Új privát üzeneted érkezett!

Hali!
Tegnap simikéztem Szonját és észrevettem, hogy a bal cicije duzzadt, olyan, mintha, mondjuk, 12 éves lennem és kezdene nőni neki; pedig csak 11 hónapos. vki azt mondta, nem kell izgulni, mert a szopival az anyai hormonok átmennek, és az okozza. Ettől függetlenül nem vagyok nyugodt valahogy. hétfőn elviszem Szoncit a dokibácsohoz, de ha addig a témában tapaszalt írna nekem, nagyon hálás lennék. Menzeszem még nincs, bár egy hete fáj a petefészkem, mint, amikor meg szokott jönni. Esetleg ez lenne az oka? Köszi, Lilla
ja, és egy kicsit be is van lilulva a cickója
 
 


Lilla!
Tapasztalatom nincs ilyen téren,de 11 honapos lévén gondolom probal mar jarni,felall mindenhol.Nem lehet,hogy megutotte?
Remélem semmi komolyabb!

Edit
 
 


Szia Lilla!
Én úgy tudom, hormonális ok miatti ciciduzzadás és váladékozás ("boszorkánytej") általában újszülötteknél fordul elő, mert az anyai hormonok a méhlepényen át direkt bejutnak a kicsi keringésébe. A szoptatással viszont csak nagyon kis mennyiségű női hormon jut a baba szervezetébe, és az a kevés hormon sem rögtön a fő keringésbe jut hanem a beleken át felszívódva először a baba máján halad át, ahol nagyrészt lebomlik még mielőtt a cicikhez juthatna. És ami miatt még valószínűtlenebbnek tűnik nekem, hogy hormonok okoznák a lányod ciciduzzanatát, az az hogy féloldali. A hormonok mindkét cicijére egyformán hatnának.
Szóval szerintem nagyon jól teszed, hogy megmutatod egy dokinak, tényleg jó lenne kideríteni mi ez. Ahogy Edit írta, szerintem is könnyen lehet sérülés. Ráeshetett valamire? Pl kantáros nadrágban hasra esve a mellmagasságban lévő csatjára? De lehet szúnyog vagy más csípés is! Esetleg egy kis viszkető kiütés, amit elvakart és begyulladt?
Én is remélem, hogy semmi komoly, minden jót Nektek!
Anna
kanna
 

 
 

Köszi, Edit, Kanna, a válaszotokat! Ma voltunk a doktorbácsinál, és azt mondta, ez előfordul, a hormonok dolgoznak a babulekben, de csak akkor kell parázni, és hormonvizsgálatot csinálni, ha szőrösödik a cickója +/ a puncija. A duzzanatunk várhatóan néhány hét alatt elmúlik. Üdv, L.
 
 


Szia Lilla!

Orulok,hogy nincs komolyabb gond a kislannyal és remélem hamar elmulik a duzzanat!

Edit
 
 


Szia Lilla!

Nekünk is volt hasonló esetünk a nagyobbik lányommal. Kb. 11 hónapos lehetett ő is amikor egyik este észrevettem, hogy véres a pelenkája. Gondolhatod, hogy megijettem. Azonnal felhívtam a gyerekorvost, aki megnyugtatott, hogy csak az anyai hormonok okozhatják, és ha nem múlik el másnapra, akkor vigyem el gyereknőgyógyászatra. Szerencsére másnap estére megszűnt, és azóta nem jelentkezett.

Timi72
TIMI72
 


Timi!
Köszi, hogy megnyugtattál te is. a duzzanat ott van már cca. másfél hónapja, de nem nő meg semmi. Remélem, így marad, a szopi vége után meg eltűnik. Lilla-Páfrány
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó