Új privát üzeneted érkezett!

Manapság sajnos egyre nő azoknak a gyermekeknek a száma, akik olvasási nehézségekkel küzdenek. Értük készült a BETÜVILÁG™ olvasásfejlesztő készlet, oktatási segédeszköz, amely játékos módszerekkel segít megelőzni a diszlexiát - az olvasászavart. A jól kiemelt betűk a kísérő képekkel segítik a betűk biztonságos felismerését, helyes memorizálását, az olvasás gyakorlását. A versek egyszerű szerkezete, ritmusa lehetővé teszi, hogy a diszlexiás gyermekek is könnyen elsajátíthassák őket. A diszlexiás gyermekeknek gyakran a szókincsükkel is probléma van. A versek ezen a területen is kiváló segítséget nyújtanak számukra: az árnyalt, régies, elvont kifejezések használatával bővül a szókincsük. Ezzel a módszerrel összekapcsolódik a kép, a hang, a ritmus és a szavak dallama, így a gyermekeknek komplex egységben adhatjuk át a tudásanyagot.

További rendkívüli lehetőség a készletben található memóriakorongok használata, amelyekkel együtt játszhat az egész család, s ez egyúttal a tanulás legjobb módja is. Itt szépen elkülönülnek a magánhangzók és a mássalhangzók, fejlődik a gyermek rövid és hosszú távú memóriája, amely nagyban hozzájárul az írás-olvasás elsajátításához, az iskolai kudarcok megelőzéséhez.

A BETŰVILÁG™ olvasásfejlesztő készletről további információk a

www.betuvilag.com

web oldalon találhatók.

Kérjük, mondják el a készlettel kapcsolatos véleményüket, javaslataikat, ötleteiket.

Köszönettel,

BETŰVILÁG™ Team
 


Menő Manók Alapítvány a Kőbányai MAMAVÁR-nál is!

Tapasztalataink alapján a szülők nagy része hiányolja azt a segítséget, amellyel a gyermeke fejlődésében esetlegesen fellépő problémákat felismerheti. Ha ez meg is történik, a megoldásig legtöbbször nem jutnak el.
Elengedhetetlen volna már az óvodában megkezdeni a szűrést, hiszen a terápia korai elkezdése megelőzhetné a későbbi tanulási problémák kialakulását! Amennyiben a szülők, illetve a pedagógusok problémát tapasztalnak, terapeutáink egy komplex vizsgálat segítségével ki tudják szűrni, hogy kinek van szüksége intenzív fejlesztésre. Az alapítvány által végzett tevékenység az alapozó mozgásterápia.

Milyen problémáknál hatásos:

Fejlődési dyslexia, Fejlődési dysphasia, megkésett beszédfejlődés, beszédindítás, Kiegészítő terápiaként a beszédprodukció zavarainál, Kivétel nélkül minden mozgáskordináció elmaradásával, gyenge voltával kísért esetben, Iskolaéretlen vagy dyslexia veszélyeztetett óvodásoknál a fejlődés elősegítésére, Organikus hátterű figyelemzavaros-hyperaktív-részképességgyenge gyerekeknél a mozgáskoordináció és anyanyelvi részképességek fejlesztésére, Dominancia problémás gyerekeknél (kétkezesség, átszoktatott kezesség) a dominancia megválasztására a jobb anyanyelvi készség elérésére, Enyhe fokban értelmi fogyatékosoknál idegrendszeri funkciók elérésére, serkentésére

Az alapozó terápia közvetlen (tapasztali) hatása:

Beindítja a megkésett beszédfejlődést; Beindítja a rajzkészség igen erős fejlődését óvodásoknál, Erősen segíti dyslaliák, paraláliák esetén a logopédiai munkát, a beszédhangok automatizálódását, beépülését, Technikai dyslexia esetén megkönnyíti az olvasást, főleg az olvasás gyorsasága nő, ezáltal a szövegértés is javul, A féltekei dominancia helyes megválasztása esetében igen erősen javítja az anyanyelvi készséget dominancia-problémás gyerekeknél, Fejlődési dyspraxia esetén a mozgástervezés megjavul, Mindig javítja a mozgáskoordinációtÉrdeklődni és felmérő órára jelentkezni a 06 20 9 604 214-es számon lehet.Első felmérő nap a MAMAVÁR-nál: május 10-e.

Játszóházról bővebben: www.mamavar.hu
aja
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó