Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Eddig ilyen topikkal nem találkoztam. Gondoltam beszélgethetnénk így, az éteren keresztül. Úgyis jön a hosszú tél, lehetnénk egymás segítségére.

Mi tavaly nyáron költöztünk ide. Két gyerekünk van. Lili 4 és 1/2 éves, Andris 2 hónapos.

Ayse

 
 


Szia!
Örülök, hogy végre nagykovácsi kismamák is jelentkeztek. Mi 7 éve lakunk Nagykovácsiban. Két fiam van. A nagyobbik iskolás, a kisebbik két éves, vele vagyok otthon gyesen. A tél tényleg hosszú és "kényelmetlen", mi ugyanis zsíroshegyen lakunk, ahol rendes utak sincsenek. Ti melyik részén laktok nagykovácsinak?
Ide jár a kislányod oviba? Vagy még otthon van veled?
Remélem még jelentkezel!
Szia,
Agü
 
 


Szia Agü!

De jó, hogy írtál!
Mi is Zsíroshegyen lakunk. Lili ide, a Dózsa György úti oviba jár. Nagyon szeretjük. A Te fiaad is Nagykovácsiba jár suliba? Te viszed?

Nálunk elég érdekesek a reggelek, mert én viszem a kislányomat a két hónapos babával együtt, a szuper utakon. Azért kezdtem el használni a jogsimat, mert itt autó nélkül lehetetlen létezni. Tavaly az ovikezdéskor két hétig gyalogoltunk, de aztán inkább az autó, pedig paráztam tőle rendesen.

Hányadikos a nagyobbik fiad? A kicsit ide akarod majd íratni oviba?

Ayse

 
 

 
 

Szia Ayse!
Örülök, hogy akadt egy "sorstárs" itt a zsíroshegyen. Akkor ezek szerint te is ismered a jó kis útviszonyokat. Nekem nincs jogsim, és nem is lesz, mert antitálentum vagyok vezetésben.
A nagyobbik fiam, a remetei suliban jár, most ötödikes. A kisebbik pedig szintén hűvösvölgybe fog járni oviba, mert sajnos jövőre visszamegyek dolgozni, és a városból nem tudunk értük menni nagykovácsiba. Amúgy jó ez nagykovácsi ovi? Én csak a suliról hallottam rosszakat, de lehet, hogy az sem igaz. A kislányod jól bírja az ovit? Könnyen ment a beszoktatás? Én már előre stresszelek, mi lesz szeptemberben. Részben az ovi miatt, részben a munka miatt.
Bocs, hogy ennyi kérdéssel zaklatlak. Ha van időd, írj.
Szia
Agü
 
 


á
 
 


Szerintem nagyon jó ez az ovi. Családias a hangulat, az ovó nénik nagyon kedvesek. Nagyon odafigyelnek a gyerekek fejlődésére a mindennapokban is, de külön programokat is szerveznek. Bábszínház jön, madarász ovi van, a nagycsoportosok a Darny úszósuliba járnak, busz hozza-viszi őket. Sokat vannak a levegőn. Itt főznek, szerintem nagyon jól. Az én rosszulevő lányom mindent megeszik, még a kenyérhéjat is.
A suliról első körben én sem hallottam jókat. Most úgy tűnik, az alsó mg jó lehet. De még van másfél évünk dönteni. Mondjuk itt az ovis barátaival járhatna. Meg azért is irattuk ide, hogy innen a faluból is találjon barátokat. A beszoktatás látszólag jól ment, első nap másfél, második nap félóra múlva mondta, hogy menjek el. Harmadik nap ott aludt. Sokat beszéltünk előtte az oviról (mondhatni éveket). De itthon teljesen másokon nagyon sokat és elég durván hisztizett. Biztos, hogy az ovibajárás volt a valódi oka. Ott meg senkivel semjátszott eleinte, csak megfigyelt. Januártól, a téli szünet után aztán belejött a dolgokba. Most, amikor a kistesó miatt itthon tartottam pár hétig, már nagyon hiányzott neki.
Ha nem vezetsz autót, hogy oldjátok meg a mindennapokat? Férjed hozza-viszi a nagyobbikat? (Ha nem titok, mi a nevük a gyerekeknek?) Különben én is antitalentum vagyok, e itta faluban egész jól elvezetgetek meg néha lemerészkedek Hűvösvölgyig. Tavasszal szeretném bővíteni a repertoárt.
A két gyerek között visszamentem egy évre dolgozni. Nem ígyterveztük, lett volna egy kistesó előbb, csak sajnos meggondolta magát. Így babázás helyett kereshettem munkát. Először nagyon csalódott voltam, egyáltalán nem akartam visszamenni, pláne nem munkáért kuncsorogni. De aztán olyan jól esett a babaszoba levegője után ismét felnőttnek lenni, a "saját" életemet élni. Szerintem ne stresszelj, lehet, hogy Neked is pozitívan sül el a dolog.
Egyébként Te hol szültél? Gyerekorvosotok az itteni?

Ayse

 
 


Szia Ayse!
Tényleg jó lehet ez az ovi, sajnálom, hogy mi nem tudunk ide járni. Az az igazság, hogy a nagyobbik fiam(Barnabás) is a hüvis oviba járt, és ott már legalább ismerem az ovónőket, stb. Csak az a baj, hogy a kisebbik fiam (Ágoston), sokkal nehezebben fog beszokni, mert annyira elszigetelődtünk itt a zsíroshegyen, úgy értem, hogy nem nagyon van gyerektársaságba, és totálisan anyafüggő, alig lehet otthagyni pár órára valamelyik nagyszülőnél, mert rögtön rátör a hiszti. Na mindegy, ez még a jövő zenéje. A munkahelyem miatt meg azért stresszelek, mert időközben (3 év) rengeteg minden megváltozott, főnőkváltás stb..., de ez már az én bajom lesz...
Kérdezted, hogy hol szültem. Barnit a Kútvölgyiben, Ágostont pedig a Schöpf-Mérei-ben. A Schöpfiben sokkal jobb volt az orvos és a hangulat is. Habár sokan szidják, az "etnikum" miatt. Te hol szültél? Tényleg ti a városból költöztetek Nagykovácsiba, vagy a közelben laktatok? Mi Hüviben laktunk régen, úgy hogy viszonylag ismertem a helyet, de azért sokan nem tudják megszokni, ahogy a helyi kismamákat hallgatom.
Bocs, de most mennem kell, mert mindenki hazajött.
Majd még írok.
Szia
Agü
 
 


Szia Agü!

Csüt. óta nem volt telefon-vonalunk. Nektek volt?

Mi a XIII. ker.-ben laktunk, az építkezés idejére anyósom lakásába költöztünk a KIssvábhegyre (szerencsére ő nem volt ott). A helyet ismerjük, mert a telket apósom vette még 1972-ben. Te hol találkozol más kismamákkal? Egy kicsit én is az elszigetelődéstől félek, ezért is indítottam ezt az oldalt. Lilivel jó volt, mert ahol laktunk egy nagyon jó játszótér volt, állandó látogatókkal. Ezzel a nk-i "központi játszótérrel egyáltalán nem vagyok megelégedve, és úgy látom mások sem, mert mindig üres. Andris még kicsi, de ősztől már szívesen járnék vele játszóra, ismerősök közé. Lilivel az Adyligetire szoktunk még lejárni, de ott nincs homokozó, viszont nem elkerített és sokan kutyával jönnek. Az ittenit is csak most kerítették be, de nincs pad és aszfaltút, hogy tudjanak biciglizni a gyerekek. Szóval jó lenne valamilyen közösségi teret találni, ahol összejárhatnának a kismamák és a gyerekek.

Én mindkétszer a MÁV-ban szültem, de nem a kórház, hanem az orvos miatt. Holnap lemegyünk a templomba az adventi vásárba. Ti már voltatok?

Ayse

 
 


Szia Ayse!
Nálunk nem voltak vonalproblémák, viszont a matáv már két hete nem hajlandó bekötni az adsl-t.
Voltatok az adventi vásárban? Mi nem tudtunk eljutni, mert máshova kellett menni vásárolni. De már úgy unom a karácsonyi előkészületeket, hogy nem igaz. Idén a nagyobbik fiammal gipszképeket gyártunk, és képkereteket, remélem sikerülni fog. Amúgy semmi nagy ötletem nincs a karácsonyt illetőleg. Te szoktál "alkotni" valamit? A lányod biztos készít már szépeket az oviban, ugye?
Írtad, hogy te is a Mávban szültél. A tesóm is ott szült, méghozzá a H.Sz.-nál, aki még a tévében is volt, azután a botrány után. Gondolom hallottál róla.
Ismerkedést illetően, én sem nagyon találkozom helyi kismamákkal, habár az utcánkban van legalább 6 kismama, de a legtöbbet csak az autójában látom a gyerekekkel, szinte soha nem sétálnak. Szerencsére nekem van 3-4 barátnőm gyesen, igaz nem túl közel, de velük tartom a kapcsolatot. Én sem tudok ötleteket hol lehetne összejönni, habár anno a védőnő említette, hogy lesznek valami talik kismamáknak. Hozzád jár még ki a védőnő? Nálunk már jó másfél éve nem volt. Nem is tudom van e még ilyen látogatás.
Most mennem kell, mert a gyermekem rendez.
Írj, ha van időd.
Szia
Agü
 
 


Szia Agü!

Ne haragudj, hogy ennyi ideig nem írtam, de betegek voltunk, Köhögés, hányás, hőemelkedés.... És még nem vagyunk túl rajta. Voltunk a karácsonyi vásárban. Koncert is volt a templomban utána együtténeklés, nagyon élveztük. Idén nem visrelt meg annyira a karácsonyi készülődés, mert a kis baba miatt annyira meg kellett mindent szervezni, hogy viszonylag hamar kész lettünk. Lilivel sokat kézművesezünk. Rondóból csináltunk különböző figurákat - hóember, karácsonyfa, nyuszi, stb. Befestettük, lelakkoztuk. Ezek olyan kis natúrfa korongok és össze lehet ragasztani őket. Gumilapból csináltunk Télapót fenyőfával. Szalvétatarót festettünk.
Igen jár a védőnő, de mindig máskor jön mint amit megbeszéltünk.

BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK NEKED ÉS A CSALÁDODNAK!

Ayse

 
 


Szia Ayse!
Szegények, ezek szerint ti is megkaptátok ezt a vírust.Borzasztó, hogy pont karácsony előtt, amikor annyi meló van úgyis. Nálunk amúgy ugyanez volt, hétfő-kedden hányás, hasmenés, láz. De hála az égnek csak két napig tartott, mert tavaly Ágostonnal 1 hétig voltunk kórházban, mert majdnem kiszáradt. Szörnyű volt. Mi már túlvagyunk rajta. Remélem ti is meggyógyultok hamarosan. Jó, hogy ti is alkottatok a kislányoddal szépeket. Mi ma egész de. festettünk a nagyobbik fiammal. Rémes, szegény mennyire nincs érzéke a festéshez, mindenesetre annyit röhögtünk, hogy miket csinált, szerintem szörnyet halnak a nagyik ha meglátják... Nálatok is nagy családi banzáj van ilyenkor? Nálunk 26-ig lezajlik a jövés-menés, utána szokott hozzánk jönni egy vendég kisfiú minden évben kb. 1 hétre. Idén pedig nagy buli lesz szilveszterkor, kisgyerekes családokkal. Remélem jól sikerül majd. Én is kívánok Neked és a családnak Boldog Karácsonyt.
Szia
Agü
 
 


Szia Agü!

BOLDOG ÚJ ÉVET!

Egy kicsit elszaladt velem a ló, vagy mi. Viszonylag békésen teltek az ünnepek, most meg próbálunk belerázódni a mindennapokba. Ma állatira felhúztam magam az utak miatt. A Mátra utcaánál levő u-alakú kanyar előtt jöttem fel az oviból kocsival. Nem lehet lendületet venni, mert tiszta kátyú az egész. A sárban meg úgy megfeneklettem, hogy az aksi is lefulladt. Szerencse a bajban, hogy épp akkor jött arra a Nagykovácsi Járőrszolgálat és bebikázta az autót, így feljöttünk (Andris közben az autóban üvöltött). Még le kell menni a lányomért, nem tom mi lesz, majd a férjem megoldja. Andris a háromhónapos növekedési ugrásban van, éjszaka másfél óránként szopizik. Már rángatózik a szemem a fáradtságtól. Ezért is nem jöttem mostanában, de majd igyekszem. Ti mit csináltok ezekben a borongós napokban? Ki tudtok menni?

Ayse

 
 


Szia Ayse!
Azt hittem már teljesen eltűntél. Nektek is BUÉK!
Az utak tényleg borzasztóak, mi a Bükk utcában kaptunk majdnem defektet, de amúgy az összes út rémes. Sétálni sem tudtunk kimenni egy hétig a gyerekekkel, mert az idő is olyan volt, hogy hol esett, hol meg úgy csúszott, hogy jó párszor fejre estünk. Habár Ágoston élvezte, hogy az összes pocsolyába nyakig belegázolhat.Megértelek, hogy fáradt vagy, tényleg rossz lehet, hogy ennyit fennt van a baba. Állítólag ha elért egy bizonyos súlyt, 6-7 kg körül, akkor meglehet próbálni egy kicsit hagyni sírni, és ha megszokja, hogy nem mész be hozzá, egy idő után nem ébred fel. Mi ezt Barnival megcsináltuk egyszer, (40 percig sírt), és soha többet nem kellt fel éjjel. Ágostonnal nem jött be sajnos. Õ azóta is felkel éjjel, 3-4 alkalommal.Szerintem az aludj jól gyermekem c. könyv is kb. ezt taglalja. Habár sok mindennel nem értek egyett.
Szoktál hétközben sétálni a kisfiaddal? Egyszer talizhatunk, ha már úgyis a közelben laktok.
Most hétvégén nagyon jó idő van, mi már kétszer is voltunk szánkózni. Remélem jövő héten is ilyen marad.
Most megyek, mert verekednek a kölykök.
Ha tudsz, írj.
SZia,
Agü
 
 


Szia Agü!

Tök jó lenne a talizás! Most megint meg vagyunk fázva, Lilike hozta az oviból. De ha meggyógyulunk, akkor mindenképpen találkozzunk! Tiszta röhej, de az utak miatt Andrissal alig jutok jó levegőre, Lilivel anno a XIII. kerületben ez nem volt gond. És a kóborló kutyákról még nem is szóltunk Állítólag most ilyen lesz az idó. Igaz éjszaka nagyon hideg. Merre szákóztatok?
Lilivel én is kipróbáltam, hogy sírni hagytam, be is vált, de nem mertem előbb, mint másfél évesen.

Ayse

 
 


Szia Ayse!
Most igazán nem panaszkodhatunk az időre. Remélem egész héten ilyen marad. Mi az erdőben szoktunk szánkózni. Nem tudom mennyire vagy ismerős, itt az erdei utakat illetőleg. A Kerekhegy felé a sárga jelzés, vagy ha Budaliget felé a kék jelzés felé mész, mindkét irányba le lehet csúszni végig. Csak az a baj, hogy utána 2 km-t húzhatjuk felfele a szánkót. Általában kutyákkal megyek, és a nehéz gyereket velük huzatom föl. Hát igen, kóborló ebekkel mi is találkoztunk párszor. Nem egyszer verekedtek is a kutyák, de már megszoktam, és általában bejáratott utakon megyünk, ahol nincsenek kutyák. Remélem, meggyógyultok hamarosan.
Szia,
Agü
 
 


Szia Agü!

Akkor ezek szerint van kutyátok! Milyen?

Most gyakorolok a kenguruval, hogy egy kicsit hosszabban is el tudjunk menni sétálni. Szerintem ebben a hidegben 1-1 1/2 óránál nem lesz nagyobb hatótávolságunk. Egy kicsit aggódom, mert Andrisnak tegnap beadadtam a műsoron kívüli agyhártyagyulladás elleni védőoltást és belázasodott. Tegnap este is és ma este is. A dokinéni szerint 2-3 napig is lehet ez így, de a Lilinek meg se kottyant ugyanez.

Most itt van anyósom. Õ amúgy a XII. kerületben lakna, de leköltözött a 95 éves anyukájához Törökszentmiklósra. A nagymama nem hajlandó felköltözni, viszont egyedül sem lehet hagyni. Most meg anyósomnak szívproblémája lett. 150-es a pulzusa. A férjem ma felhozta és valszeg be kell mennie a kórházba. A nagymamára addig a szomszéd néni vigyáz. Szerintem anyósomnak pszichés alapon lett ez a baja, mert nem meri megmondani anyukájának, hogy jöjjenek fel és így viszont ki kellett kerülnie onnan. Hát majd meglátjuk mit mondanak.

Ayse

 
 


„Muzsikával az újszülöttekért!”


Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
 


Szia Agü!

Úgy megijedtem egyik nap, mert egy róka jött be a kertünkbe. Ez normális?

Ayse

 
 


Felrakok pár képet a csemetéimről:Kép
Kép
Kép

 
 


Szia Ayse!
A rókával kapcsolatban, nem meglepő, hogy ekkora hidegben az állatok bemászkálnak a házakhoz. Szerintem ne ijedj meg ettől. Mikor sétáltatom a kutyákat, rengetegszer találkozom egészen az erdő szélén vaddisznóval, őzzel stb... Állítólag van itt a környéken egy néni, akinek szelíd rókái vannak, és biztos hallottál már arról az öreg pasiról aki 1-2 éve még egy vaddisznóval mászkált a faluban. Szóval ennyit a "vadállatokról".
Nagyon aranyosak a gyermekeid. Én is felraknék fotókat, de olyan béna vagyok, hogy ehhez hozzáértő kell. Amúgy mit szólsz ehhez a borzi hideghez? Szegény gyerekkel megfagyunk, már egy órás séta után, úgy-hogy nem is nagyon erőltetem a dolgot. Most mennem kell, mert folyik az élet.
Ha van időd, írj.
Szia
Agü
 
 


Szia Agü!

Huh, most egy kicsit megnyugodtam a rókákat illetően, köszi!

Utálom a telet, de ezt a hideget meg különösen. Lili ráadásul egy újabb kórságot kapott, hurutos a hörgője, de nem lázas. Azt mondta a doktornéni, hogy nem szabad kivinni a hidegre és oviba is csak jövő héttől mehet.
Nem hallottam még ezt a vaddisznós sztorit! Hogy mik vannak!
Nálatok van csatornázás? Nálunk nincs. Eddig septifos-búvárszivattyúztunk, de ebben a hidegben nem lehet. A Jäger meg irtó drága. Már csak ezért is jöjjön a tavasz! Már csak 5 hét!

Ayse

 
 


Szia Agü!

Hol vagy???

Ayse

 
 


Szia Ayse!
Bocs, hogy nem írtam eddig, de nem volt netünk egy hétig. Már én is úgy unom a telet, hogy nem igaz. Állítólag idén hamarabb jön a tavasz, mint tavaly. Meggyógyult a kislányod? Gondolom ilyenkor mindenki beteg az oviban. Jövőre rám is ez vár, ha Ágoston ovis lesz.
Csatorna itt sincs, és nem is lesz 2007-ig. Emésztőnk van, azzal egyelőre nincs gond.
Képzeld! Múlt héten felmentünk az "új" kilátóba, ami itt a Nagy-Kopasz hegyen van. Nagyon szép a kilátás, és nincs olyan vészesen messze. Ha jobb idő lesz, mindenképpen menjetek el, a falun keresztül vezet az jelzett út oda.
Ha van időd írj,
Szia
Agü
 
 


HÛÛÛÛ Agü Kép!

Ne haragudj, hogy ennyi ideig nem írtam!!!

Anyósom vidéken ápolta 95 éves édesanyját, de beteg lett, 150-es a pulzusa. Felhoztuk Bp-re kórházba, ahol tulképp megmentették az életét, mert Szolnokon félrekezelték. Addig a 95 éves dédi nálunk volt. Anyósom jobban van és úgy döntöttünk, hogy nem engedjük őket vissza Törökszentmiklósra, hanem anyósom XII. ker.-i lakásába költöznek vissza. Ez persze hetekig zajlott és még most is tart, mert a költözés több lépcsőben megy végbe. Dióhéjban ennyi történt. Persze Lili hazahozott egy hányós-hasmenős vírust, Andris meg az 5 hós oltástól lázas napok óta.
Mindig akartam írni, remélem, nem haragudtál meg és válaszolsz:

Ayse

 
 


Szia Ayse!
Hát nem irigyellek,amiért ennyi "minden" történt veletek. Jobban vannak a gyerekek? Az oviban ilyen gyakran össze lehet szedni ezt a vírust? Nekünk idáig kétszer volt, de egyszer a Jánosban kötöttünk ki. Már ha meghallom, akkor is rosszul leszek tőle. A kisfiad ennyire érzékeny az oltásokra? Állítólag idén már kevesebb szurit kapnak, mint tavaly. A 15 hós a legdurvább, idáig minden ismerősöm, beleértve a saját fiamat, annyira kiakadtak tőle, hogy hetekig szenvedtek. Ez most, komoly. Szerintem, nagyon rossz, hogy ennyi oltás van a kicsi gyerekeknek. Megmondom őszintén, hogy elgondolkodtam, hogy beadatom neki egyáltalán a többit, és nemcsak nekem van rossz tapasztalatom ezzel kapcs.-ban.
Mit szólsz, milyen sokáig elhúzódik a tél? Halál uncsi. Az egyetlen jó, hogy mindennap szánkózunk, és már annyi jó pályát találtunk. Ágoston nagyon élvezi. Viszont tegnap akkorát estem, hogy alig bírok járni. (a gyerek nem volt a szánkón). Ha vele megyek nagyon óvatos vagyok.
Na jó, nem fárasztalak tovább.
Írj, ha tudsz. Ja! Olvasd el néha a nagykovácsi portált. A fórumon, van sok hozzászóló....
Szia,
Agü
 
 


Agü!

Köszi a tippet!

Andris még éppen a régi rend szerint kapja az oltásokat. Csak a november 1. után születetteknek jár az új. Nekünk fizetni kell érte, ez úgy 40-50 ezer forintra jön ki a végén, hát ezt nem vállaltuk. De úgy hallom, az új típusútól is belázasodnak a babák. Szerintem ez csak gyógyszeripari lobbizás eredménye és most azt hisszük, ez sokkal jobb lesz.

Én is utálom már a telet. Mivel tavaly is ilyen volt, azt hittem, NK-ban mindig ez van.

Lili inkább a hasára érzékeny, mint a felsőlégúti megbetegedésekre (persze abból is jut). Egy gyerekközösségben ez van. Ha a nagyobbik fiaddal megúsztátok, szerencsétek van!!!

Ayse

 
 


Sziasztok!

Mi most költözünk ki Nagykovácsiba és bölcsödét keresünk!
Kérem irjatok ötleteket aki tudna ajánlani Nagykovácsiban vagy valahol a közelben egy jó bölcsödét!
Lehet magánbölcsöde is!Sőt!!!

Előre is köszi a segitséget!
 
 


Snati!
Azóta találtál már? Mekkora a gyerkőc?

Én Nk-ban egyetlen helyet tudok, ahova bevesznek kisebb gyereket, mint óvodás, a Tündérvár magánovit. Hogy jó-e, az alapján, amit hallottam róla, hááááát.... Az ára viszont jó...húzós :?

 
 


Sziasztok!

Felmerült, hogy Nagykovácsiba költöznénk.
Érdekelne, hogy milyen ott az élet, különösképpen a gyerek dolgokra gondolok.
Pontosabban, hány gyerekorvos van és milyen(ek), milyen az ovi, iskola, van-e jó játszótér, vannak-e esetleg különböző foglalkozások kicsiknek ahol Ők (és közben én is) közösségben lehetek.

Előre is köszi a válaszokat

Orsi
 
 


Szia Orsi!

Nagykovácsi Kisokos:

Az ovi szuper!!!! Ide jár a kislányom, tényleg nagyon családias, hangulatos, figyelnek a gyerekekre. Nagyon sok programot csinálnak, miközben maradhatnak gyerekek, azaz játszhatnak, vidulhatnak. Helyben főznek, méghozzá finomat és változatosat. A kert is elég jó tágas és uniós játékok vannak benne. Van egy tagovoda is, azt nem ismerem annyira, de a szülők jókat szoktak mondani. Ezenkívül van még Waldorf-ovi és egy méregdrága magánovi is.

Iskola: az alsótagozatát dícsérik, aranyosak a tanítónők. A felső nem elég erős állítólag, de ez is ízléstől függ, lehet, hogy valakinek pont ez a jó. Mi ide iratjuk a lányunkat, mert itt is érvényes, hogy családias a légkör, lévén, hogy innen-onnan ismerjük egymást.
Mindenféle különóra van a faluban, zene, tánc, nyelv, sport. Az ovisokat különbusszal viszik a Darnyi Tamás úszóiskolába, de itt helyben járhatnak a sulisok az Amerikai Iskola uszijába.

Van zenebölcsi, szoktak szervezni kézművesfoglalkozásokat kicsiknek és nagyoknak. Van bábszínház a waldorf oviban, adventkor sok program a tempolmban, gyereknapkor úgyszintén, vannak falunapok szintén gyerekprogramokkal.

Közel van a Pesthidegkúti Kultúrkúria jobbnál jobb programokkal, főleg ygerekeknek.

A gyerkorvos nem az én világom (nekem túlságosan homeopata és az én kezembe akarja helyezni a döntést). Mi megtartottuk a régi doktornéninket, aki házhoz jön. (ha szabin van, ide leugrottunk párszor, nem voltam feldobva)

A játszótér nagyon vacak, inkább nagyoknak való játékokkal, nincs pad, rendes fű és olyan rész, ahol biciglizhetnének, motorozhatnának. AZ adyligeti játszó van ide a legközelebb, ami viszonylag használható. Általában mindenki a kertjében épít magának saját játszóteret. :(

A levegő nagyon jó, az egyik legjobb az országban. Sok itt a szépre, jóra törekvés, összetartás. Kevés a kommersz. Jó itt.

 
 


Szia!

Köszi a gyors válaszadást. A szüleimmel vennénk telket és építkeznénk, de nagyon drágák a telkek. Attól gügg a házunkat mennyiért lehet eladni. Majd meglátjuk mi lesz, lehet hogy maradunk, ahogy vagyunk.

Orsi
 
 


Sziasztok !
Nemrég költöztünk Remeteszölösre és van 1 11hónapos kisfiam .
Alig találkozok anyukákkal ,az itteni élet egészen más mint a városi ,de a változtatás volt a cél .Az anyukákat viszont csak az orvosirendelőben látok ,ahol nem a beszélgetés az első !
Van aki hasonló sziituban van ?
 
 


Szia Móni!
Nekem szerencsére van két kismama szomszédom és az orvosi rendelőbe nem járok, mert hoztuk magunkkal a régi doktornéninket.

Ennek ellenére szeretnék több embert magam körül, mert a munkám is olyan, hogy emberekkel foglalkozom, sokkal s ez nagyon hiányzik.

Az én kisfiam másfél éves, ha gondolod, látogassatok meg minket!

 
 


Szia Ayse !
Bocsi ,h rég voltam itt .Valahogy eltévedtem ebben a rengeteg topikkban...,de jövök az elkövetkezőkbe . :wink: Tervbe van a látogatás is . :D

Snati
az utcánkba láttam kiirva magán bölcsit ,ha még érdekel írj püt .

Eldicsekszem azzal ,h zenebölcsit próbáltuk ki pénteken .Tetszett nagyon a kisfiamnak . :D Megyünk máskor is !Nagykovácsiaknak valóban közel a Pesthidegkuti Kulturkuria és tele programokkal .Holnap is megyünk .
 
 


Mamik
Nyitok egy új topikot ahova szeretném összegyűjteni a véleményeket tapasztalatokat, hogy hova érdemes költözni Budapest környékére... hol milyen lehetőségek vannak? Milyen az iskola óvoda?

http://www.babanet.hu/tarsalgo/index.html

Itt a topik gondoltam, jobb ha egy helyen van és minnél több embert meg tudok kérdezni...


ÉLETMÓD----HOL ÉRDEMES ÉPÍTKEZNI?

nem enged linkelni valamiért...

Kép
Kép
Kép
 
 


bocs az előbb béna voltam...


Mamik
Nyitok egy új topikot ahova szeretném összegyűjteni a véleményeket tapasztalatokat, hogy hova érdemes költözni Budapest környékére... hol milyen lehetőségek vannak? Milyen az iskola óvoda?

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 21&start=0


Itt a topik gondoltam, jobb ha egy helyen van és minnél több embert meg tudok kérdezni...

Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok!

Nem is tudtam hogy ilyen topik is van.
Én kis koromóta lakom itt.
Tavaly született egy kisfiam.
Láttom régen voltatok úgy hogy nem is zavarok tovább.
Valentina

 


Sziasztok!

Nem is tudtam hogy ilyen topik is van.
Én kis koromóta lakom itt.
Tavaly született egy kisfiam.
Láttom régen voltatok úgy hogy nem is zavarok tovább.
Valentina

 


Sziasztok!

Nem is tudtam hogy ilyen topik is van.
Én kis koromóta lakom itt.
Tavaly született egy kisfiam.
Láttom régen voltatok úgy hogy nem is zavarok tovább.
Valentina

 


Sziasztok!

Nem is tudtam hogy ilyen topik is van.
Én kis koromóta lakom itt.
Tavaly született egy kisfiam.
Láttom régen voltatok úgy hogy nem is zavarok tovább.
Valentina

 


Szia Valentina!
Hát itt tényleg nincs nagy mozgás...
Remélem előbb utóbb összefutunk valahol!
Szeretsz itt lakni?

 
 


Szia Ayse!
Ti merre felé laktok?
Nagykovácsi elején végén, vagy a CBA-hoz közel?

Mi a végén lakunk, a buszmegállótól kb.900 méterre.
Majd megpróbálok sürübben jönni.
Remélem tényleg összefutunk valamikor a faluban. 8)
Szia

 


Sziasztok,

Ha jól látom, több mint 2 éve íródott az utolsó üzenet, pedig nagyon szeretném feléleszteni a topicot.... :)

Én is Nagykovácsiban élek, és a 4,5 hónapos kislányommal vagyok itthon.

Ha valaki olvassa az üzenetem, kérem, írjon!

Köszi....

Nyuszi


Szia nyuszimancs!

Bár most már lehet hogy Te nem olvasod, de én is Nagykovácsiban élek :D Van egy lassan 18 hónapos kisfiam, és útban van a testvére is (ó még csak 12 hetes a pocimban :wink: )

Ha olvasod még ezt a topicot és ha van kedved akkor szívesen beszélgetek veled !

Kép


Kép
 
 


Kedves Topiklakók!

Csak azért írok ide (is), hogy szóljak: a Babaneten múlt hét óta kommentelős játék van! Írjatok kommentet cikkeinkhez, és ezt nyerhettek a héten.

Facebook csoportunkhoz is megéri csatlakozni, mert ott is leesik ez meg az hébehóba!

További szép napot kívánok a Babanet csapata nevében:

Dia
dia
Budapest
 
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó