Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok !

Kislányom 20 hónapos és még mindíg nagyon nagy a kutacsa (kb. 2,5 x 2,5 cm)
Eleve nagy kutaccsal született, de az utóbbi 6 hónapban (napi 1 csepp Vigantol adása mellett) szinte semmit nem csökkent a mérete.

Van esetleg közületek még valakinek hasonló problémája, tapasztalata ?
 


Szia Cirmos!
Mindkét lányom jókora kutaccsal született, ami csak 3 éves koruk körül záródott. A nagyobbik szokásos adag D-vitamint kapott végig, a kisebbiknek variálta az adagját a gyerekorvos. Különbséget viszont nem tapasztaltam a záródás menetében. A nagy már elmúlt 12, a kicsi 4 lesz, és szemlátomást semmi következménye nincs náluk annak, hogy ilyen későn nőtt be a fejük lágya.
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


Szia Borcsa !

Köszi, hogy írtál nekem mostmár azért így nyugodtabb vagyok. Kép
Mindenhol azt olvasom a témával kapcsolatban, hogy a kutacs átl. záródási ideje 12-18 hó között van és legkésőbb 2 éves korra záródnia kell....
És még ugye fennállhat az angolkór, csontosodási zavar, anyagcserezavar lehetősége is. Kép

A napokban vérvizsgálaton voltunk (a GOT értéke volt kicsit magasabb..) és még további vizsgálatokra is megyünk a Heim Pál Kórházba.

Szép napot !
Cirmos
 

 
 

Drukkolok, hogy ne találjanak semmit! Mint példánk is mutatja, ilyen néha egyszerűen van. Kép
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
 
 


sziasztok!az én kislányomnak sem nőtt be a kutacsa ő23hó.azt mondja a dokink hogy nem kell vele foglalkozni majd benő neki.amugy teljesen egészséges kislány.a fejkörfogata is normális.remélem hogy nem lesz semmi baja.
 
 


Szia Futi !

Beszélgettem erről ismerős anyukákkal is és egyre inkább úgy látom, hogy ahány doki annyi vélemény !
Nekünk most egyenlőre nem kell további vizsgálatokra menni mert beszélt a gyerekorvosunk egy professzorral aki szerint jó a vérvizsg. eredménye és állítólag a legújabb vizsgálatok, vélemények alapján 2 éves korig tolták ki a kutacs záródási idelyének felső határát. Meg még ugye az alkati tényezők is befolyásolják.
Állandóan figyelem Réka kutacsát, nagyon sokáig nem változott semmit de most kb. 1-2 hete mintha kisebbedett volna.:o) Lehet, hogy hosszú szünet után hirtelen fog benőni ? :o)
Így most azért egy kicsit megnyugodtam.
 


szia cirmos!én is ugy halottam hogy 2 éves korig ráér.mi ma voltunk dokinál és azt mondta hogy kb egy ujjbegynyi a kutacsa a berninek.neki nagy volt a kutacsa majdnem 3 ujjnyi.a rékának mekkora a kutacsa?
 
 


Szia !
Rékának is nagyon nagy kutacsa volt mikor megszületett, most kb. 2 cm.
 


SZIA!ÉS NEKTEK MIT MONDOTT A DOKI?NEM KELL CSONTANYAGCSERE VIZSGÁLATOT CSINÁLTATNI?MENNYI IDÕS A RÉKA?
 
 


Szia !

Ilyen vizsgálatról egyenlőre nem volt szó. Azt mondta a gyerekorvosunk, hogy 2 éves koráig várjunk és ha még addig sem záródik, ill. nem lesz kisebb akkor újra vérvétel + megnézi egy orvos (vele már egyeztetett) akinek ez is szakterülete.
Réka most 20 hónapos.
 


SZIA!A VÉRVIZSGÁLATBÓL MIT TUD MEGÁLAPITANI?
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó