Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kisfiam Márk 4 hónapos mult, mostanában 2-3percet szopik majd sír egy kicsit és ismét szopik és igy tovább.Mi lehet a baj? Találkozott-e már valaki hasonló panaszokkal?
 
 


Szia Gabi,

Szerintem az Anyaságról/Szoptatás topicban kérdezz. Ott korábban mindig nagy forgalom volt, bár mostanában leült egy kicsit...
És a sírás után rendesen eszik, vagy ezt többször ismétli?
Úgy emlékszem (egy másik topicból), hogy kap tápszert is, ugye? Ezeket azért kérdezem, mert ami nekem eszembe jutott, az az, hogy lehet, hogy azért sír, mert a mellből csak az első pár percben jön könnyen a tej, utána már jobban meg kell dolgozni érte. A tápit könyebben ki tudja szívni az üvegből, és nem tetszik neki a kontraszt, hogy a cicin meg küzdeni kell a tejecskéért. Ezt cumizavarnak nevezik a szakértők. Ha erről van szó, akkor esetleg érdemes felhívni egy szoptatási tanácsadót, itt megtaláljátok őket: http://www.lll.hu/telefon

De ha esetleg felteszed a kérdésedet a szoptatás topicban, akkor több szem többet lát, másnak esetleg más/jobb ötletei lehetnek.

Yoan
 
 


Gabi,
érdemes utánanézni, hogy tényleg van-e gond, de meg kell mondanom, hogy az én lányom ennyi idősen ugyanezt csinálta. Az anyukám persze rögtön kérdezte, amikor nálunk volt, hogy biztos, hogy van-e tej, de aztán megmutattam, hogy csak úgy spriccel, erre elhallgatott. Nálunk ez egy-két hónapig ment, picit segített az, amikor teljes nyugalomban történt a szopi, semmi zaj, semmi zavaró körülmény. Én sem tudom, miért volt, aztán el is múlt magától. De azért mindenképpen érdemes megkérdezni valaki okosat, hátha tud valamit mondani. Sok sikert!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
 
 

 
 

Sziasztok!

A kisfiunk 6 hetes, kb.másfél hete a legtöbb szoptatás úgy zajlik, hogy az első 10 percben minden rendben van, azután kortyol párat, elfordul és hangosan sír fél percig. Kis vigasztalás után visszafordul, majd kezdődik elölről, a végtelenségig. Elsőre úgy tűnik, mintha hisztizne, de hallani a hangján, hogy tényleg valami baja van.

Az aggodalmon felül azért nagyon zavaró a jelenség, mert egyfolytában eszik, de tulajdonképpen mindig éhes marad, ezért sír és semmit nem lehet csinálni mellette. Napközben max.2-3 órát alszik összesen, csak az éjszakánk nyugodt úgy-ahogy.

Leírom, mik még a tapasztalatok:

- büfizik rendesen

- nem bukik sokszor, néha etetések után úgy félórával egy keveset, gyarapszik a súlya is

- rendszeresen kap Infacolt, azóta a klasszikus értelemben vett hasfájósság megszűnt

- az élet többi területén (fürdés, pelenkázás, alvás) nyugodt, kiegyensúlyozott

Talán szoptatás alatt a gyomorsav feljön neki és marja a nyelőcsövét? Esetleg a leírtak ellenére mégiscsak refluxról van szó? Vagy az Infacol zavarhatja az evésben? Ha valaki találkozott ilyen korban ezzel a jelenséggel, kérem írja meg, mi lehet a megoldás, vagy mi lehet ez egyáltalán? Orvost, védőnőt már kérdeztünk - hadd ne kommentáljam a hozzáállásukat.

Üdv,
delon
 
 


Delon! Szerintem szoptatási tanácsadót kérdezz Kép

www.szoptatasert.hu
http://www.noklapja.hu/index.php?id=192&szakerto_id=326621&func=kf
www.iboly.hu

vagy a Kismama újságban találsz bármikor (vagyis most azonnal is) hívható telefonszámokat, pld:

Schneiderné Diószegi ESzter szoptatási tanácsadó:
06-30-9522115

Rózsa Ibolya: 30/583-4877

Sok oka lehet ennek a sírásnak, pld az is, hogy esetleg nagyon erős a tejleadó reflexed és gyorsabban folyik a szájába a tej, mint ahogy nyelni tudja - de ők igazán nagyon kedvesen és szakszerűen segítenek Kép
 
 


Szia Márti!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Azóta annyit vettünk észre, hogy az elso büfiztetés után kezdi el a sírást, tehár valószínuleg feljön neki némi gyomorsav is, de kelloen sokáig tartó függoleges tartással ez "visszamászik". Persze ez nem mindig sikerül, úgyhogy felhívom az ajánlott szakértoket. Köszi mégegyszer! Kép

Delon
 
 


hellósztok. akisfiam 3 honapos, és csak cicizik. nemrég kezdte el, hogy csak 3-4 percet cicizik és kész. hiába probálom a másikra is rakni, nem kell neki. utána nem sir, szerintem elég neki. lehetséges ez?kata
k.kata
Ajka
 
 


Sziasztok!

Kata ha szépen gyarapszik a gyerkőc akkor igen elég lehet neki 1 mell is. D ez azért azt csak érzed, hogy van e benne jócskán tej vagy sem. Ha sokat szopik puhább a mell. Sok kitartást kívánok és igyál sokat pihenj amikor csa lehet attól termelődik a tejcsi. Nekem már 5 éves a kislányom de 22 hónapig szopizott:))

Semmiképpen se add fel tejed van és ha kevesebb is néha visszahozható a tejtermelődés és ez a legjobb a gyereknek a világon. Egyébként vannak tejserkentő teák pl aloes tea is van ami nagyon sok tejet csinál, de szerintem rendben van nálatok minden:)

Ha még lenne kérdésed moni0511@freemail.hu
 


Sziasztok!
Tud valaki nekem segíteni!
A kisfiam 5 hónapos és nem akar szopizni, ma pl. még csak 320gr szopott összesen 4*-re, és már délután három óra van? Nem akar enni, jön a foga és azért kehet?

kingaeszter


SZIASZTOK!

Az én babócám 5 hetes, szopizik, de nem eleget. Szerintem kevés lehet a tejcsi, mert evés után alig tudok lefejni pár cseppet. Most kap pótlást, de szereném sokáig szoptatni. Mivel lehetne serkenteni a tejtermelődést? mi a teának a neve?
Üdv. Magdi

Kép
 
 


Magdi,
honnan tudod, hogy kevés a tej? Mi az, hogy nem eleget szopik? Gyarapszik? Kakis, pisis pelusok száma megfelelő? A fejni nem tudás semmit sem jelent, vannak, akiknek fejésre nem indul be a reflex, csak a baba tudja beindítani. A pótlást hogyan adod?
Zsizsa
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó