Új privát üzeneted érkezett!

9,5 hós kisfiamnak a jövő héten ültetnek be tubust a fülébe. Van valaki akinek van - vagy volt - ezzel kapcs. tapasztalata? Segített? Szövődmény? Mellékhatás? Hogy viselte a gyerek (baba)? MInden érdekelne róla.

Előre is köszi: Kriszta


szia,
epp a minap olvastam itt egy hozzaszolast, talan valaki ful-orr-gegeszt keresett egy most indulo topicban es mintha ott irta volna az anyuka a tubust. De csak remlik...

-Afonya
 
 


Itt /már ha a grommet tenyleg tubust jelent, ahogy en laikuskent tudom/:
http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7485/126215.html?1099997555#POST388081
 
 

 
 

Kriszta!
Sajnos csak most olvastam, amit írtál. Ezek szerint már túl vagytok a műtéten, de azért írok, hátha más is hasznát látja egyszer.
A kisfiam első osztályos volt, amikor tubust (grommet) helyeztek be a fülébe. Akkor derült ki ugyanis egy pszichológus által kért audiológia-vizsgálaton, hogy nem hall 100%-osan a gyerek. (Balázs hiperaktív, bár szerencsére messze nem klasszikus eset, és az utóbbi 2 évben, talán a műtétnek köszönhetően is, jóval kevesebb vele a gond a suliban.) Mindezt az okozta nála, hogy évek óta allergiás rhinitise van, folyton be van dugulva az orra. A tubus egy év múlva magától kilökődött, az azóta történt vizsgálatok szerint renden van a füle. Szövődmény nem fordult elő, igaz, vigyáztunk is nagyon, nehogy víz érje a fülét (az úszást is abbahagyta erre az időre).
A kisfiadnak hol végezték a beavatkozást? Miért vált szükségessé? Hogy viselte? Mi Kistarcsára járunk (Pesterzsébetről!!!), nagyon meg vagyunk elégedve az ottani doktornővel.
Remélem, minden rendben zajlott!
Tünde

Tünde
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron
XBabázz lazán! - Teakiadó