbód van...de ha nincs, sztem felesleges.
Olvasd át őket, ha lesz időd, és dönts magad. Ahogy érzed. Kép
Örülök, h. jó volt az éjszakátok. Az, h. mennyit eszik, sztem babafüggő....és nem mindig egyforma az étvágyuk....van, amikor kevesebbet esznek, van mikor többet...Kép

Dettus, nekünk is van légzésfigyelőnk, és én nagyon örülök, h. megvettük, és sztemis jobban megéri, mint Lina írta, ha kölcsönzöl....
Az elején nem álltam ott mellette, h. jaj, vajon lélegzik-e....abban a fél-1órában is aludtam, míg hagyott.....Kép szval sztem nagyon megéri. Nyugodtabb vagy.
birolili

Pille, hatalmas gratula Orsihoz, kívánok nagyon sok tejcsit, egészséget, boldogságot. Nagyon ügyik voltatok!

Erszényes, Minijanika nagyon édes kisfiú. Ne aggódj, hagyatkozz a megérzéseidre, figyelj a babusra, és egy-két héten belül egymásra hangolódtok.

Lili, keresztelői képek csodaszépek. Zsófi nagyon-nagyon bájos baba! Oltást sajnálom Kép. Mi holnaap megyünk.

Mrege, holnap találkozunk?
balim

Dettus, üdv közöttünk, jó helyre jöttél Kép.

Roz,sajnálom, hogy még mindig betegeskedtek Kép. És, hogy a szemedre ment Kép.

Lina, kicsi Lili milyen ügyes. Eszter jövő héten lesz féléves, de még nem forog. Viszont már négy foga van, kicsit meg is szenvedtük Kép.
balim

sziasztok,
Újra itt vok. Megpróbálok bekapcsolódni.
Gratula Erszényes és Pille. Szépek a babók.
Lina, nagyon ügyes a Lili...Kép
Köszönöm Nektek a tejszaporításhoz a tanácsokat. Most már sokkal több tejcsi van, bár még mindig pótolni kell, de alig 40-50 g-al. Kép
Bimbóvédőt én is használtam egy ideig, (lapos bimbó miatt) de ma már anélkül is remekül boldogulunk. Kép
Légzésgigyelőt mi is használunk(tényleg megnyugtató) bár a férjem nagyon nem szereti, mert gyakran lemerül az elem. Ti milyen elemet használtok ill. mennyi ideig bírja? Eleinte gyakran risztott (aztán kiderült, hogy vastag volt a lepedő Kép).
quill

Pille: Gratulálok Nektek Orsi babához, gyönyőrű szép és formás kisbaba. Jó egészséget és sok boldogságot kívánok!

Erszényes: nagyon édes a kisfiad. Szerintem is halgass a megérzéseidre nekem anno nagyon bejöttek. Szerintem ha nincs rá szükség ne használj cumit és bimbóvédőt, én kerültem mindkettőt, de ez csak az én véleményem.

Dettus: Üdv Kép Tudjátok a baba nevét és nemét?

Már nagyon várom a tavaszt. A lányoknak viszont tetszett a tegnapi hóesés, építettek hóembert is.
Petra reggel frizurát készített Rékának - kb. 20 db. hajcsattot tett bele a hajába Kép
moni77

Erszényes!
A bimbóvédőről nem tanultunk a főiskolán,de valószínűleg abból a szempontból,amit írtam nem érdekes,h.bimbóvédővel,vagy anélkül szoptatsz.Én is próbálkoztam az elején vele,mert nagyon fájt ahogy rácuppant a Drága.Csillagokat láttam,de aztán éjszaka olyan macerás volt elmosninem tudtam rá odafigyelni,és aztán elmúlt a cicifájás.Azt hallottam,h.ha szopizás után rajtahagyod a tejcit a ciciden,és hagyod megszáradni,nem törlöd le,akkor az gyógyítja,és nekem ez sokszor segített.Aztán meg megerősödik ott a bőr-gondolom-mert elmúlt.1-2 hónap múlva.Nem emlékszem pontosan.

Balim!
Igen.Én ma fel akarom hívni a Pongit,h.nem-e lehetne neki is beadni az új szurit.Hátha nem borulna fel megint a napirendünk.Most,amikor kezdünk helyreállniKép.Ha jól tudom,ha megveszem a patikában,akkor beadják azt.Csak nem tudom,h.ha eddig a régit kapta,akkor lehet-e.?Te nem tudsz többet esetleg erről?
mrege

Cukker,
Nekem a Pongi azt mondta az elején,h.véletlenül se várjam olyan sokáig a büfit,hanem ha 5 percig nem jön,akkor fektessem hasra,és ha elkezd feszengeni akkor újra vegyem fel.Megmondom őszintén soha nem alkalmaztam,mert elég hamar jött nekünk mindig a böfi,vagy ha nem akkor sem volt olyan nagy gond belőle.Hátha neked(nektek-Erszényes)segít!Kép
mrege

Mrege, szerintem meg lehet oldani, mert a védőnő nekem említette, hogy megvehetem az új oltást. Mi is a három hóst kaptuk és utána mondta, ebből gondolom, hogy most még át lehet váltani az újra. Hívd fel délután és kérdezd meg! Azt akartam még neked írni, hogy Rege gyönyörű, annyira szép azokon a képeken, amiket feltettél. Jól hangzik a szerdai babaúszás, lehet, hogy mi is benevezünk. Persze most oltás után nem, jövő szerda ünnep, de utána, ha nem lesz beteg, akkor kimegyünk. Majd holnap kérek a dokitól papírt.
balim

Móni, nálunk is nagyon tetszett a fiúknak a nagy hó. Tényleg szép, de jobb lett volna karácsonykor. Persze azért ma délután is kimegyünk a kertbe és építünk egy nagy hóembert, ha már biciklizni nem lehet. Ma van Halász Judit koncert a műv. házban, fiúk mentek az ovival, biztos nagyon tetszik nekik. A CD-t már kivülről fújják Kép.
balim

sziasztok!

erszényes,
ha nem muszáj, én nem adnék cumit, de ez csak az én magánvéleményem.
bimbóvédőt miért akarsz használni? sztem felesleges.
ez az éjszaka tök jó, bár a miénk lenne ilyen...

mrege, cukker,
én is fél óráig büfiztettem (még éjjel is), mert különben hányt, azt meg nem akartam.

quill,
milyen légzésfigyelőtök van, h zavarja a lepedő? mi sima tartós elemet használunk.
tejcsinek örülök!

lina,
semmi nem korai, amit magától csinál. hanna is így kezdte.
elméletileg jó a péntek. kb hány óra körül? manó 10-11.30 és 3-3.45 alszik, ezek az időpontok nem jók.

Kép
sygnum

balim,
én is pont ezt mondtam, h miért nem decemberben volt ilyen hó...

kob,
hogy sikerült a mozi, vacsi? mit néztetek végül?

Kép
sygnum

Syg,
minden baba más adottságokkal rendelkezik.Ez annyiszor beigazolódott már!KépBeletelt néhány hétbe az elején mire rájöttem.Addig folyton azt akartam,hogy az működjön Regénél is,ami másnál.A tanácsokat csak meg kell hallgatni,és felhasználni csak ha klappol a saját gyerekünkhöz.Ezt üzenem ERSZÉNYESnek is.Ne vedd készpénznek azért,amit írunk.Szelektálj Janika szerint!KépAmíg minden tanácsot alkalmazni akartam tiszta stressz voltam,mert persze nem úgy működött,mint másnál.KépKép
mrege

mrege,
ez természetes, már én is ezerszer leírtam, h minden baba más és más, sőt minden anya-gyerek páros is más, még ha az anya ugyanaz is. de nem is írtam semmi olyat, ami minden babára vonatkozik.

Kép
sygnum

Kob, tényleg most pénteken voltatok mozizni, hamizni. Hogy sikerült?

Bea, Cifra csárda Nagykőrösön tényleg nem nagy szám. Amikor Kőrösön dolgoztam a céges bulikra mindig onnan hozták a kaját. Hát ettem már jobbat is.

Syg, hogy van a kis zsarnokod? Miket esztek mostanában? Lassan mi is kezdjük...

Egyik nap voltam az Auchanben és elsétáltam a mozi felé is. Teljesen szét van kapva. Nem tudjátok mi lesz vele? Megszűnik? Nem mintha hiányozna, azt sem tudom mikor voltam utoljára moziban Kép.
balim

Syg,
Nem céloztam rád!Csak álatalában beszéltem!Erről jutott csak eszembe!Kép
mrege

Sziasztok!

Én sajnos nem tudtam bimbóvédő nélkül szoptatni, ill. 2,5 napot probálkoztunk a korházban Danussal, de nem ment. Aztán otthon is,de addigra már anélkül nem fogadta el a cicit. Mondjuk nekünk nagyon jól ment 10-15 perces szopik voltak. Állitólag anatomiai adotságaim szükségessé tették, de...
Szóval én most másodjára nagyon szeretnék anélkül és szerintem Erszényes ha anélkül is megy, inkább nem használj, de te tudod. Kép Kép

Syg,
Már többször szerettem volna kérdezni vmit tőled. Dani kapott homebogyót. immunerősitésre. Semmi leírás nem volt hozzá és dobozban sem volt...
Echinacea angustifolia D6. Ismered???

5 napig kell szedni aztán 5 napig nem. Dani vmiért nagyon szereti. Az előbb is jött a kis üveggel, hogy figyelmeztessen engem , hogy be kell vennie. Nem nagyon akarta megérteni most nem kell bevenni. Aztán elmagyaráztam neki. Amit eddig beszedett most ott van a pocijában, a kezében, a lábában...és ott erősíti őt. Erre megnyugodott és közölte:
"jó anya akkor majd szólók ha kiürült a kezemből és a lábamból és újratöltjük" Kép Kép

KépKép
KépKép
nana09

Nana: Kép Kép Kép
birolili

Syg,
szerintem olyan 3/4 1-1 körül érnénk oda, délig tart a torna. Amúgy ma voltunk a kendőben sétálni, de valahogy nem állt jól. A jobb oldala ok volt, de a bal nem az igazi, az a vállam le is szakadt. Lili így is elaludt benne azértKép

Majd még jövök és írok tovább, de azt hiszem éhezés esete forog fentKép

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

balim,
kis zsarnokom zsarnokoskodik továbbra is, egyébként minden oké vele.
nem tudom, mi lesz a mozival.

nana,
a homeobogyókhoz nincsen haszn. utasítás, mert mindenkinek máshogy kell szedni. dobozban sincsenek, csak a komplex szerek.
igen, az echinacea immunerősítő hatású, ha beteg lenne, akkor többet is adhatsz neki belőle. egyébként édes, biztos, ezért szereti. nem olyan, mint a rendes gyógyszerek. kitől kapta egyébként?
írjátok ezeket a beszólásokat? én halálra szoktam röhögni magam rajtukKép

serifféknek itt is lett volna hó, remélem, jól érzik magukat!
manóm nem akar ma aludniKép

Kép
sygnum

lina,
az pont jó időpont. nekem sem sikerül mindig tökéletesen felvenni a kendőt, néha szorosabb lesz az egyik szára és az jobban tart. addig szoktam azért igazgatni, amíg valahogy jó nem lesz. ennyi ruhában egyébként nehezebb felvenni.

Kép
sygnum

Szia Syg!

A gyerekdokink javasolta. Nagyon meglepődtem rajta, eddig soha nem hallottam a szájából semmi homeos javaslatot. És gondolom akkor én is szedhetem, ugye?
Leona??? Vettél már neki cipőt?

KépKép
KépKép
nana09

Megkérdezhetem kinek, milyen légzésfigyelője van??? És olyan amit a matrac alá, vagy csak a lepedő alá kell rakni?

Nekünk is volt, de ...ez hosszú. Szóval eddig most úgy gondoltam kölcsönzök, de lebeszéltetek róla.

Lili,
Zsófi??? Õ miket "mond" neked? Kép Én egyszerűen imádom a baba-beszélgetéseket. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Szia Nana! Kép

Nekünk matrac alá tehető van.
www.angelcare.hu ahol meg tudod nézni.
Lináék is ilyet vettek most. Mi a bébiőrrel együtt vettük meg. Én szeretem. Elemet pedig vettünk bele újratölthetőt.

Zsófi sajnos nagyon keveset beszél, ha beszél is, akkor a függönynek, a függöny mintájának, meg a karácsonyi díszeknek, ami még lóg a csillárról.... Kép
De kacagni szokott, ha harapdálom az oldalát, meg a pocakját. Imádja. Egyébként sokat nevet. Kép) De remélem, h. gagyarászni is fog majd sokat. Én beszélek pedig neki egyfolytában. Kép
birolili

Nekünk Medicor légzésfigyelő van. (sztem nem az igazi) Csak egy nagyon vékony lepedő lehet rajta, különben folyamatosan riaszt. Elem meg újratölthető akkumulátor, de kétnaponta tölteni kell.
Próbáljam meg a sima elemet?
quill

Sziasztok,

hát ez a hó!! Most már annyira nem élvezem, ilyenkor már szépen tavaszodnia kellene az időnek, nem havazni! Kép Bár tavaly is nőnapon iszonyatos hóesés volt, aztán 15-én lovagoltunk a kis erdőben Kép Remélem most is ez lesz...

Köszi,hogy kérdeztétek a hétvégét Kép Elmentünk vacsizni, abba az étterembe, ahol az esküvői ebédünk volt, majd utána spuri ma moziba. A Fehér tenyér c. filmet néztük meg. Jó volt, bár láttam már jobbat is. A magyar filmek közül is... De a lényeg úgyis az volt, hogy egy kicsit gyerekek nélkül legyünk, végre egyek úgy, hogy nem lóg valamelyik poronty a karomon Kép Kép
A lányokat még kúrálom, Kamilla még holnap itthon marad, aztán ovi, Emese még dolgozik a betegség ellen Kép Mire kitavaszodik azért meggyógyulunk remélem. Szerencsére nem elesettek, így annyira nem izgulok.

Cumi, bimbóvdő kérdés: szerintem is jobb kerülni, ha lehet, cumizavart is okozhat (hangsúlyozom, nem mindig, mindenkinel), így a tejcsi rovására is mehet. A mellbimbónak szerintem is a szopi a legjobb edzés, a rákent tej is jó, Nekem is az segített a legtöbbet. Vannak kenőcsök is, de nem mindegyik ilyen hatású.

Még jövök, most dolog van...

Kép

Kép
kobudo

Kob, örülök a jól sikerült vacsinak! Kép Akkor nosztalgiáztatok? Kép

Gyógyulást!
birolili

Az jó ha matrac alá lehet tenni. A miénk olyan volt hogy lepedő alá kellett, aminek semmi értelme nem volt, mert 1-2 hónapos Dani állandóan "lemászott" róla. Azt hiszem akkor ilyen angelcare-t rendelek, nekünk bébiőrünk van, tehát anélkülit.

LIlI
Majd "beszél" Zsófi, a kacagások is imádnivalóak. Dani első igazán hangos kacagásai 4 hónaposan voltak, ja és persze apának, amikor bujocskázott vele és közben hihetetlen idétlen arcokat vágott. Kép

Van játszószönyege vagy játszóálványa Zsófinak? Dani is az azokon lógó állatoknak kezdett el először gagyarászni. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Quill,
nekünk nincs légzésfigyelőnk Kép

Kép

Kép
kobudo

sziasztok:bocs de nem volt időmKép
kösz a dícséreteket, syg igen mostani a képKép
beni beszél (igaz ezt nem kérdeztétek:dadada. tejtej meg tetete ilyeneket)
tegnap alig aludt napközben
remélem ma jobb leszKép
és..nekünk nincs légzésfigy. sok rosszat hallottam ezért
pusz

KépKép
KépKép
bepa77

Nana,
Dani megint édesen "szólt be". Nekünk nincs légzésfigyelőnk, egyik gyereknél sem volt.

Kob,
nagyon jó, hogy ilyen jól sikerült az este. De gondolom azért közben párszor hazacsörögtetek Kép.

Lili,
Eszti is imádja a dögönyét. Este füdetésnél már annyira tudja, szabályosan tartja kis talpát, hogy játsszunk és húzogatja a szemöldökét, mintha kérdezné, hogy "mikor kezdjük már"? Nálunk már megy a gügyögés ezerrel: ebűűűű, ezt nagyon tudja, de már mondta, hogy "mammma". Persze biztos nem tudatosan Kép.

Lehet, hogy a hó miatt van, de Eszter már három órája alszik. Máskor meg egész nap alig alszik.
balim

Hát nem tudom...

Az biztos -mint ahogy azt írtátok is- nekem szinte egy dolog okozott óriási parát... egyszerűen szinte nem mertem az elején elaludni miután hazajöttünk a korházból. Nekem ez volt minden közül a legnehezebb. Állandóan figyeltem.

Bepa,
nekem is sikerült végülis megnézni a képeket. Beni gyönyörű gyerek! Kép Ok hogy fiúra nem mondunk ilyet, de hát most még csak nem haragszik meg érte. Kép
A játszószönyegetek szerintem pont olyan amit én is kinéztem. Kép
Playshoes? Hol vetted? És mennyire vagy elégedett vele? Ill. Beni? És milyen az anyaga? Pamut?
Bocs a sok kérdésért. Kép

KépKép
KépKép
nana09

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?