Új privát üzeneted érkezett!

A lányom születése óta a VACTERL betegségben szenved. Jelenleg 40 napos és mûtétre vár , amit az orvosok nem válalnak el ilyen korban. Kérek mindenkit aki ismeri ezt a betegséget és információval , tapasztalatával segíteni tudna kérem jelezze ezen a fórumon.

Köszönöm címem:
geierferenc@freemail.hu


Szilvi!

A VACTERL nem egy bizonyos betegség, hanem egy angol rövidítés (betűszó), több egymástól különálló fejlődési rendellenesség kombinációját jelöli. Nem tudni, hogy mi okozza a rendellenességeket, és az sem, hogy miért fordulnak elő ezek az egymással látszólag össze nem függő rendellenességek gyakran egyszerre, ugyanazon a babán.
VACTERL = Vertebral (gerinc), Anal (anális), Cardiac (szív), Tracheal (légcső), Esophageal (nyelőcső), Renal (vese), Limb (végtag).
Előfordul, hogy csak egy szervet érint fejlődési rendellenesség, de ha a felsoroltak közül közül több hely is érintett, akkor szokták a "VACTERL" diagnózist használni.
Azért találták ki ezt a betűszót, hogy az orvosok könnyebben megjegyezzék, hogy bizonyos fejlődési rendellenességek észrevétele esetén melyik másik szerveket kell még alaposan megvizsgálni (hátha esetleg az is érintett).
Egy jó honlap a témában: (sajnos angolul):
http://www.tofs.ndirect.co.uk/info_vacterl.htm

Kedves Szilvi, kívánom, hogy jól sikerüljön a lányod műtétje! Drukkolok Nektek!

K. Anna
 
 


Szia Szilvi!

Egy kicsit off leszek, mert nem a betegségről irnék, hanem kérdésem volna, hogy Te az a a Budai Szilvi vagy-e, aki a Leo-ban dolgozott?

Én Réka vagyok. Ha az a Szilvi vagy, akkor gratulálok a gyerkőchöz és remélem, ez a betegség nem túl veszélyes!

üdv: Réka
 
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó