Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Sajnos hadilábon állok a mostani védőnőmmel, nem tudom, hova tegyem a viselkedését... Még várandós vagyok, úgyhogy azon gondolkodom, ha tudnám, ki az, aki nagyon rendes, akkor valamilyen módon megpróbálok váltani. Segítenétek, ha megosztanátok velem a tapasztalataitokat, ki az, akivel meg vagytok elégedve. Az Óbuda u. 6-ba járok, de a Vörösvári úti sincs tőlünk sokkal messzebb. Előre is köszönöm a válaszaitokat!
cilicia
Budapest III. kerület
 
 


Szia!
Én úgy tudom, hogy a védőnő körzet szerint van, nem választható. De ha babát vársz, akkor ne idegesítsd magad, mert ilyenkor az ember egyébként is hajlamos erre. :) Ha nem vagy vele megelégedve, akkor nem nagyon tudsz mást csinálni, mint azt, hogy szerezz infót a többi anyukától, vagy egy másik ismerős védőnőtől, mert ezt én úgy tudom, hogy nem nagyon tudod megválasztani. De sokkal egyszerűbb, ha felhívod a védőnőket telefonon és megkérdezed tőlük, hogy van egy ismerősöd, aki abban a házban lakik, de nem tudja, hogy ki a védőnője, tudnának neked ebben segíteni, hogy kihez kell fordulnia? Ha a te védőnőd nevét mondják, akkor nem lesz más...
Egy védőnő vagy nagyon-nagyon jó az embernek, vagy csak kín van vele. Nagyon sokat segíthet, de ha nem segítőkész, akkor nehéz lesz... Mi a baj vele egyébként?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó


Szia Piroska!

Tudom, hogy utca szerint vagyunk beosztva, de cseten is felraktam a kérdést és többen írták, hogy le is lehet mondani ezt a "szolgáltatást", és többen átmentek máshoz, de ez nem a 3.ker-ben volt.

Nem tudom hova tenni a viselkedését. Olyan, mintha direkt idegesítene. Egyáltalán nem kedves, és olyan -sokszor magán jellegű- kérdéseket tesz fel, amit neki kellene megválaszolni, ill. amit egy unszimpatikus emberrel nem is tudok megosztani. Már időközben is azt érzem, hogy legszívesebben felállnék és elrohannék.

Azzal meg nem értek egyet, hogy idegesebb lennék, mint máskor. Annyi orvossal, meg emberrel találkozom mostanában és mindenki kedves, mindenkivel szívesen beszélgetek. Ha megyek a védőnőhöz, mindig megfogadom, hogy keresem a jó oldalát, de meglátom, megszólal és már a hideg ráz ki...

Hát, elég nehéz megfogalmazni, de biztos érted.
cilicia
Budapest III. kerület
 
 

 
 

Szia Cilicia!

Nem pontosan tudom, de talán értem, hogy mire gondolsz. Vannak olyan emberek, akik nem igazán barátságosak. Nem lehet, hogy ő szeretne az lenni, csak nem olyan beállítottságú? De magán jellegű kérdéseket nem szabad feltenni, az nem jó, megértelek, hogy nem szereted.
Az idegességet nem úgy értettem, babavárás alatt az ember lelassul, megnyugszik, de ugyanakkor érzékenyebb. Én azért is képes voltam elsírni magam, mert apósom egy olyan orvost ajánlott nekem, akiről rosszakat hallottam. Ha ismernél, meglepődnél, nem vagyok egy sírós alkat. De mióta szültem, már ez is kissé megváltozott. Igaz, hogy még szoptatok. :) Lehet, hogy azért. :) De az anyaság azért hoz magával egy nagyon erős szenzitivitást szerintem. Erre gondoltam, nem arra, hogy idegesebb vagy. :)
Igen, a kismamákra mindenki automatikusan rámosolyog. Ez olyan érdekes. :) De olyan jó. :)

Nézd, ha úgy érzed, hogy nem tudsz a védőnőddel meghitt viszonyt kialakítani, akkor szerintem tényleg nem jó. Le lehet mondani, igen. Azt nem tudtam, hogy választani lehet azután, hogy lemondtad, de ha a többiek ezt teszik, akkor így kell, hogy legyen. Ha te mindig úgy mész oda, hogy majd most a jó oldalát nézed, akkor te egy rugalmas ember lehetsz, azt gondolom, a hiba nem benned van. Szerintem tedd azt, ami nyugalmat hoz neked. Az mindig jó döntés. Én mindig úgy döntöttem el valamit, hogy megvizsgáltam magamban, hogy ez megnyugtat vagy nem. Ha megnyugtat, akkor az valahogy olyan útmutatás-szerű, olyan, mintha a sors jelzése vagy isteni sugallat lenne. Vizsgáld meg és dönts aszerint. A védőnő lesz az egyik legerősebb támaszod a baba mellett. Ez nagyon fontos. Ha bármi gondod van a gyerekkel, őt hívod. Én a védőnőmet hívom fel mindig és ha ő azt mondja, hogy hívjam a gyerekorvost, csak akkor hívom a gyerekdokit, de előtte mindig őt hívom. Persze van olyan, hogy egyértelmű, hogy doktor néni kell, akkor nem, de ha olyan kétséges, hogy kell ehhez orvos vagy nem, akkor mindig a védő nénit hívom. Ha van ott másik, aki jó, akkor szerintem is válaszd őt.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó