Új privát üzeneted érkezett!

SZIASZTOK!KISLÁNYOM 7HONAPOS ÉS BORZASZTO ROSSZ EVÕ!EGY SZÜKSÉGES ROSSZKÉNT ÉLI MEG AZ EVÉST!HA MÁR NAGYON TUL AKAR RAJTA LENNI KÉPES NYOMBAN HÁNYNI!TÖBB ORVOSNÁL VOLTUNK,DE AZ EDDIGI TANÁSCOK NEM VÁLTAK BE!VVÁROM SEGITSÉGETEKET!ELÕRE IS KÖSZI
 
 


Szia Korina!

Az én Petim sem egy evőgép de ő legalább szopizik még. Kép (ha van mit)
Figyi, amikor 7 hónapos volt, az enyém sem akart enni szinte semmit. Megkóstolta az ételt, és kész.
Most hogy másfél éves, még mindig kb. fele-fele a szopi és a megevett ételek aránya. Néha egész nap semmit sem hajlandó enni, meg sem kóstolja. (sajnos a csokit, nápolyit enné, de azt meg nem kap ha nem evett norm. kaját.)

Kicsit részletesen is leírhatnád, mennyit nem eszik? Kép
Szopizás hogy áll? Vagy tápszert kap? Inni iszik? Mit?
Gyarapodik-e a súlya, vagy stagnál?
Milyen kedve van? Beteges-e?

Fel a fejjel, biztos rá fog egyszer ő is jönni az evés örümére! De ne erőltesd neki,- gondolom attól hány,- mert akkor SOHA nem fogja megszeretni az evést. Hidd el, már rég kihaltunk volna mi emberek, ha a kisbabák nem tudnák mennyi kajára van szükségük. Ez a véleményem.

Üdv.
Andi
 
 


Születésétől fejem a tejet,hogy többet egyen!sajna csak 3 és fél hóig volt!még kicsi volt könnyebb volt etetni nem tiltakozott nagyon!utánna tápszerek hada,járkálva etetés stb.Jelenleg csak hajnalba fél álomba fogadja el a tápszert mx 100ml.-ig 2*kinálva!uánna saját főzeléket, bébiételt eszik!egy alkalomra ha jo napja van fél és háromnegyed között eszik tv elött,énekelve stb!Ha rossz időket élünk kb.3napig is tart akkor az első kanálnál is sír,és pár kanál után vége!És ez napokig!EZ AGGASZTÓ ÉS KIBORÍTÓ!2,80SZÜL. most 5,90 és 7 hónapos!Kopp-kopp még nem volt beteg!Jó kedvű,mozgékony baba!
 
 

 
 

Szia Korina!

Csak most tévedtem ide, de ha még aktuális nekem van egy módszer, ami nagyjából bevált. Ikerlányaim vannak, az egyik jól eszik, a másik szinte semmit (bár még reggel este nálunk van szopi)Kép
Szóval Petrával mindig kinlódni kellett, alig evett, aztán egyszer beleerőltettem, utána egy hétig már akkor is sírt mikor az etetőszékbe tettem. A módszer a következő: Tedd elé a kajás tányért (főzelék, gyümölcs, tejpép, amit adni akarsz neki), meg legyen még egy adag ugyanabból nálad. aztán ő kis kíváncsi lévén elkezd benne turkálni, szétkeni mindenütt, és végül valahogy a szájába is beviszi a kezét - tehát megkóstolja az ételt. Aztán próbálkozhatsz te a kanállal, mert ha ízlik neki, utána már jobban elfogadja, ráadásul leköti a maszatolás így nem arra figyel, hogy már megint belém akarnak tömni valamit.
Szóval ezzel a módszerrel már legalább nem volt közelharc evésnél, bár a konyha úgy nézett ki, hogy volt mit takarítani, plusz a gyereket és magamat is fürdetni-átöltöztetni evés után...
Azóta persze fokozatosan elhagytuk a maszatolást, már szépen nyitja a száját a kanálnak. Persze elég válogatós, de legalább eszik, ha nem is sokat.

Sok sikert!

Ditke
 
 


Sziasztok!

JÁr erre valaki? Kisfiam 21 hónapos és két hete már semmi főtt ételt nem eszik. Kizárólag a vajas kenyér/vajas kalács - féle ételeket eszi, reggel, meg este. Tízórai, ebéd, uzsi teljesen elképzelhetetlen, vagy ha van is, akkor is ugyanazt eszi. Régebben voltak kedvenc ételei, de most hiába főzöm őket sorba, egyik sem kell, csak elfordítja a fejét, és tiltakozik.
Lehet, hogy már nagyon bestresszeltem ezzel a kajálással, bár mindig úgy voltam, hogy nem csaptam nagy hűhót az evés körül. Két-három féle kaja kínálása után simán képes vagyok kirakni az etetőszékből, ha látom, hogy nem akarja egyiket sem enni. Szóval nem nyomom le a torkán csakazértis.
De most már tényleg kezd az idegeimre menni. Bekapja a falatot, utána kiköpi (általában rám), megint kínálom, megint kiköpi, aztán már be sem kapja.
A cirkusz után meg tuti, hogy éhes, mert állandóan a spejzbe cipel engem és ott nézeget, hogy milyen nassolnivalót talál. Eldugtam mindent a szeme elől, hogy ne a ropival meg csokival foglalkozzon. De akkor képes ott ácsorogni és nézelődni, ha nem talál semmit. Aztán valamire rábök, megmelegítem és nem eszik.
Egyébként otthon én soha nem adtam ropit meg ilyeneket. EGy másik topicban már írtam erről, hogy a kedves nagyszülőknek köszönhetően szokott rá ezekre a ropogtatnivalókra. Jól le is szóltak, hogy ebbe nem fog belehalni a gyerek és hogy lazítsak. Hát belehalni nem fog, de a rendes evésről szépen leszokott.
Lehet, hogy nem emiatt nem eszik most, lehet, hogy életkori sajátosság. Lehet, hogy bántja valami (nemsokára jön a kistesó). Ha valakinek van hasonló tapasztalata, kérem írjon. Visszaáll az étvágya? Ha igen, kb. mennyi idő múlva? Esetleg tuti tipp?
köszönöm,
Cirmi
 


Cirmogó!
Amiket leírtál nálunk is aktuális. A fiam most 2 éves. Kicsiként ő is nagyon jó evő volt, mindegy volt, hogy főzelék leves hús bármi. Viszont most nagyon szenvedünk.
Húst azt megeszi, de főzeléket semmit. Ha olyan napja van hagyja, hogy etessem, akkor legalább normálisabban eszik.
Gyümölcs főleg mandarin megy dögivel. Van, hogy reggeli ebéd vacsi is mandarin.
Nasi az nekünk is jobban megy.
Nálunk még legjobban az apjával hajlandó enni.
Ami még nagyon bánt,hogy tejet és tejtermékeket egyáltalán nem iszik. 18 hónaposan ő saját magát választotta el, és azóta eszik ilyen rosszul.
Ti jobban esztek már? Sikerült valamit kitalálnod?
A nagyobb lányom is elég rossz evő volt. Mikor a kicsi meglett Úgy jött ki a féltékenység, hogy ha a kicsivel foglalkoztam mindig enni akart. Szépen összeszedte magát. Most 7 éves 38 kg. Korához képest magas is úgyhogy nem kövér. Én abban bízom, hogy a fiamnál is jön majd valami fordulópont és ő is jó evő lesz.
Sok sikert nektek!
Kis plutó

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
 


Szia Kis Plutó!

Eddig semmi változás. Írtam a Kismama Magazin gyerekorvosának, tanácsot kértem tőle. Azt javasolta, hogy legalább két hónapig adjak neki valamilyen multivitamint, úgyhogy vettem Vitacolan szirupot. Ezt bele lehet tenni tejbe, teába, vízbe (szerencsére, mert máskülönben nem venné be).
Ha sokáig tart nálatok is az egyoldalú evészet, akkor szerintem te is kérdezd meg a gyermekorvosotokat. A miénk épp szabin volt, ezért is írtam a Kismamás dokinak.
Egyébként megszületett a kistesó, és az én fiam is féltékeny. Általában szoptatás alatt ő is azonnal "éhes" lesz és menni kell vele hűtőt nyitogatni, ahol persze a szokásos vaj, tej stb van, amit egyébként is mindig eszik. Ja, vagy a spejzbe kell menni valami rágcsálnivalóért (de azok jól el vannak dugva :-)).
Nektek is sok sikert! REmélem, hogy a jó idő beálltával (vajon ez mikor lesz?!!) a kinti szaladgálás meghozza az étvágyát.
Cirmi
 


Szia Cirmogó!
Köszönöm a jó tanácsot. A gyerekorvosunkkal nem nagyon foglalkozom, mert át akarok menni egy másikhoz. Majd talán attól kérek tanácsot.
A Vitakolant én a lányommal szedettem annak idején, de nem szerette.
Most Plussz zizegőt szedetek velük. Mind a ketten nagyon szeretik, és szívesen be is veszik. Jó mert több ízben lehet kapni.
A héten mi is sokkal többet voltunk kint mint egyébként, de eddig a jó levegő sem hozott különösebb változást.
Már sokszor nem is tudom mit főzzek, ráadásul most a lányom is 2. hete itthon van, és még nehezebb főznöm. Õ is higeg-kajás lenne jobban ha ráhagynám.
Nálunk is az a legnagyobb baj, hogy anyósommal lakunk, és tudja a gyerek, ha én nemet mondok az evésre, a mamát bolonddá tudja tenni. Neki meg hiába papolok, hogy ebéd előtt fél órával ne adjon szendvicset a gyereknek. Persze, ha a nagy eszik a kicsi is jelentkezik, természetesen a mama a szobába tálcán viszi a kaját én meg takaríthatom a szőnyegből mert rendszerint a fiamé ott köt ki.
Bocsi, hogy ilyen hosszú lett.
Kis plutó

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
 


Sziasztok!
Szia Kis_plutó!Kép

Cirmogó
Én nem írok semmit a fiam étkezési szokásáról.Szépen nyugodtan bemásolhatnám ide amit Te írtálKép
Nálunk detto ugyanez a helyzet.Volt.
Én Polyvitaplex szirupot kezdtem neki adni,béres cseppel.2-3 nap múlva már látható volt az erdmény.Próbáld ki!
A polyvitaplex étvágygerjesztő vitamin.Már nem olyan büdös mint amilyen régen volt.Narancs ízű és ugyanúgy belekeverheted az italába.

Most megint nem eszik,igaz most beteg egy kicsit de legalább iszikKép
Sok sikert!

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó