Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! A kislányom 1 éves korában hosszabb ideje fent álló lázas állapota és ammónia szagú vizelete után vittem kórházba. Ott a vér és a vizelet eredménye során derült ki, hogy vesemedence gyulladása van. Sajnos a kórházba kellett maradnunk a nagy melegben ( én persze a földön aludtam) és folyamatos infúziós antibiotikumos kezelésben részesült. Én 3 nap után hazavittem mert ott pihenni nem lehetett. Vissza kellett járnunk további infúziós kezelésre még 1 hónapig. Mikor evvel a kezeléssel meg voltunk csináltak nála egy úgy nevezett MUR vizsgálatot ( ez egy katéteres vizsgálat, ahol a hólyagot feltöltik és a röntgen fényképezi, hogy hogyan távozik, töltődik a hólyag) akkor derült ki, hogy a vizelete vissza folyik a jobb oldalon III. a bal oldalon II. erősségű. A IV.- V erősségűt azonnal műtik. Folyamatosan kell antibiotikumot , napi 2x szednie. Ez volt 1 éve. Most meg ismételték a vizsgálatot és semmi nem változott. Félek, hogy a sok antib. tönkre teszi a kis szervezetét mert így is sokat küzdünk hüvelyi gombás fertőzéssel, aftával és a szemében kötőhártya gyulladással. Ez sajnos mindd az antib. által okozott legyengült szervezete miatt van. Sajnos az mi orvosunk baleset miatt nem volt a kórházban ezért még nem sikerült vele beszélnem, így nem tudom mi lesz a következő lépés. ott egy orvos mondta, hogy ez egy rutin műtét( laporoszkópiával) de altatással csinálják. Mondtam miért nem csinálják meg? Mert rizikó minden műtét. Én erre azt válaszoltam miért a sok antib. nem? De, mondták. Annyira aggódom és féltem szegényt. Van valaki közületek hasonló helyzetben? Van tanácsotok?
 
 


Kné!

Nagyon sajnálom ami veletek történik! Azt gondolom, konzultálj a dokitokkal, hogy szedhet-e Protexin nevű kapszulát, ami rendbeteszi a bélflórát a sok-sok antibiotikum szedése alatt, után. Ha jól tudom van gyermek dózisban is. A gyógyszertárban is megkérdezheted mit ajánlanak.

Nekem is sok antibiotikumot kellett szednem a 2. terhességem alatt és az én hüvely és bélflórám is feladta a küzdelmet. Kiderült, h. candidám van, amit diétával, grapefriut magolajjal, gyógyteával és Protexinnel kezeltem sikeresen.

DE!!!!! A veseprobléma miatt kérlek előbb konzultálj dokival, h. javasolná-e ezt egy babánál. A diéta lényege a szénhidrát 0-ra redukálása.

Gyógyuljatok meg mielőbb!!!
 
 


Kné!

Remélem a probléma megoldódott azóta! A bélflóra helyreállítása érdekében nem kaptatok semmit? Ajánlanám a Normaflore készíményt, ami sok-sok ab rezistens "jó" bacilust tartalmaz. Patikákban kapható... ha épp van, sajnos nagyon fogy.

Kép
 
 

 
 

Kné!

Kár hogy rég írtad amit írtál,mert nekem még nincs is 1 éves a babám,és születése óta tudom,hogy V.fokú VUR-ja van.Még őt sem műtötték,mondjuk antibiotikumokkal karban tartható az állapot,és neki egyoldali.De jó lett volna tapasztalatokat megbeszélni...

Kép

Kép
 
 


Kedves Mezsó!

Kislányodnak Blankának Boldog Szülinapot kivánok, és minél elöbbi teljes gyógyulást.

Kislányunknak több fejlödési rendellenessége is volt, vese is, emiatt szoktam az ilyen jellegü topicba betekinteni.. Mi Budapesten a Tüzoltó utcai Gyermekklinikához tartozunk lassan 9 éve, több ilyen problémával rendelkezö gyermek anyukájával beszéltem. Elég jó tapasztalatokat meséltek. Ti hová tartoztok? Ki az orvosotok? Kislányunknál a vese eddig jól müködik, remélem a továbbiakban sem lesz teendö ezzel. Van egyéb, pld. 8 év után ujra tanul szájon át enni. Ezért is vagyunk Mi sokat kórházban, a második otthonunk.

Sok eröt, egészséget, és minél elöbbi gyógyulást kivánok: Anna
 
 


Szia encsi!!

Köszi szépen a jókívánságot!! :wink: Aranyos vagy!!Hát olvasom nektek sem egyszerű,sőt talán sokkal rosszabb mint nekünk,nem is tudom mit kívánhatnék,talán sok sok erőt és kitartást!!!És a lehető legjobb egészséget!
Mi Blankával a Szegedi Gyerekklinikára járunk kontrollokra,ő még műtve nem volt ezzel a bajjal,de Dr.Tornyos Szabolcs gyereksebész gondoz minket.És eddig igen nagy sikerrel,mert a legutóbbi UH eredmény szerint csökkent elég sokat az üregrendszeri tágulat!!Augusztus közepe vége felé lesz majd a MICU vizsgálat,hogy megnézzék javult-e 1 év alatt a reflux foka!!De bíztat a doki,hogy ha a tágulat csökken,meg a vizelet tartósan steril akkor javulni tud a betegség magától is. :wink: Most ott tartunk hogy legutóbb február végén volt fertőzése Blankának!Ennek nagyon örülünk. :D
Kislányod 8 éves egyébként? Szegénykém hogy hogy most tanul újból szájon át enni?Persze ha nem akarsz ne válaszolj!!Megértelek...Csak érdeklődöm,mert ez nagyon borzasztó lehet neki is,és neked is anyukaként.Minden jót nektek,és be be nézek ide,hátha válaszolsz!!! :)

Kép

Kép
 
 


Kedves Mezsó!

Köszönöm az érdeklödést, de most náthásak lettünk, s emellett sok egyéb feladatot meg kell oldani. Jelentkezni fogok.

Üdv: Anna
 
 


Anna!Igazán nincs mit. :wink: Nem hittem hogy ilyen hamar olvasni fogod amit írtam!!!! :D Jobbulást nektek,és akkor várom hogy írj,mert tényleg érdekel hogy mi újság. :)

Üdv:Timi

Kép

Kép
 
 


Szia Timi!

Mivel, Te régi felhasználó vagy lehet, hogy tudod fel lehet iratkozni adott témára. Én, az érdekelt témáknál feliratkozom, hogy a választ megkapom emalben. Ezért tudtam válaszolni ilyen gyorsan, de röviden.

Üdv: Anna
 
 


Igen,így hogy mondod így rémlik valami!!De én 2 topikba írok rendszeresen így oda nem is íratkozom fel,mert mindig nézem őket.De mostmár ide is benézek mindig. :wink:

Kép

Kép
 
 


Sziasztok!

Jár még erre valaki?

Az én kisfiamnak mind a két veséjébe visszafolyás volt. Sajnos a bal feladta, azt ki kellett venni, viszont a jobb se reagált jól a két endoszkópos beavatkozásra. Még mindig 2-es visszafolyása van. Most készülünk a nyílt (hasi) műtétre és nagyon aggódom. Van valakinek tapasztalata erről?

Köszönöm, ha ír valaki: Edina
mamimami
Kiskunhalas
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó