Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

7 hónapos kislányunknál egy-két hete feltűnt, hogy néha amikor ránéz egy tárgyra vagy személyre elfordítja a fejét. Ilyenkor általában egyszer-egyszer elfordítja a fejét jobbra is, balra is, miközben ugyanazt a pontot nézi, majd magától vagy unszolásra "visszaáll" középre a feje. Eleinte csak "huncutság"-nak véltük a dolgot, azonban mikor elvittük a gyermekorvosunkhoz egy más betegség miatt, ő szemészeti és neurológiai kivizsgálást is javasolt. Már voltunk koponya ultrahangon, nem találtak semmit. Olyan szembetegséget sem talált a helyi szemész, amely indokolná ezt a dolgot ezért elküldött minket Budapestre a szemészeti klinikára. Ott még nem voltunk, hamarosan megyünk, viszont addig is szeretném megkérdezni, hogy valakinek volt-e hasonló tapasztalata?

Válaszotokat előre is köszönjük!
 
 


Szia Phaid!

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a topikot, mert az én kisfiam a mai napon kezdte ezt a fura dolgot csinálni, mi is viccnek véltük, bár kétségtelenül volt benne valami ijesztő is. Ma kétszer kezdett rá erre, mindíg evés közben, az asztalnál.
Nálatok kiderült már valami, mi lehet ez?

Éva
 
 


Hali!

Sajnos nem is igazán láttam még ilyet. Nem lehet, hogy csak próbálgatja, hogy innen-onnan nézve is olyan-e?
Nem hinném, hogy Saminak BÁRMI baja lenne! Olyan kis vasgyúró!!!
Lehet, hogy nem is fogja többet csinálni.
Kíváncsi vagyok, és drukkolok, hogy nekem legyen igazam. (mint általában! Kép )

Phaid!!
A te kislányod csinálja még? Mi van azóta?
Remélem már rég túl vagytok rajta.

Pusz.
Andi
 
 

 
 

Szia Andi!Kép

Drága vagy! Remélem, neked lesz igazad!Kép
Ma csak egyszer rázta a fejét, írtam a POKM-ban is. Nem tudom, érdekes, ahogy mentünk tegnap a Moszkva térnél, kinézek a kocsi ablakán, és ott áll a a zebránál egy tök nyugis család, kezükben egy pici gyerek, 7-8 hónapos kb., és ugyanúgy rázza a fejét, jó sokáig, ahogy Sami. Tudom, az ember mindíg azt látja meg, ami épp foglalkoztatja. Tényleg NAGYON remélem, hogy csak vicc, vagy rossz szokás ez a fejrázás.

Phaid?
 
 


Évi!

Azért kíváncsi lennék rá hogy csinálja, mert el sem tudom képzelni.
Vigyáztam egyszer egy kisfiúra, aki a babakocsiban forgatta a fejét, jobbra balra, (de csak ott) unalmában. Egyszer én is kipróbálatam a fodrásznál, és elég kellemes érzés, ahogy a szék háttámlája símogatja a tarkómat.
Összefuthatnánk egy séta keretében !
Pusz.
Andi
 
 


Andi!

Most úgy tűnik, akkor csinálja, amikor nem tetszik neki egy helyzet, pl. ki akar menni már az etetőszékből, vagy nem akarja bevenni a gyógyszert, stb. Szóbval mintha a nem-et mutató fejrázás lenne, csak sokszorosítva. (Idáig nem tudott még nem-et inteni a fejével!) Láttam ilyet kisgyerekeknél, pl. mikor Sami ölelgetett egy kislányt Kép, az nem akarta, és rázta a fejét, sokszor, szenvedélyesen, hogy -ne-ne-ne-ne!
Azután csinálja még szerintem viccből, mert mindíg nevet huncutul utána.

Szerintem is lehet az oka az unalom is. (fodrászKép)

Nagyon jó lenne végre összefutni, egyetlen akadály van, Sami iszonyú náthás, védőnő, doki mindenki azt mondta, ebben az időben ne vigyem ki. Ti hogy bírjátok ebben a vírus tenyészetben a mászkálást??
É
 
 


Hali!

Fú, azóta írtunk mailt is egymásnak. Mi azért kijárunk, mert muszáj a Kittit elvinni elhozni az oviból de kb. ennyi, meg a vásárlás. Azért napi 20-30 perc "friss" levegő szerintem akkor is jót tesz, ha náthás.
Amikor kórházban dolgoztam, (Heim Pál) a tüdőgyulás és kruppos gyerekekre mindig kinyitottuk az ablakot, télen is, persze előtte úgy beöltöztettük őket, hogy alig féretk a kiságyba! Kép
Pusz.
Andi
 
 


Sziasztok!
Én is hasonló fejmozgatást vettem észre néhány napja kisfiamon, aki majdnem 7 hónapos.
Érdeklődnék, hogy nektek mi történt azóta? Elmúlt, vagy kezelni kellett?
Nagyon várom válaszotok!
Köszönettel:

Szilvi
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó