Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kisfiam öt éves, mivel csökkent az immunitása nem járhat óviba. Nagy szüksége lenne barátokra, ha valaki hasonló cipőben jár kérem keressen. Találjunk barátokat egymásnak!
Budapest XVII. ker-ben lakunk, kertes házban.


Próbálok szervezni egy foglalkoztatót ilyen gyerekeknek, kellő létszám esetén indulna heti 3x3 óra.

Keressetek 06/70/292-0001 vagy 06-1-258-7316

Köszi
 
 


A Madarász kórház fül-orr-gége bejáratának ajtaján láttam egy papírt, h létezik ovi épp ilyen gyerekeknek. Remélem, nem lesz arra dolgunk mostanában, úgyhogy nem ígérem, h felírom, de talán telefonon is tudnak segíteni.
 
 


nefer írta:Sziasztok!

Kisfiam öt éves, mivel csökkent az immunitása nem járhat óviba. Nagy szüksége lenne barátokra, ha valaki hasonló cipőben jár kérem keressen. Találjunk barátokat egymásnak!
Budapest XVII. ker-ben lakunk, kertes házban.


Próbálok szervezni egy foglalkoztatót ilyen gyerekeknek, kellő létszám esetén indulna heti 3x3 óra.

Keressetek 06/70/292-0001 vagy 06-1-258-7316

Köszi
Szia!Az én kisfiam is alacsony Igg, Iga, szinttel rendelkezik, és teljesen kétségbe vagyok esve és tanácsatalan vagyo,k hogy mit tegyek, hogy ezen változtassak és, hogy egyáltalán ez kinőhető-e, illetve megerősödik-e? Kérlek írjál a tapasztalataidról és Ti hova jártok? Mi a Lászlóban voltunk, de egyenlőre azt mondta a doki, hogy nem kelll injekcióval pótolni a haemoglobulinját.Most Rybomunil-t adok + ő sem jár még oviba orvosi tanácsra.

köszönöm előre is
Szia Eerika
 
 

 
 

Sziasztok.
Az én kisfiam most 2,5 éves.Nekünk azt mondta a dokink,hogy 4-5 éves korára kinövi és a Kismama újságban is ezt olvastam.De látom hogy akkor nektek már el kellett volna múlni.Ez egy kicsit megijeszt,mert én teljesen úgy voltam vele hogy el fog múlni nemsokára.
Nekünk a Broncho W(V?)axoom immunerősítő jó volt.3000 ft körül van egy doboz.Egy egészet(30 db) be kell szedni,aztán 1 hónap szünet.Majd 10 nap szedés 20 nap szünet 10 nap szedés 20 nap szünet és végül még 10 nap szedés.Tényleg jó és így csak 2 dobozra van szükség.Fél-1 év múlva ajánlott megismételni.Tavaly csináltuk végig,de most újból el kell kezdenünk.
Vitacolan vitamint is kap minden reggel.Ez az enyhe bacilusokkal teli ídőjárás most nagyon megviselte,az elmúlt 3 hónapban többször volt beteg mint előtte 1 évvel.De remélem majd a fagy kifagyasztja a bacilusokat a levegőből és akkor jobb lesz,meg a Broncho kúra után.
Ő jár bölcsibe,tavasszal,nyáron eddig nem volt gond,de ősz óta 1 hetet jár,1-2-őt nem.Nekünk muiszáj a bölcsöde,nem tudok otthon lenni vele,dolgoznom kell.Így vagy a mamája vigyáz rá ha beteg,vagy pár napot táppénzen oldok meg.De már nagyon unom ezt az egész helyzetet,mert szivesebben lennék vele otthon.De az sem tenne jót neki mert nagyon igényli a társaságot.Most még jobban,mert lakásban lakunk,és hiába játszunk,unja magát mert kicsit túlmozgásos.
Mi sajna vidékiek vagyunk,de itt csak játszóház van iszonyú
drágán vagy marad a bölcsi.Szegénykém Ő szeretné a bölcsit,mondjuk én nem annyira.
Remélem sikerül összehoznia találkozókat.
Sziasztok.
 


Sziasztok!
Mi is ezzel a betegséggel küzdünk.
A kisfiamnak csökkent, azaz nagyon minimális IgG , IgA és IgM -je van. Nálunk úgy derült ki, hogy fél évesen nagyon beteg lett, és akkor megnézték az immunszintet is. Azóta infúzióra járunk pótlásra, most 2,5 éves. Sajnos nem tudjuk, hogy konkrétan mi lehet a baj, de bízunk benne, hogy kinövi, mert az orvos szerint az életkor előrehaladtával javul(hat) a helyzet.
Én is pont a közösségbe kerülésen dilámmázom, mert ugye nemsokára 3 éves lesz.
Jó lenne beszélgetni veletek, akiknek hasonló gondjuk van.

A broncho vaxomot a nagyobbik (4,5év) fiamnál próbáltuk ki, hát nem tudom, mennyit számított, engem annyira nem győzött meg, pedig ő egészséges immunrendszerű.
 
 


Sziasztok!
Az én kisfiam 10 hónapos. Már kétszer volt asztmatikus bronchitise, amire az egyik orvos azt mondta, hogy olyan erős tüneteket produkál, hogy valószínűleg allergiás eredetű lehet, ezért pulmonólogiára küldte, ahol vérből mindenféle allergiavizsgálatot megcsináltak neki - ételallergia hajlama van, valamint kiderült, hogy rendkívül alacsony az IgA-ja és az IgG-je. Nekünk is azt mondta a doktornő, hogy javasolja, hogy 4-5 éves koráig ne menjen a gyerek társaságba. Mi is beszedtük - illetve még tart a kúra - a Broncho Vaxomot, és azóta tényleg nem volt beteg, annak ellenére, hogy a nagyobbik fiam hordja haza az oviból a különböző bacikat és vírusokat: pl. nemrég skarlátos is volt és azt sem kapta el a kicsi. A Broncho V-ról egyébként nagyon eltérő dolgokat mondanak a dokik.
Mivel szegény kicsi "füles" is, a gyermekorvos javasolta a pneumochocus elleni védőoltást, mert sokmindentől véd. Ez a védőoltás Amerikában, Angliában, sőt Ausztriában is kötelező, itt Magyarországon azt hiszem, most fogják TB támogatás alá vonni. Persze nem jár mindenkinek támogatás, de az alacsony immunrendszerrel rendelkező gyerekeknek mindenképpen indokolt a támogatottság. 2 éves kor alatt jelenleg 16ezer forint, támogatottan kb 4ezer forint lesz. 2-5 éves kor között (nagyobbik fiamnak már beadattam) 1200Ft.
Ja, nekünk a gyerekorvos - mivel a baba nagyon beteges volt - ingyenes influenza elleni oltást is adott.
És december vége óta nem volt beteg a baba!!!! A kis 10 hónapjából az másfél!!!
 


Szia!
De jó, hogy írtál!
Sajnos az én fiam most épp náthás-köhögős már lassan több mint 3 hete, pedig már antibiotikum kúrán is túl vagyunk.

Az nagyon jó lenne, ha az oltást tb támogatás alá vonnák. Kb mikorra fog ez megvalósulni, nem tudod, én még nem adattam be neki a pneumo...-t.
 
 


Szia Szuszus!
Azt hiszem a gyermekorvostól kell megkérdezned, hogy mikortól támogatott az oltás, mert ők is csak akkor írhatják fel támogatottan, ha kiküldik nekik a rendeletet. De mint mondtam, két éves kor felett nem támogatottan is "csak" 1.200 Ft (Pneumo 23-nak hívják az oltást). Nekem azt mondta a pulmonológus, hogy Broncho Vaxom kúrával együtt - ill. a hatása alatt - nem szabad beadni - mi ezért nem adattuk be tkp még a kicsinek.

Nektek miért kell infúzióra járni, és hányszor, és mit adnak be neki? Bocs, hogy így lerohanlak, de kiváncsi vagyok, hogy mire számítsak.

Amikor a pulmonológus mondta, hogy alacsony Ig-kkel rendelkezik, nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, de a fentieket elolvasva megijedtem egy kicsit.
 


Szia!
Nekünk annyira alacsony volt, hogy gyakorlatilag nem is voltak ig-k, ezt mondták, hogy így tudjuk megelőzni, h újra valami súlyos betegsége legyen. azóta járunk havonta kontrollra, nézik a szintjét és pótoljuk amit lehet. De sajnos így is beteg néha, bár ezek "csak " felsőlégúti hurutok.
 
 


Szia Szuszus!
A férjem ma rémhírekkel jött haza. Van egy ismerős kardiológusunk, akivel ma beszélt, és elmesélte, hogy mi a helyzet Balival meg az Ig-kkel. A doktornő megkérdezte, hogy van-e rendes gyermekorvosunk, elmagyarázták-e, hogy miről is van szó valójában, és hogy milyen következményei lehetnek. Meg hogy az egyik Ig-t lehet javítani, a másikat nem. Holnapra ígért egy gyermekorvos nevet, aki tényleg utána jár a dolgoknak, illetve elmagyarázza nekünk, hogy mi a helyzet az Ig-kkel, és hogyan lehet velük békében együttélni.
Ti tudtok erről bővebbet?
Szia!
 


Szia titánia!
Igazából szerintem nem is gyermekorvossal hanem immunológussal kéne beszélnetek. Az immunglobulint a B limfocita nevű sejtek termelik, ami amúgy fehérvérsejt egyik fajtája(azt hiszem). Több féle ig van: A, E, G, M, ezek a legfontosabbak. Az igA majdnem minden második embernél hiányzik, van akinek okoz gondot, van akinek nem. Ezek főleg a nyálkahártyákban védenek úgy mint száj, gyomor, bélrendszer. Ennek hiánya okozhatja az allergiát is.
Az igG a bacik elllen véd, és a legfontosabbak. Ők alakulnak specifikusan ki 1-1 baci ellen, a védőoltásokban is szerepet játszanak. Ezt tudják pótolni. Az igM a fertőzés elején termelődik, ezt sem lehet pótolni.
Általában azt mondják, hogy van olyan kicsi, akinél nem indul be időben a saját globulin termelése csak késve. Vagyis az életkorrel együttt emelkedhet szépen az ig-k száma is mígnem behozza magát. Valakinek csak kicsit alacsonyabb, annak elég ha tényleg figyel, h ne kerüljön betegek közéé a gyerek, van akinek alig van, vagy minimális, gondolom ekkor jön az infúzió, vagy egyéb gyógyszeres pótlás. Hogy valójában hány % növi ki és mikorra ezt nem tudom, illetve biztos van szórás benne, vagyis 3-4 évestől akár 10 éves is lehet mire kinövi.
Remélem nem vészes a dolog nálatok és hamar kiderül, hogy mi is van.
 
 


Szia Szuszus!
Húúúú, gyönyörűen - és érthetően leírtad a dolgokat. Tehát akkor nekünk "szerencsénk" van, mert a pótolható dolgok hiányoznak. Meg, hogy viszonylag hamar kiderült.
Nektek van immunológusotok akit esetleg tudsz ajánlani?
Még egyszer köszi!
Szia! Titi
 


Titánia!
A pneumochocus olttásról, tudnál írni bővebben. Én is megvettem a kisfiam részére( 2 éves), de ezidáig nem mertem beadatni neki, mert elrettentem a lehetséges mellékhatásoktól!
A te kisfiadnál volt valami mellékhatás?

Andi
Kép
Kép


Nálunk a nagyobbnak van meg a recept az oltásra, de még nem adattam be, mert vagy beteg volt az ovi miatt, vagy úgy gondoltam még várok a betegség után, aztán újra nátha...
És azt hiszem erre is mint az influenzára is azt írják, h egy kis nátha se legyen, mert akkor lehet szövődménye az oltásnak. :? :? Bár nem akarok senkit elrettenteni...
 
 


Titánia, küldtem privit! :)
 
 


Sziasztok!

Ma megkérdeztem egy másik gyerekorvost a pneumo oltásról, és ő azt mondta, hogy nincs összeférhetetlenség a pneumo és a Broncho Vaxom között. Egy feltétel van, hogy nem lehet lázas a gyerek.
A nagyobbik fiamnak 3 napig hőemelkedése volt az oltás után, meg eszméletlen nyűgös volt, de semmi más tünetet nem produkált. Két hete kapta meg, azóta nem volt beteg - ez mostanában nálunk nagy szó, mert szeptember óta 1 hetet járt oviba, 1-2 hetet itthon volt. Ki akarják venni az orrmanduláját, de abban maradtunk a gégésszel, hogy még megnézzük, hogy így kevesebbet lesz-e beteg. Ha nem, akkor azt hiszem, kivetetjük.

Én csak ajánlani tudom, egyébként - korábban már írtam - egyes országokban kötelező oltás.

Sziasztok!
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Gyermekek - betegségek, gondok

Jegyzetfüzet:

 

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó