Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Elég sok Kórházról vannak vélemények, de ahogy olvasgattam elsősorban a Szülészeti Osztályokról volt benne szó.
Én arra gondoltam, hogy most mindenki írja le pozítiv vagy negatív élményét a Bethesda Kórházzal kapcsolatban.

Én erről a Kórházról egyenlőre csak jó dolgokat tudok írni.KépKépKép Mármint az orvosok, gyerekekhez való viszonyulásáról.

Az én középső gyerkőcömmel volt "szerencsém" meglátogatni a Kórházat. Először 7 hónaposan, amikor is a Sebészeti Osztályon voltunk 1 napig, mert lágyéksérvét operálta meg neki Scleffer doktor, aki ha jól tudom az osztály főorvosa volt 1995-ben. Mivel pici volt a Miki, ezért benn lehettem vele a műtét után a kórteremben, és amikor ébredezett ott lehettem vele. Mivel mi Gödöllőn lakunk, elvileg benn kellett volna maradni 1 éjszakára, de mivel letettem a főesküt, hogy nem jövünk haza, csak a mamáig, aki Rákospalotán lakik, így elengedtek Bennünket, de másnap vissza kellett menni varrat ellenőrzésre.
Erre a történetre nem is emlékszik a csemetém.Kép

A következőre viszont sajnos annál inkább.
2000-ben volt egy kis lelki sérülése, amit nem vettünk észre, illetve csak később koppant, hogy ez lehetett a probéma kiváltó oka. Történt ugyanis, hogy a karácsonyfánk leégett, míg mi a városban intéztük dolgainkat, és mire hazaértünk a ház csupa füst és korom volt, szerencsére nagyobb baj nem lett.
Rá kb 2 hónapra kezdődtek a problémák. Elkezdett a gyerek széklet szorulásos lenni. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy miután már 5 napja nem volt széklete, elvittem a Madarász utcai Kórházba, ahol barbár módon belekotortak neki a végbelébe egy speciális kanállal, kikaparták neki a "dugót" és csak utána adták a beöntést.Kép
Persze a gyereknek nem javult a közérzete, és a következő húzásom az volt, hogy felhívtam a Shleffer doktort, és elmondtam a helyzetet. Azt mondta, hogy azonnal vigyem a gyereket, megnézi. Elmentünk, elmondtam neki mit csináltak a másik Kórházban. Nem írom le mit mondott a "kollegáiról".Kép Közölte a gyerekkel, aki már remegett is amikor meglátta (persze a kellemetlen élmány miatt), hogy addig onnan ki nem teheti a lábát, míg nem kakil neki. Beöntést adatott neki, majd miután 1,5 órán át könyörögtem a gyereknek, hogy termeljen valamit, jött a doki és saját kezűleg intézte el a beöntést.Kép A gyerek 20 perc múlva termelt pár bogyót. Adott neki gyógyszert, illetve vitaminokat. Ez 2000. áprilisában volt, és 2000. augusztusáig szedte a Vitacolan szirupot. Akkor elfogyott az üvegnyi adag, és azóta szerencsére nincs gondunk.
A gyerekem mindezek után, akkor 5 évesen, azt kérte tőlem, hogy "Anyu, ha nekem bármi bajom lesz, nagyon szépen kérlek ide hozzál ebbe a Kórházba, mert engem itt szeretnek!"KépKépKép

Elnézést, hogy ilyen hosszú voltam, de a történet így teljes.KépKépKép

Várom a hozzászólásokat akár pozítiv, akár negatív élményetek van a Kórházzal!
Sziasztok Zsuzsa

 
 


Szia Zsuzsa!

Én is leírom bővebben itt is a tapasztalataimat, mert a másik topikon csak mellékesen említettem meg.
Az én kisfiam most két hónapos, ezért nagyon féltem, amikor mondták, hogy van egy pár dolog, ami miatt vizsgálgatni kellene. Ezt a kórházban ahol született, ott mondták és vissza is hívtak minket a vizsgálatokra, de egy másik orvos volt éppen, mint aki ezt mondta és őt nem igazán érdekelte már a dolog.
Ezért mentem el a Bethesda Gyerekkórházba én is, mert szerettem volna, ha valaki most már rendesen kivizsgálja a kisfiamat.
Először a neurológiára kellett mennünk, mert a születése után az első etetésnél a nővérkék nem várták meg a büfit (ami a kisfiamnál elég nehezen megy és sokáig tart)és hanyatt fektették, mint az összes kisbabát, amikor letelt az általuk vélt idő. Ekkor jött fel az első kaja zöme, és egyből ment mindenhova, főleg orrba. És a kisfiam nem kapott levegőt, mert ugye a kisbabák még nemigen tudják, hogy a szájukon is tudnak levegőt venni. De a nővérkék nem izgatták túlzottan magukat, néha megrázták és ennyi. A szoptatásra ki is hozták a lógó fejű, teljesen fekete gyerekemet, hogy saját felelősségemre ők itt hagyják, mert reggel óta nem akar lélegezni. Szerencsére volt lélekjelenlétem és rohantam (8 órával a gátmetszés után, de nem volt idő jajgatni) orvosok után kutatni. Ekkor délelőtt 10 óra volt és este nyolcra sikerült csak találni valakit, aki hajlandó volt fogalkozni velünk. Addigra kiderült, hogy a tüdejébe is bekerült a folyadék, tüdőgyulladás veszélye is fenn állt, lázas volt. (Teljesen egészségesen, problémamentesen született, másfél óra vajúdás után, 4100 grammal)És aztán ezek az orvosok voltak azok is, akik miután 1 hónaposan mentünk kontrollra nem foglalkoztak velünk.
Bocs, hogy ennyit írtam erről, de még mindig teljesen ideges leszek, ha csak eszembe jut, hogy meg is fulladhatott volna a kisfiam.

Ezért elmentünk a Bethesdába, a neurológiára és ott elmondtam mi történt és mondtam félek, hogy az oxigén hiány miatt, esetleg valami károsodás történt, mert síráskor nagyon félrehúzza a kisfiam a száját. Itt nagyon aranyos volt mindenki, nem kellett arendelőben várakoznom, mert az időpontra menés, tényleg azt jelentette, hoyg akkor mi következtünk. Akisfiam végig mosolygott, nem félt, teljesen jól együttműködött a doktornénivel. Mosdták, hoyg ne aggódjak, nem lesz maradadndó károsodása, a szájhúzást, majd kinövi.
Aztán el kellett mennünk a sebészetre is (szintén a Bethesdába), mert le volt nőve a nyelve. A sebész orvos (Nagy GYula ha jól emlékszem) nagyon kedves és nagyon profi volt. A kisfiam itt is csak egy picit keseredett el, de aztán már mosolygott is. Nagyon tudták, hogy kell bánni egy ilyen csöpséggel, megnyugtató volt látni, a magabiztosságukat. Aztán mondta a doktorbácsi, hoyg ha már úgyis itt vagyunk alaposan megvizsgál minket sebészeti szempontból, mert az sosem árt. De nem volt gond.
És ezek az orvosok nem a pénzért csinálják, mert ha csak azért lennének kedvesek, a gyerekek előtt egyből lebuknának.
Nekem is az volt a legmegnyugtatóbb, hogy a kisfiammal mosolyogva jöttünk haza mind a kétszer, nem maradtak rossz emlékei a kórházzal kapcsolatban.
Jövő héten megyünk ultrahangra, majd beszámolok arról is.

Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam, kíváncsian várom mások tapasztalatait is!

Réka
 
 


Szia Zsuzsa!

Csak az lenne a kérdésem, hogy ha sürgősen kell mennem kórházba, akkor a Bethesda ügyeletére lehet menni? Úgy értem oda bárki mehet, vagy itt is vannak területi besorolások?

Előre is köszi a választ!

Réka
 
 

 
 

Sziasztok!

Én ugyan még nem jártam a Bethesdában, de én is kórházban (gyermekosztályon) dolgozom és a hozzánkjáró betegektől eddig még csak jót hallottam.
Szerintem lehet oda is vinni, főleg, ha ügyeletes a kórház,de ha nem az,elvileg akkor sem utasithatnak vissza.

És a Bethesdába ismerek néhány aranyos doktornénit és doktorbácsit is.

Sziasztok: Giti
Giti
 


Szia Réka!
Én úgy tudom, hogy elvileg ez is területi kórház. Mi, Gödöllő hozzájuk tartozunk. Ezért volt felháborodva egy kicsit a Schleffer doktor 2000-ben, hogy miért nem hozzá vittük a Mikit, amikor gond volt a aszékletével. Mondtam neki, hogy azért nem mentem oda, mert épp nem volt ügyeletes a Kórház. Erre az volt a válasza, hogy mivel adott orvoshoz mentem, mármint hozzá, ezért csak rá kellett volna hivatkoznom, és senkit nem érdekelt volna, hogy épp ügyeletes-e a Kórház.
Ebből csak azt akartam kihozni, hogy szerintem, ha sürgős problémátok van, az általad ismert dokit keresd, és hivatkozzál rá. Szerintem fogadni fognak. Gondolom azért is, mert ez egy egyházi fenntartású Kórház, és azért az egyházi szemlélet az más.KépKépKép

Szia Zsuzsa

 
 


Sziasztok!
Én a gyerekekkel az Apáthy-ba járok, ez a Betheldsa "leányvállalata". Ez nem messze van a kórháztól /Ilka utca 57./, itt van a belgyógyászat. Van "benti" gy.orvosi ügyelet is, és a környékre innen járnak ki az ügyeletes orvosok. Szintén szép környezet, nemrég lett felújítva, kedves emberek, és persze normális hozzáállású orvosok. Volt, hogy szombaton mentünk be az ügyeletre, itt levette a doki a vért-vizeletet-garatváladékot, és még aznap/!/ meglett az eredmény. Ez azért fontos, mert jó, ha a gyerek arra kap gyógyszert, amire kell...

Mivel nemrég változott meg a telefonszámuk, ideírom az újat:
06-1-363-39-01
06-1-383-10-25
06-1-383-07-24

Csi
(még egy apróság: ~21 éve én is ide jártam Kép)
 
 


Sziasztok!

Köszönöm szépen a segítséget.
Én területileg nem tudom hova tartozom, mert a XIII. kerületben lakom, de a Bethesda kb. autóval egy percre van tőlünk.

Az Ilka utcában is voltunk, mert ott van a neurológia is. Ott is nagyon kedvesek voltak, eddig még nem volt negatív tapasztalatom, ezért szeretném, hogy nagy bajban is egy megnyugtató helyre mehessek.

Jövő héten ultrahang, remélem ott is minden rendben lesz! Az eredménnyel is!

Réka
 
 


Sziasztok!
Ma voltunk a dokibá'nál, és megkérdeztem a részleteket:

A Bethesda ellátási területe /ezek a kerületek oda tartoznak/:
VII., X., XIV., XVI kerület

Ügyeleti ellátás:/ide ők mennek ki/:
VI., VII., XIV., IV kerület
A kijáró ügyelet a Bethesda u.3.-ból megy ki.
Az ügyelet telefonszáma: 06-1-364-90-20

Mindkét épületben /Bethesda u.3, Ilka u.57/ VAN ügyelet hétköznap éjszaka, és hétvégén is, egész nap.

Sebészeti esetekben /zúzódás, sérülések, stb./a Bethesda u.3-ba kell menni, mert ott van sebészeti ügyelet is, de általános panaszokkal mindkét helyre lehet menni, mert mindkét helyen van belgyógyászati ügyelet.

A fentebb megnevezett területi beosztásokon kívül a kórház MINDENKIT fogad, a lakhelyétől és napszaktól függetlenül, csak kimenni nem tudnak mindenhova.

Egyébként az Ilka utcai kh., és a Bethesda utcai kh.-ban is szívesen adnak telefonon keresztül is tanácsot és segítséget.

Sziasztok
Csi
 
 


Csí!
Szuper vagy, köszi Kép
 


Csí!

Nagyon köszi!
MEgnyugtattál, hogy menni azért mehetünk, ha kerületileg nem is oda tartozunk.
Nem baj, ha ők nem tudnak kijönni, ha nagy a baj mi úgyis gyorsabban beérünk. Kép

Ma megyünk UH-ra, majd megírom milyen volt.

Remélem itt nem leszek rosszul, mert a sebészeten múltkor az ájulás kerülgetett, patakokban folyt rólam a víz, miközben a kisfiamnak meg sem kottyant, csak vigyorgott az orvosokra.

Sziasztok,

Réka
 
 


Réka!!!
Nem jelentkeztél! Mit mondtak a kisfiadról?

Jelentkezz!!!

Zsuzsa

 
 


Sziasztok!

Megvagyunk, csak kicsit el voltam foglalva.
A kórház továbbra is pozitív, csak a betegfelvételnél dolgozókkal nem vagyok továbbra sem kibékülve. Múltkor fél órát telefonált a nő mire végre felnézett, most meg velem veszekedett, hogy nem tudja elolvasni a beutalót. Elolvastam neki, erre tőlem kérdezi, hogy milyen uh-ra jöttünk. Mondtam, hogy szerintem koponya, de én nem értek hozzá. Erre még egy kicsit puffogott.
De a doktornéni, már nagyon aranyos volt, elmondtam neki, hogy mi a problémánk. Ő egyből megértette, de mondta, ha már itt vagyunk, alaposan átvizsgálja Danit, abból baj nem lehet.
Szerencsére mindent rendben talált, egyedül egy kis csípő tornát javasolt, de mondta, hogy az sem vészes. Tehát még egy jó pont Bethesdának, kedvesek és aranyosak voltak akik számítanak, Dani egy kicsit sem sírt, csak nézett nagyokat.

Köszi, hogy hiányoltatok!

Réka és mindenrendben Dani
 
 


Üdvözlök MINDENKIT!

Én és a családom, csak ajánlani tudjuk a Bethesdát kórházat. A kislányuknak nagyon sokat segítettek.
Sajnos mások nem. 8 évesen meghalt.

A honlapunkon bővebben: http://www.hypotonia.hu

Mindenkinek minden jót.
Kiss Attila
Kiss Attila
 


Sziasztok!
Ma késő este volt egy futásunk az ügyeletre.
Most legszívesebben ömlengenék a kórházról, de legalábbis az ügyeletéről és orvosairól. Megpróbálok rövid lenni. A történet végét máris leírnám-> nincs semmi baj, haza jöhettünk Kép

Lényeg az, hogy a drága dedem, ma este elharapta a hőmérőt és szopogatta. Rögtön telefon, hogy mi van ilyenkor, ha a higanyt megette. Elirányítottak minket a Heim Pál K. toxikológiai osztályára. Ott azt mondták, hogy ezek a higanyok már nem mérgezőek, de sebészeten nézzessük meg az esetlegesen lenyelt szilánk miatt. Futás a Bethesdába. Hihetetlen rövid idő alatt sorra kerültünk. Megvizsgálta Doktor bácsi a csemetémet nagyon-nagyon kíméletesen és türelmesen, s közben az asszisztens hölgy is végig nyugtatgatta a Babómat. A Doktor bácsi neve Dr. Imrei László főorvos. Az asszisztense nevét, szégyenlem, de elfelejtettem a nagy izgalomban. A névtáblájáról annyira emlékszem, hogy a keresztneve Kati és műtősnő.
Köszönöm így is Nekik ezt a maximális figyelmet és bánásmódot, és igaz ugyan, hogy a kórházat jobban nem ismerjük (hála Istennek), de ezek alapján én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó kórház.

Még azt is meg szeretném jegyezni, hogy az ügyeleti telefonhívást fogadó (valószínűnek tartom, hogy a portás bácsi) is nagyon kedves és türelmes volt a hívásnál, valamint a Heim Pál K. toxikológiáján lévő Doktor úr is!

Bocs, nem tudtam ennél rövidebbre "sűríteni" és lehet, hogy egy kicsit szétszórtra is sikerült az írományom, de még mindig hatása alatt vagyok a történteknek.

Phaedra
 


Phaedra!
Először is hurrá hurrá hurrá, hogy nem lett nagy baj!
Másodszor jó, hogy leírtad a történeteteket, mert így még inkább biztos vagyok benne, hogy jó kezekben leszünk ha valami baj történne. (kopp-kopp-kopp)
Mi is voltunk nemrég ott, vissza kellett menni sérvkontrollra, de szerencsére felszívódott és nem kell műteni. Minket is az Imrei főorvos úr vizsgált és nagy tiszteletem az övé. Múltkor és most is bebizonyította, hogy imádja a gyerekeket és a munkáját is.
Manapság sok helyen azt tapazstalom, hogy gyerekekkel foglalkozó emberek nem szeretik a gyerekeket és ezt ki is mutatják. És a gyerkőcöket nem lehet átverni.

Réka
 
 


Sziasztok!

Mi még nem jártunk kórházban (hálistennek), viszont talán érdekel titeket, hogy a Bethesda szervez betegápolói tanfolyamot is, állítólag nagyon jó. Legalábbis pár éve még volt ilyen. Én református vagyok, és a lelkész nénink elvégezte a tanfolyamot, és nagyon dicsérte.

Vica
 
 


Végre találtam egy helyet ahol megköszönhetem a Bethesda Ref. Egyh. Korháznak amit értünk tett és tesz a mai napig.
Nem hiába, látszik a hozzáállásukon is (akár a fent leírtak alapján) , hogy ez nem önkormányzati, hanem egyházi tulajdonban lévő korház.
Tehát:
Egy hónappal a szülés után Kisfiamnak 38,5 fokos láza lett. A gyermekorvosunk azonnal a Bethesda korházba irányított (Zuglóban lakunk), mivel a lázon és a sáppadságon kívül más tünete nem volt (hála neki, és a gyors döntésének)
Hamar beértünk a korházba, már ránézésre megmondták (szinte fehér volt már a gyerek), hogy ez valószínűleg húgyúti fertőzés lesz, azonnal megvizsgálták, labort csináltak: vérvétel, vizelet stb. pedig már péntek, késő délután volt. A láza a kúp ellenére -amit még otthon adtunk neki - 40 fokra felszökött már! Rögtön befektették.
Kapott injekcíót és infúziós pumpával adagolták neki az infúziót,mivel szépen szopizott nem kelett csak egy napig, majd elkezdték az antibiotikum kúrát is.
Én a mama-szobába kaptam helyet (4 ajtóval arrébb) Nagyon megörültem, hogy mellette maradhatok, biztosítva van ez a lehetőség. (Még a szül.utáni depimben voltam, sírtam a lelki ismeretfurdalástól, hogy valamit rosszul csináltam, első babás révén, de a nővérkék nagyon kedvesek, voltak vigasztaltak, és a szakértelmüket látva megnyugtattak. Természetesen ez az Orvos(ok)ról is maximálisan elmondható.
A Kicsimet meglumbálták (gerincéből agyvizet vettek), egész testre kiterjedő szepszist, diagnosztizáltak nála, amit e.coli baktérim okozott. Lumbálás után is szoptathattam óvatosan, a nővérek segítségével! Nekem is el kellet mennem az egyik nap vizsgálatra a SZK-nkba, magára hagyva pár órára a babámat, a nővérek megetették a lefejt tejemből. Erre is figyeltek.
Két hetet töltöttünk korházban.. Az antibiotikumnak és persze az anyatejnek köszönhetően gyorsan gyógyult.! Majd egy hónap múlva éjszaka ismét lázas lett, felhívták a figyelmünket, hogy ha legközelebb belázasodik azonnal be kell menni!!! (Pont kontroll előtt álltunk)
Éjszaka betelefonáltam, hogy megyünk, mire beértünk már „meg volt ágyazva” a kétágyas (baba-mama) szobába. Pont üres volt. (Nagyon jól esett, hogy a nővérkék megismertek, már biztonságban éreztük magunkat.)
Megint húgyúti fertőzést diagnosztizáltak, de szerencsére nem volt súlyos lefolyású mint az első. Az ultrahang ismét nem mutatott semmi rendelleneset.
Elvégezték az MCU (-katéteres, hólyag röntgen) vizsgálatot, mely során megállapították, VUR-ja van: a bal vesébe visszafolyik a vizelet:, ez okozza a fertőzéseket. Mivel II. fokozatú a reflux amit „kinőhet”(V-ig számozzák), így egyenlőre nem kellett megoperálni, de folyamatos Nephrológiai kontroll és vizeletellenőrzés alatt kell állnia, hogy a veséje ne károsodjon. (vesefestés eredménye is negatív lett).

Nyolc hónapos koráig kapta minden nap (otthon) suppenzió (kanalas) formában az antibiotikumot,- mert ahogy szünetet hagytunk (1-2 hét) pozitív lett a vizelet-tenyésztés eredménye - azóta tünetmentes.
18 hónaposan ismét megröntgenezték, és negatív eredményt kaptunk, úgy néz ki tényleg kinőtte és meggyógyult. Köszönöm: dr.Daoud Salim - UH és röntgen- főorvos szakértelmét (különösen, hogy kitartott másfél órán keresztül a röntgenasztal mellett, mire Ricsi telt hólyaggal produkált egy kis pisit, persze ahogy végeztünk az egész folyadékot egyben kipisilte a pelusba)

A nephrológiai szakrendelést: dr. Szabó Lajos a Madarász u-i Korh. Főorvosa végzi. Köszönöm neki is Ricsi gondozását.
Még mindig kéthavonta kell vizeletet vinnünk ellenőrzésre, ami megnyugtat minket is, hisz tavaly március óta minden rendben van!
Én csak ajánlani tudom mindenkinek, ismerek nem egy anyukát, aki nem tartozik a korházhoz mégis évek óta ide jár vissza gyermekével, ha problémájuk van.
 


.
 
 


A Betesda kórházról én is csak csupa jót tudok mondani. Sajnos mind a fülészeti, mind a belgyógyászati osztált jólismerjük. A nővérek és az orvosokis nayon rendesek, segítőkészek, és nem fogadnak el ezért pénzt. Õk tényleg szívből teszik. És az ügyeletre bárhonnan lehet menni, ezt tapasztalatból tudom, mi Érdről járunk oda, de ha baj van megéri.


A Bethesdában én még csak egyszer jártam, a 2 hónapos kisfiamat vittük be, miután a doktornénink szívzörejt állapított meg nála. Aznap (!) délután már fogadtak is, nagyon kedvesen bánt velünk a doktor úr és asszisztensnője is. Mátét meghallgatta, megUHozta, minden rendben volt. Sőt, miután kiderült, hogy a férjemnél fiatalabb korában szívbillentyűs zavart találtak, de nem igazán vizsgálták ki, őt is felfektette a vizsgálóasztalra és megnézte. Nagyon emberséges volt a doktor úr, és ráadásul nem fogadott el semmit a végén. Csak ajánlani tudom a helyet.

Móni
 
 


Mi 2x voltunk az ügyeleten, nagyon szimaptikus volt a kórház. Tegnap este kellett harmadik alkalommal bemenni, miután a teavíz megégette kisfiunk bőrét. Nagyon kedvesek voltak az ügyeleten, megnyugtattak bennünket, kisfiunkat pedig ellátták. (a kórlap szerint egy 2Ft-os nagyságú folt lett)


Ma vissza kellett menni kötözésre, de azt mondták, lehet, h már nem is kötik be, annyira nem vészes a sérülés, de biztos ami biztos, ne itassuk/etessük meg reggel, mert lehet, hogy a kötözésnél _ALTATJÁK_ a gyereket. Ezen kicsit elcsodálkoztunk, mondtuk, hogy egy 1.5 éves gyerek hiába eszik hajnalban, 9-10 felé már nyügös.
Bementünk 9 előtt (9-től van rendelés), pár család volt még csak ott, és néhány felnőtt is "oda várt".
Megjött a főorvosnő, csak ő vizsgál beteget. Elkezdte behívni a felnőtteket.

Az ott levő "tapasztalt" szülőktől megtudtuk, hogy ezek a felnőttek a doktornő magánrendelésére jöttek, semmi égési sérüléssel nem rendelkeznek, hanem (állítólag) plasztikai sebészeti műtét előkészítésére jöttek (főleg zsírleszívás).
(Hozzátartozik, hogy a felnőttek főleg tetovált/szoláriumozott "szőke-cicababák" voltak).

A szülők azt is elmondták, hogy azért kell altatni a gyermekeket, mert a doktornő nem szereti a gyereksírást.

1 óra várakozás után (még senkit nem hívtak be csak a plasztikásokat) felmentünk az igazgatóhoz, aki nagyon készségesen fogadott bennünket, és elmondta, h nem tud erről a dologról, menjünk vissza, hamarosan be fognak hívni bennünket.

Persze nem így történt, 11 óra után hívtak be bennünket, de a gyermekünk akkor már őrjöngött, nem lehetett vele bírni, mivel egy korty vizet nem adhattunk neki... (gondolom a cukorszintje már leesett, éhes volt szegény)

Ezt látván megitattuk, nem bírtuk nézni tovább.

Természetesen "hibáztunk", mivel így nem altathatták a gyerkőcöt.

Mint szülő, összevetve a közel 2 perces kötözés alatti fájdalmat a kicsit több, mint 2 órás étlen-szomjan várakozással, inkább az elsőre voksolok, az ottani egyik doktornő nem így gondolta, és szemünkre vetette, hogy miért ítattuk meg.


Nagyon nagyot csalódtunk ma a kórházban, valószínüleg ennek utánanézünk mélyebben, hogy mit lehet tenni, azaz egy orvos hogy teheti meg, hogy magánpraxist folytat az ott várakozók rovására - különösen hogy gyerekek az érintettek.
 
 


Sziasztok!

Van egy hétéves fiam, akinek 2002 őszén vették ki a manduláját a Bethesdában. De az egész még 8 hónapos korában kezdődött. Ahogy abbahagytam a szoptatást (sajnos saját egészségi állapotom miatt egyik napról a másikra), a fiam rögtön beteg lett. Minden kijött belőle, és 40 fokos láza volt, ráadásul nyáron. Én meg épp államvizsgáztam. Rohantunk a gyerekkel a Bethesdába, ahol azonnal elláták, befektették és mindenki nagyon kedves volt.
Ettől kezdve évente 4-5 alkalommal lett tüszős mandulagyulladása. Ilyenkor 1 óra alatt olyan álapotba került, hogy azonnal infuzióra kellett kötni. Volt olyan nyár, hogy szinte egész nyáron kórházba voltunk.
A doktornők és a nővérek nagyon kedvesek voltak, erőn felül teljesítettek. Szerencsére olyan szobát kaptunk, ahol a fiammal kettesben lehettünk.

A nyár után vették ki a manduláját. Kövér Balázs végezte a műtétet. Komolyan mondom, hogy ilyen orvossal még nem találkoztam. Töviről hegyire mindent elmagyarázott, megnyugtatott, minden kérdésemre válaszolt, ráadásul szuperül bánt a gyerekekkel. Egyetlen nővérre haragudtam meg, aki nagyon durván adta be az altatás előtti nyugtatót a gyerekemnek. Ugyanakkor volt olyan nővérke, aki éjszaka telefonon látott el jótanácsokkal a műtétet követően, mikor már otthon voltunk.
Kövér doktor a kontrollra is úgy hívott vissza, hogy még a rendelés előtt bemehettünk, hogy ne kelljen várni. Egyébként hozzá hordtuk a fiamat korábban is. Egyszer a gyerkőc fülére húzódott a gyulladás, és emiatt a hallása elromlott. A doktor úr tökéletesen helyrehozta egy gyógyszerrel.
Lekopogom, de azóta sem volt beteg a fiam. Viszont az tuti, hogy nem vinném máshová.

Sajnálom, hogy Airweennek ilyen rossz tapasztalata van.

KépKép
 
 


Van valakinek Dr.Réti Csabával tapasztalata?
Mandulaműtéte lesz a hatéves lányomnak éa szeretnék tájékozódni.
Köszi
 
 


Chris5!

Mi hozzájártunk a nagyfiammal. Csupa jót tudok róla mondani, nem egy "ömlengős, bűbáj ember", de nagyon jó doki.

Dóri
Vendég
 


Sziasztok!

Ismeri valaki Varga Edit doktornőt a fül-orr-gégén? Jún 7-én műti a 3,5 éves kislányomat orrmandulával. Persze bent maradok a gyerkőccel az egy éjszakára, ilyenkor az anyuka is kap egy ágyat? Vagy ezt előre kérni kell? Hálás lennék pár sor véleményért. Köszi, Szia Mindenki!
kökörcsin


Persze júl 7-én, és nem jún, na, mindegy... :)
Sziasztok!
u.i. nem sok válaszban reménykedek, ha fél éve senki nem írt erre az oldalra :( Azért lelkesen böngészem majd...
kökörcsin


szia Kökörcsin,
milyen tapasztalatod volt? Van valakinek frissebb élménye?
Köszi előre is,

Beusa
Kép
 
 


Sziaztok!

Ugyan már bőven nem aktuális, de nekem volt "szerencsém" a fenti dokinőhöz, és egyáltalán nem voltam tőle elájulva. A stílusa kritikán aluli (a gyerek felé is!), és a meg nem gyógyult középfülgyulladásos gyerekemmel közölte, hogy ő már nem tud vele mit csinálni, menjek a körzetihez. Aki persze visszairányított a fülészetre, és végül ott hozta helyre Kövér Balázs.
A Bethesda belgyógyászatáról pedig annyit, hogy amikor a fiam 2 éves volt, bevittük borzalmas köhögéssel és 39,5 fokos lázzal az ügyeletre, ahol közölték (már nem emlékszem a doktornő nevére, aki viszont legalább kedves volt), hogy csúnyán megfázott, C vitamin és ACC a terápia. Ja, és orrszívás. Még szerencse, hogy a háziorvosunk szombat este ki tudott jönni, mert én nagyon nem elégedtem meg a diagnózissal, és hát a fiamnak tüdőgyulladása volt. A fenti 2 történeten kívül eddig szerencsére távolról elkerültük a Bethesdát, és őszintén szólva nagy meglepődéssel olvastam, hogy milyen sokatoknak vannak pozitív tapasztalatai és milyen "népszerű" ez a kórház, mert eddig ez nekünk nem jött le. Talán mi vagyunk a kivételes pechesek?
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó