Új privát üzeneted érkezett!

A Szentendrei-szigeten, Horányban lakom 6 fös családommal: feleségemmel, három iskoláskorú gyermekemmel és hathónapos kislányunkkal, aki koraszülöttként született januárban, és azóta is többet volt kórházban, mint odahaza. A családban egyedül én rendelkezem munkahellyel, igy az én feladatom, többek között a család ellátása, a napi megélhetésének, szükségleteinek elöteremtése.

Mivel a kislányunk nem tud nyelni, így az édesanya által naponta 3 óránként lefejt anyatejjel etetjük, a gyomrocskájába beépített PEG szonda segítségével. További figyelmet igénylö teendö, hogy a nyelés hiánya miatt a nyálát is igen sürün kell leszívni, nehogy fulladjon, vagy a garatban lappangó válladék ott elfertözve bármilyen gyulladást okozzon. Születése óta naponta rendszeresen a napi anyatejjel bejárunk a kórházba Budapestre, hogy megfelelö módon el tudjuk látni a picit.

A fentiekböl érzékelhetö, hogy a kisgyermek ellátásában az édesanyára - bármilyen családon belüli segítség mellet is - rendkivül sok feladat hárul, amit már emberfeletti erövel próbál az anyuka megtenni. A normál napi pihenésre sincs egyáltalán ideje. Ennek mára az az ára, hogy az édesanya teljesen kimerült, sokszor a legelemibb egészségügyi teendöit sem képes megoldani, nem is beszélve arról, hogy sajnos saját orvosi ellátására lassan egy éve egyáltalán nem tud idöt fordítani.

Amiért a Babanet Fórumához fordultam, az pontosan az lenne, hogy olyan személyt keresnék, aki ennek a hathónapos kisgyermeknek ellátását helyben tudvá vállalni, akár csak heti legalább egy-egy alkalomra - hogy az anyuka is eljuthasson Pestre a szükséges szakorvosi rendelésekre. Ennek hiányában az anyuka egészsége nagyon leromolhat, amit szeretnék idöben megelözni. A gyermek ellátásához minden eszköz a helyszínen biztosítva van.

Segítséget keresek olyan hölgy személyében, akivel egyeztetve alkalmanként el tudná látni a kislányunkat, és a Horányba utazást is meg tudja oldani.

Tisztában vagyunk azzal, hogy manapság ez nem is olyan egyszerü kérés, de abban bizunk, hogy vagy az Önök körében, vagy esetleg ismerettségi körükben találnak valakit a leírtakra vonatkozóan. A lehetöségeink határain belül, minden megoldás érdekelne.

Kérem lehetöleg mieleöbb értesítsenek akár e-mailben, akár a 06 (26) 394-204 telefonszámon.
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó