Új privát üzeneted érkezett!

3 éves kisfiamat június 16-ra jegyezték elõ orrmandula mûtétre a Heim Pál Gyermekkórházba. Kérem, hogy akinek ezzel kapcsolatos tapasztalata, tanácsa van írjon.

Köszi! ZSumi
 
 


Az én lányomnak most ősszel vennék ki az orrmanduláját a Heim Pálban. Nem vagyok 100% biztos hogy meg kell csinálni. Vagy a legjobb a megelőzés?
zsumi Nálatok megtörtént a műtét? Tapasztalatok? Ki csinálta?
 
 


Helló!

A fül-orr-gégész nekünk is kilátásba helyezte, hogy majd egyszer valamikor lehet, sor kerül egy ilyen beavatkozásra. Elöbb csak kóros esetben. Még annyit mondott, hogy az orrmandula általában mindig kicsit nagyobb és a gyerkőcök 4-5 éves korukra hozzánőnek. Előtt csak nagyon indokolt esetben.
Hát szerintem jobb megvárni az 5-6 éves kort.

sasha

Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

Az én kisfiamnak (4) tavasszal vették ki az orrmanduláját. Szerencsére nem viselte meg másnap már úgy kellett visszafogni, hogy ne rohangáljon stb. Műtét után még egy hétig otthon kellett maradnia és utána (kontrollon voltunk) mehetett oviba. Mi elmondtuk neki hogy mi fog történni és tényleg nem sírt sem előtte a vérvételnél, sem a műtétnél, sem amikor bevitték a műtétre,úgyhogy hősiesen viselte. Műtét után amikor az altatásból magához tér akkor van egy fél óra amikor egy kicsit még nincs teljesen magánál..
Amikor elkezdett oviba járni (egy éve) akkor télen sokszor volt, hogy köhögött és folyt az orra, de a torka nem volt piros. Mivel a köhögés visszatért mindig a dokinőnk elküldött orr-fül-gégészhesz, kiderült, hogy arcüreggyulladása van, jártunk leszivatni az orrát (ez szörnyű, na itt üvöltött a gyerek). Volt hallásvizsgálat is ahol kiderült, hogy a dobüregbe nem jut elég levegő, és ez az orrmandula miatt van, és ezért volt az is, hogy a gyerek nem hallott teljesen jól.
Mi a kistarcsai kórházban voltunk, vagyis a férjem feküdt be a gyerekkel, mert én a picivel voltam itthon aki akkor volt három hónapos és még szopizott. Másnap reggel haza is jöhettek. Egy dolog nagyon rossz, én nem láttam, de a férjemet kicsit megviselte, hogy amikor műtét után az altatásból magához tért a gyerkőc volt egy fél óra amikor tiszta kómás, és az egyik pillanatról a másikra elkezdett ordítani majd abbahagyja utána megint ordítás (bár szegénykémnek ekkor anyahiánya is volt), de mikor kitisztul akkor már semmi gond.
Nekünk a doki aki műtötte azt mondta, hogy a három gyereke közül már egynek sincs meg az orrmandulája. Én úgy tudom, hogy a másik mandulaműtétet nem szabad elsietni.
Ja egyébként visszanőhet Kép
Egyébként a szöke világos bőrü kék szeműek hajlamosabbak rá, vagyis náluk gyakoribb a nagyobb orrmandula.

FKata
Katalin
 


Sziasztok!
Az én lányomnak májusban vették ki az orrmanduláját a Budai-ban. Kali akkor alig múlt 3 éves, de muszály volt, mert egész télen betegeskedett, a műtét óta viszont semmi betegség nem volt. Kép Hasonlóan éltük át a műtétet, mint Katáék, azzal a különbséggel, hogy nekünk a főorvos (egyébként ő végezte a műtétet)nem tanácsolta, hogy bent legyünk vele a kórházban, mert akkor könnynebben felizgatná magát. Az elválás nehéz volt, mert reggel 9-re kellett menni a felvételre, de csak délután 1-re kerültünk a kórterembe, és Kali már nagyon fáradt volt (alvásidő). Utólag mondta a főorvos, hogy nagyon jól visete a műtétet, nyugodtabb volt, mint a nagyobbak. Én úgy tudom, hogy az ébredés után teljesen normális dolog, hogy "üvölt" a gyerek, hisz akkor fáj még a seb, hiába kapnak utánna is fájdalomcsillapítót, és ilyenkor még egy-két órán keresztül szinte nem is tudnak magukról a gyerekek. Nálunk egy kis hányás, és bevérzés is lett ebben a rövid időszakban ("kóma"). Miután magához tért rendesen, már nagyon jól érezte magát, sőőőőt, a mellette fekvő sírós 7 éves kislányt az én 3 évesem vígasztalta és szórakoztatta. Hihetetlen, de igaz Kép Ja, és nem is akart hazajönni Kép
Ez rutinműtét! Egy délelőtt 9 műtétet végeztek, és 3 naponta újabb "turnus" jött.

Az altatóorvos így mesélte el Kalinak, hogy mi fog történni (nagyjából) a műtét napján: Reggel amikor felébredsz, kapsz egy kiskanálban málnaszörpit (ebben van a nyugtató), majd utána a doktorbácsinál lesz egy varázslufi, amit meg kell próbálni felfújni. És aki ezt a varázslufit ügyesen felfújja, az nagyon jól fog aludni. Amikor alszol, kiveszi a doktorbácsi a manduládat, és mire felébredsz már meg is gyógyulsz.
Nekem nagyon teteszett ez a "mese". Kali azonnal kedvet kapott a szörpihez, meg a lufihoz Kép

Féltünk, hogy lelileg meg fogja viselni, de szerencsére nem. Igaz, azóta heti rendszerességgel játszunk doktorbácsisat, meg kórházban van egy-két plüssfigura.

Azért volt nálunk muszály ilyen kicsinek a műtét, mert legyengítette az immunrendszerét. Kép

titati
 
 


Még valami: A műtét után egy hétig kíméletes életmódot kell élniük, és pépes ételeket enni. Na ez a legnehezebb. Hogy lehet egy izgő-mozgó sajtkukacot lelassítani? Sehogy Kép És a kenyér héjja, meg a háztartási keksz se pépes étel Kép
 
 


Lányok, nekünk múlt év decemberében volt műtétünk, nem is csak orrmandula, hanem garatmandula is, és a fiam még nem volt 3 éves! Ez nagyon korai, de igen sokszor tüszős mandulagyulladása volt, rengeteg antibiotikumot kapott előtte. Durva volt, nagyon megviselte, utólag lelkifudalás gyötört miatta, hogy belementem, de végül is azóta tényleg nem volt igazán beteg, azelőtt meg minden kis náthából 40 fokos láz lett (komolyan). Orrmandulaműtétet viszont nagyon sokat csinálnak már ilyen kicsiknek is, a mi orvosunk szerint 2 éves kortól érdemes kikapni, ha sok gond van vele, 6 éves kortól meg már semmi funkciója nincs a szervezetben, utóbb épp az okoz bajt, ha megmarad nagynak és nem csökevényesedik el. A garatmandula más ügy, az már komolyabb, ez az, amit 4-5 éves kortól szoktak kivenni, súlyos esetekben előbb is. Titati, mi is a Budaiban voltunk, de az egyik fiatalabb dokinál. Nagyon rendesek voltak velünk is, az altatóorvos elmondta ugyanezt a mesét. De a fiamat abszolút nem érdekelte, iszonyúan hisztizett. Amikor bevette a málnaszörpit (beleöntöttük inkább), elkezdett üvölteni, és amíg el nem aludt, úgy kellett lefogni. Iszonyú volt. Azóta is orvos- és fehérköpenyfóbiája van.
Hát így. Klára
 
 


Sziasztok!

Tavaly egész télen betegek voltak a lányok.Korinak már 1/2 évesen is ki akarták venni az orrmanduláját,de nem engedtem.Júniusban már majdnem másfél volt,Mindy meg majdnem 4 amikor bementünk a budaiba a műtétre.Egyszerre a kettővel.Szerencsére apukájuk is velünk volt.Először kaptak egy kúpot,majd valami szörpnek álcázott nyugtató-altatót.10 perc után mind a kettő félrebeszélt.A kicsi közölte a műtősfiúval,hogy szia"apa".A nagyobbik meg azt mondta:nézd apa két feje van a néninek.Jót mulattunk,annyira édesek voltak.Ébredés után Kori ki akarta tépni a branült a kézfejéből,pedig le volt ragasztva.Ordított,dobálta magát.Azt mondták ne vegyem ki a kiságyból,majd ha elmúlik az altató hatása.Én azért is kivettem magamhoz öleltem és próbáltam megvígasztalni.Nem sok sikerrel.Szerencsére Mindyt alva hozták ki.Mire a Korina megnyugodott ő is felébredt.Este már mindketten megették a tejbegrízt,másnapra egész jól voltak.Műtét előtt nem szabad inni órákkal.Reggel 6-kor ihattak aztán már csak műtét után két órával.Nem volt egyszerű megértetni a picivel,hogy nem ihat.Folyamatosan kiabált:inni,inni...Végre du 3 kor kaphattak teát.Ugyanis rengeteg gyereket operáltak és 1/2 1-kor kerültünk sorra.Azóta ők se voltak betegek.Most ugyan náthásak voltak,de magától elmúlt,nem fertőződött felül.Ilyenre még nem volt példa.Rengeteg antibiotikumot kaptak már,ezért örülök,hogy most nem kellett.Lehet,hogy az orrmandula miatt volt a sok betegség?Bízom benne,hogy igen és most már nem lesznek annyit betegek.
 
 


Klára, Linato!
Ti bent voltatok a gyerekeitekkel a kórházban. Mi volt a tapasztalatotok, azok a gyerekek, akiknek nem volt bent az anyukájuk, rosszabbul viselték a megpróbáltatásokat, vagy sem? Elég aggasztó a kép, amit alkottam a leírásaitok alapján. Valóban ennyire szenvednek utána a picik? Nekünk előtte a főorvos mondta, hogy ha az anyuka bent van, akkor a gyerek jobban felhergeli magát, ha nincs bent, akkor könnyebben megnyugtatható. Vagy ez a "szöveg" csak az anyuka megnyugtatására szolgált, hogy ne lássa a gyerekét szenvedni? Csak mert ugye én nem voltam bent, és nekem nem mondták, hogy ennyire drasztikus lett volna az ébredés műtét után. Kép vagy csak elhallgatták volna???

titati
 
 


Sok anyukát láttam a széken aludni a gyereke mellett.Volt aki megvárta amig elalszik a gyerek és utána hazament és volt aki nem maradt ott.Szerintem egy pici illetve kicsi lánynak vagy fiúnak épp elég a műtét okozta trauma.Jobb ha ott van vele anya vagy apa.Biztonságot nyújt.Hol érnek rá azzal foglalkozni a nővérkék akik ketten vannak,hogy a húsz gyerekből sír egy-kettő.Folyamatosan hozzák ki a műtőből a csemetéket,mindig azzal foglalkoznak aki utoljára jött ki.Amikor mi ott voltunk egy 9 éves fiúnak nem állt el a vérzés.Az anyukája vele is ott volt még éjjel is.Először csak valamit a kötözőbe csináltak a fiúval,de aztán újra a műtőbe vitték,mert el kellett égetni egy hajszáleret.
Mi azért egyszerre vetettük ki a lányoknak,mert mindkettőnek muszály volt és így egyik sem élte át,hogy anya elmegy.Előtte a pici még soha nem volt nélkülem egy percet sem.Őt jobban megviselte a műtét,mert nem értette mi történt vele,miért fáj és mi van a kezében,miért nem lehet kivenni,stb.Kép
 
 


Titati!

Sokkal jobb, ha bent van a szülő, nem érzi annyira cserbenhagyottnak magát a gyerek. A doki valszeg azért küldött el, mert ő a lelki részére magasról tojik, viszont a kórházi személyzetnek sokkal egyszerűbb, ha nincs bent a hozzátartozó a kérdéseivel, kéréseivel. Úgyhogy az a tippem, hogy ez csak lepattintós szöveg volt.
 
 


Titati, amikor mi voltunk a kórházban, a mama nélküliek mind nagyon nyugodtak és fegyelmezettek voltak, egy hangot nem lehetett hallani a kórtermükből, ellenben az én kisfiam, akivel ott voltam, vigasztalhatatlanul üvöltött, őrjöngve tépkedte a kezéből a branült, teljesen kikészült. Ez a főórvos véleményét támasztja alá. Mindehhez én 7 hónapos terhes voltam. Éjjel abszolút nem tudtunk aludni, rémes rossz kajákat adtak (tejbegríz helyett undorító valamiket, amit egészségesen sem evett volna meg), szóval nem a legjobb élmény. Mégis azt mondom, semmi pénzért nem mondtam volna le arról, hogy vele legyek ezekben a nehéz időkben. Klára
 
 


Sziasztok!
Daninak már másfél éves korától ajánlotta a - régi nevén - körzeti orvosa az orrmandula eltávolíttatását. Egyre fenyegetőbb és lekezelőbb hangon nyomatékosította, hogy amíg ez a műtét meg nem történik, ne csodálkozzon az anyuka, ha beteg a gyerek! De én nem éreztem annyira vészesnek a helyzetet, és úgy voltam vele, inkább kivárunk még. Ötéves koráig ment a huzavona, egyre ritkábban lett beteg, ahogy kinőtt a bölcsiskorból, de erősen horkolt, és a doktornénink továbbra is zalkatott. Közben persze látta gégész több is, de ők is inkább úgy hümmögtek, hogy hát igen, talán jó lenne kivenni...valahogy nem voltak elég meggyőzőek. Hallásvizsgálaton is voltunk, mindent rendben találtak. Mígnem végül elvittem egy ismerőshöz-távoli rokonhoz, szintén gégész, aki azt javasolta, hogy ha nem okoz a gyereknek más panaszt, mint hogy horkol, akkor hagyjuk a műtétet, mert nem ér az egész annyit. Így is tettünk, és Daninak a mai napig semmi baj az orrmandulájával, és nem beteg többször, mint mások!
Kíváncsi
 


off topic

Titati, Klára!

Mi is most voltunk a Budaiba, de mi az ortopédián. Az én fiamat (6 éves) is a szörpös doktornő (Marcsi) altatta. Nekem pl. egyáltalán nem tetszett a szirupos szövege. Sokkal jobban felzaklatta vele a fiamat mintha nem mondot volna semmit. Aztán meg nem is úgy volt ahogy előre beharangozta. Kép
Fiam azon akadt meg, hogy miért gázzal altatják, azzal nem szabad, mert azt meg kell gyújtani és meleg, azon főzni kell. Kép
Sokkal szimpatikusabb volt az első műtétjén a másik alatatós (Zach) aki nem mesélt ilyeneket, hanem nagyfiúként kezelte.

bigacsiga Kata

on topic

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Bigacsiga Kata!
Szerintem gyereke válogatja, hogy a "szirupos szöveg" bejön neki, vagy sem. Nálunk nagy segítség volt. Mi otthon előre elmondtuk a lányomnak, hogy miért megyünk a kórházba. Ez a mese csak külön megszínesítette neki a bentlétet. Minden gyerek másképp reagálja le.
Az altatóorvos kérdezte, hogy mit tud a lányom a műtétről. Elmondtam neki pontosan, hogy mit mondtunk Kalinak, és csodálkozott, hogy ennyire tudja 3,5 éves létére. Szerintem ez így helyes. A szülő mondja el a valóságot, és az orvos a "mesevilágot".

Linato és Rjuli!
Kali sajnos korábban is volt már kórházban (lázgörcs miatt). Ott is azt mondták, hogy jobb, ha nincs bent a szülő, mert csak tehetetlenek lennénk. És mindkét kórházi benttartózkodás alkalmával vidámabb, és kezelhetőbb volt a társainál. Igaz, ezt a következtetést érkezésnél alkotott képből vonom le. A lányom teljesen vidáman, magabiztsoan viselkedett, maikor megpillantottuk. És figyeltük egy darabig. A "szülős gyerekek" meg csak úgy elvoltak. És azt a kitörő örömöt, amikor meglátott minket... Kép A többiek meg csak természetesnek vették, hogy ott az anyukájuk. És azért, ha annyira cserbenhagyottnak érezte volna magát, akkor miért akart bent maradni? Miért akart a doktorbácsitól elköszönni? Miért szaladt vissza nővérnek puszit adni?
Igaz mindkét kórházi részlegen megjegyezték, hogy rég találkoztak ilyen "beteggel", aki ennyire tudta volna, hogy mi miért történik.

Klára!
Köszönöm a tapasztalataidat, és öszinte megnyugtató soraidat.

titati
 
 


Sziasztok!

Én is amellett vagyok, hogy inkább maradjon a szülő bent a gyerekkel ha van rá lehetőség.
Mi is elmondtunk mindent mi miért lesz és mi történik nemis volt semmi gond, de mégis jobb volt, hogy ott volt mellette az apja. Már csak olyan apróság miatt is pl. ha wc-ni kell akkor tud egyből kinek szólni, nem kell a nővérre várni meg ilyen apróságok. Én csak abból indulok ki, hogy amikor én voltam kótházban mennyire hiányoztak az otthoniak és mennyire örültem amikor jött a férjem látogatóba.

Titati
Persze, hogy örült a gyerek amikor mentetek, az lett volna a furcsa ha nem ez a reakciója, szerintem bármennyire is jól viselte azért csak hiányoztatok neki.
De te ismered a gyerekedet és gondolom ha nagyon ragaszkodó anyás lenne akkor azért meggondoltad volna, hogy egyedül hagyd bent. Egyébként nekem a torok mandulámat vették ki kiskoromban és én is egyedül voltam bent és bár hiányzott anyukám azért kibírtam azt a napot.

FKata
Katalin
 


Nem Julival akarok vitatkozni, de amit írtál, hogy "a kórházi személyzetnek sokkal egyszerűbb, ha nincs bent a hozzátartozó a kérdéseivel, kéréseivel", az a mi esetünkben fordítva volt, a mamás szobánkba jóformán be sem dugták az orrukat a nővérkék, minden ápolási feladatot én láttam el a kisfiam körül (ezt természetesnek találtam egyébként), ami nekik inkább nagy könnyebbség volt, Mondjuk én nem vagyok az a típus, aki mindenért rohangál a személyzethez, lehet, hogy van olyan szülő, akivel ebből a szempontból rosszabbul járnak. Viszont éppen a Budaiban általában pont rá szokták beszélni a mamásszobára a betegeket, sőt, várakozólista van, mert mindenki abba akar menni. A főorvos részéről ez lehetett benne a lebeszélésben, hogy ne kelljen annyit várni Titatiéknak. Egyébként van olyan kisgyerek, akinek nem gond, sőt, inkább vagányság a szülők nélkül kórházban lenni, pl. a saját vakbélműtétemre így emlékszem vissza. Titati, nehogy így utólag mardosd magad ezen, biztos úgy volt a legjobb, ahogy volt. Klára
 
 


Klára!
Köszi a megnyugtatást. Nagyon jól esik. Azért a többieket olvasva egy kis lelkiismeretfurdalásom van, pedig tudom, hogy a lányom a körülményekhez képest jól elvolt, és büszkén mesélt a kórházban történtekről.
Sebaj, ezen már túl vagyunk, és tudom, hogy nem viselte meg. Míg más szülő leírja, hogy bent volt a gyerekével, mégis a műtét óta írtózik az orvosi köpenytől. Ezek szerint olyan nagy bajt nem követtem el.
Klára! Még egyszer köszi.
titati
 
 


Sziasztok,

Kérdésem a követekző:október vége felé lesz aktualitása, hogy a lányom orrmanduláját kivegyék a Madarász u-i khban.A doki akihez "tartozunk" DrVotisky Péter osztályvezető.
Örülnék ha valaki akinek volt már itt és vele tapasztalata megosztaná velem, mert nekem azért fenntartásaim vannak, a műtétekkel kapcsolatban.A lányom most múlt 2 éves szeptemberben és hát hogyis mondjam finoman...ő még nem tudja, de nekem már tele a gatyám.
Én eleve utálok kórházba járni, bár kiskoromban igen sok időt töltöttem a Madarász-ban
Szóval észrevételeket várok a fent nevezett intézményről és a dokiról.
Előre is Kösz&Üdv:Prinyo
 
 


Sziasztok!
Abban kéne segítség , hogy mennyit szokás adni egy főorvosnak egy orrmandula-műtétért?
január végén kapják ki a törpémnek.
Köszi a segítséget!!!
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


Hát senki nem segít??????????????

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


Kanga
Ez egy rutinműtét, ezért nem gondolom, hogy az egész fizetésedet oda kéne adnod. Végül is TB-t fizetsz és gondolom nem a magánrendelőben műtik, tehát ha nem adnál semmit, az se lenne gond, csak ma már kinéznek érte. Én 10eFt-ot adnék. Az hogy főorvos részemről nem emeli a tarifáját. Csak a szaktudás (amit Te nem tudsz megítélni) és a hozzáállás ami számít.
Kriszta

Kép

KépKép
 


Másfél éve két lánykámnak vették ki. Akkor 10-et adtunk összesen. Plussz a szobáért is fizetni kellett, hogy bent lehessek velük egy éjszakát. Akkor voltak másfél és négy évesek.
 
 


Sziasztok!
Tegnap írtam , de nincs itt!
Mindkettőtöknek köszönöm!
Én is 10-re gondoltam.A szobáért 3100Ft/nap kell fizetni.
25-én operálják.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


sziasztok!

a nagyobb lányomnak(3) most lesz esedékes az orrmandula műtétje. szent imrében csinálják majd, egy nagyon kedves szimpi dokinéni.
van vkinek tapasztalata onnan?
köszi

kanga, ha nem is ott voltatok, azért érdekelne a beszámolod. köszi
 


sziasztok!

3 és 1/2 éves lányomnak kedden kapják ki az orrmandiját a Szigony u.i klinikán. Bent maradok vele, bár nincs pótágy, csak max. egy szék. Én nem szándékoztam plusz pénzt adni a dokinak. Szerintetek ciki?
Mi lenne, ha a Tb egyszer ellátná a dolgát elejétől a végéig?

 
 


Sziasztok!

4 éves kisfiamnak febr. 11-én volt az orrmandula-műtétje. Ott voltam vele végig és szerintem ez nagyon jó, mert megnyugtatta. Az első 1/2 óra rossz, amig kábult, de utána már jobb... márakinek jobb. Mi nagyon megjártuk, mert csúnyán elvágták a kicsi nyelvét. A doki bácsi azzal magyarázta, hogy a kicsi elharapta a nyelvét. Ez teljességgel lehetetlen, mert több mint 1 cm-es vágás volt a nyelvén ferde irányban és nagyon szabályos, egyenes vágás volt.
Olyan,mintha
késsel elvágták volna. A kicsinek ez nagyon fájt, és szerintem ez az egy viselte meg, de nagyon.Egy pici hólyag van a nyelvünkön már mennyire fáj, neki mennyire fájhatott ez a nagy vágás.....
Kíváncsi lennék, hogy mi lehet ennek az oka , és járt e már így valaki???
 
 


Pakacs!

Fogalmam sincs mi lehet az oka, de en biztos, hogy panaszt tennek. Legyen nyoma valahol, akar gondatlansag volt akar nem.

Szegeny fiu, jobbulast neki!
 
 


Panka!
Sajna nem tudok beszámolni , mert lázas betegség miatt elmaradt és csak jövő szerdán lesz.
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


Sziasztok!
Megvagyunk!
Dedának megvolt az operációja. Minden rendben ment! A László gégészetéről csak jókat tudok mondani! Itt az a természetes ha bent alszik valaki a gyerekkel.Az altató orvost Deda csak a haverjának hívta annyira ért a gyerekek nyelvén. Nem csak a műtős jött érte , hanem az altató is , így Deda minden nyafi nélkül ment velük.
A műtét után amikor kihozták , akkor is jött az altató és mindent elmondott. Ezek után még aznap legalább 3-4× bejött hozzánk!
Kétszemélyes kórteremben voltunk (2gyerek-2 szülő) , de a másik Gergőnek nem tudott bent aludni az anyukája.A két csimota nagyon jól összebarátkozott.
Blanka meg tök jól bírta azt a 2,5 napot apácival , és memmét (cici) sem kért! Annál inkább amikor hazajöttünk.
Üdv
Kanga

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
[img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/e49f5b8951.png[/img:ba0f9b55a6][img:ba0f9b55a6]http://www.tickerclub.com/cache/dceb25d9d6.png[/img:ba0f9b55a6]
 


Szia Kanga! kimütötte? mi januárba voltunk bent nagyon rendessek voltak még a kaja is jo volt 1,5 éves kisfiamnak kapta ki az orrmanduláját Dr Rásonyi nagyon rendes doki bent voltam végig vele azota is járunk rendszeressen kontrolra nagyon füles meg iga hiányos igy mindent összeszed


Sziasztok! Olvastam levelezésetek és szeretném ha valaki megírná véleményét, hogy mit tegyünk? Kisfiam 3 éves bölcsibe került szeptembertől,azóta többször volt náthás.Bár a fülét májusban szurták fel először, akkor a jobb oldalit,1 hónap múlva meg a bal oldalit szurták fel. A dokik azt mondták, hogy ki kellene venni az orrmanduláját, mert túl nagy és ez okozza a problémát. Ahol felszúrták a fülét ez egy magánklinika, itt meg is műtenék, állítolag reggel műtik és délben haza engedik, vagyis nem kéne benn maradnia.Szerintetek ez biztonságos így vagy válasszunk más megoldást? A kórház ahol lakunk nem túl jó hírű a fül orr gégészetéről, így kerültünk a magánklinikára.Móni
 
 


Szia Matekaha az orrmandula nagy akkor jobb kivetetni mivel nem szellözik rendessen a fül és ezáltal huzodik a fülre a nátha itt baktérium telepszik meg és kell felszurni a kicsi fülét. Én nem hiszem hogy jo megoldás lenne ha reggel kiveszik és délután már jönnétek haza . max 2nap ha nincs semmi gond. nekem 16honapossan vették ki a fiam orrmanduláját azota javult szerintem korházba vetesd ki merre laktok? üdv kati


Szia Kati!Valószínű, hogy akkor nem kerüljük el a dolgot.Ez a dolog imunerősítők hatására sem javulhat?Ezzel akkor nem érdemes húzni az időt?Arra gondolok, hogy ha esetleg nagyobb lesz a fiam nem nővi ki ezt a problémát?Vagy ne reménykedjek ilyenbe.A műtét után a fiadnak nincs problémája a fülével?Bocs a sok kérdésért.Különben Szombathelyen lakunk.
 
 


Kati az én lányomnak 5 évesen vették ki az orrmanduláját, és egycsapásra megszünt a sok arcüreg gyulladás amivel addig küszködtünk. Az orrmandula egyébként - tudtommal - 10 éves kor körül elsorvad, tehát korántsincsen akkora jelentősége, mint mondjuk a garatmandulának, ami ugye az első kapu ami felfogja a fertőzéseket.
A kislányomat előzőleg ugye kivizsgálták, makkegészségesnek találtatott a leletek alapján a műtét előtt, s láss csudát az orrmandulája mégis gennyes volt, és egy állandó gócot jelentett. Szerintem ha gégész ilyet javasol, hagyni kell. Tényleg nem egy nagy műtét, még fájdalma sincsen utána, leszámítva az altatás okozta kellemetlenséget. Nekünk semmi olyat nem mondtak, hogy pépeset kéne ennie vagy pihennie kellene...
 


Szia Mateka szerintem jobb most tul lenni rajta,mert idővel a sok fertőzés gyengiti le az immunrenszerét és az már hosszu bonyolult folyamat lesz a gyogyulásig ami nem egy könnyü se neked végig se a gyereknek. nekem a két kicsi immunhiányos lett a sok fertőzéstől, állando középfülgyulladással rengeteg felszurással nagyon sok antibiotikum szedése jelenleg a nagyobbiknak kronikus középfülgyulladásai végett kétoldali fülmütét majd tubus behelyezés történt igy lett immunhiányos A kisebbiknek ugyan ez de ott az orrmandula lett tele góccal,miota kivették sokkal jobb de ez vissza is nöhet ugy hogy szerintem vettesd ki bátran üdv kati irjál hogy hogy döntöttél


Szia Mateka szerintem jobb most tul lenni rajta,mert idővel a sok fertőzés gyengiti le az immunrenszerét és az már hosszu bonyolult folyamat lesz a gyogyulásig ami nem egy könnyü se neked végig se a gyereknek. nekem a két kicsi immunhiányos lett a sok fertőzéstől, állando középfülgyulladással rengeteg felszurással nagyon sok antibiotikum szedése jelenleg a nagyobbiknak kronikus középfülgyulladásai végett kétoldali fülmütét majd tubus behelyezés történt igy lett immunhiányos A kisebbiknek ugyan ez de ott az orrmandula lett tele góccal,miota kivették sokkal jobb de ez vissza is nöhet ugy hogy szerintem vettesd ki bátran üdv kati irjál hogy hogy döntöttél


Szia Kati! Most pillanatnyilag tünet mentes a kisfiam remélem nem lesz vele semmi.A héten nyaralni indulunk szeretném ha így is maradna.Aztán ha megjöttünk akkor itt ahol lakunk van állítolag egy jó fül orr gégész orvos, elviszem hozzá a fiamat.Ha ő is úgy látja akkor megműtetem.Nem szeretnék úgy járni amit leírtál, gondolok itt az immunhiányra pl.Most egyébként adok neki béres cseppet és virágport is, mindkettőre azt mondták, hogy immunerősítő.Remélem segítenek.
 
 


Szia Mateka igy legyen nagyon jo nyaralást kivánok ha megjötettek jelentkezz üdv Kati


Köszönöm és jelentkezem.Szia
 
 


Sziasztok!
Tul sok időmnem volt végig olvasni a topikot,ugyhogy lehet olyat kérdezek amire már válaszoltatok de szeretném ha tud vki segiteni az irjon!
2 kisfiammal nemrég voltunk a Heim Pál korházba ott közölték h kiveszik nekik a az orrmandulájukat,ha viszek javaslatot a háziorvostol.na most a 2 izgő mozgo gyerektől a felét se hallotam h ezután mi jön annyi maradt meg csak h a doki nagyon szerette volna ha őt választom(sajnos nem állok ugy h én bárkinek is pénzt osszak) ugyhogy nekem mindegy ki csinálná meg.Na és a kérdésem az lenne h akkor mi következik most?Hivjam őket ?? Vagy menjek be ???Mi a sorrend?Előre is köszönöm a válaszokat 


                                                        Üdv: Kriszti

Kép
 


Sziasztok!
Tul sok időmnem volt végig olvasni a topikot,ugyhogy lehet olyat kérdezek amire már válaszoltatok de szeretném ha tud vki segiteni az irjon!
2 kisfiammal nemrég voltunk a Heim Pál korházba ott közölték h kiveszik nekik a az orrmandulájukat,ha viszek javaslatot a háziorvostol.na most a 2 izgő mozgo gyerektől a felét se hallotam h ezután mi jön annyi maradt meg csak h a doki nagyon szerette volna ha őt választom(sajnos nem állok ugy h én bárkinek is pénzt osszak) ugyhogy nekem mindegy ki csinálná meg.Na és a kérdésem az lenne h akkor mi következik most?Hivjam őket ?? Vagy menjek be ???Mi a sorrend?Előre is köszönöm a válaszokat 


                                                        Üdv: Kriszti

Kép
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó