Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok kedves anyukák!

Kisfiam két és fél éves, és féléves korától menetrendszerűen évente kétszer 2-3 hónapig vírusos aszmatikus hörghurutja van. náthával kezdődik. és pár nap után erős köhögéssé fokozódik. 6 hónapos korától baby halert használunk, pulmicort 2x2 szipp (mostanában Flixotide 125 mg-os), és erősebb köhögés esetén Ventolin 3x2 szipp. Ezen kívül többször kapott már Rectodelt kúpot is, igaz, szerencsére idén még nem kellett. szerencsére be még nem fulladt, de igen ijesztő, ahogy ilyenkor veszi a levegőt, erősen hörög. idén szeptember óta szinte folyamatosan köhög, de szerencsére a közérzetén nem látszik. szinte soha nem lázas, mégis már három antibiotikum kúrát csináltunk végig az ősszel. a gyerekorvos most is hallotta, hogy sipolt a tüdeje, de külső jelei nem voltak. szeptember óta folyamatosan szipozza a Pulmicortot, a doki szerint rosszabb lenne a helyzet, ha nem kapná. A gyerekorvos javasolt egy kivizsgálást a Svábhegyi klinikán, mert szerinte ez már nem természetes. (szerintem meg végképp nem az!) Állítólag allergia vizsgálatok lesznek, tüdő röngten meg ilyesmi. Örömmel venném, ha valaki, aki már volt ott ilyen kivizsgáláson elmondaná, hogy zajlik a vizsgálat, meddig kell maradni, milyenek a körülmények?
előre is köszönöm: tbeki
 
 


Hello! Lehet, hogy a dátum szerint már nem aktuális Tbekinek, de azért hátha valaki erre téved info-ként:
Szeptember elején ugyanezekkel az ijesztő és súlyos tünetekkel kértem beutalót a Svábhegyre a gyermekorvosunktól. Kisfiam 3 éves múlt, és minden évben a parlagfűszezonban allergiás nátha és szemgyulladás, köhögés jelentkezett- sípoló légzés csak most először. Persze, hogy ilyenkor egyből antibiotikumot akarnak felírni az orvosok, de ha nem lázas és a váladékai elfogadhatóak, miért nyomatnám egyből az antibiotikumot (szteroidról már nem is szólva...)? Szóval ki kellett vizsgálni, ez 3 napos kórházi felvételt jelentett. Volt külön "anyás" szoba és szülő számára is ellátás, ezért külön kellett fizetni (3.000 Ft/nap). Naponta többszöri kezelést (inhalálás)kapott. Egyszer tüdőröntgen, ahol nagyon rendesek és minden vizsgálatnál végig ott lehetsz a gyerekkel, sőt, neked kell a vizsgálatban vagy kezelésben segíteni. Ez vonatkozik a vérvételre, allergia vizsgálatra is. A körülmények a szokásos magyar kórházi körülmények: a kórház nem messze van a fogaskerekű megállójától, szép, parkos környezetben, jó hangulatú épületegyüttes. Több játszótér is van a kórház területén. Nem luxusszálló, de ki lehet bírni azt a pár napot. Ha a gyerek jól van, ki is lehet menni sétálni, kirándulni a kezelések közötti időben. A kaja is tipikusan kórházi, és bár a nővérek rendesek, azért néha "lenyúlják" a túró rudit vagy az almát uzsonnára. Az orvosok közül mindegyiket jó szívvel ajánlom, nagyon jók.
Szerencsére a gyerkőc állapota azóta javult, így a felírt Flixotide-ot ki sem váltottam, csak Ventolint kapott és sós párát inhaláltattam még egy ideig vele (Beroduállal) itthon is, amíg a sípolás teljesen abbamaradt. Ezután homeopata gyermekorvostól kapott szert, most csak Zyrtec csappeket és vitamint kap, mást már nem. Alkalmanként gyógyfüves teát is készítek neki, mert még taknyos és néha köhint, de sokkal enyhébbek a tünetek.
A szemlőhegyi barlangterápiára mindenképpen el fogom vinni, de érdekes módon szept.12-ig nem működött a barlangterápia (miközben tombol a parlagfű pollenje)... Szerintem érdemes kipróbálni egy homeopata orvost, mert a szteroidoknak bizonyos mellékhatásaik vannak.
 
 


A gyermekem sokszor szenved hörghurutban, ezért alaposabban utánanéztem mitől is lehet. A következő oldalon találtam hasznos információkat: http://www.gyermekbetegsegek.hu/leguti.aspx
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó