Új privát üzeneted érkezett!

Szeretném megkérdezni, hogy nálatok mi vált be a hörghurutos fulladás csillapítására. Kisfiam 14 hónapos. Éjjel kezdõdött a fulladás, köhögés. 39 fokos láz. Alig tudtuk lehuzni neki. Ma kaptunk antibiotikumot és Spiropent szirupot. De nem vettem észre javulást. Ugyanúgy fullad szegény.

Köszi
Andi2
andrea (andrea)
 


Szia Andi,

Nálunk uez volt a helyzet. Zozi kezdte (3) õ is éjszaka köhögött, de néha úgy hogy azt hittem kiszakad a tüdeje. Láza, orrfolyása nem volt. Csak az éjszakai köhögés. Aztán Döndi is rákezdett (1) szintén éjszaka. A gyorvos felirt gyógyszereket, többfélét, de mivel nem javult hetek alatt sem beküldött mindket Tbálintra a tüdõgyógyintézetbe. Zozi orvosfóbiája miatt (meglátjátok otthon fog szülni..:-)) csak a torkába tudtak benézni, és csak egy ugrabugrás visítós mellkasrtg-t. Pedig kellett volna garat vagy mi is- de ezt m ár totál nem hagyta. A dnõ szerint semmi elváltozást nem lát. Allergiára nem gyanakszik, abban maradtunk hogy valszinüleg a távfûtéses lakás kiszáritja a torkát és ez okozhat egy hosszantartó állandósult hörghurutgyulladást. Irt fel gyógyszert- Spirodent meg Mucopront (vagy mi- bent van a Döndinél és nem akarom megnézni mert felébred..)amitõl egész jól helyrejöttek.
ZA
Zorkanya
 


Sziasztok!

A Spiropent hörgõtágító, szerepe, hogy könnyítse a légzést. Ha a váladék nagyon sûrû, akkor érdemes mellé valami köptetõt beszerezni, a magam részérõl a Fluimucilt ill. ACC-t tartom hatásosnak, ez a kettõ hatóanyag tekintetében ugyanaz, az enyémek a flui izét szeretik jobban. Arra kérdezzetek rá, mennyi idõs kortól lehet, nálam 2 évesen kaptak elõször ilyet. Ha folyós köhögés van, ami tutira csikiz és nem letapadós, arra szoktam sinecode-ot adni, bár igaziból nem vagyok meggyõzõdve a hatásosságáról (ez receptköteles, van még valami codeinetta vagy hasonló nevû tabletta is hasonló célra)
Érdemes kipróbálni a hideg avagy meleg párát, gyereke válogatja, melyik jön be. Ha szárazabb a köhögés (kruppos pl), akkor mindenképp a hideget szokták javasolni. Párásítás legegyszerûbb formája a radiátoron száradó vizes ruha, hidegnek meg a gyerek ágya mellé tett szárító, rajta vizes cuccokkal (pl lepedõ. fürdõlepedõ, szóval nagy felület). Aztán párásítónál lehet próbálkozni kül. illóolajok hozzáadásával, vannak akik egyik másikra esküsznek, hogy bejött.

A fulladást illetõen jó lenne "pontosabbat" tudni. A nagy fiam kb. háromfélét tud produkálni: a száraz, ugató köhögéses, ami kruppos, erre a hidegpára és tavegyl a nyerõ neki, meg flui. Aztán van, amikor annyira köhög, hogy szinte hány. Na, erre nincs igazán jó módóm, mert ilyenkor tkp. van mit felköhögni, tehát nem nyerõ a köhögés csillapítás, lehet oldani tovább, de ilyenkor már nem az a döntõ. Itt talán a hörgõtágítás (nagyobb gyereknél inhalálós gyógyszer is van) a legnyerõbb. Végül van az asztmás fulladás, amikor olyan érzés neki, mintha szorítanák össze a mellkasát. Erre szintén a hörgõtágítás a nyerõ.
Mindhárom eset egyértelmûen orvosi kontrollt igényel, amíg az ember be nem lõtte mirõl van szó.

Na, több tippem hirtelen nincs.
Ildi

Ildi
 
 

 
 

Pildi, a Sinecod nálunk szart sem ért, soha nem használt. A mi köhögésünk a majdnem hányt kategóriába tartozott.
ZA
Zorkanya
 


Sziasztok!

Felmentem ma a fiammal a Svábhegyi Gyermekkórházba. Egy nagyon kedves doktornõt fogtunk ki. Annyira rossz volt a helyzet, hogy rögtön Ventolinnal és még valamilyen gyógyszerrel lefújtak a kis tüdejébe. Kapott egy zöld kúpot a kruppra. Plussz hideg inhalálás is volt egy kis gyógyszerrel megspékelve.

A gyereknek egy asztmatikus, kruppos, hörghurutja van. Minden a javából. Ehhez képest két gyerekorvos is látta, akik szerint a Sinecodtól majd kb. 3 nap múlva jól lesz. Addig meg nem baj, ha fullad....! Az ügyelet nem jött ki, hiába volt 39 fokos láza, és hörgött a telefonba.

Olvastam, hogy Dr. Szabó Alexandra itt a Babaneten õket ajánlotta valakinek. Ezért mertem felmenni beutaló nélkül. Tényleg egybõl ellátták, kapunk inhalátort itthonra.

Majdnem ott is fogtak minket. De jobban lett, így holnap fekszünk be pár napra. Le kellett mennem egy utólagos beutalóért a gyerekorvoshoz. Szerinte túl aggódom az egész helyzetet. Most nem álltam le veszekedni vele, de nem hiszem, hogy az én hülyeségem lenne, hogy most is a csoda zöld kúppal kellett lefektetnem. Elõvigyázatosságból!
Csak így engedtek minket haza erre az estére, míg összepakolok.

Ha kijöttünk majd beszámolok mindenrõl. Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat.

Andi2
andrea (andrea)
 


Nekem gyermekkoromban volt, rengeteget voltam mindenféle szanatóriumokban, állítólag már veszélyesen telítve voltam gyógyszerekkel (de ennek már több mint husz éve), az egyik helyen anyámat jól le is kapták emiatt, talán pont a Svábhegyen, pedig errõl nem õ tehetett, de ettõl még igazuk volt. Aztán kb sulira kinõttem. És a gyerekeim is úgy tûnik megusszák. A Svábhegyen is voltam, még valamire emlékszem is belõle.
A szivedre, a megérzéseidre hallgass, a Te gyereked, ha baja van vagy lesz, neked fáj, nem a gyerekorvosnak.
Judit
 


Én egy 17 éve3s lány vagyok. Olvasgattam a hozzászólásokat, és szeretném én is megosztani Önökkel a tapasztalataimat. Chronikus Bronchitisem volt. 3 évig kezeltek Svábhegyen. Dr.Péterffy erzsébet volt az orvosom..Nagyon kedves, aranyos doktornő. Én 3 évesen kerültem oda, nem emlékszem, hányszor tükrözték a tüdőmet. De arra igen, h 9 évesen 10-15 kg-ot híztam mellékhatásként egy gyógyszertől. muszály volt beszednem, hisz nem gyógyult volna meg a tüdőm. Azóta sikerült lefogynom.
Próbálom röviden összefoglalni : leg.3 orvosnál jártunk, kórházban voltam, de csak a Gyermekgyógyintézetben sikerült gyógyulnom. Mindig odafigyeltek a gyerekekre, és tanítónőnk is volt, hogy ne essünk ki a suli üteméből.
A kaja is jó volt, és tv is volt a szobánkban. A nővérek játékokat hoztak, mit mondjak még ??
Mindenkinek ajánlom ezt a klinikát, aki nem tudja, hova vigye kisgyermekét.
Illetve szeretnék szólni ANDREÁHOZ ( ANDI2) :
azt írta, h a gyermekgyógyintézetben volt. Szeretném, ha megírná nekem ezen a babanet weben keresztül, vagy a dettybaby@mailbox.hu címre Dr. Péterffy Erzsébet e-mail címét. ( ő a bronchológiai osztály adjunktusa )
Köszönöm és gyógyulást kívánok a kisfiának:

detty
 


hörghurutos fulladás és kruppos köhögés... nagyon kellemetlen :( sokat keresgéltem megbízható leírásokat, ezeket érdemes megnézni, nagyon hasznosak :)

köhögés, köhögés csillapító, száraz köhögés, köptető, hurutos köhögés, köpet, hurut
vica33
Budapest
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

cron
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó