Új privát üzeneted érkezett!

Legidõsebb gyermekünk 8 éves és már 3 éves kora óta rendszeresen fáj a térde. A probléma nem ortopédiai jellegû és az orvosoktól azt a választ kaptuk, hogy az õsztõl tavaszig tartó náthás-megfázásos idõszakban sok gyermeknél a csípõ ill. riktábban a térdizületben alakul ki fájás, ami idõvel elmúlik, illetve majd kinövi... Mivel a fiam reggelenként van, hogy napokon kereszül alig bír felkelni az ágyból - késõbb azután a mozgás hatására javul -, lehet, hogy valami más is van a háttérben (vitamin- vagy nyomelemhiány, ételallergia, genetikus elváltozás, stb.). Akinek ez ügyben tapasztalata van saját gyermekével, parixisában vagy hallott hasonló esetrõl, kérem írjon!
 
 


Szia Gábor!

A férjem volt valami hasonló, néha manapság is van, bár hogy a náthával öszefügg-e nem tudom, de megkérdezem. Nála a Kalmopirin vált be, bár lehet, hogy csak placebóként. De a mai napig olykor elõjön, a térde, csak a térde. Ilyenkor semmi másban nem hisz, de bevesz egy kalmopirint, és elmúlik. Esetleg egy próbát megér nálatok is.

Ildi

Ildi
 
 


Szia Gábor, én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni( de talál ez is egy ötlet.
Az én térdproblémám is így kezdõdõtt, de én elõtte már aktívan sportoltam.
A térdfájásom oka végül szalagszakadás volt(hajrá élsport!).De ez csak sokára derültki, addik mászkáltam vele, ha tudtam.
A végszót a síelés adta meg.
Remélem nektek még nincsen ilyen gondotok, de igazán jó diagnózist az ultrahang adott!
Nem lehet esetleg, hogy gyorsan nõt a csemetéd vagy lazák a szalagok?
szia zsu
 

 
 

Szia Gábor!
Gyerekkoromban nekem is volt, kb, 14-15 éves koromban elmúlt. Még reumatológián is voltam. Nem igazán jöttek rá, mi az oka. Azt mondták, egyedi érzékenység. Amikor elkezdtem versenysportolni 14 évesen, hormonálisan is változtam, és odafigyeltem az étkezésre, vitamin, kevés vöröshús, teljesen elmúlt. Most levagyok épülve, a harmadik gyermekem után, itt fáj ott fáj. A vége a szopinak csinálok egy jó kis méregtelenítést, és jöhet a sport. egyébként elõfordulhat növekedési fájdalom is. Oda kell figyelni az evésre, a cukor, édesség nem engedi felszívódni a kalciumot a szervezetben.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szia Gábor!
Nekem még nincs gyermekem, csak saját magamról tudok nyilatkozni. Kb. 4 éves voltam, amikor a tüszös mandula gyulladásom ment rá az izületeimre és olyan fájdalmaim voltak, hogy édesanyám vitt ki wc-re is. Kép Utána vették ki a mandulámat.

Kb. 3 évvel ezelõtt egy ki nem pihent sima megfázás (még csak magas lázam sem volt), ment rá mindkét karomra, kezemre, az ujjaim végéig komoly fájdalmaim voltak. Akkor a házi orvosom vért vett tõlem és van valami, amit meg lehet nézni vérbõl, hogy a szervezetben van-e ilyen jellegû gyulladás. Nem találtak egyébként semmit a véremben. Kaptam gyógyszert és kenõcsöt a kezei re és fásliztam 2 hónapig. Azóta is érzékeny sajnos Kép, pedig csak 24 vagyok, mi lesz késõbb?

Arra nem gondoltatok, hogy lehet, hogy a növekedés miatt fájnak a lábai. Élénken emlékszem ilyen jellegû láb és csípõ fájásokra is.

Sajnos ennél többet nem tudok neked segíteni.
Remélem minden rendben lesz.
Noémi
 
 


Sziasztok!

Az én kisfiam 3 éves és most fedeztem fel hogy a lábfején a boka környékén három kemény csomó van elszórva.
Szóltam a gyerekorvosnak, és õ azt mondta hogy izületicsomó, és hogy mindig a legjobb gyógycipõt adjam rá, mert izületes lesz a lábfeje.
De mitõl lett egy 3 éves gyereknek már izületes a lába. Eddig is Salus cipõben járt, nem tudom elfogadni amit a doktornõ mondott, lehet hogy elviszem ortopédiára.
Sajnos fájdalmai is vannak idõnként.


Mirmur
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó