Új privát üzeneted érkezett!

Kedves Budapesti és környéki mamák, papák, gyerekek! Közel két éve járjuk a budapesti és környéki lakóhelyeket, otthonkeresés céljából. Valami mindig hiányzik, valami mindig kiábrándít. Pedig nem túl nagyok a vágyaim; tiszta környezet, kulturált közintézmények, növények, helyek, terek, ahol bizalmatlanság nélkül együtt lehetünk, ismerkedhetünk más mamákkal, babákkal. Furcsa, hogy még a drága, menő helyek sem bírnak ezekkel az egyszerű emberi igényekkel. A jelenlegi lakóhelyemet igazából szeretem, de mióta gyermekünk született a kutyakaka, az emberi nedvek különböző formában való megjelenése, a tiszta terek hiánya megsokszorozta a környezetem iránti undoromat. A megszokás, a saját közegben való rutin-szerű eligazodás megtéveszt. Biztosan sokan gondolják a lakóhelyükről, hogy ideális. (Csak remélni tudom, hogy ti vagytok többségben.)
Ha akadna valaki, aki meggyőződésből, jó szívvel kiáll a lakóhelye mellett, kérem írjon ide. Nagy segítség lenne a saját lakóhelyünk megtalálásában.
 
 


Anita,
én a Rómain megtaláltam amit kerestem. Ugyan itt is van kutyakaka, itt is elöfordul, hogy nemszeretem dolgok történnek, de azt hiszem nincs Bp-en olyan hely, ahol ne lenne negatívum is a pozitívumok mellett.
Viszont itt a Duna, kellemes környezet, a lakótelep is jó, a kertesházas rész nagyon szép. Állítólag a gyermekorvosi rendelöben is nagyon jó orvosok dolgoznak, az ovik szintén jók, az iskolákról nem tudok nyilatkozni.
Tömegközlekedéssel és autóval is közel a belváros, nemsokára megépül Budakalász és Pomáz között az MOás híd.
A kerületet folyamatosan fejlesztik, szóval szerintem kisgyerekkel ideális.
 
 


Szia Anita!

Kompromisszumok nélkül valószínűleg nem fogsz ilyen helyet találni. Én jó szívvel tudom ajánlani a mi lakóhelyünket, Horányt a Szentendrei-szigeten, de itt "csak" kristálytiszta levegőt kapsz, gyönyörű környezetet, madarakat, mókusokat, Dunát, csöndet, kedves embereket. És viszonylag olcsók az ingatlanok, viszont nincs mindenütt betonút, és bár van néhány bolt, azért a nagyobb bevásárlásokat meg kell szervezni. A közintézményekért a néhány kilométerre fekvő faluba kell autózni, bicajozni, ahol a többi között van ovi és iskola (Zöld Sziget Művészeti Alapiskola, sokan dicsérik, de rosszat is hallottam már). Sokan Dunakeszire vagy Szentendrére viszik a csemetéket, értelemszerűen komppal, én ezt nem tervezem. Én imádok itt lakni, 15 km-re vagyunk az Árpád-hídtól, és ha hazafelé az ember vesz egy nagy levegőt a kompon a Duna felett, akkor máris fényévnyire van a koszos nagyváros, amire egyébként néha nagy szükségünk van.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Ha már elegetek van abból, hogy a városban nem lehet babakocsival közlekedni, a járhatatlan aluljárók miatt, gyertek ti is TÜNTETNI! HOLNAP
azaz SZEPTEMBER 20-án, 15.30-kor a Blaha Lujza téren!!!
Lesznek gyerekprogramok is, Kolompos együttes, arcfestés, kézműveskedés.
Nagyon várunk!
Andi
 
 


Anita,

Én nagyon szeretem Szigetszentmiklóst. Az a jó, hogy sokféle. A lakótelep is emberszabású, de van társasházas övezet sok parkkal (igaz, a játszóterekről többnyire hiányoznak a csúszdák), falusias és kertvárosi rész, Kis-Duna stb. Sportos gyerekekkel gyalog is bejárható, van tiszta levegő, viszont vannak boltok, intézmények, mégiscsak 25000 lakos. Az az egy baj, hogy az ovikban kevés a férőhely. (Sok a kitelepülőKép)
Csepel 3 km, MO jobbra-balra.

Vica
 
 


Szia Vica!
Emlékszel még rám?Leveleztünk a friss kismamák topikba.KépLégyszi gyere oda és meséld el mi van veletek!Nagyon eltűntél.Komolyan érdekel ,hogyan fejlődik a picurod stb.KépDia

Kép
Kép
 
 


Kedves Anitas!
Szia! Kép
A ferjem es en is bennszulott budapestiek vagyunk, a IV., keruletben szulettunk, nottunk fel, majd a XIII., keruletben eltunk 2 evet. 2000 majusaban elegunk lett Bp.-bol, a szemetbol, a kutyapecsetekbol, a zajbol, a budosbol. Az allando kocsifeltoresekbol, bicaj lopasokbol stb..stb. A XIII keruletbe a Rakos patak melle is azert koltoztunk, mert ott volt "ZÖLD" de reggelente a parkban ejszakazok "maradvanyait" talalhattad csak Kép Gyereket terveztunk de nem oda !!!
Kikoltoztunk Sződligetre. Nem tudom ez mennyit mond Neked, a Duna partjan van Göd es Vác között. Batran merem ajanlani barkinek. Sajnos az arak az elmult 5 evben nagyon magasra szoktek de tenyleg minden otvozodik ebben a kis telepulesben es elmondhato, hogy a kornyezet es az uj infrastrikturak bekesen megfernek egymas mellett. Van itt horgaszto pici szigetekkel, fa hidakkal, a gyerkocok imadjak, Duna part kiepitett setaloval, bicajos uttal, vendeglokkel, erdo setanyokkal, patak, ami mellett vegig lehet setalni babakocsival is, az utcak aszfaltozottak, posta, abc-k, ejjel-nappali uzletek egyarant megtalalhatok. vac belvarosa 3 km, ott aztan tenyleg minden van. Tomegkozlekedes jo, akar a vonatot akar a tavolsagi buszt valasztjatok. Vonat a Nyugatihoz visz be, a busz az Arpad hidhoz.
Autoval sem kell reggeli nagy forgalmakra szamitani, mert a regi 2-es ut (vaci ut) alternativajakent 6 eve megepitettek a "/A jelu gyorsforgalmi utat, amin Bp belvarosaba 20 perc alatt bent lehet lenni. Sződliget Ujpesttol 23 km-re van.
Tudod mit, beszeljenek a fotok:
Az utcakrol:
Kép
Kép
A parti uzletsor egy resze
Kép
setanyok:
Kép
Kép
Kép
Kép
erdei setalo utak
Kép
Kép
kiepitett Göd-sződliget-Vác-nagymaros bicaj utvonal
Kép
es az elmaradhatatlan Duna part, ami gyalog par perc....
Kép
Kép
a tavakrol es a patak menti setanyrol nincsenek kepeim.
Nem tudom milyen arfekvesben kerestek de itt csaladi hazat 25 milliotol egeszen a csillagos egig lehet kapni, egy atlagos, kb. 10 ev koruli jo allapot haz viszont 35-40 millio kozott van. A szomszedos telepules Szod egy joval alacsonyabb arfekvesu hely, Dunatol picit messzebb van viszont (kb. 3 km)
Tovabbi jo lakhely valogatast! Kép
M.
 


Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak így bejöttem, de
egy nagyon fontos felmérést végzek a Szoptatásért Magyar Egyesület megbízásából, az anyatejet helyettesítő termékek marketingjét szabályozó WHO-kódex betartásának magyarországi helyzetéről.
Lenne egy pár kérdésem a 6 hónapnál fiatalabb babák anyukáihoz:
-a csecsemő életkora?
-táplálja-e csecsemőjét valamilyen gyári élelmiszerrel?
-ha igen, milyen márkájú tápszert, teát, tejpépet, gabonakészítményt vagy egyéb élelmiszert használ, és miért?
-miért?:-A: az orvos javasolta B:a védőnő javasolta C: a dietetikus javasolta D: más egészségügyi dolgozó javasolta E: saját, előző gyermekével szerzett tapasztalata alapján F: reklám alapján választotta G: rokon vagy barát javasolta H: egyéb:....
- kapott-e ingyenes mintát csecsemőélelmiszert (és cumit?) gyártó cégtől? (Nestlé, Milupa, Hipp, Kecskeméti, Humana, Mildi, Avent, Chicco, Mam stb.)
-hol?:A: egészségügyi intézményben B: gyógyszertárban C: otthon D: üzletben E: postai úton F: egyéb:...
-ki adta?: A: a cég üzletkötője B: egészségügyi dolgozó C: egyéb:...
- kapott-e bármiféle tájékoztató vagy reklámfüzetet, ajándékot?
- ajándékfajta: A: cumi- cumisüveg B: előke C: pelenka D: játék E: dísztárgy F: pelenka és cumisüveg együtt G: ajándékcsomag H: egyéb:...

Bármit amit kaptatok szülésnél, vásárlásnál, postán, bárhol, kérlek írjátok meg nekem, azt is amiben nem vagytok biztosak, hogy ide tartozik.
Melyik kórházban született a baba?

Köszönöm, hogy ídőt szakítottatok rám és elolvastátok.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Sziasztok, Petra


A válaszokat erre a címre küldjétek: munkacsi.petra@freemail.hu


Sziasztok!

Mivel mi is új lakóhelyet fogunk keresni magunknak a közeljövőben, így nagyon megörültem ennek a topiknak! Még jobban akkor, amikor megláttam, hogy Mariann Sződligetet mutatta be nagyon szép képekben és nem mellesleg szavakban.
Én Sződligeten nőttem fel és egészen 25 éves koromig ott is éltem, szüleim még mindig ott élnek. A mai napig nagyon szeretek ott lenni, nagyon szép, kedves település. Mivel mi jelenleg Érden lakunk, így most látom csak igazán, hogy milyen egy szép, rendezett, barátságos település, ahol az ottlakók is magukénak érzik a házukat, az egész portájukat, utcájukat, és nem mellesleg az egész falut. Sajnos Érden ennek csíráját sem lehet megtalálni.
Egyszóval Mindenkinek csak ajánlani tudom Sződligetet, az én kis "szülőfalumat" Kép

Üdv, Melinda

KépKép

KépKép
 
 


Mamik
Nyitok egy új topikot ahova szeretném összegyűjteni a véleményeket tapasztalatokat, hogy hova érdemes költözni Budapest környékére... hol milyen lehetőségek vannak? Milyen az iskola óvoda?

http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html

Itt a topik gondoltam, jobb ha egy helyen van és minnél több embert meg tudok kérdezni...


ÉLETMÓD----HOL ÉRDEMES ÉPÍTKEZNI?

nem enged linkelni valamiért...

Kép
Kép
Kép
 
 


bocs az előbb béna voltam...


Mamik
Nyitok egy új topikot ahova szeretném összegyűjteni a véleményeket tapasztalatokat, hogy hova érdemes költözni Budapest környékére... hol milyen lehetőségek vannak? Milyen az iskola óvoda?

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 21&start=0


Itt a topik gondoltam, jobb ha egy helyen van és minnél több embert meg tudok kérdezni...

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok,

Érdeklődni szeretnék, hogy van e esetleg valaki, akit érdekelne 800-1000 nm körüli telek megvásárlása Herceghalmon? Sajnos kisebb telkeket már nem nagyon árulnak, viszont hasonló igényű családdal összeállva szívesen vásárolnánk egy nagyobbat, így jó áron jutnánk mindketten telekhez. 

Akit érdekel írjon.
 
 


7.000.000 Ft. es mindegy egyek koltseg!!!!!!!!!!!


Olyan anyukat keresek akinek van egy sajat gyermeke es 5 evnel regebben szult. Feherboru magyar no aki 38 evnel nem oregebb es sajat petesettel vallalna egy terhesseget.
7.000.000 Ft es minden egyeb koltseget en fizetek.
rokaalom@gmail.com
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó