Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Szeretném azok tapasztalatait, véleményét elolvasni, akik hasonló cipõben jártak/járnak, mint én.
Kislányom május 21-én született, tegnap kaptam a Budai Gyermekkórháztól egy levelet, melyben közlik, hogy az újszülöttkorban levett vérbõl a baba pajzsmirigyének nem megfelelõ mûködésére lehet következteni, ezért meg kell ismételni a vizsgálatot. Küldtek egy kis papírdarabkát, hogy arra csöppentsünk ujjbegybõl vett vért (holnap jön a doktor bácsi hozzánk), és küldjük vissza a Gyermekkórháznak.
Kérlek Titeket, ha voltatok már hasonló helyzetben, írjatok, mert már eléggé felspannoltam magam ezen, nem tudom, mire gondoljak, mire számítsak???
Elolvastam a "Rendelõ"-ben ezzel kapcsolatban írt kérdést és választ is, hát... nem nyugodtam meg.
ági79
 


Szia Ági!
Azóta ,hogy írtál biztosan megnyugodtál valamennyire (már amennyire lehet), de én csak most találtam rá erre a topikra.Mi hasonló cipőben járunk. Kislányunk márciusban lesz 2 éves, őt is az újszülöttkori szűrésen szűrték ki (szerencsére, mármint hogy kiszűrték).Azóta is szedi a gyógyszert és járunk a Budai Gyermekkórházba kontrollra Muzsnai Ágota doktornőhöz. Szerencsére semmiben nincs elmaradva a kortársaitól. Nyáron voltunk egy pszihológiai vizsgálaton , ott is mindent rendben találtak. Most januárban pedig megröntgenezték a kézfejét, melyen látszott hogy a csontosodásban sincs lemaradva.HA van valami kérdésed amire tudok válaszolni szívesen teszem. Jó egészséget kívánok Nektek! Rita
Rita
 


Szia Rita,Szia Agi, meg a Többiek!!! Van 1 olyan topic, hogy Terhesség és pm alulmüködés, gyertek oda. Több szem többet lat (olvas...)Kép
Meg nézzétek meg ezeket:<!--attachment: PAJZSMIRIGY-55168.html*mime_html.gif*text/html*0.6**PAJZSMIRIGY%2ehtm --><center><pre>
Kép
PAJZSMIRIGY.htm (0.6 k)</pre></center><!--/attachment-->

<!--attachment: konzind-55169.html*mime_html.gif*text/html*0.5**konzind%2ehtm --><center><pre>
Kép
konzind.htm (0.5 k)</pre></center><!--/attachment-->
Vendég
 

 
 

Ha itt nem lehet valamiért kinyitni öket, bocs... Talan a masikban...Kép
Vendég
 


Sziasztok!
A letroxrol szeretnénk megtudni minél többet, mert az unokánk pajzsmirigy működés hiányával született és a számára felírt gyógyszertöl nagyon aktív lett. Mik a mellék hatásai, ill. túladagolás veszélye van-e ? Ebben kérjük a segítségeteket.
Köszönjük!
 
 


Szia,
amennyit en tudok a gyerekkori alulmukodesrol /ill. mukodes hianyarol, a kretenizmus veszelyerol/, annak alapjan csak azt tudom mondani, hogy ez mindenkeppen orvosi hataskor, semmikepp sem szabad felulbiralni, maskepp adagolni, mint amit mondanak.
De ha tobbfelol akarsz infohoz jutni, itt van szakember, lehet emailt irni neki, biztos kielegito valaszt fog adni:
http://www.konzilium.hu/pajzsm.htm

-Afonya
 
 


Pistike

Az alul és túlműködésnek is van veszélye.
Alulműködés esetén ,amit Áfonya írt.
Túlműködésnél a Basedow-kór,de az felnőttekre jellemző.
Egyébként a pjzsmirigyhormon(tiroxin) hatása,hogy gyorsítja az alapanyagcserét,ezért lehet fogyás is és általában aktívabb az ember.Illetve megközelíteném onnan,ha vkinek alulműködése van,akkor csökken az alapanyagcsere,lassabb lesz a gondolkodás,mozgás,elszürkül az érzelmi életcsökken a testhőmérséklet.
Valszeg nincs semmi gond az unokátokkal,csak eddig nem ezt szoktátok meg.Lehet,hogy ilyen lenne akkor is,ha nem lenne gond a pajzsmirigyévelKép!

Anyapoc

 
 


Sziasztok, talán tudtok segíteni! Nem egészen ilyen a problémám, hanem NÖVEKEDÉSI HORMONNAL KAPCSOLATOS. Kisfiam növekedési hormon hiányos, tudtok valahol ilyesmi fórumról??? Kérlek, aki tud valamit, írja meg, mert már mióta keresgélek a neten, de semmi topic nincs erről!!!
Ide írjon, aki rábukkant ilyesmire!!! Köszi.
g.vichy@gmail.com
Vio

Kép
vio
 
 


Ennek az oldalnak a tetején van egy növekedési hormonnal foglalkozó topic.
 


Sziasztok

Nekem van egy ismerősöm és már a pajzsmirigyproblémája kapcsán lemondtak róla az orvosok akkor az aloe vera készítményekhez fordult és szedte a foreveres aloe vera natúr gélt, zöldségtablettát és a lyciumot és panaszmentes:)

Ha esetleg érdekelne bővebben moni0511@freemail.hu
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó