Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
A kislányom két és fél éves, és nem akarja bevenni a gyógyszert. Próbáltam már teába keverni, kanállal adni a szuszpenziót, de sehogy nem kell neki. Ha valaki valamiyenn ötletet tud vagy bevált módszert, azt szépen kérem, hogy írjon! Előre is köszönöm.
Ha netán lenne már ilyen téma akkor elnézést kérek, én nem találtam.
Tündi
 


Szia Dzsenszi,

az én lányom még csak 11 hónapos, így nem tudom a kamaszabb, dacos gyerek hogyan viselkedik.
Nálunk is nehezen ment a szuszpenziók beadása, de szerencsére megoldódott a gonunk a Nuby gyógyszeradagolójának köszönhetően.
Corákban tutira lehet kapni, mérce is van rajta 5 ml-ig. Ebbe felszívod, szájába simán be tudod dugni, aztán már csak szurkolni kell, hogy ne köpje ki.
Egy próbát megér, kb. 300-400 Ft-ba kerül.

Sok sikert!

Timka

Kép
Kép
 
 


Én két módszert tudok, egy spártait, meg egy jóanyukásat:

-az egyik az, hogy azt mondjuk neki, hogy a gyógyszert be kell venni nincsen mese, ha nem veszi be, akkor kénytelenek leszünk elhívni a doktorbácsit, és injekcióban adja be. Válasszon.

-a másik meg bonyolultabb, de ismertem anyáát aki megtette: kell hozzá egy bonbonosdoboz műanyagrésze, ahol azok a vájatok vannak amiben benne vannak a bonbonok. Kell hozzá csokoládé. A gyógyszert kiadagoljuk a vájatokba, a csokoládét felolvasztjuk, beleöntjük a vájatokba, összekeverjük, majd a hűtőben kihűlni hagyjuk, innentől kezdve nem gyógyszert kap a gyerek, hanem csokit. Ez ellen nem szoktak tiltakozni.
 

 
 

Köszönöm szépen a jó tanácsokat!
A csokoládés dolog nagyon tetszik, már csak azért is mert a csokoládé ellen még betegen sem tiltakozik. Ellenben a gyógyszeradagolóval és az injekciós zsarolással szenben. Már azokat is próbáltam, de Timka jól mondod: a gyerek dacos, öntörvényű és ilyenkor töbnyire(ez egy "b" vagy kettő?)a lekenyerezés, találékonyság célravezetőbb.
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó