Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! Kisfiam 8 hetes volt, mikor kiderült, hogy valami gond van a bal veséjével. Most 3 hónapos, és most is csak annyi tudunk, hogy kissebb a bal vese, meg hogy az elhelyezkedése sem megfelelő. Hogy pontosan mi is van, egy izotóp vizsgálat fogja kideríteni, de sajnos erre még várnunk kell, mivel magas számban találtak baktériumot a vizeletében. Ha van valakinek hasonló problémája, tapasztalata, kérem írjon! Előre is köszönöm.
 
 


Szia medih!

Nekem van egy kislányom, aki most 2-án lesz 3 éves. Neki is a veséjével van probléma. Mikor megszületett neki is rengeteg baktérium volt a viziletében, utánna kiderűlt, hogy a bal veséje nem fejlődött ki rendessen. Havonta ultrahangozták, feltöltést csináltak, megröntgenezték, izotóp vizsgálatot is csináltak.Mindíg bíztak benne,hogy történik valami, vagy reagál a vese, vagy felszívódik.Mindedig, mert most ott tartunk, hogy, ha betölti a 3 évet meg kell műteni. Ki veszik neki. Attól tartva, hogy ha felnőtt lesz nehogy akadályozza a gyermekválalásban, és nehogy rossz indulatúvá váljon.
A vizeletben lévő baktériumokról meg csak annyit, hogy az mindíg lesz neki benne.Mindaddig, amig nem lesz szobatiszta.
Ha bár milyen kérdésed lenne írj, segítek!


Szia Júlia!

Nagyon rég jártam már errefele, és most látom, hogy írtál nekem (elég régen már :)). De ha esetleg még benéznél ide, köszönöm, hogy írtál. Amikor kiderült, naponta benéztem, hogy hátha van valaki, aki tud ezzel kapcs.-ban bármit is mondani. De, hiába vártam, nem jött senki. Aztán sorra kerültek a vizsgálatok, és egy kemény félév után kiderült, hogy nincs semmi olyan komoly baj, ami szükségessé tenne bármilyen beavatkozást. Most 20 hónapos a drágám, és azóta sem volt semmi probléma a veséjével. Izótop vizsgálatot csináltak neki, és az kimutatta, hogy a rossz elhelyezkedés, meg szerkezeti felépítés ellenére 42%-ban működik, és az ultrahang szerint arányosan fejlődik is. Ugyan a másik vesét sosem fogja utólérni. De ez nem is olyan nagy probléma, mert a jobb vese idővel majd felveszi a másik vese hiányzó kapacitását. Most félévente járunk vissza kontrollra, és remélem, hogy a továbbiakban sem lessz semmi gond vele. Remélem nektek a műtét jól sikerült, és ti is jól vagytok.
Üdv:
medih
 
 

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XBabázz lazán! - Teakiadó