Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Azért nyitottam ezt a topikot, mert sorstársakat keresek. Kisfiam Ricsi 5 naposan súlyos agyállományba is betörő agyvérzést kapott (a jobb agyfélteke területére kiterjedően).
Ő most lesz 3 éves novemberben.Szerencsére szépen fejlődik.
Szóval ha valaki érintett és szeretné megosztani a tapasztalatait akkor találkozzunk itt.
puszi Csilla
 
 


Sziasztok!
Az én Marci fiamnak bal agykamra vérzése volt születéskor,az agyállomány kis területét érintve.Elvileg szépen fejlődik /8 hónapos/de az ülés-kúszás-mászás gondot okoz neki,mivel a jobb oldala feszes és nem tudja úgy használni ahogyan szeretné.Jó lenne beszélgetni olyan anyukákkal-apukákkal akik szintén "jártasak" a témában,hátha tudunk segíteni egymásnak vagy csak beszélni róla.
Bim_bam!Ricsi lassabban fejlődött mint a kortársai?Vagy normálisan?Mondanál erről valamit részletesebben?Most minden rendben?
 


Hoppácska!
Mi súlyosan agykárosodott fiunkat neveljük és ha van kérdésed szívesen segítek válaszolok bármilyen kérdésre.

Ha eddig nem mentetek volna fejlesztésre kérlek mielőbb tedd meg. Ha gondolod ebben is segítek.

Aztán lehet hogy csak okoskodom akkor bocsánat.

Bárkinek szívesen segítek ha szeretné.
Sziasztok
Zsuzsa
 
 

 
 

Hoppacska,

Javaslom, hogy keressetek fel a Peto Intezetet. Ok akkor is tudnak segiteni ha nem BP-en laktok. A korai foglalkoztatas rendkivul fontos, ne veszitsetek el ezeket az ertekes honapokat.

Judit
 
 


Szia Judit!!!!!!!!!

Itt most lenne egy mosolygós arcocska ha megtalálnám, de nem találom.
 
 


Sziasztok!

Én agykamratágulat ügyben érdeklődnék.Még meg sem született a picim de már 9mm-es az egyik oldalkamra.Orvosok szerint várni kell és figyelgetni.
Van valakinek hasonló tapasztalata?
 
 


Detti0!

Ez így van. Hová jársz terhesgondozásra, mert az nagyon fontos, hogy megfelelő helyen, megfelelő műszerrel, megfelelő szakember tegye mindezt. Ha gondolod én tudok ilyen helyet ajánlani - orvost is!n eeges@vipmail.hu
 


Sziasztok!

Rfjudit írt a Pető Intézetről. Én ott végeztem, ezelőtt 5 évvel. Ha bármilyen kérdésetek van, amiben segíthetek, nagyon szívesen.
Üdv: Melinda

Kép
Kép


Szijjja szőkemelinda!:) véletlenül rádbukkantam:) J. Gabi vagyok, tudod, a volt évfolyamtársad a Petőből! :D :D :D


Kedves Szülők!

Én egy 24 éves, frissen végzett konduktor vagyok, nagy örömmel vállalnám csemetéjük fejlesztését minden nap, a reggel, illetve a délutáni órákban.
A fősikola alatt tapasztalatot szereztem minden korosztályban a központi idegrendszeri sérült gyermekekkről. ( Ataxia, Athetosis, Hemiplegia, Diplegia, Monoparesis, Tetraplegia/paresis...)
Korábban is dolgoztam már két családnál, ahonnan földrajzi okokból kifolyólag maradtam el, lévén, hogy külföldiek.

Érdeklődni a fodorlinda@gmail.com-on, illetve a 20-320-8484-es telefonszámon tudnak.

Tisztelettel:
Fodor Linda

Fodor Linda
konduktor


Sziasztok!

En egy baratnöm neveben erdeklödnek: osztrak baratnöm 5 eves egypetejü iker (volt koraszülött) fiai közül az egyik cerebralis paresisben szenved a születes utani het ota. Mindket laba, ill. a kezei erintettek, jarni azert önalloan, cipöbe valo merevitövel tud. Ertelmileg teljesen ep. Normal oviba jar, ahol integralt csoport is van (a többiek hallasserültek az integralt csoportban) Ikertestvere testileg is, szellemileg is ep, max. a koraszülöttseg miatti kisfoku lemaradas fedezhetö fel rajta, de mindket gyereket az anyuka nagyon szepen oktatja. A kerdesem a jelenlevö konduktorokhoz (ha meg valaki ezt a topicot olvassa): Ha eddig nem kapott különösebb fejlesztest a kisfiu, lehet-e meg igy ötevesen rajta segiteni? Javulhat-e meg az allapota? Azt hallotta az anyuka, hogy a Petö modszerrel amugyis csak öteves kortol fejlesztenek, es csak bentlakasosan. Igaz ez?

Meg egy fogas kerdes: hogyan lehet a ket, egyebkent teljesen egyforma (egypetejü) kisfiu eletet JOL iranyitani, hogy a serült kisfiu se erezze magat "ertektelenebbnek" testverenel??? Ez a baratnömet egyre jobban aggasztja, mivel egyre jobban nyilvanvaloak az egyik kisfiu fizikai korlatai. Nem akarja ugy nevelni a kisfiat, hogy az tudatosuljon benne, hogy ö "beteg".

Bocs, hogy ilyen hosszu voltam, de ezek talan fontos infok. Hatha eljut ez szakertö fülekhez is....

üdv
Indianka

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó