Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, mivel most 6 hónapos a kislányom és elkezdtük az elválasztást, a gyümölcsleveknél és gyümölcspépeknél tartunk. A problémám az, hogy a táplálék kb fél nap után ugyanolyan állagban és színben távozik, mint amit megetettem vele, szóval nem székletnek látszik. Próbáltuk leállítani az elválasztást és még húzni egy kicsit az időt a tápszerrel és SINLAC péppel. (Sajnos a kislányom enyhe atópiás dermatitis-es+reflux-os, ezért tejpépet nem kaphat az allergiás reakció lehetősége miatt.) De a Sinlac ugyanilyen módon távozott.... úgyhogy ezt sem tudom adni neki. Most BEBA Nestle HA és AR tápszert kap.
Kérem, ha van ilyen korábbi tapasztalata valakinek az ossza meg velem, nagyon hálás lennék.
Várnék ajánlást gasztroenterologus orvosra, mert a jelenlegit le szeretnénk cserélni, mert nem megyünk vele egyről a kettőre.
 


Szopik is a kicsi?
 


Szia Virág!

Nem szopik már.

Üdv Molnarpa
 

 
 

Akkor tanácstalan vagyok. Ha tudok, gasztroe-nak utánanézek.

Virág
 


A babák emésztőrendszere lassú érésen megy keresztül az első évben. A féléves babáknál még elég gyakori, hogy a táplálék ugyanolyan színben, formában távozik, mint ahogy bement. Szép lassan majd megszokja az emésztőrendszere és egyre ritkább lesz a jelenség.
Mit adtatok? Mennyit? Nem egészen értem, hogy akartátok elválasztani? Neki még nagyon sokáig lesz szüksége téápszerre. A szilárd táplálék kezdetben csak kiegészítésként szolgál. A Ti esetetekben különösen fontos (az atopias dermatitis miatt), hogy hetente csak egy új táplálékot vezessetek be és nagyon lassan emeljétek az adagot. Sőt, ilyen esetben a tejtermékekkel is érdemes egyéves korig várni. Ha egy tápszer bevált, ne változtassatok. HA tejpépet atopias dermatitis esetén is szoktak adni, ezt kérhetsz a gyerekorvostól.
Betti

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Kedves Kbetti!

Az elválasztás egy orvos-szakmai fogalom, ami egy folyamatot fed le persze. Elválasztás kezdete, amikor almalevet, majd almapépet adunk. Azért annyira laikus nem vagyok, hogy nem tudom, hogy 99 %-ban még tápszerre van szüksége a gyereknek. Itt természtesen 4-5 teáskanálig jutottunk csak és ekkor észleltem a problémát. Itt meg is álltunk. Nem akartam egy atópiás immunrendszer kereteit feszegetni.

A HA pép ötletet köszönöm, nem tudtam, hogy ilyen létezik és a dokink sem említette.

Kedves Virág!

Nagyon köszönöm és várom a gasztro-s ajánlásodat.

Mégegyszer köszönettel:

Molnarpa
 


Molnarpa,

gasztroval még nem szolgálhatok, de eszembe jutott valami, aminek már korábban kellett volna:

Mivel a tápszerben nincsenek meg azok az enzimek, amelyek az anyatejben, amik felkészítik, "megérlelik" a beleket az egyéb táplálék megemésztésére, ezért a tápszeres babáknak csak később ajánlott bármi más bevezetése. Tehát még érdemes lenne egy ideig (nem emlékszem, meddig, utánanézek) csak tápszert adni a kicsinek.

Betti fejét pedig ne harapd le. Kép Te elválasztást írtál, ami azt jelenti, hogy teljesen megvonjuk az anyatejet vagy a tápszert, vagyis efelé igyekszünk. Betti pedig a hozzátáplálást szorgalmazta. A hozzátáplálás nem egyenlő az elválasztással. Csupán fogalmi keveredésekről volt szó. Nyilván a hozzátápival kezdődik az elválasztás, de a kettő között évek is eltelhetnek. Nem véletlenül nem használjuk 6 hónapos korban az elválasztás szót, helyette a hozzátáplálást. Kép

Virág
 


Kedves Molnarpa!

Tudok ajánlani egy nagyon jó gasztroenterológust: Dr. Arató András, egyetemi docens, az I. Sz. Gyermekklinikán rendel. A tel.:334-3186, 2620-as mellék. Korrekt, kedves, alapos.

Szia!

Mona
 


Sziasztok, bocsánat ez most off hozzászólás de nem állom meg.
Molnarpa ! Tényleg ne harapd le Kbetti fejét és ne okítsd ki emígyen:"Az elválasztás egy orvos-szakmai fogalom, ami egy folyamatot fed le persze."
Klikkelj rá a nevére... Ő orvos ( lehet, hogy Te is az vagy ezt nem tudom ), na de akkor se már !!!
Egyébként szorítok a picidnek, hogy klasszul beálljon a kis emésztése, egyébként pedig amit a "húgyuti" topicon írtál a protexin és a lactobact közötti különbségről azt jó tudni (nem akarok tejes cuccost adni neki), úgyhogy itt köszönöm meg.
Sziasztok, Sode
 
 


Kedves Molnarpa!

Igazán sajnálom, ha megbántottalak! Remélem nem haragszolKép! Tényleg kicsit nyers voltam.
Nekem nem volt egyértelmű, mire gondolsz az elválasztással. Tényleg van itt egy kis fogalmi keveredés közöttünk. Nem ismétlem, amit Virág írt. Bennem elég negatív érzéseket kelt maga az elválasztás szó.

Virág, Sode!
KépKép

Betti

Betti
KépKép
KépKép
 
 


Kép
 


Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget.
 


Kedves Virág!

Szóval jól emlékeztél és köszönöm a tanácsod. Ma beszéltünk táplálási tanácsadóval és a következő koncepciót ajánlotta:

1.Nestle Elválasztó csecsemőtápszer HA 2 bifidusszal (felváltja az anyatejpótló tápszert HA 1) Ez megy egészen akár 3 éves korig tej helyett.
2.Aztán amit Kbetti javasolt HA tejpép naponta legalább 2 alkalommal
3. Majd 1-1,5 hónap múlva kezdhetjük el újra a gyümülcsleveket és pépeket.

Indoklás: az emésztőrendszer még nem érett az elválasztásra (hozzátáplálásra), ezért tapasztaltam a tüneteket. Azt javasolták, hogy ezt követően is csak komótosan vezessek be minden újat és semmi különleges gyümölcs vagy zöldség, csak a hagyományos magyar fajták.

Hát erre jutottam.

Mégegyszer köszönöm a tanácsokat és a segítő szándékot.

Molnarpa
 


Szívesen. Kép És minden jót nektek!

Virág
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó