Szívesen beszélgetnék olyanokkal, akik Németországban lettek terhesek, itt várják babájukat, vagy már megszültek, hogy tapasztalatokat cserélhessünk.
Szép napot Mindenkinek!
2014.02.20 21:50
2014.11.15 18:25
2015.10.06 17:32
2015.10.06 19:13
2015.10.07 14:08
2015.10.12 19:30
2015.10.14 11:53
Szia Melcsi!
Hát akkor tényleg jó messze vagytok tőlünk, jó nagy ez a Bayern. ![]()
A harisnyát kb. a 12 héten kaptam. Édesanyámnak sok gondja van a visszereivel, még trombózisa is volt, így nem volt kérdés, hogy nekem ilyet hordanom kell. Szerintem kérdezz rá az orvosodnál, hogy ajánlja-e. Nekem felírták receptre, elmentem vele egy gyógyászati segédeszköz boltba, ott méretet vettek, és oda is adták. Ezért nem is kellett fizetnem semmit. Mondjuk ronda testszínű combfix, nem épp az a "szexi" típus, de ha valaki más színben szeretne, akkor kis ráfizetéssel olyat is lehet kapni. Én úgy voltam vele, hogy nadrág alá tökéletes lesz ez is.
Örülök, hogy minden rendben zajlott a vizsgálaton nálatok, és szépen fejlődik a gyerkőc! Legközelebb biztosan be fog fordulni a megfelelő pozícióba is, hogy mindent le tudjanak mérni!
Én ma voltam uh-on, legközelebb 2 hét múlva megyek Hebamme-hoz, aki a terheléses cukrot fogja csinálni. Nem is tudom, hogy fogom majd tudni meginni azt a cukros vizet.. Blööeee.. ![]()
Nekem mindenki azt tanácsolta, hogy ott szüljek, ahol minden szimpatikus, tetszik a légkör, el tudom magam engedni teljesen. Tölünk kb. 20-25 km-re van Starnberg, én ott fogok szülni. Pénteken kértem időpontot beszélgetésre, ahol kitöltjük majd a papírokat (adatfelvétel, fájd.csillapítás, szülési mód, őssejtlevétel, stb.), és 3 hét múlva kaptam Termint. Jó sokan választják ezt a kórházat. Megkérdezheted a Hebamme-t, vagy az orvosodat, hogy esetleg ők mit ajánlanak, de mindenképp a szívedre, érzéseidre hallgass!
A 3D uh-ra a 18. héten kaptam meg a beutalót, és a 21. hétre kaptam időpontot a klinikán. Nagyon kedvesek voltak ott is, kaptam egy egész paksaméta adatot a Kicsiról, meg képeket. Nagyon hamar elérkeztek Ti is ehhez az időponthoz, szerintem érdemes elmenni, tényleg örök élmény! ![]()
Az orvosodnak mesélted, hogy hol dolgozol, mit csinálsz, illetve mennyi időt állsz egy nap? Én rögtön ezzel indítottam, és a 9. héten kaptam ún. individuelles Beschäftigungsverbot-ot, ami szerint nem dolgozhatok többet napi 6 óránál, azt is meghatározott időtartamon belül. A fizetés miatt pedig nem kell aggódnod, mert megkapod az eddigi pénzedet, úgy, hogy a munkáltató fizteti a 6 órát, a többit pedig a Krankenkasse. Legalábbis nálam ez így van. Így is úgy érzem néha, hogy abban a 6 órában elvégzem a 8-9 órányi munkámat, akkora a pörgés sokszor.. Azért, ha aggaszt a munka, hogy hogyan fogod bírni, kérdezz rá a dokinál. Főleg, ha lassan előjönnek a szokásos tünetek: lábfájás, visszér, derékfájás!!
Hű, hogy mennyit tudok dumálni.
Bocsi!
A Párod is bent volt Veletek a uh-n? Biztosan tetszett Neki is! Amúgy sok esély van, hogy akár egy napon is lehet a szülinapjuk, hiszen sosem a kiírt időpontra érkeznek az Angyalkák! ![]()
A környéketeken van baba-mama klub? Esetleg kismama torna/jóga? Érdemes felkeresni egy ilyen csoportot, a Hebamme tuti tud ilyet. Én most fogok még csak, jó lenne kicsit tornázni, nem csak itthon. ![]()
Kitartás a munkához! Szép délutánt!
2015.10.15 20:59
2015.10.18 13:56
Szia Mecsi!
Először is, sajnálom, hogy ilyen híreket kaptál az orvosnál, de tudod ők csak elővigyázatosak. Lehet épp a határértéken volt az eredményed, és inkább elküldtek további vizsgálatokra is, így kiszűrve a lehetséges gondokat. Szóval fel a fejjel!! A sok idegeskedés sem tesz jót, légy pozitív, amennyire csak tudsz! Én nagyon drukkolok Nektek, hogy minden rendben legyen a vizsgálaton!!!! ![]()
Megkaptad azóta a harisnyát? Vagy meg kellett rendelned? Nem tudom, hogy mondták-e, de csak 30 fokon, öblítő nélkül, alacsony centrivel lehet mosni, legalábbis az enyémet. És olyan lassan szárad! ![]()
A munkahelyeden miújság? Holnap beszélsz a főnököddel? Ne hagyd magad, hajlamosak azt mondani, hogy mi dramatizáljuk túl a helyzetet, és biztos nincs semmi bajunk, csak lusták vagyunk dolgozni. Pedig hát, valóban nem könnyű várandósan dolgozni. A derékfájás már-már elviselhetetlen, hányinger, stb. Remélem Te megkapod a teljes Beschäftigungsverbot-ot. Én nem kaptam, pedig nálam sem jobb a helyzet, egész nap rohangálok, nap végén meg ki vagyok purcanva. De már csak pár hetet dolgozok, ez vígasztal csak. ![]()
Megkérdezhetem, hogy az elmúlt két hónapban miért nem dolgoztál? Táppénzen voltál? Csak kíváncsiság. Sajna a táppénz kihathat az Elterngeld-re is, hiszen a szülés előtti 12-13 hónap átlagkeresetéből számolják. És ha sokat voltál téppénzen, akkor csökkenhet az összeg. De ha munkatilalmat írnak ki, akkor ugyanúgy megkapod a teljes fizetésed után az Elterngeld-et.
Nekem mázlim volt a Hebamme-val, mert a doki, akihez járok, együtt dolgozik a védőnővel, egy helyen, így automatikusan hozzá mentem. De ezen az oldalon tudsz keresni egyet: http://www.hebammensuche.de
Akár irányítószám alapján, akár tevékenységi csoport alapján. Pl. tart-e szülésfelkészítőt, tornát, stb.
Nekem Nachsorge-hebamme-t kell még keresnem, mert a mostani hölgy nem jön házhoz hozzánk, túl messze vagyunk. Így szülés utánra nekünk kell gondoskodnunk erről. Viszont ezt is teljes mértékben támogatja a Krankenkasse.
Egyenlőre én is csak itthon tornázok, amikor kedvem és erőm van hozzá, de jó lenne társaságba járni kicsit, talán több motivációt adna hozzá! ![]()
Eleinte a Férjem is mindig jött a vizsgálatokra, akkor még meg tudta oldani, de mostanában sokat dolgozik, én meg általában délelőttre kapom az időpontokat, így nem igazán tud elszakadni a munkahelyéről. Aztán mindig kérdezi, hogy na, mi volt??
Kis kíváncsi!
Persze szoktam fotókat vinni, ha kapok, azoknak mindig örül, felteszi a telefonjára, és akkor mindig nézegeti, hogy az ott az Ő Fia!
Jókat derülök rajta!
Mi már több mint 3 év itt lakunk, egész jól megszoktuk az ittlétet, persze a család, szülők, testvérek azért hiányoznak ám még most is! De vagy ők jönnek, vagy mi megyünk, így azért kibírható.
Ti mióta élek kint? Megszoktátok már az itteni életet? Brrrr.. nekem a Weisswurst a mai napig nem csúszik le..
Lehet, mert nincs benne paprika. ![]()
Mikor mész a magzatvíz vizsgálatra? Majd írj, hogy mi lett az eredménye! Szorítok értetek!!!
Szép vasárnapot Nektek!
Sütilány
2015.10.21 18:54
2015.10.25 14:58
Szia Melcsi!
Ezek szerint a héten mész majd a vizsgálatra, nagyon drukkolok Nektek, hogy minden rendben menjen! ![]()
A harisnyát pedig tényeg meg lehet szokni, nekem már néha hiányzik is, mikor nem veszem fel olykor-olykor, főleg, ha hidegebb van. Nem olyan rossz az a plusz réteg.
Bár, ha szabadnapos vagyok, akkor itthon nem mindig hordom, csak ha tudom, hogy egész nap rohangálok, vasalok, stb. Inkább igyekszem többször leülni, vagy felpakolni a lábaimat.
Hát 1 év után mindenképp jár az Elterngeld, én úgy tudom. Illetve, ha kiraknak a munkahelyedről, mert lejárt a szerződésed, akkor mindenképp menj el az Arbeitsagentur-ba, a munkaügyi hivatalba, mert ha jól tudom, akkor ők fizetik majd a biztosításodat. De - mivel én még nem voltam ilyen helyzetben - ezt pontosan nem merném állítani, de érdemes rákérdezni, hiszen nem mindegy, hogy Ti fizetitek-e, vagy ők, főleg, hogy rendszeresen kell orvoshoz járnod a nőgyógyászatra.
Nagyon érdekes, amit írtál, hogy nem az orvosod állítja ki a papírt, hanem egy másik szerv. Én a dokimtól kaptam meg, ott nyomtatták ki az orrom előtt, aláírta, lepecsételte, és vihettem is. Mondjuk 15 eurót kért érte, amit aztán a munkáltatótól vissza lehet igényeni. Rajta is állt a papíron, hogy ezt törvényileg így működik, mikor leadtam a munkahelyen, visszadták az összeget.
Remélem, hogy el tudtad azóta intézni, és megkapod, mert nem kismamának való az a munkahely, ahol dolgozol. Alapvetően benne is van a Mutterschutz-ba, hogy szalag mellett dolgozni tilos! Szóval nyugodtan hivatkozz erre is. A főnököd meg elmehet a fenébe, elég szemét dolog tőle, hogy ilyen körülmények között tart Téged. Mondjuk biztosan úgy van vele, hogy januárig dolgozol, aztán meg viszontlátásra. ![]()
Hát igen, a hétvégi skype-olások nálunk is be vannak ütemezve.
Jó hallani az otthoni dolgokat, meg beszélni a többeikkel. Nálunk nem is volt kérdés, hogy itt szülök-e, sokkal jobbak a körülmények, és ezt ők is tudják. Majd a szülés után pár héttel jönnek látogatóba, babanézőbe, meg segíteni kicsit.
Már nagyon várják, teljesen be vannak zsongva, végre jön a trónörökös a sok lányunoka után.
Mi a 18 héten tudtuk meg, hogy kisfiú, aztán a 3D ultrahangon pedig újra megmutatta magát.
Én valahogy mindig is tudtam, hogy fiú lesz. A tesztet is úgy csináltam meg, hogy egyik reggel felkeltem, és tudtam, hogy ma meg kell csinálnom. Aztán utána nem is hittem a szememnek, és csináltam még egyet, meg másnap reggel is még egyet. A doki azt mondta, csődbe viszem a Férjem.
Aztán pedig jött az érzés, hogy fiú. Szóval szerintem nyugodtan hallgass Te is a megérzéseidre. Állítólag a női/anyai érzés csalhatatlan.
Amúgy, ha addig el akarod ütni az időt, van mindenféle naptár, számítás a neten, hogy vajon milyen nemű lesz a gyerkőc. Viccnek, időtötésnek jó.
Mondjuk nekem ott is 80%-ban fiú jött ki. ![]()
Eredetileg Valentin-napra írtak ki, de aztán most egy héttel előrébb került az időpont. Én valahová a kettő közé saccolnám. Végülis mindegy, a végén már biztos jó nehéz lesz cipelni azt a nagy pocakot.
Mi most álltunk neki a babakelengyét összeállítani. Szerencsére a testvéreimtől rengeteg holmit megkaptunk, így a "nagyja" legalább már megvan. Nemsokára megyünk majd Magyarországra, akkor szeretném a többit is beszerezni majd. Ti is lassan készülődtök? Vagy betartjátok a babonát, hogy míg meg nem érkezik a Kicsi, addig szinte semmit sem vesztek? Én beleőrülnék szerintem. ![]()
Majd írd meg, hogy mi lett a munkahelyeden, meg, hogy megkaptad-e a Beschäftigungsverbot-ot. Végülis találtál Hebamme-t? Nem ajánlott az orvosod? Szurkolok a vizsgálathoz!!!! ![]()
Szép vasárnap délutánt!
Sütilány
2015.10.30 20:39
2015.10.30 20:45
2015.10.30 20:48
2015.11.05 16:46
Szia Melcsi!
Sajnálom, hogy ilyen kétes híreket kaptál, de azért az bíztató, hogy viszonylag kicsi az esély a betegségre. Főleg, hogy a sógornődnél is hasonló eredmények voltak. Sok erőt kívánok Nektek a vizsgálatokhoz, és hogy addig se aggódjátok magatokat halálra.
Remélem azóta sikerült elintézned a papírodat, és már nem dolgzol ilyen körülmények között!
Gratulálok a házasságotokhoz! Nekem is nagyon furcsa volt eleinte megszokni, hogy már feleség vagyok, illetve, hogy változott a nevem, de aztán hamar belerázódtam.
Mi másfél éve tartottuk az esküvőnket.
Most Magyarországon vagyok a héten, már elég sok mindent sikerült beszereznem a kis Trónörökösnek.
Nagyon élvezem ezt az időszakot, már határozottan látszik a pocakom, mindenki totál előzékeny, órákig nézelődhetek a babaholmiknál, és senki nem néz hülyének, ha elsírom magam egy édes kiscipő látványától. Mondjuk ez utóbbi szerencsére csak ritkán fordul elő. ![]()
Én jövőhéten megyek kukucskálni majd, hogy mi újság odabent, lassan eléri a Pici súlya az 1 kg-ot. ![]()
Ha minden igaz, akkor november végéig fogok még dolgozni, és aztán otthon vagyok már. Úgy várom! Annyi mindent tervezek arra az időszakra. Szeretném a lakás kicsinosítani, mire megjön a baba, végre lesz időm rajzolni, festeni, kreatívkodni, olvasni, hobbizni. Szóval minden, ami az átlag hétköznapkon nem jön össze.
Majd írd meg, hogy mi volt a vérvételen, én nagyon szorítok értetek!!!
Te mivel töltöd a szabadidődet? Szoktál valamit hobbizni, sportolni, stb?
Szép estét!
Sütilány
2015.11.21 20:54
2015.11.23 07:39
2018.07.02 19:57