Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Ha valakinek hasonló problémája van, kérem, írjon!!! Mi most állunk a kivizsgálás előtt. Tudja valaki, milyen beavatkozásokat csinálnak ilyenkor? A gastroenterológiára és az endocrinológiára is megyünk. Köszi!
Vio

Kép
vio
 
 


Szia Vio!

Milyen jelei vannak nálatok a növekedési hormon problémának? Mi még csak vérvételen voltunk, de nem derült ki semmi, a vastartalék kicsit alacsony, de semmi egyéb. Viszont 18 hónaposan 9,20 kg és 76 cm a lányom.
 


Jajj, hát ilyen nincsen a világon. Tudod mióta várom, hogy VALAKI VÉGRE REAGÁLJON MÁR az üzenetemre?! Nem júli 29 óta, mert már rengeteg helyre írtam ez ügyben. Nem csoda, hisz' mindenkinek elefánt méretű a gyereke. Már bocs. Titeket magától küldött az orvos, vagy Te "ösztönözted"? Alig hiszem el, hogy valakivel ebben a témában levelezek. Van egy anyuka, akik szintén kivizsgálás előtt állnak, neki 4 éves a fia és 97 cm. Az én fiam... most 3 éves és 87 cm. Viszont! Karácsony óta nem nőtt!!! Mi most ott tartunk, hogy időpontot kértünk a Budai Gyermekkórházba, és 2 helyre. Az egyik a gastroenterológia, 12-e, most pénteken 9:45-re. A másik jövő hét péntek, 19-e, 8:45, endocrinológia. SEMMIT nem tudok, csak azt, hogy vérvétel az biztos, hogy lesz. De hogy melyik helyen...
Ti is a Budaiban voltatok? És melyik oszályon??? Kérlek, mindent írj le!!! Legalább Te már tudsz valamit mondani. A fiam 55 cm-el és 3250g-al született, 1 évesen még normál mérete volt. 71 cm, és 21 hónaposan pedig 83 cm. Az még belefér. Viszont hogy azóta több, mint egy év eltelt, és 4 cm-t nőtt, az már kóros. Ebből pedig több mint fél éve semmit. Ezután már csak az jöhet, hogy elkezd összemenni. Na jó, ez még viccnek is rossz. Remélem, még ma írsz, mert én már agyon izgulom magamat. Az egy külön sztori, hogy mi hogy jutottunk el oda, hogy kivizsgáltatjuk a gyereket. Hosszú lenne elmesélni, de ha érdekel, leírom. Annyit azért hozzáteszek, hogy ha a gyermekorvoson múlott volna... hát sehol nem tartanánk.
Vio

Kép
vio
 
 

 
 

Ez talán ad némi segítséget: (az itt leírtakból nekem az következik, hogy semmiféle fájdalmas vizsgálattal nem kell számolni.)

http://64.233.183.104/search?q=cache:kEvmAVHqJlcJ:www.vital.hu/themes/sick/endo- alacsony.htm+n%C3%B6veked%C3%A9si+hormon+vizsg%C3%A1lat&hl=hu
 


Alice, nagyon köszi!!!
Vio

Kép
vio
 
 


Szia Vio!

Igazából a háziorvosunk azt mondta, hogy ez még belefér a tűréshatárba, de engem azért nem nyugtatott meg, mert más tünetei is vannak a gyereknek, ami felszívódási zavarra utalhat, ez pedig az állandó fáradékonyság, egyensúlyzavar. A lányom egyébként koraszülött és oxigénhiányos is volt, a mozgásfejlődése elmaradt, annak ellenére, hogy 5 hónapos koráig szépen fejlődött. Sajnos a háziorvosunk elkönyvelte, hogy sérült gyerek, és bármilyen problémával fordulok hozzá, látom rajta, hogy nem veszi komolyan. Mi szeptemberben megyünk egy neurológus dokihoz a Sote II-es klinikára, aki részletesen foglalkozik ritka betegségekkel. A héten lesz meg a vérvétel részletes eredménye, hogy tényleg nincs e felszívódási zavara. Majd írok, hogy mi lett a vége. Írd meg te is, hogy mi volt az első vizsgálaton!
 


Lilla! Ok, persze, hogy leírom. De rákattintottál arra az üzenetre, amit Alice küldött? Nektek csak 1 vérvétel volt? MI az, hogy többször is vesznek tőle? Vagy az csak később lesz? És ugye nem kell éhgyomorra, vagy valami ilyesmi? Hülye vagyok, hogy kéne. Mindegy. És ilyen csont rtg sem volt? Csak vérvétel? De ez hol volt? A Budaiban? Mert mi a gastroenterológiára megyünk most. Ott vették? Vagy melyik osztályon voltatok???
Vio

Kép
vio
 
 


Vio, légy erős, a vérvétel csak akkor mutat valós értéket, ha éhgyomorra van, ha nem figyelmeztettek, akkor előtte csak vizet adjál a kicsinek. (Azaz éhgyomorra vidd be, de legyen veled kaja neki, hogy azonnal ehessen mihelyst lehet.) A csontröntgen sem egy nagy szám, vagy röntgennel csinálják, vagy valami folyadékba kell a kezet mártani, erről túl sokat nem tudok, de a barátnőmet csontritkulás gyanúval vizsgálták, neki ez volt. Énszerintem ne a vizsgálaton parázz, mert az valószinüleg semmi a gyereknek (hacsak te nem pánikolsz előtte feleslegesen, és ezt ő is megérzi!) - és reméljük, hogy az eredmény is negatív lesz. Ne a legrosszabbra gondolj, még az is lehet, hogy csak D vitamin hiány van a háttérben...
 


Alice! Köszi! Hát ez marhajó, hogy nem szólnak, ha éhgyomorra kell vinnem. Akkor jöhettünk volna haza? Ok, megnyugszom, csak izgulok. Leírom, mi volt!
Vio

Kép
vio
 
 


Természetes, hogy izgulsz, hisz a gyerekedről van szó, de ne a vizsgálatok miatt izgulj... amennyit én kivettem a cikkből, egy esetleges pajzsmirigy vérvétel lehet cikis, abból a szempontból, hogy előtte kontrasztanyagot szoktak adni, de azt hiszem ezt nem csinálják azonnal, erre felkészítenek előtte.
Még az sem biztos, hogy MINDEN vérvételhez éhgyomor kell, de bizony a teljes vérképnél vannak olyan rublikák, ahol csak az éhgyomori érték a mérvadó, de gastroendrológia stb mind olyan vizsgálat ahol szvsz. pl. a cukorszintet is mérik...

Tudod az orvosok nagy része azt hiszi, hogy az alapvető fogalmakkal a beteg is tisztában van, aztán csak néznek mint Rozi a moziban, mikor teli hassal mennek a reggeli vérvételre, vagy 2 nap után abbahagyják az antibiotikum adását mert jobban van a gyerek... pedig ezt nem tanítják sehol.
Ne izgulj, minden rendben lesz.
 


Sziasztok!

Kicsit keveritek a dolgot:a pajzsmirigy mukodesenek vizsgalata az sima vervetel elso lepesben. Ehgyomri! A novekedesi hormon problema szurese a maceras, az a tobbszori, kontrasztanyagos szuras. Azt valoszinuleg akkor fogjak csak csinalni, ha a tobbi nem hoz eredmenyt. Es a szakemberek valoban korosnak talaljak a fejlodest.

Es ezeket a vizsgalatokat az endokrinologian csinaljak /a hormon csak tipp, de a pm tuti/
-Afonya
 
 


Áfonya!
Köszi a hozzászólást, remélem is, hogy ezt a többszöri szúrkálást már megússzuk! De azért az tényleg durva, hogy tojnak szólni, ha éhgyomorral kell a vérvételre mennie egy kicsi gyereknek. Akkor újabb előjegyzés és újabb 2-3 hét várakozás?! Hihetetlen.Kép
Vio

Kép
vio
 
 


Szia VIO!
Bocs, hogy csak most írok, eddig olvastalak.Nekem a lányomnak, kb. 9 évesen volt egy vérzése. A gyerekorvos a Tűzoltó utcai klinikára, endokrinológiára küldött.Volt röntgen a kézfejről ami szerint(csontozat)2 évvel idősebb.Volt vérvétel, ez 3-ból állt, azt hiszem óránként.Daganatot kerestek, de szerencsére negatív lett minden.A Dr.Sallai Ágneshez jártunk, egy tüneményes doktornő, szereti a gyerekeket, ért a nyelvükön, engem is mindig megnyugtatott.Mondjuk Nálatok épp az ellenkezője van, hogy nem nől.Remélem minden rendben lesz Nálatok is.
Utánna még pár évig vissza kellett menni fél évenként ellenőrzésre.

Minden jót!

Erika

HTML kód:
babafalva.hu vonalzó
Erika,Gabi
 
 


Erika!
Mi a Budai Gyermekkórházba fogunk menni. Rtg nekünk is lesz, hát remélem, hogy minden ok.
Vio

Kép
vio
 
 


Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy a coeliákia (lisztérzékenység) is okozhat növekedési zavart. Azt a gastron nézik, első felvonásban vérvétellel, IgA-t, IgE-t néznek. Majd utánna altatásban bélboholyvizsgálat.

Remélem, tudtam segíteni.
És JOBBULÁST MINDEN PICURKÁNAK.

Kriszta

 


Szia Lilla! Most jöttünk nemrég a kórházból!
Először egy 4 oldalas A/4-es papírt kellett kitölteni, aztán bemehettünk. 1160g, 87 cm. Júniusban volt 3 éves. Megtapogatták még a hasát, aztán a görbe alapján inkább a magasságával van lemaradva. Gyimesi doktornő vizsgálta, azt mondta, arányos alkat, csak akkora, mint egy 2 éves. Lementünk csont rtg-re, ott a rtg alapján a csont 2,5 évesnek felel meg. Azt tudom, hogy ha idősebb a csont, az baj. Õ júniusban volt 3. Ez mit jelent? Aztán mentünk a vérvételre... volt nagy ordítás, 7 kémcsővel vettek, nem mind tele. Jövőhéten megyünk az endocrinológiára, ott nem tudom, mit csinálnak a súly-magasság mérésen kívül. A gastro-ra pedig okt. 14-én kell visszamenni. Ha valami eredmény kóros lesz, telefonálnak előbb.
Ez van, Ti hogy vagytok, mentek vissza valami vizsgálatra?
Vio

Kép
vio
 
 


Lilla! Ma voltunk a Budai kh-ban a gastroenterológián!
Először egy 4 oldalas A/4-es papírt kellett kitölteni, aztán bemehettünk. 11,6kg, 87 cm. Júniusban volt 3 éves. Megtapogatták még a hasát, aztán a görbe alapján inkább a magasságával van lemaradva. Gyimesi doktornő vizsgálta, azt mondta, arányos alkat, csak akkora, mint egy 2 éves. Lementünk csont rtg-re, ott a rtg alapján a csont 2,5 évesnek felel meg. Azt tudom, hogy ha idősebb a csont, az baj. Õ júniusban volt 3. Ez mit jelent? Aztán mentünk a vérvételre... volt nagy ordítás, 7 kémcsővel vettek, nem mind tele. Jövőhéten megyünk az endocrinológiára, ott nem tudom, mit csinálnak a súly-magasság mérésen kívül. A gastro-ra pedig okt. 14-én kell visszamenni. Ha valami eredmény kóros lesz, telefonálnak előbb.
Egyelőre ennyi. Ti hogy vagytok???

Kép
vio
 
 


vagyis 11,6 kg...bocs

Kép
vio
 
 


Szia Vio!

A vérvételt a háziorvosunk csinálta itt Győrben a kérésemre. Épp pénteken lett meg a második részletes eredmény, amiből az derült ki, hogy nagyon alacsony a gamma globulin szintje, vagyis szinte nincs védekezőrendszere, ami azért érdekes, mert egyáltalán nem beteges a gyerek. Majd szeptemberben megyünk a Sote-ra egy dokinőhöz, aki megvizsgálja a gyereket, ill. megnézi a leleteit. Addig csak várunk...
 


Hát sajnos, nekünk kiderült, hogy alacsony a növekedési hormonszintje... meg kell ismételni a Dopa-tesztet.
Vio

Kép
vio
 
 


Sziasztok, teljesen itthagytátok az oldalt? Nekem is van pici fiam, de majd csak akkor írom, mi a helyzet, va vki válaszol nekem, mert elhagyott fórumba nem akarok írni.
Hali
 
 


Szia Gitti! Tavaly olvastam egy cikket egy pécsi orvosról, aki ezzel foglalkozik. Sajnos csak ennyit tudok. üdvözlettel: Cintia
 


Sziasztok!

Nekem 13hónapos a lányom és 84cm.51centivel született így 33 centit nőtt 1év alatt.Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek ez normális?A gyerekorvos nem mond semmit.Van amikor 5-6 centit nő havonta.
A férjem is magas 184 cm én csak 160cm vagyok.Lehet genetika?
Amikor terhes voltam pajzsmirigy alulműködésem volt és szülés után azt mondta a gyerekorvos,hogy fokozottan figyelni kell a hossznövekedését.Én beszéltem a belgyógyásszal és azt mondta,hogy az alulműködés miatt kicsinek kellene lennie tehát emiatt nem lehet.
Szerintetek forduljunk orvoshoz?
Nagyon nem tudom mitevő legyek?
Remélem olvassátok néha ezt a topicot!

Sziasztok!
Ildikó

Kép
 


szia gitti!

Nekem is van egy 4 és fél éves lányom, aki nem sorolható a kicsik közé. Néha én is néztem, nézek rá aggódva. Orvoshoz vittem, de mosolyogva elküldött. nekem is ritka mikor valakire beszélgetés közben fel kell nézzek. 12 éves koromban 178 cm magas voltam. Azóta nem nőttem, de addig olyan is volt, hog ydecembertől májusig 9 cm-t. Szerintem, ha a flrjed is magas, akkor inkább genetika van a háttérben.
puszi
 


elnézééééééééést! ildikó74-nek irtam az előbbi sorokat.
 


Szia Telehold!

Köszi,hogy válaszoltál!
Tegnap elmentem a kórházunk gyerekorvosához érdeklődni és azt mondta,hogy hétfőn vigyem fel hozzá a gyereket és megnézi.Kíváncsi a testalkatára,megmérik mérővályúban is és összehasonlítja 100 vele egyidős gyerek magasságával.És ha szükségesnek látja csinálnak egy röntgent az agyalapi mirigyről.
Ezek után nyugodtabb leszek.

Szia!

Kép
 


Sziasztok! Látjátok, ezért nem szeretem én a Babanetet, mert nem értesítenek, ha új hozzászólás érkezett... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: elég régen jártam erre! Privit kell írni, ha direkt valakinek címeztek hsz-t, különben.....
Kíváncsi lennék Ildikó 74 gyerkőcével kapcs. mi derült ki azóta, és Gittiéknél mi a helyzet? Írok is privit.
Vio

Kép
vio
 
 


Szia!

Tavaly októberben beküldött a gyerekorvosunk endokrinológiára.Ekkor a kislányom 25hónapos volt és 92,2cm.Akkor nem csináltak semmi különös vizsgálatot csak megvizsgálta,megnézte a pajzsmirigyét(én évek óta pajzsmirigy problémával küzdök)és azt,hogy nem duzzadt-e a cicije és nem szőrösödik-e.Minden rendben volt csak a percentilise volt 97.Visszahívtak februárban akkor vettek tőle vért majd márciusra hívtak vissza csontkor és sella röntgenre.Szerencsére nem találtak semmi kórosat.A csontkora az életkorának megfelelő de kicsit mészhiányos a kézfeje.A fejében az agyalapi mirigy kicsit nagyobb az életkori átlagnál de ez sem vészes.Szóval megállapították,hogy alkati magasnövésű.Majd szeptemberben kell visszamennünk.
Most 2,5éves 97,5cm és 12,2kg.Magas,vékony testalkatú!
Hát ennyi történt velünk!

És Veletek mi újság?Szedtek növekedési hormont?Vagy szurit kap?A magassága hogy alakul?

Szia!

Kép
 


Szia!
Hú, akkor legalább megnyugszol! Én is így voltam, hogy ha azt mondják, hogy csak kisnövésű, akkor megnyugszom. De ha oka van, amiért ekkora, akkor könyörgöm nem mindegy. Engem nagyon sokan hülyéztek, hogy mit aggódok. Hát tessék, ki is derült a hormonhiány. Ha én nem aggódok, akkor lehet, most 6 évesen 1 méter sem lenne. Szoval igen, júniusban lesz 6 éves és most 108 cm :)
Minden este szurit kap, inzulinos tűvel, kb 16-18 éves koráig. Teljesen megszokta, semmi gáz vele. Azóta évente kb 8 cm-t nő. Van két húga is. A középső most 3 éves és 94 cm. Teljesen átlagos. A pici pedig 11 hónapos és nem tudom, mekkora 72 körül van. Az is átlag. Fiam akkor maradt le, mikor egy év alatt 1 cm-t nőtt szegénykém. Ha most hozzáadnék 10 centit, normál magasság a lenne. De már az alsó határ aljában benne van. Iskolára utoléri társait!
Vio

Kép
vio
 
 


Szia!

Örülök,hogy alakulnak a dolgok!18éves kora után azért nem kell már szúrni mert amúgy is megállnak a növekedésben?

Nekem nem volt miért megnyugodni mert tudtam,hogy nincs baja miután elvittem egy szerintem jó orvoshoz.A házi orvosunk 13hós korában vette észre,hogy túl hosszúak a lábai és,hogy elég gyorsan nő.Amikor én már nem aggódtam Ő akkor kezdett.Aztán a 2éves státus vizsgálaton azt mondta,hogy mostmár tényleg el kell vinni endokrinológiára.Ekkor volt 92cm.Aug.végén lesz 3éves és szerintem pár centivel 1méter fölött lesz.De a férjem is magas így ez csak genetika!

Szia!

Kép
 


Nem semmi ide visszalátogatni 13 év után..... :D  De ha már ide keveredtem, leírom a happy and-ünket! Fiam betöltötte a 16 évet (mikor ide írtam, 3 éves csöppem volt). Befejezték a kezelést idén tavasszal, és most volt egy kontroll, 173,5 cm. Még mindig nőtt azután fél centit, hogy leálltunk a hormonnal. Most volt egy vérvétel, és augusztusban kell betelefonálni, hogy mi az eredmény, hogy termel-e hormont a szervezete, mert ha semmit, akkor valamilyen felnőttkori növekedési hormonhiánya van, és akkor a további kezelésről beszélni kell, ha termel, akkor befejeztük a történetet. Vagy valami ilyesmit mondott a férjem, mert Ő kísérte a fiamat. Erről még nem hallottam, hogy a kezelés után még mindig lehet valami folytatás, de én anno a kezelés kezdetekor azért imádkoztam, hogy csak a 170 cm meglegyen, hát kaptunk még plusz 3,5 cm-t!!!

Kép
vio
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó