Új privát üzeneted érkezett!

Az előbb jó hosszan leírtam miért indítottam a témát, de elszállt úgyhogy megtartom most már magamnak. Kérdésem lenne. A neurológusunk megvonná az emelt csp-t hivatkozik a gyermek jó állapotára. Az ok hogy szépen fejlődik de sajna nem teljesen egészséges.Szóval szerintetek hagyjam vagy fellebbezzek?
HA valaki jelentkezik válasz ügyben akkor jobban kifejtem a sztorit.
előre is köszi
csilla
 
 


Csilla!
Hol van ez a neurológus? Milyen a babád állapota? Persze h. lebbezz fel! Mi is sérült fiunkat neveljük. Szólj ha van még valami kérdésed!
Zsuzsa
 
 


Lilka ne haragudj gogy sokáig nem jöttem !
SZóval Ricsnrk a bal agyfléetkéje teljesen elhalt az egyvérzés miatt és ez ugye az ellentétes oldalon spasztikus izomzat alakul, -hat ki. Neki a ball lábfeje és a ball alkarja é a kézfeje gátolt a mozgásban ( ez látható is ).Az orvos szerint ez nem nevezhető súlyos állapotnak ezért meg akarja vonni a közgyógyot.Tavaly a két oldal közötti sejthető 1,5mm -es eltérésre hivatkozva kaptuk meg az ellátást. Az hogy a gyerek nem vagy csak nehezen tudja a bal kezét használni az szerinte nem súlyos probléma. Kíváncsi lennék hogy ha neki nem működne a bal keze menniyre ítélné súlyosnak a helyzetét.
Na röviden ebnyi egy kis indulattal fűszerezveKép
puszi Csilla
Ja mi pécsen lakunk.
 
 

 
 

Szia Csilla!
Ezek szerint itt is összefutunk. Mi is emelt családi pótlékot kapunk a fiúk után, pedig ök teljesen egészségesek, de van egy rendelet, hogy az 1500 gr alatti koraszülötteknek 3 éves korukig ez jár. Hát akkor nektek, akinek még problémája is van, hogy a csudába ne járna??? Nem tudnál esetleg másik neurológushoz menni?
A közgyógyellátásnak nem jártam utána, azt már túlzásnak éreztem volna...
Sok sikert!
Mimóza az ikres topicból
 
 


Szia Csilla!
Ezek szerint itt is összefutunk. Mi is emelt családi pótlékot kapunk a fiúk után, pedig ök teljesen egészségesek, de van egy rendelet, hogy az 1500 gr alatti koraszülötteknek 3 éves korukig ez jár. Hát akkor nektek, akinek még problémája is van, hogy a csudába ne járna??? Nem tudnál esetleg másik neurológushoz menni?
A közgyógyellátásnak nem jártam utána, azt már túlzásnak éreztem volna...
Sok sikert!
Mimóza az ikres topicból
 
 


Mimóza!
Ricsi születési súlya 2000gr, a Barbusé 1920gr volt így ezért nekünk nem járna.Kedden mentünk volna egy másik Neurológushoz de ő lemondta, így nincs másik szakvélemény a kezemben.Egyébként folyamatosan jártunk hozzá is csak nekem nem jutott eszembe reklamálni amikor először megvonták, mert elhittem hogy nem jár.DE azt nem hiszem el hogy évről évre ekkorát változik az állapota amit ugye én látok a legjobban.Egyébként a neurológus dokinő nagyon kedves és örül annak hogy Ricsike szépen fejlődik. Találkoztam egy -két olyan anyukával akinek a gyereke sokkal jobb állapotban van mint a Ricsi és gyesen van a 4,5 éves gyerekkel mert meghosszabbítoták neki a sérülésre hivatkozva. Ezt nem értem.
 
 


Én sem! Kép Úgy látszik nagyon orvosfüggö a dolog. A lényeg azért mégis az, hogy Ricsi fejlödik, még ha nem is teljesen egészséges.
M.
 
 


Alanyi jogú közgyógyellátás

Joghely: 1993. évi III. törvény a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról 49. §, 50. §
Az ellátás típusa: Természetbeli
Az ellátás jövedelmi helyzettől független.
Leírás: A közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkező személy térítésmentesen jogosult a társadalombiztosítás által támogatott - egyes gyógyszerekre, - gyógyászati segédeszközökre, - protetikai és fogszabályozó eszközökre, valamint ezek javítására, - járóbeteg-szakellátás keretében gyógyfürdőben nyújtott fizioterápiás kezelésre.
Az ellátásra jogosultak: Tartósan beteg gyermek, Súlyosan fogyatékos gyermek, Tartósan beteg személy, Súlyosan fogyatékos személy, Egyéb, jogszabály által meghatározott pénzellátásban részesülő személy, Megváltozott munkaképességű személy
A jogosultság feltétele: Alanyi jogon közgyógyellátásra jogosult a) a bentlakásos gyermek- és ifjúságvédelmi intézményben lakó, az átmeneti gondozott, az átmeneti és tartós nevelésbe vett kiskorú, b) a 67%-os munkaképességcsökkenése miatt rendszeres szociális segélyben részesülő, c) a pénzellátásban részesülő hadigondozott és a nemzeti gondozott, d) a sorkatonai családi segélyben részesülő, e) a központi szocilis segélyben részesülő, f) a rokkantsági járadékos, g) az, aki I., II. csoportú rokkantsága alapján részesül nyugellátásban, baleseti nyugellátásban, h) az, aki vagy aki után szülője vagy eltartója magasabb összegű családi pótlékban részesül.
Az igény benyújtásának helye(i): Települési önkormányzat szociális ügyekkel foglalkozó osztálya
Az igény benyújtásának formája: A közgyógyellátási igazolványt a területileg illetékes önkormányzat szociális ügyekkel foglalkozó osztályán vagy irodáján állítják ki. Az igazolvány a jogosultság alapfeltételeinél felsorolt esetekben jár, csak a jogosultság tényét igazoló dokumentumokat kell benyújtani.Fontos! Az orvosi felülvizsgálat után a jogosultnak vagy törvényes képviselőjének a jogosultságot meg kell hosszabbíttatni az önkormányzatnál.
Megjegyzés: Aki fogyatékossági támogatásra szerez jogosultságot, annak az emelt összegű családi pótlékra való jogosultság jogcímén tovább nem jár a közgyógyellátási igazolvány. Ilyenkor fel kell keresni az önkormányzatot, ahol vizsgálni fogják milyen más jogcímen adható ki a közgyógyellátási igazolvány.
 
 


Alexa vagyok, segítségre lenne szükségem. A nagyobbik fiam figyelemzavaros hiperaktív, a neurológusunk szerint jogszabályilag nem tartozunk bele a tartós beteg kategóriába. A BNO: F 90.1 Ez azért érdekes mert más család, ahol szintén ilyen problémával küzdenek, kapja az emelt összegű csp-t. Egyedül nevelem a gyerekeket, albérletben.Van valami ötletetek, hogy hova forduljak?A MÁK nem túl segítőkész.Köszi!
 
 


Szia Alexa!Sajnos mi is kapjuk azemelt csp-ét,de autómatikusan írta az adjunktusnő, a fiamnak a szemével van gond.Szerintem telefonálj be ahonnan kapod a csp.-ot, meg a polgármesteri hivatalba hátha tudnak segíteni.A gyerekorvosodat kérdezted már, hátha tud segíteni?Esetleg mond el azt is,hogy más család ugyanilyen betegséggel kapja az emelt csp.-ot.Különben az önkormányzattól is igényelhetsz rendszeres gyermekvédelmi támogatást, ha az egy főre jutó havi nettó átlagjövedelem nem haladja meg a 24700ft-ot.Ez havi 5430ft.Remélem tudtam segíteni.
Sia Erika

HTML kód:
babafalva.hu vonalzó
Erika,Gabi
 
 


Kedves Mimóza!
Csak 3 éves korig jár az emelt családi pótlék? Az én kislányom 1100g-mal született. 2 hónap múlva lesz 2 éves. Jó lenne tudni, hogyan tervezhetem a jövőt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ktc 2009.11.22 21:55-kor.
ktc
 
 


Sziasztok, segítséget szeretnék kérni, hogy az emelt családi pótlékot hogy kell megigényelni. Kisbabám 2 perces légzéskimaradással született 6 hetes kora óta hordjuk neurologushoz illetve járunk gyógytornászhoz tónuseloszlási zavar miatt. BNO:2490, 9410. Most 8 hónapos, és állítólag kb 18 hónapos koráig kell járnunk hetente tornázni. ezért gondoltuk hátha jogosultak lennénk mi is az emelt csp-re csak nem tudjuk merre induljunk.
Köszi a válaszokat
 
 


Kérdezd meg a folyósító szervet, mármint, ahonnan most a sima csp-t kapod. Elvileg, persze a védőnőnek, gyerekorvosnak is kéne tudnia, de nem vennék rá mérget.
 
 


Szia gygabi!

Mi a kórházban kaptunk róla papírt, automatikusan. Ott is kell majd hosszabbítatnunk, a papírra rá van írva, mikor (nálunk a kislányom 3 éves korában kell felülvizsgálni a jogosultságot). Szerintem érdemes megkérdezned a kórházban (is). Mi azért kapunk emelt családi pótlékot, mert másfél kg alatti súllyal született a kislányom, s ezzel a "Tartósan beteg ill. súlyosan fogyatékos" kategóriába tartozik.

Majd írd meg, mit sikerült intéznetek!

Üdv. Ktc
ktc
 
 


Szia Ktc,
Köszi a választ, ezek szerint már a szülészeten kellett volna kapnom erről vmi papírt. De gondolom a mi esetünk más mert ugye 6 hetes korábban vizsgálták meg először hogy a légzéskimaradásnak maradt e vmi következménye. Sajnos igen. Ha jól tudom a kis súllyal született babáknak meg alanyi jogon jár az emelt csp.
Megpróbálok beszélni a neurologusunkkal de félek, hogy mivel magától eddig nem ajánlotta fel valósíznű nem szívesen fog adni nekem ilyen igazolást.
Jelentkezem ha sikerült vmit intézni.
Üdv: GYHG
 
 


Gabi,
a neurologustol kerj igazolast, akihez rendszeresen jartok. Felteve, ha nem maszek doki, hanem rendes szakrendeles.
Aztan a tole kapott papirt kell bevinni az onkormanyzathoz, ott azalapjan kiallitjak a kozgyogy-igazolvanyt. Az emelt csaladi potlekot pedig vagy a munkahelyeden kell kerni /ha kifizetohely/, ha pedig nem az, akkor a TB-nel kell intezned.
Nem tudom, a mostani valtozasok mennyiben modositottak az ugyintezest, de eddig igy volt...

Nekunk sem ajanlotta fel a neurologus magatol, a gyerekorvos szerint meg egyenest kizart volt, hogy erre adjanak, de amikor a neurologusnal rakerdeztem -harcra keszen, ismerve jogaim:)- siman megadta. Szoval probald meg!
-Afonya
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó