Új privát üzeneted érkezett!

Sógornóm most szült, és fél oldali arcideg bénulása van a picinek. Azt mondták neki, hogy a szülés közben, ahogy préselődött ki a baba, akkor sérült. Szeretném, ha írnátok arról, hogy tulajdonképpen mi ez, és mivel lehet gyógyítani.
 
 


Két embert ismertem, akinek volt ilyen, az egyik tizenéves volt, a másik felnőtt, és mind a kettő meggyógyult. Masszírozással és gyógyszerrel kezelték őket. A gyógyulás hónapokig tartott, de nem maradt vissza semmi.
Ismertem egy újszülöttet is, akinek nem csak arca, hanem egész teste nem mozgott fél oldalt, szintén születésekor sérült, pont ugyanígy, hogy odapréselődött. Azt a babát masszírozásra hordta az anyukája (ott találkoztunk), és megjavult. Egy év kellett hozzá kb. (De neki nem csak az arca...) Egyébként szopni tudott annak ellenére, hogy csak az egyik oldala mozgott. Sőt, az hogy szopnia kellett, sokat segített, a száj körüli izmok gyorsabban kezdtek normálisan működni, nyilván használt a folyamatos ingerlés.

Szabó istvánné
adrienn
9100 Tèt Hunyadi ut
 
 
 


Kedves Adrienn ! Köszönöm a választ, megnyugtatott valamennyire, mert a sógornőm 37 éves és ez az első baba és nagyon szomorú lenne, ha nem lehetne kezelni. Monika
 
 

 
 

Sziasztok!
De jó lenne, ha valaki még olvasná ezt a topikot!
Nálunk is egyoldali perifériás arcbénulást állapítottak meg. Most 7 hónaposak vagyunk. 3 hetet töltöttünk Bp-en a Svábhegyi Gyermekgyógyintézetben, ahol elektromos ingerárammal bombázták lányom arcocskáját. Kegyetlen volt (főleg nekünk szülőknek), úgyhogy felfüggesztettük a kezelést. Most ott tartunk, hogy apróbb jelei vannak a javulásnak. A szeménél lévő izmok szerencsére teljesen megjavultak, az állizmok is dolgoznak, egyedül a mimikai izmok nem működnek. Remélem, hogy ez is megoldódik.
Ha valaki tud néhány optimista példát, kérem írjon!
Előre is köszönöm a segítségeteket!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó