Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ti mit szóltok hozzá. Én nagyon féltem a kicsikiémet. Volt ma reggel egy riport ami arról szólt, hogy egyre jobban terjed.Tilos behozni oroszo-ból és kínából bármilyen szárnyast.de még így sem biztos, hogy megakadályozható.Majd utána a László kórházból nyilatkozott egy orvos, hogy ha kicsi gyerekek vagy idősebbek kapják el nekik kicsi a túlélési esélyei. Hát köszönöm szépen.

Az oltóanyagról tud valaki valamit?

Zsófi
 
 


Uborkaszezon van, ilyenkor mindig bemondják az elkövetkező halálos vírusok rémlátomását.
 


Szia

Sztem tuti nem kerüljük el, gondolj a költöző madarakra.
De én nem aggódnék ennyire.Tavaly is volt, meg tán tavaly előtt is, még sem lett Mo-on semmi komoly belőlle.
Aliznak sztem igaza van, ezek a víusok, meg terrortámadások mindig akkor kerülnek előtérbe, mikor vmi sokkal nagyobb dolgot kell eltakarni a közvélemény elől...

Lilypie Pregnancy tickers
 
 

 
 

Sziasztok!
Kira, én teljesen egyetértek veled. Én is nagyon féltem a gyerekeimet és nagyon remélem, hogy Alice-nak és Nuskának igaza van abban, hogy csak a szokásos újságírói szenzáció hajhászásról van szó.
Az oltóanyagot már embereken tesztelik itt, Magyarországon és állítólag októberre lesz belőle valami.

Fagyi
 
 


Nem érdemes előre félni, járványok jönnek, járványok mennek. Most pl. Indiában fertőző agyvelőgyulladás járvány van, ami tizedeli a gyerekeket, éppenséggel attól is lehetne rettegni, hiszen mióta feltalálták a repülőgépet azt is pillanatok alatt szét lehet hurcolni... a madáinflenza egyelőre - tudtommal - még csak a szárnyasok körében terjed, emberre még nem szállt át, ahoz a vírusnak át kell alakulnia. MInden évben beharangoznak egyébként valami nagy járványt, amiből annyi az igazság, hogy átlag ban 40-50 évente van világjárvány, a legutóbbi kettő az 1918-as spanyolnátha volt, illetve az 1957-es gyerembénulás járvány. A madárinflenza elleni vakcinán egyébként már dolgoznak, a humán kipróbálás van még hátra, utána secperc alatt lehet belőle oltóanyagot előállítani, szóval ne féljetek, éppen elég más is van amitől félni érdemes, nem érdemes azt szaporítani.
Majd a holnapi szél holnap fog fujni...
 


Sziasztok. Annak idején még én nyitottam ezt a topicot. Hát ,mára már egyáltalán nem vagyok nyugodt, hiszen már nagyon közel van. Ráadásul a madárinfluenzára megvan a gyógyszer de a mutás variációra nincs.

Remélem nem lesz baj. Azt hiszem abba beleörülnék.

Puszi nektek
 
 


Kira

Megértelek.
Én megkérdeztem a dokinéninket,hogy mit lehet tudni az oltásról.sajn azt mondta, a lányom még pici,hogy oltsák(8 hetes),1 éves kor alatt valószínűleg nem lehet majd oltani.De azt is mondta,hogy ők még semmiféle információt nem kaptak erről,össez sem hívták őket...Ez ugyan bíztató,mert ha komoly gond lenne,talán már léptek volna legalább a dokik felé...
De én azért aggódok,mert annak idején ugyanígy mismásoltak az AIDS-szel vagy a sapnyolnáthával kapcsolatban is..Kép
Na meg az sem túl bíztató,ahogy az Európai Únió reagált..

Anyapoc

 
 


Hali!

Mai Blikkben azt írták, hogy figyelik a költöző madarakat is és az olyanokat is amik itt is, ott is élnek és melyik mikor téved erre. Nagyon sok madár van meggyűrűzve és ritkán tévednek erre. A költöző madarak meg elvileg fel északnak tartanak... Ma láttam az első varjakat megjönni. Honnan is jönnek? Északról... Ezt mérlegelve talán idén még nem és talán jövőre sem ér ide a madárinfluenza, de utána már én is félni kezdek.
Bízzunk a szakemberekben, most mást úgyse tudunk csinálni, csak kétségbeesni és még a széltől is megijedni, de annak (valljuk be) sok értelme nincsen.

Alice!

Tudtommal a madárinfluenzától nagyon sokan haltak már meg a távolkeleten.

sasha

Kép
 
 


Sziasztok!
Itt olvashattok róla bővebben:
www.eum.hu/eum/eum.main.page
Ez az Egészségügyi Minisztérium honlapja.
Szerintem nincs ok az aggodalomra.
 
 


Sasha,
egészen pontosan 60-an haltak meg 1997 óta, kivétel nélkül mind olyanok, akik szoros kapcsolatban voltak a szárnyasokkal. Hogy kicsit leegyszerűsítsem: van a madárinflenza, ez madárról madárra /illetve inkább mondjuk így: szárnyasra terjed. Ez régóta van már, többször megtizedelte a madarak, Ázsiában milliószámra ölték le a csirkéket. Ez egy állatjárvány, úgy mint a száj és körömfájás pl.

Nos ez a madárinflenza vítus alakult át helyenként olyanná, hogy szárnyasról emberre is fertőz. Fertőz a szárnyas vére ill. nedvei, az ürüléke, és a tolla, pontosabban az ezek porából felszálló poratka. Fontos tudni, hogy minid olyan embereket fertőzött meg, akik nagy mennyisében lélegezték be ezeket az atkákat, illetve igen szoros együttélésük volt a szárnyasokkal. Ázsiában nem ritka, hogy egy szobában alszik a család is meg a tyukok is, nem véletlen, hogy a legtöbb áldozat innen van. Nos ezt a vírust terjesztették tovább a vándormadarak Romániába, ahol szintén kimutatták ezt a szárnyasról emberre fertőző vírust. De emberi megbetegedés még nem történt, csak az elhullott madarak véréből mutatta ki Angliában a laborvizsgálat.

Az, amitől félni érdemes, az az a vírusmutáció, ha ez a vírus olyan további átalakuláson megy keresztül, hogy emberről-emberre is fertőz, méghozzá cseppfertőzéssel és nem testnedvekkel. Ha ez bekövetkezik, akkor valóban számíthatunk egy nagy inflenzajárványra, amibe viszonylag sokan bele is fognak halni.

De: oltás nem létezhet egy olyan vírusra ami még nincsen! Majd akkor lesz ellenszérum, ha esetleg ez bekövetkezik, izolálják, és megtalálják az ellenszerét, ez állitólag a kitöréstől számítva kb. két hónap. Addig is van mindenféle válságterv, hogy hogyan akadályozzák meg a tömeges terjedését. Ha tanácsolhatok valamit, akkor csak azt tudom, hogy ha mégis ez történne, akkor a gyerekeket el kell különíteni. Nem szabad közösségbe engedni, nem szabad vendégeket hívni, a családból lehetőleg egyvalaki vásároljon csak és az is szájmaszkban (ami nem egy tökéletes megoldás, de a semminél jobb.)

Utánanéztem az 1918-as spanyolnátha járványnak, de ennek a történetével most inkábbb nem fárasztanék senkit, bár sok tanulság van benne. Állitólag az is gyakorlatilag módosult madárinflenza vírus volt... de az akkori körülmények merőben mások voltak.
 


Sziasztok,

Alice nagyon jól összefoglalta a lényeget!Igazi paramamiként én is csatlakoznék, de én felvetném azt a kérdést is, hogy mit tehetünk a megelőzés érdekében? Kislányom, LucaZsófi 7 hónapos, s persze mindenképpen szeretném megóvni az esetleges fertőzéstől, már csak azért is, mert babákat nem védi 100%-osan az esetleges védőoltás, illetve a megbetegedés esetén adható Tamiflut sem kaphatják 1 évesnél fiatalabbak.
Lehet, hogy túlzás, de szájmaszkot már beszereztünk (sima influenza vagy bármi más esetén is jó lehet) és elgondolkodtam azon is, hogy némi tartós élelmiszert is be kellene spájzolni. Jobb ötletem egyelőre nekem sincs: ha kitör a járvány, magunkra zárom az ajtót, lenyelem a kulcsot és senki se ki, se be.
 


Sokat nem tehetsz a megelőzés érdekében, ez lényegében a kormányok dolga, és pörögnek is rendesen ez ügyben.
Amit te megtehetsz az az, hogy gondoskodj arról, hogy az egész család olyan állapotban legyen, hogy ne legyen fogékony a vírusokra. Sok vitamin, tápláló ételek, kellő pihenés. Talán ha kitör a (sima) inflenzajárvány, akkor el lehet kezdeni a nagyobb arányú c-vitamin adagolást. Ha mindenáron gyógyszerből akarsz feltankolni, akkor javaslom a lázcsillapítókat. Aki a családból hajlamos az inflenzára, az oltassa be magát a sima inflenzaoltással majd valamikor novemberben, mikor itt lesz az ideje.

Élelmiszert egyebeket felhalmozni felesleges, ha valóban kitör egy ilyen nagyon véres járvny, akkor az mindenképpen eltart 6 hónapig, annyi élelmiszert úgysem tudsz feltankolni. De bízzunk benne, hogy ez nem fog kialakulni, végülis a valós fenyegetettség statistikákon és számitógépes modellezésen alapszik egyelőre.
 


Én is csatlakoznék a parázókhoz. Nekünk 7 és 31 hós gyerekeink vannak. A majd elkészülő védőoltás állítólag, majd 6-36 hónapos gyerekeknek nem lesz hatásos, tud erről még valaki? Már nem tudom hol olvastam. Azóta azt hallom, hogy 1 éves kor után már jó, ti is ezt írtátok. A tamifluról megoszlanak a vélemények, és mellesleg nem lehet beszerezni,van egy
Relenza nevű szer, az az ázsiaiak szerint jobb, itt nem beszél róla senki. És mi van a galambokkal, aknek a kakiját tollát naponta söpri a házmester az ajtónk elött? És a lappangási idő, lehet mire kiderül, hogy itt van az igazi, már tarolt. Én is bevásároltam, de nem tudom, például milyen fertőtlenítő szert érdemes beszerezni, honnan.
Csak elmondtam a paráimat, mit gondoltok, jogosak?
 
 


Európa szinten elismert állatorvossal baráti beszélgetést folytattam. Ő sajnálja a rengeteg elégetett madarat. Egyszerűen nem érti, hogy mi van ennek a háta mögött. A madárinfluenza virusa nem most jelent meg, hanem már régóta megvan. Húsfogyasztással egyáltalán nem terjed. A megfertőtődött emberek a madarakkal éltek együtt, beszivták azt a levegőt, amit a madarak kilélegeztek. Nem láttam aggódni, pedig neki is vannak gyerekei.Ornitulógusok azt mondják, hogy el van túllozva az egész dolog, s pánikot a média csinál, mivel nem éppen annyira vészes a helyzet, mint ahogy lefestik.
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó