Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Segítsetek!

Kölök 4 hónapos, egy herével született. Tegnap gyermeksebész vizsgálta, azt mondta mindenképpen műteni kell, mert a fennmaradt here a melegben fokozatosan elfogyna és a végén esetleg sejtburjánzáshoz, tehát rosszindulatú daganathoz is vezetne...
Egy évesen akarja műteni, előtte hat hónapos korától kilátásba helyezett egy hormonkezelést, amitől a kóbor here mesterséges megnagyobbítását, vérbővé tételét várja...

(Manuális módszerrel nem lehet lehozni, mert túl fönt van, így állapította meg az orvos)

Minden olyan anyuka véleménye, tapasztalata érdekel, akinek a csemetéje átesett ilyen műtéten, vagy még műtét előtt állnak.
Érdekel a vélemény a gyereksebészükről, ajánlás egy jó kórházról, ahol együtt lehetnék majd Kölökkel, akinek hormonkezelést javasoltak, leírhatná, hogy milyen eredménnyel jár, ill. hátha van mellékhatása...
Szóval MINDENT szeretnék tudni a témával kapcsolatban!!

Előre is köszönöm szépen!!
 
 


Szipola!
Szerintem próbáld meg a www.gyermeksziget.hu oldalon az gyermekorvosnak feltenni a kérdéseidet. E-mailen fogsz választ kapni 1-2 héten belül. Nagyon korrekt!

Titati
 
 


Jo,ho de MIERT hivod szerencsetlen kisbabat KOLOK-nek????
Ez valahogy annyira.....Kép Kép
XY
 

 
 

XY, ennyi jutott eszedbe a történetről? Összetett lélek lehetsz...
Kíváncsi
 


Kölök ????????? Kép
anya
 


Nna, szép kis társaság jött itt össze!

Szipola,
csak egy orvos látta, vagy már többel is beszéltél? Én elvinném a helyedben több orvoshoz is, s begyűjténék minden infot, mert sajnos ahány doki, annyi vélemény. Lehet, hogy a végén egész már kerekedik ki belőle, mint ahogy most látszik. Javaslom azt is, hogy ülj be egy könyvtárba, és üss föl pár kézikönyvet, ahol az alapok le vannak írva, mert akkor már eleve másként is kérdezel, ha van háttérinformációd.
Kíváncsi
 


Szipola,
itt is felteheted gyerekorvosnak, a kismama honlapján is megteheted, én azt javaslom, menjetek fel Pestre, ha kínos másnak is megmutatni otthon. Tényleg a több szem többet lát alap jó ötlet, ill. sokszor eltérő a véleményük az orvosoknak a gyógymódot illetően. Orvost sajna nem tudok hozzá, de hátha. És ha még nem voltál, nézz be az nlc caféba is, lehet, hogy ott találsz rá vkire, aki hasonló helyzetben van.
Ja, én is kölköknek hívom a kölkeim. Szerintem hangulatos és kedves szó. Mindenkinek szíve joga, hogy hívja a gyerekeit.
Solya
 
 


Titati, Kíváncsi, Solya!!

Köszönöm Nektek! Igen, már tegnap megbeszéltem egy másik orvossal (SOTE I.) hogy jövő héten megnézi, tehát mindenképpen több helyen megmutatom, csak azután döntünk - persze, egy pár mondatos tankönyvi leírásom már van az ügyről, az elég rosszul hangzik, íme:

"Születéskor a herék többnyire a herezacskóban találhatók, de végleges helyzetüket az 1. életévben érik el. Az 1 éves fiúgyermekek 1-2%-ában nincsenek a herék a herezacskóban és ezek kb. 70%-a egyoldali retentio (azaz 1 oldalon nem szállt le a here).

Kezelés:
Születéskor nem tapintott here esetében felhívjuk a szülő figyelmét a jelenségre, azt írásban rögzítjük és a gyermeket gyerekgyógyászati ellenőrzésre utaljuk. 1 éves kor után is fennmaradt herét a herezacskóba le kell vinni, mert a magasabb hőmérsékletű hasban vagy lágyékcsatornában a hímivarsejt-termelés károsodik. Ez feltehetően autoimmun módon a másik here hímivarsejt-termelését is károsítja, aminek felnőtt korban terméketlenség lehet a következménye.
A here levitelét a gyermek 2-3 éves koráig el kell végezni. Kétoldali rejtettheréjűség esetén mindig hormonkezelés szükséges, ha ez eredménytelen, akkor műtét.
Egyoldali esetben műtét javasolt, bizonyos esetekben megkísérelhető a hormonkezelés, mely megkönnyítheti a későbbi műtétet."

Továbbra is várom a véleményeket, tanácsokat ha bárki bármit tud erről, kérem, írjon!!
Szipola
 


Szia Szipola,

az a barátnőm, aki konkrétan be tudna számolni, nem netezik, de talán emlékszem még dolgokra.
És kérem a névteleneket, hogy ne rohanjanak le, hogy milyen felelőtlen az illető, én magam szeretnék fele annyira jó és lelkiismeretes anya lenni, mint ő.
Először is kivárták a 3 évet, hátha lejön magától. Nem jött. Kapott homeopátiás és antropozófiás szereket, eredménytelenül. A hormon náluk szóba sem jöhetett (mint ahogy soha nem szednek allopátiás gyógyszereket, fluormentes a fogkrémjük, és úgy mindent illetően nagyon "alternatívak"). Gondolkoztak a műtéten, meg azon is, hogy egy herével is fogamzóképes marad a kisfiú...
Most hét éves múlt a csemete, majd egyszer megműttetik (bár nem túl nagy az elrákosodás esélye, ezért nem is sietnek).

Amit én nem értek: ok, a hormonkezelés önmagában akár le is hozhatja a herét, de hogy csak azért kapjon egy csecsemő ilyen drasztikus kezelést, hogy könnyebb legyen egy műtéti beavatkozás ("mesterséges megnagyobbítás" - már rosszul is hangzik!!!)... Persze én nem vagyok orvos, nem értek hozzá, ők biztos mondják, hogy ez csak egész kevés hormon, de hát pl. a legszelídebb fogamzásgátló is sok nőnél mindent felborít. El nem tudom képzelni, mi történhet egy csecsemőnél :-(
Biztos lehet találni felvilágosult sebészeket, gyerekorvosokat, akik a kezelések rizikóját is mérlegelni engedik.
sok sikert, szilvi
 


Szilvi!!

Köszönöm, el sem hiszed, mennyire hálás vagyok, hogy írtál! Minden tapasztalat és vélemény jól jön, hogy jó döntést hozhassunk a végén!
Szerintem is iszonyúan hangzik a hormonkezelés, nem is akarom!! Felvilágosult sebész:
azt hiszem, akihez visszük ilyen lesz, ezért ajánlották! Remélem! Kép
Szipola
 


Szipola!
Van email címed, írnék neked magánba.
szia Tutuja
 
 


Szia Szipola!

Ne haragudj, hogy csak így belekontárkodok, de megadnád esetleg az elérhetőségét az orvosnak? Nemrég a gyerekorvos minket is elirányított a Heim Pál Kórházba a gyerekurológiára, mert a 4 éves státusz vizsgálatnál a fiam bal heréjét nem tudta kitapintani. Azt mondta, egyszerű hormonkezelés és minden rendeb jön, de én irtózom még a gondolattól is, hogy ki tudja milyen hormont kapjon a gyerekem.
Nálatok megoldóott a probléma?

Ha megadnád az e-mail címedet, én is írnék neked.
Az enyém: soltrint@enternet.hu
Köszi, szia: Rita
 
 


Sziasztok!

Jó rég nem írt ide senki, azért remélem, jártok még erre.
A kisebbik fiam 16,5 hónapos, és nem szálltak le rendesen a heréi. Mindkettő kitapintható, az egyik oldali kézzel könnyen lehozható, a másik macerásabb, de az is oké. Viszont az esetek 90%-ában nincsenek lent. Mi is a Heim Pálba kaptunk beutalót. Mire számítsak? Be kell oda jelentkezni előre?
Köszi

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Cory-erről a mai vendég a háznál c. műsorban volt szó, olvasd el vagy hallgasd meg!
szerintem nem vagytok lekésve semmiről és hormonálisan kezelhető csak akkor kell műteni, ha végképp nem eredményez semmit a gyógyszer!
inkább hívd fel a kórházat, akkor is ha nem adnak időpontot, de nehogy hiába baktassatok oda!
Majd írd meg mi volt a vizsgálat eredménye!
Nekünk is volt hasonló gondunk, de magától megoldódott, kívánom nektek is ugyanezt!
 
 


Szia Cory!

Remélem, megnézed mostanában ezt a topicot!
Írtam volna a privát emiledre, de nem találtam a címedet. Ugyanebben a cipőben járunk, mint ti is és - egyelőre - nagyon jó híreim vannak. Találtunk olyan orvost, aki abszolút hormonellenes és anélkül operálja ezt az ún. rejtett herét. Kisfiam 15 hónapos és 2 hét múlva lesz a műtéte. Beszéltem Anyukákkal, akik már túl vannak ezen a műtéten, szintén hormon nélkül!

Ha még érdekel a dolog, segítek infókkal nagyon szívesen. Másoknak is!
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó