Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Én érdeklődni szeretnék, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak a Korai Fejlesztővel kapcsolatban? Mennyire segítenek a gyerekeken? Ér valamit az ott töltött idő? Valóban képesek fejleszteni a gyerekeket?
A válaszokat előre is köszönöm.

Kriszti
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
kriszti77
Mogyoród
 
 
 
 
 
 


Kriszti!

Sajnos az a baj velük (Korai Fejlesztő Központ Csantavér köz), hogy 1 héten max 2 órát tudtak biztisítani számunkra. 2 óra alatt hetente még angolul sem lehet megtanulni, nemhogy járni, beszélni stb. Bár nem tudom Veletek mi a probléma, de ha komolyabb fejlődés elmaradásban vagytok akkor én más megoldást ajánlanék.

A baj az, hogy ma van vége a tanévnek és ezek a fejlesztők is tanév szerint üzemelnek, így nyáron gyakorlatilag senki sem tart foglalkozásokat.

Lilka
 
 


Szia Kriszti!
Én csak jót tudok mondani a szombathelyi korai fejlesztőről. A lányom hypotóniás volt, csak másfél éves korában küldtek el bennünket oda, semmilyen nagymozgást meg sem próbált, csak egy héten két órát jártunk, a harmadik alkalom után mászott, nyolc hónap után(három hónap szünettel) önállóan járt. Ezek után én a Dévény-módszerre esküszöm.
 
 

 
 

Szunyko!

A korai fejlesztés és a Korai Fejlesztő ami a Csantavér közben van, nem ugyanaz. Mindent korai fejlesztésnek hívnak, ami 0-6 éves korig csinálnak egy gyerkőccel. A korai fejlesztésnek is sok módszere van. A Dévény módszer egy olyan manuálterápia amit nem is lehet minden nap csinálni.

Mi is jártunk Dévényeshez, de egy halmozottan sérült gyereknél, (szellemi és mozgás), annál ez a módszer édeskevés. Mellette mindennap konduktív módzserrel is "tanítottuk" + látásfigyelem javítás + úszás és még sorolhatnám.

Ezt csak azért írom le, hogy ne keverjük össze a dolgokat.

Végülis nem tudom, hogy Kriszti gyerekének miért pont a Korai Fejlesztő központot ajánlották (amennyiben a Czeizel Barbara féléről van szó), de ha a gyereknek komolyabb elmaradásai vannak, szellemi, mozgás, látás, hallás stb., akkor én nem javasolnám ezt a központot.

Tehát pontokra bontva
1. Korai Fejlesztő Központ ami a Csantavér közben van Budapesten,vezetője Czeizel Barbara
2. Korai fejlesztés ami a neve a 0-6 éves korig történő "elmaradások pótlásának"
3. Minden olyan intézmény ahol 0-6 éves korig ilyen gyerekekkel foglalkoznak korai fejlesztő


Lehet, hogy ez most nem érthető, akkor bocsi.

Lilka
 
 


Szunyko!
Mi is jártunk a Dévényi alapítványhoz tornázni és én is elégedett vagyok velük. Kisfiam enyhén hipoton, nagyon lazák az izületei. Megtanították őt járni.

Lilka!
A korai fejlesztőbe is járunk heti 1 alkalommal, de nem vettem észre, hogy olyan sokat fejlesztettek volna a kicsin. Egyébként a picur kommunikációjával van baj. Nem osztja meg velünk az élményeit + nem érdeklik azok a dolgok, amik az ilyen korú gyerekekekt foglalkoztatják.
Te mit ajánlasz, hova mehetnénk még el?
Hallottam valamit a VIII. kerületben működő fejlesztő központról is, csak pontosan nem tudom, hogy hol van és mit csinálnok ott a gyerekekkel? Hogyan fejlesztik őket?

Kriszti

Kriszti
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
kriszti77
Mogyoród
 
 
 
 
 
 


Kriszti!

Nem mondták, hogy esetleg autista? Ezzel kapcsolatban talán tudnék segíteni de nem biztos, mert attól is függ mennyi idős.

Egyébként ezért írtam, hogyha több fronton is van lemaradás, nem elég csak a mozgást, vagy csak az értelmet fejleszteni. Ezek összefüggnek.

Mint már említettem a mai nappal szinte minden bezár, mert ezek is iskolai rend szerint dolgozó intézmények, ami egy elmaradt fejlődésű gyermeknél óriási kiesés.

Szóval, légyszíves írdd le mennyi idős és milyen szakemberek látták már eddig és mit mondtak pontosan. Terhesség alatt, szülés közben, újszülött korba volt valami különleges? Toxémia, cukorbetegség, magas vérnyomás Nálad, koraszülés, gyerkőcnél valamilyen esemény, betegség, agyvérzés, fertőzés stb.?

Lilka
 
 


Lilka!
Te szakember vagy? Olyan célirányosan kérdezel!
Egyébként a szülés közben és újszülött korban sem volt semmi gond vele sem és velem sem, azon kívül, hogy besárgult, de gondolom ez nem sokat jelent.
Nem, nem mondták, hogy autista. Egyébként 2 éves múlt. A te kicsid mennyi idős? Õ autista? Mit tudsz erről a betegségről? Gyógyítható?
Egyébként csak a Dévény Pannánál voltunk és a Korai Fejlesztőbe mentünk el.

Kriszti

Kriszti
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
kriszti77
Mogyoród
 
 
 
 
 
 


Kriszti!

Majdnem "szakember" vagyok sajnos, mert a kisfiam halmozottan sérült és így meglehetősen sokmindent kellett megtanulnom, megtapasztalnom.

Próbáltam elérni azt a hölgyet, aki esetleg segíthet Nektek, megvizsgálná a gyerkőcöt, csak azt nem tudom van-e tapasztalata ekkora gyerekekkel. Szerintem ha Õ nem valaki a munkatársai közül biztosan tud segíteni.

Amint elérem jelentkezem. Az autizmust nem hiszem, hogy ki lehet nőni, de javítani rajta biztosan lehet, sőt kell is. Nem állítom, hogy ez lehet a baj, de abból amit leírtál, erre következtetek. Mennyire öltözködik önállóan, mennyire fog meg tárgyakat, keresi a szemkontaktust, vagy inkább elkerüli? Ilyesmi dolgokra érdemes odafigyelni. Az autisztikus jegyeket mutató gyerekeknek nincs testképük és például egy autista kisfiú nem tud rendesen pisilni, mert nem fogja meg a saját fütyijét, mert "nem érzi magáénak". Ezeket is csak onnan tudom, hogy sokat beszélgettem egy anyukával, akinek autista a fia. Persze ennek a problémának is sokféle változata lehet. Egyenlőre ne izgulj, várjuk meg mit mondanak az igazi szakemberek.

Még visszatérek!Kép
Lilka
 
 


Lilka!

Köszönöm a válaszodat!
Beni még nem öltözködik önállóan - igaz, nem is várom el tőle.
Régebben nagyon idegenkedett minden új tárgytól, mostmár ügyesen megfog mindent, játszik az új játékkal is - eddig ez nem így volt. A szemkontaktust keresi, nem néz el mellettem, ha hozzá szólok.
Egyébként hol dolgozik ez a szakember? Nyáron is lehet hozzá vinni a kicsit?

KÖszönöm, hogy érdeklődsz az ügyünkben.

Üdv: Kriszti

Ui: Az autizmus kölsőre is látszik a gyerekeken, vagy csak a viselkedésükön??

Kriszti
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
kriszti77
Mogyoród
 
 
 
 
 
 


Kriszti!

Biztos, hogy nem látszik rajtuk ránézésre!!!! Ez, úgy tudom, hogy "csak" a viselkedésüket, beszédüket, érinti. A Hüvösvölgyi úton dolgozik, de még nem sikerült elérnem, így nem tudom, hogy dolgozik-e nyáron, de én nagyon remélem!!!!!

Amint elérem írok és elmondom mit üzen.
Lilka
 
 


Még valami!
Egy autista gyermek idegen helyen mennyire nézi meg a környezetét? Kíváncsi rá, hogy melyik szobában mi van? Megkeresi, hogy hol van a lámpa ott? Elkezdi csapkodni a konyhában a konyhaszekrényt (kedvenc elfoglaltsága, otthon gyakran csinálja)?
Mert a Beni ezt mind produkálja!

Kriszti

Kriszti
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
kriszti77
Mogyoród
 
 
 
 
 
 


SZAKEMBEREK!!!!!

Az sem lenne baj, ha rajtam kívül, mint hozzá nem értő szakértő, lenne itt más is aki segíteni tud ötlettel Krisztinek!!!!!!
 
 


Ezt úgy érted, hogy gyakran ismétlődő, "megrögzött" mozdulatsorai, játékai vannak? Mit szól hozzá ha megpróbálod elterelni a figyelmét?

Az a baj, hogy tényleg ennyire mélyen én sem értek ehhez, de nekem nagyon gyanús. Emlékszel a Rainman Esőember című filmre? Dustin Hoffmann és Tom Cruise játszottak benne. Na, olyan egy autista, de ezen lehet változtatni!
 
 


Lilka!
Mostmár egyre kevésbé vannak megrögzött játékai. Azzal szeret játszani, amiben sikerélménye van. Pl. a kirakó, ha sikerül kiraknia megtapsoljuk. Azt nagyon élvezi, most ez a kedvenc játéka. De azt is tudja pl., hogy mit mond a cica, a kutya, ha látja őket akkor is mondja, hogy melyik mit mond és ha beszélünk róluk akkor is képben van. Ez már jó jel, nem?

Egyébként láttam az Esőembert. Az egyik ismerősünk is enyhén autista, de őt csak idős korában ismertem meg, így nem tudom gyerekként hogy viselkedett. A bácsi most 64-65 éves.

Kriszti
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
kriszti77
Mogyoród
 
 
 
 
 
 


Kriszti!

Sajnos még semmi hír! Már írtam sms-t is. Kérem a türelmedet.

Amit most utóbb írtál, abban semmi rendkívülit sem látok, teljesen normálisan viselkedikKép

Ha ma nem sikerül akkor majd holnap vagy holnapután beszélek vele, de majd jelzem!
Lilka
 
 


Sziasztok!

Ilyen szempontból én sem vagyok szakember, de találkoztam már mindenféle gyerekkel, autistákkal is.
3 éves kor előtt semmiképp nem beszélhetünk autizmusról, max. autisztikus vonásokról. Az autizmust nem lehet kinőni-valamelyest fejleszthető, ha csak néhány ilyen tünetet produkál, nyilván könnyebb a fejlesztés, talán közel engedi magához a fejlesztőt.
Sokakban -épp az Esőember c. film miatt- az autistákról az a kép él, hogy igen magas az intelligenciájuk, fejben végeznek el mindenféle műveletet. A valóságban viszont mindenféle értelmi szinthez társulhat az autizmus az enyhe ért. fogy-tól a súlyosig. Az ép értelműek közöztt is sok olyan van, aki bizonyos dolgokban megtévesztően jól adja elő magát, más területeken azonban kibuknak a hiányosságok.
Ha jól emléxem, van itt a babaneten is erről topik. Létezik az autizmusnak egy enyhébb változata is, az Asperger syndroma.
Amúgy aut. tünetek -amit már fentebb Lilka írt- szemkontaktus kerülése, testkontaktus elutasítása, sztereotíp mozdulatok ismételgetése-pl. forgás test tengelye körül, előre-hátra dőlöngélés, egy bizonyos tárgynál való "leragadás" pl. zár zörgetése-ki-be kulcsolása, megkésett beszédfejlődés.

Hallást-látást vizsgálták? Beszédszervek épek?
Pszichológusnál jártatok?

Sztem jól érzed, hogy a heti 1 óra nem célirányos fejlesztés nem elegendő.
Nyáron amúgy a fű sem nő, valószínűleg inkább csak itt a neten tudsz tájékozódni, hogy ősszel merre indulj.
 
 


Na végre egy szakemberKép

Kriszti!

Sikerült beszélnem a hölggyel és valószínüleg holnapra meg lesz a név és telefon, hogy kit keressetek.

Õk nyáron is vannak és gyógypedagógusok.

Hamarosan jövök az információkkal!Kép
Lilka
 
 


Köszi! :-)

Kriszti
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
kriszti77
Mogyoród
 
 
 
 
 
 


Kriszti!

Kellene az elérhetőséged, mert sikerült azt a hölgyet elérnem aki megbeszlélte a kollegájával, hogy megnézze Benit. Ide viszont nem írhatom le az elérhetőségét, erre kért!

lilkamilka@freemail.hu
 
 


Lilka!
Küldtem Neked mailt!

Üdv: Kriszti

Kriszti
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
kriszti77
Mogyoród
 
 
 
 
 
 


Kriszti!

Válasz ment, remélem odaért!
Lilka
 
 


Sziasztok!

A Dévény alapítványnál, csak szeptemberre kaptam időpontot, adtak a közelembe (Kistarcsán) egy telefonszámot. Szerintetek mi van ha nem az alapítványhoz, hanem egy a módszert alkalmazó más orvoshoz megyek? Az is olyan jó?

Köszönök minden választ

Csilla
 


Csilla!

A Dévény módszert nem orvosok, hanem gyógytornászok alkalmazzák. Különben bátran elmehetsz hozzá, mert a Dévény módszernél, (állítólag) fontos, hogy 8 hónapos kora előtt megkezdjék a terápiát.

Más is látta a gyermekedet, neurológus, pszichológus stb.? Miért van szükség a Dévény módszerre?

Lilka
 
 


Szia Lilka!

A lányom 34 hétre született, 1800 gr. (kisebb, mint kellene a 34-en). A kórházban ahol szültem, azt mondták a következő kontroll vizsgálaton (szeptemberben) megmutatják az ottani gyógytornásznak, de gondoltam jobb előbb elkezdeni. Pszichológus szerintem nem kell, de pl. neurológushoz is el szeretném vinni (szép sorjában mindenhol megnézetem), szóval ha van javaslat jó neurológusra, valamint fül-orr-gégész segészre szívesen várom a Dr. neveket, mert a tapasztalat sokat számít. Egyébként a lányom 3 hónapos, egyelőre kisebb problémák vannak ugyan (patkóvese, a szemére ránőtt belülről valami az orvosok se tudják mi, de a szövettanhoz altatni kell és azt még nem merik, fülén van egy függelék azt is le kell szedetni) de remélem minden rendbe jön. Egyébként aranyos baba, jól fejlődik, sokat eszik, szépen gyarapszik, úgyhogy remélem szép lassan minden rendeződik.

Köszönöm válaszod

Csilla
 


Azt nem írtam, hogy az egész kalamajka az én cukorbetegségem miatt van. (mire kiderült már lezajlódott a szervek kialakulása.) Főbb hatásai a babára: szív, vese, idegrendszer. Kardiológián mindent rendben találtak, patkóvesére annyit mondtak, hogy ha nem okoz panaszt, nem kell vele foglalkozni (erről is megpróbáltam itt tájékozódni, mert nem tudok róla semmit, az orvos se mondott semmit, de egyelőre nem kaptam senkitől választ.) Neurológus meg kerestetik ugye.
Te miért jártál ezen az oldalon? MI van a manóddal?

Csilla
 


Szia Csilla!

Az én kisfiam Streptococcus fertőzést kapott, agyhártyagyulladása lett és ennek következtében súlyos agyállomány vesztése. Jelenleg 3 éves múlt, de alig-alig fejlődik. Ismerem szinte az összes fejlesztési lehetőséget, ami mostanság divatos Magyarországon, hiszen már 3 éve veszek benne én is részt. Ugyanis ha kiderül, hogy súlyos lemaradásban van egy gyerkőc, azonnal meg kell kezdeni a rehabilitációját, de én nem a Dévénnyel kezdeném. Ebben a korban ha azt észlelik hogy a mozgás, vagy az értelem, lemaradásban van, nem lehet csak az egyiket vagy csak a másikat fejleszteni, hiszen ezek összefüggésben fejlődnek. Hatnak egymásra. A Dévény módszer olyan manuálterápia amely megakadályozza az izomban, inakban létrejövő kontraktúrákat (letapadásokat) ezáltal megakadályozva a mozgáskorlátozottság kialakulását. A terápia visszahat az agyra és mozgósít "alvó" idegsejteket melyek állítólag 8 hónapos korig aktiválódhatnak. Ezért ez inkább csak a mozgást fejleszti.

DE

Ez egy koraszülött gyermeknél édes-kevés. Komplex fejlesztésre van szükség. Én javasolnám, hogy első lépésben jelentkezzetek be a budapesti svábhegyi neurológiai központba Katona professzorhoz. Rettentő kegyetlenek a szülökkel, mert megmondják amit gondolnak és általában nagyon csúnyákat mondanak, viszont teljeskörű kivizsgálást végeznek 5 napig, így sajnos Budapesten kell maradnotok - remélem szoptatod (javasolom hogy azt mond, még ha nem is igaz, mert akkor kötelesek ágyat adni Neked) így megkíméled magatokat fölösleges pénzkidobástól szállásra.

A kivizsgálás tartalmaz: EEG, agyi UH, pszichológus, gyógytornász és természetesen fejlődésneurológusi kivizsgálást. Megtanítanak tornáztatni a picit az ún. Katona módszerrel.

Huh most hirtelen ennyi szerintem elég is egyszerre....

Ja, de lehet hogy az derül ki nincs is semmi baja a manónak és akkor ez az egész szövegelés fölösleges volt.Kép

Lilka
 
 


A keresztfiamnak is volt "fülebotja", de azt csak később csippentették le, mielőtt oviba ment, hogy ne csúfolják. Ez legyen a legnagyobb probléma.Kép
 
 


Szia Csilla!

A területileg illetékes gyermekrendelő-intézetben (magyarul sztkKép)mindenféle szakorvosokat megtalálsz.
Kell lennie fül-orr-gégésznek, szemésznek, neurológusnak, mindennek. A neuro-hoz a gyerekorvos ad beutalót, a többihez nem kell.
Időpontot lehet-kell kérni, így talán nem tart olyan sokáig.

http://www.svabhegy.hu/webset32.cgi?Svabhegy Fejlődésneurológiai osztály-ra klikkelj az Osztályoknál.
Esetleg ide bejelentkezhetnétek, itt komplexen ki tudják vizsgálni, ide is a gyerekorvos ír beutalót és telefonon lehet időpontot kérni.

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot: ha úgy érzed, hogy valami nem OK, akkor valszeg igazad van. Sajnos nem bízhatod magad a védőnő és a gyerekorvos szakértelmére, ne akkor legyél nyugodt, ha ők nem látnak eltérést, hanem akkor, ha a szakorvos azt mondja, hogy rendben van. De ne hagyd, hogy lerázzanak a "majd kinövi" című dumával. Ha eltérés van, akkor foglalkozzanak vele. Ha azt akarod, hogy a babád a lehető legjobban gyógyuljon, akkor neked kell "könyökölnöd" az egészségügy útvesztőiben, mert sok dilettáns, nemtörődöm "orvos" lézeng a pályán. Ha valamelyik nem tetszik, cserélj, ne legyél szemérmes ezügyben!
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
 
 


Szia Lilka!

Van egy 2 éves fiam is, amikor született nálunk is találtak streptococcus bacit, de nem lett belőle betegség nem is tudtam hogy ilyen csúnya szövődményei is lehetnek. Remélem sokat fejlődtök, és minden jót kívánok nektek.
Az én babám, mosolyog, rugózik, gügyög = tehát bár nem vagyok orvos, de úgy gondolom, hogy esetleg picit lazábbak az izületek, letapadások vannak stb..., jövő héten megnézi egy gyógytornász (már lebeszéltem az időpontot). De azért megtárgyalom a párommal, mert lehet, hogy egy teljes körű kivizsgálás sem ártana, és akkor besoroztatom a Katonasághoz a pirinyót. Ja és hála a jó égnek, bár majdnem elapadt a tejem, de a pici megügyesedett, sokat fejtem úgyhogy szopizik.
A fülét megnézetem, és meglátjuk mi lesz. Nem tudod a keresztfiadét melyik kórházban, melyik orvos csinálta.
Köszönöm szépen a sok hasznos információt.

Csilla
 


Szia Rjuli!

Pont azért érdeklődtem, mert szerintem sem mindegy, hogy melyik orvos kezeli a picit, ezért sem akartam sztk-ba menni, hanem gondoltam nálam tapasztaltabbak tudnak segíteni, hogy hova érdemes fordulni.
Mivel már ketten ajánlottátok svábhegyet valószínűleg oda is szerzek egy időpontot.

Nagyon köszönöm a tanácsokat, mindenkinek gyors gyógyulás kívánok!

Csilla
 


Szia Csilla!

Ha jó neurológust keresel, javaslom, hogy kérj időpontot Neuwirth Magdához a Bethesda kórházba (Ilka u. 57.). Tel: 363-3901
 


Amikor megírtam a hsz-t, még nem volt előtte egy csomó, ami beékelődöttKép, így olyan, mintha nem olvastam volna el őket, mielőtt írtam.
Csilla!
Én azt gondolom, hogy az sztk-ban is csak azok az orvosok dolgoznak, és azt az egyetemet végezték, mint akik a szabadidejükben magánrendelnek. Nem attól jobb egyik vagy másik, hogy fizetni vagy utazni kell.
Ha én esetleg ajánlok egy jó fül-orr-gégészt, az is sztk-s, csak épp lehet, hogy egy órát kell utaztatnod a babádat hozzá.
Én első körben ahhoz vinném, aki közel van, hiszen valószínű, hogy többször is vissza kell majd menni egy adott szakorvoshoz, így, ha belebotlasz egy jó dokiba,akkor spóroltál magatoknak egy csomó macerát. Ha nem győz meg, még mindig keresgélhetsz, utazgathatsz, fizethetsz, de csak akkor érdemes az amúgy sem egyszerű életet bonyolítani, ha már a könnyebb út nem vált be.
 
 


Sziasztok!

Lilla!

Köszönöm a címet, választ.

Rjuli!

Nem az sztk-val van bajom, csak én nem tudom felmérni, hogy milyen egy orvos (én mindig elhiszem nekik amit mondanak). Mire kiderülne, hogy valamit nem úgy kellett volna lehet, hogy késő (vagy hallottunk már olyat is, hogy többet ártott mint használt), ezért érdeklődöm általában olyanoktól akik hasonló cipőben járva már találtak olyat aki segített rajtuk.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Csilla
 


MEGYE
AUTIZMUSSAL ÉLÕ GYERMEKEK KÉSZSÉGFEJLESZTÕ JÁTSZÓHÁZA

Fejlesztő csoport indul autizmussal élő gyermekek számára.

Induló csoportjainkba korhatár nélkül várjuk a gyermekeket előzetes bejelentkezés alapján.

A gyermekek fejlesztése egyénileg illetve kiscsoportokban (max. 4 fő) történik, képességeik és igényeik pontos felmérése után korosztályonkénti bontással.

A foglalkozások helyszíne:
Budapest, I. Krisztina krt. a Tabán mellett, igényesen kialakított környezetben

Érdeklődni lehet:
Martosné Gyutai Edina Tel: 20/235-8202
Honlapunk: http://w3.externet.hu/~martoskft/
 
 


Szia Kriszti77!

Ha még itt vagy az oldalon szivesen válaszolok a kérdéseidre ha tudok....
Én az Autizmus Kutatócsoportnál dolgoztam...talán tudok segíteni...
Edina
 
 


Sziasztok!
Megprobalok rovid lenni.A kislanyomnak egy genetikai izombetegsege van: "Multi-mini core" a neve.Ez a neveben is benne van, hogy egy izomsejten belul tobb apro lyukacsok vannak.Ennek a legfobb tunete, hogy az egesz teste sulyosan izomgyenge,szo szerint olyan,mint egy rongy-baba.Most 16 honapos,meg a fejet nem tudja sem emelni,sem forditani magatol,sem tartani,kezet,labat sem tudja tartani,sem emelni.
A keresem az lenne mindenkihez, hogy ha valaki ismer egy multi-minicore-os, vagy central core-os,esetleg multi core-os,ill. mini core-os beteget,legyen az felnott vagy gyerek, mindenkeppen szeretnem megismerni.Ez a betegseg nagyon ritka,semmit nem tudnak rola,igy a kimenetelet sem tudjak megmondani.Viszont a neten valo kutatasaimbol kiderult,hogy a teljes gyogyulastol a kinszenvedeses halalig minden elofordult mar ebben a betegsegben vilagszerte.
Szeretnek tapasztalatokat cserelni.Szeretnem tudni,hogy mire szamithatok es szivesen segitek is olyannak,akinek meg kisebb a gyereke es nem jart meg annyi mindent vegig,mint en.
KERLEK KERDEZZETEK MEG AZ ISMEROSEITEKET IS,HOGY HATHA RATALALOK EGY ILYEN SORSTARSA.UGY TALAN KONNYEBB LESZ MINDKETTONKNEK. KOSZONOM SZEPEN ES MINDENKINEK NAGYON BOLDOG KARACSONYT KIVANOK!!
A mobilszamom: 06-20-464-3738.
 
 


Sziasztok!
Kedves Edina! Írtad, hogy Te az Autizmus Kutatócsoportnál dolgoztál. Van egy 1,5 éves gyönyörű nagyfiam, aki eddig csak velem és a szűkebb családjával érintkezhetett. Elkezdtem játszóházba vinni, hogy a bölcsödei beszoktatásnál már a közösség ne legyen probléma számára. Ott tudtam meg gyógypedagógustól, hogy Ádinak autisztikus vonásai vannak. Ezek közül a szocializációs problémák megoldódni látszanak, egyre jobban megnyílik mások felé (velem és a családjával szemben ez soha nem is volt probléma). A másik gond, amit szintén ott vettem észre, hogy a korcsoportjában az átlaghoz képest mennyire nem "érti" a beszédet. A "hozd ide" típusú kéréseket egyáltalán nem tudja teljesíteni, egy-két alapvető dolgon kívül, mert sajnos nem tudja mi mit jelent. Persze az is lehet, hogy én nem jól tanítom őt. Képeskönyvből a dolgokra rámutatva és megnevezve azokat, mondókázva próbálkozom, de egész egyszerűen ezek nem érdeklik. Egyszerűen nem tudom, mi módon lehetne még tanítgatni a szavakra a kis Manókámat.Bejelentkeztem a Korai Fejlesztő Központba, valamint hallásvizsgálatra is. Mondd kérlek, mit tehetek még érte, vagy jó úton indultam-e el?
Előre is köszöni ezt Neked egy aggódó első gyermekes anyuka: Kriszta
 


Sziasztok!

A kisfiam elmúlt két és fél éves, és még nem beszél. Voltunk szubjektív hallásvizsgálaton, ahol az derült ki, hogy egyértellműen hall, de nem "úgy" figyel. Javasolták a Korai Fejlesztőt (Vágóhíd utca). Csütörtökre van időpontunk. A gyermekorvosunk szerint nézessem meg a hallását objektív vizsgálattal is. Erre is van időpontunk. Közben voltunk egy logopédus-gyógypedagógusnál, aki egy órán keresztül játszott a kisfiammal, és azt állapította meg, hogy kommunikációs zavara van, egy un. szenzoros integrációs terápiára van szüksége. Ezt csak felületesen értettem meg, hogy mit jelent, valami olyasmit, hogy a beérkező ingerek, információk nem állnak össze benne egységes egésszé. Ez például olyasmiben nyilvánul meg, hogy ha akar valamit, akkor megfogja a kezemet, odahúzza ahhoz, amit akar, de nem keresi a szemkontaktust. Ezt úgy mondta a logopédus, hogy "nincs feje a kezemnek". Egyébként is nehezen lehet vele szemkontaktust teremteni. A testkontaktust viszont nagyon igényli. A beszédet érti, szívesen megcsinálja amit kérek, szokott mindenfélében segíteni. A logopédus szerint felesleges kitenni az altatásos hallásvizsgálatnak, amikor egyértelműen nem az a fő probléma.
Szóval most csütörtökön elmegyünk a korai fejlesztőbe, aztán döntünk, hogy hová hordjuk terápiára.
Van esetleg valakinek tapasztalata a szenzoros integrációs terápiáról? Mik a kilátások? Milyen javulást lehet elérni?
És mégegy: állítólag a Korai Fejlesztőnek vannak óvodái. Jár valaki esetleg ilyenbe? Jó lenne a kisfiamnak közösségbe járni, de őszig nem valószínű, hogy szobatiszta lesz. Talán náluk nem követelmény a szobatisztaság.

Előre is köszi a segítséget!

Ági
Kép
Kép
 
 


http://www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=1999-01-lk-Zsoldos-Tanulasi

http://hetilap.hetek.hu//index.php?cikk=5169

http://demoszthenesz.hu/konyvek/logopedia/szuresek

http://www.tancterapia.com/cikkek/cece_cikk.html

http://www.fernevtan.hu/index.htm


Hirtelen ennyi, de, ha a keresőbe beütöd a sz.. i.. z..-t, akkor egy csomó dolog előjön.

Igazából a Beszédvizsgálóba kéne elvinni:
Országos Beszédvizsgáló
Budapest
Halmi u. 26. 1119
06-1-203-8497
Csabay Katalin

, mert egyrészt ők tudnak megfelelő intézményt javasolni, másrészt ők adnak igazolást, ha a gyereked ún. Sajátos Nevelési Igényű (SNI) és ezért az őt foglalkoztató intézmény őutána dupla fejpénzt kell, hogy kapjon-cserébe persze szakszerű fejélesztésért. Ill. bizonyos állapoton túl neked az emelt szintű ellátás is csak akkor jár, HA diagnosztizálnak nála tartós/súlyos fogyatékosságot. Ez persze így durván hangzik, de ettől még ő nem lesz súlyosabb, csak max. nevet kap a dolog.
Mivel még nincs 3 éves, ovival nem érdemes próbálkozni, egy integráló bölcsi talán nem lenne rossz. Ez azt jelenti, hogy a 12 fős csoportban van 1-2 sérült gyerek is, akikhez heti 1-2x fejlsztő jár. Biztos van más megoldás is, én ezekről tudok most.
 
 


Köszi! A gyors választ is.
Egyenlőre olvasokKép.

Ha valakinek van még hasznos infója, ne kíméljen!Kép

Ági
Kép
Kép
 
 


Szia Hangosz!

Hogy sikerült a Korai Fejlesztős vizsgálat?

Én csinálok Ayres-terápiát (szenzoros integrációs terápia). Kifejezetten megkésett beszédfejlődésnél nem alkalmazzuk, hacsak nincs valami szenzoros zavar is. Nem volt teljesen egyértelmű, amit írtál, hogy mit állapított meg a gyógypedagógus.
A IX.kerületi nevelési tanácsadóban a Szvatkó Annáék csinálnak ilyen terápiát, és vizsgálatot is.
Vagy megkereshetsz a következő e-mail címen engem is, ha még van kérdésed: sz1980@freemail.hu

Kép
Kép


Közben több helyen is voltunk, és sajnos a kisfiamnak autisztikus tünetei vannak. Hála Istennek a tünetek enyhék, és ő még kicsi, úgyhogy jó esélyeink vannak az átlagos életvitelre, ha most nekikezdünk az intenzív fejlesztésnek. Többféle terápiára van lehetőség, már nagyjából tudom is, hogy mi legyen, de információból sosem elégKép. Te foglalkozol autizmussal élő gyerekekkel?

Ági
Kép
Kép
 
 


Kedves hagnosz!

Az én kisfiam most 28 hós, ugyanaz a gondunk, mint Nektek, mi 13-án megyünk a korai fejlesztőbe. Mi már járunk gyógypedagógushoz, mivel kiderült, hogy nagyon erősen le is van maradva értelmileg (fq=55) , jelenleg kb 18 hós szinten van. Nem irányítható, sokszor a mi kezünkkel mutatja meg a tárgyakat, nem játszik velünk csak egyedül és olyan mintha nem értené ezt a világot. A gyp. szerint autisztikus.
Nektek mik a tapasztalatotok? Hova jártok fejlesztésre?

Előre is köszi a választ: Kriszta ( lukacsi.krisztina@mpkrt.com )


Szia Kriszti! Kati vagyok mizujs veletek? mi nagyábol jol vagyunk gyermekeid? és te? peppino1@t-online.hu ra irjál Kati
 
 


Figyelem!!!!!!!!!!!!!!
2007. november 27-én, kedden késő éjszaka
a Tv2 és a Telecom közös pályázatán
”Az ügy” című műsorban bemutatkozik az
Autista Sérültekért Zalában Alapítvány.
A műsorhoz kapcsolódóan telefonon szavazni lehet arról, hogy négy bemutatkozó non-profit szervezet által meghatározott célok közül melyik nyerje el a Magyar Telekom 5 millió forintos fődíját.
A hívások díja (200 Ft) egyben adomány is.

A telefon és SMS-szám: (csak T-com és T-mobile hálózatból hívható).

A hívások díja teljes egészében az alapítvány számlájára kerül akkor is,
ha nem erre a filmre jön a legtöbb szavazat.

Szavazzanak az 1771-es számon
kedd (november 27.) 000 órától vasárnap (december 2.) éjfélig!

Egy telefonról több szavazatot is le lehet adni,
így aki nagyobb összeggel szeretne segíteni, telefonáljon többször,
a hívások díja mindenképpen a Autista Sérültekért Zalában Alapítványt illeti.
Ez az összeg hozzásegítené az alapítványt, hogy bővíthesse boncodföldei lakóotthonát hálószobával, konyhával, terápiás szobával.

Segíteni lehet úgy is, ha továbbítják mindenkinek ezt az információt, akiről úgy gondolják, hogy segítene. További listákra is el kellene juttatni, hogy minél többen szavazzanak!!
KÖSZÖNJÜK SZÉPEN.
ktc
 
 


Kedves Szülők!

Én egy 24 éves, frissen végzett konduktor vagyok, nagy örömmel vállalnám csemetéjük fejlesztését minden nap, a reggel, illetve a délutáni órákban.
A fősikola alatt tapasztalatot szereztem minden korosztályban a központi idegrendszeri sérült gyermekekkről. ( Ataxia, Athetosis, Hemiplegia, Diplegia, Monoparesis, Tetraplegia/paresis...)
Korábban is dolgoztam már két családnál, ahonnan földrajzi okokból kifolyólag maradtam el, lévén, hogy külföldiek.

Érdeklődni a fodorlinda@gmail.com-on, illetve a 20-320-8484-es telefonszámon tudnak.

Tisztelettel:
Fodor Linda

Fodor Linda
konduktor

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó